LaLiga - preview 5. kola

21.09.2018, 08:42, aktualizováno 23.09.2018, 08:47
Previews
Barcelona hraje doma s Gironou a v případě bodového zisku se posune zpět do čela tabulky před Real Madrid. Odpoledne se koná derby mezi Villarrealem a Valencií, Sevilla se představí na půdě Levante, Betis bude měřit síly s Athleticem...
Levante UD - Sevilla FC  (neděle 12:00)
V neděli v pravé poledne se do sebe pustí dva týmy, jejichž sezona se zatím nevyvíjí podle očekávání. Trápící se Levante přivítá na své půdě Sevillu, která si vylepšila náladu alespoň v Evropské lize.

Sevilla tráví polovinu září na místech, která se jí vůbec nelíbí. Aktuálně je až dvanáctá, což je dost daleko od příček pro adepty pohárů. Začátek sezony se jí sice povedl, ale městské derby, které nezvládla, jí vzalo vítr z plachet. Následovala další porážka, neboť v minulém kole se Sevilla nevykoupila. Dvě branky jí nasázelo Getafe a Sevilla naopak nedokázala skórovat ani jednou. Vše si však vynahradila v Evropské lize.

Soupeřem jí byl Standard Lutych a proti němu se Sevilla opravdu vytáhla. Belgického soka zničila pěti góly a přesunula se v klidu na první místo v tabulce. Teď hodlá z načerpaného optimismu sehrát podobně bohaté utkání také v rámci první ligy. Při posledním výletu do Valencie ale musela spolknout hodně hořkou pilulku, protože domácí ji porazili. Teď se Sevilla hodlá pomstít stejným způsobem.

Trenér Pablo Machín prozradil: "Jsme moc rádi za to, že jsme dokázali vyhrát a pobavit naše fanoušky. Splnili jsme úkol, který jsme si v Evropské lize dali. Teď nás ale čeká další náročné utkání proti Levante a víme, jak dokáže tento soupeř být nebezpečný. Nesmíme nic podcenit a chyby, kterých jsme se nedávno dopustili, musíme co nejdřív eliminovat," dodal zkušený trenér.

Sevilla má stále stejné absence, mezi které patří Maxime Gonalons, Gabriel Mercado a Sergio Escudero. A trenér Machín už netrpělivě očekává jejich návrat, protože se jedná o stabilní členy základní sestavy. Domácí Levante se musí spolehnout na svůj tým okleštěný o Armanda Sadikua a Cokeho.

Levante sice vstoupilo do sezony hodně zajímavě a Real Betis hned v prvním kole rozstřílelo, ale od té doby to s ním jde z kopce. Připsalo si jednu remízu a hned dvě porážky. Ta poslední se zrodila v minulém kole na půdě Espanyolu Barcelona. Levante hodně bojovalo a nebylo příjemným soupeřem, ale domácím stačila ke třem bodům jediná branka Sergia Garcíi.

Levante nemá Sevillu v nejoblíbenějších soupeřích. Od roku 2004 totiž na Estadi Ciutat de València porazilo Sevillu jen třikrát! O utkání proti Seville hodně přemýšlel mimo jiné obránce Antonio Luna.

"Sevilla je tým, na který se hodně rád dívám. Její fanoušci musí být spokojeni, minimálně s herním projevem. Je to velmi ofenzivně laděný tým, který má vepředu velkou sílu. Na to si musíme dávat pozor. Možná únava z pohárů podle mě nebude hrát roli, protože soupeř má široký kádr. Navíc vás takový výsledek může hodně nakopnout, takže musíme být hodně obezřetní," míní Luna.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Lopez, Rober Pier, Postigo, Tono - Bardhi, Campaňa, Prčić, Morales - Roger, Boateng
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Gnagnon, Kjaer, Sergi - Navas, Banega, Mesa, Arana - Sarabia, André Silva, Promes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.67 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Valencia CF  (neděle 16:15)
Jednou z ozdob nedělního menu španělské nejvyšší soutěže bude na Estadio de la Cerámica derby mezi Villarrealem a Valencií, známé jako Derbi de la Comunitat. Oba celky budou mít o důvod víc chtít vyhrát, neboť své první zápasy na evropské scéně nezvládly a v domácí soutěži se plácají až ve spodní polovině tabulky.

Jinými slovy Villarreal a Valencia zažívají velice nepovedený vstup do sezony a po tomto týdnu to platí o všech hlavních soutěžích. Žlutá ponorka doma ve čtvrtek nedokázala porazit Rangers a jen remizovala 2:2. Ve španělské lize v prvních třech kolech nevyhrála, povedlo se jí to až minulý víkend na hřišti Leganésu. "Pokud jde o nedělní utkání proti Valencii, budeme se snažit získat na našem stadionu první tři body. Do ligy se vracíme po výhře na Leganésu a totéž chceme učinit i doma," prohlásil stručně trenér Javi Calleja.

Derbi de la Comunitat má v regionu velkou váhu a pochopitelně i velkou historii a kdy jindy se odrazit k lepším výsledkům, než v souboji s rivalem. Stejnou možnost jako Villarreal bude mít i Valencia, která na svojí první výhru v sezoně stále čeká. "Musíme pokračovat. Nejsou to naše nejlepší okamžiky, ale máme možnosti i schopnosti se zvednout," nabádá útočník Rodrigo.

Valencia z prvních čtyřech kol vydolovala jen tři body za tři remízy a špatně vstoupila i do Ligy mistrů, když i v početní převaze podlehla Juventusu. "Minulý rok jsme také měli špatné období a podařilo se nám zlepšit. V neděli to bude důležitý zápas a my ho chceme vyhrát," nechal se slyšet záložník Carlos Soler.

Valencijský kouč Marcelino má o čem přemýšlet a nejen pro něj je zápas na Estadio de la Cerámica, či prostě jen na Madrigalu, velmi důležitý. K dispozici určitě nebude mít Geoffreye Kondogbiu, který chyběl už v zápase s Juventusem i stopera Ezequiela Garaye. Žlutá ponorka zase bude bez Bruna Soriana, Santiaga Cáserese a Javiho Fuega.

V minulé sezoně vyhrál obě utkání Villarreal a Žlutá ponorka má v posledních letech o něco lepší vzájemnou bilanci. Utkání bude pikantní hned z několika hledisek, jedním z nich bude i fakt, že doslova na sebe budou hrát domácí kolumbijský útočník Carlos Bacca a obránce Netopýrů, rovněž Kolumbijec, Jaison Murilllo.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Costa, Ruiz, González, Gaspar - Fornals, Trigueros, Morlanes, Layún - Ekambi, Bacca
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Paulista, Murillo, Lato - Soler, Wass, Parejo, Guédes - Moreno, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.35 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Athletic Bilbao  (neděle 18:30)
Zatímco loni Real Betis bavil rozrůstající se obecenstvo divokými přestřelkami všeho druhu a vydobyl si místo v evropských pohárech, letos se ofenzivní mašina Quiqueho Setiéna zcela zadrhla. Po úvodní kruté prohře 0:3 s Levante totiž v zápasech sevillského klubu v dalších čtyřech duelech padl jeden jediný gól. Další test bude v neděli večer představovat zrovna Athletic, který je dlouhá léta strašákem Betisu.

Celek z Bilbaa totiž vítězně ovládl hned osm z posledních deseti vzájemných zápasů a svěřenci Eduarda Berizza tak mohou na stadion Benita Villamarína přijíždět s notnou dávkou sebevědomí. V minulé sezony to byli právě Baskové, kteří jako jedni z mála (spolu s Valencií a Barcelonou) dokázali Betis porazit v obou ligových střetnutích.

Quique Setién na předzápasové tiskové konferenci potíže svého týmu v zakončení označil jen za otázku času, než se stávající střelecké sucho povede protrhnout novou záplavou branek. "Zažívám to ve fotbale celý život. Nějaký gól nakonec přijde, i kdyby to mělo být v poslední minutě a dáme ho zadkem."

Zatímco Betis má za sebou náročný výjezd do Řecka, kde s Olympiakosem v Evropské lize uhrál bezbrankovou remízu, Athletic měl v týdnu volno a mohl tak nabrat síly po vyčerpávajícím duelu s Realem Madrid, v němž baskický klub vydřel po sympatickém výkonu bod za remízu 1:1.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Francis, Mandi, Bartra, Sidnei, Junior - Boudebouz, Canales, Lo Celso, Inui - Loren
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Balenziaga, Yeray, Martínez, De Marcos - D. García, Beňat - R. García, Muniain, Susaeta - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.38 - 3.57
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Girona FC  (neděle 20:45)
Katalánsko je na nohou a slavný Camp Nou se stane dějištěm derby mezi favorizovanou Barcelonou a Gironou. Domácí Blaugranas vedou celou soutěž s náskokem dvou bodů na Real a špatně si nevede ani Girona, která je osmá. Potvrdí svěřenci Ernesta Valverdeho roli favorita, nebo Girona opět překvapí? Minulý ročník se derby stalo jasnou záležitostí pro Barcu.

Barcelona vstoupila do sezony výtečně. V LaLize má ze čtyř zápasů plný počet bodů a suverénní jízdu předvedla i v úterním zápase Ligy mistrů proti PSV Eindhoven. Nizozemského mistra Katalánci sestřelili čtyřmi krásnými brankami a ujali se ve své skupině vedení.

Domácí minulý víkend zvítězili na těžké baskické půdě proti Realu Sociedad 2:1, když se prosadili Luis Suárez a Ousmane Dembélé, druhý jmenovaný pak pálil do černého i v Lize mistrů proti Eindhovenu, kde ho hattrickem podpořil kapitán Lionel Messi. V aktuálním ročníku La Ligy je Barcelona nejvíce skórujícím mužstvem ligy, má o tři zásahy více než Real Madrid.

Barcelonu teď čeká derby a na první pohled snadný soupeř Girona. Opravdu jen na první pohled. Méně slavný z katalánských klubů už dokázal nejednoho favorita zaskočit a překvapit a platilo to minulou sezonu a platí to i nyní. Své by například mohl vyprávět Villarreal, který Gironě doma odevzdal všechny body, nebo naposledy Celta Vigo, která v Katalánsku prohrála 2:3.

Zápas má ale jediného favorita a tím je FC Barcelona. Loni vyhrála oba zápasy jasným způsobem. Bude zajímavé sledovat, jak se Girona s atmosférou stadionu Camp Nou vypořádá a zajímavé bude rovněž sledovat i miniduel mezi dvěma uruguayskými střelci Luisem Suárezem a Stuanim, který je ve výborné formě.

Dlouho byl mimo hru Sergi Samper a nyní už je k dispozici, nedá se však očekávat, že by do hry okamžitě nastoupil od úvodní minuty. Barce nepomůže ani nová posila Malcom, jinak má Ernesto Valverde všechny ofenzivní hvězdy k dispozici. Girona se na Camp Nou představí bez Johana Mojicy a Carlese Plaňase. U Jonase Ramalha je start s otazníkem.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alba, Piqué, Umtiti, Roberto - Rakitić, Busquets, Coutinho - Dembélé, Suárez, Messi
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Espinosa, Juanpe, Alcalá - Porro, Granell, Luiz, Benítez - Portu, Stuani, García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.09 - 13.50 - 29.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Deportivo Alavés  (sobota 13:00)
Deportivo Alavés nevstupovalo do sezony s příliš velkými ambicemi, ale v posledních zápasech se mu začalo opravdu dařit. Navázat na své úspěchy bude chtít v Madridu proti domácímu Rayu Vallecano.

Deportivo Alavés splnilo své předsezónní cíle a v minulém ročníku se zachránilo. Letos by je chtělo ještě vylepšit a podívat se výš. A zatím se mu to poměrně daří. Ačkoli Alavés má trochu problémy se střelbou branek a zatím se mu povedlo dát jen tři, přesto to stačilo na dvě výhry, jednu remízu a jednu porážku. V současné době mu patří více než solidní sedmá příčka LaLigy.

Po těsné výhře nad Espanyolem Barcelona se v rámci minulého kola Alavés představil na půdě nováčka, Realu Valladolid. Dlouho to sice vypadalo, že se budou body dělit, ale v posledních fázích zápasu Alavés zabral. Výsledkem byla branka Ibaie Gómeze ze třetí minuty nastavení a tři body pro hostující tým.

Právě střelec rozdílové branky před duelem s dalším nováčkem soutěže uvedl: "Je skvělé, když víte, že váš gól pomohl týmu k vítězství. Ať ho dá kdokoli, budu slavit stejně, pokud nám to pomůže k bodům. Cítím se v tomto kolektivu velmi dobře. Máme velmi dobrý kádr a víme, že se jeden na druhého můžeme spolehnout. To se nám v podobných chvílích hodí. Doufám, že podobně bojovný výkon ukážeme také v sobotu."

Lehce po obědě se Alavés ukáže na stadionu Teresy Rivero a jeho úkol bude jasný - tři body proti Rayu. To by nemusel být zase tak náročný úkol, protože Rayo po návratu mezi španělskou elitu body rozdává poměrně snadno. Zatím odehrálo tři duely, ale dvakrát prohrálo.

Duel s Bilbaem byl odložen a to přišlo Rayu velmi vhod. V posledním kole totiž zúročilo přípravu a volnější režim a připsalo si konečně tři body. Jedinou branku vsítil v 29. minutě Gianelli Imbula a rozhodl o první výhře v ročníku.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Alberto - Advincula, Abdoulayeba, Amat, Moreno - Elustondo, Imbula - Embarba, Trejo, Garcia - De Tomas
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Navarro, Laguardia, Duarte - Ibai, Brašanac, Wakaso, Jony - Sobrino, Guidetti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.62 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Real Valladolid  (sobota 16:15)
Po porážce na Gironě se fotbalisté Celty Vigo po třetí v sezoně představí doma na Estadio Balaídos a budou chtít navázat na předchozí výkon proti Atlétiku. Valladolid by přitom neměl znamenat vážnější překážku, na svoji první výhru v novém ročníku La Ligy stále čeká a v tabulce je předposlední. Královský celek dokonce ještě nedokázal vstřelit ani gól.

Celta Vigo letos nehraje žádné evropské poháry, a proto se může plně koncentrovat na své ligové výkony. Až do minulého kole probíhalo u Celestes vše v pořádku, ale porážka v Gironě odkryla některé slabiny mužstva, na kterých bude muset kouč Antonio Mohamed zapracovat.

Domácí by na Estadio Balaídos rádi navázali na výkon proti Atlétiku Madrid, které porazili 2:0. Jejich soupeř sice bude méně zvučný, avšak o to nevyzpytatelnější - Real Valladolid. Zajímavé je, že Valladolid si zatím ze dvou venkovních výjezdů připsal dva body, takže je na půdách soupeřů neporažen. Spokojen být ale nemůže, neboť se krčí na předposledním místě tabulky s pouhými dvěma body. Hůře už je na tom jen Leganés.

Blanquivioletas doma minulý týden těsně podlehli Alavésu a znovu nedali gól. Ve čtyřech zápase v řadě nedokázali rozradostnit vlastní obecenstvo jedinou vstřelenou brankou a kouč Sergio González bije na poplach. Valladolid už potřebuje skórovat a samozřejmě bodovat, nebo se jeho výsledková krize ještě více prohloubí.

Oba celky se dobře znají. V minulé sezoně vyhrál vždy domácí celek tříbrankovým rozdílem. Co se týče absencí, tak Celtě Vigo bude scházet v minulém kole vyloučený Gustavo Cabral, jinak je tým trenéra Antonia Mohameda kompletní. Na druhé straně zase nenastoupí Luismi a Daniele Verde, oba trápí zranění.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Alonso, Araújo, Roncaglia, Mallo - Lobotka, Beltrán - Sisto, Bongonda, Aspas - Gómez
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Olivas, Calero, Nacho - Keko, Alcaraz, Mohamed, Suárez - Ünal, Plaňo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.60 - 5.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - CD Leganés  (sobota 16:15)
Eibar se v prvních kolech moc nepředvedl, ale poslední dobou se mu začíná dařit daleko lépe. V dalším kole se proti němu postaví Leganés, jemuž naopak sezona vůbec nevychází.

V sobotu odpoledne se na Estadio Municipal de Ipurua odehraje zajímavá bitva, kterou spolu svede domácí Eibar a hosté z Leganésu. Jejich hlavním úkolem bude neinkasovat, protože zatím se obranou chlubit moc nemůžou. Leganés zatím dostal ve čtyřech kolech už devět branek a v každém zápase je na obraně vidět nesehranost a poměrně velká absence důrazu. Leganés dostává branky velmi jednoduše, s čímž musí něco dělat.

Po čtyřech brankách od Realu Madrid v minulém kole dostalo Leganés jen jednu, ale vzhledem k neefektivnímu útoku mu to k ničemu nebylo. S Villarrealem se potýkal marně a domácím stačila jedna branka Carlose Baccy. Leganés teď bude čelit dalšímu hodně důraznému týmu a bude si muset poradit bez zraněného Alexandra Szymanowskiho.

Eibar rovněž nebude kompletní, neboť trenér José Luis Mendilibar nemůže využít služeb Pedra Leóna. Pedro Bigas se naopak do hry po zranění zad vrací. Leganés má co dohánět, protože od roku 2003 se mu ještě ani jednou nepodařilo soupeře z Eibaru porazit. Eibar už třikrát v řadě vyhrál rozdílem 1:0.

Eibaru se sice první dvě kola nepovedla, ale poté zvítězil nad Realem Sociedad. A aby toho nebylo málo, v minulém kole dokázal něco obdobně skvělého. Remizoval totiž s Atléticem Madrid! A nemuselo zůstat jen u bodu, protože Atlético spasila až branka mladíka Garcése v 95. minutě, takže Eibar byl hodně blízko senzaci.

Na tento výkon chtějí nyní hráči navázat. Obránce Paulo Oliveira prohlásil: "Tři body proti Atléticu by byly něčím výjimečným. Ale i bod je skvělou záležitostí. Hráli jsme opravdu dobře a nic jsme Atléticu neusnadnili. S takovým přístupem chceme jít do každého dalšího utkání. Ani proti Leganésu nás totiž nečeká vůbec nic jednoduchého, takže se budeme muset hodně snažit," ví mladý obránce.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Pena, Ramis, Arbilla, Cote - Alvarez, Diop - De Blasi, Jordan, Milla - Enrich
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Nyom, Bustinza, Siovas, Silva - Perez, Gumbau - El Zhar, Eraso, Rolan - Carrillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.08 - 4.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Atlético Madrid  (sobota 18:30)
Atlétiko Madrid čeká důležité utkání na půdě městského rivala Getafe a má co napravovat. Los Colchoneros dvakrát po sobě ztratili a třetí zaváhání už nechtějí dopustit. Posilnit by je měla výhra v Lize mistrů nad Monakem, na druhou stranu Getafe je ve výborné formě, přes 270 minut neinkasovalo a naposledy zvítězilo v Seville. S Atlétikem však mají Azulones velmi černou bilanci.

Jedinou ztrátou v dosavadním průběhu sezony je úvodní porážka na Realu Madrid jinak může být Getafe se svým vystupováním spokojeno. Tým Pepeho Bordaláse šlape skvěle a opřít se může o spolehlivou defenzívu, od zápasu na Realu totiž ani jednou neinkasovalo. Sílu madridského celku před týdnem naplno pocítila FC Sevilla, která doma na stadionu Sáncheze Pizjuána prohrála 0:2.

Samozřejmě překvapivě je Getafe v tabulce před svým dalším soupeřem Atlétikem, ne však nezaslouženě. Druhý z madridských klubů se v úvodu sezony poměrně trápí, i když žádná tragédie to není. Atlétiko po porážce na Celtě Vigo ztratilo i následující domácí zápas s Eibarem (1:1) a v tabulce je až deváté. V týdnu si ale Simeoneho muži spravili chuť a vyhráli veledůležitý duel Ligy mistrů na hřišti francouzského AS Monako 3:2.

Madridské derby je vždycky něčím zvláštním a platíto nejen o soubojích Atlétika s Realem, nýbrž i o duelu Atlétika s Getafe. Minulou sezonu se dvakrát radovalo favorizované Atlétiko, které bude přes všechny problémy i protentokrát horkým favoritem. A ještě pár zajímavých informací: Los Colchoneros porazili Getafe pětkrát v řadě a je jedno jestli to bylo doma nebo venku a od konce roku 2011 s ním ani jednou neinkasovalo! To je vskutku těžko uvěřitelná bilance.

Getafe bude s největší pravděpodobností nadále chybět Markel Bergara, jinak je domácí tým kompletní. Zato Diego Simeone má starostí nad hlavu, vedle nepovedených výsledků je to i marodka, kdy za Atlety v současné době nemohou nastoupit Vitolo, Arias, Kalinić i obránce Savić.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Antuňes, González, Dakonam, Suárez - Ndiyae, Arambarri, Maksimović, Portillo - Mollina, Rodríguez
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Giménez, Godín, Luis - Koke, Rodrígo, Ňíguez, Lemar - Costa, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.90 - 3.22 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Espanyol Barcelona  (sobota 20:45)
V sobotu večer dojde rovněž na dalšího adepta v boji o titul. Na stadionu Santiaga Bernabéua se domácí celek postaví proti katalánskému Espanyolu. Ten zažívá až nečekaně dobrý start do sezony a dosud prohrál jen jednou.

Real Madrid má před sebou klání s Espanyolem a velmi dobře si vzpomíná na letošní únor. V něm se také utkal s katalánským celkem a prostředí Barcelony mu vůbec nesvědčilo. Espanyol totiž favorita překvapil, nedovolil mu skórovat ani jednou a sám naopak v nastavení rozhodl díky brance Gerarda Morena o třech bodech. Real tehdy hodně smutně odjížděl a tentokrát nechce nic podobného dopustit.

V nové sezoně se mu navíc zatím daří a myšlenky na Cristiana Ronalda nebo Zinedina Zidana a život po nich jsou pryč. S každým dalším zápasem je Bílý balet úspěšně zahání a vytváří novou identitu. Identitu týmu, který je více založen na kolektivní snaze a méně na individualitách, třebaže hvězd má Real na dvě jedenáctky. Odchod portugalské hvězdy zatím prospívá hráčům, kteří se předtím nemuseli ujímat odpovědnosti.

Jedním z nich je velšský tahoun Gareth Bale, kterému Ronaldův stín zase tak moc nesvědčil. Aktuálně se mu ale daří a kromě většího prostoru na hřišti skóruje v důležitých chvílích. Další branku si připsal také v rámci základních skupin Ligy mistrů. Real Madrid přijelo vyzkoušet AS Řím, které loni vyprovodilo například jeho městského rivala. Real ale něco podobného vůbec nedopustil a i díky brance Garetha Balea vyhrál přesvědčivě 3:0.

Poslední branku dal krásným způsobem Mariano Díaz, který po Ronaldovi zdědil číslo sedm. "Byly to úžasné chvíle. Cítil jsem neustále obrovskou podporu mých spoluhráčů, celého stadionu i trenéra. Jen díky tomu můžu podávat své nejlepší výkony. Vím, že jsem potřebný, že můžu pomoct. Vrátil jsem se domů, abych pomáhal budovat další úspěchy a věřím, že v tomto ročníku uspějeme. Teď se musíme všichni co nejlépe připravit na Espanyol, protože jej nesmíme podcenit."

Velmi dobrou zprávou pro mladého trenéra Julena Lopeteguiho je například fakt, že má k dispozici kompletní kádr. Nechybí mu žádná z opor a to ani po náročném utkání v pohárech. Real bude chtít vylepšit své ligové postavení, protože před ním je první Barcelona. V minulém kole se mu totiž nepovedlo utkání s Bilbaem tak, jak by asi chtěl. Na Basky tak úplně nestačil a jen si s nimi rozdělil body.

Espanyol minulé kolo zvládl o mnoho lépe. Povedlo se mu porazit Levante a jediný gól Sergia Garcíi znamenal tři body. Espanyol díky tomu mohl umlčet nespokojenost po předchozím utkání, neboť s Alavésem prohrál. I tak ale nyní sídlí na skvělé čtvrté pozici v LaLize a svých sedm bodů by moc rád navýšil o další. Jediným hráčem, kterého se zřejmě utkání týkat nebude, je záložník David López.

Jeho jmenovec Diego López působící v obraně se už na duel s hvězdami Realu těší. "Přirozeně se těšíme na každý zápas, ale tyto duely s Realem Madrid jsou pro nás něčím speciálním. Máme možnost měřit se s těmi největšími hvězdami a ukázat, že se nebojíme. Máme vlastní styl hry, chceme jej hrát bez ohledu na to, proti komu stojíme. Potřebujeme hodně důrazu a koncentrace, abychom získali dobrý výsledek," uvědomuje si zkušený brankář.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Isco, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Asensio
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - J. López, David, Hermoso, Vilà - Darder, Roca, Granero - Baptistao, Iglesias, Piatti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.67 - 11.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Huesca - Real Sociedad  (pátek 21:00)
Páteční předehrávka 5. kola španělské LaLigy začne na Estadio El Alcoraz. Domácí Huesca se pokusí výrazně zlepšit svou obranu proti Realu Sociedad San Sebastian, jemuž se start do letošního ročníku také moc nepovedl.

Nejhorší obrana v lize. To aktuálně platí o Huesce, nováčkovi ročníku, který ještě nechytil tempo a nedokázal přeřadit na vyšší rychlost oproti Segundě. Huesca za čtyři odehrané duely dostala už dvanáct branek a právě v defenzivní činnosti je její slabá stránka. Po skvělém úvodu a dvou neprohraných zápasech se Huesce přestalo dařit. Osm branek dostala od Barcelony a v minulém kole prohrála s Rayem Vallecano o jeden gól.

O náladě v týmu hovoří obránce Jorge Pulido, který v rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Máme za sebou hodně smolné utkání. Nevycházelo nám téměř nic a dělali jsme hloupé chyby. Stále se učíme, že v první lize nás za ně okamžitě potrestají. Musíme být mnohem soustředěnější a lépe spolu komunikovat na hřišti. Jsme ale optimisticky naladěni a věříme, že se nám brzy začne dařit. Děláme pro to maximum," dodal obránce.

Huesca se v souboji s Realem Sociedad bude muset obejít bez zraněného Rajka Brezančiće a také bez Aleksandara Jovanoviće. Hosté mají se zdravotním stavem hráčů mnohem větší potíže. Do utkání z důvodu zranění nezasáhnou Diego Llorente, Adnan Januzaj, Martín Merquelanz a ani Sandro Ramírez. Uzdravil se alespoň útočník Willian José, od nějž se budou čekat důležité branky.

Real Sociedad rozhodně není tak vysoko, jak by chtěl být. V této chvíli mu patří až třinácté místo a jeho někdejší snahy o poháry jsou pryč. Stejně jako jeho soupeř, také Real Sociedad solidně začal nový ročník, ale postupem času se jeho forma zhoršovala. Ve dvou posledních kolech nezískal ani bod a vždy těsně prohrál. Naposledy mu dvě branky vstřelila Barcelona, ačkoli od 12. minuty Real Sociedad vedl. Ani velká snaha po téměř celý zápas mu na body nakonec nestačila.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Werner - Miramon, Pulido, Ruben Semedo, Luisinho - Gomez, Melero, Musto, Gallar - Cucho, Longo
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Aritz, Moreno, Theo - Illarramendi, Zubeldia, Pardo - Merino - Juanmi, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.56 - 3.36 - 2.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona440014:312
2.Real Madrid431011:310
3.Celta Vigo42117:57
4.Espanyol Barcelona42115:37
5.Getafe CF42114:27
6.Girona FC42115:67
7.Deportivo Alavés42113:47
8.Athletic Bilbao31205:45
9.Atlético Madrid41213:45
10.Real Betis41211:35
11.Levante UD41126:54
12.Sevilla FC41124:44
13.Real Sociedad41126:74
14.Villarreal CF41122:34
15.SD Eibar41124:64
16.SD Huesca41126:124
17.Valencia CF40313:53
18.Rayo Vallecano31022:53
19.Real Valladolid40220:22
20.CD Leganés40134:91

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (334)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele