LaLiga - preview 36. kola

04.05.2018, 08:30, aktualizováno 07.05.2018, 08:13
Previews
Šestatřicáté kolo španělské ligy uzavře pondělní dohrávka mezi Leganésem a Levante. Oba kluby už mají jistotu záchrany v kapse, takže mohou hrát uvolněně. Zápas tak slibuje zajímavou podívanou...
CD Leganés - Levante UD  (pondělí 21:00)
Předpokládalo se, že souboj Leganésu s Levante bude v této fázi sezony zásadní v boji o konečnou záchranu, ovšem tři kola před koncem ligy mají oba celky jistotu, že i v příštím roce budou hrát v nejvyšší soutěži. Dohrávka 36. kola sice není velkým lákadlem, přesto může na Municipal de Butarque dojít k zajímavé podívané.

Leganés sice tři zápasy v řadě nevyhrál, nedá se však říci, že by herně propadl. Má za sebou těžké zápasy s Villarrealem, La Coruňou a Realem Madrid a pokud prohrál, vždy to bylo jen o jeden gól. Stejně jako před týdnem v Madridu na Santiago Bernabéu. Domácí podobně jako hosté oslavili porážku La Coruni s Barcelonou, která definitivně zaručila, že setrvají v nejvyšší španělské soutěži i pro příští rok.

Levante bylo v průběhu sezony pasováno na žhavého adepta na sestup, jenže jarní část sezony byla v jeho podání přímo fantastická. Za posledních deset kol vyhrálo šestkrát, dvakrát remizovalo a jen dvakrát odešlo poraženo. V tuto chvíli drží valencijský celek třízápasovou šňůru bez ztráty kytičky, před týdnem mimo jiné porazilo FC Sevillu 2:1.

Ve vzájemném souboji už o nic zásadního nepůjde a mnozí fanoušci doufají, že právě tento fakt by mohl pomoci napravit negativní obraz předchozích soubojů. Leganés se s Levante utkal jen třikrát a tato utkání viděla dohromady jen jednu jedinou branku. V roce 2004 ještě na druholigové scéně zvítězilo Levante 1:0.

Leganésu bude chybět zraněný Szymanowski a karetní trest do hry nepustí Gabriela Pirese. Beze ztrát se neobejde ani druhá strana, Iván López, Raúl Fernández, Doukouré a Toňo mají zdravotní problémy a jejich start je vyloučen.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Rico, Siovas, Bustinza, Zaldua - Eraso, Pérez, Brašanač - Amrabat, Beauvue, Zhar
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Olazábal - Coke, Postigo, Pier, Luna - Bardhi, Lerna, Campaňa, Morales - Martí, Boateng
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.43 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Málaga CF - Deportivo Alavés  (neděle 12:00)
Málaga sice má jistotu v tom, že bude od příští sezony hrát jen druhou ligu, ale nehodlá se vzdávat před koncem ročníku nynějšího. Hrdý celek hostí na svém stadionu La Rosaleda Deportivo Alavés, které sice nemá takové starosti, ale ani Alavés nijak neoslňuje.

Letošní sezona se Málaze vůbec nepovedla a velký podíl na tom má chátrající útok. Ten až dosud nasázel jen pouhých 23 branek, což je spolu s Las Palmas nejhorší výkon sezony. Málaga nasbírala až dosud jen 5 výher, což samozřejmě nemůže na záchranu stačit. Ani poslední dobou se Málaze nedaří a občas to vypadá, že hráči už v hlavách jakýkoli boj vzdali.

V minulém kole se jim nepovedlo ani utkání s Realem Betis, ačkoli se jako první prosadil Youssef En Nesiry. Jenže domácí dvěma góly dokázali otočit vývoj zápasu a vyhráli. Vzhledem k pádu do druhé ligy je logické očekávat, že klub začne opět dávat více prostoru svým odchovancům. Jedním z nich je obránce Iván Rodríguez, který už má za sebou debut v seniorském týmu. Nastoupil na dvacet minut proti Realu Madrid.

"Byl to nepopsatelný zážitek, něco jedinečného. Špatně se to popisuje, ale bylo to tak silné, že se z toho budu vzpamatovávat ještě pár dní. Navíc jsem nastoupil právě proti Realu, což je obrovská čest. Věřím, že pokud opět dostanu důvěru trenéra, nezklamu ji. Mým cílem je bojovat o základ, i když nás čeká druhá liga. Tam ale můžeme načerpat hodně důležitých zkušeností. Doufám, že se za rok zase vrátíme do první ligy."

Deportivo Alavés bylo před začátkem sezony pasováno do role jasného sestupujícího, ale dokázalo se zachránit. Mnohé jeho výkony navíc braly dech a Alavés dokázal především doma obrat o body mnohem zkušenější týmy. Poslední dobou měl navíc štěstí v kalendáři, neboť hrál s týmy jako Levante, Las Palmas, Espanyol Barcelona nebo Getafe. Pokud nějaký výsledek nědělního klání příliš v úvahu nepřipadá, je to remíza. Body si se soupeřem Alavés rozdělil dosud jen dvakrát!
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.38 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Espanyol Barcelona  (neděle 16:15)
Atlétiko Madrid se po postupu do finále Evropské ligy může zase koncentrovat na domácí soutěž, kde je blízko k získání titulu vicemistra Španělska. Atleti přivítají na Wanda Metropolitano Espaňyol, který už má záchranu v kapse a v Madridu už mu o nic zásadního nepůjde.

Hlavní město španělského království může slavit další postup do finále evropského poháru. Vedle Realu Madrid, který si zahraje třetí finále Ligy mistrů v řadě, se i Atlétiko probojovalo do posledního zápasu, tentokráte Evropské ligy.

Los Colchoneros doma udolali Arsenal 1:0 a po remíze 1:1 z Londýna si právě oni zahrají finálový zápas proti francouzské Marseille. Svěřenci Diega Simeoneho tak stále mohou získat nějakou trofej, protože tu domácí už díky triumfu Barcelony nezískají. Ve hře je pro Atlétiko titul vicemistra a i ten by Simeoneho parta ráda získala. Atlétiko mělo v posledních třech zápasech značné problémy v ofenzívě. Proti Realu Sociedad a Betisu Sevilla vyšlo střelecky naprázdno a vítězný duel na půdě Alavésu rozhodl sž jedinou brankou z pokutového kopu Kévin Gameiro. Atlétiko má na druhém místě čtyřbodový náskok před Realem Madrid, ovšem městský rival má jedno utkání k dobru.

Atlétiko má tedy stále o co hrát, což už se tolik nedá říci o Espaňyolu. Katalánci mají čtyřicet bodů a již nemohou sestoupit. V tabulce si však polepšit můžou a především to bude závěrečným cílem nepříliš vyvedené sezony.

Espaňyol si v minulém kole připsal jen bod proti předposlednímu Las Palmas, ale vzhledem k výše zmíněným skutečnostem ho to nemusí mrzet. Atlétiko má svému soupeři co oplácet, první vzájemný duel skončil v Katalánsku výhrou domácího celku 1:0.

Atletům bude chybět zraněný Ángel Correa i Diego Costa, který proti Arsenalu odehrál velmi dobré utkání. Dva hráče bude postrádat i katalánský celek, jmenovitě se jedná o brankáře Diega Lópeze a Pabla Piattiho.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Hernández, Savić, Godín, Vršaljko - Koke, Ňiguez, Partey, Vitolo - Gameiro, Griezmann
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Paul López - Javi López, Hermoso, David López, Vilá - Carlos Sánchez, Vítor Sánchez - García, Darder, Baptistao - Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 3.80 - 7.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Las Palmas - Getafe CF  (neděle 18:30)
Nedělní podvečer bude ve Španělsku patřit duelu domácího Las Palmas s Getafe. Zatímco domácí celek už je mimo hru a zachránit se nemůže za žádných okolností, hosté mají o co hrát. Rádi by se totiž kvalifikovali do Evropy.

Getafe má velmi dobrou formu a chce s ní do pohárů. Není od nich příliš daleko, tenhle sen se může splnit. Od šestého Villarrealu dělí celek z předměstí Madridu jen pět bodů a do konce zbývají ještě tři zápasy. Naděje samozřejmě není největší, ale pořád existuje. Určitě by se Getafe hrálo lépe, kdyby se mu více povedlo minulé kolo LaLigy.

V něm Getafe potkalo další překvapení ročníku, maličkou Gironu. Se svým sousedem z tabulky si ale jen rozdělilo body, třebaže od 18. minuty vedlo. Ke všemu ještě utkání nedohrál vyloučený univerzál Damián Suárez, který byl vyloučen už před koncem první půle. Kvůli červené kartě se tak Suárez nepodívá ani do duelu na Kanárských ostrovech. Zde Getafe hrálo za posledních patnáct let jen dvakrát, ale ani jednou se mu nepovedlo vyhrát.

Před dvěma lety jej dokonce domácí celek vypráskal výsledkem 4:0! Jenomže letošní Las Palmas je naprosto odlišným, mnohem horším týmem. Především jeho obrana je velkou slabinou Las Palmas, neboť inkasovala už 70 branek! To ji řadí na první místo coby nejhorší obranu ligy.

Getafe přesto nečeká jednoduchý zápas a trenér Bordalás to moc dobře ví. "Podle mě nehraje moc velkou roli to, jestli už soupeř má nebo nemá jistotu sestupu. Až do konce sezony hraje první ligu a bude si ji chtít maximálně užít. Domácí fanoušci vytvoří určitě hodně dobrou kulisu a nebude snadné se soustředit. Ale potřebujeme tři body, hodláme o ně bojovat až do konce a v tomto utkání to platí stejně tak."

Las Palmas podle výsledků ztratilo poslední zbytky chutě něco se svou budoucností udělat, protože za uplynulých deset duelů nevyhrálo ani jednou a hned v šesti duelech už prohrálo. Naposledy si rozdělilo body s barcelonským Espanyolem, proti němuž vedlo až do 76. minuty.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.38 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Real Madrid  (neděle 20:45)
Přestože je již o postu španělského mistra s předstihem rozhodnuto, na prestiži nedělního střetnutí Barcelony s Realem Madrid se mění pramálo. Právě držitel loňského titulu má možnost náležitě demonstrovat svou připravenost na blížící se finále Ligy mistrů a nového šampiona zbavit dosavadní ligové neporazitelnosti, což se doposud v La Lize nikomu nepovedlo.

Barcelona si očekávaný zisk ligového titulu definitivně potvrdila v minulém kole výhrou nad Deportivem La Coruňa, a tak by se za normálních okolností na Camp Nou v neděli konala oslavná ceremonie za účasti a potlesku hráčů soupeře. V případě rivality s Realem Madrid však jdou zavedené konvence stranou a žádné ocenění ze strany hráčů Bílého baletu se konat nebude.

Kromě vždy ceněné výhry nad ústředním konkurentem a oplacení letošní kruté prohry 0:3 z domácí půdy jde Realu také o ukořistění druhého místa, jež stále drží jeho městský sok Atlético. Tým Zinedina Zidana zaostává o čtyři body, ovšem má také jeden zápas k dobru. Ještě větší důležitost pak má finále Ligy mistrů, kde bude Real proti Liverpoolu usilovat o bezprecedentní obhajobu titulu v milionářské soutěži potřetí za sebou.

Zatímco Real v posledních letech kraluje především na evropských kolbištích, Barcelona zase sklízí úspěchy takřka výhradně na Pyrenejském poloostrově. Oba španělští giganti si tak v posledních letech rozdělili shodně dvanáct trofejí, a to v kuriózním poměru - Barcelona slavila úspěch devětkrát v domácích soutěžích a třikrát v Evropě, Real má tutéž bilanci devíti ku třem přesně naopak ve prospěch úspěchů mimo Španělsko. Co se týče ryze vzájemných střetnutí, navrch má historicky stále madridský celek, který letos dvakrát triumfoval v Superpoháru, avšak na ligové úrovni třikrát v řadě vzešli z tohoto duelu neporaženi barcelonští.

Hosté se budou muset obejít bez zraněného Daniho Carvajala, zatímco starty Isca s Varanem jsou značně nejisté. Na straně Barcelony zase panovaly pochyby o stavu Andrése Iniesty, jenž po sezoně v Barceloně po dlouhých letech věrné služby končí, ovšem legenda barcelonského a španělského fotbalu vůbec by na své poslední El Clásico měla být nakonec připravena.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Coutinho, Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Nacho, Vallejo, Ramos, Marcelo - Vázquez, Casemiro, Kroos, Asensio - Benzema, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 4.54 - 4.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girona FC - SD Eibar  (sobota 13:00)
Katalánská Girona stále ještě sní sen o nečekané pohárové účasti, třebaže její forma v posledních týdnech vykazuje známky úpadku. Ten se pokusí na Estadio Municipal de Montilivi v sobotu v poledne ještě přiživit hostující Eibar.

Dokud to bude ještě matematicky možné, Girona bude nadále pevně věřit, že se jí povede její sen zhmotnit. Spočívá v probojování do evropských pohárů, což by na skromného nováčka byl nečekaný a úžasný úspěch. K němu Girona stále má co říct, protože v tuto chvíli se usídlila na 8. místě a na jejím kontě je 48 bodů. Ačkoli konkurence je hodně nabitá, na šestý Villarreal ztrácí Girona jen šest bodů.

Polovinu z nich by moc ráda získala proti Eibaru. Musí se totiž co nejdříve vrátit na vlnu vyhrávání, které se jí poslední dobou moc nedařilo. Po porážce od Espanyolu Barcelona se Girona vydala na půdu Getafe a tamní duel jí dal hodně zabrat. Prohrávala totiž už v 18. minutě a nedařilo se jí ani přesto, že domácí museli hrát druhou půli v početním oslabení. Ve 45. minutě srovnal úspěšný penaltový střelec Cristhian Stuani, ale bod z utkání byl pro Gironu málo.

A to ví právě i zkušený útočník Cristhian Stuani, který před sobotním utkáním prohlásil: "Getafe se po oslabení logicky hodně zatáhlo, takže nebylo vůbec jednoduché dostat se blíže k jejich bráně. Ten prostor byl zahuštěný a těžko se přes něj hledala cesta. Měli jsme ji ale najít, protože šance jsme si vytvářeli. Poslední remíza nás hodně mrzí, protože tohle byla obrovská nabídka. Nevyužili jsme ji a musíme se soustředit na další kolo. Před našimi fanoušky musíme znovu vyhrát," dodal zkušený útočník.

Právě z jeho schopností a nečekané aktivity Girona hodně čerpá. Stuani v Gironě pookřál, znovu se dostal do tempa a aktuálně už má na svědomí ohromujících 19 branek! Obrana Eibaru si na něj bude muset dávat velký pozor, protože dokáže být maximálně efektivní. Eibar toho s Gironou zase tak moc neodehrál a v Gironě nevyhrál ještě ani jednou. Poslední duel ale skončil lépe pro Eibar, který jako hostitel poslal Gironu domů po výsledku 4:1.

Ani Eibar nemá teď zrovna ideální formu. Vyhrál za posledních deset zápasů jen dvakrát a většinou prohrává. V minulém kole reagoval na porážku od Getafe alespoň remízou a určitě ji bral všemi deseti. Jednalo se totiž o jeho duel s Valencií, který se pro Eibar vyvíjel hodně těžko. Eibar nakonec uhrál s domácími Los Che cennou remízu bez branek a zůstává na dvanáctém místě. Zlepšit by měl zejména svou střeleckou produktivitu, neboť 37 vstřelených gólů je přinejlepším průměrný počin.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Aday, Alcala, Bernardo, Juanpe, Mojica - Portu, Pere Pons, Granell, Borja Garcia - Stuani
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Yoel - Pena, Oliveira, Lomban, José Angel - Dani Garcia, Diop - Pedro Leon, Orellana, Inui - Charles
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.42 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - Real Betis  (sobota 16:15)
Krátce po čtvrté hodině odpolední se v sobotu rozehraje zajímavý duel mezi domácím Bilbaem a hosty ze Sevilly. Bilbau se vůbec nedaří podle představ. Naopak Real Betis zažívá perfektní ročník, protože baví fotbalem a hraje o evropské poháry!

Liga mistrů z letošního boje asi nebude, protože Valencia na ni ztrácí jen jeden bod. Ale Evropská liga je rovněž lákadlo, které slibuje opulentní zábavu, renomé a další peníze do kasy. A to především pro klub, jako je Betis Sevilla, hodně znamená. Tým ze Sevilly, který tráví dlouhá léta ve stínu slavnějšího rivala, má nyní konečně šanci proniknout na scénu evropských pohárů a nehodlá ji pustit.

Sympaticky se prezentující Real Betis je aktuálně na pátém místě a na jeho kontě je 59 bodů. Valencia má o osm bodů víc a není moc pravděpodobné, že by si nechala utéct jedinečnou šanci na Ligu mistrů. Real Betis ale ví, že v jeho momentálních schopnostech je Evropská liga maximum. Nemusí se moc ohlížet za sebe, neboť šestý Villarreal je vzdálen dokonce až 5 bodů, což je tři kola před koncem poměrně luxusní náskok.

Minulé kolo Real Betis rovněž parádně zvládl, když si poradil s trápící se Málagou. Neměl to až tak jednoduché, jak by se asi mohlo zdát. Už od dvacáté minuty sice prohrával, jenže díky trefám Rizy Durmisiho s Fabiánem Ruizem dokázal vývoj utkání otočit ve svůj prospěch. A právě mladý záložník Fabián Ruiz věří, že jeho tým už do konce sezony vydrží bojovat.

"Čekají nás další náročné zápasy a samozřejmě nesmíme polevit. Naopak, tohle je ta cílová rovinka, kterou jsme vyhlíželi celou sezonu. Musíme v ní zapnout a ještě přidat, abychom to zvládli. Těší nás ale to, že máme vše ve svých rukou. Je důležité vědomí, že na nás není vytvářen přílišný tlak, že můžeme dělat cokoli. Naším cílem vždycky bylo a vždycky bude jen vítězství," dodává mladý záložník.

Béticos prohráli za posledních deset soutěžních duelů jen jednou, když nestačili na Valencii. Jinak se jim ale daří vyhrávat, což je až trochu zarážející. Jejich obrana totiž rozhodně není známkou opory nebo důvěry. Dostala už 54 branek, což je třeba o jednu víc než poslední Málaga! Na San Mamés Barria, kde své domácí zápasy hraje Athletic Bilbao, se navíc Realu Betis moc nedaří.

Naposledy zde domácí Lvi padli v utkání s Betisem před necelými šesti roky a jinak jsou častěji vítězným týmem. Současnému Bilbau ale v poslední době není přáno a jeho forma jde zase rapidně dolů. V posledních deseti duelech vyhrálo Bilbao jen dvakrát a zvláště poslední duel určitě chtělo zvládnout lépe. V baskickém derby hrálo s Realem Sociedad a dalo si dokonce dvě vlastní branky! I kvůli tomu prohrálo a je až na 14. místě.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - Lekue, Nunez, Inigo Martinez, Saborit - Iturraspe, San José - Susaeta, Beňat, Muniain - Williams
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Pedro Lopez - Barragan, Mandi, Bartra, Amat, Junior - Boudebouz, Guardado, Fabian, Joaquin - Loren
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.58 - 3.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Deportivo La Coruña  (sobota 18:30)
Celta se poslední dobou hodně trápí a vzhledem ke svým výsledkům může být za aktuální 11. příčku ještě hodně ráda. Osud Deportiva La Coruña je naopak již zpečetěn a od příští sezony bude Depor hrát jen druhou nejvyšší soutěž. Najde v sobě dostatek stimulace, aby se postaral Celtě o smutnou sobotu?

Deportivo už je jistým sestupujícím a nic už ho nezachrání. Mise, kterou si předsevzal trenér Clarence Seedorf, se nevyplatila, neboť Depor nepředváděl příliš dobrý fotbal a jeho zlepšení přišlo až příliš pozdě. Začátek dubna a jeho polovina sice patřil k lepším výkonům v této jinak neutěšené sezoně, ale to bylo vše. Záchvěv přišel až příliš pozdě a Deportivo se s LaLigou opět loučí.

V minulém kole se navíc rozloučilo také se třemi body. Po dvou remízách v řadě se totiž Depor musel sklonit před suverénní Barcelonou. Ta díky hattricku Lionela Messiho domácí Depor zničila a zaslouženě si z Galicie odvezla tři body. Po suverénním výkonu Messiho party zbyly Deporu opět jen slzy pro pláč. První branku v tomto utkání v dresu domácího Deporu vstřelil zkušený útočník Lucas Pérez, který chce i přes jistotu sestupu ještě bojovat.

V rozhovoru pro místní média Pérez zmínil: "Je jasné, že v těchto chvílích nemáme moc dobrou náladu a cítíme, že jsme mohli udělat víc. Hodně nás mrzí, že sestupujeme, tohle si naši fanoušci nezaslouží. I oni pro nás budou motivací v posledních kolech, které chceme sehrát co nejlépe a důstojně se rozloučit s první ligou. Naším cílem samozřejmě bude rychlý návrat mezi elitu," říká zkušený hráč mimo jiné.

Jeho soupeřem bude Celta Vigo, která také nezažívá úplně dobrou a pozitivní sezonu. Celek z Viga je až na jedenáctém místě a ačkoli se ho starosti o záchranu už nějakou dobu netýkaly, těžko bychom letošní ročník v jeho podání označili za pozitivní. Celta se chce doma revanšovat svým fanouškům minimálně za minulé kolo. Ve kterém od Villarrealu dostala hned čtyři branky a předvedla v obraně hrůzostrašný výkon.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Mallo, Cabral, Sergi Gomez, Jonny - Pablo Hernandez, Lobotka - Wass, Jozabed, Sisto - Maxi Gomez
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Rubén - Juanfran, Schär, Albentosa, Luisinho - Krohn-Delhi, Guilherme, Borges - Emre Colak - Adrian, Lucas Pérez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.91 - 4.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Valencia CF  (sobota 20:45)
Fotbalisté Valencie si mohou s definitivní platností zajistit Ligu mistrů pro příští rok, čeká je ale těžké utkání s ambiciózním Villarrealem. Na El Madrigalu půjde domácím rovněž o hodně, ve hře je Evropská liga

Žlutá ponorka má tři zápasy na to, aby si pohlídala šestou příčku, která znamená postup do Evropské ligy. Jakékoliv zaváhání dá příležitost Seville, která ze sedmé pozice zatím marně dotírá. Villarreal se poměrně rychle vzpamatoval z porážek od Málagy respektive Bilbaa a po cenné remíze v Seville zvítězil nad Leganésem a Celtou Vigou.

Valencia si v závěru sezony lehce koleduje, nicméně na čtvrtém místě má luxusní osmibodový náskok. Matematická jistota Ligy mistrů ještě neexistuje a tak si na potvrzení musí počkat a třeba se dočká zrovna na El Madrigalu. Pravdou je, že Netopýři už čtyři zápasy v řadě nevyhráli, což se jim v této sezoně ještě nestalo. Naposledy Valencia remizovala s Eibarem, když nenašla na jeho obranu účinný recept.

Villarreal i Valencia patří dlouhodobě ke špičce španělské soutěže a historie jejich vzájemných zápasů je bohatá. V posledních třech letech měl navrch Villarreal, který vyhrál čtyři z šesti utkání. Valencia rovněž prohrála první vzájemný souboj v této sezoně. Zápas na Mestalle rozhodl jedinou brankou Carlos Bacca.

Kolumbijský snajpr je ve skvělé formě. Proti Seville, Leganésu i Celtě Vigo skóroval a proti posledně zmiňovanému celku dokonce nasázel hattrick. Kouč Javier Calleja Revilla bude na jeho služby spoléhat i proti Valencii.

Villarreal bude postrádat Bruna Soriana, Guerru, Semeda i Fuega. Na druhé straně kouč Marcelino nemůže počítat pouze s Coquelinem.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Costa, Ruíz, González, Gaspar - Trigueros, Rodri - Čeryšev, Raba, Castillejo - Bacca
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Vezo, Garay, Paulista, Gayá - Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes - Santi Mina, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.51 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sevilla FC - Real Sociedad  (pátek 21:00)
Seville se nadále nedaří a ani vyhazov trenéra Vincenza Montelly na tom nic nezměnil. Staronový taktik Joaquín Caparrós se bude chtít ve své premiéře uvést mnohem úspěšněji, což by mu moc rád překazil Real Sociedad San Sebastian.

Joaquín Caparrós má být mužem, který by měl dovést Sevillu do mnohem lepších vod. Má na to sice omezený čas, ale vrací se do známého prostředí. Svou soutěžní premiéru na lavičce celku z Andalusie si užije již v pátek večer, kdy se jeho mužstvo představí před vlastními fanoušky. V rámci předehrávky 36. kola se do sebe pustí Sevilla spolu s Realem Sociedad.

Forma týmu ze San Sebastiánu má zcela opačnou křivku. Po mizerném úvodu a hodně špatném zimním období se Real Sociedad škrábe nahoru a poměrně se mu daří znovu si získávat vyšší pozice. V deseti posledních duelech se Seville vůbec nedaří a její forma je stále horší. Aktuálně je už hodně daleko od pohár - dlí totiž až na devátém místě.

Po pohárovém debaklu proti Barceloně se osudnou Montellovou chybou stala porážka proti Levante v minulém kole, po které se italský trenér balil. O tři body přišla Sevilla v duelu s outsiderem až 15 minut před koncem. Boj o poháry ale stále nevzdává, neboť na šestý Villarreal ztrácí stále ještě hratelných šest bodů. Musí ale nejprve porazit dalšího soka, kterým je navíc soused v tabulce LaLigy.

A trenér Caparrós věří, že se to jeho novému týmu povede. V rozhovoru pro klubové stránky poznamenal: "Hlavní problém, který tady vidím, je v hlavě. Ten tým nemá žádného ducha, žádný motor, který jej žene dopředu. Pak stačí samozřejmě jedna chyba v zápase a když vás nic nepohání, špatně to dopadne. Naším úkolem je najít v sobě sílu a optimismus, na čemž musíme neustále pracovat. Chceme se zlepšit a tímhle začneme."

Proti Seville se postaví Real Sociedad San Sebastian, který ke konci sezony naopak našel svou formu a začal se zlepšovat. Celek, který měl ještě nedávno potíže s propastí sestupu, se teď vyšplhal na solidní desátou příčku, odkud mu nic nehrozí. Ačkoli je Sevilla vždy považována za velmi ofenzivně laděný a technicky dobře vybavený tým, La Real nasázel v sezoně už o 19 branek více.

V posledních deseti duelech La Real prohrál jen třikrát a po šoku v Málaze reagoval mnohem lépe. V minulém kole si totiž dokázal poradit s Athleticem Bilbao, i když to pro něj nebylo vůbec jednoduché utkání. Díky dvěma vlastním brankám San Josého a jednomu gólu Oyarzabala si ale dokázal pohlídat tři body a opět ukázal, že konec sezony se mu daří. Další utkání vynechá Rubén Pardo, který minule dostal červenou kartu.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Soria - Jesus Navas, Mercado, Lenglet, Escudero - Roque Mesa, Banega - Sarabia, Vazquez, Sandro - Carlos Fernandez
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moya - Aritz, Raul Navas, Moreno, De la Bella - Illaramendi, Zurutuza - Januzaj, Oyarzabal, Canales - Willian José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.64 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona34268087:2186
2.Atlético Madrid35229455:1875
3.Real Madrid34218582:3771
4.Valencia CF35207862:3667
5.Real Betis351851256:5459
6.Villarreal CF341661249:4154
7.Getafe CF3513101240:3249
8.Girona FC351391347:5348
9.Sevilla FC341461442:5448
10.Real Sociedad351371563:5546
11.Celta Vigo351291454:5145
12.SD Eibar351281537:4744
13.Deportivo Alavés351322034:4841
14.Athletic Bilbao359131338:4540
15.Espanyol Barcelona359131329:4140
16.CD Leganés351171729:4340
17.Levante UD359131334:5040
18.Deportivo La Coruña356101934:6928
19.UD Las Palmas35572323:7022
20.Málaga CF35552523:5320

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1166)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele