LaLiga - preview 34. kola

20.04.2018, 08:27, aktualizováno 23.04.2018, 08:32
Previews
Levante z posledních sedmi utkání padlo jenom na půdě Atlética Madrid, získalo čtrnáct bodů a udělalo velmi důležité kroky k záchraně. Tu si může prakticky zajistit díky pondělní dohrávce, v níž hostuje na trávníku Athleticu...
Athletic Bilbao - Levante UD  (pondělí 21:00)
Kdyby mělo Bilbao přímo snový závěr sezóny, teoreticky by se ještě mohlo poprat o příčky zajišťující evropské poháry. Každopádně v tuto chvíli to vypadá, že bude usilovat pouze o to skončit v tabulce co nejvýše. V dohrávce čtyřiatřicátého kola přivítá ve slušné formě hrající Levante, které v posledních týdnech udělalo výrazné kroky k záchraně.

Athletic Club rozhodně letos neprožil nejpovedenější ročník, alespoň co se srovnání s těmi minulými týče. V Evropské lize bylo jeho stropem osmifinále, na jaře se prakticky po celou dobu nacházel jen v dolní polovině pelotonu LaLigy. Každopádně v posledním zápase výrazně překvapil a uhrál remízu na půdě Realu Madrid.

Trenér José Ángel Ziganda měl po tomto výsledku pochopitelně velký důvod k radosti. "Mohl jsem být hrdý. Real je přece favorit na vítězství v Lize mistrů," rozplýval se nad výkonem svého týmu, především pak nad brankářem Kepou. "Je to fantastický gólman a jsme rádi, že ho máme. Nedávno trénoval velmi dobře a stal se klíčovým hráčem."

Levante se naposledy z výhry nad svým soupeřem radovalo v roce 2013, od té doby hned šestkrát ze sedmi případů prohrálo. Aktuálně disponuje šestibodovým náskokem na sestupové pásmo, takže potřebuje ještě ve zbývajících zápasech něco získat, aby se definitivně zachránilo. Rozhodně by svou pozici nemělo nějakým způsobem podceňovat.

A uvědomuje si to i kouč Paco López, jehož mužstvo v uplynulých sedmi kolech podlehlo pouze madridskému Atlétiku a naposledy získalo veledůležité tři body nad Málagou. "Nejsme zachráněni. Musíme dokončit svůj úkol," vyzýval hostující stratég. "Čeká nás v naší cestě další utkání. Doufáme, že znovu uhrajeme pozitivní výsledek."

Domácím možná bude chybět Aritz Aduriz, takže jeho místo na hrotu zřejmě obsadí Iňaki Williams. "I když Iňaki pravidelně nehrál, věříme mu. Buduje si dobré návyky a počítáme s ním od začátku," potvrdil jeho trenér. Hostům asi bude chybět kvůli problémům s kolenem Erick Cabaco, jeho alternativou na stoperu by tak měl být Sergio Postigo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.78 - 5.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girona FC - Espanyol Barcelona  (neděle 12:00)
Girona by se velmi ráda podívala ještě o kousek blíž pohárovým příčkám a dokonala tak obrovské překvapení, které zatím její sezonu charakterizuje. Ideálním soupeřem k tomu bude Espanyol Barcelona, který přijede ve velmi špatné formě.

V neděli v pravé poledne si pro nás španělská liga nachystala emotivní bonbonek v podobě katalánského derby. Domácí Girona totiž vyzve barcelonský Espanyol a pokusí se ještě zabojovat o svou účast v příštím ročníku Evropské ligy. Hosté se naopak potýkají s hodně špatnou formou a v poslední době se jim nedaří prakticky nic, na co sáhnou. Herně Espanyol nepřesvědčuje a výsledky jsou logicky jen špatné.

Za posledních deset utkání Espanyol vyhrál jen dvakrát a jinak se trápí. Z pěti posledních duelů už tým trenéra Quiqueho Sáncheze Florese prohrál čtyřikrát, naposledy v minulém kole. Eibaru stačila k pokoření katalánského soka jen jediná branka, o níž se postaral obránce David Lombán. Espanyol totiž už v pátém ligovém klání po sobě nedokázal vstřelit ani jednu branku a právě útočná fáze dělá trenérovi největší starosti.

Quique Sánchez Flores na adresu svého týmu zmínil: "Mám pocit, že nám nevychází vůbec nic. Chybí nám dravost a odhodlání před bránou soupeře, někdy se snažíme až zbytečně kombinovat a nevolíme to jednodušší řešení. Náš přístup se musí změnit, protože i když máme dostatečně kvalitní tým, nemáme dostatek odhodlání," tvrdí zkušený trenér.

Espanyol je až na 16. místě a v boji s Gironou mu nepomohou Mario Hermoso, Pablo Piatti a Diego López. Domácí Girona je bez Davida Timora, Joseho Raymunda Luise Suareze a také bez Jonáse Ramalha. Oba týmy se utkaly dosud jen jednou a šťastnější byl nováček z Girony, neboť mu opět stačila jen jedna branka na tři body.

Girona je všeobecně velmi příjemným překvapením letošní LaLigy. Aktuálně jí patří solidní osmá příčka a v minulém kole měla také dostatek štěstí. Když se totiž v Alavésu prosadil domácí Tomás Pina, hosté z Girony tou dobou už vedli o dvě branky a snížení je příliš nevyrušilo.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Maffeo, Juanpe, Mojica, Muniesa, Aday - Portu, Pere Pons, Borja Garcia, Granell - Stuani
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pau Lopez - Lopez, David Lopez, Hermoso, Caricol - Darder, Sanchez, Granero - Leo Baptistao, Moreno, Piatti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.21 - 3.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Real Sociedad  (neděle 16:15)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.35 - 3.43 - 1.98
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UD Las Palmas - Deportivo Alavés  (neděle 18:30)
V neděli v podvečer se na stadionu Gran Canaria pokusí domácí Las Palmas ještě odvrátit svou porážku a sestup do druhé ligy. Na současné 19. příčce se mu ale dobře nežije a nyní jej přijede vyzkoušet taktéž ohrožené mužstvo z Alavésu.

Las Palmas se hodně trápí a jeho výsledky v poslední době nemají fanouškům co nabídnout. V deseti posledních utkáních uhrálo Las Palmas jen tři body a to ještě s hodně odřenýma ušima. Ve dvou posledních duelech pak Las Palmas nedalo ani jednu brankou a bez vstřelené branky se body sbírají hodně těžko. Naposledy se do jeho sítě trefil Júnior Firpo dokonce až v 94. minutě utkání a tím zaručil Realu Betis tři body.

Las Palmas tak po dalším hodně špatném výkonu zůstává až na předposlední příčce a je symbolicky na řadě. Poslední prohra už zpečetila osud Málagy, která už do konce sezony nemá šanci na záchranu. Las Palmas sice zatím žije, ale má náskok pouhých čtyř bodů oproti poslednímu týmu, takže i jemu ubíhá čas hodně rychle. V rámci LaLigy vyhrálo Las Palmas doma nad Alavésem za dlouhých 18 let jen jednou!

A je pravda, že trenér Paco Jémez nemá moc důvodů k pozitivní náladě. "Nedaří se nám prakticky nic a víme, že svými výkony neděláme našim fanouškům mnoho radosti. Doufám ale, že si jejich podporu zasloužíme výkonem nad Alavésem. To je pro nás hodně důležitý zápas, který nesmíme za žádných okolností vypustit. Chci vidět moje hráče, kteří bojují, kteří se nevzdávají a kteří se perou pro svůj klub," dodal Jémez.

Jeho tým bude postrádat nejednoho hráče. Mimo hru jsou zranění Gabriel Peñalba, Emmanuel Emenike, Momo a také Míchel Macedo, který se do hry nepodívá kvůli karetnímu trestu. V kádru Alavésu visí otazník nad účastí Alfonsa Pedrazy a zraněn je také Carlos Vigaray. Alavés naposledy v hodně dramatickém utkání prohrál s Gironou a po třech dobrých výsledcích může mluvit o zklamání. Aktuálně totiž sídlí až na 15. místě tabulky.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Aguirregaray, Garcia, Navarro, Galvez, Castellano - Gil, Etebo, Aquilani, Halilovic - Calleri
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregaribia, Laguardia, Ely, Duarte - Ibai, Pina, Garcia, Burgui - Guidetti, El Haddadi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.12 - 3.41 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Real Betis  (neděle 20:45)
Atlético Madrid nezvládlo minulé kolo podle svých představ a jeho fanoušci nemohli být vůbec spokojeni. Špatné nálady a možného úbytku sil se pokusí využít dravý Real Betis, který naopak potvrzuje výtečnou formu a dál míří minimálně za Evropskou ligou.

Pro Atlético to byl hodně velký šok, když se po skončení utkání vloženého 33. kola LaLigy dívali hráči na konečný výsledek. Zápas s tápajícím Realem Sociedad San Sebastian si určitě představovali o dost jinak, než jak nakonec dopadl. Favorit utkání totiž nejenže nedal ani jednu branku, ale ještě od domácího celku tři dostal! Především pak závěr utkání Atléticu nevyšel, protože v něm během deseti minut dostal dvě branky od Juanmiho.

Atlético Madrid i přesto drží skvělou druhou příčku a na třetího městského rivala, Real Madrid, má náskok tří bodů. Navíc se stále pyšní tou nejlepší obranou v lize, neboť obránci Atlética zatím dostali jen osmnáct branek! K tomu jim pomáhá mimo jiné domácí prostředí. Na Wanda Metropolitano udržel tým trenéra Diega Simeoneho čisté konto už sedmkrát po sobě a tuto skvostnou bilanci bude chtít ještě prodloužit.

V tom má jasnou záložník Thomas Partey, z něhož pomalu roste člen základní sestavy. "Musíme se sebrat, protože tenhle zápas byl jako noční můra. Nepovedlo se nám vůbec nic z toho, co jsme plánovali a cvičili. Soupeř nás zaskočil a my jsme se už nedokázali dostat do správného tempa. Proti Realu Betis to nebude o nic snazší, protože to je velmi kvalitní a dravý tým, který je skvěle sehraný. Potřebujeme být všichni maximálně soustředění," ví mladý záložník.

Dobrou zprávou pro trenéra Diega Simeoneho je fakt, že může počítat prakticky s celým kádrem. Mimo hru je jen dlouhodobě zraněný bek Filipe Luis a otazník visí nad startem útočníka Diega Costy. Útočnou dvojici by tak opět měli zkompletovat Fernando Torres a Diego Costa. Lucas Hernández se vrací do nominace po odpykání trestu.

Dost absencí má naopak soupeř. V dresu druhého ze sevillských prvoligových týmů neuvidíme Javiho Garcíu, který právě kvůli kartám nemůže nastoupit. Zranění pak stojí v cestě do základní jedenáctky dvojici Antonio Adán a Zouhair Feddal. Do hry by se měl opět dostat ve formě hrající střelec Loren Morón, který je příjemným překvapením béticos.

Ostatně stejně jako celý tým, protože Real Betis předvádí velmi dobrý fotbal a především za něj má výsledky. Z posledních deseti utkání prohrál jen dvakrát a svou sérii pěti výher v řadě prodloužil v minulém kole. Dlouho se zdálo, že Las Palmas v Seville uhraje kýžený bod za bezbrankovou remízu, ale rázně odmítl Júnior Firpo. Mladý obránce rozhodl utkání ve čtvrté minutě nastavení a rozradostnil celý Betis.

Ten je aktuálně na skvělém pátém místě. Liga mistrů sice asi bude jen snem, protože na Valencii v tuto chvíli ztrácí Betis už deset bodů, ale vůbec účast v pohárové Evropě by byl pořádný nadstandard. Betis to však moc neumí právě s Atléticem a naposledy se z výhry nad ním radovalo před dlouhými sedmi lety.

To by trenér Sétien přirozeně rád změnil. "Je jasné, že když se vám delší dobu daří a odvádíte dobrou práci, tak se oslavám a optimismu nevyhnete. Ale zatím není důvod se radovat nějak víc, protože do konce sezony zbývá ještě pár utkání a pro tuto chvíli jsme ještě ničeho nedosáhli. Utkání s Atléticem pro nás bude velkým testem."
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Godin, Savić, Hernandez - Correa, Saul, Gabi, Koke - Griezmann, Torres
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Gimenez - Mandi, Bartra, Amat - Barragan, Guardado, Ruiz, Junior - Joaquin, Moron, Boudebouz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 3.94 - 6.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Getafe CF  (sobota 13:00)
Domácí Eibar se pokusí řádně zatopit dalšímu soupeři, který na Estadio Municipal de Ipurua zavítá. Tím se v sobotu v jednu hodinu odpoledne stane Getafe, jež má stále ještě vytyčený cíl v podobě pohárové Evropy.

Eibar, jak se zdá, postupně ztrácí dech a s ním i naději na to, že se do pohárů v příštím ročníku podívá. Aktuálně je Eibar na jedenáctém místě a na jeho kontě bychom našli jen 43 bodů. To v pohodě stačí na záchranu, ale na poháry je to v konkurenci silnějších a zkušenějších týmů přeci jen málo. Eibar ale může mít dobrý pocit z toho, jaký tým jej nyní navštíví.

Getafe se totiž v Eibaru nikdy moc nevedlo a hrálo se mu zde velmi těžko. Z Eibaru si Getafe vezlo tři body jen jednou, konkrétně před čtyřmi lety. Poslední dva duely v Eibaru vyhráli vždycky domácí hráči. A to bude Getafe chtít změnit, protože stále usiluje o Evropu. Getafe je po 33. kole na osmém místě a na šestý Villarreal ztrácí jen pět bodů. Své ambice i možnosti dalo Getafe naposledy najevo skvělým výkonem v utkání s Valencií, se kterou si trochu nečekaně poradilo 2:1.

Hlavním hrdinou utkání se stal útočník Loïc Rémy, který vstřelil své první dvě branky v sezoně. A sám po utkání řekl: "Tohle je opravdu jedinečný pocit. Vím, že jako útočník jsem hodnocen právě na základě ofenzivního přínosu pro tým a branek. Tentokrát nám všechno vyšlo a my dokázali proměnit každou větší šanci. Jsem moc rád, že jsem se konečně trefil, ale nejdůležitější je pro mě vždycky pomoc týmu," řekl mimo jiné zkušený útočník.

Také Eibar dokázal v minulém kole LaLigy vyhrát nad svým soupeřem, kterým se stal Espanyol Barcelona. Po dvou porážkách v řadě potřeboval Eibar tři body jako sůl a nakonec mu v Barceloně hodně pomohla bezvadná obranná práce. Hostující Eibar totiž nedostal ani jednu branku a sám naopak jednu dal. Po půlhodině hry se o ni postaral zkušený obránce David Lombán, který překonal domácího brankáře Paua Lópeze.

Práci celé obrany pak po utkání chválil také trenér José Luis Mendilibar. "Je skvělé, že jsme si dokázali připsat tři body, protože ty by pak pro nás mohly mít cenu zlata. Jsem ale především rád za to, jak jsme se vypořádali s ofenzivními manévry soupeře. Ukázali jsme ukázněnost, perfektně se připravili a každý z hráčů odevzdal na hřišti maximum. Pokud takto nastoupíme také v dalším duelu, můžeme opět vyhrát. Navíc nás v něm budou podporovat naši fanoušci a to je pro nás velká motivace," dodal zkušený trenér.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Capa, Oliveira, Lombán, Cote - Escalante, Garcia - Pedro Leon, Jordan, Alejo - Kike
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Suarez, G. Cabrera, Dakonam, Cabrera - Portillo, Flamini, Fajr, Diedhou - Molina, Rémy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.06 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - Valencia CF  (sobota 16:15)
Valencia přišla o své místo na třetí příčce a po dvou špatných výkonech jej přepustila Realu Madrid. Teď jede do Viga za jediným cílem, totiž oplatit Celtě poslední vzájemnou porážku na její půdě.

Valencia se už delší dobu snaží zrealizovat sen o třetím místě a dlouho to vypadalo, že letos se jí to konečně podaří. Dostatečně jí k tomu pomáhal také Real Madrid, jehož forma nepatřila vůbec mezi výsledkově dobré a přesvědčivé. V těchto týdnech se ale pro řadu týmů láme chleba a sezona je v rozhodující fázi. A tu Valencia díky posledním výsledkům nezvládá příliš dobře.

Porážka od Barcelony, proti níž nepodala Valencia špatný výkon, by se ještě dala omluvit faktorem Barcelona. Ale to, co Valencia předvedla v minulém kole, už naprosto naznačovalo úbytek sil. Dvě branky Loïcka Rémyho totiž Valencii připravily o veškerou radost a naději na tři body, což navíc podpořil svým vyloučením v závěru utkání ještě Dani Parejo. Vzhledem k tomu, že Real v tomto kole neprohrál, přebral Valencii třetí místo.

Dvě porážky za sebou se trenér Marcelino pokusí zarazit v utkání s Celtou. "Teď nemáme úplně ideální formu a nedaří se nám tak, jak bychom si přáli. Minule jsme zapnuli až příliš pozdě, nehráli jsme koncentrovaně a dělali hloupé chyby. Přesto věřím, že získat třetí místo klidně můžeme a že je to v našich silách. Celta má velmi technické hráče, na které si musíme dát pozor, pokud chceme vyhrát," uvědomuje si trenér Marcelino.

Netopýrům se proti Celtě celkově daří, i když na její půdě vyhráli naposledy před třemi lety. Poslední tři vzájemné duely vyhráli vždy domácí a dvakrát se jednalo o Valencii. Někdejší pohárový účastník věří, že se mu podaří Celtu porazit, i k když domácí mají za sebou utkání proti obrovskému favoritovi, a to se skvělým výsledkem.

Celta sice vyhrála v pěti posledních duelech jen jednou, ale to ji příliš netrápí. Je desátá, o záchranu se strachovat rozhodně nemusí a se středem tabulky už se tak nějak smířila. Navíc minule ukázala, že když se jí chce a dostane do rukou solidní karty, může z toho být velké překvapení. Remíza s Barcelonou totiž překvapením je, a to o to víc, že jen pár dní před tím Celta nestačila ani na Leganés.

Hodně proměnlivá sezona Celtu poslala na současné desáté místo. Tým z Viga má na kontě 44 bodů a rád by jich ještě pár přidal. K tomu mu ale proti hostům z Valencie nepomohou zranění Iago Aspas a Pablo Hernández, zatímco obránce Jonny pyká kvůli kartám. Hostující dres přes hlavu v nejbližším utkání zase nepřetáhnou karetní hříšníci José Gayá a Daniel Parejo. Zraněným hráčem je záložník Francis Coquelin.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny - Wass, Lobotka, Radoja - Gomez, Boye, Sisto
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Montoya, Garay, Murillo, Gaya - Pereira, Kondogbia, Soler, Guedes - Zaza, Rodrigo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.58 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CD Leganés - Deportivo La Coruña  (pátek 21:00)
Nahuštěný program LaLigy pokračuje dalším víkendovým kolem a nabízí jednu páteční ochutnávku. V Leganésu se představí Deportivo La Coruña, které se zatím stále nedokázalo vymanit z pásma sestupu.

Ani Leganés ale není zcela bezpečný, protože se aktuálně nachází až na 14. příčce. Domácí celek, který v pátek večer hostí Depor na Estadio Municipal de Butarque, se snaží navýšit svůj již tak pohodlný náskok na sestupovou trojici a zabezpečit pro sebe klidné dohrání ligového ročníku s vyhlídkou na záchranu a ročník příští.

To se Leganésu povedlo utkáním s Celtou Vigo, ale minulé kolo se malému týmu už příliš nepovedlo a opět kapitulovalo. Nestačilo totiž na Villarreal, který si se svým soupeřem poradil celkem hravě a po brankách Ruíze s Baccou se radoval z důležitých tří bodů. Předvedená hra samozřejmě zkušeného trenéra Asiera Garitana mrzela.

"Předvedli jsme hodně špatný výkon. Na to, jak jsme zvládli obdobně náročný duel s Celtou, se nám teď vůbec nedařilo. Trochu nám s tak nabitým kalendářem dochází síly, ale to se stává většině týmů. Naším úkolem je teď co nejdřív najít správné řešení, přidat zejména v útoku a umět proměnit naše šance. Vytváříme si jich dost, ale jsme dost ustrašení, nepříliš důrazní. Pokud chceme další body, musíme v tomhle ohledu zlepšit svou koncovku."

LaLiga nenabízí ani minutu oddechu, neboť další kolo začíná pouhých 24 hodin po skončení předchozího. A Deportivo je jedním z týmů, které nesmí ztrácet čas. Musí začít jednat a konsolidovat své síly, protože jich moc nezbývá a Deportivu navíc dochází dech. Trenér Clarence Seedorf, který dostal poměrně nedávno důvěru vedení, je až na 18. místě a sestup je hodně reálnou variantou.

Té se ale Seedorf chce za každou cenu vyhnout a po delší době či pomalejším rozjezdu se konečně zdát, že by mu to mohlo vyjít. Jeho tým totiž v poslední době zabral a připsal si výhry nad Málagou a Bilbaem, k čemuž přidal ještě minulou remízu 0:0 se Sevillou.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Tito, Muňoz, Dos Santos, Garcia - Guerrero, Gumbau - Brašanac, Gabriel, Eraso - Beauvue
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Ruben - Juanfran, Albentosa, Schär, Luisinho - Guilherme, Bakkali - Krohn-Dehli, Borges, Emre Colak - Perez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.30 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona33258083:1983
2.Atlético Madrid33218454:1871
3.Real Madrid33208580:3668
4.Valencia CF33205861:3565
5.Real Betis331741254:5355
6.Villarreal CF331561245:4051
7.Sevilla FC331461341:5248
8.Girona FC331381246:5047
9.Getafe CF331291238:3145
10.Celta Vigo331281352:4644
11.Real Sociedad331271460:5243
12.SD Eibar331271437:4643
13.Athletic Bilbao339131136:3940
14.CD Leganés331161628:4139
15.Deportivo Alavés331221930:4738
16.Espanyol Barcelona338121326:4036
17.Levante UD337131329:4834
18.Deportivo La Coruña33691832:6527
19.UD Las Palmas33562222:6521
20.Málaga CF33452420:5117
Zbývající zápasy
09.05. 16:00Sevilla FC - Real Madrid
09.05. 16:00FC Barcelona - Villarreal CF

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (64)

Přidat komentář
Frantszek

Prcić prý objektem zájmu Valencie

Reagovat
Frantszek

really? Commooooon balkánci Šukerovi už vypršela platnost?

Reagovat
ADM

OT:

(Oscar Ruggeri) Podle něj už by Messi neměl za Barcelonu nastupovat a měl by se pošetřit na závěrečný šampionát v Rusku. "Myslíte si snad, že Barcelona ztratí ligový titul, když už Messi nebude hrát? Messi by měl zavolat prezidentovi klubu a říct mu: Tohle je moje Mistrovství světa, budu se věnovat národnímu týmu," vyprávěl bývalý obránce televizi Fox Sports.

Messi by tím podle něj namotivoval i své spoluhráče. "Co si myslíte, že udělají ostatní hráči, když uvidí, že Messi jde pracovat se Sampaolim? Šli by s ním. Měl by Sampaolimu hned zavolat a říct mu, že se bude plně soustředit na Mistrovství světa."

To v tej Južnej Amerike každý druhý človek padne po pôrode na hlavu? Samozrejme by to bolo krásne, takto si povedať, že zajtra končím v Barcelone a idem sa pripravovať, jebať na všetky zmluvy a podobné veci

Každopádne tam ďalej hovorí, že pred Mexikom 1986 mali 65 dňové sústredenie spolu pred MS, brutálny rozdiel proti dnešným pomerom.

Reagovat
Frantszek

Když si vezme neplacené volno, jistě ho to nijak nezruinuje.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Je to extrém, ale pro nás liga končí Clásicem a pak bych nechal na Messim, jakou formou se bude chtít připravit na Mundial.

Reagovat
smazaný uživatel

a čo by im to asi pomohlo ? Argentina nemá okrem útoku žiadneho nadpriemerného hráča, slabučká obrana, priemerná záloha. Im tam všetkým jebe ak si myslia že majú na titul.

Reagovat
Frantszek

Ale Messi to přece musí zvládnout, aby madridský geront Valloire uznal, že je nejlepší

Reagovat
valloire

já ti dam geronta, že se z toho posereš

Reagovat
ADM

Mne je to osobne jedno, ale asi by sa to tak celkom nepacilo napr nasim sponzorom alebo Adidasu, alebo mnohym fanusikom. A to ze by hromadne pustili aj jeho spoluhracov z ARG je viac nez nepravdepodobne. Len by vypadol z rytmu

Reagovat
Hristo Stoichkov

Proto pišu, že to vyjádření je extrémní. Ale po Clásicu by Messi měl dostat šanci odpočinout a připravit se na Mundial, nebudeme ho potřebovat a můžeme vyzkoušet další varianty. Jestli se teda nebudeme honit za nějakým nesmyslným unbeatenem.

Reagovat
valloire

Liga bez porážky hezky česky je docela dobrá věc. Ukazuje to na sílu týmu. To bych i ocenil.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Samozřejmě by to byla úctyhodná věc, ale tyhle všemožný rekordy jdou tak nějak mimo mě.

Reagovat
valloire

Soustředění ale bez hráčů z Evropy, nedodal Ruggeri. S největšíma hvězdama měsíc. Maradona hrál poslední ligovej zápas na konci dubna a na konci května začalo MS. Což je stejný jako teď. Takže to chce trochu informací.

Reagovat
ADM

A takyto ludia davaju vyjadrenia do medii

Reagovat
valloire

tak od toho tu máš mě, abych to uvedl na pravou míru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Po Clássicu nemám nejmenší problém s tím, kdyby si udělal dvoutýdenní prázdniny a pak se šel připravovat na MS

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Bude si potřebovat odpocinout od toho debaklu a celkoveho ponizeni od krale.

Reagovat
technecium

Tak hlavně ať si král proti Bayernu hlídá offsidy

Reagovat
valloire

Od toho je sudí, Král dělá pouze svoji práci, to jest rozstřílení soupeře.

Reagovat
JM

Reagovat
Hristo Stoichkov

Král bude odpočívat, venkovní zápasy sabotuje.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, proti slabším soupeřům nenastupuje, takže vynechá i EC.

Reagovat
ADM

Ty si nam tu chybal do partie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

stejně to bude hovno platný

Reagovat
Visca el barca

Tak aspoň neletí domů po skupině

Reagovat
blaugrana

Tak som zvedavá, či dnes konečne Ernesto naberie odvahu a na pravej lajne bude behať Dembele a nie Paulinho, ale to skôr Fico vráti všetky prachy, ktoré ukradol, než že sa stane hento.

Reagovat
technecium

Tam bude imho Coutinho

Stegen - Roberto, Pique, Umtiti, Alba - Coutinho, Busquets, Rakitič, Iniesta - Messi, Suaréz

Reagovat
Jordi Alba

Chytat by měl Jasper.

Reagovat
technecium

Reagovat
technecium

Taková otázka... Kdy byl Messi naposledy střídaný v průběhu zápasu?

Reagovat
blaugrana
Reagovat
Jordi Alba
Reagovat
technecium

Reagovat
technecium

Jsem myslel, že to bylo tak 5 let nazpět

Reagovat
smazaný uživatel

Máme tady tradiční Legendy od unobosse (č.3)

Rene Higuita

Přezdívky: Šílenec, Škorpion

Pozice: Brankář

Narozen: 27.srpna 1966 v Medelliínu, Kolumbie

Ve fotbalové historii spolehlivě najdete mnoho lepších brankářů, než byl Kolumbijec Rene Higuita. Přesto mu po právu patří pozornost. Pokusil se konzervativní hru, jakou fotbal je, výrazně oživit.

Vybíhal daleko z branky. Střílel goly. V neposlední řadě obveseloval fanoušky nečekanými komickými čísly. Pro to vše měl přezdívku El Loco, neboli Šílenec, Blázen.

Zvláště jeho výlety mimo pokutové území se stávaly předmětem odborných diskuzí, zda je o trend, kterým se bude fotbal ubírat, nebo o tradiční jihoamerický výstřelek nespoutanosti. Higuita rozšiřoval brankářovo území hluboko do pole, odkud rozehrával míče jako libero.

Od doby, kdy s tímhle začal, brankáři více pilují hru nohama.

"Nechci být zalezlý pod břevnem. Jinak mi tam připravte rakev, protože umřu nudou," říkával otráveně, když mu někdo doporučoval, aby raději neriskoval. Chtěl rozehrávat a vytvořit svému mužstvu zdánlivou výhodu, že najednou má o jednoho hráče víc.

Také před Higuitou se našli golmani, kteří podobně experimentovali. Dokonce měl excentrické vrstevníky jako Paraguayce Chilaverta a Mexičana Campose. Nikdo však nevybíhal s míčem tak daleko, natož aby to zkusil na prknech fotbalové opery, jakou je mistrovství světa.

V Itálii 1990 proto Higuita připomínal průkopníka. Jakmile Kolumbie vstoupila na hřiště, všichni čekali, co hrdý potom vymírajicího indiánského kmene Čibčas vyvede. V osmifinále s Kamerunci se přepočítal, lišák Roger Milla mu míč sebral a rozhodl o postupu. "Ublížil jsem spoluhráčům, ale jinak hrát nebudu," reagoval Higuita.

Tyhle výlety nebyly zdaleka to jediné, čím upoutával. Brankářsky nevhodnou výšku 174 centimetrů doháněl snad pružinami v nohách. Pomáhaly mu speciální tréninky, při nichž skákal za míčem přes natažené lano.

Choval se nebojácně, nesmírně bystře na čáře. Když rok před šampionátem vyhrál Nacional Medellín jako první kolumbijský klub Pohár osvoboditelů, celá země oslavovala Higuitu. Při napínavém penaltovém rozstřelu nejenže gol dal, ale soupeří z Paraguaye dokonce pět pokusů zlikvidoval!

Penalty byly jeho libůstkou a zvládal je bravurně - chytat i kopat. Ve fotbalové historii je po Chilavertovi a Rogeriovi Cenii třetím nejlépe střílejicím brankářem s 41 zásahy, z toho jen čtyři nelětely z penaltové mety.

Na Higuitu seděla i slova jako cirkusák, šoumen nebo šašek. Vrcholovou bláznivinu přichystal pro místo nejsvatější, fotbalová chrám v londýnském Wembley.

Vysoký míč z kopačky Jamieho Redknapa mohl při zápase s Anglií lehce chytit. Ale kdepak. Nehnutě stál, jako by se ho to netýkalo. A když balon letěl nad jeho hlavou, najednou vymrštil nohy, patami do něj prudce kopl a dopadl z velké výšky na ruce. Jako kdyby skákal šipku do vody. Míč letěl daleko od branky.

Hráči i diváci žasli. "Kop škorpiona," pojmenovala média osobitý zákrok a Britové jej zařadili ve výroční anketě mezi sto nejpamátnějších událostí celých dějin sportu.

Ivo Viktor (brankář mistrů Evropy 1976 a Dukly) o Higuitovi : "Oblečením, vlasy a hlavně hrou byl výstřední, ale já ho neodsuzuji. Fotbal se hraje pro lidi a kvůli Higuitovi chodili. Pamatuji si ho jako víc než dobrého golmana, který nic neprovedl. Přinesl nový prvek, brankáře coby normálního hráče. Dnes, kdy hrají obrany v lajně, je to běžné, tehdy při hře s liberem šlo spíš o divadlo."

Higuitův kop škorpiona: https://www.youtube.com/watch?v=B0bSvDkXqhw

V příštím díle Legendy od unobosse se podíváme na Černou perlu z Mozambiku Eusebia.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

To co je za dementizmus daco si stiahnut z wikipedie a pomenovat to ako clanok?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jako primitiv a nejvetší idiot od bílých, bys měl mít zákaz něco komentovat.

Reagovat
ADM

09.05. 16:00 Sevilla FC - Real Madrid

Ale pekne sme tomu Realu pomohli pred LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

?

Reagovat
Kenneth

Vy a nebo Sevilla??

Reagovat
ADM

Však som narážal celkovo na finále, božínku. Očividne som si mal dať lepšie záležať na forme, keď mi to vyčíta už druhý člen

Reagovat
Jordi Alba

Tady člověk pokaždý tak hnusně demotivujou tím, že nevěděj.

Reagovat
Jordi Alba

člověka

Reagovat
CHONG

Getafe Jedem na poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Hrane co sa tyka kombinacie velmi zle. Nemali by sme takto zarahovat za stavu 1:1 a navyse ked sa o nic nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Cillesen

Reagovat
smazaný uživatel

s

Reagovat
Jordi Alba

Lol ten Espanyol.

Reagovat
blaugrana

Betis nám dnes vyhrá titul.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Taky jsem si myslel a pak jsem si uvědomil, že teoreticky ještě může vyhrát Real Každopádně doufám a věřím, že je Betis oškube.

Reagovat
smazaný uživatel

Jméno španělského trenéra Luise Enriqueho je spojováno s manažerským křeslem Arsenalu, které po sezóně uvolní Arsene Wenger. Pokud by opravdu dostal bývalý trenér Barcelony přednost před ostatními kandidáty, chtěl by ve svém týmu Lionela Messiho, s nímž ho pojí velké přátelství. (zdroj: Express)

Asi se museli hodně nudit vymyslet takovou kravinu

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Leo v Londýně A my jim tam na oplátku pošleme třeba pana Iwobiho, nebo Welbecka, ale asi nejlepší by bylo poslat tam oba, aby se ta díra po messim zalepila

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal nema najspickovejsi team takze keby Luisa Enriqueho vyhodili za 3 mesiace, ani by som sa necudoval

Reagovat
technecium

Zidana by vyhodili za měsíc

Reagovat
smazaný uživatel

0-3: El Barça, campeón de la Youth League con exhibición ante el Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele