LaLiga - preview 4. kola

14.09.2018, 08:35, aktualizováno 17.09.2018, 08:17
Previews
Celta Vigo cestuje do Girony a před sebou má jasný cíl v podobě výhry, po níž by na svém kontě měl galicijský celek stejně bodů jako Real Madrid. Domácí ovšem není radno podceňovat, za poslední rok se o tom přesvědčila řada klubů...
Girona FC - Celta Vigo  (pondělí 21:00)
Do kompletního kola španělské soutěže zbývá odehrát poslední duel. Katalánská Girona přivítá v dohrávce Celtu Vigo, která se v začátku sezony drží v popředí. Špatně si zatím nevede ani Girona, i když doma ještě nevyhrála.

Katalánci se naposledy předvedli doma proti Realu Madrid a senzaci z minulého roku nedokázali napodobit a tentokrát Bílému baletu vysoko podlehli. Mrzet je to nijak zvlášť nemusí, protože o týden později přeci jenom překvapili a sebrali všechny body Villarrealu. Zápas na El Madrigalu rozhodl jedinou trefou Christian Stuani.

Celta Vigo ve třech zápasech zatím neprohrála a dobrou formu bude chtít potvrdit i v souboji s Gironou. Po úvodní remíze s Espanyolem tým trenéra Antonia Mohameda dvakrát zvítězil a především před reprezentační pauzou se vytáhl, když přehrál silné Atlétiko Madrid 2:0.

Girona ve Španělsku platí za hodně nevyzpytatelného soupeře a Celtu Vigo nečeká v Katalánsku vůbec jednoduchá práce. Koneckonců Celestes na Gironě prohráli už minulou sezonu a doma si s nimi rozdělili body za divokou remízu 3:3.

Jaké jsou před utkáním absence? Gironě se dávají do kupy Mojica, Ramalho i Plaňas, jejich start je v pondělí minimálně nejistý. Celta Vigo pak může počítat s kompletním kádrem, což by mohla být dobrá výhoda.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Alcalá, Juanpe, Espinosa - Benítez, Pons, Granell, Porro - García, Stuani, Portu
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Cabral, Araújo, Roncaglia - Mallo, Beltrán, Lobotka, Alonso - Aspas, Gómez, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.50 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Leganés - Villarreal CF  (neděle 12:00)
Estadio Municipal de Butarque se v neděli v pravé poledne stane dějištěm pro další zajímavý zápas. Domácí Leganés v něm uvítá Villarreal v naději, že poprvé v tomto ročníku vyhraje. O to samé ale překvapivě usiluje také Villarreal.

Žlutá ponorka totiž vůbec nemá dobrý start do sezony. Vyplula hodně pozdě a po cestě ke třem bodům se neustále ztrácí. V prvním kole prohrála s Realem Sociedad, poté remizovala se Sevillou a v minulém kole těsně před přestávkou se jí opět nepodařilo vyhrát. Ani přes podporu a výhodu domácího prostředí se Villarreal v souboji s Gironou trápil a tři body po brance Stuaniho připadly právě hostům.

Tahle mizerná série odeslala Žlutou ponorku na dno a s jedním bodem jí patří až 18. příčka. Obránce Victor Ruiz ale zůstává optimistou. "Našemu týmu naprosto věřím a vím, že se z toho dostaneme. Prožíváme hodně smolné a nešťastné období, ale není všem dnům konec. Na trénincích tvrdě pracujeme, abychom našli řešení. Nepřestáváme věřit v lepší zítřek, i když se aktuální situace vyvíjí hodně špatně. Nemáme ale ve zvyku cokoli vzdávat a brzy si připíšeme první výhru," je si jistý Ruiz.

Problém by pro Villarreal mohl představovat fakt, že se mu v Leganésu nikdy nedařilo. Za poslední tři roky zde ani jednou nevyhrál a naopak už dvakrát se radovali domácí. Toto kouzlo by teď Villarreal nutně potřeboval odčarovat. Dobrou zprávou pro něj je to, že ani Leganés neprožívá úplně ideální začátek sezony a body rozdává celkem pravidelně.

Ze vzorku tří odehraných kol se samozřejmě těžko něco odhaduje, ale Leganés na tom teď opravdu není dobře. V úvodu nestačil na domácí Bilbao a hned poté těžce vybojoval remízu proti aktivnímu Realu Sociedad San Sebastian. Minulé kolo ho ale vrátilo opět na zem a to poměrně drsně. Na Real Madrid naprosto nestačil a ze stadionu Santiago Bernabéu odjížděl s přídělem čtyř inkasovaných branek.

Ke zlepšení má týmu pomoci i nová posila v podobě Josého Recia. Ten v rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Začínám se tu cítit velmi dobře. Poznávám své spoluhráče, začínám chápat trenérovu filozofii a ve městě se také cítím velmi dobře. Je ale škoda, že se nám na hřišti daří tak špatně. Starty do nové sezony jsou vždycky poměrně složité, takže se nechceme unáhlit v nějakém hodnocení. Naším cílem je práce a zlepšení výkonů."

Hlavní oblastí, kterou budou hráči chtít zlepšit, je obrana. Ta zatím inkasovala už osm branek v prvních třech kolech, což je po Huesce (11) nejhorší počin v lize.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Juanfran, Muňoz, Siovas, Silva - Gumbau, Ruben Perez - El Zhar, Eraso, Ojeda - Carrillo
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Alvaro, Victor Ruiz, Pedraza - Caseres, Fornals, Trigueros, Cazorla - Gerard, Ekambi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 3.25 - 2.61
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Levante UD  (neděle 16:15)
Na Estadi Cornellá - El Prat zavítá Levante, které si stejně jako domácí Espanyol za tři kola stihlo připsat všechny výsledky, tedy výhru, prohru i remízu.

Utkají se tedy soupeři se stejný počtem bodů i podobnou formou. Espanyol před reprezentační přestávkou podlehl Alavésu, což by před vlastními diváky rád odčinil. Do té doby ale mohli být příznivci katalánského celku velmi spokojeni. V prvním kole jejich miláčci vybojovali bod se Celtou Vigo a hned ve druhém kole si vyšlápli na silnou Valencii.

Jak už bylo řečeno, Levante je na tom prakticky stejně. Valencijský celek šokoval zejména v úvodním kole, když zvítězil na půdě Betisu vysoko 3:0. Dobrý výkon podal i ve valencijském derby s Valencií. V prestižním zápase dvakrát vedl, ale ani jednou náskok neudržel.

Espanyol se s Levante utkává pravidelně a takřka vždy jde o velmi vyrovnané zápasy. Potvrdila to i minulá sezona, během které se oba celky utkaly celkem čtyřikrát. V LaLize se dvakrát urodila remíza, zatímco v Copa del Rey byl nakonec o kousek úspěšnější barcelonský celek, který ve Valencii zvítězil 2:0, zatímco v prvním zápase doma pro změnu prohrál 1:2.

Domácí tým má výhodu kompletního kádru, na marodce v tuto chvíli nikdo není. To se nedá říci o Levante, i když ani tam není situace nijak dramatická. Chybět budou Armando Sadiku a potrestaný Coke.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Vilá, Hermoso, López, López - Granero, Roca, Darder - García, Iglesias, Baptistao
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Olazábal - López, Postigo, Rodríguez, Toňo - Morales, Prčič, Campaňa, Bardhi - Boateng, Martí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.13 - 5.41
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Deportivo Alavés  (neděle 18:30)
Nováček LaLigy se na Estadio José Zorrilla pokusí o vstřelení prvního gólu v sezoně. V zápase Realu Valladolid zatím moc branek nepadá a tentokrát se to bude snažit změnit Deportivo Alavés, které je favoritem střetu.

Real Valladolid postoupil do první ligy a zatím se spoléhá především na obranu. Za tři duely totiž dostal jen jeden jediný gól a pyšní se nejlepší obranou v lize! Jeho problémem je ale střelba, neboť zatím neskóroval ani jednou. Logicky bez toho nemůže vyhrávat, takže na první výhru čeká. Blízko byl naposledy proti Getafe, ale nedokázal využít množství šancí, které si vytvářel.

Zkušený veterán záložní řady Borja k tomu poznamenal: "Jsme pyšní na naši obranu, která nás zdobí. Je výsledkem naší tvrdé práce a snah celého týmu. Každý se vrací, všichni táhneme za jeden provaz a nasazujeme se. Problém je na druhé straně hřiště, protože jsme ještě nedali gól. LaLigy je hodně ofenzivní soutěž, takže na tomhle musíme zapracovat. Třeba se nám povede vstřelit první branku už v neděli proti Alavésu," přeje si někdejší odchovanec Realu Madrid.

Real Valladolid se s Alavésem setkával poměrně pravidelně ve druhé nejvyšší lize. Primera Division většinou znala jen jednoho vítěze a v rámci první ligy jím byl většinou právě Alavés. Tomu se povedlo od roku 2000, kdy se oba týmy utkaly v LaLize poprvé, porazit svého soka čtyřikrát v řadě, zatímco celek z Valladolidu se radoval z výhry mezi elitou jen jednou.

Alavés začal svou letošní pouť poměrně těžko, neboť se na začátku musel měřit s Barcelonou, což pro něj nedopadlo moc dobře. V dalším kole ale remizoval se silným Realem Betis a minule stoupající formu potvrdil. Espanyol Barcelona se sice dostal brzy do vedení, ale ani to mu nestačilo. Domácí zabrali a díky trefám Bastóna se Sobrinem otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Alavés nyní sídlí na pohodlném jedenáctém místě.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Calero, Olivas, Nacho - Alcaraz, Borja Fernandez - Keko, Plano, Toni Villa - Enes Ünal
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martìn, Maripan, Laguardia, R. Duarte - Ibai, Wakaso, Manu Garcia, Jony - Borja Baston, Sobrino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.21 - 3.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Getafe CF  (neděle 20:45)
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán je pro domácí Sevillu útočištěm a tvrzí, odkud se body jen tak snadno nevozí. A speciálně to platí v případě Getafe, které odsud odjíždělo se třemi body naposledy před dlouhými osmi lety!

Sevilla má za sebou velký zážitek, kterým bylo městské derby. To ale pro Sevillu neskončilo tak dobře, jak by si asi její fanoušci představovali. Tentokrát totiž po městě bylo vidět víc slavících hráčů Betisu, který soupeře porazil. Utkání v jeho konci hodně ovlivnila červená karta pro hostujícího Roqueho Mesu. Jen patnáct minut poté navíc vstřelil jediný gól zápasu nestárnoucí Joaquín, který rozhodl!

Sevilla musela polykat hodně hořkou pilulku. Zatím má v kombinaci s prvními dvěma zápasy na kontě čtyři body a hodlá tuhle šanci využít naplno. Sevilla je dostatečně ambiciózní a kvalitní tým a rýsuje se před ní dobrá sezona. K současné situaci Sevilly se vyjádřil i Fernando Navarro, který v týmu strávil sedm sezon a odehrál v nich 203 zápasů.

V rozhovoru pro SFC Radio poznamenal: "Sevilla je pro mě obrovskou částí mé kariéry a celkově života. Zažil jsem tady plno skvělých chvil a rád na to vzpomínám. Jak na město a kulturu tady, tak především na klub. Přeju mu všechno dobré do budoucnosti, která bude určitě zářivá. V týmu jsou skvělí hráči a jako tým funguje výborně. Je radost dívat se, jak se celý klub mění a zlepšuje," chválí Navarro.

Problém by v případě Sevilly mohl nastat vzhledem ke zraněním. Zlomenou ruku má Gabriel Mercado a mimo hru je na delší dobu také záložník Maxime Gonalons. Ruku v sádře má také Sergio Escudero, který rovněž svým spoluhráčům nějakou dobu nepomůže. Getafe má podobné problémy v případě dvojice Markel Bergara a Ignasi Miguel, kteří mají menší zdravotní potíže a jejichž stav bude hodnocen až před zápasem.

Domácí ve třech posledních vystoupeních na vlastním stadionu už neinkasovalo a pod vedením nového trenéra vypadají velmi organizovaně. O to se pokouší také Getafe. Hned v prvním kole ale mělo velkou smůlu, protože jeho soupeřem se v úvodním utkání stal Real Madrid. Getafe pak vyzrálo na Eibar a v minulém kole si připsalo alespoň remízu s Realem Valladolid, ve které jeho obrana vydržela.

Oporou Getafe je brankář David Soria, který má ze Sevilly respekt. "Samozřejmě je Sevilla velmi kvalitní a zkušený soupeř. Má toho za sebou hodně v LaLize i v pohárech a vždycky to s ní byly těžké zápasy. Má velmi dobré útočníky, na které si musíme dát dobrý pozor. Přesto chceme hrát na vítězství a vrátit se domů s dobrým výsledkem," přeje si zkušený brankář.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Gnagnon, Kjaer, Sergi Gomez - Navas, Banega, Roque Mesa, Arana - Sarabia, Vazquez - Andrè Silva
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Damian, Djené, Bruno, Antunes - Portillo, Arambarri, Maksimović, Alejo - Mata, Angel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.90 - 5.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - SD Eibar  (sobota 13:00)
Atlético Madrid v minulém kole dost nepříjemně překvapilo své fanoušky, kteří čekali další snadnou výhru. Na porážku od Celty Vigo chce parta kolem Antoinea Griezmanna reagovat v sobotu po obědě, kdy vyzve Eibar.

Atlético má trochu pomalejší rozjezd do sezony a jeho výsledky nejsou tak přesvědčivé, jak by si fanoušci přáli a představovali. V prvních dvou kolech posbíralo Atlético jen čtyři body jeho hra nepůsobila tak osobitě a odvážně jako v minulé sezoně. Kdo čekal jednoznačnou záležitost v minulém kole proti Celtě, musel být zklamán. Celta se slavnějšího a kvalitnější soupeře nezalekla a poradila si s ním poměrem 2:0.

Domácí byli nadmíru efektivní a hráli velmi jednoduše. Navíc se v dresu Atletů nechal vyloučit Stefan Savić, který bude svému týmu scházet. I proto to bylo hodně těžké utkání. Na to však musí Atlético co nejrychleji zapomenout a přeskupit své síly. Reprezentační přestávka přišla v tomto ohledu v tu nejlepší možnou chvíli.

To si uvědomuje také záložník Koke, který před utkáním prohlásil: "Máme za sebou několik důležitých zápasů a ne všechny skončily tak, jak jsme chtěli. Ale s tím teď už nic neuděláme, takže nemá smysl se ohlížet. Udělali jsme nějaké chyby, to je jasné. Vždycky se ale musíme dívat dopředu, to je jediný způsob. Proti Eibaru chceme ukázat, že jsme se z minulého utkání poučili," dodal mladý tahoun záložní řady.

Historie vzájemných zápasů samozřejmě hovoří jednoznačně pro favorita utkání, kterým je celek trenéra Simeoneho. Za posledních pět let dokázal Eibar obrat alespoň o nějaký bod Atlético jen dvakrát, ale ani jednou nevyhrál. Eibar patří k týmům, které se pohybují nejvýš kolem středu tabulky a častěji mají problémy s udržením se v nejvyšší soutěži.

Také letos jsou jeho výkony hodně rozkolísané. Eibar měl poměrně snadné soupeře, ale v prvních dvou kolech mu to nebylo nic platné. Hned na začátku Eibar oproti očekávání prohrál s nováčkem z Huescy a hned poté přidal další porážku, tentokrát bylo nad jeho síly Getafe. V tomto utkání se Eibar dokonce ani jednou neprosadil. Mnohem lepší to bylo v minulém kole.

Eibaru se povedlo konečně uhrát tři body, i když jeho soupeř se opravdu hodně snažil znepříjemnit mu jeho zájmy. Real Sociedad dokonce vedl, ale Eibar se nevzdal. Díky brance Charlese z 90. minuty nakonec těsně zvítězil.

Mladý záložník Joan Jordán v rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Začátek sezony se nám nepovedl podle očekávání, ale v minulém kole už to bylo lepší. Především jsme ukázali naši sílu a odhodlání. To bude do dalších zápasů určitě potřeba. Už se pečlivě připravujeme na Atlético a věřím, že s ním můžeme uhrát dobrý výsledek," míní Jordán.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Giménez, Godin, Filipe Luis - Correa, Saul, Thomas, Koke - Griezmann, Diego Costa
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Ruben Peňa, Arbilla, Oliveira, José Angel - Pere Milla, Escalante, Diop, Orellana - Enrich, Charles
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.30 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - FC Barcelona  (sobota 16:15)
Lídr tabulky LaLigy z Barcelony vyjede do San Sebastiánu, kde jej čeká Real Sociedad. Domácí se musí připravit na pořádnou ofenzivní smršť, což Barcelona dokázala už v minulém kole. A to bude dost těžké, protože Baskům se zase tak moc nedaří.

Před více než dvěma lety se Real Sociedad dočkal obrovského úspěchu. V rámci první ligy porazil na domácí půdě Barcelonu a ještě dokázal její hvězdné střelce udržet na uzdě! Těsnou výhru domácích tehdy zařídil jedinou brankou talentovaný útočník Mikel Oyarzabal, který by si rád tento osobní úspěch zopakoval.

"Samozřejmě si tak skvělou chvíli pamatuji a dlouho budu. Když dáte gól Barceloně a ještě je to gól vítězný, tak jsou to vždycky dost speciální pocity. Nechci ale žít v minulosti, naopak se snažím koncentrovat jen na přítomnost. Teď se nám úplně nedaří a nemáme takové výsledky, které bychom podle předváděné hry mít mohli. Ale musíme se o to víc semknout a pracovat na sobě. Bez práce se nikdy nikam neposuneme."

Jak už Oyarzabal v rozhovoru pro klubový web uvedl, Realu Sociedad se příliš nedaří. V prvních třech kolech španělské elitní ligy vyzkoušel už všechny tři možné výsledky konce zápasu. Na začátku sezony vyhrál nad Villarrealem, ale na tři body navázal jen remízou s Leganésem. V minulém kole taktéž nezačal špatně a nad Eibarem vedl. Ke konci utkání ale ztratil pozornost a v 90. minutě inkasoval druhou branku.

Barcelona bude hodně těžkým soupeřem. Slavný celek z Katalánska vede tabulku, dosud neztratil ani jeden bod a jeho forma se zlepšuje. Především útoku Barcelony se musí Real Sociedad přirozeně obávat, neboť Barcelona nastřílela už dvanáct branek a je v tomto směru nejproduktivnějším týmem. Velkou část z toho samozřejmě zapříčinilo minulé kolo, ve kterém si Barcelona pohrála s nováčkem z Huescy.

Po hubeném vítězství 1:0 nad Realem Valladolid byli její fanoušci svědky skvělého ofenzivního představení a debaklu nováčka. V jeho síti nakonec skončilo osm gólů, z nichž po dvou dala esa Lionel Messi a Luis Suárez. Z pozice střídajícího hráče zasáhl do utkání Arturo Vidal, nová letní posila do středu pole.

V otázce na aklimatizaci v novém klubu chilský veterán řekl: "Pořád si tu zvykám na nové prostředí a nový styl fotbalu, ale všichni mi to tady hodně ulehčují. Hrát za Barcelonu je sen skoro každého fotbalisty a já jsem šťastný, že mohu svým spoluhráčům na hřišti pomáhat. Máme ty nejvyšší cíle, ale vím, že k nim vede dlouhá a náročná cesta. K tomu, abychom dosáhli na trofeje, si musíme stanovovat menší cíle," ví Vidal.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Aritz, Moreno, Theo - Zubeldia, Illarramendi - Luca Sangalli, Oyarzabal, Juanmi - Willian José
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - S. Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba - Busquets, Rakitić, Coutinho - Messi, L. Suárez, Dembélé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.07 - 5.32 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Real Betis  (sobota 18:30)
Ještě než fotbalisté Valencie vyběhnout na trávník Mestally k zápasu Ligy mistrů s Juventusem, čeká je v domácí soutěži náročná generálka proti nevyzpytatelnému Betisu. Také Béticos v týdnu čeká pohárová soutěž, v Evropské lize zavítají do Řecka na půdu Olympiakosu Pireus. V minulé sezoně vyhrála Valencia oba zápasy a celkem Andalusanům nasypala osm branek.

Souboj Valencie s Betisem určitě slibuje zajímavou podívanou. Už v minulé sezoně si diváci přišli na své, především v Andalusii, kde Valencia zvítězila divokým výsledkem 6:3. Zároveň jde také o souboj loni čtvrtého a pátého celku.

Valencii se start do letošní sezony vůbec nepovedl. Ze tří zápasů ještě nevyhrála a na svém kontě má dvě remízy ze soubojů s Atléticem Madrid a Levante. Kouč Marcelino tak konečně očekává vítězství, které by se koneckonců šiklo i pro následující zápas Ligy mistrů proti Juventusu. Alespoň tedy z psychologického hlediska.

Ani Betis nevkročil do letošní sezony ideálně. V prvním zápase totálně selhal a doma podlehl Levante 0:3, aby následně v Alavésu remizoval 0:0. Střelecky se Béticos probudili až v prestižním sevillském derby proti FC, které ovládli po trefě veterána Joaquína 1:0.

Právě na vítězné derby bude chtít Betis navázat, ale na Mestalle ho čeká jako každý rok obtížná práce. Hosté tam zvítězili za posledních několik let pouze jednou jedinkrát a to v sezoně 2016/2017.

Kouč Marcelino bude mít po reprezentační přestávce k dispozici téměř všechny hráče a určitě jej potěšila jejich forma. Jenom pro připomenutí: Neto startoval za Brazílii, Murillo za Kolumbii, Čeryšev za Rusko a navíc i skóroval, za Španěly debutoval Gayá a gólově se prosadil Rodrigo. Reprezentaci do 21 let mají za sebou Soler a Račić. Zpátky ale k absencím, mimo hru je Francis Coquelin.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Gayá, Diakhaby, Paulista, Piccini - Guédes, Parejo, Kondogbia, Soler - Gameiro, Moreno
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Mandi, Bartra, Feddal - Herrera, Carvalho, Guardado, Firpo - Canales, Morón, Inui
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 4.16 - 4.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Real Madrid  (sobota 20:45)
Athletic dosud stihl odehrát dva domácí zápasy a na San Mamés se představí i do třetice. Soupeřem Athletic Clubu bude věhlasný Real Madrid, který pod Julenem Lopeteguim zatím neztratil ani bod. Ne vždy se Bílému baletu podařilo v Baskicku uspět, při poslední návštěvě v prosinci minulého roku dokonce nedal ani gól.

Tehdy se oba celky rozešly smírně 0:0 a pro Real Madrid to byla další velká ztráta v boji o titul, který nakonec nezískal. Ani pro domácí to nebyla povedená sezona a letos by si to Baskové rádi vynahradili. LaLigu začali obstojně, i když tři body proti Leganésu urvali na poslední chvíli a s Huescou neudrželi dvoubrankový náskok.

Real Madrid i bez Cristiana Ronalda zatím válí. V lize je stoprocentní, vyhrál všechny zápasy a dohromady přitom nastřílel deset branek. Lépe už je na tom jen Barcelona. Při vší úctě k soupeřům však Real zatím nepotkal skutečnou hrozbu. V Bilbau by se to mohlo změnit, přeci jenom historicky tam Real ne vždy uspěl. Zápas v Bilbau bude pro Real generálkou na třetí obhajobu vítězství v Lize mistrů, na Santiago Bernabeu zavítá AS Řím. Ve stejné skupině působí i český mistr Viktoria Plzeň a ruský CSKA Moskva.

"Bude to velkolepý, krásný a náročný zápas na fantastickém stadionu, navíc proti soupeři, který se na nás už 15 dní usilovně připravuje a čeká na nás. Abychom je mohli překonat, musíme vědět, co nás čeká," prohlásil o zápase v Bilbau Julen Lopetegui. Španělský kouč má momentálně široký kádr a ne na všechny hvězdy se dostává. Kteří hráči dostanou přednost v zápase s Athleticem, zatím není úplně jasné. "Máme v týdnu zápas s AS Řím, ale momentálně myslíme jen na Athletic. Musíme do zápasu vstupovat se stoprocentní energií. Přemýšlíme o možnostech, které máme a hledáme nejlepší řešení, abychom zápas zvládli," dodal Lopetegui.

Hostům z Madridu se po reprezentační přestávce vrátil do tréninku brazilský záložník Casemiro a Julen Lopetegui bude mít k dispozici kompletní kádr. Hráči Realu mají navíc dobrou formu, především talentovaný Marco Asensio, jenž převelkou měrou přispěl k vysoké výhře Španělska nad chorvatskými vicemistry světa. Ani Athletic na tom není nijak dramaticky a chybět bude pouze Iňigo Lekue.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Yuri, Martínez, Álvarez, Marcos - García, García, Muniain - Williams, Aduriz, Susaeta
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Kroos, Isco - Bale, Benzema, Asensio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.23 - 4.40 - 1.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Huesca - Rayo Vallecano  (pátek 21:00)
Páteční předehrávka 4. kola nejvyšší španělské ligy nás zavede na Estadio El Alcoraz, kde své domácí zápasy hraje Huesca. Tu v souboji dvou nováčků vyzve Rayo Vallecano, jemuž se zde moc nedaří.

Huesca má za sebou pořádně kruté utkání minulého kola. Po prvním a poměrně dobrém utkání s Eibarem a remíze s Bilbaem se Huesca těšila na skvělou atmosféru stadionu Camp Nou. Odjížděla ale s pořádným výpraskem, neboť domácí Barcelona nováčka vůbec nešetřila. Jeho obrana se ukázala jako velmi nedostatečně připravená a inkasovala hrozivých osm branek! Ani dva góly, které hosté dokázali dát, moc neulehčili cestu domů.

Po tomto šokujícím výsledku se musí Huesca vzchopit a reprezentační pauza by jí v tomto směru mohla hodně prospět. V pátek večer se bude chtít opřít také o mohutnou podporu domácího publika, což by mohlo být rozhodujícím elementem. Čeká ji soupeř, kterého Huesca velmi dobře zná ze společného působení v Segundě - Rayo.

Zkušený obránce Huescy Xabi Etxeita před zápasem zmínil: "Máme před sebou náročné utkání především proto, že se musíme oklepat z minulého kola. To se nám vůbec nepovedlo a dělali jsme hloupé chyby. Je jasné, že soupeř jako Barcelona je ihned potrestá, takže si je nesmíme dovolit. Špatně jsme mezi sebou na hřišti komunikovali, na tom musíme zapracovat. Rayo je pro nás teď šancí, jak se doma vykoupit."

Rayo Vallecano je naopak velmi odpočinuté, protože kromě reprezentační pauzy mělo také jeden víkend navíc. Domácí zápas s Athleticem Bilbao byl totiž odložen, takže hráči měli dostatek času na trénink a zlepšení své kondice. To bude samozřejmě zapotřebí, protože Rayo rozhodně nevstoupilo do sezony s dobrou formou.

V prvních dvou kolech nezískalo Rayo ani jeden bod. Nejprve prohrálo se Sevillou, od které dostalo čtyři branky. Poté inkasovalo jen jednou od Atlética a v minulém kole byl Rayo nehrálo. Teď se nachází až na poslední příčce a určitě je hodně rádo za to, že jeho náročný rozpis soupeřů teď obsahuje jméno Huescy.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Werner - Miramon, Pulido, Etxeita, Luisinho - Gallar, Melero, Damian Musto, Gómez - Cucho, Longo
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Alberto - Advincula, Abdoulaye, Amat, Alex Moreno - Imbula - Embarba, Medran, Trejo, Kakuta - De Tomas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.44 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona330012:29
2.Real Madrid330010:29
3.Celta Vigo32105:27
4.Levante UD31116:44
5.Sevilla FC31114:24
6.Espanyol Barcelona31114:34
 Athletic Bilbao21104:34
8.Real Sociedad31115:54
9.Getafe CF31112:24
10.Atlético Madrid31112:34
11.Deportivo Alavés31112:44
 Girona FC31112:44
13.Real Betis31111:34
14.SD Huesca31116:114
15.SD Eibar31023:53
16.Real Valladolid30210:12
17.Valencia CF30213:52
18.Villarreal CF30121:31
19.CD Leganés30124:81
20.Rayo Vallecano20021:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (375)

Přidat komentář
roman1978

konečně. ty repre pauzy jsou otrava.

Reagovat
smazaný uživatel

je to strašný

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
JM

Reagovat
Keboto

Reagovat
technecium

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

A neuveritelna nuda. Tak mrtvo tu uz dlho nebolo.

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

palcohonič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Letošní první těžký ligový zápas, tak jsem zvědav

Reagovat
technecium

Z Anoety i remíza bude úspěchem... Rád bych viděl trochu obměny v sestavě, vzhledem k lize mistrů v týdnu.

Reagovat
ADM

Reagovat
Visca el barca

Za mě takto. Stegen, Semedo, Pique, Umtiti, Arthur, Busi, Vidal, Messi, Suaréz, Coutinho. Ale to se nestane. Protože Raketu Ernesto miluje. A místo Arthura tam bude on. Plus to samé Sergi s Nelsonem.

Reagovat
Visca el barca

*alba

Reagovat
Jordi Alba

No proto.

Reagovat
roman1978

Reagovat
Hristo Stoichkov

Arthur cestoval přes půl světa a vrátil se tuším včera, tam fakt není ideální čas na debut. Možná bych zkusil Semeda, jinak asi moc nevymýšlet a nasadit tradiční sestavu.

Reagovat
Visca el barca

Já bych ze Semeda udělal primárně jedničku. Krom finání fáze, kterou nemá dobrou. Proč asi, protože nehraje. Mi přijde prostě lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Semedo je v obraně mnohem lepší než Roberto. Do útoku je zas o trochu lepší Roberto.

Reagovat
Jordi Alba

Já bych teda radši šoupnul pokud možno co nejsilnější a nějakou tu změnu zkusil na PSV.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roman1978

a jaká je nejsilnější, když hrajeme skoro pořád s tou samou?

Reagovat
Jordi Alba

Tak sis trošku odpověděl.

Reagovat
roman1978

to právě ne. co když je nejsilnější ta, ve které jsme ještě nehráli?

Reagovat
Jordi Alba

Potencionálních sestav, ve kterých se nehrálo je spousta.

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální sestava:

Ter Stegen

Roberto - Pique - Umtiti - Alba

Busquets - Rakitic

Dembelé - Messi - Coutinho

Suarez

Alba by běhal nahoru-dolu, Roberto by byl trochu zataženější.

Piqué poziční obránce, Umtiti by vystupoval proti útočníkovi.

Busi by si převážně hlídal střed hřiště o chodil mezi stopery, Rakitic by pokrýval krajní prostory než se obrana zformuje nebo vypomáhal Busimu.

Messi by jako doteď měl naprostou volnost a pohyboval se kde chce.

Dembelé by lítal po pravým křídle, Coutinho trochu víc ke středu a vypomáhal záloze v tvorbě i bránění a zakončoval akce.

Suarez klasická 9.

Reagovat
Jordi Alba

Já to Dembélému přeju a fandím mu, ale momentálně bych ho do ideální sestavy prostě nedal. On snad pokazí 80% nahrávek, akcí, střel. Nejspíš to v sobě má, jen to ukázat.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos zatím hraje skvěle, hned po Messim je nejlepší hráč Barcelony.

Reagovat
Jordi Alba

Tímhle naše diskuze končí.

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem to, že hrál skvěle první 3 ligový zápasy, kde mi to ještě potvrdí 2x Man of the match. Samozřejmě tam máme spoustu lepších hráčů celkově, ale zatím se mi letos líbí.

Reagovat
Baronne

Si vostrej

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
technecium

Reagovat
Visca el barca

No asi to tak bude. Malcom a Arthur mimo nominaci

Reagovat
Hristo Stoichkov

Podle COPE, který mají poslední dobou vynikající úspěšnost, bude v základu Semedo s Lengletem, Sergi Roberto v záloze s Busem a Raketou, v ofenzivě klasika a Couts na lavičce kvůli náročnýmu cestování. Musím říct, že to dává smysl.

Reagovat
technecium

Reagovat
Eichel

Reagovat
ADM

Nie, taka zaloha nedava ziadny zmysel. Roberto tam proste hrat uz nevie, posledne sa na to nedalo pozerat, kreativita tej trojky neexistovala. Nechapem, preco Valverde uplne prehliada Rafinhu, ked v priprave to bol jeden z najlepsh hracov.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Smysl ve Valverdeho očích. Osobně bych tam Rafinhu taky viděl rád, ale vedení má evidentně plán ho zpeněžit, než se dostane do úzkých ohledně smlouvy, takže čekám, že už v zimě či nejpozději v létě bude pryč. Arthur mimo nominaci, Vidal rozhodně není stoprocentní, Couts po složitým cestování. Myslím, že Sergi Roberto opravdu bude dneska opět v záloze. Ani mě to tolik netrápí, po dlouhý době neuvidím ze zápasu ani minutu, takže dneska se připojuju k fanouškům výsledků

Reagovat
Kokesh

Slozity cestovani....a to mozna poletite uprostred sezony skoro 8000km tam a zpet misto domaciho zapasu na Floridu, splnit prani papalasum. Pekny vyhlidky.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak očekávám, že na to tam budeme reagovat a v případným ČF CdR zarotujeme sestavou. Zas to není nic, co by se nedalo zvládnout. Messi s Luisitem to zvládali dlouhodobě po repre srazech, Couts je prakticky bez přípravy a bude podle mě prospěšnější ho vypustit do druhýho poločasu, kde se nám jeho efektivita může hodně hodit.

Reagovat
Kenneth

Počítám ale s tím že tím jedním zápasem to letos neskončí. Real i Atleti taky podle mě poletí do Ameriky. Do dneška nechápu jak něco takovýho vůbec mohli schválit.

Reagovat
X-bano-X

Ved sa to ani neschvalilo a tuto sezonu sa nikam neleti.

Reagovat
ADM

No to ja zrovna dnes sledujem prvýkrát zápas na novej TV, ale s týmto si asi zapnem radšej Live - Spurs, aby som nebol úplne zdevastovaný nudou

Reagovat
technecium

My tam nejedeme dominovat na míči, my tam jedem vyhrát. Loni to šlo

Reagovat
smazaný uživatel

Socky si povodíme tentokrát 1:3

Reagovat
Ed_Hazard

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

jako ostatně vždy ...

Reagovat
roman1978

tak posledních pár zápasů jsme s nima vždy vyhráli ne?

Reagovat
Jordi Alba

To ano, ale minulou sezónu to bylo konečně po dlouhé době na Anoetě, kde se to dlouhodobě nedařilo.

Reagovat
roman1978

to vím. jenže z posledních 5ti zápasů (i s pohárem) - 2 venku a 3 doma = 5 výher.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že minulou sezónu to bylo asi po 11 letech co jsme tam v lize vyhráli

Předtím byla poslední výhra 2007.

Reagovat
Hristo Stoichkov
Reagovat
dextroza_m

Madrid 73,3

Reagovat
dextroza_m

Viděl bych to 0:2

Reagovat
CHONG

Real - Baskonia

Real - Levante

Rayo - Getafe

Real - Plzeň

Druhý letošní madridský výjezd by mohl stát za to

Reagovat
Kenneth

Na Plzen jedu taky. Kde bych sehnal nejlevnejsi listky?

Reagovat
CHONG

Já to všechno kupuju přes ofiko stránky Realu, k ničemu jinému nemám důvěru.

Reagovat
Kenneth

Tak sem se právě koukal a na Plzen tam bylo z nějakýho důvodu a nabízeli jenom VIP lístky.

Reagovat
Visca el barca

Normální lístky půjdou do prrodeje cca 10 dní před zápasem. Takže bych byl v klidu. Zrovna na tu plzeň koupíš lístek i v den zápasu podle mě

Reagovat
CHONG

Přesně jak píše Visca, pro veřejnost se prodej lístků spustí až zhruba týden před zápasem a s výjimkou pecek jako je EC, derby nebo pokročilejší fáze playoff LM jsou ty lístky úplně v pohodě k sehnání, s tím že jsem se teď díval a lístky na AS začínají na 50 éčkách a na Plzeň to podle mě bude ještě levnější.

Reagovat
Kenneth

Díky oboum. Já koukal na ostatní stránky a tam to začíná od 75€.

Reagovat
Anacron

No to to trvalo. Nejhorší, že za měsíc je tu repre znovu . Neuvěřitelné, že se nám asi nikdo nezranil . Na San Mamés to nebude lehký, asi ani remíza by nebyla nějak hrozná. Ale snad výhra. První ostrá výzva v lize, tak sem zvědavej na sestavu a herní projev.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ADM

Ta sezóna už horšia byť nemohla, toto je nič

Reagovat
LAM

V jakym vesmíru by měl dneska stejnou cenu Mbappé a Bale?

Reagovat
SIRBRANIKE

Tak i Mbape vs Kane je prdel.

Reagovat
Majk91

klasicky hype

Reagovat
misinho7

Akoze co chceš poukázať? To ze Bále je top trieda A keď nie je zranený je jeden z najlepších je asi jasne

Reagovat
Carrick

Reagovat
Hristo Stoichkov

Bale žádná TOP třída A není, akorát se pouze vyhypuje na základě pár zápasů ve formě. Ačkoliv je jasný, že odchod Cristiana by mu měl pomoct.

Reagovat
technecium

Reagovat
misinho7

vyhypuje ôk.. V anglickú bol bez de aty najlepší.. Ťahá malú repre Walesu.. V reále keď bol zdravý a dostal sa do formy tak hral super.. Ma faktor ktorý nemá veľa hráčov.. Faktor že vie z ničoho nič rozhodnut

Reagovat
ADM

Takže už ho nepredávaš? Sám máš na neho tento rok už zas iný názor, keby bol stabilne top tak ani nepípnem, ale ak sa mu prestane dariť a bude hrať to čo väčšinou tak bude opäť prvý na odstrel, aj keď si takisto myslím že mu odchod CR pomôže, čo som prezentoval od leta.

Reagovat
Mateo16

Oni niektory fanusikovia madridu su vtipny ako vzorec. Ono Gareth mal vzdy skvely uvod do sezony kazdu jednu sezonu a vzdy do dopadlo tak ako to dopadlo

Rovnako aj Asensio a vzdy sa tu po par zapasoch bude hypovat kazdu jednu sezonu daj tomu 2-3 mesiace a budu hovorit nieco ine

Reagovat
ADM

Jo a Anglicko sa od jeho odchodu tiež trocha posunulo a pravdepodobne by aktuálne nemal na trio KdB, Hazard, Salah ...či v blízkej budúcnosti dúfam aj Sané

Reagovat
Kenneth

Tak Bale by byl pro každý anglický klub kdyby byl zdravý absolutní top posila.

Reagovat
ADM

Jo, lenže namiesto toho už 5 rokov hľadá formu a zdravie v Španielsku (aj keď samozrejme beriem do úvahy, že tú cenu si tam vymyslel len nejaký internetový portál...)

Reagovat
Majk91

Inak Paco slusny zaciatok v Nemecku

Reagovat
ADM
Reagovat
patas92

Co tam dělá De Gea?

Reagovat
ADM

Schytal to za tie MS

Reagovat
smazaný uživatel

Pfff...dost slabý teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola: „Na závěr své trenérské kariéry se chci vrátit tam, kde jsem začínal,"

Reagovat
technecium

Jo, myslí tím La Masiu, ne Áčko Barcy. Bohužel

Reagovat
Kenneth

Vrátí se do Áčka.

Reagovat
technecium

Tím líp pro nás

Reagovat
Mateo16

Dnes bez Casemira na pode Bilbaa + Thiboa , 4-3-3 je pekna blbost holt dnes 1 bod berem

Reagovat
Kenneth

Na Thiba sem zvědavej, tohle bude první zatěžkávající zkouška tak snad se z toho neposere.

Reagovat
Mateo16

To je celkom pekna ukazka ako poslat do prdele Keylora ked nechyta vo forme

Reagovat
Kenneth

Ukázka poslat do prdele Keylora bylo už jenom to anganžovat Courtoise.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
technecium

https://www.youtube.com/watch?v=15OLjWh5jLs

Pro připomínku - loňská Anoeta. Dva "Robertovy" góly a zachránce Pistolero

Reagovat
smazaný uživatel

to byl skvělý zápas

Reagovat
ADM

tohto timoveho ducha snad budeme mat aj tento rok. No a hadam aj o nieco vacsieho, beruc do uvahy Rim

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico ma jednu velku vyhodu. Ked to zapnete v 68 minute viete, ze ste o nic neprisli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

Hype atletico

Reagovat
blaugrana

Banda vymrdaná.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Phillipinho

Cholo je fakt divnej. Rodri je celej zapas nejlepsi na hristi a naopak Koke strasnej, ale on vystrida Rodriho. Samozrejme, ze po jeho odchodu sla cela zaloha uplne do srabu

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak ale tohle dělal víceméně vždycky, že si k těm novým hráčům dlouho hledal cestu. Podle mě jedna z jeho největších slabin. Godín má letos taky slušný pech, tolik špatných odrazů během pár zápasů neměl snad za celou kariéru. Navíc ještě to břevno na konci.

Reagovat
ADM

Simeone out

Reagovat
Visca el barca

Tolik k hypování Atletů

Reagovat
technecium

Stegen - Semedo, Pique, Umtiti, Alba - Roberto, Rakitič, Rafinha - Messi, Suaréz, Dembele

Reagovat
smazaný uživatel

trojité R v záloze? takovou zálohu jsme snad ještě nikdy neměli, nebo si to nepamatuju

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho nehraje kvůli rotaci nebo je za tim neco jineho? Na MS byl s Modricem nejlepsi zaloznik a ted zacina uz druhy zapas z lavicky.

Reagovat
technecium

Byl s repre a má za sebou dlouhý přelet

Reagovat
LAM

Ještě ve středu hrál v Americe a přiletěl až ve čtvrtek.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
blaugrana

No ta záloha...z tej veru nemám moc dobrý pocit.

Reagovat
LAM

To jo.Hlavně bez Sergia moc nechápu co tim Valverde sleduje.

Reagovat
technecium

Busquets hrál příšerně ve všech třech zápasech

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

no přeci rotace? nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi hledá Raketovi nové místo, ať je alespoň platný na rotaci s Busem. Kraj bude patřit Arthurovi.

Reagovat
blaugrana

Bude hlavne brutálne nekreatívna a zas bude Leo musieť tvoriť všetko sám.

Reagovat
technecium

Jak bys to poskládal ty?

Reagovat
blaugrana

Ja chápem, prečo je poskladaná tak, ako je a zároveň si myslím, že bude strašná.

Reagovat
LAM

Rakitič(DM)Arthur(CM)Coutinho(AM) by nemuselo bejt špatný.

Reagovat
technecium

Coutinho v záloze na Anoetě by znamenal minimálně 3 góly v naší síti. Tu pozici hrát neumí a pochybuju, že se to kdy naučí. Jeho místo je na levým křídle v 4-2-3-1 nebo 4-3-3

Reagovat
LAM

Jako dle mě brání líp než Iniesta kterej v posledních letech směrem dozadu hořel jako papír.Dle mě hrát na AM může.

Reagovat
technecium

To bránění je klidně možný, ale Coutinho je oproti Iniestovi dost nevyzpytatelný a je schopný ztratit banální míče. To je jeho hlavní problém na téhle pozici.

Reagovat
Majk91

Arthur ani na lavke Ale za Rafinhu palec hore, snad sa ukaze.

Reagovat
bartlu

Někdo kvalitní stream, prosím?

Reagovat
ADM
Reagovat
bartlu

Díky! :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ta záloha je tragická

Reagovat
ADM

Klasika

Reagovat
technecium

Rakitič nemůže hrát v 3-5-2 středního stopera omg

Reagovat
smazaný uživatel

do poločasu ještě jeden a potom otočíme

Reagovat
roman1978

Raketa je k nicemu

Reagovat
roman1978

Valverde je takový netrener, ze .......

Reagovat
ADM

Je až neuveriteľné, kde Messi preberá lopty od RB a kombinuje s RB v porovnaní s Alvesom

Reagovat
technecium

Tomu se říká chybějící faktor Xavi v trojúhelníku

Reagovat
Baronne

Ti dva si to dávali i ve dvou

Reagovat
ADM

25min bez jedinej strely čo i len mimo bránu

Reagovat
bartlu

Dembouz je zatim otřesný, tolik ztrat. I když otřesný vykon od všech

Reagovat
2miguel1

postavit na Anoete zalohu Rafinha Roberto Rakitic moze len totalny idiot

Reagovat
technecium

Dočkali jste se rotace

Reagovat
2miguel1

ja som nikdy nebol za rotaciu. Pre mna by malo 70% zapasov hrat Busquets-Rakitic-Coutinho ...ja som si myslel, ze ti hraci prisli nato, aby sme vo februari, ked este hrame o 3 sutaze zacali rotovat.

Reagovat
smazaný uživatel

jakoby to Anoetě nebylo stejné s jakoukoliv zálohou a jakýmkoliv trenérem

Reagovat
technecium

Ne, za všechno může trojice Valverde, Rakitič a Suaréz

Reagovat
LAM

Aspoň šanci by mohla vytvořit za poločas.

Reagovat
LAM

Nebo Valverde

Reagovat
smazaný uživatel

ty voe, to je statika

Reagovat
ADM

Semedo si fakt po sezone asi zbalí kufre posratý nabehnút, prejsť 1 na 1, často laxný vzadu. Pritom má minimálne dopredu skvelú rýchlosť a techniku, nechápem...

Reagovat
Jordi Alba

Místní experti se ale shodujou, že by měl hrát na RB neotřesitelnej základ.

Reagovat
Majk91

pred sezonou ho tu par expertov pasovalo za neotrasitelnu jednicku na RB, pritom ho Roberto strci s prehladom do vacku a to je zaloznik.

Reagovat
Jordi Alba

Kdyby jenom před sezónou.

Reagovat
LAM

Roberto je směrem dozadu příšernej a každej přes něj přejde.

Reagovat
technecium

Semedo je lepší v defenzivě, Roberto v ofenzivě

Reagovat
smazaný uživatel

Suárez je strašná ku*va

Reagovat
smazaný uživatel

Hádat se s rozhodčím je teda něco strašnýho

Reagovat
smazaný uživatel

Strašlivý výkon, ale nepřekvapuje mě to. Kombinace repre přestávka+Anoeta je prostě smrtící. Nevím, co s tím chceme udělat, když je nejnebezpečnější hráč Piqué.

Reagovat
blaugrana

Hrat po repre pauze zrovna v Sociedade, to je napicu no.

Reagovat
LAM

blbost.Valverde zase mimo a ten neví co hrát.

Reagovat
technecium

Reagovat
LAM

Je to tragéd kterej nedokáže nikoho překvapit. Na ten náš fotbal je dost jednoduchý připravit.Zdvojovat Messiho,hrát do těla a jsme mimo.

O tomhle zápasu věděl dva tejdny a vymyslel tohle.AspoŇ že už tam letos nepojedem.

Reagovat
patas92

Valverde ven

Reagovat
LAM

Reagovat
technecium

Reagovat
roman1978

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem první poločas, ale i bez toho mi je jasné, že to duo kopyt musí o poločase střídat.

Reagovat
smazaný uživatel

střídat by měla celá jedenáctka včetně Messiho, nikdo na hřišti nevyčnívá z podprůměru, akorát Piqué udělal trochu bordelu v útoku

Reagovat
Jordi Alba

Semedo kterej je na RB o parník lepší, jak Roberto. Dembélé Man of the match + rotace a nevyhráváme?

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud tam bude Raketa se Suarezem, tak to bude stát za...

Reagovat
smazaný uživatel

Něco tak otřesnýho už dlouho nepamatuju. Rafinhu i Sergiho mám rád, ale spolu v záloze hrát prostě nemůžou, Sergi vlastně radši v záloze vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

Klasicky zapas po repre prestavke, kedy hraci vyzeraju, ako keby boli spolu prvy krat na ihrisku. Obycajne alibisticke posuvanie lopty, milion prihravok bez myslenky. Jediny kto sa snazi nieco vymysliet, ci skusa situacie 1 na 1 je Dembele. Inak Suarez na facku, zase.

Reagovat
technecium

Messi absolutně neviditelný, ani ho nenapadne si seběhnout pro míč, Rafinha s Robertem očividně v životě nezahráli kolmici, Rakitič bůhví proč hraje mezi stopery, Dembele ke konci dobrý, ale stejně mu pořád strašně trvá jakýkoliv rozhodnutí.

Místo Rafinhy Coutinho, Messi do středu, přejít na Doublepivot Rakitič - Roberto (časem Busquets) a hlavně se začít dřít a rvát se

Reagovat
LAM

Messi byl právě často na půlce,ale to je úplně k ničemu když si to s nim nikdo nedá

Reagovat
technecium

To teda rozhodně nebyl. Stál před vápnem a čekal, jestli mu někdo posune balón.

Dostal se jen k 25 přihrávkám za poločas atd... Viz Whoscored

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo stál před vápnem celý poločas

Reagovat
technecium

tak si najdi heatmapy

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

To teda byl - zkus otevřít oči

Reagovat
smazaný uživatel

Neviditelný? Tvl tady se jedou zase pecky.

Reagovat
technecium

Udělal něco?

Reagovat
technecium

Míň dotyků s míčem má už jen suaréz

Reagovat
LAM

Naše každoroční tragédie na Anoetě

Valverde se na ten zápas mohl 2 tejdny připravovat a opět tam hrajem na náhodu bez ničeho.Messi se přesouvá až na půlku,protože záloha naprosto tragická.

Dolů Rafinha a Roberto a nahoru Coutinho a Sergio ať zkusíme aspoň bod.Ten Valverdeho hnus je opravdu nekoukatelnej.

Reagovat
Visca el barca

Klasická Anoeta. Snad to nějak urvem. Roberto nejhorší na hřišti.

Reagovat
Phillipinho

Ta nova Anoeta je hodne pekna

Reagovat
roman1978

Nemůže za to Sua, nemůže za to Raketa. Už druhou sezónu hrajeme nekoukatelne a muže za to jen a jen ten traged na lavičce. Takhle ničit Lea.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
2miguel1

postupny utok na ihrisku supera, este specialne s takou zalohou, je predurcena na zanik. Bohuzial, na tieto vonkajsie zapasy bude treba hracov, ktori vedia dat gol spoza 16. Coutinho a mozno aj Malcom postupne casu za Dembeleho. Znizit ball possession, 70% je uz kontraproduktivne

Reagovat
blaugrana

Malcom je zraneny.

Reagovat
smazaný uživatel

Celej první poločas byl o ničem kvůli záloze. Když si pro míče kromě Messiho už zbíhal i Dembelé se Suarezem, tak to o něčem vypovídá. S takhle sestavenou zálohou prostě hrát nemůžeme, nejvíc kreativní věc co tahlele záloha za poločas vymyslela, bylo přihrát zpátky obraně která to nějak dostala dopředu

Reagovat
roman1978

Dat dolu Roberta a nebo Raketu se proste nesmí.

Reagovat
patas92

Třeba by Roberta i stáhnul, jen kdyby Semedo nebyl úplně k ničemu fotbalista

Reagovat
roman1978

Semedo je výborný. Jen potřebuje důvěru. Každý zapas, co hraje, je střídán. I když hraje Dobre.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Rafinha nulový. Na to, že to má být spasitel zálohy...

Reagovat
roman1978

Zato Rakitic fantasticky

Reagovat
roman1978

To už se nedá. Velverde ven. Picus jeden. Totálně ničí už druhou sezónu.

Reagovat
technecium

Víctor Valdés, Dani Alves, Gerard Piqué, Carles Puyol, Jordi Alba, Xavi, Sergio Busquets, Cesc Fàbregas (59. Javier Mascherano), Andrés Iniesta, Pedro (89. Adriano Correia), Lionel Messi

Tahle sestava tam prohrála 3:2... Ale je to Valverdem

Reagovat
Gazdo

Klokanomet ti hackol ucet?

Reagovat
technecium

Já jsem já. Klokan je klokan. Řadíme se do takzvaného křídla realistů v táboru fanoušků Barcy

Reagovat
blaugrana

Je mi uz kvalitne na riganie z toho pragmatizmu.

Reagovat
Dayman

Theo

Reagovat
Murena

Marc

Reagovat
Murena

konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen

Reagovat
CR7RONALDO

Nespravodlivé.

Reagovat
JM

Kdyby uměli hráči San Sebastianu zakončovat, tak už vedou snad o 4 branky

Reagovat
ADM

Nie, je tam Stegen

Reagovat
CR7RONALDO

Reagovat
JM

Nedáš, dostaneš

Reagovat
technecium

SUARÉÉÉÉÉÉZ JE BŮŮŮŮŮH

Reagovat
smazaný uživatel

SUAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! kde je kokosa a roman1948?

Reagovat
roman1978

Jsi normální?

Já jsem rad, když Suarez střílí a bojuje. Já nejsem rad akorát, když se mu zrovna nepovede západ, či dva. Ze ho ten picus nevystrida. Je to tak těžké to pochopit?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jemu padne balon na nohy před bránou, kde bych ten gol dal i já, ale tobě to stačí na zatemněni mozku a delani z něj extratridu.

Reagovat
Baronne

Co to je tykrávo, takovej kentus

Reagovat
Baronne

Reagovat
Murena

Joooo Dembouz

Reagovat
sylarko

skoda couts. po jeho prichode ta hra sla hodne hore....dembeleeee

Reagovat
technecium

Tyhle Coutinhovy střely z kroku žeru

Reagovat
Baronne

Reagovat
Rattlesnake

já mám vždycky co dělat, abych se po těch jeho jedovkách nezačal osahávat. neskutečná bašta na něj koukat

Reagovat
hornito

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
ADM

Dajte nám súpera

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Už brzy...

Reagovat
Jordi Alba

Derby s Gironou je totální fotbal.

Reagovat
patas92

Couts MOTM a to je na hřišti 20 minut

Reagovat
technecium

Dembele

Valverde mastermind, střídáním tragického Semeda to nastartoval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A co teprv, až jednou vystřídá Suareze.

Reagovat
technecium

Tak prohrajeme, protože nebude mít kdo nabíhat na Messiho příhry

Reagovat
smazaný uživatel

a potom, že to nejde ti hráči se musí trochu hecnout kua

Reagovat
smazaný uživatel

Illaramendi nestíhá a prasí.

Reagovat
technecium

Reagovat
Murena

Nechápu, že je Illarramendi ještě na hřišti

Reagovat
Majk91

Dembele

Reagovat
Jordi Alba

Pískej konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Pak se divme Valverdemu, že nerotuje. Z lávky je schopen do hry přinést mozek leda tak Arthur.

Reagovat
technecium

Dnešek opět napověděl odpověď na otázku, která že sestava je ta nejsilnější

Reagovat
roman1978

Přesně. Rozhodne ne ta dnešní.

Reagovat
roman1978

Barca hraje se třemi defenzivnima zaloznikama. To si děla prdel? To jako fakt zkouší, jak tu hru víc zošklivit?

Reagovat
technecium

Ne, snaží se vyhrát titul

Reagovat
Murena

Ten rozhodčí je hroznej sráč s tím IIIarou

Reagovat
roman1978

Jebat titul. Barce se fandí kvůli krásnemu fotbalu. Útocnemu fotbalu. Ne této holomajzne.

Reagovat
technecium

Reagovat
roman1978

Tobě bude asi hodně málo, co?

Reagovat
technecium

Reagovat
torcida

čo sa rehlíš ty vymastenec?. choď fandiť chelsea keď sa chceš pozerať na takýto hnoj.

Reagovat
smazaný uživatel

8:2

Reagovat
roman1978

Stane se. I přes Valverdeho.

Reagovat
technecium

Za Romanova mládí, kdy Barce začal fandit se běžně doma vyhrávalo 14:0. NUDA

Reagovat
roman1978

Ještě jednou, když nerozumíš textu. Nejde o výsledek, ale o před ale o predvadenou hru. To byl vždy rozdíl mezi Barcou a bílým zlem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
CHONG

My hráli fotbal, vy házenou.

Reagovat
roman1978

Ono se hrálo i před rokem 2000.

Reagovat
CHONG

Přečti si znovu svůj předchozí příspěvek, především třetí slovo poslední věty

Reagovat
roman1978

Já vlastně ani nevím, jak reagovat. Takže snad jen

Reagovat
Juan Román Riquelme

Kdyz nejsou argumenty.......

Reagovat
valloire

ne

Reagovat
ADM

Dajte mi ďalšie pukance

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

No, tejto Barcelony sa nebojím

Reagovat
rave

Díky bohu za výsledek, ale ten výkon... Přežil bych to, že vzadu hoříme celý zápas. Ale může mít někdo z té naší hry radost? Já rozhodně ne.

Reagovat
technecium

Na Anoetu se nejezdí hrát. Tam se jezdí trpět.

Reagovat
rave

Já trpím při pohledu na 3/4 venkovních zápasů.

Reagovat
ADM

Suarez tomu zase dal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Naučte už někdo Suareze ty krátký přihrávky, skoro vždycky to pošle soupeři na nohu.

Reagovat
Switchback

Zapnu v 91 minutě a co nevidím, Suárez opět

Reagovat
ADM

Reagovat
2miguel1

dnes ale najlepsi Suarez

Reagovat
ADM

Coutinho

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen

Reagovat
ADM

Coutstegen

Reagovat
Dayman

Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modrić, Kroos, Ceballos; Bale, Benzema, Asensio

Reagovat
smazaný uživatel

Courtois

Reagovat
smazaný uživatel

A co jako čekáš ? Lope si ho chce vyzkoušet.

Keylor bude chytat proti Římu

Reagovat
smazaný uživatel

Není třeba ho zkoušet, ať zhnije na lavičce...

Reagovat
smazaný uživatel

Místo aby si byl rád, že máme jednu z nejlepších brankařských dvojic, ne-li úplně nejlepší tak ještě pič**** aby shnil na lávce. Tedka hraje za nás a asi ještě pěkně dlouho bude tak se s tím smiř.

Reagovat
smazaný uživatel

Co když jeho děti půjdou studovat mimo Madrid? Co potom?

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt jednomu je 3 a druhy se narodilo loni.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba jsou mimořádně nadané...Courtois je mi prostě nesympatický, podobně jako třeba Kroos, Navas mohl v klidu odchytat všechny zápasy a nemusel se dělit o místo.

Reagovat
Atlético de Madrid

jj, mohl by Kroose taky nechat shnit na lavicce, protoze je nesympatickej. A par dalsich klicovych hracu k tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to, že Courtois pro nás není klíčový hráč, když máme Navase, narozdíl od Kroose?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nevim, kam až jsme se to dostali, že se řeší jak je kdo sympatickej na úkor toho jak hraje. Courtois je světová třída a ty řešíš ať hnije na lavičce, protože je nesympatickej

Reagovat
Atlético de Madrid

koupili si hrace, tak je snad jasny, ze ho nechaj chvili hrat

Reagovat
smazaný uživatel

zajimava zaloha

Reagovat
Mateo16

Dala sa cakat ked Casemiro sa neskoro vratil a Isco odohral v lige narodov 180 min

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda

Reagovat
Mateo16

Bale centruje do vapna a jedny kto tam je Ramos to hovori za vsetko

Prosim dnes nam to musi Asensio vyskakat

Reagovat
smazaný uživatel

Marco na mě zatím působí dost laxně, často zbytečně ztrácí míče.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže komplikace.

Reagovat
smazaný uživatel

Courtois trošku naprázdno

Reagovat
Frantszek

yes :) Krásná souhra. Takhle celej match a je to 3 v síti baletek.

V některých okamžiciích to bylo zbrkle střela na bránu zpoza vápna, když se dalo jít ještě dopředu, ale tohle pecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebojte Madridisti. Penaltička bude.

Reagovat
vilp

Marcelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mariano a Isco na plac.

Reagovat
CHONG

Nevím, možná je to jenom o osobní averzi, ale v Courtoise mám úplně nulovou důvěru, trnu při každém útoku soupeře

Reagovat
Mateo16

Druhy silnejsi super a druha tragedia. Doma proti Getafe sa bude dobre nahanat skore. Lepsie muzstva neporazime.

Lopeho mam rad ale ma smolu, mustvo je najslabsie za poslednych x rokov. Karim a Gareth su rovnaky. Asensio na zaklad nema, Modric starne a x dalsich problemov.

Hlavne nemame lidra ktory vie upiec z hovna bic. Takze dnes ak nam to Asensio nevyskace a lebo Bilbao neurobi niaky chybu tam nevyhrame

Reagovat
smazaný uživatel

Píšeš to v nadsázce?

Reagovat
Mateo16

Nie

Reagovat
smazaný uživatel

Aha.

Reagovat
CHONG

Jeho neřeš, on je hrozné máslo

Reagovat
Mateo16

Ja ze nas dnes zachrani RdT , nevies ci je na lavicke ?

Reagovat
CHONG

Ten už má tohle kolo hotovo, sleduj tu ligu trochu víc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r3

Prosim ta zacni fandit niekomu inemu, toto sa neda citat furt tieto uplakane pesimisticke scenare

Reagovat
smazaný uživatel

García

Reagovat
Miguel19

Tvl to je dobrej cirkus

Reagovat
smazaný uživatel

Z tohoto musí být gól, Sergio

Reagovat
Rattlesnake

a to jsem se považoval za pesimistu s tvrzením, že Muniain zkrátka NEMUŽE vydržet 3 zápasy pohromadě, aby se nezranil....

.....vydržel přesně tři a půl ....

Reagovat
CHONG

Pěkná akce

Reagovat
smazaný uživatel

Iscooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam ten rozhodci zas dela? Casemiro jasna ruka a on se ani neporadi s videem? Byt to na opacne strane...

Reagovat
smazaný uživatel

Tu Casemirovu ruku bych teda piskal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vilp

Reagovat
Al Capone

Reagovat
CHONG

Tak tohle střídání jsem moc nepochopil

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jít Mariano za Benzemu.

Reagovat
garruklol

Reagovat
CHONG

Reagovat
vilp

Reagovat
smazaný uživatel

proč tam nedá emdésedmičku? remíza stačí?

Reagovat
Mateo16

Netusim co Lope ma stym striedanim 55 minuta Isco za Modrica a naopak ale je to obria kokotina A to uz je co povedat ked to prekonava aj Modric za Lucasa

Reagovat
Mateo16

Stary dobry Karim

Reagovat
garruklol

Asensio udela pulku hriste a on to takhle odevzda

Reagovat
CHONG

Kříž asi celkem fér.

Reagovat
Frantszek

1:1 s takovýma looserama jako je Real.

Reagovat
smazaný uživatel

16. miesto pozdravuje

Reagovat
Frantszek

si dobrej kašpar. Za 1. 7. místo. Za 2. začátek sezony a za 3. o zápas méně.

Reagovat
valloire

sám si looser

Reagovat
Frantszek

ahoj seniore

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Uz sis vybeh na kopecek a udelal selfie?

Reagovat
valloire

to bych musel bejt vygumovanej pomatenej cucák.....něco jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

akorat ukazujes, zes z toho cucaka nevyrostl "loosere"

Reagovat
Frantszek

těžko mohl vyrůst z cucáka, když do něj ani nedorostl. A bez krále tu zbyl už jen jako šašek.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Mateo16

Co na to povedat Bubble burst BB. Netusim ako mohol Karim dohrat dnes zapas.

Reagovat
Messiáš

Athletic s Realem nadhernej zapas. Ta atmosfera San Mames je proste uzasna !

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Kluivert9

A výsledek taky celkem good.

Reagovat
technecium

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

Bale: “Po odchodu takovýho hráče jakým je Ronaldo bude všechno trošičku jiný. Zdá se mi, že atmosféra v klubu je teď taková pohodovější, uvolněnější. Myslím si, že Real se teď stál více týmovým celkem a ne týmem , který pracuje na jednoho hráče.”

Já to říkal vždycky

Reagovat
Anacron

Jo tak to je jasný, že to bude říkat zrovna on, když byl vždy až číslo 2. A jinak na tom nevidím nic špatného. Prostě už tam není žádný hráč, který by nějak výrazně převyšoval ty ostatní, tak se musí hrát víc týmově.

Reagovat
X-bano-X

"atmosféra v klubu je teď taková pohodovější"

Reagovat
ADM

Tušil som, že Ronaldo neodišiel z Realu v najväčšej pohode, ale za tie dva-tri mesiace toho už postíhali teda ...

Reagovat
X-bano-X

Sakra čo je s tým digi signálom.....

Reagovat
X-bano-X

Stuani pekne

Reagovat
X-bano-X

Alcalaaaaaaaaa

Reagovat
X-bano-X

Stuaniiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
Jordi Alba

A to sem se bál, že už mu to tam nebude tak padat.

Reagovat
X-bano-X

Na 31 ročného nie zlé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele