LaLiga - preview 17. kola

19.12.2017, 08:58, aktualizováno 23.12.2017, 09:08
Previews
Absolutním šlágrem sobotního programu evropských soutěží je španělské El Clásico mezi Realem Madrid a Barcelonou. Valencia následně přivítá Villarreal a hrát se bude také na hřišti Deportiva La Coruňa, které si to rozdá s Celtou Vigo...
Real Madrid - FC Barcelona  (sobota 13:00)
Fotbaloví fanoušci po celém světě dostanou předčasný vánoční dárek. V rámci 17. kola LaLigy se odehraje nejsledovanější fotbalový zápas na světě - El Clásico. Barcelona pod novým trenérem, ale do prvního zápasu s Bilým baletem vstoupí bez Neymara, který nyní válí v PSG. Pokud by někdo po Španělském Superpoháru tvrdil, že katalánský velkoklub bude mít před Vánocemi 11bodový náskok na Real Madrid, tak by byl zřejmě prohlášen za blázna.

Taková je však nyní realita v LaLize. Barcelona je suverénem letošní sezóny ve Španělsku, a po šestnácti kolech má v tabulce krásných 42 bodů. Navíc v této sezóně ještě neprohráli. To Real v lize několikrát o body přišel a je aktuálně až čtvrtém místě tabulky se 31 body. Nutno podotknout, že mají jeden zápas k dobru, ten odložený s Leganés.

Na marodce je stále dlouhodobě zraněný Ousmane Dembélé nebo Rafinha, kteří oba již trénují pomalu s týmem, ale do nominace se nedostali. Absenci navíc ještě hlásí Javier Mascherano společně se Samuelem Umtitim. Francouzského stopera trápí natažený stehenní sval a Gerard Piqué si již několikátý zápas zvyká v základní sestavě na nového kolegu, kterým se stal Thomas Vermaelen.

Mimo je také Paco Alcácer a Gerard Deulofeu. Katalánci rozhodně nepřijíždí do Madridu v plné palbě. Případné vítězství by navýšilo náskok hostů na 14 bodů a zřejmě by bylo rozhodnuto o titulu. K tomuto se na tiskové konferenci vyjádřil trenér Ernesto Valverde. "Rozhodně na toto nespoléháme. Pořád musíme udělat spoustu věcí a do konce sezóny je ještě dlouhá doba," Barcelona půjde do utkání v roli favorita.

"Toto si nemyslím. V podobných zápasech nejde o pozici v tabulce. Navíc Real hraje doma, favorit není. Statistiky mohou napovědět, ale rozhodne se až na hřišti. Soupeř se bude snažit využít svých silných stránek. Budeme se muset navíc vypořádat velkému tlaku. Čeká nás velký zápas, víme, že bude těžký, ale chceme vyhrát a potvrdit naši formu," dodal trenér blaugranas.

Barcelona se může navíc pyšnit nejlepší obranou v lize, doposavad ze sedmnácti kol dostali pouhých sedm branek. Real Madrid, který působil jako rozjetý stroj, se po již zmiňovaném střetu s Barcelonou, zastavil. Doslova. Na kontě mají 15 odehraných zápasů, ale hned 6 zaváhání a z toho 2 porážky. Toto rozhodně není tým Zinedine Zidana, na který jsou nároční fanoušci merengues zvyklí.

Je třeba ještě připomenout, že ze skupinové fáze Ligy mistrů postoupili až z druhého místa, čímž jim osmifinálový los přidělil útočnou kavalerii - Paris Saint-Germain. I když Bílý balet získal titul na Mistrovství světa klubů, tak Cristiano Ronaldo rozhodně nemá v rámci ligové soutěže oslnivou formu. Na kontě má pouhé 4 góly a za svým věčným rivalem - Lionelem Messi, zaostává dosti výrazně.

Ten totiž prozatím v aktuálním ročníku nasázel 14 branek. Pokud se vrátíme zpět do minulosti, tak posledních pět vzájemných soubojů skončilo bilancí 2-1-2. "Bude to nejtěžší zápas sezóny. El Clásico je vždy velmi krásné, ale velmi obtížné. Hráči hrají fotbal pro podobné zápasy. Ať se stane cokoliv, budeme pokračovat v naši práci, protože sezóna je velmi dlouhá a nyní se hraje jen o další tři body.

V týdnu se hovořilo o drobném zranění Cristiana Ronalda, on však trénoval individuálně a v pátek se již připojil k ostatním spoluhráčům. Pravdou je, že se Gareth Bale zotavil ze svého zranění, ale viděl ho v akci na hřišti je velice nepravděpodobné. Sázka tedy přijde zřejmě na útočné duo v čele s portugalským držitelem Zlatého míče a Karimem Benzemou, které bude doplňovat Isco.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Isco - Benzema, Ronaldo
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Roberto, Piqué, Vermanelen, Alba - Rakitić, Busquets, Paulinho, Iniesta - Suárez, Messi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.84 - 3.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Villarreal CF  (sobota 16:15)
Další utkání 17. kola LaLigy představí Derbi de la Comunitat, ve kterém se dva týmy z valencijského společenství setkají tváří v tvář na stadionu Mestalla. Domácí se mohou chlubit báječným začátkem do sezóny, kdy z prvních 12 zápasů vytřískali 30 bodů. Od té doby to už tak slavné není a zaznamenali drobný pád. Získali totiž čtyři body z dvanácti možných, za jednu výhru, jednu remízu.

Další dvě utkání prohráli. V posledním zápase Valencia utrpěla druhou porážku v této sezóně. Prohra přišla od rozjetého Eibaru, který momentálně drží 7. příčku v tabulce. V současné době je na třetím místě a osm bodů je dělí za lídry ligy z Barcelony. Na Mestalle jsou však Netopýři ještě neporaženi. Villarreal pod Javierem Callejou pohrál pouze jeden ze svých pěti ligových zápasů venku.

Pro Žlutou ponorku je zřejmě titul pasé, proto se budou určitě chtít udržet alespoň v boji o příčky zaručující evropské poháry. Nejlepším střelcem hostů je Cédric Bakambu, který nastřílel solidních devět branek. Na druhé straně číhá u domácích útočné duo - Simone Zaza a Rodrigo. První jmenovaný skóroval již desetkrát a jeho kolega má osm zásahů.

Je třeba však poznamenat, že Valencia vyhrála jen jedno z posledních pěti derby s Villarrealem. Mluvíme o výhře 0:2 z ledna letošního roku. Pokud se vrátíme ještě zpět do minulosti, tak z předchozích čtrnácti vzájemných utkání se hráči rozešli po pěti výhrách a čtyři z nich skončily remízově. Marcelino se bude muset vypořádat s rozsáhlou marodkou.

Španělský záložník Carlos Soler se dostává z vyvrtnutého kotníku a základní sestava se bude muset obejít bez něj. V té by už měl být uzdravený Ezequiel Garay. Navíc je out Javier Jimenez a Jeison Murillo. José Luis Gaya se vrátil po zranění zpět a chyběl pouze v utkání proti Malaze. Nicméně v posledním zápase musel vystřídat, do tréninku se vrátil až v pátek, což zmenšuje jeho šanci na start od úvodního hvizdu.

Simone Zaza si navíc odpykal svůj trest za žluté karty, pochopitelně tedy bude v úvodní jedenáctce. "Čeká nás obrovsky důležitý zápas. Pokud bychom Villarreal porazili, měli bychom na ně náskok 13 bodů, což by byla výrazná výhoda. Musíme podchytit začátek utkání. Každý zápas musí pro nás být jako finále. Nyní veškerou pozornost směřujeme na toto utkání. Víme, o co jde."

"Mestalla však hraje v náš prospěch. Umíme zde vyhrávat a střílet spoustu gólů. Společně s našimi fanoušky jsme silnější," řekl Marcelino, který od začátku sezóny v roli trenéra udělal ve Valencii obrovský kus práce. Villarreal má v současnosti špatnou formu. Během posledních pěti utkáních vybojoval pouze 4 body. Celkově má v tabulce 24 bodů, což těsně stačí na 6. místo.

Nicméně se hostům velice dařilo ve skupinové fázi Evropské ligy, ze které postoupil do vyřazovací části z prvního místa. Momentálně na marodce má trenér Javier Calleja tři klíčové hráče. Nicolu Sansoneho, se kterým nemůže počítat případně do útoku a dále bude zcela jistě chybět Bruno Soriano a Ruben Semedo.

"Je to derby chceme ho vyhrát. Rádi bychom zahájili zimní přestávku v dobrém duchu. Valencia má skvělou sezónu a my se musíme vyvarovat chyb. Zejména hrát zezadu, abychom měli šanci na výhru. Je však jasné, že jsme schopni vyhrát na každém stadionu," analyzoval tento zajímavý střet Mario Gaspar.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Montoya, Garay, Pualista, Gaya - Pereira, Kondogbia, Parejo, Guades - Zaza, Rodrigo
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Gonzalez, Ruiz, Costa - Castillejo, Hernandez, Trigueros - Fornals - Bakambu, Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.73 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo La Coruña - Celta Vigo  (sobota 18:30)
Poslední zápas nejvyšší španělské fotbalové soutěže před vánočními svátky. Shodou okolností další derby, tentokráte z galicijského regionu. Celta Vigo klesá postupně až na samé dno LaLigy poté, co v posledních několika týdnech nedokázala získat kompletní tři body. Na druhou stranu je třeba říci, že měla náročný program (Barcelona, Valencia, Villarreal).

Domácí se snaží od začátku sezóny najít sami sebe. Po příchodu nového kouče v říjnu se věci trošku zlepšily. V posledním domácím klání se jim podařilo zdolat Leganés 1:0, ale minulý víkend proti Barceloně na svůj podařený výkon nenavázali. "Nejsme rádi v této pozici, ale nyní nás čeká derby, po kterém se můžeme vrátit zpět do hry," říká nový kouč Cristóbal.

Potencionální porážka by však nyní Celtu znamenala další pád, jelikož by se jejich dnešní soupeř dostal ze sestupového pásma a vyrovnal s nimi na 18 bodech. Juan Carlos Unzué se minulý týden proti Žluté ponorce musel vypořádat s absencí svého nejlepšího střelce Iaga Aspase (9 branek), což bylo znát. Znovuzrozený 30letý útočník nyní bude přítomen na Estadio Municipal de Riazor.

"Od příchodu Cristóbala hraje Deportivo hodně kompaktně. My se však pokusíme ovládnout hru, nemáme o moc bodů více než soupeř. Musíme naši sílu ukázat na hřišti. Hrajeme velmi odlišným stylem než náš soupeř, který nicméně má zajímavé ofenzivní hráče," prozradil na předzápasové tiskové konferenci Unzué.

V posledních dvou vzájemných duelech vzešla pokaždé Celta Vigo vítězně. Deportivu bude chybět hned čtveřice hráčů - Gerard Valentín, Fede Cartabia, Florin Andone a Costel Pantilimon. Hosté jsou překvapivě kompletní, bez jakékoli absence.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Martínez - Juanfran, Schär, Sidnei, Navarro - Guilherme, Borges - Gil, Colak, López - Pérez
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Cabral, Gómez, Castro - Wass, Hernández, Lobotka, Sisto - Gómez, Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.43 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Athletic Bilbao  (pátek 19:30)
V páteční podvečer se do centra dění dostane stadion Benito Villamarín v Seville, kde domácí Real Betis pohostí Bilbao. Baskický celek se v poslední době zvedá a začíná se mu dařit, domácím se zase povedlo ukončit sérii sedmi zápasů bez výhry.

Athletic Bilbao má za sebou postup do další fáze Evropské ligy, splnilo cíl a teď by rádo zakončilo úspěšný rok 2017 tím nejlepším možným způsobem. Když se totiž fanoušci baskického celku podívají na tabulku, stále jim nepřináší tolik radosti, jak to bývalo zvykem dříve. Současná 14. pozice není zase tak příjemným počinem a dá se očekávat, že ambiciózní Bilbao se nebude chtít spokojit ani se středem tabulky.

První krok k tomu vede přes porážku Betisu, což Bilbao zvládá poměrně pravidelně. V minulém vzájemném střetnutí se radovalo právě Bilbao a na půdě Realu Betis vyhrálo za deset posledních klání jen čtyřikrát. Minulé kolo LaLigy nebylo k Bilbau zase tak štědré a domácí v baskickém střetu s Realem Sociedad jen remizovali.

V rozhovoru pro klubové stránky Raúl García mimo jiné poznamenal: "Všichni ze sebe chceme vydat maximum, protože cítíme, jak se s postupujícím koncem roku dostáváme pod tlak a docházejí nám síly. Teď se soustředíme jen na to, abychom z posledního zápasu podzimní části získali maximum bodů a udělali radost našim fanouškům. S Realem Betis jsme bojovali mnohokrát a není to snadný soupeř," uvědomuje si García.

Real Betis konečně pokořil neslavnou sérii sedmi soutěžních zápasů bez výhry a v minulém kole si odnesl skvělý výsledek z Málagy. Domácímu celku nasázel dvě branky a pomohlo mu i to, že dokázal neinkasovat. Real Betis tak hlásí další návrat a hodlá si tři body připsat také před vlastními fanoušky.

Jeho postavení v tabulce je mnohem veselejší, a to i přes ty časté ztráty, kterých zažil především v listopadu a prosinci dost a dost. Stále se ale drží na sympatickém devátém místě a hodlá hrát o poháry. Real Betis inkasoval už o deset branek víc než jeho soupeř. V minulém kole se mu ale povedlo udržet nulu a za to je trenér Quique Setién nesmírně rád. Zkušený trenér Béticos mluvil před zápasem o šancích Realu Betis.

"Myslím, že potřebujeme ještě nějaký čas na to, abychom ukazovali přesně ten styl, jaký chceme. Už se ale vše zdá na správném místě a nebýt mnoha dlouhodobých absencí, možná bychom v tabulce byli ještě mnohem výš. Nemáme žádné cíle o přesném umístění v tabulce, ale přiznávám, že snění o evropských pohárech je hodně hezká vize. Nejprve ale musíme vyhrát nad Bilbaem, což bude hodně těžký soupeř."
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Barragán, Mandi, Feddal, Durmisi - Javi Garcia, Camarasa, Fabian - Joaquin, Tello, S. León
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Lekue, Nunez, Laporte, Saborit - San Josè, Rico - De Marcos, R. García, Susaeta - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.35 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Atlético Madrid  (pátek 21:30)
Atlético Madrid hodlá dál pronásledovat první celek tabulky, Barcelonu. Té by naopak mohl trochu netradičně pomoci soused, protože Atlético by rád porazil domácí Espanyol. Tomu se však poslední dobou nedaří a ztrácí jeden bod za druhým.

Atlético Madrid má za sebou velmi dobrou sérii čtyř vyhraných zápasů v rámci LaLigy, kterou by nyní rád protáhl na číslo pět. Madridský celek sice momentálně řeší pohrůžku Barceloně za to, že za zády klubu jedná s hvězdným útočníkem Antoinem Griezmannem, ale musí se soustředit také na ligu. V ní totiž zbývá v tomto kalendářním roce odehrát ještě jedno utkání.

Z obou gigantů, kteří sídlí v hlavním městě, má k první Barceloně mnohem blíže Atlético Madrid. To ale nesmí zapomínat ani na formu Netopýrů z Valencie, kteří dělají vše pro to, aby znovu nabrali jistotu a dosáhli na další body. Teď Atlético převzalo druhou příčku a na katalánského soupeře z Barcelony mu schází jen šest bodů, což není vůbec tragický výsledek.

V minulém kole se Colchoneros povedlo získat další tři body díky jednoduché výhře nad Deportivem Alavés, kterou rozhodl jedinou brankou zkušený kanonýr Fernando Torres. Předtím se Atléticu obdobně povedlo poradit si s Realem Betis. V kádru Colchoneros navíc nechybí žádné větší jméno a jen obránce José Giménez trénuje individuálně, takže jeho start není zcela jistý.

K minulému utkání se vrací Fernando Torres, který říká: "Těší mne, že jsem se mohl zapojit do utkání tímhle způsobem a že jsem rozhodl. Nejdůležitější je pro mě ale vždycky úspěch celého týmu, takže mám radost hlavně z toho. Teď jedeme do Barcelony, kde se nám nebude hrát úplně snadno. Espanyol má hodně nevyváženou formu, ale umí překvapit téměř kohokoli. Věřím, že se nám povede uzmout si tři body," přeje si zkušená hvězda.

Atléticu Madrid se v katalánské metropoli dlouhodobě daří střílet branky a vracet se domů s plným počtem bodů. Proti Espanyolu zde Colchoneros prohráli naposledy před čtyřmi lety a jinak si ve většině případů připisuje tým trenéra Diega Simeoneho plný počet bodů. Domácí se z výhry nad favoritem radovali jen šestkrát za posledních více než 15 let!

Současný Espanyol na tom není úplně dobře a jeho postavení v tabulce nemůže jeho fanoušky zrovna těšit. V posledních deseti soutěžních zápasech vyhrál Espanyol jen třikrát a poklidný střed tabulky se mu začal postupně vzdalovat. Po porážkách od Eibaru a od Girony, v nichž určitě doufal alespoň v nějaký bodový zisk, mu minulé kolo nadělilo jako soupeře Las Palmas.

Proti zachraňujícímu se celku z Kanárských ostrovů Espanyol začal výborně a předváděl velmi dobrý fotbal, takže mohl díky dvěma gólům Gerarda Morena odcházet do šaten o poločasové přestávce za stavu 2:0. Jenže v posledních deseti minutách utkání se domácí dvakrát prosadili a Calleri minutu před koncem srovnal.

Óscar Duarte po tomto utkání zmínil: "Je hrozná škoda, že jsme hráli dobře 80 minut a pak najednou z naší role zcela vypadli. Věřil jsem, že to zvládneme a dohrajeme v klidu. Tohle schopné a soudržné týmy nedělají. Udělali jsme v závěru dvě chyby, polevili jsme a byli za to tvrdě potrestáni. Příště se toho musíme vyvarovat a hrát naopak na maximum, pokud chceme získat nějaké body," uvědomuje si zkušený Duarte.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pau López - Javi López, O. Duarte, Hermoso, Aarón - David Lopez, Darder, Granero - Baptistao, Sergio Garcia, Gerard
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vrsaljko, Savić, Godin, Filipe Luís - Saúl, Gabi, Augusto, Koke - Griezmann, Torres
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.03 - 3.54 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - Girona FC  (čtvrtek 19:30)
Na stadionu Municipal de Ipurua v Eibaru se představí Girona a ačkoli by to před sezonou tipoval jen málokdo, bude se jednat o souboj dvou týmů s nadějemi na poháry! Oba kluby jsou velmi blízko příčkám zajištujícím Evropskou ligu a od sebe je dělí jen dva body.

Především nováček z Girony je velkým překvapením soutěže. Zájem u mnohých lidí vzbudil díky chování Pepa Guardioly, který posílal do klubu několik nadějných mladíků ze svého současného klubu, Manchesteru City. Nejen oni ale přispívají k tomu, že umístění Girony jako provinčního celku je skvostné. Girona se totiž v polovině prosince nachází na sedmém místě a na šestý Villarreal ztrácí jen jediný bod!

Od poloviny listopadu sice Girona prožila menší ztrátu a únavu materiálu, ale v minulých dvou kolech zase bodovalo naplno. V obou duelech se jí navíc povedlo udržet čisté konto, čímž si vylepšila své nevalné statistiky inkasovaných branek, ale zároveň se udržela na dostřel pohárům. Naposledy si díky brance veterána Stuaniho poradila s devátým Getafe a ukázala, že se jí poměrně daří i proti přímým rivalům v tabulce.

Není divu, že trenér Pablo Machin velebil obrannou práci svých oveček. "Mám velkou radost, že jsme dokázali už dvakrát po sobě neinkasovat. Daří se nám vyvarovat se zbytečných chyb vzadu a lépe zvládáme tlak soupeře. V minulém kole jsme vydrželi po celý zápas, i když nás soupeř hodně tlačil. Věřím, že zvládneme i poslední kolo před Vánoci a domů se vrátíme s dobrým výsledkem," přeje si mladý trenér.

Eibar si rovněž nevede vůbec špatně a aktuálně jej od Girony dělí jen dva body. Ve třech posledních kolech neprohrál ani jednou a své příznivce potěšil zejména v minulém kole. Na jeho půdu zavítala Valencia, velký favorit a celek ve skvělé formě. Ještě tři minuty před koncem panovala mezi oběma soupeři smírná remíza, ale mladý záložník Joan Jordán ji nakonec odmítl a vystřelil svému týmu tři body.

Tým trenéra Josého Luise Mendilibara se prezentuje velmi pozornou obranou a jednoduchou hrou, která dělala Valencii velké potíže. Teď se pokusí vyhrát na domácí půdě nad týmem, který ještě v Eibaru nikdy nepoznal hořkost porážky. Poslední zde hraný duel naopak zvládla lépe právě Girona, která v rámci Segunda Division vyhrála jasně 3:0.

Trenér Mendilibar ale věří, že jeho hráči mohou uspět. "Ještě dlouho si budu pamatovat ten moment, když sudí pískal konec utkání a my jsme právě porazili Valencii. Bylo to skvělé a já jsem moc rád, že jsme něco takového dokázali. Je za tím ale plno práce a úsilí, na což nesmíme nikdy zapomenout. Máme tu skvělé mužstvo a já věřím, že v této sezoně ještě párkrát překvapíme."
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Capa, Oliveira, Arbilla, José Angel - Alejo, Jordan, Dani Garcia, Inui - Sergi Enrich, Charles
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Maffeo, Juanpe, Bernardo, Ramalho, Mojica - Portu, Pons, Aleix Garcia, Borja Garcia - Stuani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.39 - 4.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Málaga CF  (čtvrtek 21:30)
Deportivo Alavés a Málaga se ve čtvrtek utkají v boji, ve kterém zkrátka musí získat tři body. Oba kluby se totiž nachází v sestupových vodách a záchranářský boj se jim postupně ztěžuje. Baskové s Málagou v předchozích čtyřech ligových zápasech neprohráli. Poslední ztrátu zaznamenali v dubnu 2003, kdy prohráli 0:1.

Gólové hody od těchto soupeřů navíc rozhodně čekat nemůžeme, jelikož pět z posledních šesti vzájemných zápasů skončilo s méně než třemi brankami. V tabulce osmnáctí Babazorros navíc půjdou do tohoto utkání o něco v lepší náladě, jelikož s novým trenérem Abelardem Fernándezem výrazně zlepšili své výkony. Vždyť o víkendu drželi až do 74. minuty na Wanda Metropolito remízový stav 0:0.

Za Atlético Madrid se v závěru utkání postaral o jedinou branku zápasu Fernando Torres. Předchozí tři utkání proti Getafe, Gironě a Las Palmas zahráli špičkové utkání. Do branek svých soupeřů nastříleli hned osm branek. Ibai Gomez a Munir El Haddadi jsou nyní tahouny svého týmu a měli by výrazně pomoci na domácím hřišti proti hostům z Málagy.

"Jsem hrdý na svůj tým po zápase s Atléticem. Hráli jsme dobře, obzvláště v obraně. Spokojený nicméně jsem, protože máme šest bodů z devíti možných. Doufám, že budeme pokračovat v podobných výkonech, do konce sezóny nám nicméně zbývá 22 zápasů a my musíme pokračovat den za dnem," řekl již zmiňovaný Abelardo.

Na druhou stranu je třeba poznamenat, že Alavés je vůbec nejhorším týmem, pokud budeme mluvit o domácích zápasech. Zde získali nejméně bodů z celé LaLigy, pouhých šest. Těžko říci, jestli se vytratilo kouzlo z nedávné formy andaluského mančaftu, který je až na předposlední pozici. Po předchozích duelech s Levante a Realem Sociedad si na konto připsali důležité čtyři body, ale v pondělním podlehli Realu Betis 0:2.

Fede Ricca je největší novinkou v 20členné nominaci Míchela. Levý bek se vrací od svého stranění, které utrpěl proti Seville 30. září. "Dva týdny trénuje. Ještě není stoprocentně fit, ale já podobné hráče potřebuji," řekl kouč hostí. Naopak do zápasu zcela jistě nenaskočí Kuzmanovič kvůli zranění nebo Adrián a Roberto Rosales, kteří si odpykávají karetní trest.

"Měli jsme málo času na přípravu, prakticky byla jen teoretická, ale tým ví, co musíme udělat. Nebudeme měnit náš herní styl. To, co musíme změnit je naše mentalita. Už si nemůžeme dovolit zahazovat naše šance, protože potřebujeme body, stejně tak jako náš nynější soupeř," řekl na předzápasové tiskové konferenci Míchel.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Ruano, Maripán, Duarte - Pina, García - Gómez, Burqui, Pedraza - Munir
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Jiménez - Cifu, Hernández, Bayasse, Gónzález - Keko, Recio, Rolón, Castro - Rolan, Peñaranda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.33 - 4.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - UD Las Palmas  (středa 19:30)
Poslední Las Palmas se chce s letošním rokem rozloučit co nejlepším způsobem, tedy výhrou. Forma ale není na jeho straně a ani podpora fanoušků, protože většina z nich bude nosit barvy domácího Getafe.

Getafe tráví polovinu studeného prosince v klidném středu tabulky a aktuálně sídlí na devátém místě. Jeho forma je ale značně nestálá a nekonzistentní, což bude chtít celek ze stejnojmenného města napravit. Za deset posledních utkání se mu povedlo vyhrát jen třikrát naposledy se mu také příliš nedařilo.

Po šokující výhře nad Valencií a remíze s Eibarem ochutnalo Getafe také hořkost porážky, protože minule nestačilo na Gironu. Domácí poslal už v páté minutě do vedení Cristhian Stuani a Getafe se přesně netrefilo ani jednou. Teď ovšem cítí šanci, protože s Las Palmas se mu dobře hraje. A především na domácí půdě stadionu Coliseum Alfonso Perez, kde s Las Palmas ještě ani jednou neprohrál.

A trenér José Bordalás věří, že i ve středu se mu podaří vyhrát. "Máme za sebou porážku, která přišla ve správný čas. Nejsme perfektní a občas děláme zbytečné chyby, což mě mrzí. Naposledy jsme za ni zaplatili, z čehož se chceme poučit. Musíme víc pracovat na přesnosti v zakončení, protože to je klíčový rozdíl. Poslední duel v tomto roce chceme zvládnout a před našimi fanoušky získat tři body."

To by proti Las Palmas nemělo být zase tak složité. I když se v poslední době celek z Kanárských ostrovů zvedá, stále mu patří až poslední příčka v LaLize. Po porážce od Alavésu si v minulém kole Las Palmas připsalo cennou remízu s Espanyolem, kde muselo ukázat obrovskou vnitřní sílu. Ještě deset minut před koncem prohrávalo o dvě branky, ale nakonec díky Rémymu a Callerimu slavilo alespoň bod.

Vylepšit musí především svou obranu, která je zcela nejhorší v celé lize. Las Palmas dostalo od svých soupeřů už 36 branek, což Getafe vítá s otevřenou náručí. Navíc se Las Palmas stále potýká s absencí hlavního trenéra a tým stále vede dočasný trenér Paquito Ortiz.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Damian, Djené, Cala, Antuňes - Portillo, Fajr, Shibasaki, Amath - Angel, Molina
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Lizoain - Michel, Ximo, Bigas, D. Castellano - J. Castellano, Vicente, Viera - Tana, Calleri, Rémy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.99 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Sevilla FC  (středa 21:30)
Ambiciózní Sevilla má s Realem Sociedad společné mimo jiné to, že v poslední době ztrácí dech a přestává vyhrávat. Na stadion Anoeta přesto jede s přesvědčením, že poslední kolo letošního roku zvládne lépe a odrazí útok dotírajícího Villarrealu.

Sevilla dlouhodobě cílí na přední místa zaručující start v Lize mistrů, ale v létě musela překonat několik odchodů. Náročné období pro ni ale neskončilo, naopak se prohloubilo. Trenér Eduardo Berizzo dostal zákeřnou nemoc, se kterou musel bojovat za pomoci lékařů. Vše nakonec překonal a opět se podíval na lavičku svého týmu, který si mezitím připsal několik ne úplně přesvědčivých výsledků.

A ani minulé kolo již pod vedením trenéra Berizza nevyšlo Seville úplně podle představ. Po vysoké porážce od Realu Madrid bylo také proti Levante vidět, že Sevilla je z minulého výsledku ještě dost šokována a její sebevědomí je hodně nízko. Proti Levante se nedokázala střelecky prosadit ani jednou a jen si s ním rozdělila body. I trenér Berizzo ví, že jeho mužstvo mohl hrát mnohem lépe.

Před duelem s Realem Sociedad Berizzo prohlásil: "Minule se nám vůbec nedařilo, nehráli jsme náš fotbal. Z velké části za to mohla vysoká porážka, která nás hodně mrzela. Teď už ale musíme zapomenout na podobné výsledky a dál pokračovat v tvrdé práci. Nabrat zase sebevědomí a sílu není nikdy jednoduché, ale máme dostatečně silné mužstvo. Věřím, že se vrátíme na vítěznou vlnu co nejdříve," přeje si zkušený trenér.

Do cesty se mu postaví Real Sociedad San Sebastian, který poslední dobou rovněž nemá formu a spíše hledá vlastní tvář. Real Sociedad se sice mohl radovat z postupu do jarní fáze a tedy vyřazovacích bojů Evropské ligy, ale tento úspěch si vybral svou cenu v podobě horší formy a únavy v LaLize. Realu Sociedad v ní patří až desáté místo a na jeho kontě je jen 20 bodů, tedy dost daleko od pohárových příček.

Pokud budeme počítat všechny soutěžní duely, tak baskický celek nedokázal vyhrát už šest po sobě jdoucích duelů! Ani v minulém kole neměl dostatek štěstí, protože od zápasu s trápícím se Bilbaem očekávali jeho fanoušci mnohem víc než bezbrankovou remízu. Real si navíc dobře pamatuje poslední utkání se Sevillou na stadionu Anoeta, v němž dostal od soupeře čtyři branky.

Teď to hráči chtějí soupeři oplatit, což dokazují slova Davida Zurutuzy. "Máme za sebou několik horších výsledků, ale v minulém kole jsme ukázali, že když se držíme nějakých taktických pokynů, dokážeme získat dobrý výsledek. Vzadu jsme odehráli perfektní utkání a proti Seville to musíme zopakovat. Pokud k tomu přidáme ještě více přesnosti v zakončení, můžeme být úspěšní," věří zkušený záložník.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Odriozola, Llorente, Inigo, De La Bella - Illarramendi, Xabi Prieto, Zurutuza - Oyarzabal, Januzaj, Willian José
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Corchia, Kjaer, Geis, Escudero - Pizarro, Banega, Vazquez - Sarabia, Ben Yedder, Nolito
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.76 - 3.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - CD Leganés  (úterý 21:30)
Trochu netradičně už v úterý začne nové kolo španělské nejvyšší soutěže, které se díky svátečnímu období protáhne do sobotního odpoledne. Vrcholem kola bude sobotní El Clásico, jeho první duel se odehraje ve Valencii. Tamní Levante bude hostit Leganés, které se spoléhá na velmi dobrou defenzivu.

Leganés se pohybuje na jedenáctém místě a děkovat za to může především vlastní obraně. Ta zatím inkasovala jen 14 branek, což je méně než třeba Sevilla nebo Valencia. Zčásti za to může také fakt, že v minulém kole se hráči Leganésu proti Realu Madrid nakonec nepostavili, protože jejich vzájemný duel byl odložen. Alespoň měl tým dostatek času trénovat a připravit své síly i schopnosti na poslední soutěžní utkání tohoto roku.

A trenér Asier Garitano věří, že pauza týmu prospěla. "Měli jsme možnost víc trénovat, nabrat síly a vyzkoušet nějaké nové techniky. Myslím, že se hráči o to víc budou těšit na hřiště. Tento poslední duel musíme zvládnout, jak nejlépe umíme, abychom měli víc klidu na práci a nemuseli se obávat blízkosti sestupu. Levante je možná v tabulce pod námi, ale umí být především doma hodně nepříjemné, takže nesmíme nic podcenit. Chci, abychom si domů odvezli dobrý výsledek."

To se Leganésu v soubojích s Levante zatím nepovedlo, i když je pravda, že oba kluby spolu sehrály jen dva ligové duely, oba v rámci Segundy. Padla v nich přesně jedna jediná branka, konkrétně před třinácti lety právě v Levante. Ačkoli jsou domácí až na patnáctém místě, ztrácí na svého úterního soka jen tři body.

Levante se stává odborníkem na remízové výsledky, neboť nikdo v lize nezískal víc remíz. Body si Levante se soupeřem rozdělilo také v minulém kole, ale za tuto remízu mohlo být obzvláště rádo, protože udrželo na uzdě střelce Sevilly. Vítězství se naopak drží od celku z Valencie docela daleko a za posledních deset ligových kol vyhrálo Levante jen jednou, když si poradilo s Las Palmas.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Lopez, Postigo, Chema, Toňo - Lerma, Lukić - Jason, Campaňa, Morales - Ünal
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Tito, Bustinza, Garcia, Rico - Perez, Gabriel - El Zhar, Eraso, Szymanowski - Beauvue
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 3.08 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona16133042:742
2.Atlético Madrid16106025:736
3.Valencia CF16104236:1634
4.Real Madrid1594230:1131
5.Sevilla FC1692519:1929
6.Villarreal CF1673623:2024
7.Girona FC1665520:2223
8.Real Betis1663725:2921
9.SD Eibar1663718:2821
10.Getafe CF1655620:1620
11.Real Sociedad1655628:2820
12.CD Leganés1562712:1420
13.Celta Vigo1653827:2418
14.Athletic Bilbao1646616:1918
15.Levante UD1638515:2217
16.Espanyol Barcelona1645713:2117
17.Deportivo La Coruña1643918:3115
18.Deportivo Alavés16401212:2512
19.Málaga CF16321113:3011
20.UD Las Palmas16321113:3611

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (816)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Vie niekto, čo je na tom pravdy, že trofej pre najlepšieho hráča MS klubov pôvodne získal Ronaldo, ale prenechal ju Modričovi ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu si myslíš, že by nejvíce egoistický hráč na planetě, přenechal někomu invidualní ocenění?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vzhladom na to, ake falesone divadlo predvadzal vo finale Eura, tak je dost mozne, ze tu pojde o nieco podobne...

Reagovat
smazaný uživatel

Falošné divadlo ::lol:

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Vždyť z něho ta faleš přímo čiší....

Reagovat
Kokesh

Podle me je vice "lidstejsi", nez ocima uhybajici autista.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně krmíte ten mýtus o autistovi

Reagovat
smazaný uživatel

A vy zase o jeho falešnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím jestli to hraje nebo ne, ale že je to v oblacích lítajicí nejnamyšlenější narcis na planetě, rozhodně mýtus není.

Reagovat
smazaný uživatel

Je.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi nečetl jeho samozvolení že je nej nej nej všech dob? Ten kluk si žije ve vlastním světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

To ty taky

Reagovat
smazaný uživatel

nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

Furt dokola ty samý bullshity...

Reagovat
smazaný uživatel

Jste vtipný, jak bránite svýho narcistickýho Lafatu na steroidech.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo ho nebrání, jen odsuzujeme tyhle podobný hloupý kecy neinteligentních fanoušků barcelony jako jsi ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď....jsi mi ublížil, proč to děláš!

Reagovat
smazaný uživatel

Že tě to baví...

Reagovat
smazaný uživatel

Baví moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TrueCommunist

Nevím, co je to za mýtus, podle mě to je hotová věc. Je to prostě jasnej autista a nic s tím nenaděláš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Každý má nějakou diagnózu, ty jsi zase debil...

Reagovat
technecium

A i kdyby, tak to není nic tak hroznýho, jako když je někdo debilní narcis

Reagovat
TrueCommunist

Tak zrovna on si to může dovolit. Je pohledný, úspěšný, bohatý.

Reagovat
remeslnik

Pokud chce být někdo opravdovým idolem, tak si to nemůže dovolit, ani kdyby vlastnil celou Zeměkouli a uměl všechno na Světě a byl ve všech dovednostech nejlepší.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt to vubec nedava smysl. Proc falesny? To jako nechtel, aby Portugalci vyhrali a podporoval je jen na oko?

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Byl zvolen nejlepším hráčem finále (což je zvolen vždycky,když Real něco vyhraje), ne celýho turnaje.

Reagovat
ttopi

To je utopie

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný sport.

Reagovat
smazaný uživatel

Wow tu už bych nepustil!

Reagovat
smazaný uživatel

O co jde?

Reagovat
Switchback
Reagovat
ADM

Snívalo sa mi, že v sobotu nastúpil Gomes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fun Fact: Gomes byl při vítězném posledním Clásicu na konci rozhodující branky

Reagovat
ADM

Fun Fact - tu prihrávku čo dal by zvládol aj momentálny Suarez, a to je už čo povedať, kedže bola presná a do behu

Reagovat
Visca el barca

Coutinho za 150, plat 12 mio ročně? To je šílené.

Reagovat
smazaný uživatel

Přehnaná částka.

Reagovat
smazaný uživatel

kde to vidíš?

Já prostě nevěřím, že:

1. Liverpool prodá v poměrně dobře rozehrané sezoně klíčového hráče.

2. Barca dá za nějakýho hráče 150 mega.

3. Barca v lednu koupí hráče, co nemůže hrát LM.

Jako že ten přestup vyjde, je asi už docela pravděpodobné, ale ne v lednu.

Reagovat
Visca el barca

Na Sportu. Zatím to bylo jen slovo do pranice. Je to zatím tak reálný jako ten tvůj zdroj dole Ale tohle se dokončí, je už kolem toho strašně dlouho haló.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, už to čtu taky.

Jako ale zaplácnout si budget Coutinhem, kterej nemůže hrát LM ... To prostě nezní jako dobrej plán. Jako nejsme v pozici, že bychom mohli odmítat takovýhle hráče, takže by mě jeho příchod radost samozřejmě udělal, ale z douhodobýho hlediska nevím nevím.

Reagovat
Visca el barca

tak nějak. Na jednu stranu ho chci, na druhou je to prostě šílenost. Máme stavět stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

Dali jste 120 mega za Dembelého takže 150 mega za Coutinha pro Vás problém asi nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Dembeleho šlo 105 tuším. Je to raketa jako prase, ale pořád to má do 150 daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý s bonusama může přijít do Dortmundu dalších 50 mil euro.

Reagovat
smazaný uživatel

Bonus, ze nechodi na treninky v i Barcelone ?

105mega za skleneny francouz

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim tě, drž už klávesnici.

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar prý v létě do Realu a za něj do Paříže Dybala. To zní jako plán.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mundo.

Je to odpad, ale mě to připadá docela reálné. Jestli ne tohle léto, tak příští jo. Jako náhrada za Cristiana.

Reagovat
-Carles-

Snáď už toto leto, čím skôr ku Cristianovi, tým lepšie

Reagovat
smazaný uživatel

Já si upřímně Neymara v Realu nepřeju. Jeho styl hry v PSG se mi nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si ho tam samozřejmě taky nepřeju, ale je to přesně ten typ pro Real a pro Cristiana. A Real je přesně ten mediální klub pro Neymara.

Reagovat
Kenneth

Čímž se mu i zvyšuje šance na zlatý míč, to ho podle mě taky hrozně láká.

Reagovat
smazaný uživatel

To je otázka. Pokud by v Realu byl stále Cristiano, tak to pořád bude jeho tým. A ikdyby tam Cristiano už nebyl, tak ten tým automaticky nebude brán jako Neymarův. Tak to nefunguje.

Píšu to dole - pokud by Neymar přestoupil příští rok v 27,5 letech, tak v roce 2019 balon nebude (za podzim se nedává). V roce 2020 by (když by šlo vše podle plánu) ten tým mohl být podřizován jemu a první GB, na který by měl mít zálusk, je 2021, což Neymarovi bude skorem 30 let, takže je zase otázka, jak bude v té době vypadat herně.

Další variantou (a to bych se nařehtal) by bylo, kdyby šel Ney už letos a za rok mu Florentino koupil Mbappého, kterej by ho výkonnostně smázl.

Reagovat
Kenneth

Já si začínám čím dál víc myslet že se koupí v létě Hazard. Ten už dokonce řekl že by si chtěl zahrát pod svým idolem Zidanem a navíc bude i daleko více finančně dostupnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako je to varianta, ale tenhle hráč je typ, které tam máte. Nakonec jsme Jamese dokonce museli pustit pryč. Není to hráč, za kterýho byste měli posílat někam raketu.

To spíš si myslím, že by pro nás byl docela dobrou posilou. Doteď jsem žil v tom, že mu je tak o 2 roky víc.

Reagovat
Kenneth

Mně se ale zas tak nechce věřit že pošle Florentino do Paříže 300 mio, když nechtěl dát Mbapému plat jako bere např. Bale.

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky otázka no. Jako před tak třemi lety, kdy byl B+R vrcholem potravinového žebříčku bych tomu stopro věřil. Dneska, kdy jsou v Anglii takový velký peníze a PSG ve Francii trochu pochybuju. Ale ... pokud by šlo o Neymara ... tak si myslím, že by ty prachy Florentino asi poslal. Ale nebylo by to 300, ale spíš 400.

Reagovat
Visca el barca

Hazard je pro ně lepší volba než rozmazlenej Neymar podle mě teda

Reagovat
smazaný uživatel

Na jeho flek mají Isca, Asensia a pořád ještě i Jamese. Proč kupovat dalšího "žrouta balonů".

Reagovat
vilp

Protože s ním umí úplně něco jiného? A shodou okolností je nejlepší v tom, co Realu chybí asi nejvíc... schopnost přejí jeden na jednoho a vytvořit šanci akcí středem po zemi. Jen pro srovnání má Hazard za poslední dvě sezony zatím 222 dribblinků s úspěšností 78 %, Messi 218 s úsp. 60 %. Key passes 123 ku 109 opět pro Hazarda. Navíc letos začal hrát Benzemovu roli a sedí mu víc než dobře. A na rozdíl od Neymara není malé rozmazlené děcko, ale týmový hráč, co nebude mít problém hrát na Cristiana.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, takže bys to postavil Hazard zleva, na F9 Hazard a zprava Bale?

Reagovat
Dayman

zprava Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard všude

Reagovat
vilp

Podívej, řešit posty Cristiana a Karima nemá smysl. Když se koukneš na heatmaps všech jejich zápasů za poslední rok, tak uvidíš, že to spolu mají tak 50/50. Za mě prostě Hazard v sestavě nahradí tragického Benzemu a budou se Cristianem hýbat tak, jak se jim to bude hodit. Bale zprava na lavičce v nemocnici, nejlépe nějaké anglické, v základu Isco.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Je neco jineho driblovat v PL a v PD !!!

Neverim, ze zrovn Hazard bude mit vetsi uspesnost dribling a keypass v PD jako Messi.

Obranci v PD jsou jiny nez nemotorny holohnaty z PL

Jenom proste si nemyslim, ze Real potrebuje zrovna Hazarda ! To uz spise Barca.

Real potrebuje devitku a vykopnout Benzema. Cavani by byl idealni.

Za me momentalne nejlepsi devitku na svete.

Reagovat
vilp

Jestli v něčem mezi obránci PL a PD vidím rozdíl, tak je to rychlost. Španělsko je na tom imho daleko hůř, hraje tam totiž méně atletů. Jinak Hazard má letos v LM 437 minut, 26 dribbles (74 %), 18 key passes a dva dvojzápasy proti Atléticu a AS Roma, Messi 335 minut, 13 dribbles (54 %), 9 key pases.

Reagovat
smazaný uživatel

Rychlost ve sprintech ano. Ale co se tyce mrstnost a rychle pristupovani k hracu maji navrch PD, podle me. Podivej se kolik tech spanelu, brazilcu letos si dava PL obranci uplne v pohode.

Za me Hazard to nebude mit jednoduche v PD. Rozhodne ne jako si to dava tedka v PL.

Reagovat
vilp

A ve Španělsku si to dávají ještě více.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

V minulosti se to sice už několikrát stalo viz.(Ronaldo, Figo apod.), ale hráč, co jednou hrál v barce by prostě za Real hrát neměl. Alespoň tak to vidím já.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc by odchazel?

Reagovat
smazaný uživatel

Ikdyz pravda je, ze to jsem si rikal i u odchodu z Barcy

Reagovat
smazaný uživatel

On fotbal nevidí jako sport, ale jako obchod. Potřebuje být ve světlech kamer. Už tady ta myšlenka padla - přecenil velikost francouzské ligy. On tam (asi) je králem, ale tak nějak je králem jen ve Francii. Tak ho vidí ostatní. A to ho musí sejřit. Jestli PSG nevyhraje LM, tak se asi bude rozhodovat, co dál. Kor, když asi není v kabině tak zbožšťovaný, jak by si představoval (jako Messi v Barce).

Celkově mám pocit, že má z Messiho už trochu mindrák. On ho měl nahradit už v Barce. Bylo to tak namyšlené a vyprojektované ... Ale pak zjistil, že Messi výkonnostně neklesá (možná se spíš ještě zlepšuje) a on se už cítil býti lídrem. Tak se rozhodl odejít (prý si to nakonec rozmyslel, ale jednání už byly tak daleko, že nešlo couvnout - ale to jsou spekulace - čert ví, kde je pravda). V Paříži asi do kabiny nakráčel jak Lavi, což mu asi ostatní ne úplně sežrali. Jeho uslzená tiskovka asi vypovídá o mnohém ... Navíc mu klub koupil Mbappého, který ho výkonnostně co nevidět přeroste. To prostě není pro něj dobrá situace ...

... no a teď by teda hledal štěstí zase jinde. A jak jinak se pomstít Messimu a Barce, než jít do Realu? Akorát si myslím, že jestli tam půjde s tím, že on je bůh a ostatní hovna mu to budou dávat do prázdný kasy a ještě mu u toho leštit kopačky, tak tam narazí ještě víc, než v Paříži.

On je teď na rozcestí. Buď se vrátí nohama na zem a začne hrát poctivý fotbal, jako ve druhé (tuším) sezoně v Barce, kde makal, zesílil a byl z něj výkonnostně dvakrát lepší hráč než rok předtím ... Nebo zůstane na hrušce a šeredně se spálí.

Reagovat
smazaný uživatel

A samozřejmě jde i o věk. Z pár týdnů mu bude 26 let. Už to není ten mladíček a budoucnost fotbalu, jak se na něj svět díval v Barce. Jako jestli se někdy chce rovnat Messimu (jako sám chce), tak má nejvyšší čas. Pokud by nepřestoupil letos v létě, tak by přestupoval už v docela pokročilém věku 27,5 roku. To už by měl na vykročení s Messiho stínu tam 4 roky. A to berme, že jeho hra je převážně založená na rychlosti, kterou bude časem ztrácet. A jsem si stopro jist, že on nemá to fotbalové IQ na to, aby svojí hru transformoval a založil na chytrosti, jako Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Vycerpavajici odpoved

Reagovat
Visca el barca

Na druhou stranu se jeví jako Messiho přítel....Jezdí do Barcelony na oslavy s ním a Luisítem....Minule tam byl dokonce i Pique a Raketa. Dle mě prostě je tlačen svým týmem lidí jít na horu, bejt jednička. A to v Barceloně bejt nemohl. Ale, že by na Messiho měl pifku mi přijde jako blbost. Dokonce nedávno navštívil tréninkové centrum. Tak se nechová hráč co by měl na bejvalé spoluhráče spadeno. Já to vidím tak, že jedna polovina chtěla zůstat, město, klub, přátelé. Druhá polovina chtěla odejít a jiná možnost nebyla než bohaté PSG. Vem si, že máš tým lidí který tě tlačej celej život k tomu, abys byl jednička. Poslední dva roky totiž neztrácel jen na Messiho, ale i na Luisíta. Proto se čím dál tím víc vztekal atd. Přestup do Realu já prostě budoucí dvě léta nevidím reálně.... Pokud je v Barce tahle parta, ale kdo ví.

Reagovat
smazaný uživatel

Pifku ani ne. Můžou být přátelé, o tom to není. Ale jde o to, že chce být jako Messi. I proto odešel ...

... ale to on nikdy nebude. Takový postavení mají jen ti opravdu opravdu nejlepší ve své době.

Reagovat
Visca el barca

Tak to je mi jasný už dva roky, že na Messiho nemá a nikdy mít nebude. On těží z rychlosti a troufám si tvrdit až mu bude 30, tak bude Messi furt lepší.

Reagovat
Kenneth

Taky to tak vidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jedinou možností by byl přestup do Realu v letě 2018. Záleží jak se PSG dostane v LM a jak se budou vyvíjet vztahy v kabině PSG. Poté nevím, ale jak řikáš v předchozím příspěvku by mu bylo 27,5 let, což už fakt není mladík. Návrat do Barcelony podle mě není moc reálný, a jinam se asi hrnout nebude, možná anglie? ale kdo ví, tam by ho asi moc okopali

Reagovat
Jordi Alba

Osobně mi příde, že ty věci s kabinou v PSG, spory atd atd jsou prostě jen kecy fanoušků, co jeho odchod prostě nevzládaj. Jasně, nejsem rád, že odešel, ale mám mu to mít za zlé, že hledá jinou výzvu, že by se chtěl stát někde tahounem a nejlepším hráčem ? Kolik hráčů v této době má aspoň nějaký náznak vyrovnat se Messimu ? Jestli někdo, tak možná právě on. Já být on a toto si uvědomovat, neodpustil bych si asi to, kdybych nikdy nezkusil bejt nejlepší a to by v Barceloně prostě nikdy nebyl. Přítel, pokud je přítel, tak jím zůstane i po nějakém přestupu. Když to vše shrnu, jako člověk člověku mu to nemohu mít za zlé.

Reagovat
Jordi Alba

zv

Reagovat
ADM

Reagovat
ADM

A zrovna v tejto poMourinhovskej ére ja necítim žiadnu extra rivalitu. Kuknem rád oba tímy, samozrejme radšej som keď vyhráva Barcelone. Osobne by mi bol jeho prestup do Realu ukradnutý, nech si hrá kde chce. On proste musí byť no1, vtedy rastie aj jeho výkon..

Reagovat
Ed_Hazard

Hezky hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Když se ho na tiskovce zeptali, jak je to s těma vztahama v kabině a on se rozplakal.

Pokud jsou schopní se tahat o balon na place před desetitisíci lidma, tak si můžeme jen představovat, jak se k sobě chovají tam, kde na ně nikdo nevidí.

Reagovat
Jordi Alba

No, právě, že mohou mít úplně normální vztah mimo dění. Tak prostě jednou v zápalu boje chtěli oba míč. Už je to fakt trapný, to blití na Neymara. Tak odešel jako jeden z mála z Barcelony za lepším (pro něj), tak mu to přej. Lepší tu už čìst trolling, jak takováto hovna.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

četl jsi to vůbec?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

jirko tady je ale evidentní, žes nikdy fotbal nehrál...My se s kamarádama na fotbale dohadujeme furt, to je prostě v zápalu hry....kor kdyz je to v zapase. Stokrat vic to prozivaj oni, jsou soustredeni jen na fotbal, emoce v nich jsou na uplne jiny urovni nez my na sranda fotbalku...Proste soudis dle nepodlozenejch faktů a na zaklade toho, ze brecel na tiskovce ( mimochodem jsem mel za to, ze bulel kvuli novinarum, ze to prekroutili a nic z toho neni pravda - tudiz uplnej opak, ale to se jen domnivam, ja sem do toho nijak zvlast nestoural)...Vubec bych neveril nejakejm spekulacim, ktery jsou schvalne zvelicovany a umele vykonstruovany, protoze to ma samozrejme tu největší čtenost...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
uff

Reagovat
remeslnik

Visca 12:55 Neymarovi bych nevěřil ani nos mezi očima, pro mně je to křívák, který by byl schopný se upsat i ďáblu, jen aby se mu říkalo Nejlepší. On ví, že to tak má a že to je blbě. Tam někde hluboko uvnitř něho je maličký Neyík, který je kamarád s Leošem i s Luisem, ale nemůže s tím nic udělat, je to silnější.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
patas92

Taky si ale hodně zakládá na svojí značce a image. A nějakým brzkým přestupem do Realu si ještě víc poškodí už tak ne moc dobrou reputaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže zase by brzkým přestupem mohl navodit dojem, že přesně takhle to celou dobu chtěl a plánoval.

Reagovat
valloire

u koho si ji poškodí?

Reagovat
patas92

U mě

Reagovat
valloire

to ale nikoho nezajímá páťo

Reagovat
valloire

už sis nakoupil alkohol?

Reagovat
patas92

Ještě ne, do Silvestru času dost

Reagovat
valloire

ale sobota se blíží páťo

Reagovat
patas92

Vítězství proti Realu alkoholem neslavím

Reagovat
valloire

No ale vy právě nevyhrajete, tak si nakup ten alkohol, abys spláchnul smutek.

Reagovat
Visca el barca

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží jak to Zizu postaví. Snad nedá tu jeho klasickou sesatvu. Dal bych šanci Asensiovi tomu se proti Barceloně daří + by nebylo na škodu kdyby se chytil i Benzema nějakym náhodným gólem. Tip - 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Guedes a Kondogbia do Vale natrvalo? To si nechám líbit :)

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Majk91

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid má zájem o Edena Hazarda z Chelsea a pokud by belgického reprezentanta doopravdy koupil, bude mít o dalším kroku jasno Marco Asensio. "Jestli přijde, tak odejdu," vzkázal vedení. (abola.pt)

V tom případě Edena nechci...

Reagovat
LAM

Trochu divný,aby to prohlásil takhle trvdě.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 300 mil. euro vám ho při nejhorším prodáme no

Reagovat
smazaný uživatel

Nestojí ani 50.

Reagovat
smazaný uživatel

To si piš, že stojí. A daleko víc..

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč co si nevěří, že se dokáže prosadit kvůli jednomu novému hráči fakt nemá cenu ani sto milionů, natož 300 ty jelito.

Reagovat
smazaný uživatel

Jelito jsi ty, když jsi nepochopil vtip.

Reagovat
smazaný uživatel

Chich. Jdu se převléct, prochcal jsem si trenky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ve školce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj problém.

Reagovat
Majk91

Vymenime za Gomesa, vacsiu hodnotu nema

Reagovat
smazaný uživatel

Si blázen. Asensio je fotbalově úplně jinde než Gomes.

Reagovat
Majk91

to je take iste jak tych tvojich 300 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to myslel ze srandy.

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid čeká o víkendu utkání s Barcelonou, do kterého by nemusel zasáhnout Cristiano Ronaldo. Toho po Mistrovství světa klubů trápí zraněné lýtko, díky čemuž naplno neabsolvoval dnešní trénink

Reagovat
ADM

Pôjde aj o jednej nohe..

Reagovat
smazaný uživatel

Nic vážného

Reagovat
Ed_Hazard

Kasicke predderby kktiny. Cakam kazdou hodinou ako Messi nepriznal dalsie prachy a ako niekto nachytal Crisa v hadke s tou jeho priatelkou

Reagovat
ADM

Alebo nejakým priateľom

Reagovat
Switchback

Reagovat
Ed_Hazard

Neuveris, ale povodne som tam mal napisane "nachytal Crisa s nejakym priatelom na jachte"

Reagovat
patas92
Reagovat
patas92

Cavanus taky dobře, no

Reagovat
smazaný uživatel

Ten se může stát Legendou.

Reagovat
ADM

Strašná beštia. Taký ťah na bránu ako má on nemal v tých rokoch ani Leo

Reagovat
Majk91
Reagovat
ADM

Nj, Mbappe mal dnes 19

Reagovat
Majk91

Reagovat
Gazdo

Ach krasne

Reagovat
smazaný uživatel

sice jo, ale bez tý Xaviho geniální přihrávky je ta akce poloviční

Reagovat
Largo

Tak určitě

Reagovat
vilp

Pěkné. Akorát jsem věřil, že nebude mít potřebu vymýšlet na hlavně podobné komedie.

Reagovat
ADM

To vymýšlajú aj o niekoľko rokov starší hráči a zďaleka im nepodporili sebavedomie 9 miestnou prestupovou sumou

Reagovat
patas92

Mně vždycky černoši s těmahle stříbrnýma vlasama připomenou moji neoblíbenou buchtu

https://i.mimibazar.cz/h/bc/10/100528/11/j83132.jpg

Reagovat
remeslnik

třeba tu polevu na hlavě má taky citrónovou !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

To jsme prosrali..

Reagovat
Ed_Hazard

Však nás dá sa povedať vydieral. Tými požiadavkami čo chcel celý prestup zabil..

Reagovat
misinho7

je pravda ze chcel vela ale tak vidime aky je to hrac no..v 19stich je uz svetova trieda

Reagovat
Ed_Hazard

Nech je to aj nový Messi, v ďalších rokoch by sme z neho zošediveli. Chcel by očividne viac a viac a to by som sa potom pozrel ako by na takéto veci reagovali hráči ako Kroos, Isco, Asensio a pod. Rozosral by čo sa dá a tak či tak by šiel naspäť do Francúzska (PSG)..

Takýchto grázlov nechcem u nás vidieť, ak nejde do Realu pre to, aby sa bil za jeho dres, tak potom veľa šťastia v inom klube.

Reagovat
Visca el barca

Tak on na konci léta ještě čekal na Barcu, jemu bylo očividně jedno kde skončí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Tak tak

Reagovat
misinho7

Reagovat
-Carles-

delo

Reagovat
technecium

Ten je fakt skvělej, ta rychlost...

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jinak ještě statistika potvrzující jeho dominanci.

https://pbs.twimg.com/media/DRmz6IGWkAAzEMJ?format=jpg&name=large

Reagovat
smazaný uživatel

Pripomina mi mladeho Ronalda

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Už to tady jednou bylo, a ani předtím se tomu nikdo nesmál.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

https://www.youtube.com/watch?v=Xnq91bfHXNk&t=1s

Bakambuuu Bakambuuu .... Najhorsie Vianocne video vsetkych cias

Reagovat
Baronne

Tak Ronaldo ani dneska netrénoval s týmem.. Ale tomu prostě nevěřim, že by nenastoupil

Reagovat
technecium

Odpočívá

Reagovat
smazaný uživatel

jakou pravděpodobnost dáváte tomu, že Dembelič nastoupí do El Clásica v základní sestavě?

Reagovat
Rattlesnake

0%

Reagovat
smazaný uživatel

1%

Reagovat
remeslnik

90% !!!

Reagovat
Baronne

Tak 10%.. Věřim tomu, že by mohl nastoupit z lavičky třeba v 70tý

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde říkal, že nenastoupí. Kvůli jednomu zápasu nebude riskovat zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale: je to obrovská posila za obrovské prachy, chce se ukázat, vedení ho chce ukázat, protože ještě prakticky nic neodehrál, i tyhle marketingové věci jsou důležité...trénuje už hodně dlouho, takže podle mě tam určitá možnost je, aniž by něco riskovali. Jenom mě zajímalo, jak to vidíte

Reagovat
remeslnik

Nenastoupí !! To si Barca nemůže dovolit risknout nejen po jeho zdravotní stránce, ale ikdyby, tak bez herní praxe zrovna na Real ? Ať je v tabulce kde chce, pořád je to nejnebezpečnější soupeř a konkurent.

Reagovat
smazaný uživatel

Budou radi v Barcelone, ze borec bude chodit i na treninky vlastniho klubu za 105 mega

A celou leto tu lidi nadavaji a kritizuji Paulinho(pred i po prestupu)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak V Katalánsku to vypadá zajímavě. Masírka tvrdila, jak tam prostě lidi nezávislost nechtějí a je to jen otázkou pár řvounů.

Jsem zvědav, co na tohle Rajoy. Po referendu to podělal, tak teď dostal druhou šanci zachovat se jako chlap. A samozřejmě jsem zvědav, co představitelé EU - ti mají taky druhou šanci na zachování své vlastní tváře.

Já si teď vůbec nedovedu představit, co se bude dít - Katalánci jsou schopní vyhlásit nezávislost téměř hned. A Španělsko bude chtít zachovat za každou cenu celistvost svého území, takže je nebudou chtít pustit. Bude další násilí? Represe? Zavírání vůdců? Jsem zvědav.

A za všechno si může Madrid sám tím, že prostě Kataláncům nedal to, na co mají právo. Územní celistvost se dlouhodobě nedá udržet silou - to si měli uvědomit.

Rajoy je adept na lůzra roku - jestli je někdo, kdo postrčil Katalánce na cestu k nezávislosti, tak je to on.

Reagovat
technecium

Souhlasím. Kdyby to referendum nechali jen tak prostě projít a pak prostě jen řekli, že je neplatné, nikdy by tihle separatisté ty volby nevyhráli. Ale ten policejní zásah zasel tolik křivdy, že se to teď prostě projevilo. Tak ať si za tu ignoraci násilí Brusel tu smetanu slízne...

Reagovat
remeslnik

No, může to tak být, ale stejně si myslím, že se neodtrhnou. Rajoj si myslel, že když udělá veliké bububu, tak si to katalánci sami rozmyslí volit seporatismus. Jenže to po zlém nevyšlo. Za Rajoja pomůže zatlačit Brusel, protože pak by to s těmi odtrhávacími tendencemi v různých státech EU mohlo být horší. A nedokážu si představit ty zmatky. Pokud to šp. min. předseda nebude chtít podruhé řešit silou, jakože si myslím, že ne, tak bude nucen kataláncům minimálně vrátit původní autonomii a bude nucen přidat nějaký bonus - buď sníží odvody do st. kasy (nebo povolí někde jinde), aby se ty tendence neopakovaly. Podle mne se musí domluvit. I Barcelona ví, že by měli trnitou cestu a nejistý výsledek, ale minimálně něco z toho budou chtít vytěžit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako je těžko představitelné, že by ve vyspělé Evropě vznikl nový stát ... Ale jestliže separatistické strany dostaly tolik hlasů, tak prostě Katalánci tu samostatnost opravdu chtějí. Pokud tomu bude opravdu někdo otevřeně bránit, tak to shodí jedny ze základních hodnot, které by měla tato vyspělá Evropa obhajovat. Pro Evropu tyhle volby budou velký oříšek a nejednoho politika z toho rozbolí hlava.

I podle mě by bylo nejideálnější řešení široká autonomie a to i fiskální ... Ale to prostě po těch listopadových dnech už asi není možné. Nevím, co všechno by musel Rajoy nabídnout, aby to separatisti mohli vzít a neztatit tvář před svými voliči.

Jak píšu - bude to strašně zajímavé. Já mám velkou radost, že dostala ta španělská nabubřelost a arogance pěkně na frak. A další radost mám z toho, že i evropští politici konečně pochopí, že nejde jít dlouhodobě proti názorům prostých lidí a že pořád jen říkat lidem, jak se mají chovat a co je pro ně nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

... není možné.

Reagovat
remeslnik

Jasně, v tom máš pravdu. Jenže musíš taky uznat, že kdyby se to začalo podle toho drolit, tak tu můžeme mít za chvíli další stovky států, státečků a možná i ministátečíčků. Mimochodem, to, co se tam děje je i díky tomu, že je kataláncům dovoleno a umožněno bez jakéhokoliv (většího) ovlivňování svobodně volit. Zkus si něco podobného představit třeba v Rusku nebo Číně. Něco na těch podnes zavedených hranicích a státech je. Jde o to, jak to je v nich právně a vztahově ustanoveno. Je taky jasné, že dochází k jistému vývoji a určitě části, často etnicky ohraničené (např. "naše" katalánsko), které se ekonomicky za poslední desetiletí (tj. množ.č.) zvedne daleko víc, než zbytek krajiny a cítí jakési právo na větší díl ze společné kasy. No a ti ostatní se zdráhají a je na nich, jak se domluví. Madrid se domluvit moc nechtěl, tak je to tam, kde to je. No a dál to je, jak jsem to psal výše. Madrid to bude muset akceptovat, pokud bude chtít udržet Španělsko pohromadě a bude jim muset vrátit, co měli a ještě jim k tomu něco přidat, aby jim zavřeli huby. A Puigdemont tvář před voliči neztratí, když na to přistoupí. Jde o to to potom nějak rozumně vysvětlit voličům, že se chtěná samostatnost směnila za jiné výhody. A že skutečná samostatnost by mohla být ošemetná. Už třeba jen v tom, že by nemusela být přijata do EU, ikdyby s tím vláda v Madridu souhlasila. Veto by řeklo minimálně Rusko. No a co jen z toho jednoho vyplývá si dokážeš domyslet. Jen z cestovního ruchu a zemědělství by katalánsko myslím nevyžilo. Není to ani ropný, ani surovinový gigant.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Katalánsko ale historicky je jasně daná země se svými hranicemi, zvyky, jazykem a evidentně i silným národním cítěním. Je docela přirozený, že si chtějí vládnout sami a že si sami chtějí rozhodovat o svých penězích ...

Svobodné volby jsou v západní Evropě snad přirozeností a ne výsadou. To bys mohl napsat, že můžou být rádi, že můžou dýchat čistý vzduch ...

Píšeš to rozumně, ale já tam rozpor vidím - Puig teď bude těžko vysvětlovat, že nezávislost vyměnil za ústupky ze strany Madridu. Voliči by se (oprávněně) mohli ptát, proč jim o negativních dopadech nezávislosti neřekl před volbama. Na stranu druhou může Puig přiznat, že vyjádření veřejnosti o nezávislosti (volby) chtěl jen jako nástroj k nátlaku na ústupky z Madridu. Pak je otázka, jak to lidi vezmou, protože se budou cítit (právem) podvedeni.

Katalánsko má výkonnou ekonomiku. Ano, EU nebude ráda, když by se Katalánsko odtrhlo. Ano, EU půjde na ruku Rajoye a případně Katalánsko nepřijme. Ale jsem si jist, že po nějaké době (a nebude to dlouho) by EU Katalánsko přijmout musela, protože si nenechá takovou výkonnou ekonomiku ujít. Byli by hloupí.

Katalánsko by to v prvních okamžicích po odtržení nemělo jednoduché, protože by dostávalo facky ze všech stran, ale jsem si jist, že by se to po nějaké době stabilizovalo a vrátilo minimálně na současnou úroveň. Já bych o ně neměl strach. Trochu mi jejich situace připomíná Slováky, o kterých si mnozí mysleli, že dopadnou tvrdě na držku ... Ale opak je pravdou - oni jsou daleko větší střelci, než my - oni měli odvahu udělat rozhodnutí, o kterých bychom my tady maximálně jen debatovali, možná ani to ne. A teď ten deficit na nás dohnali a v některých oblastech jsou před náma.

Reagovat
remeslnik

Jiříku, teď nemám čas, musím jít sportovat a pak doplnit tekutiny s partijou kámošů a vyhrát 3,60 v mariášu. A to je důležitější než Pučdémon s Rachójem.

Reagovat
Teoretik

Tenhle argument s odtržením stovek států je fakt hloupý.

Reagovat
Xavi

Celé je to blbost, jak může Rusko vetovat vstup do EU.

Reagovat
Ed_Hazard

Ty si asi zástanca niečo na štýl radikálnej demokracie. Človek je tvor hlúpy, veľmi hlúpy. A keď dostane do ruky neobmedzenú slobodu a uplatňuje demokraciu vo svojej plnej "kráse", tak je z toho iba bordel. Ak si nečítal, prečítaj si knihu 1984 od Orwella. Krásne dielo o ľudskej povahe. Obyčajný človek zo svojej podstaty musí byť určitým spôsobom vedený a riadený, tak to vždy bolo a aj bude. remeselnik to dolu popísal pekne, ja totižto z pohľadu obyčajného katalánskeho občana fakt nevidím žiaden prínos v odtrhnutí, ak ty hej, tak mi ho prosím predostri. Rád sa poučím.

Reagovat
Ed_Hazard

*samozrejme som myslel remeslníkov príspevok nado mnou

Reagovat
smazaný uživatel

To je přece úplná blbost proboha ...

Zbytečně to vyostřuješ a stavíš Katalánce a jejich několik staletí zakořeněnou touhu na roveň s nemyslící masou nýmandů.

Katalánci jsou vedení - měli vždy svojí vládu. Není to tak, že by po vyhlášení nezávislosti vypukla přímá demokracie, zhroutil by se systém a nastolila se vláda lidu ...

Přínos odtrhnutí? A to jako chceš hodnotit tady odsud jako Čech a Slovák? Neměl by ses na to spíš podívat pohledem člověka, který je několik staletí v nechtěném područí?

Nabo jinak - jsi Slovák. Proč jste se od nás v 93 odtrhli? Kde jste viděli klady toho odtrhnutí? A zkus se na to podívat tehdejšíma očima, kde byla vaše ekonomika polovičně výkonná jako ta naše. V době, kde jste tím rozdělením ztratili přímý kontakt (německá hranice) s vyspělou západní Evropou ...

Reagovat
X-bano-X

Z hdp katalanska sa do jeho rozpoctu vracalo len cca 15 %. Spanielsko na oplatku zabezpecovalo armadu.....Izrael v case ked sa staval zbrojnou velmocou daval na armadu 20 % hdp, bezne je to do 5%. No neviem ci by obycajny obcan nepocitil 7 nasobny narast prijmov regionu........o tom ako to pocitia obcania mozu hovorit baskovia. Stal sa z nich region s najvacsimi investiciami do infrastruktury.

Reagovat
Ed_Hazard

Nerozumiem dodnes tomu, čo bude to veľké plus pre nich, ak sa odtrhnú. Reči o srdiečku a vlastenectve nech si strčia niekam, žijeme v 21. storočí preboha. A argument, že sú najbohatšou časťou tu a odčlenenie nebude pre nich problém tu tiež neuspeje, pretože neviem či si to zachytil ale drvivá väčšina veľkých korporácií, ktoré sa tam nachádzajú ohlásila už v priebehu leta, že po prípadnom odtrhnutí sa budú sťahovať do Španielska. Výhody EU im proste nejaké samostatné katalánsko, nikdy neposkytne..

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste se odtrhávali těsně před začátkem 21. století. Jaké rozdíly vidíš v rozdělení Španělska a ČS?

Ale to přece nemůžeš hodnotit ty tady odsud.

Reagovat
Teoretik

Tobě může připadat vlastenectví hloupé, ale uvědom si, že spousta lidí to cítí jinak. Je celkem jedno, zda je vlastenectví špatná nebo dobrá vlastnost, ale existuje a je to realita, pokud se to nerespektuje, tak to vždy dopadne špatně.

Reagovat
Teoretik

V tom je ta výhoda, že se celý spor vyřeší odtržením jednou pro vždy.

Reagovat
Ed_Hazard

Nepripadá mi hlúpe, ale mám zdravý rozum a nebudem sa asi kvôli vlastnej pýche hnať do záhuby. Momentálne rozloženie krajín má nejaký charakter, tak to akceptujem a prispôsobím sa. Čo sa stalo v minulosti, stalo sa. Týmto hašterením nikomu nepomôžu, sebe už vôbec nie. V dobe kde je trendom spájať sa za účelom väčšej prosperity začnime deliť štáty na kúsky. To by teda dopadlo.

Reagovat
Teoretik

Dobře si to zdůvodňuješ, ale vede to až k pokrytectví. Takže status quo až po odtržení Slovenska? To byl ten zlomový moment, od kdy by se mělo rozložení států a hranic ve světě respektovat? Každopádně podle mě vidíš jen krátkodobé dopady případného odtržení a přehlížíš dlouhodobé.

Reagovat
Ed_Hazard

Preco sa vsetci odvolavate na odtrhnutie Slovenska? Ja som nikde nepisal ze nase ostrhnutie bolo perfektnym krokom, ja si to totizto ani nemyslim. Toto ani nie je rovnaky pripad, uz len z toho titulu, ze sa spanieli nepovysuju nad katalancov, ci mylim sa? V Ceskoslovensku bol slovak vzdy ten....no povedzme "druhorady" Ci uz v oblasti investicii, polohy strategickych podnikov a pod. Tym padom to logiku malo.

Ja si prave myslim, ze by tie dlhodobe dopady ani nestihli nastat.

Reagovat
smazaný uživatel

a je to tady

Reagovat
Teoretik

Ta kdy nastal ten moment, od kdy by se měly hranice akceptovat a přizpůsobovat se jim? Vestfálský mír? Však se od té doby hranice změnily několika tisíckrát. Fakt tvůj argument nechápu, proč zrovna nyní nemá stát právo na sebeurčení, respektive by o něj neměl usilovat dle tvé logiky.

To s tou druhořadostí je fakt celé směšné.

Jenže dlouhodobé dopady nastanou, pokud Španělé nebudou respektovat katalánskou identitu a celý problém budou přehlížet jako dosud. Pokud začnou umírat lidé, tak tvé ekonomické důvody pro setrvání budou fakt nicotné.

Reagovat
Majk91

Nase odtrhnutie bolo tou najlepsou vecou, aku sme mohli urobit.

Reagovat
Baronne

Reagovat
Xavi

Jakože v 21. století vymizelo srdíčko a vlastenectví? Mluv za sebe. Uvědom si, že ve Španělsku byla totalita od roku 36 do smrti Caudilla tedy 75 a ještě v roce 83 myslím, proběhl puč.

Reagovat
Ed_Hazard

Takže uprednostníme srdiečko a vlastenectvo pred zdravým rozumom, obrovskými ekonomickými a hospodárskymi problémami. Aha. Európa žije v modernej dobe - zdá sa ti, že sú katalánci nejako utláčaní oproti ostatným občanom španielska? Ak by boli, potom by som to chápal Však ja to kataláncom aj celkom prajem, príde vytriezvenie a to veľmi rýchlo.

Reagovat
smazaný uživatel

a kde furt vidíš ten zdravej rozum? To, že ty něco tak cítíš, neznamená to, že to tak cítí Katalánec. On vidí zdravý rozum třeba zase někde jinde.

Reagovat
Xavi

Když pominu ten zdravý rozum a přejdu rovnou k tomu utlačování, tak třeba to nedávné referendum ukázalo, jak to tam funguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vidim plus pouze pro vyvolene Katalance, ze tam ti nahore budou mit korytko pro sebe !!!

O obycejny lid nikdy nejde. Ti nahore budou kralove ve vlastni zemi.

Dalsi plus je, ze velky zemi budou chtit kolem sebe spoustu male zemicky, ktere se jim konkurovat nemuzou !!

Ceskoslovensko byl a je porad pojem. Zvlast treba v Asii, Cine, Indii atd.

Oni neznaji Cechia ani Slovakia. Pro me je strasna skoda, ze CSFR zanikl jako velmi zname zeme v Evrope i po svete. Spoustu vyrobku dodnes se maji jmeno spojene se csfr jmeno.

Treba kvalitni zamky, vybaveni dvere atd.

Kdyz se odtrhli slovaci, tak to byla prohra pro obycejny lidi z obou statu.

Meciar i Klaus potom vyzrali korytko do syta.

Rozdel a panuj. Bylo to vyhodne pro USA i Rusy.

Pac nemaji kolem sebe a citlivy zoby velke zemi.

Koukni se, jak se roztrhlo Juguslavii na kousicky, jen protoze se meli bliz k Rusko nez k USA/zapadni Evropu.

K odtrzeni neni duvod uz v dnesnim globalizacnim dobe.

Proto IRA a Baskove, take postupne rozpustili svoje oddily.

Neni mi sympaticke Katalancu co chteji rozbit suverenni stat jako je Spanelsko a chteji mit svoji koryto. A nemluvim o obycejny, ale ti co jsou nahore.

Navic ti lidi nejsou nijak utlacovane a utiskovane oproti zbytku obyvatelstvo ve Spanelsku.

Naopak maji geograficky vyhodu oproti regionu ktere jsou uprostred Spanelsko a nemaji souseda Francie nebo more pro turistiku.

Pro me tohle odtrzeni je proste strasne mimo a pusobi to smesne, kdyz vytahuji ekonomicky cislo. Zvlast az budou muset uzivit 470tis.nezamestnanych, skoly, nemocnici, ehmm armady(nebo zoldy pro ochranu, pokud chteji byt neutralni zeme.), veda a vyzkum, rozvoj regionu, silnice a dopravu atd.

Samozrejme, ze se z toho nejak vyhrabou.

Ale budou malicke zemi, kde budou maximalne starat se o tluste nemci na dovolene.

Asi se nudim, vzdyt je to jedno... Hlavni je, abych mel pivo u fotbalu

Reagovat
frankiefcb

Jenom se vyjádřím k tomu, že ETA rozpustili své oddíly jenom díky vlemi velkých ústupcích ze strany Španělů (především zpravování vlastních peněz a napojených služeb na toto). Paradoxně to, co Katalánce sere nejvíce, ale jim to nedají, jelikož se Španělé bojí, že je to zruinuje, když je nebude živit Katalánsko.

Reagovat
smazaný uživatel

ETA chtel uplnou odtrzeni od Spanelsko. To, ze postupne preslo do kompromisy je vec druha.

Pak uz jenom ustupek, aby ETA zachovalo tvar a Spanelsko dal mohlo byt bez terorismus.

Zrovna vsechny duvody vede k ekonomicke samostatnosti ehmm koryto je male asi...

Takovy ekonomicke argumenty by mohli pouzit i Bavoraci a vykopat celou vychodni Nemecko do zadele.(soc.davku 400€ v zapadni a 800€ ve vychodnim) atd...

Nevidel jsem lepsi duvody, nez ekonomicke...

Reagovat
JM

Rajoy v tomhle posral, co mohl. Kazdopadne celkem jim to odtrzeni preju, myslim, ze z toho pocatecniho nadseni prijde vystrizliveni dost rychle.

Reagovat
remeslnik

Oni si s Pučdémonem nemají co vyčítat. Jeden se vezl na vlně separatistů, druhý byl neústupný a, jak se u nás říká, "zaťatý". Píšu to výš. Katalánci se neodtrhnou, neboj. Britové to mají těžké a už teď jistá část pro Brexit začíná couvat, takže kdoví, jak tam to ještě dopadne. A Katalánsko by to mělo ještě daleko těžší než těžké.

Reagovat
Teoretik

Reagovat
frankiefcb

Nejlepší je masírka zase od Zapletala, kde mi přijde, že ten chlap zase neví o čem mluví. Říct, že na mandáty vyhráli separatisti a na hlasy voličů uninisté to je docela od tak seriózního novináře naprostý blud. Smutné. Proč? Jelikož se o to zajímám, tak napíšu trochu analýzu tchto voleb.

1. C´s občané (unionističtí pravicoví liberálové) volilo 1.102.099 25,37%

2. JUNTSxCAT (katalánští pravicoví liberálové) volilo 940.602 21,65%

3. ERC-CatSí (katalánští levicoví liberálové) volilo 929.407 21,39%

4. PSC (unionističtí socialisté) volilo 602.969 13,88%

5. CatComú-Podem (neutální levičácí - spíše pro nezávislost hlavně jsou pro referendum uznávené Madridem, lídr starostka Barcelony byla jedna z hlavních postav referenda 1. října a snažila se uklidňovat kohouty Rajoye a Puidjmenta) 323.695 7,45%

6. CUP (katálnští komunisti) 193.352 4,45%

7. PP (Rajoyovi unionističtí pravicoví konzervativci) 184.108 4,24%

Takže si to shrňme separatistická tridáda (Junts+ERC+CUP) 47,49 % 2 063 361 vs. Unionistická triáda (C´s+PSC+PP) 1 889 176 43,49 % a pak je tu neutální PODEM. Takže z výsledku je jasné, že na mandáty, na voliče i na procenta vyhráli separatisti. Unionisti nikoli. A proč nelze za unionistickou stranu považovat PODEM - protože tahle strana nemá sice v programu nezávislost, ale legální referendum. Dále starostka Barcelony patřila mezi tvrdé kritiky Rajoye při aplikaci článku 155 a stále chce vypsání referenda. Nejsou sice agresivní separatisti, ale v žádném případě unionisti. Takže bych chtěl apelovat na lidi, aby moc nevěřili tomu, co slyší, že více lidí volilo unionisty. Nevolilo. P.S: Jenom pro představu v nelegálním a tvrdě potlačovaném referendu, kde několik uren bylo zabaveno volilo samostatnost 2 045 000 samostanost. Takže větší číslo, které nebyli unionisté schopni porazit v regulérních volbách při abnormální účasti 82 %.

Reagovat
Teoretik

Mě pobavil Rajoy, který dnes začal házet čísla, jak separatisté postupně ztrácejí podporu. Je to dezinformační masírka, resp. ohýbají ta čísla jak se jim to zrovna hodí do chlívku. Dneska člověk musí prověřovat každou informaci, každé číslo, protože VŠICHNI vedou dezinformační kampaně.

Reagovat
smazaný uživatel

Drive se tomu rikalo "propaganda"

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu mi chybi ta atmosfera bitvy jak za Mourinha, ale i tak uz se docela na zapas tesim. Snad to nebude 0:0 nuda...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mi nechybí ani trochu. Naopak jsem rád, že se ty vztahy po odchodu toho psychopata ustálily a ta rivalita se vrátila do normální roviny.

Reagovat
JM

Guardiola v tom taky nebyl uplne nevinne.

Reagovat
smazaný uživatel

co udělal?

Reagovat
JM

Co treba to EC, ktere jste vyhrali 5:0, Ronaldo si jde pro balon, Guardiola naznaci, ze mu ho poda, pak ho hodi do prdele a kdyz do nej Ronaldo strci, tak se tvari jak nejublizenejsi clovek na svete...

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna situace v jednom zápase. Nic, co by systémově ovlivňovalo celou tu atmosféru okolo clásica.

Reagovat
JM

A taky uplne zbytecna provokace, ktera tu tehdejsi situaci vystihovala, uznavam, ze ta atmosfera byla hlavne Mourinhova zasluha, ale zaroven jsem presvedceny, ze kdyby trenoval Barcelonu nekdo jiny, tak to tak vyhrocene nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím - mohl si to odpustit.

Pepek tu rivalitu vyostřil spíš tím, že z Barci udělal takový stroj. Mou byl najatý právě proto, aby ten stroj zkusil porazit. Pepek na to šel fotbalově, Mourinho použil naprosto všech prostředků.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle v žádném případě nijak nerozhodlo o průběhu tolika dalších zápasů.

Byl to první zápas Josého proti nám. Dostal neskutečně naloženo a pochopil, že fotbal proti Barce nemá cenu hrát.

Reagovat
JM

Zlodeji, pls

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš to popřít, prosťáčku, ale když nerozumíš fotbalu teď, rozhodně jsi mu nerozuměl před sedmi lety. Taktika Realu první zápas s námi a následující zápasy byla naprosto odlišná. Zkusil hrát fotbal a dostal naloženo. Následně se jeho hra zakládala na znechucení hry Barceloně. Fauly, provokace a další věci. Když ani tahle taktika dlouho nezabírala, mohli jsme si všímat daleko větších a větších projevů frustrace. Zahrát atmosféru, která v těch zápasech byla, na jeden moment z prvního zápasu může fakt jen tupohlav jako ty.

Reagovat
JM

Veril bych ti, ale to je asi celkem risk.

Reagovat
Visca el barca

On fotbalu nerozumí, je tu jen od provokace...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
teenz

Pochopil, pak vás porážel i béčkem.

Reagovat
valloire

Reagovat
patas92

Reagovat
roman1978

Ani náhodou. Za prve, Ronaldo auty moc zrovna nehaze a za druhé ten balon hodil xabimu, který si pro nej šel. Ronaldova reakce, jasná červená a stopka. A co potom provedlo to hovado zkurvene ramos - ten měl mít stopku doteď.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

co to?

Reagovat
smazaný uživatel

Co je jako za argument, ze Ronaldo auty nehaze? Guardiola (a obecne trener druhyho tymu) neni zadna autorita, ktera rozhoduje o tom, kdo ma a nema hazet auty. A to s Xabim uz vubec nedava smysl.. jednak Ronaldo byl bliz a evidentne se toho mice dozadoval vic a za druhy pokud ten mic Ronaldovi nehodil, protoze auty nehaze, tak proc ho hazet Xabimu? Xabi ty auty z pozice stredniho zaloznika asi taky tezko hazel.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Hraci v tech zapasech podavali jeste lepsi vykony. Z ciste sportovniho hlediska se mi ty zapasy vice libily a dostaly do pameti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tý době to byly bezkonkurenčně nejlepší týmy na světě - Guardilova Barca byla možná nejlepší tým v historii a Real se nám chtěl za každou cenu vyrovnat. Ty sportovní výkony byly na hranici možností.

S rivalitou to mělo málo společného. Kdyby Mourinho přišel teď, tak by to sportovní výkony těch týmů na tuhle roveň nezvedlo, protože toho prostě ty týmy už nejsou schopný.

Reagovat
smazaný uživatel

To nic nemeni na tom, ze kazdy hrac do toho daval vse a melo to zvlastni naboj. A vitezstvi chutnalo o to vice.

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Reagovat
Jerichoo

Tak to posledné ligové clasico bolo asi najlepšie aké som kedy videl.

Za Mourinha to bolo vyostrenejšie ako aktuálne ale ak sa pozrieš ešte viac do minulosti tak to bolo vyostrené minimálne na rovnakej úrovni aj bez Mourinha.

Reagovat
LAM
Reagovat
valloire

Za to bych zavřel tu stodolu na 10 let.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

"Srdciar" Puigdemont sa ešte stále schováva ?

Reagovat
Teoretik
Reagovat
technecium

Reagovat
remeslnik

Asi ta tabulka měla být o trochu větší, protože nějak nemůžu najít největšího borce fotb. světa CR7. Ten bude určitě někde víc vpravo a nahoře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Teoretik

"If you mean the best whose name isn't Messi, then he's the blue dot left to Asensio". Netřeba jmenovat průměráky.

Reagovat
smazaný uživatel

Mascherano je v nominaci

Reagovat
Switchback

Atleti

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti trapnejsi vic jak Jihlava

Reagovat
bartlu

Jak nekdo muze fandit tymu jako jsou Atleti, to je hnus. Zlata Chelsea a ten jejich beton par let zpet, protoze to, co predvadi Atleti je nejodpornejsi fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
popltak

Reagovat
bartlu

Ty pyco fuj, jeste jeden komentar si ten kentus zaslouzi. Tohle je ty kks enormni mrdka fotbal. Ty vole fuj, fuj, fuj...takovy zazitek uz si teda nikdy nezopakuju. To se radsi nebudu divat ani kdyz budou hrat s barcou...

FUJ

Reagovat
technecium

Stegen - Semedo, Pique, Mascherano, Alba - Busquets - Iniesta, Rakitič, Roberto - Messi, Suaréz

Paulinho naskočí v 60. Minutě a zvrátí průběh zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Radši bych dneska Paulinha místo Rakety.

Reagovat
technecium

Paulinho je lepší jako náhradník

Reagovat
masly008

kua al comedio už v 1 jo? asi se to hraje hlavně pro číňany no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
masly008

copak neuvidíš to?

Reagovat
stas87

OT:

Kto ma zaujem, tak diskusia k MS20 v hokeji bude tu.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/korupce-v-ruskem-fotbale-realita-66690/

Reagovat
smazaný uživatel

a je tu nejaka diskuze o tenise¨?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Necela hodka a jdeme na to. Diky Cino, ze nemusime cekat az do sesti vecer

Reagovat
smazaný uživatel

Necele dve hodky, sorry

Reagovat
Robbie

Dneska chci vidět Kovacice ne Isca, potrebujem rychlý přechod do utoku

Reagovat
Robbie

Navas-Carvajal-Varane-S.Ramos,Marcelo,Kovacič-Kroos-Modrič-C.Ronaldo-Asensio y Benzema

Reagovat
Hristo Stoichkov

Barca dle očekávání.

FC Barcelona XI:

Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Paulinho, Messi, Suárez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Vermaelen. Masch je taky zraneny?

Reagovat
smazaný uživatel

Vermaelen už hraje nějakou dobu základ místo Umtitiho.

Reagovat
smazaný uživatel

Umititi je ještě mimo, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Je

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak..ja to "místo" pochopil v tom smyslu, ze ho vytlačil ze sestavy

Reagovat
Hristo Stoichkov

Masch už má jednu nohu v Číně a Verma po zranění Umtitiho svou šanci využil.

Reagovat
Dayman

Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos, Kovačić; Benzema, Ronaldo

Reagovat
Afrokrecek

Máte někdo nějakej opravdu kvalitní zdroj, kterej hází minimum reklam, neseká se a má uctyhodnou kvalitu?

Reagovat
Afrokrecek

Teda stream na Classico, aby to nekteri pochopily

Reagovat
el Principito
Reagovat
Afrokrecek

nehází to tam reklamu každých asi 30 sekund?

Reagovat
el Principito

vůbec žádnou

Reagovat
Afrokrecek
Reagovat
smazaný uživatel

Zacatek zapasu a bloknou to

Reagovat
Mercury

pochopitelne, nemaji na to prava

Reagovat
smazaný uživatel

a je to

Reagovat
JM

Digi Sport 3

Reagovat
Afrokrecek

pokud možno internetovy zdroj

Reagovat
Mateo16

Dpc to je zostava

Reagovat
Mateo16

Potrebujeme nutne vyhrat a on tam da Kovacica + Casemira ako bonus na hrot Karima

To je ako za Mourinha

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna najlepsia mozna, do druheho polcasu pride opica

Reagovat
Hristo Stoichkov

Bál jsem se, že by třeba chtěl použít Asensia na Sergiho Roberta, nebo posadit Casemira a naši zálohu přehrát (na což určitě máte), ale ZZ naštěstí nepřekvapil.

Reagovat
Mateo16

Aspon keby Kovacic hral trochu vysunutejsie ale na 1000 % bude hrat niaku osobku na Messiho.

Takze v ofeznive mame Ronalda a tragickeho Karima a hrame doma a potrebujeme nutne vyhrat

Reagovat
Hristo Stoichkov

Podle mě ten zápas bude o ničem, protože ty středy jsou přervaný k prasknutí a ten doublepivot na Messiho asi bude platit, jelikož tam bude minimum prostoru. Ale bohužel máte na lavičce několik možností, jak s tím zápasem něco udělat...my tam nemáme prakticky nikoho.

Reagovat
vilp

Reagovat
Majk91

Toto bude strasny boj o stred ihriska

Reagovat
Mercury

nejaky stream na pre-match studio (eng) ?

Reagovat
alcantara

Ceballos tribuna?

Reagovat
Billy McClane

Proste su vsetci zdravi a momentalne tam zo zalohy nie je koho ineho posadit. Jeho chvile este pridu

Reagovat
alcantara

Len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Boha, ten Roberto bude hořet

Reagovat
alcantara

Pekne kotlebovske transparenty

Reagovat
smazaný uživatel

Hned na zacatek ten titulek: League goals: Ronaldo 4 Messi 14

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by se v Plzni poustelo

Reagovat
Kixi Syhimour

Ta Pazderková

Reagovat
popltak

Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Ronaldo

Reagovat
Miguel19

Jak tohle může Casemirovi furt procházet tvl..

Reagovat
Kixi Syhimour

Kanté>>>Casemiro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Jak toto neni faul

Reagovat
smazaný uživatel

jak mohl nepisknout faul na iniestu

Reagovat
patas92

červená

Reagovat
smazaný uživatel

ked Real nemoze rozhodca pomoze

Reagovat
smazaný uživatel

Ten fotbal je stejne jen otazka karmy. Letosni sezona je pro Ronalda jen karma za tu lonskou, kdy se mu darilo vse. Titul z Eura byl napsany osudem, tak se mu to ted vraci

Reagovat
smazaný uživatel

Boha, co ta Barcelona hraje? Takhle priposrane tam nehral ani Martino

Reagovat
smazaný uživatel

Busquet moze Kantemu tak lestit kopacky

Reagovat
smazaný uživatel

*Busquets

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
blaugrana

Aka robím to seba kkta na základe 20tich minút.

Reagovat
alcantara

Kante je atlet bez mozgu, Sergio je oproti nemu Messi.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určite. Kante je top na svojom poste, Busquets je napoly futbalista, napoly simulant.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
Nikikrew

wtf?

Reagovat
alcantara

Tak je aspon futbalista. Kante je top atlet na svojom poste, suhlas

Reagovat
teenz

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Oba dva jsou skveli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proc

Reagovat
Teoretik

dneska mu to zatím nejde,on potřebuje hrát v týmmu, který kontroluje zápas držením míče, tyhle obranné taktiky podle mě nejsou pro něj

Reagovat
smazaný uživatel

Busquets je fotbalově 6krát lepší ale hraje fyzicke vykony ma jako 50lety frajer na hanspaulce

Reagovat
Kixi Syhimour

Ronaldo

Reagovat
Switchback

Hm hrajeme celkem sračku, kdo by to čekal

Reagovat
Teoretik

klid, tohle je klasika pod Zidanem, vždy na nás vlítnou, bylo důležitý, že jsme ten úvod přežili bez inkasované branky a teď snad začnem získávat větší kontrolu nad zápasem.

Reagovat
Kixi Syhimour

Navas

Reagovat
smazaný uživatel

By me zajimalo kdy dal naposledy Ronaldo takovou prihravku :D

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen

Reagovat
dantetomas

Konecne sa nieco deje

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal se dostal do takove faze, ze v podstate jsou prvni polocasy naprosto zbytecne. Ve vetsine zapasu, kor tech dulezitych, jsou prvni polocasy jenom taktika. Asi zacnu sledovat zapasy az od 60. minuty, to bohate staci. Stejne se rozhoduje az v rozmezi 85 - konec zaasu

Reagovat
smazaný uživatel

To co hra Iniesta by Coutinho odohral s prstom v riti a este by obcas aj zavesil

Reagovat
smazaný uživatel

Ve veku Coutinha by to hral Iniesta taky

Reagovat
Teoretik

Ve věku Iniesty bude Coutinho vypasený a vychlastaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc? Neni ta dobry profesional?

Reagovat
Teoretik

Je to Brazilec, to stačí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Coutinho ale nemá přijít jako náhrada tohohle Iniesty, ale jako náhrada 25 letýho Iniesty

Reagovat
smazaný uživatel

ved preto sa cudujem, ze ho fans barcy nechcu za 100 mega lepsieho nenajdu

Reagovat
Kixi Syhimour

Oni ho nechtějí protože jestliže to má být náhrada za Iniesta tak musí být ještě lepší

Reagovat
dextroza_m

Kurwa, že ho chceme

Reagovat
smazaný uživatel

S nim by dostalo El clasico novy naboj

Reagovat
alcantara

By sa ani nedostal k lopte pri takom presse a zuzovani priestoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
osobnostx

On nešuka pilki, pilki šukaji jego ! Kdo se dívá na poláky???

Reagovat
smazaný uživatel

Ja Mazec

Reagovat
smazaný uživatel

Taky

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema a tyčka. Name more iconic duo, I'll wait.

Reagovat
Baronne

Messi a tyčka

Reagovat
patas92

Casemiro a žluté karty v rozhodčího kapsičce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Reagovat
smazaný uživatel

Pique a Twitter

Reagovat
Mercury

Bartrabauer a Fontasbauer

Reagovat
Teoretik

Kam ten Roberto lítá? Pak furt chybí na beku a Pique se musí stahovat k lajně

Reagovat
GEGE

atmosféra jak někde v Anglii...hrozná bída...

Reagovat
smazaný uživatel

zatial nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Do 30. minuty uspávačka hadů, poté se to trochu rozjel, ale celkově docela bída. Ronaldo jde vidět. Messi prachbídný.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi nahrávka na všechny šance Barcy a je prahbídný . To že k němu za prvních 20min nepřišla nahrávka je jiná věc.

Reagovat
alcantara

Bez Messiho by sme si na utocnej polovici nedali dve prihravky po sebe.

Reagovat
Allianz_Arena

Messi je právě i dnes celkem jednoznačně nejkvalitnější hráč na hřišti. To, že Barcelona hraje nějak prapodivně je věc druhá. Spíš je třeba vidět, co musí Messi dělat, aby se k něčemu měl šanci dostat...jinak ta geniální přihrávka na Paulinha, který to také udělal skvěle

Reagovat
REPLIKATOR

Proč z takové dálky zkouší přímo na bránu

Reagovat
smazaný uživatel

chtel ronalda trefit do hlavy, i kdyz ten se skoro vyhnul

Reagovat
Switchback
Reagovat
smazaný uživatel

vzal ho pres parky, jasna

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna

Reagovat
masly008

taková španělská asi.

Reagovat
smazaný uživatel

to, co piskli lovrenovi bylo jeste horsi..

Reagovat
smazaný uživatel

si asi nevidel posledne anglicke

Reagovat
masly008

tak tam jsou všeobecně rozhodčí kokoti,ale vlastně v la lize taky co?

Reagovat
smazaný uživatel

no jednoznacna, ze se vubec ptas...

Reagovat
X-bano-X

Neviem na co tam Carvajal ukazoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Ne asi.

Reagovat
smazaný uživatel

Paulinho nejlepsi hrac Barcelony v El Clasicu. Nikdy jsem nemyslel, ze neco takovyho napisu.

Reagovat
One-Real

Já se v létě veškerýmu výsměchu vyhnul. Přivést hráče z Číny zní směšně, ale ve fungujícím týmu takovej hráč může mít svoji důležitou roli (viz my, i když mají jiné úkoly).

Reagovat
osobnostx

On hraje dobře od svého příchodu, ne?

Reagovat
patas92

V postupném útoku je ale stejně jako Rakitič se Suarezem nepoužitelný a díky nim větsinu zápasu "hrajem" v 8 lidech. Normálně bych ho dal na hrot místo toho uruguajského chuje.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nejlepší? Prakticky jediný jeho pozitivum je výběr místa a schopnost dostat se do šancí a pokud je nedá, je nám ve hře k ničemu (kromě pressinku vaší rozehrávky). Nejlepší teda za mě Piqué.

Reagovat
Teoretik

Dobrý poločas, Real tam měl sice náznaky, ale k ničemu velkému se nedostal. My hrajem taktickou a obrannou klasiku. Real asi najde ještě tak 15 minut, co pojede ten svůj pressing a bude nás nahánět po celém hřišti, pak jim dojdou síly a rozbijem je

Reagovat
ratusek

Tak se na to podívám že uvidím pořádný zápas a to je panečku uspávačka. Barcelona si přijela pro remízu, utočí ve 3 lidech a Real taky nic. hrozná nuda

Reagovat
masly008

hlavně nulový presing od obou.a jak píšeš útok ve 2-3 lidech.nuda

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Switchback
Reagovat
Jordi Alba

Modrič netušil.

Každopádně nejlepší zatím asi Paulino a Pique.

Reagovat
smazaný uživatel

modric v zaloze nejvyraznejsi, real je vzadu trochu zmatecny, je treba to vyuzit

Reagovat
LAM

Náš klasickej venkovní výkon pod Valverdem-vůbec se na to nedá dívat Tohle hráče v útoku musí hrozně bavit.Aby se Messi dostal k míči,tak musí až na půlku,Suarez zas jenom zkouší doběhnout dlouhý míče.

Zatím to vypadá že chce Valverde touhle taktikou ubránit remízu.

Reagovat
Jordi Alba

Dnes bych Luise moc nekritizoval, snaží se, maká.

Reagovat
LAM

To mu nikdo neubírá,ale ta taktika a hra pod Valverdem je pro Messiho i Suareze úplně na pí..,takhle se k míči v posledních 30metrech skoro nedostanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi přijde, že jsem tam přijeli pro remízu. Ale poslední dobou máme ty první poločasy vždycky strašný. Ze začátku to byla od nás strašně nervózní hra. Jako by jsme čekali s čím přijde Real a nechtěli útočit.

Reagovat
Dr. Admess

Že to tu nevidím zmíněný.

Ale škoda toho Robertova pasu, že po tom krásným sólu mu nevyšel, Suárez by šel v podstatě od půlky úplně sám. Fakt škoda.

Penalta být měla, ale co už.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodci trochu podleha atmosfere - penalta, spatnej ofsajd na luise, 2-3 dalsi prosly fauly, na druhou straun dobre pisklej ofsajd ronaldovi

Reagovat
smazaný uživatel

Valverdeho taktika, tvářit se, jakože jsme si přijeli pro remízu. Real musí vyhrát a ke konci zápasu otevře obranu, bude útočit se vším. A to přijde naše chvíle a výhra.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S tím jak Kova hraje tu osobku na Messiho real vlastně na vlastní půlce hraje se 3 stoperama

Reagovat
stas87

Odkedy je z Carvajala ubulena sracka, co rada beha za rozhodcom?

Reagovat
masly008

od té doby co je ve španělské repre a vidí že kolega na druhé straně to dělá taky.

Reagovat
Switchback

Suárez všechno posere

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Switchback

Reagovat
dantetomas

No jo, hovoris z duse fandov Realu

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba naděje Realu na tři body?

Reagovat
Kixi Syhimour

Luísito!!!!!

Reagovat
ADM

Jooo. Bus kral. Natiahol x hracov

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
alcantara

Joooooooooooo

Reagovat
patas92

golasoooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherný gol.. .wow

Reagovat
ADM

A Kovacic obrovska chyba...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam bylo vidět že měl osobku na Messiho, ten spomalil a kovacic taky a gól

Reagovat
smazaný uživatel

Kante < Bus

Reagovat
Kixi Syhimour

Kanté=Bus

Reagovat
Jordi Alba

Anoooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
patas92

Kovačič by tu osobku na Mesiho možná neměl brát tak vážně

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

tak dyby sel po rakiticovi tak ten to posle messimu,.. sergio vytvoril to precisleni, pak uz s tim toho moc delat neslo

Reagovat
patas92

No tak ale on po něm ale prostě musí jít. Nemůže mu takhle vyklidit cestu až k bráně

Reagovat
smazaný uživatel

no nemuze, ale ciste podle me se mel snazit udelat trochu tlak na rakitice, ale jinak hlidat messiho, precejenom jestli nechat jit messiho v takove situaci nebo rakitice, vyberu si taky rakitice...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Pogba > Kovačič

Reagovat
smazaný uživatel

pogba by chybu nespravil lebo by sa na branenie uplne vysral

Reagovat
nani92

ale tým by dal jasný signál obrancom, takto bol Marcelo aj Ramos vypojený

Reagovat
smazaný uživatel

Kovačič se vysral na Ivana aby byl pořád u Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

raktic to udelal genialne, vyuzil kovacice a toho, ze nesel ponem, ale hlidal messiho a jinak busqets kante who??

Reagovat
smazaný uživatel

To, co předvedl Bus před tím golem bylo neuvěřitelné... to umí jen on

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Heisenberg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Reagovat
patas92

A Kanté

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ten aj lepsie.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
vilp

Verratti.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Teoretik

Ten Kovačič

Reagovat
smazaný uživatel

Kovacic .. ale trener rikal, at se od Messiho nehnu

Reagovat
REPLIKATOR

Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

Kovačič

Reagovat
smazaný uživatel

Stream je shit, kdo tam z Realu stal na stredu a pak to vyklusal zpatky u toho golu?

Reagovat
stiflerovamama

Kovacic wtf

Reagovat
dantetomas

Kua to boli diery v tom strede pole. Hlavne ze tam ma Real 4 hracov. Carvajal tiez len vyklusaval

Reagovat
ratusek

jak mu Kovačič ještě uhnul

Reagovat
dextroza_m

Casemiro vyjebanec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Heisenberg

Busquets

Reagovat
Kixi Syhimour

Redka

Reagovat
Teoretik

Reagovat
ADM

Ramos wtf. Ten mohol mat redku. Opat

Reagovat
dextroza_m

Ramos nezvladajko

Reagovat
alcantara

Ramosove retard akcie zacinaju.

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

kokot ramos zase v akci...

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos nezvlada a jeste k tomu vypada jak kdyz je ostrihanej podle kastrolu..

Reagovat
mistr129

a to na krku má být Hitlerovská orlice či co?

Reagovat
Baronne

Vymrdanec tyvole

Reagovat
technecium

Prasemiro s Ramosem měli bejt venku, hovada nezvladajka

Reagovat
Teoretik

Jasná červená, zmrd

Reagovat
stiflerovamama

Ramos ono to strasne nezvladaju v hlavách

Reagovat
stiflerovamama

oni

Reagovat
smazaný uživatel

za tuhle facku by se ani Bud Spencer nemusel stydět

Reagovat
Dr. Admess

Casemiro prasí, nic.

Ramos pěstí do držky, žlutá.

Pěkně, Real.

Reagovat
stas87

To je odpad...a este ma tu drzost diskutovat s rozhodcom.

Reagovat
smazaný uživatel

ramos ruda nic

Reagovat
blaugrana

Žumpa už sa zapísala do diania. Dlho sa na to čakalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos

Reagovat
ratusek

ty pičo, Ramos pěkný hovado, mě ldostat červenou. jasnej umysl

Reagovat
Teoretik

Tohle musí být dodatečný trest kurva, stop aspoň na 5 zápasů

Reagovat
frankiefcb

Jasná červená

Reagovat
MadMrJacky

V osobním souboji největších vylízanců znovu vyhrál Ramos na Suarézem

Reagovat
dextroza_m

Paulinho, Roberto, Vermalen

Reagovat
dextroza_m

Zatím super

Reagovat
Kixi Syhimour

Teda Luis

Reagovat
Teoretik

Udělal to dokonale, aby Carvajal dostal rudou

Reagovat
Kixi Syhimour

To ano

Reagovat
smazaný uživatel

nazdaar vymrdanci

Reagovat
smazaný uživatel

poklonte sa kralovi

Reagovat
dextroza_m

Král ma vytrhane obočí, toro je bůh!!

Reagovat
smazaný uživatel

moja chyba

Reagovat
smazaný uživatel

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

To je kkt :DDDDDDDDDDDDDDDDD

Reagovat
Switchback

co to bylo dopiče

Reagovat
Murena

Jooooo

Reagovat
smazaný uživatel

co to dpc

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

lol.. kolikrát to Leo suarezovi musí namazat?

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
ADM

Gooool

Reagovat
alcantara

Takto zobrat gol Paulinhovi. Zomri

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Šílenost! Konečně mi to připomíná El clasico Gratz Barce k titulu, zaslouženě!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je shitshow zas

Reagovat
Tuard.MUTD

Carvajal nene

Reagovat
smazaný uživatel

este redka ramosovi

Reagovat
Baronne

To se vyplatilo

Reagovat
Dr. Admess

Lol, Carvajal.

Suárez je taky vocas. Paulinho naštěstí supr.

No, a Leoš, s přehledem.

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!

Reagovat
Jordi Alba

Krása!! Tohle nemá chybu.

Reagovat
blaugrana

Ak to udržia a príde v januári Cou, tak to bude sen.

Reagovat
smazaný uživatel

Carvajal doprial gol Messimu nech Ronaldo zaplace

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Carvajal kvalitní brankářská práce

Reagovat
smazaný uživatel

vsadit na to ze ted ramos nedohraje?? tutovka

Reagovat
Petřík-FCB

hlavně ať u toho někoho nezraní

Reagovat
One-Real

Že já na ten druhej poločas spěchal.

Reagovat
frankiefcb

teď to teprve začne

Reagovat
patas92

btw Carvajal > Mignolet

Reagovat
MadMrJacky

Reagovat
smazaný uživatel

tak vzhledem k tomu, ze i zima > mignolet, tak to neni zas tak prekvapive.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Infi

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
blaugrana

Luis 10 gólov.

Reagovat
20fredy20

Ťažko sa hra bez kúpeného rozhodcu hlavne že teplomer získa nejakú cenu aj keď každý vie že Messi je úplne inde

Reagovat
Dr. Admess

Tak myslím, že i tak odvedl solidní kus práce.

Odpustil penaltu, redku Ramosovi a minimálně žlutou Casemirovi. Brankářskej zákrok už prostě musel, to by bylo moc okatý už.

Reagovat
oli9

Solidne to Real nedává. Doufám ze jim Leo jeste ze 2 goly přidá

Reagovat
popltak

Celý Madrid čumí, jak to Barcelona umí.

Zápas jen potvrdil, že Barca je jinde než Real. No a snad konečně čuráci z Madridu pochopili, že Messi je bůh. Ronaldo je jeden z mnoha, nemůže se srovnávat s Messim.

Reagovat
20fredy20

Penaldo je buh na góly do prázdnej z metrového ofsajdu

Reagovat
smazaný uživatel

A ty seš salát.

Reagovat
smazaný uživatel

vyměň si plenku popleto

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se na zaznam. Zapas mohl vypadat úplně jinak kdybyvhom proměnili x šancí v první půli. A jako fanoušek united by si měl mít jiny nazor na cristana za to co u vás v minulosti předvedl ty šašku a ne rikat že je jeden z mnoha. Kolik těch z mnoha v united předvedli to, co on. Od doby co odešel hrajete takovou sracku, že se na to nedá koukat.

Reagovat
smazaný uživatel

Je až neuvěřitelný kolik šanci ten Suaréz potřebuje aby dal gola. Mimochodem tenhle ronaldo vyhrál zlatý míč, možná tak za marketing. Messi ikdyž nehraje nic moc furt tvoří hru a nahravá dopředu a ronaldo nic jen se vzteká akope kolem sebe a myslí na penaltičku.

Reagovat
marke7

Ale vždyť to v podstatě vědí všichni krom všech fanoušků Ronalda a některých fanoušků Realu

Reagovat
stas87

Ja teda uz cakam udrzbu. Real si nedovoli to otvorit a Barcelona ich bude setrit. A ani ten magor uz neurobi nic, aby nedostal druhu zltu.

Suarez. ultratraged. Ten by mal ist peso do Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že nebude. Pořád je to Real a ještě jeden gol musí přijít.

Reagovat
20fredy20
Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
dextroza_m

Dejme jim bůra!!

Reagovat
ADM

Paulinho je uplny kral. Zasnem z neho

Reagovat
dextroza_m

Dnes ale pochvala i Vermalen a Roberto.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi to nebo rozhodčí píská fakt dobře!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

isco jezraneny nebo proc vlastne sedi??

Reagovat
smazaný uživatel

Nepasuje do systému.

Reagovat
smazaný uživatel

real fakt není měřítko,když i barca jsi dělá z nich prdel a ještě v madridu ,ale co letos jsi dělá prdel z realu kde kdo i Spurs jsi je namazaly na bochník dvakrát

Reagovat
popltak

Tvoje čeština taky není prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohnice maj vycházky?

Reagovat
marke7

"jsi" => "si" pls

Reagovat
Teoretik

Sakra ještě hrajem, dejte jim bůra

Reagovat
Dr. Admess

.. Hlavně tří body, furt nemáme vyhráno...

Reagovat
oli9

zaslouzili by nalozit

Reagovat
dextroza_m

Denis na plac!

Reagovat
dextroza_m

Těším se na web bilybatel.cz na blbouna s přezdívkou Tiger, to bude zase příběhů, proč jsme vyhráli

Reagovat
ramm+

Kovačič při rozhovoru s novináři:" ..rozkaz zněl jasně.."

Reagovat
Teoretik

Modrič v druhé půli

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle smrdi peknou nadilkou, ukazkove jsme se po prvnim golu rozsypali. Carvajal ovsem legenda.

Reagovat
oli9

To jako vazne tento Ronaldo ziskal zlaty mic ?

Reagovat
oli9

To jako vazne tento Ronaldo ziskal zlaty mic ?

Reagovat
dextroza_m

Ne, ten měl více vyxtrhané obočí...

Reagovat
Teoretik

vždyť dnes nehraje, tak jej nesuď

Reagovat
dextroza_m

Už by chtěli penaltičku

Reagovat
dextroza_m

Mám pocit, že jsme přestali hrát dpč

Reagovat
Kixi Syhimour

Casemiro

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by to chtělo druhou žlutou pro Ramose a bylo by to perfektní Clasico.

Reagovat
wiggum

Nejlepší hráč světa je zraněný nebo proč nehraje?

Reagovat
dextroza_m

Varane ty vole jaký samoplácač o zem

Reagovat
smazaný uživatel

varane ten krik

Reagovat
smazaný uživatel

varane dobra herecka

Reagovat
ratusek

To už je vyloženě trapný. Barca může do brejku ale oni se uplně zastaví a ztrapnují Real ještě víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Vermaelen

Reagovat
dextroza_m

dnes výborný.

Reagovat
Kixi Syhimour

jsem nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Bratranec od DiMarii píská ty malé věci fakt luxusně

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Teoretik

MAtS

Reagovat
smazaný uživatel

Bejl

Reagovat
smazaný uživatel

proc je proste nedojebou nejakym protiutokem nechapu..

Reagovat
Jordi Alba

Čtou valloireho komenty.

Reagovat
dextroza_m

tři madridisty těžce zranil, dva zhmoždil a zbytek ZESMĚŠNIL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Stegen klasicky.

Reagovat
Al Capone

Luxus Carvajal...oba goly jeho chyba, hlavně ten první kdy si tam vyklusával jak na tréninku.

Reagovat
Afrokrecek
Reagovat
salm0n

On byl vždycky ko*ot, proto hraje v Realu

Reagovat
Dayman

klid, jen mu to vrátil za Schära z minulýho kola, což bylo samozřejmě v pohodě

http://www.lolotaku.com/upload/gif/13052.gif

Reagovat
smazaný uživatel

jinak teda vtipne, ze gareth prijde a je hned jinde nez ronaldo

Reagovat
Matesuj

By se měl Messi vzpamatovat, takhle brutálně sundat Varaneho...@messiinjail

Reagovat
oli9

Ronaldo klasika neviditelny, ma pulce se vzteka a rozhazuje rukama.. pal prijde nejake las palmas kteremu da dva goly a zase tu budou fanoušci realu onanovat

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Koukej na ten tvůj průměrnej liverpool a na adresu real madrid se nevyjadřuj.

Reagovat
oli9

Jo díval jsem se na něj s Arsenalem, no objektivně jsem zhodnotil ,že naše obrana je směšná a utok top..stejně tak jsem se díval na El Clasico a viděl jsem domimanci BArci, Messiho perfektní výkon, Ronalda sem bohužel kromě promáchnutí neviděl..a Ramose který měl letět ven... to že to nezvládáš objektivně zhodnotit za to nemůžu

Reagovat
dextroza_m

Chceš ho zabít?

Reagovat
smazaný uživatel

To co si napsal mělo být objektivní? Spíš k smíchu.

Reagovat
oli9

Co z toho se v tom zapase nestalo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika neviditelny. Frajer, mohl dát 2 goly v pohodě. Nebyl vidět, ale v tomhle zápase se nedařilo nikomu. Ale spoustu zápasu letos zahral dobře takže psat klasicky neviditelny je hloupost.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva proč jim nenaložej ještě jednoho, asi nikdy neslyšeli o Csaplárovi

Reagovat
dextroza_m

je po poločase...

Reagovat
smazaný uživatel

A po sezóně.

Reagovat
smazaný uživatel

A po tiketu.

Reagovat
dextroza_m

po prdeli

Reagovat
20fredy20

Barca dnes povinné body , aj keď Atletico a Valencia budú ešte nepríjemní

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí dneska luxus.

Reagovat
dextroza_m

myslel, že jsou to prachy Jardy...

Reagovat
dextroza_m

najdětě nejaký komentář valoára k Paulinhovi prosím

Jinak Valverde chtěl srovnat síly ap oslal tam Gomese?

Reagovat
Dr. Admess

Gomes . Messi tam byl úplně sám, vole.

Reagovat
dextroza_m

i Rakitic se nějak rozehrává

Reagovat
MadMrJacky

Sergi Roberto v záloze

Reagovat
dextroza_m

Ten klučina je neuvěřitelný.

Reagovat
Kluivert9

V zimě fakt musí přijít kvalitní stoper. Na Real sice rozlámanej Verma stačí, ale na kvalitnější soupeře v LM to chce posílit, zvlášť když odchází Mascherano...

Reagovat
dextroza_m

Verma hraje skvěle

Reagovat
dextroza_m

Ale chápu ten sarkasmus

Reagovat
blaugrana

Thomas je perfektný.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
alcantara

Gomes to su strely tyvole.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde chce asi Real ponížit ještě víc tím, že tam pošle ty největší kopyta co máme

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
ADM

Gomesa nepredame za peniaze

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
patas92

Gomš

Reagovat
smazaný uživatel

gomes

Reagovat
smazaný uživatel

to byla uplne straasna strela

Reagovat
Teoretik

Už ho prodejte

Reagovat
smazaný uživatel

Gomes

Jinak Roberto si dnes vytřel prdel se všemi

Reagovat
patas92

Hlavně s Kokeshem

Reagovat
Baronne

Reagovat
Murena

Reagovat
blaugrana

Gomes.

Reagovat
smazaný uživatel

smatlak gomes at zmizi navzdy z barcy

Reagovat
Dr. Admess

Ten Gomes, to je fakt lempl.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Murena

Reagovat
alcantara

Vidaaal este Vermaelen pls.

Reagovat
dextroza_m

Pique

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
oli9

Haha madrid

Reagovat
dextroza_m

debakl

Reagovat
smazaný uživatel

Je to krááál

Reagovat
ramm+

Reagovat
patas92

Zidone?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Muhahahaha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Joooooooooooooooooooo. Stastne a Vesele.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Nevadí, Kikina zajde na pedikůru, ke kosmetičce a bude v pohodě

Reagovat
teenz

Vtípek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Realita.

Reagovat
ramm+

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Dr. Admess

Dominance...

Real totálně směšný teda.

Reagovat
20fredy20

Ronaldo je fakt lepší ako Messi ?

Reagovat
CR7RONALDO

áno

Reagovat
teenz

5:5... jsou stejně dobří.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Majk91

este ze funguje to marketingove ocenenie

Reagovat
REPLIKATOR

na ofsajdy

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo na Lea nikdy nemal, marketingove zlate lopty sa nepocitaju

Reagovat
Kixi Syhimour

Kde je Valloire?

Reagovat
dextroza_m

na Šumavě

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, rikal ale, ze tu je porad

Reagovat
Kluivert9

Staví raději kadibudku, ať má kam házet ty jeho hovna...

Reagovat
smazaný uživatel

na to má bohužel EF

Reagovat
uff

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš počkat, až budeme hrát s Las Palmas. To tu bude mít 45 komentářů.

Reagovat
Kixi Syhimour

Díky

Reagovat
Jordi Alba

Celkem strop. Dostat gól od Vidala.

Reagovat
dextroza_m

a to se málem trefilo to nemehlo Gomes

Reagovat
smazaný uživatel

No, málem

Reagovat
dextroza_m

u toho golu Vidala tam dělal, že tečoval

Reagovat
Jordi Alba

Přál sem si jako střelce Piqueho, ale Gomes by taky potěšil.

Reagovat
dextroza_m

ty vole to by papa Perez vysolil tak 400mil E v zimě

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby to ramos vykopnul tak ho neuznaj

Reagovat
smazaný uživatel

Messi běhá tvoří šance pro ty kopyta v 93 minutě a Ronaldo už od poločasu stojí a rozhazuje rukama.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
technecium

Hrál Cristiano?

Reagovat
celeb

v ofsajde hej.

Reagovat
REPLIKATOR

Goooooooooooool 0:3

Reagovat
Baronne

Navas

Reagovat
celeb

Stastne a vesele vsetkym madridistom, santa Messi a jeho druzina rozdavali darceky uz v sobotu!

Reagovat
Baronne

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Murena

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Nutno dodat, že Santa Messi rozdává dárečky po celý rok.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Dr. Admess

Tak snad svět opět viděl pravdu.

Reagovat
blaugrana

MOTM Sergi Roberto každopádne. Ten sa dokáže na veľké zápasy hecnúť ako Don Andrés.

Reagovat
Jordi Alba

Neskutečnej muž okamžiků.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Messi. Opět 1+1 a kdyby Suarez a Gomes nebyli největší paliči pod sluncem, tak těch asistencí i dneska mohl mít klidně 5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Leo je proste tak dobrý, že 1+1 je už jeho štandard pomaly, ale Sergi dnes proste tak oslnil, že ten primát aspoň pre mňa patrí jemu.

Reagovat
loki5

Reagovat
Dody10

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Sergi v záloze a Semedo na beku. Prosím Ernesto stav to takhle. Jinak Sergi je srdcovka . Sympaťák, odchovanec, běhavej, a technickej, zvyklej na hru Barcy .

Reagovat
technecium

Neskutečně ho žeru

Reagovat
smazaný uživatel

Já si hlavně užívám to, kolik lidí říkalo, že na to nemá atd. Xavi taky dělal pod van Gaalem krok po krůčku, stejně jako Iniesta pod Rijkaardem. Není všechno hned. Stačí dát těm našim perlám z akademie čas a voila jakého zas máme záložníka z domácích zdrojů.

Reagovat
Dr. Admess

Byl výbornej. Ale stejně tak i Messi, Busquets a MaTS. Tito 4 oslnili nejvíc v mých očích.

Reagovat
blaugrana

Thomas. A Gerard dnes tiež heroicky.

Reagovat
celeb

Semedo dosiel na plac a hned vytvoril Realu najvacsiu tutovku v 2. polcase, ked prehlavickoval loptu za seba dozadu ... Ufff, Ako talentovany byt moze, ale posledne zapasy kedy nastupil bol maximalne nespolahlivy. Proti Celte sa doslova zrutil a musel byt striedany, lebo nevedel dat 1 dobru nahravku. Videl som od neho aj vyborne vykony, preto ho nezatracujem, ale ma na com pracovat chalan.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
loki5

Dneska hrál úžasně.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

V 2. poločase nás přejeli jak Bartošovou. Zaslouženě, není potřeba hledat výmluvy

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
dextroza_m

První jste byli o něco nebezpečnější vy.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Souhlasím. Ale co z toho

Reagovat
celeb

z ofsajdu hlavne. Paulinho mal 2 dobre sance, hlavne ta delovka, ktoru Navas vyskrabal nad brvno sa pytala do branky.

Ale hej, 2. polcas uplne odpadli - takyto dominantny vykon (az na par minut po striedaniach) si fakt nepamatam. Uz len to, ako Asencio s Baleom stali asi 8 minut pripraveny striedat a nemohli sa dostat na travnik o niecom vypovedalo.

Reagovat
celeb

*pripraveni

Reagovat
ramm+

Muhehe, tohle potěší

Reagovat
smazaný uživatel

stastne a veselé HAHA mrd-rid

Reagovat
wiggum

Mrd-rid na to jsi přišel sám?

Reagovat
smazaný uživatel

Mrdriť

Reagovat
ramm+

Ke Kristýně jako dělané

Reagovat
smazaný uživatel

Podle hodnocení hráčů je to tak že Sergi Roberto 8.49 a Messi 10.0.

Reagovat
Visca el barca

Tak jsem se o gól seknul no.... Krásne Barca!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nezaujatý fanoušek mužu říct že s Messiho strany docela solidní kuřba v souboji 2 nejlepších fotbalistu planety Messi je prostě jinde

Reagovat
El Cid z City

nemyslím si,že je ronaldo 2 nejlepší-i v realu je lepší hráč modrič, lepší je i neymar,de bruyne, mbappé a našel bych i další,ale tam už to není tak markantní rozdíl

Reagovat
netopier

Mbappe je drevený ako tá skriňa vedla mňa

Reagovat
El Cid z City

ipřesto mbappé víc nez cr7

Reagovat
netopier

podla mňa sú momentálne obaja slabí a dosť preceňovaní čiže porovnávať ich je úplne zbytočné

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
dextroza_m

Aby TL nebyla drevotriska vole:-)

Reagovat
smazaný uživatel

jasně ja osobně neberu Ronalda ani mezi prvních 5 nejlepšich na světě ale beru to že nedávno vyhral tu komedii jmenem zlatý míč.....a v tomto zapase jsem ho prakticky neviděl a Messi to Barce krásně režíroval

Reagovat
El Cid z City

jj,zní to jako rouhání,ale já bych ho do týmu nechtěl snad ani zadarmo..messi mi posral tiket, čekal jsem tutovej titul realu, vše jim hrálo do karet, neymar,špatné posílení..ale ronaldo se v lize zbortil jak domeček z karet,nepamatuju takovej sešup nějakýho hráče, navíc real trápily i zranění,trocha smůly..a je to

Reagovat
ramm+

No jasný

Reagovat
netopier

Penaldo si skoro uši odkopol

Reagovat
El Cid z City

před sezonou jsem si myslel,že to bude formalita, superpohár ukázal rozdíly mezi týmy..kde je příčina? Některé už byly popsány,ale když porovnám výkony dvou největších hvězd, tak tam je tak propastnej rozdíl,tam je zakopanej pes.. sázka na real mi už bohužel asi nevyjde..

Reagovat
smazaný uživatel

podivuhodně klidné El clásico i v diskuzi...všichni prostě ví, kdo je tady pán

Reagovat
smazaný uživatel

tak vyhrat nad 4. klubem..vetsi starost nam dela vale a atleti prece..

Reagovat
loki5

Tak není tu stařešina.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý ví, že Real madrid je ze všech týmu ten nejlepší. Feliz navidad.

Reagovat
smazaný uživatel

Rodri je opravdu super hráč, jinak věřím, že otočíme, však už jsme měli kopat pencli. Na Guedese radost pohledět .

Reagovat
roman1978

Vše je tak, jak má být. Takže Šťastné a Veselé všem.

Reagovat
dextroza_m

užij si svátky

Reagovat
-Kopy-

bože, to je zas smůla a Zaza je hloupej

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, kdyby odpustil aspoň řeči chvíli před tím...ale co provedl Pereira, když byl Asenjo mimo bránu...

Reagovat
Al Capone

Jo tohle bude poslední Cristianova sezona...a v létě Neymara prosím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

když byl u nás, tak byl delfín, největší špína a najednou...

Reagovat
Al Capone

To je taky pořád, ale fotbalista to byl vždycky skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle zápas jsme měli vyhrát, Villarreal toho moc nepředvedl. Jasně se ukazuje, že tým není v průběhu zápasu kým oživit a v zimě musíme posílit.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: nemyslíte si, že LE zabrzdil vývoj Sergiho, když ho stavěl celou dobu na RB?

Reagovat
ADM

Nič tomu nenasvedčuje. Skôr je na tom RB stále lepší..

Reagovat
smazaný uživatel

V záloze je daleko lepší.

Reagovat
celeb

najlepsi na RB bol v 1. Luchovej sezone, ked nam zachranil sezonu. Teraz uz tam take vykony nepodava (aj ked vcera to bol poctivy defenzivny vykon - asi najlepsi na RB v tejto sezone), ovela lepsie sa ukazuje v zalohe. Ja by som chcel, aby ho Valverde zacal striedat s Iniestom. Problem RB stale existuje, lebo Semedo nedodava to, co sme ocakavali (hlavne po prvych zapasoch na RB, kde hral super). Ak je vsak labilny, tak na RB hrat nemoze = to iste ako Vidal, ktoremu zda sa Ernesto nasiel novu poziciu, kde sa citi dobre. Prave nasa situacia na RB ukazuje, aky poklad mame v Albovi, ktory napriek vsetkym problemom klubu si dokazal zachovat nadstandardnu vykonnost a v tejto sezone sa este zlepsuje. Mava obcas blikance (a je to bez pochyb nas najvacsi simulant), ale trend je dobry, mentalne dospieva a uz toho zdaleko tolko nie je, ako pred rokmi.

Reagovat
ADM

Vsak v tej zalohe nenastupil 2 zapasy za sebou snad 3 sezony. Tazko hodnotit aky by bol jeho dlhodoby prinos v zalohe, ale na RB mi uz pomaly prestava vadit, aj ked dufam ze spolu s Dembelem sa lepsie zacleni aj Semedo

Reagovat
remeslnik

Ono by to chtělo i pár rychlejších hráčů, protože k čemu je dobré, že prchne Demb nebo Sem po lajně, když kromě paliče Sua není před soupeřovou bránou skoro komu přihrát.

Reagovat
celeb

Problem Vidala a Semeda na RB je ich labilita. Ak spravia velku chybu (nemusi z toho byt gol), tak si to uvedomia, zacnu sa bat, zacnu robit hrozostrasne roznodnutia, ktorych dosledky si uvedomuju .... a zacnu sa tocit ako na kolotoci. Semedo mal tuto sezonu na RB extremne nekonzistntne vysledky, od fantastickeho vykonu, kde bol nepriechodny dozadu + podporoval utok ako uz davno nikto na RB, cez priemerne az po uplne katastrofalne, ked sa v priebehu par minut uplne zosypal a Valverde ho musel vystriedat.

Sergi Roberto sa zas viac krat vyjadril, zeby chcel hrat v zalohe. Prilezitostne zaradenie na RB urcite prezije, ale ak to budu jeho jedine minuty a v zalohe budu dostavat prilezitost hraci ako Denis/Gomez (kvalitativne, skusenostami daleko pod nim), tak pojde prec. Zaujem o nho je uz teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti minulé sezóně Barcelona tentokrát vyhrává zápasy, kdy se jí herně nedaří, a naopak Real, který to tak zvládal loni, toto kouzlo ztratil. Takže asi v tomto je nějvětší rozdíl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele