LaLiga - preview 22. kola

10.02.2017, 08:54, aktualizováno 13.02.2017, 09:00
Previews
Předposlední Granada tentokráte zajíždí do Eibaru, kde potřebuje nutně uspět, aby nadále držela kontakt s pozicemi, které zaručují záchranu...
SD Eibar - Granada CF  (pondělí 20:45)
Překvapení letošní sezony, fotbalisté Eibaru, se představí doma proti o záchranu bojující Granadě. Domácí se zdají být ve skvělé formě a v zápase budou favoritem. Hosté však necestují do Baskicka na výlet, ale hodlají navázat na výhru s Las Palmas a zase něco ukrojit ze své ztráty.

Granada se před týdnem vzpeřela a po delší době konečně vyhrála, když jedinou brankou Andrease Pereiry zvítězila 1:0 nad Las Palmas. Získané tři body mají pro Andalusany cenu zlata. Jejich pozice je sice i nadále kritická, nicméně ztráta na nesestupovou pozici činí už jen pět bodů, k tomu má navíc Granada dohrávku k dobru.

Čeká ji ale soupeř, který zatím v této sezoně hodně překvapuje. Nejen, že je v tabulce osmý, ale způsobem, s jakým naložil s posledními soupeři Valencií a La Coruňou, budí respekt. Svěřenci Josého Luise Mendilibara nejprve zatočili s La Coruňou výsledkem 3:1 a poté si připsali vysoké vítězství na půdě Valencie (4:0). Pětapadesátiletý kouč může být navýsost spokojen. Eibar se doma pokusí dostat se na dostřel evropským pohárům. Pokud zvítězí, bude ztrácet na šestý Villarreal už jenom bod.

Oba celky už se pochopitelně letos potkaly. Granada nebyla schopná doma bodovat a svému soupeři podlehla 1:2 až brankou ve čtvrté minutě nastavení. Rozhodl útočník Enrich a ten je v dobré formě, když dvě branky zaznamenal i v posledním kole proti Valencii.

Domácí budou postrádat trio Juncá, Riesgo, Gálvez. Alespoň v tomto má Granada navrch, neboť postrádá pouze zraněného Sauniera.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Rodríguez - Luna, Lejeune, Ramis, Capa - Escalante, García - Peňa, González, León - Enrich
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Ignason, Lombán, Silva - Foulquier, Pereira, Uche, Cuenca - Carcela, Ramos, Mallé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.15 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Málaga CF  (neděle 12:00)
Villarreal se již od 12 hodin představí na domácím El Madrigalu proti Málaze. Ani jeden z týmů se nemůže pochlubit dobrou formu, ovšem o mnohem lépe je na tom přeci jen Žlutá ponorka, která bojuje o evropské poháry.

Villarreal za posledních pět kol porazil pouze slaboučkou Granadu, v tabulce se propadl na šesté místo a navíc vzrostla jeho ztráta na čtvrté místo zaručující Ligu mistrů. Na druhou stranu musíme brát v potaz, že svěřenci kouče Frana Escríby dokázali remizovat s Barcelonou nebo naposledy se Sevillou a to na stadionu Sáncheze Pizjuána. Mrzet mohou zejména ztráty v domácím derby s Valencií nebo i bezbranková plichta na Riazoru v La Coruni.

Málaga má zcela jiné starosti, boj o evropské poháry se jí letos netýká. Mnohem blíže má k sestupovým pozicím, i když aktuální náskok devíti bodů se zdá dostatečným. Hosté ovšem už osm kol nedokázali vyhrát a bijí na poplach. Naposledy se jim to podařilo v závěru listopadu loňského roku, kdy doma přehráli v divoké přestřelce La Coruňu 4:3. O bídné formě Málagy svědčí i fakt, že nedokázala porazit ani jednoho z dvojice Osasuna - Granada, tedy dva nejhorší týmy celé soutěže.

Málaze se v posledních sezonách proti Villarrealu nedařilo. Loni vyhrála Žlutá ponorka oba zápasy nejtěsnějším rozdílem a neinkasovala ani ve třetím kole, kdy na Málaze zvítězila 2:0 góly Jaumeho Costy a Nicoly Sansoneho.

Domácí budou i nadále postrádat útočníka Roberta Soldada, jinak je tým kompletní. Mnohem více starostí má druhá strana. Pro zranění bude chybět hned pětice fotbalistů - jmenovitě Kuzmanovič, Ramírez, Recio, Muňoz a Ricca.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Ruiz, González, Costa - Santos, Trigueros, R.Soriano, B.Soriano - Sansone, López
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Rosales, Hernández, Demichelis, Juankar - Camacho, Rodríguez - Juanpi, Fomals, Castro - Santos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - Sporting Gijón  (neděle 16:15)
Tohle bude rozhodně jeden z pořádně vypjatých zápasů o záchranu. Gijón je na osmnácté pozici a ztrácí na tu sedmnáctou pět bodů. A na ní se právě nachází jeho nynější protivník Leganés. Celek z madridského předměstí si určitě bude klást jeden jediný cíl, a to neprohrát, aby udržel poměrně pohodlný odstup od svého soupeře i nadále.

Každopádně velkým lákadlem jsou pro Pepineros právě tři body, obzvláště pak před domácími fanoušky. Vlastně by se totiž jejich náskok na sestupové pásmo navýšil na opravdu hodně příjemné číslo. A určitě by na několik kol dopředu mohli být v relativním klidu. Nicméně nad Gijónem v historii ještě ani jednou nevyhráli.

Pro Sporting je tohle jeden z důležitých mačů, v němž si prostě nemůže dovolit znovu neuspět. Bude to velká loterie. Buď se Rojiblancos dostanou z problémů, zažehnají krizi a naberou sebevědomí do dalších zápasů, nebo jednoduše zabřednou do ještě větší bryndy. Právě tady by se vlastně pro něj mohla lámat sezóna.

Čekání na ligové vítězství je pro oba celky už opravdu zdlouhavé. Domácí naposledy naplno uspěli ve dvanáctém kole, tedy v listopadu loňského roku, hosté urvali svou poslední výhru zkraje prosince. I z tohohle pohledu je pro oba výsledek ze vzájemného zápasu nesmírně důležitý. Prolomit tuhle černou sérii je jednoznačnou prioritou.

Naposledy Gijón padl doma s Deportivem, přitom inkasoval čtyři branky, z toho dvakrát z penalty. "Musíme se vyhnout určitým akcím, protože pak nás může postihnout trest," poukazoval kouč Rubi na dva pokutové kopy. "Dostávali jsme jednu ránu za druhou, často to byly naše chyby. A je jedno, jestli to byly chyby kolektivní, nebo individuální."

Útočník Lacina Traoré, nová posila z Monaka, dostane tentokráte šanci asi už od začátku, znovu by se měl objevit ve středu pole také Mikkel Vesga. Nejistý je pouze start obránce Douglase a chybět bude nově i Jean-Sylvain Babin. "Můžu fanoušky ujistit, že si do Leganésu jedeme pro tři body. Další porážka by byla obrovskou překážkou," dodával Rubi.

Ani mužstvo trenéra Asiera Garitana se minule příliš nedařilo a v malém madridském derby s Atléticem zaslouženě padlo o dvě branky. Po karetním trestu bude již k dispozici Gabriel, připraveny jsou též všechny tři zimní posily Erik Morán, Alberto Bueno i Samuel. Možná že na lavičce skončí nakonec Unai Bustinza, jehož trápí nemoc.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.55 - 4.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Las Palmas - Sevilla FC  (neděle 18:30)
Sevilla musí znovu zabrat, protože náhle začala ztrácet body a lepí se jí na paty konkurence. V neděli vytáhne na Kanárské ostrovy, kam se vrátil ztracený syn Jesé Rodriguez, aby tamnímu celku pomohl se záchranou.

Sevillské FC si pod trenérem Jorgem Sampaolim udělalo slušnou reputaci svým atraktivním herním stylem, který navíc přináší výsledky. Vzhledem ke slabší formě Atlética i tradičního giganta v podobě Barcelony se Seville daří udržovat vedoucí duo v napětí. I Seville ale dochází dech a v posledních týdnech se to zvlášť projevuje. Tři branky dostala Sevilla od Espanyolu Barcelona, což čekal málokdo.

Ztráta bodů ale byla na programu také minulé kolo, ve kterém se Sevilla po vzoru gentlemana rozdělila s Villarrealem. Zčásti byl na vině Samir Nasri, který odmítl vedoucí branku v podobě penalty. Tu zahodil a po skončení utkání mohl litovat. Na druhou Barcelonu ztrácí Sevilla dva body, na první Real Madrid jí pak schází ještě o jeden víc s tím, že celek z hlavního města má dva zápasy k dobru. A Samir Nasri nebyl jediný, kdo litoval ztracených bodů proti Žluté ponorce.

Hodně smutný byl také trenér Jorge Sampaoli, který prohlásil: "Je sice pravda, že Villarreal hrál s hodně silnou obranou a útočení nechal prakticky jen na nás, ale ani to není výmluva. Měli jsme dostatek šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Hodně mne to mrzí, protože jsme byli jasně lepší a Villarreal k ničemu nepustili. Zítra je ale také nový den a my se musíme poučit. S Las Palmas chceme jednoznačně tři body," burcuje své hráče trenér Sampaoli.

Proti Las Palmas má jeho tým celkem vyrovnanou bilanci, z pěti vzájemných duelů ve všech soutěžích vyhrál dvakrát a ve stejném počtu utkání prohrál. Z Las Palmas ještě ani jednou neodjížděl jako vítěz, což bude chtít napravit. Las Palmas se aktuálně moc nedaří a nevyšlo mu ani minulé kolo. V něm už i s novou posilou Jesém prohrálo proti Granadě, když se jako jediný střelec prosadil Andreas Pereira už v 17. minutě. Domácí už utkání dotáhli do zdárného konce a Las Palmas mohlo naopak jen vzpomínat na to, jak se mu dařilo proti Valencii kolo předtím.

Velkou šanci měl v 67. minutě právě střídající Jesé, který ale minul prázdnou bránu! Všeho pak litoval: "Mám hodně smíšené pocity, protože jsem nastoupil za mé milované Las Palmas, navíc jsem dva a půl měsíce nehrál, ale přesto jsem zklamán. Nedokázali jsme získat body a já sám jsem ve velké šanci selhal. Slibuji, že budeme pracovat, abychom naše fanoušky příště potěšili, i když Sevilla je rovněž skvělým soupeřem," ví mladík Jesé.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 3.65 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Celta Vigo  (neděle 20:45)
Oba celky se musejí co nejrychleji vzpamatovat ze zklamání v Copa del Rey, v němž v průběhu týdne vypadly těsně před branami finále. Už se zkrátka potřebují soustředit na ligové dění, kde oba bojují o evropské poháry. Atlético Madrid a Celtu Vigo dělí v tabulce devět bodů, i proto bude favoritem duelu prvně jmenovaný.

Určitě těžší los měl ve Španělském královském poháru výběr kouče Diega Simeoneho, který se musel popasovat s neoblíbenou Barcelonou. A protože pokazil už první zápas před vlastními fanoušky, v odvetě se mu jednobrankové manko stáhnout nepodařilo. Konečná remíza znamenala pro Atlético stopku.

Domácí trenér porážku po utkání sportovně uznal. "Musíme Barceloně pogratulovat. Pro postup udělala všechno lépe," hodnotil Diego Simeone. "Ale jsem hrdý. Není lehké po pěti letech, co tu působím, takto konkurovat. Tým byl hladový, dal do toho svoje srdce. Mohli jsme odcházet ze hřiště se vztyčenou hlavou."

Určitě hodně nepříjemnou zprávou je pro madridský klub zranění klíčového obránce Diega Godína, který právě úterní zápas nedohrál a bude mimo hru zhruba ještě následující týden. A protože zraněný je rovněž jeho reprezentační kolega José Giménez, nemá Simeone, co se skládaní obranné čtyřky týče, už moc na výběr.

V LaLize se Los Colchoneros snaží urputně udržet v popředí. A v uplynulých zhruba dvou měsících se jim to poměrně dobře dařilo, z posledních šesti kol vytěžili hned čtrnáct bodů. V rámci španělské nejvyšší soutěže svého soupeře porazili už třikrát v řadě. Celta navíc měla o jeden den odpočinku méně, neboť v Copa del Redy hrála až ve středu.

I ona se v součtu obou utkání, v nichž za sto osmdesát minut rozhodla o jeho neúspěchu proti Alavési jedna jediná branka, musela v semifinále poroučet ze scény. V tuhle chvíli se galicijský klub nachází pouze ve středu tabulky, určitě však nemá daleko k tomu, aby si zahrál Evropskou ligu v příští sezóně, podobně jako je tomu letos.

V podstatě by hostující kouč Eduardo Berizzo neměl výrazněji hýbat se sestavou. Nová zranění či jiné absence jeho mančaft nepostihly. Příští týden jeho tým sehraje těžké střetnutí se Šachtarem Doněck, aby i nadále působil v pohárové Evropě. "Před námi je toho ještě mnoho. Můžeme stále dokázat velké věci," věřil obránce Hugo Mallo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 4.90 - 9.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Valencia CF  (sobota 13:00)
Betis si v minulém kole odpočinul, protože jeho ligové utkání bylo odloženo. Teď jej konečně nějaká akce čeká a nebude to nic snadného. Ačkoli Valencia nezažívá právě zlaté období, stále je to velmi nebezpečný soupeř, který se snaží o návrat na špičku.

V poslední době se to ale Valencii moc nedaří a ani kouzlo nového trenéra zatím není východiskem z krize. Z posledních dvou zápasů Valencia nevyválčila ani bod a vždy dostala minimálně 3 góly. Naposledy jel Eibar domů s hodně veselou náladou, protože domácí Netopýry zostudil čtyřmi góly, zatímco od nich nedostal ani jeden gól. A Valencia se kvůli tomu propadá.

Nyní je už na 16. místě s pouhými 19 body na kontě, což jí zatím stačí na záchranu. Ale pásmo sestupu se po dvou po sobě jdoucích porážkách rychle blíží. Teď má naštěstí Valencia příznivý los, protože ani Betisu ze Sevilly se moc nedaří. Drží se v těsné blízko Valencie, konkrétně na 13. místě a od Valencie jej dělí pouhé čtyři body. Tuto sumu by samozřejmě Netopýři moc rádi umazali právě ve společném střetu. V Seville se jim ale nehraje dobře a poslední výhru zde slavili v roce 2009!

Minulá porážka od Eibaru byla zdrcující, ale hráči jsou ochotní opět dát všechno v sázku. Brankář Diego Alves v rozhovoru pro oficiální stránky klubu řekl: "Sice jsme minule prohráli a dostali hodně branek, ale třebaže jsme zklamaní, nikdy nás to úplně nepoloží. Vždycky se znovu sebereme, to Valencia ukázala už častokrát. Víme, že máme dostatek kvality i odhodlání na to, abychom zase začali stoupat tabulkou," burcuje opora mezi třemi tyčemi.

Obdobné plány mají ale i domácí, kteří na stadionu Manuel Luiz de Lopera nepodávají špatné výkony. Ofenzivní univerzál Felipe Gutiérrez na tiskové konferenci předeslal: "Víme, že nehrajeme podle představ fanoušků a že by nás rádi viděli mnohem výš. Měli jsme teď hodně absencí, ale ani to pro nás nesmí být výmluva. Tvrdě pracujeme a jsem si jistý, že se nám brzo podaří dostat se do formy, abychom stoupali tabulkou," dodává mladý Chilan.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Mandi, Pezzella, Tosca - Piccini, Petros, Pardo, Ceballos, Durmisi - Castro, Alegría
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Cancelo, Mangala, Santos, Gayá - Parejo, Suárez, Pérez - Orellana, Mina, Nani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - FC Barcelona  (sobota 16:15)
Katalánský obr z Barcelony si poprvé otestuje tým, který se proti němu postaví ve finále Copa del Rey. A už teď mu bude chtít vrátit minulé setkání, ve kterém si zdravě sebevědomý Alavés vyšlápl na svého zkušenějšího soupeře.

Byl z toho hodně velký povyk, když se v rámci 3. kola španělské LaLigy zrodila senzace. Na posvátném Camp Nou, kam se týmy jezdí procvičit snad jen v pokoře a obranných dovednostech, řidlo maličké Deportivo Alavés. Klub, který nedávno teprve postoupil do první ligy, se v prvním poločase tehdy dostal do překvapivého vedení, ze kterého se i přes domácí námitky stalo senzační vítězství 2:1!

Teď má Barcelona šanci ukázat, že šlo jen o výpadek, o chvilkovou slabost. A zároveň si chce tohoto nepříjemného soupeře otestovat znovu, protože se s ním ještě brzy setká. A to v rámci finále Copa del Rey, kam oba týmy čerstvě postoupily. Větší kus práce musel v semifinále trochu překvapivě udělat právě katalánský gigant, který přemohl Atlético Madrid. To Deportivo mělo svou úlohu relativně snazší, protože čelilo Celtě Vigo. Klíčem pak byla především pečlivá obrana a jediná branka dvouutkání, kterou měl na starosti střídající Edgar Méndez.

A je jasné, že byl trenér Mauricio Pellegrino velmi nadšený z postupu. Po utkání prohlásil: "Dostal jsem od tohoto týmu nádherný dárek. Je to úžasný pocit, když jsme v LaLize poprvé po tak dlouhé odmlce strávené v nižších soutěžích. I proto si téhle výhry tak moc cením. Je tu skvělá parta, celý náš projev je založen především na schopnosti týmové hry. Nemáme tu skvěle placené hvězdy, ale hráče s duší a velkým srdcem. Teď nás čeká Barcelona, na níž se velmi těším v lize i v poháru," dodal trenér Pellegrino.

V novodobé historii hrál Alavés proti Barceloně na svém stadionu pětkrát, ale prohrál jen dvakrát. Ve dvou případech s ní dokázal udržet bezbrankový stav, což by v nadcházejícím duelu bylo velkým úspěchem. Pořád totiž musí mít na paměti, jak velkým favoritem Barcelona je. A to přesto, že letos zase tak suverénní není. Minimálně v Primera Division zatím úspěšně přenechává své místo lídra konkurentovi z Realu Madrid, na nějž v tuto chvíli ztrácí jeden bod. Je ale pravda, že Bílý balet má k dispozici hned dvě utkání k dobru.

Barcelona se utkala o místo ve finále s Atléticem Madrid a ani ona neměla svou úlohu nijak snadnou. V hodně emotivním utkání jsme mohli vidět tři červené karty a dvě branky, takže v součtu s prvním utkáním se těsně radovali bluagranas. Tím navázali na minulé kolo LaLigy, které pro ně skončilo dalším úspěchem v podobě tří branek do sítě Bilbaa. To by Barcelona ráda zopakovala i na stadionu desátého Deportiva, protože se na ni tlačí kupříkladu Sevilla.

Jedním z hráčů, kteří by zoufale potřebovali gól, je Brazilec Neymar. Ten se trefil zatím jen devětkrát . "Ano, je to trochu frustrující, když se vám stále nedaří dát gól. Zvláště když hrajete v útoku, kde jsou od vás góly očekávány mnohem víc. Ale není to moje hlavní starost. V první řadě chceme vyhrávat a je jedno, jestli se trefím já, nebo nějaký jiný spoluhráč," vysvětluje brazilská hvězda, proč že se nehodlá přespříliš stresovat.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Femenía, Feddal, Laguardía, Hernández - Garcia, Llorente - Toquero, Camarasa, Gómez - Deyverson
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Vidal, Mathieu, Pique, Digne - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.80 - 5.75 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña  (sobota 18:30)
Bilbao se léčí po těžkém utkání s Barcelonou, které ho stálo mnoho sil. Po sérii několika nepříliš příznivých výsledků se navíc baskičtí Lvi propadají tabulkou níž a níž. Naštěstí pro ně jim los nadělil velmi vhodného soupeře, Deportivo.

Baskické Bilbao je velmi zdatným uchazečem o evropské poháry a hraje se s ním velmi těžce. Lvi se každým rokem perou o své místo na slunci, ale často jim dochází dech. Nejčastěji se v jejich postavení odráží aktuální forma hlavní hvězdy týmu, střelce a veterán Aritze Adurize. Stárnoucí klasik nastřílel i díky třem penaltám už sedm branek, ale nikdo jej na hrotu útoku nedoplňuje.

Bilbao sice mělo radost, když dokázalo porazit Sporting Gijón, jenže v minulém kole už věci tak dobře nešly. Proti Bilbau se postavila Barcelona odhodlaná stáhnout náskok prvního Realu, takže dala do hry všechno. A bylo to znát, protože se postupně trefili Paco Alcacer, Lionel Messi a Aleix Vidal. Přestože Bilbao čekalo podobný průběh, trenér Enresto Valverde byl přirozeně trochu zklamaný.

Médiím sdělil: "Hodně nás mrzí, že jsme nedotáhli utkání k lepšímu výsledku, protože tak markantní rozdíl zase mezi námi nebyl. Navíc jsme mohli využít únavy Barcelony nebo jejích absencí. Ale teď už to musíme hodit za hlavu, vzít si z toho to nejlepší, s ničím dalším nic neuděláme a chceme se soustředit jen na další zápasy. Ty budou podobně složité, takže se na ně chceme dobře připravit. Očekávám, že i Deportivo bude hodně nebezpečné," myslí si Valverde.

S tím už se Bilbao několikrát utkalo a jejich skóre je vyrovnané. Za posledních deset duelů v Bilbau Deportivo vyhrálo čtyřikrát. La Coruña se zotavuje po náročné prohře s Eibarem volnějším remžimem, který mu umožnilo odložení jeho duelu s Realem Betis v minulém kole. Deportivu se ale příliš nedaří, aktuálně je až na 15. místě a od 18. Sportingu jej dělí jen šest bodů. Při poslední návštěvě Bilbaa navíc dostalo hned čtyři branky!
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Marcos, Laporte, Álvarez, Balenziaga - Etxebarría, José - Williams, García, Muniaín - Aduriz
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Tytoň - Juanfran, Arribas, Sidnei, Navarro - Borges, Santos - Gil, Colak, Kakuta - Andone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.70 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Real Madrid  (sobota 20:45)
Jen málokdo by ještě před několika týdny očekával, jak moc se budou hráči i fanoušci Realu Madrid těšit zrovna na sobotní ligové utkání s Osasunou. Bílý balet totiž vinou silných bouřek v Galicii přišel o střetnutí s Celtou Vigo a nenastoupil tak na své poměry raritně ani k jedinému zápasu po téměř dva týdny.

Tým Zinedina Zidana má navíc kvůli účasti na mistrovství světa klubů odložený i další zápas s Valencií, což i vzhledem k účasti Realu v Lize mistrů naopak ze zbytku sezony učiní časově neúprosnou záležitost. I s dvěma zápasy k dobru ovšem Zidanova družina vládne La Lize s jednobodovým náskokem před úhlavním rivalem z Barcelony. Francouzský kouč nyní věří, že více času stráveného na tréninku se v zápase s Osasunou vyplatí a dodá všem ještě větší chuť do hry.

"Vždycky chceme hrát," hlásí Zidane. "Patnáct (sic) dní bez jediného zápasu je pro nás až příliš, protože hráči chtějí nastupovat. Respektujeme rozhodnutí (k odkladu zápasu ve Vigu) a nyní už myslíme jen na to, co nás čeká dále."

"Trénink je přijatelný, když jste zrovna v předsezónní přípravě, ale hráči zbožňují soutěžní zápasy," pokračoval kouč Realu. "Raději bych zápas s Celtou odehrál, stejně jako hráči, ale aspoň jsme na sobě mohli pořádně zapracovat. A těchto pozitiv musíme využít, se zápasy každé tři dny bychom toho tolik nestihli. Soustředíme se ale jen na sobotní zápas, v němž se budeme snažit ze všech sil, abychom bodovali, stejně jako se nám to dařilo v dosavadním průběhu sezony."

Osasuna alespoň papírově představuje pro nabitou ofenzivu Realu snadné sousto, neboť celek z Pamplony má momentálně dokonce nejvyšší počet obdržených branek (46) ze všech týmů letošního ročníku La Ligy. Dosavadní trápení baskického mužstva ilustruje jen jediná výhra od začátku sezony, od níž již uplynulo celých třináct ligových zápasů. Přesto trenér Petar Vasiljević neztrácí naději, že jeho tým na domácím stadionu dokáže proti favoritovi vyvolat poprask.

"Jde o důležitý zápas, v němž bych nás rád viděl držet pospolu," pověděl srbský kouč webovým stránkám pamplonského klubu. "Víme, že hrajeme doma a půjdeme si tak pro vítězství, přestože jde o význačného soupeře, který si vede více než dobře. Statisticky i v tabulkovém postavení mezi námi sice panuje propastný rozdíl, ale nepřestáváme na sobě pracovat a jít si s maximálním nasazením pro vítězství. Takovou výhru vážně potřebujeme."
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Berenguer, Tano, Oier, Vujadinović, Clerc - Fausto, De las Cuevas, Causić - Riera, León
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kovaćić - Vázquez, Benzema, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.00 - 6.80 - 1.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Real Sociedad  (pátek 20:45)
Páteční večer opět ve Španělsku patří první ochutnávce z toho, co čeká fanoušky o víkendu. Jako první se do sebe pustí týmy Espanyolu Barcelona a hostujícího Realu Sociedad San Sebastian.

Espanyol už několikrát za sebou dokázal vyhrát a jeho sebevědomí roste. Barcelonský celek je nyní na osmé příčce a rád by se ještě pokusil bojovat o evropské poháry. První z dalších mnoha překážek bude Real Sociedad. Ten je sice v tabulce výš než jeho další soupeř, leč jeho aktuální forma není zrovna oslnivá. Sociedad se totiž léčí ze dvou porážek od velkých týmů LaLigy.

Forma Espanyolu se v mnohém lepší a díky třem výhrám v řadě se barcelonský celek dostal už na osmé místo. Po vyhraných duelech s Granadou a Sevillou, což překvapilo nejednoho diváka, se Espanyol Barcelona utkal v minulém kole s domácí Málagou. Proti ní už sice nedokázal nastřílet tři branky, jak se mu to dařilo v minulých dvou kláních, ale přesto získal tři body. Zajistila mu je jediná branka Pabla Piattiho.

Sám hráč má samozřejmě velkou radost ze své branky, která se ukázala být rozhodující, ale mnohem výš staví celé mužstvo. "V našem týmu je celek vždycky víc než jedinec. Bojujeme za sebe, spolu. Nikdo tu nevyčnívá a pokud se nám daří získávat dobré výsledky, pak je to vždycky jen díky práci kolektivu. Jsem moc rád, že jsem minule skóroval, ale největší dík patří mým spoluhráčům," míní Piatti.

Piatti a spol. teď budou prověřeni týmem, který mněl ještě nedávno ambice jít do Ligy mistrů. Ani nyní není moc daleko od čtvrtého místa, protože mu na něj chybí jen jedna příčka a jediný bod. Pátý tým LaLigy prožil nešťastný los, protože v rámci pohárového klání se utkal s Barcelonou a hned poté ho vyzval Real Madrid. Není divu, že po tak náročných střetech nemá La Real moc sil.

V minulém kole už ale zase připomínal ten starší a hodně hladový tým, protože mu výhoda domácího prostředí pomohla porazit Osasunu poměrem 3:2. Ani tento zisk se nerodil nijak snadno, protože domácí nejprve prohrávali a museli utkání hodně pracně otáčet. V rozmetí 15 minut pak ale vstřelili tři branky, díky kterým rozhodli o třech bodech. Stále se tak můžou držet těsně za Atléticem Madrid.

Jedním z klíčových mužů úspěšného tažení La Realu je trenér Eusebio Sacristan, kterého chce klub odměnit novou smlouvou. Sám stratég by se nebránil: "O tohle se teď nestarám, abych neztratil koncentraci. Celá věc je v rukách mých zástupců. Samozřejmě bych tady moc rád zůstal, zamiloval jsem si to tady a doufám, že spolu budeme dál vyhrávat," přeje si někdejší trenér barcelonského "béčka".
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Navarro, D. López, Reyes, Caricol - Fuego, Roca - Pérez, Jurado, Reyes - Moreno
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldúa, Navas, Martínez, Yuri - Prieto, Illarramendi, Zurutuza - Vela, José, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.94 - 3.14 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid19144151:1746
2.FC Barcelona21136255:1845
3.Sevilla FC21134443:2843
4.Atlético Madrid21116436:1639
5.Real Sociedad21122734:3038
6.Villarreal CF2198428:1435
7.SD Eibar2195732:2932
8.Espanyol Barcelona2188529:2732
9.Athletic Bilbao2195726:2532
10.Celta Vigo2093831:3330
11.UD Las Palmas2177731:3228
12.Deportivo Alavés2169621:2227
13.Real Betis2065921:3123
14.Málaga CF2157928:3522
15.Deportivo La Coruña2047925:3219
16.Valencia CF20541129:4019
17.CD Leganés21461115:3518
18.Sporting Gijón21341422:4313
19.Granada CF21271217:4413
20.CA Osasuna21171323:4610

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (438)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele