LaLiga - preview 22. kola

02.02.2018, 08:42, aktualizováno 05.02.2018, 09:09
Previews
Pondělní dohrávka ve Španělsku nabídne souboj na úplném chvostu tabulky. Poslední Málaga ztrácí na záchranu už sedm bodů a na půdě Las Palmas, které je na tom o bod lépe, tak musí nutně uspět...
UD Las Palmas - Málaga CF  (pondělí 21:00)
22. kolo LaLigy zakončí v pondělí večer zápas mezi Las Palmas a Málagou. Oba dva týmy potřebují nutně body jako sůl, jelikož jsou na předposledním, respektive na posledním místě tabulky. Pokud tedy chtějí udržet alespoň nějakou naději na případnou záchranu, tak se musí snažit o zisk tří bodů. Ani Kanárci, ani Andalusané si tedy rozhodně nebudou nic darovat.

Tým Paca Jemeze je poněkud v lepší pozici, ale i tak se musí oklepat z poslední porážky na hřišti Vicente Calderona, kde prohrál 0:3 s Atléticem Madrid. Nicméně budou chtít navázat na poslední domácí výhru, kdy zdolali 2:1 Valencii. Právě přidané tři body z tohoto zápasu jim dovolily začít minimálně snít o záchraně.

"Pokud vyhrajeme, budeme na tom lépe. Budeme blíže Deportivu a Levante, které získalo důležitý bod. Navíc Alavés vyhrál, ale my se musíme soustředit na naše výsledky. Je třeba se dostat do lepší pozice v tabulce. V tomto kole můžeme udělat důležitý krok vpřed. Málaga je v podobné situaci jako my, takže mají stejnou motivaci. Hodně se zlepšili v obraně. My však půjdeme do zápasu s cílem vyhrát hned od samého začátku," řekl trenér Paco Jemez.

Domácí tým má jednoznačně nejhorší obranu z celé LaLigy, jelikož v 21 odehraných kolech inkasoval už 50 branek. Navíc se dokázali prosadit pouze 16krát, což je řadí hned za nejhorší Málagu, která dala pouze 14 gólů. Las Palmas se bude muset obejít bez jediného zraněného hráče, kterým je Momo. Na druhou stranu svěřenci Josého Gonzáleze se stále hledají a nemohou dostat z pásma sestupu.

Je pravdou, že v posledních dvou zápasech remizovali s Eibarem a Gironou 1:1 a 0:0, ale posledně vyhráli 10. prosince na hřišti Realu Sociedad. To hosté mají marodku výrazně větší než jejich soupeř. Do tohoto utkání rozhodně nenastoupí: Juan Carlos Pérez, Diego Rolan, Adalberto Peñaranda a Miguel Torres. Karetní trest si navíc odpykává Gonzalo Castro.

"Chceme mluvit do vývoje LaLigy až do konce. Jsme v období, kdy náš tým může jen růst. V předchozích dvou zápasech jsme byli blízko výhře a nyní jí budeme chtít vybojovat. Jsme v obraně lepší a děláme pokroky každý den. Náš soupeř je specifický svým herním stylem, mají dobrého trenéra a nečeká nás na venkovním hřišti rozhodně nic snadného," dodal José González, lodivod hostů.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Macedo, Navarro, Gálvez, Aguirregaray - Tana, Peñalba, Viera - Toledo, Calleri, Samperio
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Jiménez - Rosales, Hernández, Miquel, Ricca - Keko, Recio, Iturra, García - González, Bastón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.54 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - CD Leganés  (neděle 12:00)
Leganés má za sebou první bitvu se Sevillou a v rámci poháru nedopadlo vůbec špatně. Zle se mu ale nevede ani v LaLize, protože malému týmu patří více než solidní 11. příčka. V neděli v poledne si ji bude chtít pojistit na předměstí Madridu, kde se utká s Getafe.

Dalo by se říct, že se jedná o souboj dvou příjemných překvapení sezony. Leganés se v minulé sezoně jen těsně zachránil a do stejné role byl pasován také letos. Zatím si ale vede velmi dobře. Na sestupové pásmo má náskok jedenácti bodů a na starosti spojené s bojem o záchranu myslet nemusí. V nové sezoně notně vylepšil především svoji obranu, která zatím dostala jen 21 branek a v tomto ohledu patří Leganés k těm nejlepším týmům v lize.

Leganés se navíc soustředí také na pohár Copa del Rey, v němž už nejednou dokázal svého soupeře šokovat. Poradil si například s Villarrealem nebo naposledy se samotným Realem Madrid, jehož obral o postup díky výhře na Santiago Bernabéu. V minulém soutěžním klání se utkal s dalším favoritem, Montellovou Sevillou. A i když od dvacáté minuty prohrával, zbraně nesložil. Nakonec se mu ve druhé půli po brance Siovase povedlo vyrovnat.

A za to je trenér Asier Garitano velice rád. "Mám radost z toho, že i když se nám nepovedl úvod posledního utkání, že jsme nehodili ručník do ringu a nespoléhali na to, že Sevilla chybuje. Naopak jsme zvýšili tlak a a naši aktivitu. To se chceme pořád učit, protože když se sami nepokusíte o maximum, nemůžete doufat v dobrý výsledek. Věřím, že na body dosáhneme také v dalším kole, i když Getafe nebude jednoduchým soupeřem."

Protivník, který na Leganés čeká, na něj shlíží v tabulce z devátého místa. Mezi oběma týmy ale prakticky není rozdíl, protože oba mají na kontě shodných 28 bodů. Getafe sice dostalo stejný počet branek jako Leganés, ale jeho střelci jsou o šest zásahů lepší.

Getafe se může spokojeně ohlížet také do historie vzájemných duelů s Leganésem, protože i když toho spolu tyto kluby moc neodehrály, Leganés se ještě nikdy v rámci první či druhé ligy neradoval z výhry. A to by trenér José Bordalás rád zachoval.

Na tiskové konferenci před utkáním zmínil: "Máme před sebou hodně důležitý duel, protože Leganés už několik týmů hodně zaskočil. Nejen výsledkem, to není žádná náhoda, ale především svou hrou. My musíme být připraveni na cokoli, pokud nechceme doma prohrát. Studovali jsme jeho taktiku a víme, co můžeme očekávat. Pokud budeme mít správnou motivaci a každý z hráčů obětuje maximum, můžeme odehrát solidní zápas," míní progresivní trenér.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Martinez - Molinero, Cala, Djené, Antunes - Markel, Arambarri - Portillo, Shibasaki, Amath - Angel
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Champagne - Tito, Siovas, Muñoz, Diego Rico - Gabriel, Gumbau - Amrabat, El Zhar, Eraso - Beauvue
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.32 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - FC Barcelona  (neděle 16:15)
Nedělní program La Ligy nabídne již třetí barcelonské derby v rozmezí pouhých několika týdnů, neboť Barcelona s městským rivalem Espanyolem se čerstvě poměřily v nedávném čtvrtfinále ligového poháru a nyní přichází na řadu jejich ligové střetnutí. Lídrovi tabulky jde kromě udržení výrazného náskoku navíc také o stanovení nového klubového rekordu v počtu utkání bez porážky...

Jestliže tým Ernesta Valverdeho neselže ani tentokráte, neporazitelnost klubu od počátku sezony dosáhne již čísla 22, což se Barceloně doposud nikdy v historii nepodařilo. Národní rekord by pak byl vzdálen dalších deset kol, čehož na konci osmdesátých let dosáhl Real Sociedad.

"Je to dobrá statistika, pro nás pozitivní," pochvaloval si na sobotní tiskové konferenci trenér Valverde. "Znamená to, že držíme úspěšnou sérii, i když na mé momentální dojmy to nemá žádný vliv. Uvidíme, jak si budeme stát po zítřejším zápase."

Propast mezi oběma barcelonskými celky je momentálně třiatřicetibodová, ovšem právě zmíněné pohárové čtvrtfinále ukázalo, že v derby se může stát ledacos. Espanyol totiž v prvním zápase na domácí půdě zvítězil 1:0 a favorit tak musel v odvetě podat obzvláště zodpovědný výkon, aby po výsledku 2:0 proklouzl do dalšího kola.

Valverde nicméně z atmosféry lokálního střetnutí obavy nemá: "Dělá se okolo toho humbuk a pak jsou fanoušci normální. Totéž platilo pro Atlético nebo Real a také náš pohárový zápas, čekala se nehostinná atmosféra, ale kromě napětí spojitého s rivalitou to bylo normální měření sil a očekávám, že zítra tomu nebude jinak."

Dobrou zprávou je pro katalánského giganta návrat Ousmana Dembélého do tréninkového procesu, byť v neděli se francouzský reprezentant na trávníku ještě neobjeví. Chybět budou nadále také André Gomes či Thomas Vermaelen. To Valverdeho protějšek Quique Sánchez Flores má pro změnu příjemné starosti s nasazením útočníků, neboť si o první start v novém klubu říká lednová posila Carlos Sánchez, jenž přichází hostovat z italské Fiorentiny. Od zmíněné pohárové výhry nad Barcelonou Espanyol sbírá samé porážky, dovede jej další derby znovu nabudit?
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Navarro, Naldo, Duarte, Aarón - David López - Granero, V. Sánchez, C. Sánchez, Darder - Moreno
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Alba - Roberto, Paulinho, Busquets, Coutinho - Messi, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.08 - 4.71 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girona FC - Athletic Bilbao  (neděle 18:30)
Vůbec poprvé v historii zamíří Athletic v ligovém střetnutí na půdu nováčka z Girony a s největší pravděpodobností si na stadionu Montivili odbude debut v novém dresu čerstvá posila baskického klubu, Íňigo Martínez. Náhrada za Aymerica Laporteho, jenž rovněž v lednu odešel za rekordní částku do Manchesteru City, mění dres po dlouhých letech ve službách nedalekého Realu Sociedad. V novém obranném složení bude Athletic usilovat o návrat na správnou cestu, kterou v dosavadní sezoně křižovala jedna ztráta bodů za druhou.

Přestože se Athletic momentálně těší úctyhodné desetizápasové šňůře bez porážky, hned sedm z těchto duelů skončilo remízou, a tak tým trenéra Zigandy půjde do nedělního střetnutí až z třinácté příčky, s jednobodovou ztrátou právě za Gironou.

Dobrou zprávou ohledně posílení defenzivy je vedle Martínezova příchodu také uzdravení brankářské jedničky Kepy Arrizabalagy, jenž se již po dvouměsíční absenci zapojil zpět do tréninkového procesu. Kepův návrat přichází pro klub z Bilbaa jako na zavolanou, neboť v únoru již jde do tuhého a Athletic se bude muset vypořádat se sedmi zápasy v příštích pětadvaceti dnech - pěti na ligové úrovni a dvou v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy proti moskevskému Spartaku.

Girona si doposud ve své premiérové účasti na prvoligové úrovni vede nad očekávání dobře a v případě vítězství může odskočit od sestupového pásma již na pohodlných čtrnáct bodů. Trenér Pablo Machín má navíc na výběr z kompletního kádru bez jediného zraněného či vykartovaného hráče a debutu by se mohla dočkat i nová posila z barcelonského B týmu, Anthony Lozano.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Juanpe, Bernardo, Muniesa - Adai, Pons, Granell, Mojica - Borja García, Stuani, Portu
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Lekue, Núňez, Etxeita, Iňigo, Saborit - Beňat, Rico - Susaeta, Williams, Raúl García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.28 - 3.41
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Valencia CF  (neděle 20:45)
Velenáročný program Valencie pokračuje výjezdem do Madridu, kde se Los Che v boji o druhé místo utkají s místním Atléticem. Hosté do utkání vstupují s nepříjemnou sérií porážek jak v La Lize, tak semifinále ligového poháru s Barcelonou, jehož odveta je na pořadu již za čtyři dny. To Atlético se v týdnu mohlo soustředit jen na domácí soutěž, neboť ve čtvrtfinále Copa del Rey překvapivě hladce vypadlo se Sevillou. Pokud se týmu Diega Simeoneho podaří zvítězit, osamostatní se na druhé příčce za vedoucí Barcelonou s devítibodovým náskokem právě před Valencií.

Na nedělní střetnutí lze pohlížet také jako na souboj dvou nejbližších pronásledovatelů zavedených španělských gigantů, byť letos v případě madridského Realu se žákům zatím daří předčit mistra. Zatímco Atlético již na čele La Ligy čeří vody díky výtečné práci Simeoneho řadu let, Valencie si v předešlých sezonách prošla takřka klinickou smrtí, kdy mnoho nescházelo dokonce k sestupu do druhé ligy.

To se však rázně změnilo s příchodem trenéra Marcelina, jenž již dříve přiznal, že své metody do jisté míry odkoukal od svého protějška na lavičce Atlética. Oba celky se vyznačují agresivním pojetím hry v rozestavení 4-4-2 a sám Simeone na dotaz, s kterým prvoligovým koučem by si nejraději zašel na pivo, zvolil právě Marcelina.

Argentinský manažer na adresu současné Valencie nešetřil komplimenty. "Co se týče týmového pojetí hry, hrají dost podobně jako my. A daří se jim to letos neskutečně dobře. Už na začátku sezony jsem říkal, že půjde o jeden z klubů, s nimiž budeme bojovat o pohárovou Evropu. Překonávají očekávání a mají trenéra, který má jasnou představu o svém systému a daří se mu ji uskutečnit."

Pozitivem pro Simeoneho je uzdravení staronového kanonýra Atlética Diega Costy a také to, že na zápasovou přípravu měli domácí celý týden. To Valencii po náročném ligovém duelu s Realem Madrid čekala v týdnu návštěva Camp Nou, kde si do čtvrteční semifinálové odvety odvezla těsnou prohru 0:1. Sladit úspěch v obou soutěžích dohromady je pro Marcelinovu družinu náročný oříšek, obzvláště při vyšším počtu zraněných - proti Barceloně scházela hned čtveřice Guedes, Kondogbia, Murillo a Garay. Třetí ligová porážka za sebou by pro Los Che představovala vůbec nejhorší sérii od Marcelinova nástupu...
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vrsaljko, Savić, Godín, Lucas - Correa, Koke, Saúl, Carrasco - Griezmann, Costa
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Vidal, Gabriel, Vezo, Lato - Maksimović, Parejo, Coquelin, Soler - Zaza, Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.20 - 7.84
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Sevilla FC  (sobota 13:00)
Sevilla má co dělat, aby udržela pohárové příčky. Jednak už ve dvou duelech nenašla recept na výhru a jednak se na ni tlačí několik dalších týmů, které touží ochutnat evropské poháry. Jedním z nich je také Eibar, který Sevillu přivítá v dalším kole.

Sevilla zatím drží naživu svůj předsezónní cíl, kterým je obhájení míst zaručujících evropské poháry. Aktuálně je tým, který se v rozehrané sezoně rozloučil s trenérem Berizzem a přijal nového kouče, na šestém místě. To ale Seville nestačí, protože touží po Lize mistrů. Boj na čele LaLigy je ale hodně vyrovnaný a na čtvrtý Real Madrid ztrácí Sevilla pět bodů.

V minulém kole se jí povedlo jen remizovat s Getafe a tohle utkání ji hodně mrzelo. O výhru 1:0 totiž Sevilla doma přišla až v nastaveném čase, když se v 93. minutě prosadil hostující Ángel Rodríguez a obral smutnou Sevillu o dva body. I díky tomu se Sevilla musí tak trochu ohlížet za sebe, kde na další zaváhání čeká sedmá Celta Vigo a právě osmý Eibar, který cítí obrovskou možnost nyní.

Před 22. kolem LaLigy si Sevilla ještě střihla semifinálový duel Copa del Rey, v němž cestovala k utkání s Leganésem. Nad outsiderem utkání vedla díky brance Luise Muriela, jenže po změně stran srovnal Dimitrios Siovas a vše bude muset rozhodnout odveta v Seville. Trenéra Montellu výsledek mrzel, ale o to víc byl odhodlán napravit si chuť v duelu proti Eibaru.

V rozhovoru pro deník Marca italský trenér zmínil: "Je škoda, že jsme to nedokázali dotáhnout do konce a vyhrát už v prvním utkání. Leganés se na nás dobře připravil a my jsme nebyli koncentrovaní hned od začátku. Měli jsme posléze několik šancí, ale nedokázali jsme je zakončit. Doufám, že na tom budeme úspěšně pracovat a získáme větší jistotu i klid v zakončení. Proti Eibaru to bude zapotřebí, protože naším cílem jsou tři body."

A ty by mohl snadno získat právě proti Eibaru, protože právě s ním Sevilla hrát umí. Od roku 2014, odkdy se oba týmy setkávají pravidelně, s ním Sevilla ještě ani jednou neprohrála. Poslední dva vzájemné duely Sevilla vyhrála celkovým skóre 5:0 a jasně v těchto soubojích dominuje. Eibar samozřejmě nebude snadným soupeřem, protože na domácí půdě stadionu Municipal de Ipurua se mu daří.

I na to spoléhá trenér Mendilibar. "Máme před sebou hodně náročné utkání se Sevillou, která dostala nový impuls a musím říct, že mě herně přesvědčila. Trenér Montella má jasné představy a vnesl do klubu něco odlišného. Vím, že to nebude snadné, ale spoléháme na své síly a také na naše výtečné fanoušky, kteří nás neuvěřitelně podporují," pochvaluje si zkušený trenér.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Capa, Ramis, Arbilla, José Angel - Dani Garcia, Diop - Alejo, Orellana, Inui - Kike Garcia
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero - N’Zonzi, Banega - Sarabia, Vazquez, Correa - Muriel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.31 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Villarreal CF  (sobota 16:15)
V sobotu odpoledne se ve formě hrající Villarreal pokusí ještě vylepšit svou pozici a pokračovat ve skvělých výkonech také mimo své domovské území. Cestuje totiž do Sevilly, kde na něj čeká nepříliš sehraný Real Betis.

Mužstvo trenéra Javiho Callejy odvádí v posledních týdnech parádní práci a už čtyři duely po sobě dokázalo vyhrát. První dva zápasy v novém roce mu možná nevyšly podle představ, ale teď se tým již naplno aklimatizoval a jeho výsledky dávají fanouškům dostatek důvodů k radosti. Jak po herní, tak především po výsledkové stránce Žlutá ponorka válí, našla svůj rytmus a daří se jí nad očekávání dobře.

Kromě výhry nad Realem Madrid si Villarreal poradil také s Leganésem v rámci poháru nebo s Levante v lize. Minulé kolo mu rovněž přineslo body a fanoušci se museli bavit. Žlutá ponorka totiž nasázela čtyři branky Realu Sociedad a všechny stihla vstřelit ještě v první půli. Je pravda, že Villarreal v lednu oficiálně prodal Cédrica Bakambua, ale kromě výrazného finančního profitu přivedl náhradu v podobě Rogera Martineze.

I o tom mluvil generální ředitel Villarrealu Fernando Roig. "Je pravda, že jsme přišli o jednoho ofenzivního hráče, který byl nedílnou součástí týmu. Udělali jsme ale maximum, abychom jej adekvátně nahradili a věříme, že jsme vybrali správně. Odchod Cédrica Bakambua ničím nesnižuje naše ambice, jak můžete z posledních výsledků vidět. Naopak máme dobrý pocit z probíhající sezony a věříme, že díky tvrdé práci našeho trenéra a hráčů se umístíme co možná nejvýš."

Je pravda, že Real Betis umí střílet dost branek a už jich má na svém kontě 35, což je hned o tři branky více než Villarreal. Ten se ale pyšní velmi dobrou defenzivou, která inkasovala jen 24 gólů. Villarreal navíc vyhrál poslední tři vzájemné duely v řadě a je jasným favoritem také nyní, když se oba týmy znovu potkají.

Betisu se totiž nedaří tak, jak by si vedení představovalo. Za posledních deset soutěžních duelů dokázali Béticos vyhrát jen třikrát a už v šesti případech prohráli. Od Barcelony dostali doma pět gólů a v minulém kole se jim také moc nedařilo. Zvítězil nad nimi tým Celty Vigo, který doma spasil dvougólový střelec Iago Aspas.

O cílech Betisu a jeho formě hovoří trenér Sétien následovně: "Samozřejmě je naším cílem skončit co nejvýš, ale zároveň chceme hledět více do budoucnosti. Chceme stavět na našich odchovancích, zajistit si finanční stabilitu a dlouhodobě se zlepšovat. Rádi bychom se prezentovali atraktivním herním stylem, který si naši fanoušci oblíbí. Věříme, že jako klub můžeme dojít hodně daleko a časem patřit k tomu nejlepšímu ve Španělsku," dodává Sétien.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Boudebouz, Feddal, Mandi, Durmisi - Fabian, Javi Garcia, Guardado - Boudebouz, Sergio Léon, Tello
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario Gaspar, Bonera, Ruiz, J. Costa - Rodri - Castillejo, Trigueros - Fornals - Ünal, Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.12 - 3.61 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Celta Vigo  (sobota 18:30)
Deportivo Alavés se neprezentuje úplně špatným fotbalem, ale poslední dobou se mu dařilo spíše v poháru než v LaLize. V ní mu patří až 17. příčka, což neznamená žádné příjemné starosti. Zhoršit jeho situaci může Celta Vigo, která naopak chytá dobrou formu.

Celek z Viga dlouho váhal, na kterou stranu se má vlastně připojit. Ještě počátkem minulého měsíce byly jeho výkony dosti chabé a nevýrazné, což se ale rapidně zlepšilo. Celta našla optimální formaci i muže do ní, chytila rytmus a začala vyhrávat. Pravidelně, což byl často velký problém. Právě nestálé výkony a střídavá forma jí hodně ubližovaly.

Po debaklu s Barcelonou se jí ale začalo dařit, kádr se semkl a získal dokonce tři výhry za sebou! Po Levante si Celta Vigo poradila také s Realem Sociedad a v minulém kole dovršila pomyslný hattrick výher. Za oběť jí doma padl Real Betis, který sice ke konci zdramatizoval utkání, jenže postrádal klíčovou osobnost. Celtě pomohl hned dvěma góly Iago Aspas a opět ukázal, jak důležitým článkem týmu je.

Jeho důležitost vidí také spoluhráčů a například Daniel Wass prohlásil: "Je pro nás nesmírně důležitý. Má hodně elánu a energie, což je na hřišti vidět. Je to skvělý motivátor a umí strhnout mužstvo, i když se nám třeba aktuálně nedaří. Má hodně zkušeností a umí je prodat tím nejlepším způsobem, protože je na něj spolehnutí. Samozřejmě si chválu za výkony zasloužíme všichni, ale Iago byl minule hodně výrazný," dodává Wass.

Pouhé dva body chybí Celtě na šestou Sevillu a pohárová Evropa je samozřejmě velkou motivací. Deportivo Alavés navíc hodně trápí nevyrovnaná forma, což s sebou nese určité následky. Deportivo sídlí až na sedmnácté příčce s pouhými devatenácti body na kontě a má tudíž náskok pouhých dvou bodů na sestupové pozice. Na ně se samozřejmě nechce dostat, ale minulé kolo jí moc nepodpořilo. Deport po pohárové remíze s Valencií nestačil na Barcelonu a prohrál na Camp Nou těsně 2:1.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Laguardia, Rodrigo Ely, Alexis - Ibai, M. Garcia, Pina, Pedraza - Sobrino, Munir
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Rubén - Hugo Mallo, Cabral, S. Gomez, Jonny - Wass, Lobotka, Pablo Hernandez - Aspas, M. Gomez, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.26 - 2.99
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Real Madrid  (sobota 20:45)
Real Madrid se v rozmezí jednoho týdne opět vrací do Valencie a doufá ve stejný výsledek. Po Netopýrech, se kterými hrál v minulém kole, by si rád odnesl tři body také z duelu s Levante. Pomáhá mu v tom i vědomí, že Levante trápí výsledková krize.

Real Madrid si zopakuje cestu do Valencie, kterou absolvoval před pouhým týdnem. V rámci minulého kola narazil na silné Netopýry, před kterými se musel mít na pozoru. Nestranný divák mohl vzhledem k nepříjemné situaci Realu Madrid očekávat napínavou bitvu s výhercem možným na jakékoli straně barikády, ale nakonec se nic vyrovnaného nekonalo.

Bílý balet zničil domácí celek čtyřmi góly, na čemž měl velký podíl hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo. Někdejší hráč Manchesteru United vsítil dva góly z penalty a po jedné brance se k němu přidali také Marcelo a Toni Kroos. Valencia doma podlehla, protože dokázala skórovat jen jednou a své šance neproměnila. Real Madrid tím trochu ulehčil své pošramocené pověsti a připsal si velmi důležité tři body.

I díky nim stáhl své manko na třetí Valencii na pouhé dva body, z čehož má radost i nepříliš využívaný záložník Mateo Kovačić. "Máme za sebou hodně turbulentní období, ale v lednu se nám dařilo mnohem víc. Mám dobrý pocit z toho, jak jsme zareagovali proti Valencii, přeci jen to byl hodně těžký soupeř. Vládne tu teď mnohem lepší nálada, což ale musíme podpořit především na hřišti. Věřím, že v příštím duelu si s Levante taktéž poradíme," přeje si mladý Chorvat.

V dresu Realu Madrid se stále ještě neobjeví duo Vallejo a Ceballos, které se zotavuje ze zranění. Minimálně tréninkové tempo už ale mají za sebou Raphaël Varane a Sergio Ramos, což je pro trenéra Zidana vítaná zpráva. Real už musel překonat vyřazení z Copa del Rey, o což se překvapivě postaral celek Leganésu. Teď se chce naplno soustředit na LaLigu, než přijde na řadu utkání s Paris Saint-Germain v rámci Ligy mistrů.

Minulá návštěva stadionu Ciutat de València se obešla bez překvapení, protože hosté si poradili s Levante jednoznačně 3:1. Teď by rádi výsledek minimálně napodobili. To by vůbec nemuselo být problematické, i když forma svěřenců trenéra Zidana není úplně ideální. Levante se nachází v mnohem složitější a náročnější situaci, alespoň z hlediska tabulky. Levante se totiž usídlilo až na 16. místě a na jeho kontě je jen 19 bodů.

V posledních deseti duelech v rámci všech soutěží dohromady nasbíralo Levante pouhou jednu výhru a jinak svým fanouškům moc radosti nedodává. Minulé kolo LaLigy alespoň přerušilo čtyři porážky v řadě, protože Levante si připsalo bod v utkání s Deportivem La Coruña. To se pro něj vůbec nevyvíjelo dobře, ale v posledních deseti minutách dalo Levante dvě branky a srovnalo stav na konečných 2:2.

O obě branky se postaral mladý záložník Ivi López, který nyní říká: "Jsem moc rád za svůj výkon, dvě branky v utkání nedává člověk každý den. Především jsem ale rád, že jsme konečně dokázali neprohrát. Jen je škoda, že jsme nezískali více bodů, když jsme hráli tak dlouho v početní výhodě. Teď nás čeká Real Madrid a to je vždycky zážitek. Nesmíme ale do utkání jít s poraženeckou náladou, to by byl konec," uvědomuje si mladík.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Coke, Cabaco, Postigo, Luna - Lerma, Doukouré - Jason, Bardhi, Morales - Ivi
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Ronaldo, Benzema, Bale
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.40 - 7.58 - 1.21
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Deportivo La Coruña  (pátek 21:00)
Páteční předehrávku 22. kola nejvyšší španělské soutěže zprostředkují v kulisách stadionu Anoeta týmy, které se přetahují o záchranu. V horší pozici jsou jednoznačně hosté, protože Deportivu patří až 18. místo. Domácí La Real však má jen o šest bodů víc.

Real Sociedad má výtečnou šanci v pátek večer poodskočit svým sestupovým starostem, protože se může opřít o domácí prostředí stadionu Anoeta. Především mu ale los nadělil hodně příjemného soupeře - Deportivo La Coruña. Celek z Galicie se pohybuje v sestupovém pásmu prakticky neustále a ani nyní nejeví známky, že by se snad jeho forma měla dramaticky zlepšovat.

Po debaklu od Realu Madrid, od nějž dostal Depor hned sedm branek, se mu povedlo alespoň částečně zmírnit vztek vlastních příznivců v minulém kole. Sympatické bylo především to, že i když proti Levante hrál dlouho v početním oslabení, nakonec urval alespoň bod za remízu 2:2. I díky tomu ale zůstává na současném předposledním místě. Do dalšího kola navíc nebude moci nastoupit Celso Borges, který nehraje kvůli kartám.

Ani sezona Realu Sociedad San Sebastian se nevyvíjí tak, jak by si jeho příznivci přáli. Populární baskický celek sídlí až na 15. místě a prakticky s každým dalším kolem se blíží stále více k sestupové propasti. Baskové stále ještě odolávají, nicméně jejich forma nenapovídá tomu, že by se do poslední trojky nepodívali. Už čtyři ligové duely v řadě totiž prohráli a naposledy dostali dokonce čtyři branky od Villarrealu.

Hráči nicméně zůstávají pozitivní, což potvrzuje například Mikel Oyarzabal: "Máme před sebou plno práce a za sebou hodně špatných vzpomínek. Moc nás mrzí, že se nám poslední dobou nedaří a herně nehrajeme podle představ. Mám někdy pocit, že všechno, na co sáhneme, se promění v neúspěch. Vím ale, že máme silnou skupinu lidí, kteří táhnou za jeden provaz. Nezbývá nám, než se z minulých kol poučit a obrátit tuhle fázi v něco pozitivního. A to bude chtít hodně dřiny," říká mladý křídelník.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Odriozola, Llorente, Raul Navas, Kevin - Prieto, Illaramendi, Zurutuza - Oyarzabal, Willian José, Canales
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Rubén - Boveda, Schär, Albentosa, Luisinho - Guilherme, Valverde - Cartabia, Gil, Adrian - Lucas Pérez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.96 - 6.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona21183059:1057
2.Atlético Madrid21137132:946
3.Valencia CF21124542:2540
4.Real Madrid20115443:1938
5.Villarreal CF21114632:2437
6.Sevilla FC21103827:2933
7.Celta Vigo2194838:3031
8.SD Eibar2185826:3329
9.Getafe CF2177726:2128
10.Girona FC2177729:2928
11.CD Leganés2084820:2128
12.Athletic Bilbao2169624:2327
13.Real Betis21831035:4427
14.Espanyol Barcelona2166918:2824
15.Real Sociedad21651036:4023
16.Levante UD21310818:3019
17.Deportivo Alavés21611417:3119
18.Deportivo La Coruña21451224:4617
19.UD Las Palmas21421516:5014
20.Málaga CF21341414:3413

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (700)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele