LaLiga - preview 33. kola

17.04.2018, 09:02, aktualizováno 19.04.2018, 08:24
Previews
Posledními čtyřmi zápasy bude dohráno vložené 33. kolo španělské nejvyšší soutěže. Atlético cestuje do San Sebastianu a může potrestat středeční ztráty Valencie a Realu, Betis je velkým favoritem souboje s Las Palmas, Alavés přivítá Gironu a Levante bude měřit síly s Málagou...
Deportivo Alavés - Girona FC  (čtvrtek 19:30)
Girona stále sní o evropských pohárech, ale musí urychleně zlepšit svoji formu, než se vzdálenost s pohárovými příčkami začne ještě více navyšovat. Dobrou příležitost k tomu má ve čtvrtek večer, kdy se podívá do Alavésu.

Gironu nejeden fanoušek a expert odsuzoval k rychlému konci mezi elitou a posílal ji obratem do druhé ligy. Nováček soutěže ale už mnohokrát ukázal zuby a na jeho schopnostech skončil nejeden favorit. Girona se dokonce pohybuje na místech, která dávají naději na Evropskou ligu. Poslední dobou se však přeci jen zdá, že ji štěstí opouští.

Girona je v současné době až na devátém místě a na kontě má 44 bodů. To je už o sedm méně, než kolik jich posbíral šestý Villarreal. A právě šestá příčka je poslední ligovou vstupenkou do pohárů. V několika nedávných týdnech Girona ztratila schopnost dobře bránit a inkasovala nejeden debakl. Šest branek jí dal Real Madrid, jen o jednu méně pak Real Sociedad San Sebastian. V minulém kole Girona nedokázala dát ani jeden gól Realu Betis a po brance Moróna s ním prohrála těsně 1:0.

K utkání s domácím Deportivem navíc nebude moci nastoupit Álex Granell, který dosáhl příliš velkého počtu žlutých napomenutí. Mimo hru jsou rovněž zranění Jose Raymundo Luis Suarez a Gorka Iraizoz. Domácím dělá starosti zdravotní stav dua Sobrino a Vigaray.

Kromě jiného jim ale dělá starosti také jejich umístění v tabulce, protože Deportivo nemá moc daleko k pásmu sestupu. Aktuálně sídlí na 15. místě a jeho náskok tvoří jedenáct bodů. Naposledy ale Depor dokázal navázat na utkání s Getafe další výhrou. Poradil si s Eibarem, který hostům přenechal všechny body po brance Johna Guidettiho.

Mladý obránce Martín Aguirregabiria věří, že i proti Gironě mohou jeho spoluhráči uspět. "Máme za sebou dva povedené zápasy, které nám pomohly nejenom v tabulce, ale vylepšily naše sebevědomí. Máme dobrý pocit z toho, co předvádíme, jsme optimisty a těšíme se na každý další duel. Chceme si závěr sezony pořádně užít," dodal jasně Martín.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martín, Laguardia, Ely, Duarte - Hernan, Manu Garcia, Pina, Pedraza - Guidetti, Munir
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Maffeo, Ramalho, Bernardo, Juanpe, Mojica - Portu, Pere Pons, Timor, Borja Garcia - Stuani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.23 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Atlético Madrid  (čtvrtek 19:30)
Atlético Madrid musí bezpodmínečně využít středečního zaváhání Realu a odpoutat se svému městskému konkurentovi na rozdíl šesti bodů, aby mělo závěr sezóny klidnější. Soupeřem mu nyní bude Real Sociedad, který v uplynulých šesti případech hned pětkrát porazilo. Nicméně baskický celek je po posledních dvou vítězstvích určitě v dobré pohodě.

Udržet druhou pozici je pro hosty jednoznačnou prioritou. Dohnat dvanáctibodovou ztrátu na vedoucí Barcelonu je z praktického hlediska nemožné, takže vlastně musejí jen odrážet ataky třetího Realu, jenž ve vloženém kole pouze remizoval s Bilbaem. Možná že právě tenhle výsledek může sehrát klíčovou roli, co se otázky konečného vicemistra týče.

Každopádně kouč Diego Simeone, jehož mužstvo může usilovat i o triumf v Evropské lize, nechce vzdávat ani boj o první pozici. "Jsme tým, který je nadšený z toho, že může nosit dres Atlética. Proto se neustále zlepšujeme. Barca teď remizovala na půdě Celty, a pokud vyhrajeme, máme možnost její náskok snížit," říkal na tiskové konferenci.

Po karetním trestu bude hostům k dispozici opětovně Thomas Partey, nicméně disciplinárně byla zastavená činnost Lucasovi Hernándezovi, jehož tak na levém beku zřejmě nahradí Šime Vrsaljko. Otazník pak visí nad startem zraněného Diega Costy, vepředu tak na devadesát procent bude operovat duo Antoine Griezmann a Fernando Torres.

Atlético ve zbývajících šesti kolech nemá nijak složitý los, i proto by pro něj byla velká škoda, kdyby si druhou příčku neudržel. "Ztráta na Barcelonu je velká, ale fotbal je úžasný a všechno se může přihodit," věří ještě v titul madridský stratég. "Vyhrát nad San Sebastiánem, to máme ve svých rukou. Pak musíme počkat, co se stane jinde."

Real Sociedad sice naposledy porazil snadno Gironu a vyhrál také nejtěsnějším možným způsobem v Las Palmas, přičemž ani jednou neinkasoval, vyhoupl se blíže ke středu tabulky, k evropským pohárům má ovšem pořád hodně daleko. Aby ještě mohl usilovat o účast v Evropské lize pro příští ročník, musel by mít doslova snový závěr této sezóny.

Domácím bude i nadále chybět brankářská jednička Miguel Ángel Moyá, jenž si tak proti svému bývalému zaměstnavateli smolně nezahraje, a jeho místo tak s největší pravděpodobností zaujme stejně jako před týdnem náhradník Toňo. Jinak pořád chybějí také Carlos Martínez a Xabi Prieto, fit údajně není ani Álvaro Odriozola.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.41 - 3.40 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - UD Las Palmas  (čtvrtek 21:30)
Už jen v rovině teoretické se pohybuje záchrana Las Palmas. Ve zbývajících šesti kolech potřebuje dohnat markantní desetibodovou ztrátu na sedmnácté Levante, a to bude pro něj zajisté hodně složitý úkol. Teď se navíc představí na půdě Betisu, který má aktuálně jednu z nejlepších forem v LaLize a který útočí na účast v evropských pohárech.

Prakticky po celou sezonu se sevillský celek pohyboval kolem příček ve středu tabulky, ale nikdy na druhou stranu neměl daleko k těm pozicím, které zaručují aspoň Evropskou ligu pro příští ročník. A poté, co na začátku března padl na půdě Valencii, se nadechl k opravdu parádním výkonům. Už pětkrát za sebou slavil vítězství a je v současné chvíli pátý.

Prezident klubu Ángel Haro si v podstatě nemůže nijak stěžovat. "Jsme sice spokojeni, ale svoji práci musíme dokončit," ví moc dobře, že šest zápasů má ještě Betis před sebou. "Jsme v komfortní situaci a můžeme si zahrát Evropskou ligu, ovšem pokud ztratíme pokoru, selžeme. Z tohoto důvodu pořád musíme působit skromně."

Naposledy si domácí v evropských pohárech zahráli v roce 2014, tehdy urvali v Evropské lize osmifinále. Udržení současného postavení by tedy bylo dlouhodobě slušnou náplastí na nečekaný sestup, který se přihodil v téže sezóně. "Byla by škoda, kdybychom už neuspěli. Soustředíme se zápas od zápasu, musíme porazit Las Palmas," dodával domácí šéf.

Béticos mají rozehrané vše opravdu velmi dobře. Na sedmou Sevillu, tedy svého městského konkurenta, disponují tříbodovým náskokem, na osmé Getafe pak dokonce už sedmibodovým. "Řekli jsme si mnohokrát, že nepostup bude zklamáním, ale ne neúspěchem. Každopádně se chceme kvalifikovat," zakončovala hlava sevillského vedení.

Las Palmas se nachází na předposledním místě tabulky a v podstatě je smířený se sestupem. Ačkoli matematicky je možné, aby se z červených příček ještě vymanilo, prakticky je to utopická záležitost. Obzvláště podíváme-li se o několik týdnů zpět. Jeho poslední výhra se datuje na začátek února, z posledních deseti utkání získal jen čtyři body.

Hosté budou moci nově počítat s navrátivším se Alejandrem Gálvezem, jemuž už vypršel disciplinární trest, chybět nicméně možná bude i nadále Michel, jehož sužují zdravotní potíže. Domácí rozhodně nebudou mít k dispozici suspendovaného Javiho Garcíu, avšak do hry může zasáhnout Jordi Amat, jenž už kvůli žlutým kartám stát nemusí.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.35 - 8.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Málaga CF  (čtvrtek 21:30)
Levante stojí těsně nad okrajem propasti a věří, že by se mu mohlo podařit zachránit se. K tomu ale potřebuje zabrat. Ideální šanci k tomu má ve čtvrtek večer, kdy na jeho půdu dorazí Málaga. Její hráči totiž tvoří poslední tým ligy.

Osud Málagy se zdá být nezměnitelně zpečetěn. Stále poslední tým sídlící na dně tabulky LaLigy má na svém kontě jen pouhých sedmnáct bodů a na sedmnácté Levante ztrácí poměrně propastných 14 bodů. Regulovat tuhle část alespoň o tři body by nyní velmi rádo a kalendář LaLigy je pro Málagu v tomhle směru hodně nápomocný. Právě na půdě Levante totiž odehraje své utkání vloženého 33. kola.

Málaga má za sebou v nedávné době sice šokující vítězství nad Villarrealem, jenže hned poté opět dvakrát prohrála. V minulém kole sice vůbec nepodala na své poměry špatný výkon, jenže Real Madrid byl zkrátka nad její síly. Potvrdil to dvěma góly a Málaze nepomohlo ani pozdní snížení. Navíc jí v utkání s Levante nepomohou zranění Juan Carlos Pérez, Adalberto Peñaranda nebo Juanpi s Reciem.

Ani domácí nebudou kompletní a absencí mají mnohem víc. Mimo hru jsou Iván López, Cheick Doukouré, Toño, Emmanuel Boateng, Rubén Rochina nebo Raúl Fernández. Zejména březen vyšel Levante parádně a díky tomu se dokázala odpoutat ode dna. Aktuálně sedmnáctý tým tabulky prohrál v březnu jediné utkání z pěti a za posledních pět duelů vyhrál už třikrát.

Minulé kolo k němu už tak štědré nebylo, respektive k němu byl hodně štědrý soupeř. Atlético Madrid mu věnovalo tři branky a s díky odmítlo inkasovat byť jen jednou. Trenér Paco López dobře ví, že něco podobného proti Málaze nepřipadá v úvahu.

"Nejdůležitější je myslet na to, co máme právě před sebou. Nechat za námi jakékoli další výsledky, soustředit se bezprostředně jen na to, co nás teď čeká a jak nejlépe se na zápas s Málagou můžeme připravit. Tady jde o všechno a my tohle utkání musíme za každou cenu zvládnout co nejlépe," dodává rázně López.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Pedro Lopez, R. Pier, Cabaco, Coke - Morales, Lerma, Campana, Ivi - Roger, Pazzini
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Rosales, Luis Hernandez, I. Miquel, M. Torres - Success, Iturra, Lacen, Chory - En-Nesyri, Rolan
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.42 - 4.26
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Getafe CF  (středa 19:30)
Valencia o víkendu přišla o svojí neporazitelnost, když nad její síly byla vedoucí Barcelona. Netopýři chtějí na porážku co nejrychleji zapomenout a vrátit se na vítěznou vlnu. Na Mestalle přivítají Getafe, které už přes tři roky nedokázali porazit.

Getafe nepatří zrovna mezi oblíbené soupeře. Valencia s ním v posledních třech letech pravidelně ztrácela, ale tentokrát by bylo cokoliv jiného, než výhra považováno za velké překvapení a porážka na Camp Nou v tomto ohledu nehraje vůbec žádnou roli. Valencia před zápasem s Barcelonou držela devítizápasovou neporazitelnost, z toho hned osmkrát vyhrála!

Valencia už může za jistých okolností slavit jistotu základních skupin Ligy mistrů pro příští rok. Potřebuje k tomu bezpodmínečně porazit Getafe a doufat ve ztrátu pátého Betisu Sevilla. Už první úkol nebude snadný, Getafe totiž necestuje na Mestallu na výlet, nýbrž pro body.

Klub z Madridu o víkendu slavil důležité vítězství. Doma totiž zdolala katalánský Espaňyol 1:0 a konečná záchrana ho už s velkou pravděpodobností nemine. O jedinou branku zápasu se postaral Damián Suárez. Getafe však pomýšlí na ještě větší mety a stále má velkou možnost dostat se do Evropské ligy. Na šestý Villarreal ztrácí šest kol před koncem šest bodů.

Kouč Marcelino musí řešit řadu nepříjemností se skládáním základní jedenáctky. Karetní trest totiž do hry nepustí Kondogbiu a Paulistu, zatímco Jiménez a Coquelin mají zdravotní potíže. Getafe je na tom podobně. Zraněný je Arambarri a Flamini s Rodríguezem si odpykávají karetní prohřešky z předchozích zápasů.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Gayá, Murillo, Garay, Montoya - Guedes, Parejo, Maksimovič, Soler - Moreno, Zaza
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaíta - Suárez, Dakonam, González, Antuňes - Portillo, Fajr, Bergara, Ndiaye - Rémy, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.88 - 6.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - SD Eibar  (středa 19:30)
Espanyol hostí utkání 33. kola LaLigy, ve kterém se na stadionu Cornellà-El Prat postaví proti Eibaru. Bude to utkání dvou týmů, které mají jedno společné - ani jednomu z nich se v poslední době vůbec nedaří.

Espanyol Barcelona má za sebou dva venkovní zápasy a ani jeden pro něj neskončil přívětivě. Nejprve si s ním poradila Valencia a v minulém kole bylo nad jeho síly také madridské Getafe, které doma vyhrálo po jediné brance Damiána Suáreze. Hostům pak nepomohlo ani vyloučení domácího Flaminiho, který poslal Getafe do deseti dokonce třicet minut před koncem utkání. Už ve čtyřech zápasech po sobě Espanyol nedal ani jednu branku.

Nelze se proto divit, že Espanyol sídlí až na 16. místě. Na jeho kontě je pouhých 36 bodů a Espanyol musí zabrat. V současné chvíli má totiž na sestupovou propast náskok pouhých deseti bodů, což se během několika kol může rapidně změnit. Dobrou zprávou pro Espanyol je pouze fakt, že má téměř kompletní mužstvo. Zraněni jsou totiž jen Diego López s Naldem.

Trenér Quique Sánchez Flores samozřejmě není s postavením svého týmu zcela spokojen a říká: "Nevidím naši situaci nijak černě, jsem od přírody založením optimista. Ale je jasné, že spokojení být nechceme a nemůžeme. Rádi bychom byli o pár příček výš a já pevně věřím, že se nám to povede. Máme dobrý tým, ale v několika posledních zápasech ukazujeme žalostné řešení finální fáze. Na tom musíme pracovat."

Hostující Eibar je na tom v tabulce LaLigy jen o trochu lépe. Současné dvanácté místo v LaLize patří k jeho průměrným možnostem a sestupové pásmo je vzdáleno už solidních 14 bodů. Ani Eibar nicméně není v dobré formě a za posledních deset soutěžních utkání se mu povedlo vyhrát jen dvakrát.

Ani Eibar v minulém kole neskóroval a všechny body nechal i přes výhodu domácího prostředí hostům z Alavésu. Těm k tomu dopomohla jediná branka Johna Guidettiho. Eibar přijede bez několika opor, mezi kterými jsou zapsána jména jako Charles, Fabián Orellana, Fran Rico nebo Anaitz Arbilla.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pau López - V. Sanchez, David Lopez, Hermoso, Aaron - C. Sanchez, Darder - Melendo, Jurado, Piatti - Gerard
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Ruben Pena, Oliveira, Ramis, José Angel - D. Garcia, Escalante - Pedro Leon, Alejo, Jordán - Kike Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.30 - 4.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Athletic Bilbao  (středa 21:30)
Real Madrid se může přiblížit druhému Atlétiku, ale potřebuje na Santiago Bérnabeu porazit Athletic Club Bilbao. Baskové už v této sezoně jednou Real o body obrali, nicméně aktuálně je forma Bílého baletu jiná, o poznání lepší.

Real je pochopitelně obrovským favoritem a zápas s Bilbaem by dle předpokladů měl zvládnout. Zinedine Zidane o víkendu šetřil své největší opory, včetně hvězdného Cristiana Ronalda a jeho tým i tak vyhrál na půdě poslední Málagy 2:1. Gólově se prosadili Isco a Casemiro a Málaga stihla už jen korigovat. Šance na titul jsou pro Madrid v podstatě nulové, na vedoucí Barcelonu totiž ztrácí ohromných patnáct bodů a jejich pozornost se čím dál soustřeďuje na blížící se semifinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov.

Na Santiago Bérnabeu přicestuje Bilbao, které se s velkou pravděpodobností nekvalifikuje do evropských pohárů pro příští rok. Baskům patří v LaLize až třinácté místo, navíc o víkendu nestačilo v domácím prostředí stadionu San Mamés na sestupem ohroženou La Coruňu. Athletic nadále střídá dobré výsledky s těmi špatnými. Za posledních deset kol vyhrál jen třikrát, třikrát remizoval a čtyřikrát odcházel poražen.

Domácí mají jednoznačně lepší vzájemnou bilanci, ovšem Bilbao už párkrát dokázalo Bílý balet zaskočit. Naposledy začátkem prosince minulého roku, když na San Mamés remizovalo 0:0. Na Santiago Bérnabeu však Bilbao přes třináct let nevyhrálo a přerušit tuto sérii bude velmi tvrdým oříškem.

Real stále nemá k dispozici stopera Nacha, je to však jediná ztráta, kterou musí Zinedine Zidane řešit. Jeho protějšek José Ángel Ziganda je na tom podobně, otazník visí jen nad startem Etxeity. Oba celky tak budou moci vyrukovat s nejsilnějšími sestavami.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Marcelo, Varane, Ramos, Carvajal - Kroos, Casemiro, Modrić - Isco - Ronaldo, Bale
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Arrizabalaga - Marcos, Núňez, Martínez, Balenziaga - José, Iturraspe - Williams, García, Susaeta - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.85 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Sevilla FC  (úterý 19:30)
Úterní program ve Španělsku je hodně nabitý a jako první se do sebe v rámci vloženého kola pustí Deportivo La Coruña se Sevillou. Domácí se snaží už poměrně dlouho přijít na recept, jak vyhrát nad Sevillou a teď se jim naskýtá solidní šance.

Deportivo stále bojuje o záchranu a pořád je namočené v sestupových problémech. Jeho aktuální 18. příčka by znamenala po skončení sezony sestup, ale to si Depor odmítá připouštět. Naopak v posledních týdnech zabral a zdá se, že konec sezony bude v jeho podání ještě hodně zajímavý. Na sedmnácté Levante ztrácí Depor stále ještě pět bodů, takže otevírat šampaňské rozhodně nemůže. Poslední výkony ho ale musí těšit.

Už dva poslední duely Depor vyhrál, když si poradil s Málagou coby přímým konkurentem v boji o záchranu a naposledy také s Bilbaem. To byl možná daleko větší šok a Depor od začátku utkání ukazoval, že je hodně dychtivý po bodech. V prvních patnácti minutách nasázel soupeři dvě branky a nakonec urval těsnou výhru 3:2. V tomhle trendu by Depor moc rád pokračoval a ideálně ještě zlepšil svou práci v obraně.

I s těmito čtyřmi inkasovanými góly v posledních dvou zápasech dostal Depor už hrozivě vypadajících 65 gólů! To je dokonce o patnáct víc než poslední Málaga, takže Depor má nejhorší obranu v lize. Aby toho nebylo málo, Deportivo nemůže počítat v duelu se Sevillou s kompletním kádrem. Mimo hru totiž budou Eneko Bóveda a Sulley Muntari, navíc mají lehčí potíže také Fede Cartabia a Sidnei.

Sevilla dokázala nad galicijským soupeřem zvítězit už v posledních třech soutěžních duelech v řadě a favoritem bude také nyní. Na Estadio Riazor ji čeká sice houževnatý tým, ale Sevilla má také několik důležitých důvodů k vítězství. Například ji dopředu žene fakt, že se ocitla až na sedmé příčce LaLigy a ta jí samozřejmě nestačí. Nevede totiž do pohárů a Sevilla v nich jako tradiční účastník nehodlá chybět.

Hostující Sevilla je pod vedením italského trenéra Vincenza Montelly hodně nevyzpytatelný soupeř a to platí také v negativním slova smyslu. Její forma je hodně kolísavá a stejně jako Sevilla dokázala vyřadit z Ligy mistrů Manchester United, jen o pár dní později ji poměrně snadno porazil Leganés. Kromě toho například dostala Sevilla čtyři branky od Celty Vigo.

V minulém kole Sevilla remizovala s Villarrealem 2:2, přičemž musela třicet minut dohrávat utkání v početním oslabení po vyloučení Wissama Ben Yeddera. Vyloučení soupeřova obránce Costy jí ale pomohlo a v závěru srovnali Nolito s N‘Zonzim. Do utkání s Deporem proto vyloučený Ben Yedder nezasáhne a zdravotní potíže kromě toho mají Simon Kjaer, Sandro Ramírez a obránce Sébastien Corchia.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Rubén - Juanfran, Albentosa, Schär, Luisinho - Borges, Mosquera, Krohn-Dehli - Colak, Perez, Adrian
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Soria - Jesus Navas, Mercado, Lenglet, Escudero - Banega, N’Zonzi - Sarabia, Vazquez, Nolito - Muriel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.69 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - FC Barcelona  (úterý 21:00)
Barcelona v minulém kole zvládla další těžké utkání a udělala velmi důležitý krok směrem k titulu. Další šanci stát se prvním týmem, který ji letos v rámci první španělské soutěže porazí, dostane domácí Celta. Ve Vigu ale fanoušci poslední dobou mnoho radosti nezažívají.

Barcelona si po pokaženém dojmu z Ligy mistrů napravila chuť v rámci domácí soutěže a v ní stále nemá konkurenci. Její náskok na druhé Atlético Madrid činí devět bodů a oproti Realu Madrid má k dobru další čtyři body. Může za to mimo jiné také minulé kolo, ve kterém Barcelona dokázala přejít nešťastné utkání s AS Řím a opět ukázala, že neporazitelnost je její silnou stránkou. Katalánský gigant v této sezoně ještě neprohrál a v rámci LaLigy drží výtečnou sérii 39 zápasů bez porážky!

Minulé kolo se pro Barcelonu vyvíjelo dobře prakticky od začátku utkání, neboť Valencia nestíhala ataky svého soka zastavovat. Proměňování svých šancí Barcelona sice nadále nedokázala tak úplně zefektivnit, ale zápas s ambiciózním soupeřem přesto vyhrála po brankách Luise Suáreze se Samuelem Umtitim. A právě střelec první branky před dalším utkáním hovořil poměrně jasně.

"Zápas s Valencií jsme hodně chtěli vyhrát, abychom dali zapomenout na špatně odehrané utkání s AS a znovu se naladili na vyhrávání. Vyrovnanost a schopnost navazovat na své výkony je v tak dlouhé lize hodně důležitá. Víme, že jsme udělali velký krok směrem k titulu, protože do konce ligy moc zápasů už nezbývá a my jsme si vybudovali velmi dobrý náskok. Věřím, že to dokážeme a znovu zvítězíme. Ke každému zápasu ale musíme přistupovat jako k finále."

Trenér Ernesto Valverde musí složit sestavu bez dvou zraněných, kterými jsou i nadále Ivan Rakitić a Sergi Samper. Ve zcela ideální kondici není ani francouzský obránce Lucas Digne. Od začátku zřejmě začnou hráči jako Philippe Coutinho nebo Ousmane Dembele. Barcelona naposledy ve Vigu hrála v lednu v rámci Copa del Rey a uhrála zde remízu 1:1. Doma si ale postup pohlídala a zvítězila jasně 5:0.

Celta proto na Barcelonu nebude mít úplně ideální vzpomínky, i když je pravda, že právě na stadionu Balaídos poměrně hrát umí. Zde Barcelona vyhrála v rámci LaLigy už před třemi lety. Potíž pro Celtu spočívá právě v tom, že její forma rozhodně není stálá, ale naopak plná pádů. Jen za posledních deset soutěžních utkání Celta třikrát vyhrála, třikrát remizovala a čtyřikrát odešla jako poražený tým.

Právě neschopnost ustálit své výkony ji často stojí účast v pohárech nebo vytrvalejší boj o lepší příčky. Aktuálně je Celta na místě devátém a poté, co roztrhala Sevillu 4:0, se od ní proti Leganésu v minulém kole čekal další kolotoč. Jenže Celta domácímu mužstvu nevstřelila ani jednu branku a naopak sama jednu dostala.

Proto nemohla být spokojena, což dodal i dánský univerzál Daniel Wass. "Minule jsme hráli hodně špatně a nesoustředili jsme se. Soupeř potrestal jednu z našich chyb, která zrovna nebyla zase tak závažná. Pokud chceme myslet na lepší umístění, tak se nám něco podobného prostě nesmí stávat. Teď nás čeká Barcelona a to je tým, který je schopen potrestat jakékoli zaváhání. Věřím, že pokud ukážeme dostatek odvahy, že si můžeme připsat dobrý výsledek."

Celtě bude ztěžovat výběr základní sestavy absence dvou hráčů, kteří si musí dát nucenou pauzu kvůli kartám. Jsou jimi Hugo Mallo a Pablo Hernandez, místo něhož by měl naskočit Nemanja Radoja.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Roncaglia, Cabral, Gomez, Jonny - Wass, Lobotka, Radoja - Aspas, Maxi Gomez, Sisto
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Jordi Alba - Paulinho, Busquets, André Gomes - Messi, Suarez, Dembélé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.59 - 3.84 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - CD Leganés  (úterý 21:30)
Estádio de la Cerámica otevře své brány, aby v úterý večer přijalo vděčné návštěvníky z Leganésu. Domácí Villarreal má před sebou hodně náročné utkání, neboť zrovna prožívá hodně špatnou formu a nejeden soupeř napjatě očekává jeho další zaváhání.

Ambiciózní Villarreal zatím stále drží současnou šestou příčku, která je poslední možnou vstupenkou do evropských pohárů. O tu by samozřejmě Žlutá ponorka jen nerada přišla, jenže vzhledem k její situaci to vůbec není nereálná představa. Sedmá Sevilla na ni ztrácí jen jediný bod, takže Villarreal si mnoho dalších ztrát dovolit prostě nesmí.

Už v minulém kole chtěl získat daleko víc bodů. Po dvou nečekaných porážkách od Málagy a Bilbaa ale opět nedokázal vyhrát. A to přesto, že nad domácí Sevillou vedl dokonce už o dvě branky. Vše mu navíc usnadnil svým vyloučením útočník Wissam Ben Yedder. Přesto se ale Villarreal neradoval ze tří bodů, neboť dvakrát inkasoval v samém závěru a ani on nedohrál zápas v plném počtu.

A to střídajícího útočníka Enese Ünala hodně mrzelo. "Měli jsme velmi dobře nakročeno k vítězství a hráli jsme opravdu výborný zápas. Jenže možná až příliš brzy jsme nechali aktivitu na domácích a to se nám vymstilo. Kdybychom proměnili více šancí a utkání dříve ukončili dalším gólem, mohlo to být něco úplně jiného. Teď se ale nesmíme zabývat tím, co se mohlo stát. Čeká nás brzy další těžký zápas, který musíme vyhrát," dodává mladý hrot.

Villarreal nebude v domácím duelu kompletní, neboť postrádá karetního hříšníka Jaumeho Costu. Kromě něj se do zápasu nepodívají ani zranění Bruno Soriano, Pablo Fornals nebo Ramiro Guerra. Ani hosté nepřijedou v plné síle, protože jich schází zraněné duo Martín Mantovani a Alexander Szymanowski. Místo v základní sestavě tak možná najdou Omar Ramos a Nabil El Zhar.

Leganés se nakonec udrží v nejvyšší soutěži a jeho aktuální forma musí fanoušky těšit. Skromný celek možná úplně neoslňuje, ale plní své plány na jedničku. V minulém kole dokázal zvítězit a porazit Celtu Vigo, která navíc na jeho obranu nenašla uspokojivý recept. Utkání rozhodl jedinou trefou Miguel Ángel Guerrero. I díky tomu je Leganés na 14. místě v LaLize.

Na kontě má solidních 39 bodů. Jeho náskok na pásmo sestupu nyní činí 13 bodů a Leganés může být optimisticky naladěn. To ostatně dodává trenér Asier Garitano, který před utkáním říká: "Snažíme se dělat, co je v našich silách, abychom měli záchranu jistou co možná nejdřív. Každé utkání je proto pro nás důležité. Po porážce od Barcelony jsme se vrátili k vítězství a doufám, že i přes hodně omezený čas zvládneme přípravu na Villarreal se ctí," doufá zkušený trenér.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Rukavina, Gaspar, Victor Ruiz, Marin - Trigueros, Hernandez - Castillejo, Soriano, Sansone - Bacca
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Zaldua, Bustinza, Siovas, Rico - Perez, Gumbau - El Zhar, Eraso, Ramos - Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 3.99 - 7.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona32257081:1782
2.Atlético Madrid32218354:1571
3.Real Madrid32207579:3567
4.Valencia CF32205760:3365
5.Real Betis321641253:5352
6.Villarreal CF321461243:3948
7.Sevilla FC321451341:5247
8.Girona FC321281244:4944
9.Celta Vigo321271350:4443
10.Getafe CF321191236:3042
11.Real Sociedad321171457:5240
12.SD Eibar321171436:4640
13.Athletic Bilbao329121135:3839
14.CD Leganés321161527:3939
15.Deportivo Alavés321221829:4538
16.Espanyol Barcelona328121226:3936
17.Levante UD326131328:4831
18.Deportivo La Coruña32681832:6526
19.UD Las Palmas32562122:6421
20.Málaga CF32452320:5017

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (483)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele