LaLiga - preview 3. kola

08.09.2017, 08:24, aktualizováno 11.09.2017, 08:52
Previews
Dohrávaným zápasem navazuje také španělská LaLiga. Aktuálně poslední Las Palmas zajíždí na hřiště Málagy. Obě strany zůstávají bez bodu a nemohou si tak příliš vyskakovat...
Málaga CF - UD Las Palmas  (pondělí 21:00)
Stadion La Rosaleda hostí souboj dvou týmů, které jsou po dvou odehraných kolech stále bez bodů. Domácí Málaze start do nového ročníku vůbec nevychází a nyní se bude prát s Las Palmas. To se léčí z vysokého debaklu.

Las Palmas v minulém kole schytalo pořádný úder od Atlética Madrid a výsledek jen potvrdil, že tým ještě nepracuje na sto procent. V prvním utkání nového ročníku Las Palmas prohrálo o jeden gól, ale minule už byla defenzíva vyzkoušena mnohem víc. A neprošla, neboť dostala hrozivých pět branek! I díky dvěma gólům Kokeho, který palebný koncert řídil, se Las Palmas muselo opět obejít bez bodů.

Kvalitu celku z Kanárských ostrovů má zvýšit mimo jiné Oussama Tannane, který přišel ze Saint-Étienne. V rozhovoru pro klubové stránky pak poznamenal: "Přicházím sem proto, abych se stal lepším hráčem. A věřím, že právě v Las Palmas je dostatek prostoru a klidu na zlepšení. V prvních týdnech se týmu nedařilo, ale to se na začátku sezony prostě stává. Atlético je navíc jeden z nejlepších týmů světa. Teď nás čeká Málaga a ani tam to nebude snadné, ale věříme si," říká mladé křídlo.

Únorový výjezd Las Palmas do Málagy moc nevyšel, protože hosté prohráli těsně 2:1. Tento výsledek je potvrdil smutný fakt - Las Palmas ještě nikdy z Málagy nevezlo tři body! Ani letošní Málaze se ale nijak zvlášť nedaří a spíše se trápí. Nejprve o jednu branku prohrála s Eibarem a v minulém kole to také nebylo ono. Domácí Girona ji trochu překvapivě porazila a také to bylo o jednu branku.

Zkušený záložník Zdravko Kuzmanović ale týmu věří. "V minulých týdnech jsme využili přestávku pro přípravu a můžu říct, že jsme trénovali opravdu hodně tvrdě. Jsem si jistý, že naše snaha přinese své ovoce. Soustředíme se jen na nadcházející duel s Las Palmas, který musíme zvládnout. Věříme si a doufáme, že uděláme našim fanouškům radost," přeje si před duelem veterán Kuzmanović.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.59 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo La Coruña - Real Sociedad  (neděle 12:00)
Real Sociedad se trochu překvapivě usadil na první příčce LaLigy a bude na ní chtít zůstat ještě hodně dlouho. Další pokus na sbírání bodů jej čeká díky výjezdu na Estadio Riazor, kde své domácí zápasy hrává místní Deportivo.

Real Sociedad zatím předvádí velmi kompaktní výkony na obou koncích hřiště. Svou sezonu načal ve Vigu, kde porazil těsným rozdílem 3:2 domácí Celtu. Ta se sice hodně bojovně snažila bít, ale na hosty to nestačilo. Jejich tlak ze závěru utkání proměnil ve vedoucí branku útočník Willian José, který rozhodl o třech bodech. A v minulém kole následovalo něco podobného.

Real Sociedad vůbec nemá štěstí na protivníky a hned na začátek dostal po Celtě Vigo také dalšího účastníka pohárů. Villarreal si ale vůbec nevěděl rady a jednoduše hrající domácí se brzy radovali z branek. Nakonec byly tři a postarali se o ně Willian José, Xabi Prieto a Juanmi. S nejlepším skóre a šesti body na kontě vládne Real Sociedad San Sebastian čelu LaLigy.

A podle Williana Josého se na něm chce udržet co možná nejdéle. "Je pravda, že se nám teď daří vlastně všechno. Ale je to také tím, že na sobě opravdu tvrdě pracujeme. Každý trénink je hodně náročný a výsledky pak vidíme sami. Snažíme se hrát jednoduše a rychle, ne příliš kombinovat. V týmu je zdravá konkurence a všichni táhneme za jeden provaz. Baví nás to a doufám, že brzy přijdou další body."

V utkáních s Deporem se poslední dobou rodí většinou remízy. Naposledy byla jejich série uťata výhrou Realu Sociedad nejtěsnějším možným způsobem - jedinou branku utkání měl na svědomí opět Willian José. Deportivu se naopak nedaří a na silnější protivníky nemá zatím recept. Od Realu Madrid dostal dokonce tři branky, aniž by mu sám vstřelil nějakou. V minulém kole se pak dočkal prvních bodů za remízu 2:2 s Levante a to dokonce ještě 5 minut před koncem utkání vedl.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Tytoň - Juanfran, Schär, Sidnei, Luisinho - Cartabia, Mosqueira, Guilherme, Gama - Andone, López
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Odriozola, Elustondo, Martínez, Rodrígues - Prieto, Illarramendi, Zurutuza - Canales, José, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.46 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Girona FC  (neděle 16:15)
Athletic Bilbao prožívá povedený začátek sezony a v tomto kole se představí vlastnímu publiku v zápase s nováčkem z Girony. Katalánský klub také vstoupil do sezony výtečně a po dvou kolech má solidní počet čtyř bodů.

Nebýt domácí bezbrankové remízy s Getafe, byl by začátek soutěže pro baskický celek doslova snový. I tak můžeme považovat začátek za povedený. Klub zvládl náročnou kvalifikaci do Evropské ligy a v lize ve dvou kolech zatím neprohrál. Další "korálek" může navlékknout v tomto kole, kdy hostí nováčka z Girony.

Ten zatím funguje rovněž skvěle, což dokládá senzační remíza s Atlétikem Madrid a především domácí výhra nad Málagou a se čtyřmi body se dělí o šesté místo s takovými týmy jako Valencií a Sevillou. Ve třetím kole se vůbec poprvé v historii představí na stadionu San Mamés, kde se poměří s Bilbaem.

Bilbao se bude muset obejít bez Óscara de Marcose a Yeraye, k tomu všemu je nepravděpodobný i start střelce Adurize. Girona je na tom podobně, zdravotní potíže mají David Timor a Suárez.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Arrizabalaga - Balenziaga, Laporte, Núňez, Lekue - Etxebarria, Vesga - Muniain, García, Susaeta - Williams
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Espinosa, Alcalá, Muniesa - Maffeo, Granell, Pons, Benítez - Portu, Stuani, García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.02 - 6.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Deportivo Alavés  (neděle 18:30)
Další kolo LaLigy nabídne kromě jiného také duel dvou týmů, které zatím nemají na kontě ani jeden bod. Domácí Celta Vigo vstoupila do sezony hodně špatně a o mnoho lépe na tom není ani hostující Deportivo Alavés.

Kdo získá první body? Jeden z těchto dvou týmů určitě a bude to velká sláva. Dvě kola už jsou za námi a Celta ani Alavés nemají body. Celta Vigo má také trochu smůlu, protože pod vedením nového trenéra nehraje špatně, ale těsně prohrává. Nejprve o gól nestačila na Real Sociedad San Sebastian, i když snaha se jí upřít nedá. A minule to bylo také nešťastné. Celta Vigo dokonce vedla, ale domácí Real Betis patnáct minut před koncem utkání dokonal obrat.

Na nové spoluhráče i větší zkušenosti už se hodně těší mladý Turek Emre Mor, který sem přestoupil z Borussie Dortmund. V rozhovoru pro klubové stránky prozradil: "Už se těším, až vyběhnu na trávník. V Celtě se mi od první chvíle hodně líbilo a jeden z důvodů, proč jsem si ji vybral, byly její ambice. Tento má velké ambice, ale zároveň se nebojí investovat do mladých hráčů a rozvíjet jejich schopnosti. Tady, mimo reflektory větších týmů, na to mám dokonalé podmínky."

Jeho Celta dlouhodobě s Alavésem hrát umí, ale poslední tři duely s ním nezvládla. I to bude chtít napravit. V kádru už nefiguruje Claudio Beauvue a zraněn je i nadále švédský tahoun ofenzívy John Guidetti, takže před mladíkem Emrem Morem se otevírá dostatek prostoru. A Mor není jedinou mladou posilou s velkým potenciálem, kterou si vedení hýčká.

Deportivo Alavés mělo také smůlu na slavnější soupeře. Hned na začátek jej čekal Leganés, kterému k výhře stačila jediná branka. A hned poté poměřil Depor své schopnosti se samotnou Barcelonou. Její sestava už dávno neobsahovala jméno Brazilce Neymara, ale Lionel Messi na hřišti byl. A dvakrát se rázně připomněl gólem, takže tři body brala právě Barcelona, třebaže Alavés velmi solidně bojoval a v první půli měl několik šancí.

Své umění bude v menším klubu rozvíjet také záložník Alfonso Pedraza, který byl do Deporu zapůjčen z Villarrealu. A rád by se ukázal právě proti Celtě. "Jsem ve skvělém týmu plném mladých a nadějných hráčů, takže myslím, že jsem našel to správné místo pro můj rozvoj. Chci hrát co nejvíc, dostávat minuty a pomáhat Deportivu k dosažení jeho cílů. Zatím nemáme ani bod, ale jsem si jist, že když budeme dál pracovat, všechno si sedne a my budeme stoupat tabulkou," přeje si mladý záložník Pedraza.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Gómez, Roncaglia, Jonny - Wass, Radoja, Jozabed - Aspas, Gómez, Mor
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Vigaray, Alexis, Ely, Pedraza - Zidane, Mubarak, Pina, Garcia, Gómez - Bojan
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.04 - 5.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Real Betis  (neděle 20:45)
Domácí Villarreal má za sebou hodně nepovedený start do nového ročníku, ale nehodlá se vzdát. Na domácí půdě Estadia de la Ceramica se pokusí po dvou prohrách konečně získat body proti hostujícímu Realu Betis.

S Villarrealem to nevypadá zrovna dobře. Je pravda, že dělat nějaké závěry po prvních dvou kolech by bylo nesmyslné, ale Villarreal určitě počítal s lepším startem do sezony. Zatím má za sebou dvě porážky, a to proti týmům, se kterými si dříve uměl poradit. Nejprve nestačil na Levante a posléze prohrál také utkání s Realem Sociedad. Tým ze San Sebastianu mu dokonce nastřílel tři branky a herně Žlutou ponorku naprosto přehrával.

Přesto hráči nevěší hlavy. Brankář Andrés Fernández, který je aktuálně v procesu uzdravování po náročném zranění, řekl: "Máme za sebou velmi špatný start a těžko říct, kvůli čemu nás to potkalo. Jisté je, že na sobě opravdu tvrdě pracujeme a sehráváme se. Přišlo mnoho nových hráčů, takže to chvíli trvá, než se sehrajeme. Věřím ale, že se karta velmi brzy obrátí a my začneme vyhrávat. Neměli jsme moc štěstí, ale nevzdáváme se."

Brankář Fernández je jen jedním ze zraněných hráčů, kteří jsou v péči klubového lékaře Pedra Luise Ripolla. K dispozici zřejmě nebudou ani Bruno Soriano, Sergio Asenjo nebo Denis Čeryšev. Oba týmy na sebe narazily už mnohokráte a šťastnějším byl poslední dobou právě Villarreal. Žlutá ponorka vyhrála poslední dva duely a na domácí půdě nestačila na Betis naposled před dlouhými deseti lety, v prosinci 2007!

Real Betis si teď chválí alespoň své tabulkové postavení, které není zrovna špatné. Že by Béticos získali body od Barcelony, to čekal málokdo, takže prohra 2:0 nebyla velkým zklamáním. V minulém kole si ale reputaci napravili a přinesli první body. Ty jim v duelu s Celtou Vigo zajistily branky Sergia Leóna a Zouhaira Feddala. Domácí Betis dokázal vyhrát utkání s Celtou i přesto, že od desáté minuty prohrával a musel dotahovat. Nakonec ale vše zvládl a je nyní na 12. místě.

A podle záložníka Victora Camarasy chce jít mnohem výš. "Máme za sebou povedené utkání, ve kterém jsme ukázali náš charakter. Bylo to hodně náročné, ale nevzdali jsme se a bojovali. Teď nás čeká Villarreal. Je pravda, že se mu nedaří, ale takové fáze nejsou ničím neobvyklým, a to zvláště na začátku sezony. I proto nesmíme našeho soupeře nijak podceňovat a naopak se na něj připravit co nejlépe. Bude to hodně náročné utkání, ale uděláme vše pro výhru," nepochybuje mladík.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Mariano - Gaspar, Gonzalez, Ruíz, Costa - Castillejo, Hernández, Trigueros, Fornals - Bakambu, Bacca
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Barragán, Mandi, Feddal, Durmisi - García - Joaquín, Camarasa, Guardado, Tello - León
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.60 - 4.23
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Levante UD  (sobota 13:00)
Real Madrid poprvé ztratil body a doufá, že se něco podobného už nebude opakovat. S podporou fanoušků slavného stadionu Santiago Bernabéu se postaví proti návštěvě z Levante, která si ale dosud také nevede vůbec špatně.

Podle prvních kole se nedá usuzovat větší počet věcí, vyvozovat závěry nebo činit nějaké soudy. Týmům trvá začlenění nových hráčů, výkony jsou nestálé a fyzická kondice se jen u malého počtu hráčů blíží k ideálu. Tím spíše, že po prvních dvou kolech byla na programu kvalifikační přestávka, která hráčům rozhodně ubírá mnoho sil a proces tréninků narušuje.

Už v sobotu odpoledne se znovu sejdou hvězdy z Realu Madrid, aby doma přivítaly protihráče z Levante. Vzájemných duelů už spolu nahrály mnoho a velmi často si Real s chutí zastřílel. Levante vzpomíná s hrdostí na září 2011, kdy na svém hřišti dokázalo slavného soka porazit. Jednou už se také vracelo s vítězstvím ze Santiaga Bernabéua - konkrétně v roce 2007, kdy se o jedinou branku postaral Salva Ballesta.

Proti Deportivu začal hned na úvod Real Madrid pohodlným vítězstvím, doma to pak bylo horší. Valencia se nevzdávala a prokázala se jako velmi složitý a houževnatý nepřítel. Díky Asensiovi šli domácí brzy do vedení, jenže nakonec museli ještě zabrat. Valencia góly Solera a Kondogbiy otočila průběh zápasu a trenér Zinedine Zidane měl velkou radost alespoň z bodu, který mu zajistil Marco Asensio pár minut před koncem.

Real tak poprvé ztratil body a už nikdy to nechce dopustit. To ostatně Zidane jasně prohlásil: "Mrzí mě poslední výsledek. Je pravda, že ztráta občas přijde a ještě se z ní můžete něco naučit. Spíš mi vadilo, kolik šancí jsme spálili a po herní stránce se nám nic nedařilo. Vedli jsme, ale nechali si dát dvě zbytečné branky. Samozřejmě smekám před Valencií, podala výborný výkon. Příště chceme ty šance víc využívat," dodal Zidane.

Levante hned na úvod nového ročníku začalo parádně, když překvapilo Žlutou ponorku. Proti silnému Villarrealu Levante dlouho bojovalo a nepouštělo soupeře do zvláštních šanci. Samo nakonec udeřilo jednou, až v samém závěru. Minutu před koncem totiž proměnil nařízenou penaltu José Luis Morales a Levante bralo tři body. V posledním kole už to tak snadno nešlo a proti Deportivu La Coruña zachraňoval Ivi López alespoň bod. A opět v samém závěru.

Hosté nepřijedou úplně kompletní, protože José Luis Morales dostal naposledy červenou kartu a nebude moci nastoupit. Real Madrid by měl být v plné polní, jen obránce Raphaël Varane má menší zdravotní potíže. Jinak se pod křídla francouzského trenéra Zidana vrací postupně všichni reprezentanti. Vzhledem k náročnému cyklu kvalifikace je otázka, v jaké formě tito hráči před utkáním s Levante budou.

Možné únavy by chtěl využít i Samu García, který v rozhovoru pro klubové stránky poznamenal: "Je to pro mě velká čest, že můžu nastoupit proti Realu Madrid. To je nejlepší tým na světě a prakticky nemá žádnou slabinu. My jsme odhodlaní udělat tam dobrý dojem a pořádně to domácím ztížit. Je možné, že se jejich opory budou cítit trochu unavené. My moc reprezentantů nemáme, což by nám mohlo hrát do karet," přemýšlí nahlas Samu García.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Sergio Ramos, Nacho, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modrić - Bale, Benzema, Isco
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Raul - I. Lopez, Pega, Postigo, Tono - Lerma, Campana - Jason, Bardhi, Ivi - Nano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 13.50 - 23.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Atlético Madrid  (sobota 16:15)
Zajímavé utkání se odehraje na stadionu Mestalla, kde se utkají dvě těžké váhy, domácí Valencia a Atlético Madrid. Netopýři si před reprezentační pauzou připsali cenou remízu na Santiago Bérnabeu a body chtějí i proti dalšímu madridskému celku. Nicméně proti Los Colchoneros se jim v poslední době příliš nedaří.

Remíza na Realu Madrid byla velkým ziskem a pripočtemeli k tomu domácí výhru nad Las Palmas, je to celkem solidní začátek. Nový kouč Marcelino zatím může být spokojen, ovšem další těžký soupeř už čeká. Valencia na Atlétiko dlouhodobě neumí. Poslední vítězství je staré více jak tři roky a ani před tím nebyla vzájemná bilance bůhvíjaká. Valencia má letos velké ambice, ráda by se vrátila na pohárové příčky, nejlépe do Ligy mistrů a právě zápasy se soupeři jako Realem a Atlétikem prověří její skutečnou sílu i potenciál.

S Atlétikem se znovu počítá na nejvyšší příčky a začátek sezony to víceméně potvrdil. Ano, remíza 2:2 s Gironou byla ztrátou, na druhou stranu Atlétiko jí vyválčilo za krajně nepříznivého stavu 0:2 a navíc v početní nevýhodě. V dalším kole už to byla klasická Simeoneho mašina, která rozdrtila Las Palmas 5:1. Klub i fanoušky navíc stihla další dobrá zpráva, protože kouč Diego Simeone se rozhodl prodloužit smlouvu do roku 2020.

Domácí kouč bude postrádat Rúbena Veza a Nacha Gila, ale nejdůležitější články sestavy jsou k dispozici. Diego Simeone musí řešit jednu velkou nepříjemnost, pro zápas s Valencií nemůže počítat s potrestaným Griezmannem. Na druhou stranu kádr Atlétika je natolik široký, že by to neměl být zas takový problém.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Gayá, Garay, Murillo, Montoya - Soler, Kondogbia, Parejo, Guedes - Moreno, Zaza
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vršaljko, Gimenéz, Godín, Luis - Koke, Ňiguez, Gabi, Carrasco - Gameiro, Correa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.25 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - SD Eibar  (sobota 18:30)
Jednoho soupeře Eibar v lásce opravdu nemá. A je jím jeho další hostitel, Sevilla. Právě proti sevillskému FC se Eibar dlouhodobě trápí a doufá, že právě teď dokáže navázat na své první venkovní utkání nového ročníku.

Sevilla má s Eibarem velmi dobré zkušenosti, protože nad ní Eibar nedokázal vyhrát ještě ani jednou. Když Eibra zavítal do Sevilly naposledy, znovu odjížděl bez bodů. O ty ho připravil Pablo Sarabia a také Vitolo, který pečetil snadnou výhru domácích. Sevilla je samozřejmě od minulé sezoně hodně proměněná a teď se za ní bijí jiní hráči. Její ambice ale zůstávají stejné.

Bez populární osoby Monchiho jakožto přestupového guru se Sevilla snaží opět stavět na umění trenéra Berizza, který má k dispozici zajímavý kádr. Na poslední chvíli k týmu přišli například Simon Kjaer, Lionel Carole nebo také Johannes Geis, který v týmu hostuje. Mnoho nových tváří v klubu působí a prezident José Castro uznává, že jejich zsik zabral hodně práce.

"Odešel od nás klíčový muž, s nímž jsme hodně zažili. Teď jsme museli najít vlastní síly a recepty, jak obchodovat. Dosadit ty správné lidi a najít znovu vlastní cestu. Nad přestupy jsme dleli hodiny a hodiny denně, opravdu tvrdě jsme na tom pracovali. Každý, kdo se současné Seville věnuje, pro ni musel něco obětovat. Máme jasný cíl - dostat se do Ligy mistrů a pokračovat v budování našeho renomé."

Sevilla nezačala právě ideálně. V prvním kole jen remizovala s barcelonským Espanyolem a v minulém kole se také dlouho nemohla prosadit. Urputná obrana Getafe jí dlouho vzdorovala a Seville chyběl klíč, kterým by obranu soupeře odemkla. Přesto se nevzdala a v samém závěru ji přesnou ranou spasil Brazilec Ganso. Zatím je Sevilla na 9. místě.

Jen dvě příčky za ní se nachází její další soupeř, Eibar. Eibar venku velmi dobře začal, když si poradil s Málagou a ještě udržel čisté konto. Doma před vlastními diváky se mu už ale tolik nevedlo, protože Athletic Bilbao našlo recept na jeho obranu a těsně vyhrálo po brance Aritze Adurize. Domácí navíc v nastavení přišli o Joana Jordána, který byl vyloučen a do dalšího kola tedy nenastoupí.

Eibar je ale přesvědčen, že má v Seville šanci. Sportovní ředitel Fran Garagarza v rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Snažili jsme se přes léto hlavně posilnit a dál spoléhat na naše vedení. Přivedli jsme několik schopných hráčů a potřebujeme jen čas, než si všechno sedne. Teď nás čeká Sevilla, což je velmi kvalitní a nebezpečný tým. Musíme se soustředit až do poslední minuty, máme-li mít šanci."
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Sergio Rico - Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero - N’Zonzi, Pizarro, Borja Lasso - Jesus Navas, Ben Yedder, Nolito
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dimitrović - Capa, Oliveira, Ramis, José Angel - Alejo, Jordan, Dani Garcia, Inui - Kike Garcia, Charles
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.41 - 6.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Espanyol Barcelona  (sobota 20:45)
Barcelona je zatím stoprocentní, i když mnozí fanoušci se stále nemohou smířit s odchodem hvězdného Brazilce Neymara. Po reprezentační pauze se Barcelona chystá k derby, neboť na Camp Nou zamíří Espanyol.

Trio přezdívané MSN se rozpadlo a doteď mu chybí jedno N. K Messimu se Suárezem přibyl talentovaný mladík Ousmane Dembélé z Borussie Dortmund a hodlá si splnit dětský sen. Právě Barceloně prý fandí od dětství a je rád, že po zdlouhavých bojích může v Katalánsku zakotvit. Samozřejmě na něj bude upřena velká pozornost médií i fanoušků, neboť Barcelona na něj hodně sází.

On sám s tím ale počítá a na novou výzvu se těší. Do minulého zápasu ještě nenaskočil a utkání s Deportivem Alavés vnímal jen jako nadšený fanoušek. I bez něj se Barcelona dokázala postarat o tři body, protože má v kádru stále kvalitu a jistotu jménem Messi. Argentinský mág se ve druhé půli postaral o obě branky svého týmu. O víkendu se ale Dembélé může poprvé představit a oficiálně začít svou katalánskou pouť.

Ta začíná velmi tradičním a emotivním městským derby s Espanyolem, kterému se již delší dobu nedaří Barcelonu porazit. Blaugranas vyhráli pět posledních vzájemných duelů s Espanyolem. Někomu se možná zdálo, že Barcelona neposílila dostatečně a v jejím kádru zbývají slabší místa. S tím ale vedení nesouhlasí.

Prezident Josep Maria Bartomeu v rozhovoru s médii prohlásil: "Pokud chceme něco vyhrát, musíme zůstat pozitivně naladění. Jako jednotní se chceme prezentovat v kabině, na hřišti i mimo ně. V tom tkví naše jedinečná síla. Táhneme za jeden provaz, ať kdokoli jiný něco říká. Ztratili jsme Neymara, to je pravda, ale jeden jediný hráč nikdy nestojí nad týmem. Našli jsme další talenty, máme skvělý tým a dobrého trenéra, který je schopný nás dovést daleko. Dál pokračujeme v naší vizi a máme vše pod kontrolou."

Teď se musí ukázat proti Espanyolu, který si brousí zuby na Barcelonu. Jejím problémem by mohla být reprezentační přestávka, která narušila tréninky zkušeného trenéra Ernesta Valverdeho a mnozí z hráčů Barcelony reprezentovali své země, takže hrozí únava. Espanyol Barcelona podobné potíže v takovém měřítku nemá, ale trápí ho forma ze začátku sezony.

V prvním kole se Espanyol poměrně ukázal, když vyválčil remízu se Sevillou. Domácí utkání ve druhém kole pro něj ale bylo velkým zklamáním. Espanyol sice bojoval, ale udělal několik velkých chyb. A jednu z nich potrestal Martín Mantovani, takže všechny tři body bral Leganés. Teď je Espanyol Barcelona až na 13. místě a na jeho kontě je jen 1 bod. A není moc pravděpodobné, že by se mu právě v derby mělo více dařit.

Hráči jsou ale ochotní to aspoň zkusit, jak říká Víctor Sánchez: "Máme před sebou obrovskou výzvu a jeden z nejdůležitějších zápasů celé naší sezony. Derby je vždycky otázka cti a hrdosti, takže se nemůžeme dočkat. Myslím, že nás trenér velmi dobře připravuje, ale klíč bude v tom, aby každý z nás podal maximum. Pokud budeme pozorní a budeme využívat naše šance, můžeme to Barceloně hodně znepříjemnit. Jakýkoli bod bude úspěch," uvědomuje si Víctor Sánchez.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alba, Umtiti, Mascherano, Semedo - Rakitić, Busquets, Iniesta - Paco, Messi, Deulofeu
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pau Lopez - Javi Lopez, David Lopez, Naldo, Aaron Martin - Jurado, Granero, Javi Fuego, Piatti - Gerard, Leo Baptistao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 10.10 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - Getafe CF  (pátek 21:00)
Leganés začalo tuto sezonu ve velkém stylu a po dvou kolech má velmi blízko ke špici tabulky. Getafe se naopak moc nedaří a ani jeho hra není příliš dobrá. Leganés se bude snažit o to víc, že doma ještě Getafe nikdy neporazilo.

Velkou výzvu má před sebou Leganés. Domácí stadion Municipal de Butarque hostí návštěvu z Madridu a měl by být pořádně slyšet. S podporou diváků domácí plánují konečně porazit Getafe, což se jim ještě nikdy nepovedlo! Nejblíže k tomu měli před dlouhými 13 lety, kdy s Getafe uhráli na domácí půdě remízu 0:0.

Leganésu se daří nad očekávání dobře, protože po dvou kolech má šest bodů. Spoléhá především na obranu, jak je vidět z obou kol. Nejprve těsně porazilo Deportivo Alavés a následně si poradilo o jednu branku také s Espanyolem Barcelona. Další nula vzadu a další tři body pro maličký celek, který se snaží zodpovědně bránit a hrát velmi jednoduše. To mu zatím parádně vychází.

Popisuje to i José Naranjo, poslední posila klubu. V rozhovoru pro klubové stránky zmínil: "Líbí se mi tento klub, jeho představy o hře a prostředí. Déle jsem jej sledoval, promluvil si s vedením, abych poznal jeho ambice a cíle. Chceme hrát jednoduše, ale zároveň příjemný a ofenzivní fotbal. Leganés chce dávat šanci mladíkům a odchovancům, navíc je tu klid na osobní rozvoj každého hráče, žádný tlak."

Aktuálně je Leganés třetí a tato příčka může být ještě vylepšena, protože Leganés hraje svůj duel už v pátek večer. K tomu ale musí porazit Getafe, které se nad ním kdysi vytáhlo. V roce 2003 Getafe porazilo svého soka jasně 3:1 a rádo by nyní zopakovalo něco obdobného. Getafe vstoupilo do ročníku zajímavou remízou s Bilbaem, na kterou už ale nedokázalo navázat. Proti Seville se sice velmi dobře bránilo, jenže vaz mu zlomila trefa Gansa z posledních deseti minut utkání.

Do toho příštího chce opora Markel Bergara něco změnit: "Myslím, že jsme před přestávkou nehráli špatně a Seville se špatně kombinovalo. Jenže pak stačila chvíle nepozornosti a špatného bránění. Je škoda, že jsme pár minut před koncem přišli o nadějný výsledek, ale teď se z toho chceme poučit. Leganés je také velmi dobrý a houževnatý tým, takže nečekáme nic snadného. Věřím, že se nám povede vstřelit konečně branku a začneme lépe."

Ani jeden tým nebude kompletní. Domácí Leganés se potýká s absencí Jona Serantese a Dimitriose Siovase, který se však možná stihne uzdravit. Hosté hrají bez Karima Yody a Daniela Pacheca, kteří jsou zranění.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Zaldua, Muňoz, Mantovani, Rico - Eraso, Perez - Ramos, Pires, Szymanowski - Guerrero
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Suárez, Dakonam, Cala, Antunes - Bergara, Fajr - Jiménez, Shibasaki, Ndiaye - Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.25 - 4.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Sociedad22006:26
2.FC Barcelona22004:06
3.CD Leganés22002:06
4.Atlético Madrid21107:34
5.Real Madrid21105:24
6.Girona FC21103:24
 Levante UD21103:24
 Valencia CF21103:24
9.Sevilla FC21102:14
10.Athletic Bilbao21101:04
11.SD Eibar21011:13
12.Real Betis21012:33
13.Espanyol Barcelona20111:21
14.Getafe CF20110:11
15.Deportivo La Coruña20112:51
16.Celta Vigo20023:50
17.Málaga CF20020:20
18.Deportivo Alavés20020:30
19.Villarreal CF20020:40
20.UD Las Palmas20021:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (427)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele