LaLiga - preview 4. kola

15.09.2017, 09:12, aktualizováno 18.09.2017, 08:58
Previews
Pondělní dohrávka španělské ligy nabízí střetnutí barcelonského Espanyolu s Celtou Vigo. Obě strany potřebují ve vzájemném duelu bodovat...
Espanyol Barcelona - Celta Vigo  (pondělí 21:00)
Espanyol se Celtou Vigo obstarají dohrávku 4. kola španělské LaLigy a ve hře jsou důležité body. Body, kterým se oběma celkům zatím mnoho nedostává. O něco lépe je na tom hostující Celta, která je čtrnáctá, na rozdíl od osmnáctých Katalánců.

Zatím to pro Espanyol není dobrý začátek. Tři odehraná kola a jen jedno vítězství znamenají nelichotivé osmnácté místo. K tomu všemu ještě musíme přičíst výprask v derby od Barcelony 0:5 a kouč Quique Sánchez Flores má plné ruce práce dávat své svěřence dohromady zejména po psychické stránce.

Espanyol má ale pořád zkušené mužstvo, které by si s tímto mělo poradit. "V minulé sezoně jsme měli také složitý start. Pokud v pondělí vyhrajeme, budeme mít ve srovnání s loňskem dvojnásobek bodů. Nemyslím si, že by naše situace byla nějak dramatická. Naší mentalitou je pokusit se získat co nejvíce bodů," nechal se slyšet obránce Hermoso.

Periquitos doma přivítají Celtu Vigo, která také v úvodu sezony zrovna nezáří. Po porážkách od Realu Sociedad a Betisu se Celestes přeci jenom zmátořili a doma jedinou brankou Maxiho Gómeze udolali Deportivo Alavés.

Espanyol se s Celtou Vigo utkává pravidelně a už je to více jak dva roky, co svého soka dokázal porazit. Celta z posledních pěti vzájemných zápasů žádný neprohrála a rovnou třikrát se radovala z vítězství. V minulé sezoně si ze stadionu Cornellá-El Prat přivezla výhru 2:0.

Domácí kouč Quique Sánchez Flores nemůže počítat s Óscarem Duartem a Javim Lópezem.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Martín, López, Hermoso, Sánchez - Piatti, Fuego, Darder, Jurado - Baptistao, Moreno
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Cabral, Fontás, Jonny - Sánchez, Lobotka, Wass - Aspas, Gómez, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.42 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo Alavés - Villarreal CF  (neděle 12:00)
Tři zápasy, tři porážky a žádný vstřelený gól. Deportivo Alavés ještě nezískalo ani bod a tuto negativní bilanci bude chtít v domácím prostředí ukončit. Jakkoliv je soupeř zvučný, nemá na začátku LaLigy optimální formu. Villarreal je totiž se třemi body až patnáctý.

Bilance Deportiva je frustrující, je totiž jediným týmem, který ještě neskóroval a ani nebodoval. Přitom ve všech zápasech bylo svému soupeři vyrovnaným protivníkem, včetně toho jediného domácího s favorizovanou Barcelonou. Alavés má před sebou jasný úkol, vstřelit gól a pokud možno zvítězit. Čím dříve to bude, tím lépe se bude nováčkovi loňské LaLigy dýchat.

Na Estadio Mendizorrotza zavítá zkušený Villarreal, který také neodstartoval sezonu ideálně. Minulý víkend ale zabral a bral všechny body proti Betisu. Zvítězil i v týdnu, v rámci Evropské ligy porazil kazašskou Astanu 3:1. "Jsem spokojen s týmovým úsilím i výsledkem. Nikdy není snadné vyhrát, takže jsem spokojen," prohlásil po zápase s Astanou trenér Fran Escriba.

Villarreal je pro domácí tým poněkud překvapivě přijatelným protivníkem. V minulé sezoně totiž dokázal ovládnout obě utkání.

Alavés se bude muset obejít bez dua Laguardia, Héctor Hernández. Žlutá ponorka je na tom o poznání hůře. Zranění jsou Marín, Asenjo, Bruno Soriano i Fernández.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Pedraza, Ruano, Ely, Vigaray - Burgui, Pina, Medrán, Romero - Haddadi, Bojan
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Barbosa - Gaspar, González, Ruiz, Costa - Fornals, Trigueros, Rodri, Castillejo - Bacca, Bakambu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.31 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girona FC - Sevilla FC  (neděle 16:15)
Nováček z Girony si zatím vede poměrně dobře a za první tři zápasy se jí povedlo prohrát jen jednou. Po minulé porážce by si sice svěřenci trenéra Pabla Machína přáli vrátit se na vítěznou vlnu, ale jejich soupeř bude těžkým oříškem. Na Estadio Municipal de Montilivi totiž zavítá Sevilla.

A to je velmi protřelý a zkušený celek, kterému se daří dostávat pod tlak i ty největší týmy. Ať už v LaLize, kde při příznivé situaci dokáže prohnat Barcelonu či oba madridské velkokluby, nebo na evropské scéně, na níž se stala odborníkem na Evropskou ligu. Renomé ambiciózního týmu, který má vlastní styl i kvalitní hráče v kádru si chytře nakupující Sevilla vysloužila za ta léta již mnohokrát a také v této sezoně by jej ráda potvrdila.

Naposledy se jí do cesty postavil anglický Liverpool, který pod vedením zkušeného trenéra Jürgena Kloppa zažívá obrodu. Ačkoli Sevilla nezačala špatně a od 5. minuty vedla, nakonec musela ještě dotahovat výsledek. To se jí však po velkém náporu povedlo, když se dvacet minut před koncem prosadil Joaquín Correa a srovnal krok. Bod ze stadionu anglického velikána je pro Sevillu určitě dobrým startem, který teď bude chtít zopakovat také v LaLize.

Zatím se drží na třetím místě, za což vděčí dvěma výhrám a jedné remíze. Naposledy tým trenéra Berizza roznesl na kopytech Eibar rozdílem třídy a pod jeho branky se podepsali Ganso, Wissam Ben Yedder a Nolito, který v 90. minutě uzavíral skóre. Pro Sevillu bylo taktéž důležité, že se jí podařilo už podruhé v řadě udržet čisté konto a její obrana nadále pracuje bezchybně.

Z toho má samozřejmě radost i brankář Sergio Rico, který mimo jiné prohlásil: "Přirozeně mě vždy těší, když udržíme nulu na kontě. Nikdy to není jen moje práce, ale naopak za to vděčím celému týmu. Já nesu hlavní odpovědnost, ale vždy je to o spolupráci všech. Teď se nám daří v lize i v pohárech a jsem moc rád, že k tomu mohu přispět. Je ale důležité myslet neustále na další zápasy a my se teď musíme koncentrovat na Gironu," dodal mladý brankář.

Girona hned na úvod překvapila svou remízou s Atléticem Madrid a navíc velmi dobrou hrou. Tu předvedla také v dalším kole, které jí vyneslo dokonce tři body. Proti Málaze udržela čisté konto, což se jí už ale nepovedlo v kole minulém. Athletic Bilbao bylo nad síly nováčka a po brankách Ikera Muniaína s Aritzem Adurizem v hodně nervózním zápase Girona padla. Teď by ráda na domácí půdě opět potěšila své fanoušky a využila k tomu možné únavy Sevilly.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Maffeo, Alcalà, Bernardo, Muniesa, Aday - Borja Garcia, Pere Pons, Granell - Kayode, Stuani
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Soria - Corchia, Kjaer, Carriço, Escudero - Geis, N’Zonzi, Banega - Vazquez, Muriel, Correa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.04 - 3.46 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UD Las Palmas - Athletic Bilbao  (neděle 18:30)
Pakliže započítáme do výsledků Las Palmas i loňskou sezónu, kromě posledního kola na půdě Málagy se zaradovalo z vítězství naposledy na začátku dubna. I díky této skutečnosti se nachází jen těsně nad sestupovým pásmem. Aktuálně se utká s Athleticem, které od roku 2000 skolilo pouze v jednom jediném případě.

Vstup do sezóny se celku z Kanárských ostrovů příliš nevydařil a proti Valencii a Atléticu Madrid neuhrál ani bod, dohromady přitom inkasoval celkem šest gólů. Až v minulém kole si trošku napravil reputaci. A právě dobrý výsledek získaný z Andalusie by chtěl potvrdit proti svému nynějšímu soupeři, který ve čtvrtek vstupoval do Evropské ligy.

Athletic Club musel tento ročník zahajovat už na konči července, protože se ho týkaly boje o evropské poháry. Od té doby uhrál celkem osm zápasů a ani jednou neodešel ze hřiště poražený. Vstup do LaLigy přitom v žádném případě nemůže hodnotit nijak negativně. Na úvod sice remizoval s Getafe, pak ale porazil venku Eibar a naposledy Gironu.

Hosté doposud neinkasovali, a takovou bilancí se mohla do tohoto kola pochlubit pouze Barcelona. V jejich sestavě by se neměl objevit Yeray Álvarez a do hry možná nenastoupí ani Óscar de Marcos. Domácí budou zcela určitě postrádat Sergiho Sampera a Tanu, těžko říci, jestli se pak v základu nakonec objeví rovněž Pedro Bigas.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.37 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Real Sociedad - Real Madrid  (neděle 20:45)
Obhájce titulu Real Madrid čeká těžké utkání na Anoetě, která je svatostánkem Realu Sociedad. Domácí se vezou na vítězné vlně, mají výtečnou formu a proti madridskému favoritovi to budou chtít potvrdit. Bílý balet ale nemá prostor pro další zaváhání, dvakrát v řadě ztratil a v tabulce je až jedenáctý.

Real Sociedad naposledy prohrál 15. dubna v Barceloně, tedy ještě v průběhu minulé sezony a od té chvíle neprohrál úctyhodných devět kol. Skvělou formu si navíc přenesl do Evropské ligy, v jejíž zahajovacím utkání zvítězil drtivě 4:0 nad Rosenborgem.

V LaLize je v této sezoně nejen neporažen, ale dokonce neztratil ani bod. Postupně porazil Celtu Vigo, Villarreal a La Coruňu.

Totéž se překvapivě nedá říci o Realu Madrid. Bílý balet je sice také neporažen, ale už dvakrát ztratil a to navíc na vlastním stadionu Santiaga Bernabéua. Nejprve s Valencií (2:2) a naposledy s překvapivě s Levante (1:1). Dvě nečekané remízy se rázem promítly do celkové tabulky a v ní je Real až na jedenáctém místě. Před zápasem na Anoetě tak ztrácí na vedoucí Barcelonu už sedm bodů. "Věřím svým hráčům, že předvedou na Anoetě dobrý výkon. Real Sociedad odstartoval dobře a tohle utkání je z hlediska LaLigy důležité. Jsem si vědom, že budeme čelit velice silnému soupeři, který zažívá skvělý začátek, ale my nebudeme nic měnit: Pojedeme tam, zkusíme předvést dobrý výkon a vyhrát tam," nechal se slyšet kouč Zinedine Zidane.

Domácí nastoupí bez Raúla Navase a Carlose Martíneze. Z tohoto hlediska je na tom Real Madrid o poznání hůře. Zinedine Zidane nemůže počítat jak s Karimem Benzemou, tak i Chorvatem Kovačičem, Kroosem a Vallejem. V trestu je nadále Cristiano Ronaldo a klíčový bek Marcelo.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Rodrigues, Martínez, Elustondo, Odriozola - Zurutuza, Illarramendi, Prieto - Juanmi, José, Januzaj
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Hernández - Kroos, Casemiro, Modrić - Isco, Asensio, Bale
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.85 - 4.63 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Valencia CF  (sobota 13:00)
Sobotní program 4. kola nejvyšší španělské soutěže zahájí městské derby. Domácí Levante v něm uvítá Netopýry, kteří si přirozeně také nárokují město Valencia. Patřit může ale jenom jednomu, a velmi často domácímu týmu.

Poslední dobou je to skoro pravidlo. Kdo je domácím týmem a má v zádech podporu svých natěšených fanoušků, ten zpravidla vyhrává městské derby ve Valencii. Středověké tradiční město možná nemá ve světě podobný zvuk jako derby v Manchesteru, Madridu nebo Římě, ale přesto jsou tyto dva týmy odhodlané nedarovat tomu druhému ani kousek.

Kulisou sobotního klání bude stánek Estadi Ciutat de València, na kterém hrává své domácí utkání Levante. Tomu se v první lize zatím docela daří, ale pořád mluvíme o celku, který pravidelně v LaLize nehraje. Také v tomto ročníku je nováčkem, který strávil minulou sezonu ve druhé lize. Při posledním střetu s Netopýry se mu ale povedlo překvapit je parádně.

Psal se březen roku 2016 a Valencia se tehdy trochu zmítala v těžkostech na hřišti i mimo něj. Herně sice domácí Levante chvíli převyšovala, ale nedávala si dostatečný pozor. Kvůli častým chybám v obraně nakonec podlehla svému rivalovi, když se autorem jediné přesné trefy stal zkušený italský pacient Giuseppe Rossi. Los Che i přes mnoho kvalitních hráčů padli.

Kádr Valencie přes léto opustilo mnoho tváří, například útočník Nani, obránci Abdennour či Cancelo, brankář Alves nebo střelec Álvaro Negredo. Přišli naopak Kondogbia, Gabriel Paulista nebo Jeison Murillo, takže kvalitu kádr nepostrádá. Vidět to bylo také z posledního ligového klání, v němž Valencia doma udržela na uzdě hráče Atlética Madrid a remizovala s nimi bez branek. Tím jen navázala na remízu proti Realu Madrid a opět ukázala, že po defenzivní stránce se zlepšuje.

Obránce Gabriel Paulista, jedna z nových posil, je aktuálně zraněn a netrénuje se spoluhráči. Má proto víc času přemýšlet o Levante jako o soupeři. "Máme za sebou dva duely, které nás stály mnioho sil a energie, hodně jsme se na ně nadřeli. Ty dva body jsou pro nás velmi cenné, ale když bychom to teď zahodili, byly by k ničemu. Když zvládnete souboje s takovými týmy, mohlo by dojít k podcenění. Právě toho se musíme vyvarovat. Levante rozhodně nebude snadným soupeřem."

Levante totiž v letošní sezoně také ukázalo, že je schopné vyprodukovat kvalitní fotbal a nepadne jen tak před někým. To zjistil hned v prvním kole Villarreal, který s Levante prohrál. A poslední remíza s Realem Madrid sice přinesla jen bod, ale bylo to snad ještě větší překvapení.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Ivan Lopez, Postigo, Chema Rodriguez, Toño Garcia - Lerma, Campaña - Bardhi, Jason, Ivi Lopez - Alegria
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Montoya, Gabriel, Garay, Gaya - Guedes, Parejo, Kondogbia, Soler - Zaza, Rodrigo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.36 - 3.38 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - FC Barcelona  (sobota 16:15)
Barcelona stále kraluje LaLize, i když její pronásledovatele nemají slitování a jsou pořád blízko. Tým trenéra Ernesta Valverdeho ukázal svou sílu v náročném utkání skupiny Ligy mistrů a domácí Getafe doufá v soupeřovu únavu materiálu.

Barcelona se v týdnu ukázala jako velmi schopný žák, protože z posledního střetu s Juventusem Turín si vzala několik poučení. Bolestivé vyřazení z minulého ročníku mu Barca vrátila vysokou výhrou, při níž exceloval Argentinec Lionel Messi. Jeho dvě branky spolu se zásahem Ivana Rakitiće rozhodly o jasné výhře Barcelony nad italským mistrem a odplata byla dokonána. Navíc Barcelona dokázala udržet čisté konto i proti hvězdami nabitému Juventusu.

Obranná činnost teď obecně ukazuje, že práce trenéra Ernesta Valverdeho začíná být vidět. Barcelona zatím odehrála tři duely, ve všech se stala vítězem a ani jednou neinkasovala. Její obranná řada sice nenakoupila žádné velké jméno přes léto, ale ustálení pozic, velká koncentrace a pečlivost trenéra Valverdeho mají své plody. Zatím je Barcelona na první příčce LaLigy s devíti body na kontě a pyšní se skóre 9:0.

Spolupráci s novým trenérem si pochvaluje i obránce Samuel Umtiti, který v rozhovoru pro deník Marca zmínil: "Ofenzivní hra je v DNA Barcelony jasně napsaná, takže my ani nemůžeme hrát defenzivně. Diváci mají se jménem Barcelony spojitý určitý fotbalový projev, kterého se držíme. Teď ale bráníme mnohem lépe pozičně, více se sehráváme a hodně nám vypomáhají také naši ofenzivní hráči. Mám velkou radost z našeho vstupu do sezony a doufám, že ještě dlouho budeme zvládat nápory našich soupeřů."

Hráči Blaugranas naposledy zastavovali Paula Dybalu s Gonzalem Higuaínem v Lize mistrů, ale stejně tak si poradili také s ligovými soupeři. Po výhře nad Deportivem Alavés se fanoušci Barcelony na Camp Nou těšili zase o něco víc a jejich miláčci jim zprostředkovali báječnou show. Soupeř sídlil nedaleko, neboť se jednalo o městské derby s Espanyolem. Barcelona se nechala inspirovat svým největším esem a Lionel Messi zaznamenal hattrick. K němu po jednom gólu přidali také Gerard Piqué a Luis Suárez.

Barcelona má navíc k dispozici kompletní kádr, který může trenér Ernesto Valverde libovolně využívat. Zraněn možná až do konce října je záložník Rafinha, menší zdravotní problémy měl Sergi Roberto. Hostující Getafe má také své problémy týkající se nasazení několika hráčů, neboť k dispozici nebude mít Karima Yodu a Daniela Pacheca, třebaže jeho zdravotní stav se lepší.

Na Coliseum Alfonso Pérez v Getafe se domácímu týmu zatím moc nedaří. Odehrálo zde jediný duel se Sevillou a v něm žádnou radost z výhry nenašlo. Barceloně se naopak v Getafe daří a už třikrát po sobě zde favorit vyhrál rozdílem alespoň dvou branek. Poslední návštěva Blaugranas zde se odehrála v říjnu 2015 a branky mělo na svědomí duo Luis Suárez a Neymar.

V minulé sezoně se zde Barca neukázala ani jednou, protože Getafe tou dobou válčilo o život ve druhé nejvyšší španělské lize. O level výš se dostal především díky play-off, které vyhrálo nad Tenerife celkově 3:2 právě díky výhře na vlastní půdě. A to přesto, že první duel prohrálo a muselo dotahovat. Getafe se o domácí atmosféru hodně opírá, ale bude to stačit na Barcelonu?
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Suarez, Dakonam, Cala, Antunes - Bergara, Arambarri - Fajr, Shibasaki, Ndiaye - Molina
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Mascherano, Digne - Busquets, Gomes, Paulinho - Messi, Suárez, Dembélé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.30 - 6.79 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Deportivo La Coruña  (sobota 18:30)
Na Estadio Manuel Ruiz de Lopera se odehraje duel domácího Realu Betis s Deportivem La Coruňa. Ani jednomu z týmů se začátek sezony moc nepovedl a především hosté potřebují body jako sůl.

Deporu patří až 17. příčka a nejvíc jej trápí obrana. Defenzivní práce celého týmu není právě silnou stránkou, na čemž musí Depor zapracovat. Před čtvrtým kolem dostal už devět gólů a v zadní řadě působí velmi nejistým dojmem. První porážku si pro něj nachystal hned na úvod Real Madrid a tento výsledek se ještě dal vstřebat, ale minulé kolo jeho fanoušky vyloženě zklamalo. Depor dostal na domácí půdě stadionu Riazor čtyři branky od Realu Sociedad!

Není divu, že trenér Pepe Mel není spokojen a chce od hráčů víc. V rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Hodně mě mrzí naše forma a to, jak si počínáme. V domácích zápasech vždycky cítím od hráčů víc chuti, ale poslední dobou nemáme ani moc štěstí. Pracujeme především na obraně, protože devět branek za tři zápasy je opravdu hodně špatná vizitka. Doufám, že duel proti Betisu zvládneme lépe."

Real Betis se sice opírá o domácí prostředí a v něm se mu daří, ale pokud někdo umí odčarovat kouzlo tohoto stadionu, je to právě Depor. Domácí Béticos zde nad ním totiž vyhráli za posledních 16 let jen dvakrát! To by se teď mohlo změnit, protože v Seville se Realu Betis daří. Při minulém domácím klání se mu povedlo vyzrát nad favoritem z Viga a Celtou porazil 2:1. Minulé kolo se mu už tak moc nepovedlo a na Villarreal nestačil, za což se svým fanouškům bude chtít revanšovat.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adan - Barragan, Mandi, Feddal, Durmisi - Javi Garcia, Guardado, Camarasa - Joaquin, Leon, Tello
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Tytoň - Juanfran Moreno, Schär, Sidnei, Luisinho - Guilherme, Mosquera, Lucas Pérez - Adrian López, Andone, Cartabia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.81 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Málaga CF  (sobota 20:45)
Málaga zatím začátek nové sezony hrubě nezvládá a na první body stále čeká. Teď se jí dostalo té cti, že se stane prvním protivníkem Atlética na jeho novém stadionu. Pokřtí jej domácí ekipa trenéra Simeoneho slavnou výhrou?

Atlético Madrid slaví a Málaga bude jeho prvním vážným hostem. Po mnoha letech se madridský celek rozloučil se slavným stadionem Vicenteho Calderona a přestěhoval se do nového domova. Tím je nová aréna jménem Wanda Mentropolitano, která je dalším přírůstkem mezi moderní stadiony největších klubů. Barvy ještě možná nezaschly, ale jinak je vše připraveno pro majestátní uvítání. A pokud chtějí hráči důstojným způsobem oslavit nový stánek, nemohli si k tomu vybrat lepšího soupeře.

Atlético nebude mít úplně jednoduchou úlohu, protože na rozdíl od Málagy nemohlo v létě posilovat a hraje víc soutěží. Do té nejprestižnější z nich zasáhl výběr trenéra Diega Simeoneho v úterý večer, když cestoval do Věčného města. Tamní AS houževnatě bojovalo a nakonec díky výkonu brankáře Alissona přimělo Atlético odjet z Říma s bodem a bez vstřelené branky. Pro Atlético to byla trochu ztráta, ale přeci jen skupina teprve začala.

Hráči Colchoneros jsou dobře známí zdatným fyzickým fondem, takže jim náročné zápasy nedělají potíže. Za ty roky, které tráví mezi evropskou smetánkou, jsou navíc zvyklí na náročný program a zvládají regeneraci poměrně dobře. Atlético v lize ještě neprohrálo, ale přesto nemohou být fanoušci úplně spokojeni s tím, jak Atleti začali sezonu.

Na kontě mají po třech ligových kolech pět bodů za jednu výhru a dvě remízy. Hned na úvod se zrodilo trochu překvapení, neboť Atlético nedokázalo dát nováčkovi z Girony víc než dvě branky a remizovalo. Stejně tak v minulém kole, kdy narazilo na Netopýry z Valencie. V tomto duelu přesně nezamířil ani jeden střelec Atlética, což budou chtít hráči napravit.

Alespoň to tvrdí mladý útočník Luciano Vietto, kterému se v Madridu zatím daří. "Jsme teprve na začátku a je vidět, že se sehráváme. Podle úvodu sezony se nedá soudit, jak které mužstvo skončí, protože sezona je velmi dlouhá a náročná. Musíme lépe proměňovat naše šance, protože si jich vytváříme hodně, ale nepadá z nich tolik branek. Jsem si jistý, že to zvládneme a třeba právě proti Málaze se to zlomí," přál by si Vietto.

Málaga do Madridu nejezdí příliš ráda a s předešlým stadionem Atlética nemá dobré zkušenosti. Za dlouhých patnáct let se jí povedlo získat zde tři body jen dvakrát, což není mnoho. Ani v současné době nemá zrovna formu a aktuálně jí patří až předposlední místo v tabulce. Na jejím kontě ještě není ani jeden bod, což je při skóre 1:5 docela logické. Málaze tradičně dělá problém střelba branek a letos to nejspíš nebude jiné.

Naposledy se Málaga střelecky prosadila, když proti Las Palmas hned po změně stran srovnával na 1:1 Diego González. Hosté ale zvládli přidat další dvě branky, na což už domácí na stadionu La Rosaleda reagovat nedokázali.

A to by teď rádi napravili, jak v rozhovoru s deníkem Marca uvedl Zdravko Kuzmanović. "Je pravda, že se nám vůbec nedaří střílet branky, je to pro Málagu typické. Často se ale najde nakonec hráč, který se střelecky probudí. To je úkolem každého z nás, aby si to vzal k srdci a snažil se co nejvíc pomoci mužstvu tam, kde je to právě potřeba. Máme dobrý tým a víme, v čem jsme dobří, takže věřím, že časem body přijdou," přeje si zkušený záložník.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Godin, Filipe Luis - Partey, Koke, Saúl, Carrasco - Griezmann, Correa
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Roberto Jimenez - Luis Hernandez, Baysse, Diego Gonzalez, Ricca, Rosales - Kuzmanović, Rolon - Recio, Mula, Borja Baston
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 6.41 - 16.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - CD Leganés  (pátek 21:00)
Páteční předehrávku 4. kola dostali ve Španělsku na starosti týmy Eibaru a Leganésu, z nichž Eibar je hostitelem svého soka. Leganés se může opřít o velmi dobrou formu, která naopak domácímu týmu evidentně schází.

Eibar začal sezonu velmi dobře, protože si hned na úvod dokázal poradit s Málagou a ještě udržel čisté konto. Tady ale veškeré dobré zprávy končí, protože od prvního kola už Eibar nevyhrál. Nad jeho síly bylo Bilbao a v minulém kole to bylo ještě horší. V Seville se mu vůbec nic nedařilo a domácí naopak pohodlně skórovali hned třikrát!

Přesto se Eibar nevzdává, jak je vidět ze slov trenéra Josého Luise Mendilibara. Zkušený stratég v rozhovoru pro klubový web prohlásil: "Je před námi velká výzva, protože Leganés už dávno není jen obyčejný nováček. Nyní má vlastní tvář a styl, odhodlané fanoušky a velmi dobré hráče.- Nebude snadné přijít na recept, jak uzdravit naše neduhy, ale musíme ho najít. Poslední dvě kola nám vůbec nevyšla, s čímž se nesmíme spokojit. Bez rázné změny se nikam nedostaneme," míní Mendilibar.

Možná by mu mohly trochu spravit náladu statistiky z minulých utkání. Ty hovoří jasně - 4 odehrané duely, z nichž dvakrát se radoval Eibar a ani jednou Leganés. Při poslední návštěvě Eibaru hosté prohráli o dvě branky, jejichž autory se stali Kike a Sergio Enrich. Leganésu se navíc trochu víc daří spíše na vlastní půdě a na Estadio Municipal de Ipurua jezdí opravdu nerad.

Na rozdíl od domácího Eibaru se ale Leganés s novým startem do ligy vyrovnal mnohem lépe a sbírá body. Minule sice o gól prohrál s Getafe, ale v prvním i druhém kole se mu povedlo ukořistit všechny tři body pokaždé. Základem v těchto zápasech byla vždycky nula na kontě inkasovaných branek.

A v tom by hráči rádi pokračovali. Nabil El Zhar na tiskové konferenci uvedl: "Máme před sebou hodně náročné utkání, protože proti Eibaru nám to nikdy moc nešlo. To teď ale musíme nechat za hlavou a soustředit se jen na to, co nám jde. Máme dobrou formou a klíčem bude první branka. Pokud ji vstřelíme, věřím, že utkání už neztratíme."
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dimitrović - Capa, Oliveira, Ramis, José Angel - Alejo, Jordan, Dani Garcia, Inui - Kike Garcia, Charles
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Zaldua, Muňoz, Mantovani, Rico - Eraso, Perez - Ramos, Pires, Szymanowski - Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.39 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona33009:09
2.Real Sociedad330010:49
3.Sevilla FC32105:17
4.Athletic Bilbao32103:07
5.CD Leganés32013:26
6.Atlético Madrid31207:35
7.Real Madrid31206:35
8.Levante UD31204:35
9.Valencia CF31203:25
10.Getafe CF31112:24
11.Girona FC31113:44
12.Celta Vigo31024:53
13.Villarreal CF31023:53
14.UD Las Palmas31024:73
15.Real Betis31023:63
16.SD Eibar31021:43
17.Deportivo La Coruña30124:91
18.Espanyol Barcelona30121:71
19.Málaga CF30031:50
20.Deportivo Alavés30030:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (548)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele