LaLiga - preview 10. kola

28.10.2017, 09:08, aktualizováno 30.10.2017, 08:16
Previews
Las Palmas je v krizi a o ukončení dlouhé série bez ligového bodu se pokusí proti Deportivu La Coruňa, které v týdnu porazilo v rámci poháru. Dobře letos hraje Betis, v případě triumfu nad Espanyolem se dostane na úroveň městského rivala Sevilly...
Espanyol Barcelona - Real Betis  (pondělí 21:00)
Fotbalisté Betisu se mohou v pondělní dohrávce španělské nejvyšší soutěže posunout už na páté místo před městského rivala Sevillu, stačí k tomu zvítězit na půdě Espanyolu. A to nebude vůbec jednoduché, Espanyol doma od konce srpna neprohrál.

Zvítězit na Espanyolu se naposledy podařilo, možná trochu překvapivě, Leganésu. Koncem srpna o tom rozhodla jediná branka Martína Mantovaniho. Od této chvíle už ale Espanyol doma neprohrál, byť některé nerozhodné výsledky si za rámeček rozhodně nedá. Pravdou je, že za posledních šest kol prohrál Espanyol jen jednou a výsledkově se přeci jenom pomalu zvedá. Před týdnem si katalánský celek odvezl remízu ze San Sebastianu (1:1) a v týdnu pro změnu z Tenerife, kde hrál v prvním zápase Copa del Rey bez branek.

Tentokrát na katalánskou půdu zavítá celek z Andalusie. Betis zatím prožívá fantastickou sezonu, pravidelně sbírá vítězství a pokud se mu povede vyzrát i na Espanyol, posune se už na páté místo LaLigy. Před týdnem dali Béticos rychle zapomenout na divokou porážku 3:6 od Valencie a doma přehráli Deportivo Alavés 2:0. Betisu se dařilo i ve Španělském poháru a po výhře v Cádizu má k postupu výrazně blíže.

Espanyol má na Betis z loňské sezony dobré vzpomínky, neboť oba zápasy dokázal vyhrát. Na půdě Betisu triumfoval nejtěsnějším rozdílem a doma si pak připsal vítězství 2:1.

Zatímco Espanyol bude kompletní, Betisu bude scházet zraněný Durmisi a nejspíše také Tello.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Martín, López, Hermoso, Sánchez - Darder, Fuego - Piatti, Jurado, Baptistao - Moreno
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Barragán, Feddal, Mandi, Tosca - Ruíz, García, Guardado - Campbell, Sanabria, Joaquín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.46 - 3.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Las Palmas - Deportivo La Coruña  (pondělí 21:00)
Pondělní program španělské LaLigy láká na "odvetné" utkání duelu Las Palmas s La Coruňou. Oba celky se utkaly před čtyřmi dny v rámci Copa del Rey a to s výrazně lepším koncem pro Las Palmas. Dokáže Deportivo hořkou porážku oplatit?

Premiéra Cristóbala Parrala na lavičce Deportiva dopadla velmi špatně. Jeho tým prohrál první zápas Španělského poháru s Las Palmas vysoko 1:4 a v odvetě bude mít velkou honičku. Cristóbal Parralo nahradil na postu hlavního trenéra odvolaného Pepeho Mela, jemuž zlomila vaz domácí porážka od nováčka Girony.

Deportivo se v tabulce propadlo na šestnácté místo a je jen dva body od sestupu. To se však může rychle změnit, stačí když hosté prohrají další zápas s Las Palmas.

Domácí Kanárci jsou totiž tím týmem, který je na tom ještě hůře. Pouhých šest získaných bodů za devět kol je velmi málo. Ve španělské soutěži má Las Palmas pět porážek v řadě, z toho za poslední tři duely inkasovalo dvanáct branek.

Domácím bude scházet zraněné duo Halilovič, Tannane a kompletní v žádném případě nebude ani La Coruňa. Na marodce Deportiva zůstávají Martínez, Gil a Adrián López.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Castellano, Bigas, Lemos, Macedo - Gómez, Aquilani, Viera - Momo, Calleri, Vitolo
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Tytoń - Juanfran, Schär, Sidnei, Luisinho - Guilherme, Borges - Cartabia, Valverde, Čolak - Pérez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.61 - 3.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Real Sociedad  (neděle 12:00)
Real Sociedad se chce udržet v první desítce a k tomu musí začít opět vítězit. Proti Getafe mu to na jeho půdě moc nejde, ale aktuálně čtrnáctý celek LaLigy prožívá velmi náročné období, takže případná výhra by nemusela být nic náročného.

Getafe pobývá na 14. místě a na jeho kontě je jen devět bodů. Za dosud odehraných devět kol nejvyšší španělské ligy si Getafe připsalo jen dvě výhry a ztratilo s Levante nebo La Coruňou. Právě Levante se stalo jeho posledním ligovým sokem a z tohoto duelu nevzešel žádný vítěz. Getafe se sice dostalo do vedení díky brance Faycala Fajra, ale o pár minut později srovnal na konečných 1:1 José Luis Morales.

Aby toho nebylo málo, Getafe v minulém kole Copa del Rey prohrálo s Deportivem Alavés a opět svým fanouškům neudělalo radost. Směrem dopředu nepředvedlo vůbec kvalitní výkon a jeho obrana v závěru inkasovala. A to dokonce až tři minuty před koncem, takže není divu, že trenér José Bordalás byl hodně smutný z nedostatku koncentrace.

Po utkání zmínil: "Hodně mě mrzí, jak jsme se k utkání postavili a především fakt, že jsme inkasovali až v závěru. Bylo vidět, že jsme trochu přestali hrát a nesoustředili se. Soupeř naši chybu potrestal a je na nás, abychom se z ní poučili. Takhle nemůžeme hrát, v lize už vůbec ne. Doufám, že se nám v příštím kole povede lepší výkon a každý bude hrát na sto procent až do závěrečných vteřin," přeje si někdejší útočník.

Real Sociedad ale svou kůži rozhodně nedá zadarmo. Účastník základních skupin Evropské ligy je favoritem nejen díky šíři či kvalitě svého kádru, ale také díky aktuální formě. Real Sociedad nechal daleko za sebou špatnou formu z konce září a daří se mu herně i výsledkově. Sebevědomí si hodně posílil vysokým vítězstvím v Evropské lize nad Vardarem, který rozmetal šesti góly a královsky se u toho bavil.

Za velkou část gólů vděčil útočníkovi Josému, který byl autorem hattricku. A v LaLize navázal cennou remízou s Espanyolem Barcelona. Hráči ale dobře věděli, že měli dostatek šancí na výhru. Prohlásil to také Adnan Januzaj, který mluvil s médii před duelem s Getafe.

"V poslední době se nám hodně stává, že se vytváříme dost šancí, ale proměníme jich jen zlomek. Tohle je něco, na čem musíme pracovat a zlepšit se v tom, protože bez proměňování šancí je vám na nic, když si jich tolik vytvoříte. Nesmíme už ztrácet žádné další body, podobné výpadky se už nesmí opakovat. Máme jasný cíl, chceme se opět dostat do pohárů, a k tomu potřebujeme lepší výsledky," dodal mladý útočník.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Antunes, Cala, Dakonam - Bergara, Fajr, Arambarri, Portillo, Suarez - Molina, Ndiaye
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Rodrigues, Llorente, Martinez, Odriozola - Canales, Prieto, Zubeldia - Oyarzabal, José, Vela
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.37 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girona FC - Real Madrid  (neděle 16:15)
Katalánskou Gironu doma čeká velká událost, protože přijede aktuální mistr a obhájce Real Madrid. Na první pohled by mělo jít o jednoznačnou událost, ale Girona rozhodně nedá nic zadarmo. Tak jako tak bude cokoliv jiného, než výhra Bílého baletu, považováno za prvotřídní senzaci.

Nováček letošní LaLigy Girona si na tempo nejvyšší soutěže stále zvyká a zatím si nevede vyloženě špatně. Za devět kol nasbírali domácí devět bodů a patří jim patnáctá pozice. S tímto umístěním by byli na konci sezony velmi spokojeni.

Ale do konce je ještě dlouhá cesta a Gironu čeká mnoho náročných překážek, včetně těch vůbec nejtěžších. S Realem Madrid se na stadionu Municipal de Montilivi utká vůbec poprvé a je jasné, že bude v pozici velkého outsidera. Svěřenci Pabla Machína si v minulém kole vedli velmi dobře a poprvé zvítězili na půdě soupeře, když 2:1 porazili na Riazoru La Coruňu. Bohužel navázat na to nedokázali a v týdnu prohráli první zápas poháru s Levante.

Real Madrid si v rámci Copa del Rey žádné problémy nedělal a Fuenlabradu dle očekávání porazil 2:0. Mnohem důležitější ale bude ligový zápas proti Gironě, ve kterém Realu půjde o hodně. Přeci jenom z úvodu sezony nabral na vedoucí Barcelonu manko a je potřeba ho začít snižovat.

Od senzační porážky s Betisem uběhl více než měsíc a Real od té doby ani jednou neprohrál. Ve španělské LaLize dokonce neztratil ani bod, když postupně zdolal Alavés, Espanyol, Getafe a naposledy Eibar.

Girona bude postrádat dvojici José Raymundo, Pedro Alcalá a ani Bílý balet nebude zdaleka kompletní, byť zdravotní stav Carvajala už se zlepšil a lépe to vypadá i s Garethem Balem. Určitě do zápasu nezasáhne zraněný Kovačič a otazník visí nad startem brankářské jedničky Keylora Navase.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Juanpe, Ramalho, Espinosa - Benítez, Pons, García, Maffeo - García, Stuani, Portu
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casilla - Hakimi, Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Isco - Benzema, C.Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.10 - 7.43 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - Levante UD  (neděle 18:30)
Eibar se zoufale snaží dostat se co možná nejdál od sestupových pozic, ale zatím je má přinejlepším na dohled. Další šanci po porážce od Realu Madrid představuje jeho utkání s taktéž ohroženým Levante zasazený navíc na domácí půdu.

V devíti odehraných utkáních už Eibar stihl dostat 20 branek, což není zrovna hezké číslo. Zvlášť, pokud v kolonce vstřelených branek ostře svítí číslovka tři. Ani obrana ani útok zkrátka nejsou silnou stránkou Eibaru, který dosud spíše hledá vlastní vyjádření. Španělská LaLiga má ale naspěch a nepočká, než se Eibar usadí. Remíza s Deporem vypadala ještě nadějně, ale v minulém kole dostal Eibar na starost utkání s Realem Madrid.

A to už tak dobře nedopadlo. Eibar sice nehrál vyloženě špatně, ale kvalitativně samozřejmě na Bílý balet nestačil, za což si odnesl tři branky. Naději mu skýtá alespoň poslední vzájemné utkání s Levante, které skončilo lépe pro něj. Nyní jej proti Levante chtějí hráči trenéra Josého Mendilibara minimálně zopakovat.

Před utkáním Mendilibar řekl: "Minule se nám utkání vůbec nepovedlo, ale hráči se přesto nevzdali. Viděl jsem na jejich tváři odhodlání s výsledkem něco udělat i tehdy, když Real vedl o tři branky. A podobného ducha si musíme uchovat také proti Levante. To bude klíčový duel, protože by nám mohl pomoci dostat se výš," dodal Mendilibar.

Levante na tom totiž také není kdovíjak dobře. Patří mu až dvanáctá příčka a na kontě má pouhých jedenáct bodů. Dvě porážky v řadě a ještě k tomu bez vstřelené branky Levante ukončilo až v předminulém kole, když si rozdělilo body s Espanyolem. Obdobné pocity mohli mít hráči také v minulém kole, ve kterém na remízu navázali dalším bodem proti Getafe.

A trenér Juan Muñiz k týmu zmínil: "Máme před sebou těžké utkání, protože v Eibaru se nikdy nehrálo snadno. Eibar hraje velmi rychle a umí produkovat velmi kvalitní kombinaci, na což si musíme dávat pozor. Nesmíme se ztratit ze hry a musíme se naplno soustředit. Chceme si přivézt tři body," dodal trenér.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Lomban, Arbilla, Angel, Oliveira, Capa - Escalante, Inui, Rivera, Jordan - Charles
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Rober, Postigo, Chema, Toňo, Muňoz - Lerma, Morales, Campaňa, Nano - Ivi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.31 - 4.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Celta Vigo  (neděle 20:45)
Stále se trápící Málaze teče hodně do bot. Od začátku sezóny se nedokázala chytnout, na svém kontě má jeden jediný bod a okupuje logicky poslední místo v tabulce. Teď narazí na soupeře, na nějž se mu před vlastními fanoušky v minulosti dařilo. Celta se zatím drží v klidném středu a v posledních týdnech se jí slušně daří.

Osm porážek, pouhé čtyři vstřelené branky. Taková je dosavadní bilance andaluského celku, jemuž úvodní čtvrtina nového ročníku vůbec nevyšla podle představ. A to navíc onu jednu remízu proti Bilbau uhrál hodně hektickým způsobem. Reputaci si přitom nenapravil ani v Copa del Rey v průběhu tohoto týdne, v prvním zápase padl na půdě Numancie.

Je možná až s podivem, jak klidně zatím bere negativní výsledky samotné vedení klubu. Třeba nedávno vyslovilo trenérovi Míchelovi absolutně plnou důvěru. "Hledáme všechny možné druhy řešení. Musíme udělat konečně krok vpřed," uvědomuje si domácí stratég. "Na tréninku už vypadáme mnohem lépe. Jsme připraveni."

Už třikrát v řadě se Málaze podařilo na vlastním stánku Celtu skolit. Na druhou stranu ve stejném počtu zápasů u rovněž ní třikrát padla. "Celta sice změnila trenéra, ale disponuje většinou hráči, kteří v klubu působí dva až tři roky," podotýkal Míchel. "Stejně dlouhou dobu už velmi dobře pracuje. Svým stylem hry si plně zaslouží náš respekt."

Vigo sice čeká nepříjemná dlouhá cesta na jih Španělska, je ovšem v poměrně optimálním rozpoložení tak, aby pro něj tenhle trip nebyl tak nepříjemný. Ačkoli před týdnem s Atléticem Madrid doma těsně prohrálo, nepředvedlo vůbec špatný výkon. Navíc se mu následně zadařilo ve Španělském poháru, v němž zvítězilo na hřišti Eibaru.

Hosty navíc netrápí prakticky žádná marodka, pár týdnů už je mimo hru Facundo Roncaglia, jinak jsou všichni zdraví a svěží. To domácí jsou na tom přece jenom o něco hůře. Tenhle duel zmešká nově Diego Rolán, mimo hru jsou i Federico Ricca a Zdravko Kuzmanovič. Chybět jinak můžou rovněž Diego González spolu s Miguelem Torresem.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Roberto Jiménez - Rosales, Luis Hernández, Baysse, Juan Carlos - Rolón, Recio - Keko, Aňor, Castro - Peňaranda
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Rubén Blanco - Hugo Mallo, Sergi Gómez, Cabral, Jonny Castro - Hernández, Lobotka, Wass - Iago Aspas, M. Gómez, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 3.54 - 2.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Valencia CF  (sobota 13:00)
Druhá Valencia zatím předvádí velmi dobrý fotbal a prohání první Barcelonu. Aby odolala také dalším protivníkům, kteří se snaží využít jejího zaváhání, chce zvládnout výlet do Alavésu. A to se jí minule právě moc nepovedlo.

V aréně Deportiva Alavés se totiž Los Che naposledy hodně trápili. Po sedmdesáti minutách se Valencia dostala do vedení, ale ani to jí k bodům nestačilo. Naopak se z výhry radovali domácí, kteří se prosadili dvakrát během deseti minut. V únoru tohoto roku se Valencia ještě hodně trápila a letošní sezona pro ni nedopadla nijak dobře. I proto vedení začalo nový cyklus. Cyklus pod trenérem Marcelinem, kterého provázela velmi dobrá pověst.

A jeho kousky se brzy osvědčily. Obměněný a mladší celek od prvních chvil dává jasně najevo, že se hodlá bít o Evropu, do níž patří. Zatím se to Netopýrům daří nad očekávání dobře. Netopýři ještě v sezoně ani jednou neprohráli a sídlí na druhém místě hned za první Barcelonou! Nesmí ale polevit, protože na jejich místa si brousí zuby týmy jako Atlético Madrid nebo jeho městský soupeř, Real Madrid.

V minulém kole se Valencii povedlo opět vyhrát a byla to výhra velmi povedená. Los Che totiž narazili na sebevědomou Sevillu, se kterou se perou o Ligu mistrů. A byl z toho velký úspěch domácích, protože do sítě Sevilly padly hned čtyři branky, zatímco domácí obrana se nenechala překonat ani jednou! Až nečekaně snadno si domácí poradili se soupeřem a velký podíl na tom měl mladík Gonçalo Guedes, který si připsal dvě branky.

Valencia plánuje dál útočit na první příčku, což potvrdil také trenér Marcelino. V rozhovoru pro Marcu poznamenal: "Máme před sebou skvělou sezonu a už nyní ukazujeme, že děláme skvělou práci. Snažíme se být namotivovaní, nikoho nepodcenit a potěšit naše fanoušky dobrými výkony. Jsem moc rád, že je moje mužstvo tak sebevědomé a že se nám daří. Minule to pro nás bylo velké překvapení, proti Deportivu ale chceme ještě víc," dodal Marcelino.

Jeho tým se s Deportivem Alavés utkal už několikrát, ale od roku 2000 s ním prohrál jen dvakrát. A teď má před sebou veškeré možné trumfy, aby si připsal tři body. Menší potíže měl před utkáním pouze Rodrigo, ale měl by být připraven. Domácí mají obdobné stavy, protože zcela fit nejsou Maripan s Garciou. Co ale trápí Depor víc, to je jednoznačně forma.

Alavés vyhrál jen jedno jediné utkání z devíti, když si poradil s Levante, ale jinak jsou jeho výkony dost katastrofální. Spolu s Eibarem se "pyšní" nejhorší ofenzívou v lize, neboť nasázel jen pouhé tři branky. Obrana Valencie by tedy neměla mít mnoho potíží s tím, aby svého soupeře zadržela. Čtrnáct branek už Deportivo inkasovalo, ale přesto jde do duelu s Valencií v hodně odvážné náladě.

Mladík Munir El Haddadi prohlásil: "Nedaří se nám a víme to, především vepředu postrádáme lehkost a důraz. Musíme na tom pracovat a každý trénink tomu věnujeme nejvíc času. Myslím, že se postupně sehrajeme lépe a ukážeme, že si zasloužíme bodovat. Prostředí ve Valencii znám a vím, že nás čeká ohromně náročné utkání. Musíme být plně koncentrovaní a nenechat Valencii hrát," domnívá se odchovanec Barcelony.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Ely, Ruano, Maripan, Vigaray - Pedraza, Garcia, Torres, Wakaso - El Haddadi, Bojan
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Gayá, Gabriel, Murillo, Montoya - Soler, Pereira, Kondogbia - Rodrigo, Zaza, Guedes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.21 - 3.99 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Villarreal CF  (sobota 18:30)
Villarreal je rozhodnut dál bojovat o pohárové příčky a s tím souvisí také boj proti nejlepším týmům ligy. Na něco takového se Žlutá ponorka připravuje nyní, protože jede do Madridu. Na stadionu Wandra Metropolitano ji čeká místní Atlético, kterému se branky dávají jen hodně těžce.

Atlético Madrid bylo vždycky hodně pověstné právě obrannou fází, a to ať už v LaLize nebo v evropském měřítku. Tento rys potvrzuje také v posledních týdnech, protože za deset posledních duelů ve všech soutěžích dohromady dostalo dvě branky jen jednou, na půdě Chelsea v Lize mistrů. Jinak ale rozhoduje jeden gól a velmi často vede k remíze. Tu uhrálo Atlético například na půdě Barcelony, což byl velmi oceňovaný výsledek.

V minulém kole LaLigy jelo Atlético do Viga, kde se znovu nesehrál příliš atraktivní duel bohatý na góly, ale Atléticu to stačilo. Jeho duel s domácí Celtou totiž rozhodl jediným gólem Francouz Kévin Gameiro a tři body zůstaly hostům. I díky tomuto výsledku se mohl tým trenéra Diega Simeoneho udržet v kontextu s předními příčkami, třebaže za nimi trochu zaostává. Atlético je v tuto chvíli na čtvrtém místě, ale není nutné panikařit, neboť na druhou Valencii ztrácí jen dva body.

O ty se doma utká s Villarrealem, jenže s ním nemá moc dobré zkušenosti. A je jedno, kde spolu tyto týmy hrají, v posledních měsících a letech se prostě Villarrealu daří obrat Atlety o body. Za posledních pět vzájemných duelů se Atlético radovalo jen jednou, přičemž poslední dvě utkání zvítězil jeho soupeř. Za minulé dva duely má dokonce Žlutá ponorka celkem impresivní skóre 4:0!

Hráči jsou odhodláni nyní ukázat něco víc především v útoku. Útočník Yannick Carrasco před duelem s Villarrealem prozradil: "Za ty roky jsme s Villarrealem hráli hodně důležitých zápasů a vždycky to bylo hodně náročné. Víme, že mají mnoho dobrých hráčů, na které si je třeba dávat pozor, ale nám hodně pomáhá domácí podpora. Máme skvělý stadion, fantastické fanoušky a v jejich prostředí jsme mnohem silnější. Doufám, že dokážeme opět získat tři body."

Atlético má za sebou pohárový duel s Elche, takže je pravděpodobné, že se to odrazí na jeho únavě i základní sestavě. Villarreal je ve velmi dobrém rozpoložení, protože ačkoli dvakrát prohrával se Slavií Praha, dokázal duel Evropské ligy ukočírovat a dotáhnout až k cenné remíze. V minulém kole LaLigy si navíc zvedl sebevědomí, když doma rozstřílel Las Palmas. V první půli se ještě hosté dokázali ubránit, ale po změně stran inkasovali čtyřikrát!

Bylo to hodně důležité utkání. Mužstvo, které má za sebou také pohárový duel s Ponferradinou, chce kvalitního soka minimálně potrápit, jak říká trenér Javi Calleja. Jeho cesta začala vyhazovem někdejšího slavného trenéra Frana Escriby, který nedokázal plnit vysoká očekávání klubu ani fanoušků. Calleja ale zatím svou roli zvládá bravurně.

"Atlético je jedno z nejsilnějších mužstev v Evropě a často je velmi těžké s ním byť i jen udržet krok. Pro nás to bude hodně náročné, především po fyzické stránce se jedná o velmi připraveného soupeře. Musíme ale najít sílu a jeho slabší místo. To má každý tým a zápasy vyhrávají mužstva, která je dokáží lépe řešit a skrývat," míní mladý trenér Javi Calleja.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Godín, Luis - Correa, Gabi, Partey, Ňíguez - Griezmann, Gameiro
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Barbosa - Gaspar, González, Ruíz, Costa - Hernández - Castillejo, Trigueros - Fornals - Bakambu, Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 3.90 - 6.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - FC Barcelona  (sobota 20:45)
Před baskickým Bilbaem stojí jedna velká výzva. Musí totiž vstřelit gól Barceloně, která má právě v obraně velkou sílu. Lídr tabulky LaLigy jede do Baskicka v dobré náladě i proto, že domácím Lvům se rozhodně dobře nedaří.

Bilbao se herně i výsledkově trápí a za posledních pět utkání v nejvyšší španělské lize vyhrálo jen jednou, když si doma trochu překvapivě poradilo s favorizovanou Sevillou. Kromě toho ale hráči ani fanoušci nemohou být příliš spokojení. Vyrovnané skóre 10:10 ukazuje, že Athletic Bilbao v ničem vyloženě nepokulhává, ale také v ničem neexceluje.

Působení ve skupině Evropské ligy vysává z hráčů taktéž dost energie a nezkušený tým mívá problémy se znovu dostat do tempa. V minulém kole se Bilbau rovněž moc nevedlo a jen potvrdilo špatnou formu z Evropské ligy. Na půdě Leganésu se totiž nedokázalo mezi tři tyče trefit ani jednou a po změně stran se jediným střelcem stal Claudio Beauvue. Defenziva Bilbaa opět padla a její dříve skvělé statistiky jsou ty tam.

Po pohárovém utkání s Formenterou ale trenér José Ángel Ziganda myslí optimisticky. "Je pravda, že se nám teď vůbec nedaří a především vzadu inkasujeme až příliš často. Už mnohokrát jsem viděl, jak hráčům došly síly v průběhu utkání, což je velmi špatné. Snažíme se na tom pracovat a zlepšit svou kondici, ale svůj vliv má také omezený kádr. Máme mnoho zraněných hráčů, což náš výběr nijak neulehčuje. Hrát proti Barceloně ale bude velký test a my v podstatě nemáme co ztratit," ví José Ziganda.

Bilbau se dlouhodobě nedaří ani proti Barceloně, třebaže jeho domácí stadion byl dlouho považován za nepřekonatelnou tvrz. Naposledy v ní Barcelona padla v lednu tohoto roku, v rámci první španělské ligy pak před čtyřmi lety. Za tři poslední klání v první lize proti baskickému Bilbau Barcelona nastřádala tři výhry a ještě k tomu úchvatné skóre 10:0!

Katalánskému gigantu se daří také v letošní sezoně a to přesto, že se s ním v létě rozloučil hvězdný Brazilec Neymar. Ke všemu se zranila jeho vyhlédnutá náhrada v podobě útočníka Démbélého, který zůstává mimo hru. Přesto je útok Barcelony nabitý hvězdami a jeho schopnosti se projevují prakticky každé utkání. Jen od poloviny měsíce hrála Barcelona tři různé soutěže a ve všech dokázala vyhrát.

Nejprve si poradila s řeckým Olympiakosem, následně neměla problémy v minulém kole LaLigy proti Málaze a výhru si připsala také v Copa del Rey. Hladce smetla domácí celek Real Murcia třemi góly a připravila se tak na ligový duel. Dost možná i díky tomu, že také Murcia zvolila hodně defenzivní přístup, jaký lze očekávat od Basků. Trenér Ernesto Valverde je pro tuto misi povolaným, protože právě on stál za úspěchy Bilbaa před přesunem do Barcelony.

S tím si ale trenér Ernesto Valverde nedělá žádné starosti. "Jsem rád, že hráči dokázali ustát nepříjemné napadání a fakt, že museli hrát do plných. Ukázali, že si umí počkat na své šance a také je proměňovat. Očekávám, že proti Bilbau to bude podobné, z našich minulých utkání je jasně vidět, že Bilbao hodně spoléhá na bránění a my musíme být trpěliví. Věřím ale, že to zvládneme a připíšeme si další body," dodává Valverde, někdejší trenér právě Bilbaa.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - Boveda, Nuněz, Laporte, Balenziaga - San José, Vesga - Williams, Raul Garcia, Cordoba - Aduriz
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Jordi Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Sergi Roberto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.14 - 4.79 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - CD Leganés  (sobota 22:30)
Sevilla má před sebou jasný cíl - dát pozitivní odpověď na minulé kolo, které se jí hrubě nepodařilo. Tým trenéra Berizza klesá v tabulce stále níž a nyní narazí na pátý Leganés, který v poslední době hodně zapracoval na obraně.

Leganés působí skoro až pohádkovým dojmem, protože jeho postavení v tabulce bychom za normálních okolností přisuzovali právě Seville či Villarrealu. Leganés se ale ve shodě se svou přezdívkou nevzdává a bojuje tak statečně, že se nalézá na skvělé páté příčce! Minimálně na tu je zvyklá Sevilla, která udělá vše pro to, aby si ji ve vzájemném utkání vzala zpět.

Leganés prožívá euforii dobrých výkonů, které neberou konce. Z velké části můžeme hledal řešení za obranou, která je nesmírně jistá a pevná. Zatím dostal Leganés pouhé tři branky, což ho společně s Barcelonou řadí jako nejlepší obranu v lize! Perfektní defenziva má za následek už 17 bodů, které Leganésu stačí na aktuální 5. místo! Vstřelit Leganésu gól, to je v těchto dnech opravdu velké umění.

Nepovedlo se to hned pěti posledním soupeřů maličkého týmu. A to se Leganés už utkal s Atléticem Madrid, Málagou nebo v minulém kole s Bilbaem. Ani baskický celek mu ale nedal branku a naopak jednou inkasoval. Rychlý protiútok táhl a zakončil Claudio Beauvue, který se stal jediným střelcem domácího týmu. Není divu, že domácí ochozy jsou narvány k prasknutí a užívají si skvělou jízdu jejich klubu.

A záložník Nabil El Zhar doufá, že tahle jízda jen tak neskončí. V rozhovoru pro oficiální utkání po zápase s Realem Valladolid poznamenal: "Z naší ligové formy máme samozřejmě obrovskou radost, ale nechceme to přeceňovat. Nechceme být týmem, který rychle vyletí nahoru, ale pak několikrát prohraje a nakonec bojuje o záchranu. Vše řešíme společně, v klidu a neustále na sobě pokorně pracujeme. Doufám, že se nám povede také utkání se Sevillou, která hraje velmi atraktivně."

Sevilla naopak zažívá krizi. V pravém slova smyslu, protože se jí nedaří herně ani výsledkově. O gól nejprve nestačila na Athletic Bilbao a poté prohrála šokujícím způsobem také v Lize mistrů proti Spartaku Moskva. Aby toho nebylo málo, tým trenéra Eduarda Berizza nestačil ani na domácí Valencii, od níž dostal dokonce čtyři branky, aniž by jí jedinou vstřelil.

Přesto se trenér Berizzo snaží zůstat v klidu. "Nacházíme se pod obrovským tlakem ze všech stran, protože se nám brzy začalo dařit a najednou jsme v polovině tabulky. Stále hledáme příčiny, které k tomu mohly vést. Jsem si jistý, že naše smůla nepotrvá pořád a že se brzy dostaneme zpátky do sedla. Nutně potřebujeme dobré utkání, které by nastartovalo naše sebevědomí," míní trenér Berizzo.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Mercado, Lenglet, Kjaer, Escudero - Banega, Pizarro, Navas - Vazquez, Muriel, Nolito
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Siovas, Zaldua, Garcia, Dos Santos - El Zhar, Gabriel, Szymanowski, Eraso - Amrabat, Beauvue
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.96 - 5.62
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona981026:325
2.Valencia CF963025:1021
3.Real Madrid962118:720
4.Atlético Madrid954014:519
5.CD Leganés95228:317
6.Villarreal CF951315:1016
7.Real Betis951319:1716
8.Sevilla FC95139:816
9.Real Sociedad942320:1814
10.Celta Vigo932418:1411
11.Athletic Bilbao932410:1011
12.Levante UD92529:1111
13.Espanyol Barcelona92438:1210
14.Getafe CF923411:109
15.Girona FC92349:149
16.Deportivo La Coruña922510:188
17.SD Eibar92163:207
18.UD Las Palmas92077:226
19.Deportivo Alavés91083:143
20.Málaga CF90184:201

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (346)

Přidat komentář
oli9

hm barcelona v Baskicku ..ale hlavne ten Real v Girone ..pojedou tam vubec

Reagovat
Jordi Alba

S největší pravděpodobností se to odehraje v tom termínu, kdy má. Zítra 16:15.

Reagovat
fefo

Ocakaval by som, ze katalanci budu mat viac rozumu, jak albanci a podobna chamrad a neriesit politiku na futbale. Aspon teda nie v neunosnej miere.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojte,

prosím zúčastněte se prvního ročníku soutěže Dement EF. Zabere vám to minutu.

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/nominuj-sveho-dementa/

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
technecium

kde jsou výsledky?

Reagovat
smazaný uživatel

V příštím preview.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi nedockavy co?

Reagovat
smazaný uživatel

vyplneno

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Jordi Alba

Počítají se i trollové nebo tam chceš čistě jenom idioty ?

Reagovat
smazaný uživatel

To nechám na tobě. Pokud je podle tebe ten troll dement, klidně ho tam dej.

Reagovat
Jordi Alba

Máš to tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Vall?

Reagovat
smazaný uživatel

Vall to spíš trolli než že by byl dement

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Ako pre koho. Niekomu pripadá ako dement, čo ešte aj trolí

Reagovat
valloire

Reagovat
Jordi Alba

Toho tam nemám.

Reagovat
valloire

no ještě abys měl

Reagovat
Jordi Alba

Dal sem tam třeba toho fandu Espanyolu, moc hlasů mít asi nebude, ale o ten trolling, když nemá ban, tak se snaží.

Reagovat
valloire

Já tam dal klasiky .....protože i když s někým nesouhlasím úplně ve všem, nemusí a není to dement. Ba naopak. Prostě má jinej názor. Dement se pozná jinak. A může to bejt i ten, kdo fandí stejnýmu klubu že....

Reagovat
Jordi Alba

Jasný, se vším prostě stejně asi s nikkým. Příde mi, že těch trollů je tady ale furt víc a víc.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

boha, toto kolo celé zle...

Sevillka proti Uhorkám...

madrace proti falošnej ponorke, rozmýšlam akým zázrakom by mohli prehrať obaja

netopier pravdepodobne nepustí body vo Vitorii

separatistický súboj by mohol skončiť solídnou remízkou

my proste musíme vyhrať v Cádize, nech získame aspoň minimálny náskok, aby sme budúci týždeň mohli pokojne stratiť doma

Reagovat
Kixi Syhimour

OT:

Ehmm někde bude ještě diskuze ke Katalánsku?

Reagovat
smazaný uživatel

Alaves je slabucke muzstvo. Pre nas su to dnes povinne tri body. Nemali by sme ich vobec setrit. Treba im nasukat co najviac to pojde.

Reagovat
smazaný uživatel

Montoya slabucky zatial.

Reagovat
Woyta

Montoya dnes tezkej traged. Zlatej Tonda Barraganovic

Reagovat
netopier

Reagovat
smazaný uživatel

co se v té Valencii událo, že tak "válí" ??

Reagovat
smazaný uživatel

No konecne dobry trener a kvalitni hraci.

Reagovat
netopier

hlavne ten trener

Reagovat
roman1978

Tady to dneska fiči

Reagovat
blaugrana

Gomes v zaklade, Semedo zas na lavici a Sergi zas zamrdany na RB.

Reagovat
Teoretik

Gomes, Paulinho, Raketa, Busquets. Nejkreativnější záloha v naší historii... První prohra v lize?

Reagovat
Jordi Alba

Bilbao ale zas taky hraje super sračku zatím.

Reagovat
Teoretik

ale u nich to bylo vždy těžké

Reagovat
Jordi Alba

Nojo, sem zvědavej, ta záloha ..

Reagovat
blaugrana

Bus a Paulinho su uplne v poriadku, ale mal tam strelit na kraje Denisa a Deula, nech tam je pohyb a iskra a nie dvoch hracov, ktori su tam len do poctu.

Reagovat
LAM

Hlavně Denis měl hrát z leva když tam není Iniesta.Nechápu proč ho přestal úplně stavět.Hlavně že hraje poleno Gomes.

Reagovat
Teoretik

Pokud chceme kontrolovat hru držením míče, tak Paulinho, Gomes a teď už ani Raketa, nemají v základu co dělat. Pokud bude hrát Valverde zaňďoura tak prosím, ale takhle si Barcelonu nepředstavuju. Když přicházel, tak jsem doufal ve vysoký pressing a více agresivity, nikoliv betonování. V obou případech je pro mě složení zálohy špatně.

Reagovat
Teoretik

A pak je tu samozřejmě šance, že to bude zápas nahoru dolu a bude třeba hodně fyzické síly v záloze. Paulinho v tu chvíli ok, ale pomalý Rakitič a Gomes, který ze všech soubojů uhejbá? Bus by byl v takovém případě úplně ztracen

Reagovat
LAM

Gomes,Paulinho,Sergio,Raketa..........hrozně nekreativní záloha.K tomu ten Roberto na RB.Vůbec se mě to nelíbí,tohle sestavování týmu.Hra bude asi pěknej hnus.

Reagovat
Teoretik

ale Roberto v současné formě do základu patří, otázka kam.

Reagovat
LAM

do zálohy na CM,tam měl místo Rakety nastupovat už dávno.Dneska mohl hrát v záloze z prava,což by bylo v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

nevim co tu resite, budto nam to messi zas vyhraje, nebo bude mit den blbec, to jestli tam bude raketa, gomes, denis nebo deu je pak jedno

Reagovat
smazaný uživatel

To je trefné, buďto nám to Messi vyhraje nebo ne, ti ostatní to nějak odkopu, ale výrazně mu nikdo stejně nepomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to dnes na var. č. 1 ....Umíte si představit Messiho v současnym týmu City ? To by byl podle mě mega gólostroj....Nebo kdyby měl v záloze Bruyneho, Hazarda apod. né tyhle průměráky....Gól si zase udělal jen on sám...

Reagovat
Jordi Alba

Jak sám ?

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
valloire

jasná věc, Messi jenom doklep geniální přihrávku Jordiho Alby

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

No moc to nepřivolávej!!!

Reagovat
Teoretik

Taky fakt, ale pokud nezačneme stavět hráče na své pozice, kteří mají potenciál něco změnit, Denis a Sergi Roberto, tak se právě v závislosti na Messim budem motat ještě dlouho.

Reagovat
ADM

Ach boze

Reagovat
Switchback

Reagovat
smazaný uživatel

taky doufam ze pique se vzpamatoval ze svych malatnych vykonu a najede na umtitiho vlnu

Reagovat
ADM

Naozaj nepochopim, ako moze niekto v Barcelonskom furbale uprednostnit na RB Roberta pred Semedom (ktory ma navyse pravidelne najlepsie defenzivne statistiky), sucasne nedat vo forme hrajuceho Roberta do zalohy na ukor tragickeho Ivana a doplnit to tym, ze na kraj hodi namiesto Denisa ultratragickeho Gomesa. Naozaj po rokoch momentalne nemam ani chut sledovat zapasy, ked vidim kam to smeruje.

Reagovat
smazaný uživatel

Gomes hrál pod Enriquem skoro každý zápas v základu, Valverde ho staví málo a to je dobře

Reagovat
smazaný uživatel

linej spekoun raketa

Reagovat
ADM

Stegen momentalne chyti vsetko.

Reagovat
vilp

Takhle zazdít dva čisté góly.

Reagovat
Teoretik

Ten Williams je Bask?

Reagovat
Teoretik

už 3 tutovky měli

Reagovat
blaugrana

Totalne trapny vykon, ale nic ine sa cakat ani nedalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen skvěle

Reagovat
Jordi Alba

No nic, no. Tak doufejme, že Stegen prostě všechno chytí dneska.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

co se vám nezdá kurva, lepší fotbal nahoru dolů než nuda

Reagovat
Jordi Alba

Ale zas třeba uznat, že Valverde si maže kritiky na chleba, lidi mu vyčítaj bránění výsledku, tak se na něco takovýho vysral, bohužel teda i za stavu 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Baví mě, jak se tady mluví o trapném výkonu po 15 minutách hry, kdy jsme nastřelili tyčku a měli další šance...opravdu už některé fans tady nechápu. Běžte fandit Atlétiku a MU, když nechcete vidět soupeře v šancích

Reagovat
ADM

Myslis ten jeden komentar?

Reagovat
smazaný uživatel

faktem je ze prava strana neexistuje, vlivem rakety hlavne

Reagovat
blaugrana

Do 15. minuty to bola hroza a keby to bolo 2:0 pre Bilbao, tak by nikto ani nepipol. To ze sa to potom zlepsilo tych prvych 15 minut nemaze.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Goooool.

Po uvode krasny futbal!

Reagovat
smazaný uživatel

krásná akce!!!

Reagovat
Teoretik

Krásná akce

Reagovat
drussbarb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, zase parádní akce

Reagovat
drussbarb

Už ani nevím,kolik dal Messi v sezóně tyčí... Osm?

Reagovat
smazaný uživatel

Paulinho ale hraje čím dál líp

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
2miguel1

Prosim hlajme tieto vonkajsie zapasy uz stale takto bez INIESTY

Reagovat
smazaný uživatel

garcia, aduriz takovy diveri

Reagovat
Teoretik

Záloha překvapivě dobře. Hlavně Paulinho a Rakitič. Naopak Gomes opět jen do počtu. A Sua zatím asi nejlepší výkon letošní sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

tak já nevim...čtu tu jak je Rakitič příšernej (ostatně jako už vždy podle mě co jsem viděl zápasy) a teď tohle....já zápas nesleduju, koukám na film.

Reagovat
Teoretik

Měl tam několik průnikových přihrávek, což mi u něj poslední dobou hrozně chybí. V podstatě se stal posouvačem, ale dnes přidal přihrávky, kterými dokázal parádně uvolnit spoluhráče.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to čumím...

Reagovat
smazaný uživatel

Raketa skoro nejlepší na place.

Reagovat
ADM

prekvapivo. Musim sa mu ospravedlniť dnes

Reagovat
Teoretik

Zatím je ještě brzo. Co si pamatuju, tak i během největší formy mu síly stačily jen na jeden poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Na Star Wars ?

Reagovat
smazaný uživatel

SW nesnášim .) ČT2 - Unaveni sluncem...Už jsem to viděl asi 3x...bohužel je to s dabingem takže spíš čučim do ntb na fb nebo výsledky...dneska sem měl fakt hodně dobrý tikety....https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTk5MDE3NzAxNDY2NzgwMjo0mZBfh2IvpZUp5b4%3D&kind=MAIN

https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTk5MDE3NzAxNDY5MjAwMDqze9WYjreCQnhqhdk%3D&kind=MAIN

sem už vážně nasranej jakou mam smůlu poslední dobou...Bayern hrál téměř celej zápas proti 10ti, v poločase už 2:0 a šancí mraky...ale ten třetí tam nepadnul...

Reagovat
Kixi Syhimour

ou někdy to holt nevyjde ale tak hodně štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

poslední dobou mě ta smůla dost deptá...

Reagovat
smazaný uživatel

ale díky.

Reagovat
2miguel1

Aj ten Gomes dnes nie je najhorsi

Reagovat
smazaný uživatel

Super zápas lítá to tam nahoru dolů. Mohlo to být klidně už 3:2, 4:2.

Reagovat
Doubas

Ja bych rekl spis 2:2

Reagovat
Visca el barca

Hrajeme dobře, ale v průběhu bych stáhl Raketu a Gomése a poslal na hřiště Semeda s Denisem.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle dobře hrající zálohu jsme na San Mamés neměli dlouho - hlavně Paulinho s Raketou to tam pěkně přehrávají. Messi má i díky tomu dost prostoru, což je dost vidět. Zatím nejlepší od nás ale asi MAtS. Od soupeře výborný Williams. V tom klukovi je budoucnost. Naopak mě hrozně vytáčí Raúl García. Ten hráč je na pěst.

Zápas hodně zábavný. Do druhé půlky bych nic neměnil. Časem bych stáhl Gomése a nasadil Denise. Pokud by to Athlétic otevřel, tak bych dal místo Denise Deua, kterej by to víc větral.

Reagovat
Majk91

No Raketa mi opat pride strasne nevyrazny, to Paulinho ho dneska slusne valcuje

Reagovat
Majk91

Paulinho asi najlepsi na ihrisku ak nepocitam Messiho Velmi milo ma prekvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, nejlepší hráč na hřišti byl jeden jediný a to ter Stegen!

Reagovat
smazaný uživatel

Nominace na Gironu.

Brankáři: Casilla a Moha

Obránci: Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Theo a Achraf

Záložníci: Kroos, Modrić, Casemiro, Llorente, Asensio, Isco a Ceballos

Útočníci: Lucas, Benzema a Cristiano

Reagovat
smazaný uživatel

"Jestli byl Real Madrid v minulé sezóně nejlepším klubem na světě? Myslím si, že Real Madrid je nejlepším klubem na světě, o tom vůbec nepochybuji. V minulém roce jsme byli nejlepším mužstvem díky tomu, co jsme vyhráli, ale i letos se budeme snažit dosáhnout stejných výsledků. Jsem si ale jistý, že jako klub jsme nejlepší."

Zizou

Reagovat
Jordi Alba

Gomes si tam z nich dělá kužely.

Reagovat
ADM

Značí to konečne Gomesov progres alebo ubohosť Bibaa ?

Reagovat
Jordi Alba

Já stále tak nějak doufám, že se chytne. Musí makat, tahle sezóna bude pro něj zlomová.

Reagovat
ADM

Neviem ale kde je jeho ideálna pozícia u nás. Dozadu nevie ustat vela subojov a dopredu stále nepreukázal dostatočnú kvalitu. Uvidíme no. Podľa mna ale v zime pojde.

Reagovat
Jordi Alba

Pokud se zlepší, tak asi jen ofenzíva. Nedovedu si představit, že by měl někoho ubránit.

Reagovat
ADM

Nj niekedy si myslim, že ten snad nevyhrá ani kamen papier nožnice

Reagovat
Switchback

Aduriz krysa jako vždy

Reagovat
REPLIKATOR

Šlapák

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom sranda sledovať ten posun v komentároch na Paulinha, pred sezónou a pri nákupe brutálne predražené kopyto, ktoré sa nepresadilo ani v Poľsku a prichádza len kvôli kšeftom barcelonského prezidenta v Číne a po pár zápasoch pomaly najlepší záložník v lige, top posila a druhý najlepší hráč Barcelony po Messim

Ale som rád, že takto chlapec vytiera zrak drvivej väčšine kritikov a skeptikov a že výrazne prekonáva očakávania, ktoré do neho boli, alebo skôr neboli vkladané Snáď v tom bude pokračovať, Barcelona presne takého hráča potrebuje ako soľ...

Reagovat
Jordi Alba

Chtělo by to druhej gól, byla by škoda ztratit to vedení.

Reagovat
ADM

Pomaly čas striedať Rakitiča lebo začína byť stratený trošku.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

Hrozný fotbal od Barcy.. Chyby hned při rozehrávce, Rakitic s Paulinhem vůbec nestíhají, ale zase když náhodou je Barca vepředu, tak to smrdí golem. Vlastně mi připomínají loňský Real..

Reagovat
Visca el barca

Druhou půlku hrajem teda otřesně.

Reagovat
ADM

Druhu polku zatial skor ani nehráme

Reagovat
Visca el barca

Pravda. Přitom první byla super. Nechápu

Reagovat
PP

Už to mělo být tak 3:2..

Reagovat
Visca el barca

to fakt ne

Reagovat
PP

a to jenom za druhý poločas..

Reagovat
Teoretik

Teď ta záloha hrozně propadává. Raketa je tam pozdě, protože byl až u soupeřova gólmana, no ale nikdo ho nezastoupí

Reagovat
smazaný uživatel

konečně tam dal Semeda

Reagovat
Jordi Alba

Už sem čekal druhou žlutou za ten potlesk.

Reagovat
smazaný uživatel

,nechápu proč to udělal.

Reagovat
ADM

Stegen momentálne jeden z TOP 3 brankárov.

Reagovat
Switchback

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

oproti předchozím sezonám je zatím úplně jinde,pro mě jedno z největších překvapení

Reagovat
patas92

Ale hovno, je výborný dlouhodobě

Reagovat
smazaný uživatel

no hlavně už nedělá zbytečné chyby, které dělal a hlavně už nezkouší ty svoje harakiri rozehrávky, ze kterých byly tuny ztrát

Reagovat
smazaný uživatel

To jo.

Reagovat
smazaný uživatel

proč překvapení, je výborný pořád. Letošní sezonu má ale asi nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

V Barcelone

Reagovat
REPLIKATOR

ter Stegen

Reagovat
Switchback

a za to držení mu žlutou nedá ... rozhodčí je ču.ák

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí se rozhodl, že druhou půlku nám bude dávat karty za vše a jim za nic. Jinak nepískal špatně.

Reagovat
Murena

Reagovat
Switchback

LORDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Reagovat
ADM

V suchom triku. Len Stegen sa dnes zapotil.

Reagovat
Switchback

Suárez už asi nedá gól nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou to byla dobrá střela a navíc z ní byl nepřímo gól, takže pohoda

Reagovat
Switchback

právě i dobrá střela neskončila gólem

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Bilbao znova nepomohlo Celkom sranda, s akou sračkou Barcelona vyhráva. Akoby sa šťastie Zidana z minulej sezóny presunulo k Valverdemu

Reagovat
smazaný uživatel

jo? kdy jsme naposledy rozhodly zápas luckem v 93.minutě? my to máme poctivě odmakané!

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste v té vaší loňské skvělé sezoně vyhráli takových zápasů asi dvacet, my možná druhý.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal hrůza, není možné, aby naším nejlepším hráčem byl suverénně brankář. Jinak Baskové zase nepříjemní, hráli dobře, divím se, že nejsou v tabulce výš.

Reagovat
Visca el barca

Luisíto ten gól potřebuje jako sůl. Jenže do týhle situace se dostal sám. Ležerní zakončení z minulejch zápasů ho dostává pod tlak. Už se chytit prostě musí, když se dneska chytlo i to prase higuain Jina první půlka super, druhá strašná.

Reagovat
Phillipinho

To zahral Athletic vcera tak dobre nebo Barca hrala bidu? Divim se tem statistikam, protoze Athletic letos prehral snad uplne kazdej, vcetne Ostersundu a Zoryi

Reagovat
X-bano-X

Barca v druhom polčase úplne odišla. Záloha nedokázala podržať loptu, prakticky každá druhá nahrávka končila u súpera. Messi sa musel stiahnuť do stredu ale potom logiky chýbal v útoku. Na druhej strane perfektne zachytal Ter Stegen, Messi trafil tyč po kľučke na brankára a Paulinho spojnicu. Celkovo to mohlo skončiť tak 4:4.

Reagovat
smazaný uživatel

Prvý polčas lepšia Barcelona, druhý Bilbao. Vychýlená muška Aduriza a spol. rozhodla zápas. Ter Stegen najlepší hráč Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdarec, 2. dubna odjíždím na měsíční služební cestu do Madridu, rád bych si zašel na RM nebo klidně i na Castillu. Má tady s tím někdo zkušenost a poradil by co je třeba?

Reagovat
JM

Je třeba koupit si lístek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na zapas ale

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

jeb na Real, choď na Rayo

Reagovat
el Principito

Reagovat
Spalovač šancí

V dubnu už nebude mít LaLiga žádnou úroveň, když tam nebude Barca ...

Reagovat
mithro

Adnan krasna prihravka

Reagovat
Teoretik

Girona dnes Real rozebere

Reagovat
ADM

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Dayman

Casilla; Achraf, Varane, Ramos, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos, Isco; Benzema, Ronaldo

Reagovat
Teoretik

To snad není možný, Girona nepromění do prázdný a pár sekund na to její gólman daruje gól

Reagovat
Mateo16

neviem dnes asi Kroos. Ramos, Casemiro chlastali sialenost co tam vyvadzaju pri presingu

Reagovat
vilp

Zaslouženě. To je zase tragédie.

Reagovat
10FKK

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherný bránění

Reagovat
smazaný uživatel

Ofsajd.. Ale to vubec nevadi

Reagovat
smazaný uživatel

A za stavu 0:1 tam bola jasná ruka Girony na bránkovej čiare. Ale veď Flo má všetko podchytené

Reagovat
10FKK

Reagovat
Teoretik

a ta ruka ve vápně Benzemy?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, tato ruka byla první, oni ale vždycky budou vidět jen jednu stranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouženě obrátili

Reagovat
Dayman

To vypadalo na offside, ale zasloužené vedení.

Reagovat
valloire

Se to tam nějak sype Ale pěkný goly Girona !

Reagovat
10FKK

Reagovat
smazaný uživatel

střídat Ronalda za Asensia...

Reagovat
smazaný uživatel

jooooo !!! dejte jim bůra !

Reagovat
smazaný uživatel

Real už boj o titul vzdal a soustředí se jen na LM, nebo ?

Reagovat
blaugrana

Na koľkých tiketoch ich máš?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blaugrana

Koľko už si v mínuse?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kupodivu (vzhledem k těm voserům) je to tak na nule...ještě před zhruba měsícem mi to chodilo hodně dobře..Jde o to že ti to jednou vyjde fakt krásně, uděláš 10ti násobek investice a pak když prohraješ 9x v řadě, zdá se, že musíš bejt v mínusu.

Reagovat
smazaný uživatel

každop. to nevzdávám..Jen si říkám, že pojedu svojí starou taktiku - hodíš si tam tak 300 a pak sázíš v budoucnu jen z případnejch výher, takže ve výsledku můžeš projebat jen ty tři kila (je problém se toho držet, protože pak zas budu mít vizi tutovky jako minule real s tottenhamem jakože stopro min 3gólovej zápas a napálim to tam ), ale pakliže se zadaří, tak z těch tří kil krásně můžeš udělat třeba ty dva litry během víkendu nebo jednoho kola LM.

Reagovat
blaugrana

Moje vízie sú zatiaľ - 20 000 €. Skur... live stávky. Podľa mňa je lepšie dávať menej zápasov za viac, keďže pri veľa zápasoch je tam vysoké riziko. Proste jednu "tutovku" denne a hotovo.

Reagovat
smazaný uživatel

vízie je co ? Výhry ? Za tuhle sezonu ? nojo, ale vzhledem k tomu jak mě vycházej poslední dobou moje tutovky ...Opravdu mít po ruce těch 10 000 euro, tak je hodim že Real Totteham bude +2,5g v LM...1:1, golmani čarovali a já bych si rval vlasy.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

je to asi "vize", ale nedává mi to logiku...

Reagovat
Jordi Alba

Jak často sázíš ? Připadá mi to moc často, Já sázet, tak si tam hodim třeba Já nevím 2x 500 kč měsíčně pro zábavu, ale ne takto. Ale tak co Já o to vím, ještě sem nesázel.

Reagovat
smazaný uživatel

já v podstatě jen soboty a neděle a pak když je LM...suma sumárum tak za 2000 měsíčně v průměru. Teď mi to moc nejde, tak sázim v řádu pár set, když se to zlepší, zase to navýším, ale tim způsobem jak jsem popisoval (začnu na nějaký nevražedný sumě a tu budu postupně navyšovat)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to stále nechápu...vize čeho, výher ? :) nebo ta pomlčka je mínus 20 000 ? live sázky jsou zrádný...tam jdu vyloženě když si něco pojišťuju, nebo když na onen zápas čučim a vidim že třeba ty góly padat budou.

Reagovat
10FKK

Rámus

Reagovat
dextroza_m

To jako fakt?:-)

Reagovat
alcantara

Simulantik uz jede

Reagovat
roman1978

Delfín bol 12463574737374643785

Reagovat
roman1978

Vol

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

pískej konec...pískenj konec

Reagovat
Switchback
Reagovat
10FKK

Reagovat
smazaný uživatel

vždycky byl, je a bude zmrdeček

Reagovat
valloire

Tak Barcelona by to hrála už na 2 penalty za podpory sudího. My ne.

Reagovat
popltak

Těžko to hrát na penalty, když se nedostanete do vápna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10FKK

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
Majk91

Reagovat
valloire

tak to nevim kams koukal

Reagovat
oli9

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
10FKK

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť máte krále, ne ? Nebo co se děje ?

Reagovat
roman1978

Však to taky delfín zkoušel. Kdybychom secetli všechny simulace, tak cely svět jich má méně než placka.

Reagovat
valloire

ne, ani boha

Reagovat
smazaný uživatel

Mají stejně?

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
valloire

s Albou možná

Reagovat
vilp

Jak si Guardiola uměl v Barceloně vytáhnout talenty z akademie, tak v City to zatím slušně zazdívá. Sancho pryč a když dnes opět vidím Maffea, tak nechápu, že si místo něj raději přivedl tragického Danila.

Reagovat
smazaný uživatel

A koho on vlastne vytiahol v Barcelone, okrem Thiaga? V Bayerne práca s mládežou taktiež nula bodov, alebo skôr mínus, pár talentov tam dokonca odstrelil...

Reagovat
el Principito

busquets, pedro

Reagovat
alcantara

Sergio, Bojan, Pedro?

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro s Bojanom boli v áčku už pred jeho príchodom, či nie? Samozrejme, že poriadnu šancu dostali až pod ním, ale myslím, že prvé zápasy odohrali ešte pod Rijkaardom, či?

Reagovat
alcantara

Lenze za jeho ery sa pozdvihli o dva levely vyssie. To je podstatnejsie, ako ciarka do kolonky startov.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, že za jeho éry, veď pred jeho príchodom mali 16,17? Akurát mi ide o to, že to neboli žiadni noname hráči, ktorých vytiahol z dorastencov, ale veľké talenty, o ktorých sa vedelo už za Rijkaarda a šancu dostali už vtedy. To, že ich Guardiola skvele zapracoval, je nepopierateľné...

Reagovat
ADM

Nikoho takeho len Busa, Pedra, Cuencu, Tella, Thiaga alebo Montoyu. Nevravim, ze vsetko hraci extratriedy, ale hravali ci v lige alebo aj LM

Reagovat
Hristo Stoichkov

Maffeo je fakt úžasný, proti Barce taky fantazie, příští sezónu už ho čekám v City.

Reagovat
Jordi Alba

Maffeo byl skvělej už ve 2. lize, teď v tom jenom pokračuje. Snad zůstane, La Liga je pro něj ideální.

Reagovat
Mateo16

Lucasov center ako som uz na to alergicky

Reagovat
vilp

Ty kraje jsou celkově katastrofální. Marcelo s Hakimim byli na hřišti nejhorší a nahradili je dva hráči pokračující v podobném trendu.

Reagovat
Mateo16

Od Lucasa uz som zvyknuty ale Asensio Celkovo v medzihre strasny

Reagovat
Hristo Stoichkov

Příšerně jednoduchý hráč, dávat ho do hry když dotahuješ náskok soupeře je neskutečná hloupost.

Reagovat
vilp

Dneska ani ne, protože šel za beka, což by za normálních okolností (čti kdyby neměl nejhorší formu z týmu) nebyl vůbec špatný tah.

Reagovat
alcantara

Girona paradny bojovny vykon, aky to rozdiel v porovnani s tymi espanyolskymi zmrdmi, ktori sa vzdy len zucastnia.

Reagovat
10FKK

Reagovat
technecium

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
alcantara

Ten cernoch je strasny traged

Reagovat
Mateo16

Casemiro to fakt vyriesil

Reagovat
popltak

Ronaldo totálně nulový.

Reagovat
smazaný uživatel

Už mu začíná docházet dech.

Reagovat
smazaný uživatel

ten bude dneska podrážděnej...kolik věcí doma asi rozseká

Reagovat
JM

Poslední dobou mu to jde, jak tobě sázení.

Reagovat
smazaný uživatel

což je pro mě super, real často dávám, takže mi to tu špatnou náladu hezky vykompenzuje dneska mi to rozzářilo den !

Reagovat
JM

To se nedivím, když jsem viděl ty tvoje tikety, tak chápu, že ti den rozzářila i maličkost.

Reagovat
smazaný uživatel

-150 korun alespoň jsem se donutil jedinkrát jít dneska ven a jít si to dát na konto...Beru to jako pozitivum

Reagovat
JM

Tvoje standardní tikety

Reagovat
smazaný uživatel

v úterý a ve středu si vydělám, nemam starost

Reagovat
JM

Tak to jsem klidný.

Reagovat
alcantara

Diky brachovci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co se to kurva deje

Reagovat
Baronne

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu...takhle El Clasico nebude mít pomalu žádnej náboj, jestli to tak půjde dál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JM

Bohužel úplně zasloužená prohra, totálně tragikomický výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvládáš.

Reagovat
JM

Zkus to použít, až se to bude hodit

Reagovat
smazaný uživatel

Silně nezvládáš.

Reagovat
JM

Reagovat
smazaný uživatel

Smích přes slzy.

Uvedením tvých tří nejstupidnějších floskulí končím vždy zbytečnou debatu s tebou.

Reagovat
JM

Zbytečnou debatu, kterou jsi sám začal

Reagovat
janinho

je chyba krmit trolla (ked je navyse kokotom)

Reagovat
technecium

Hezky pěkně Tam kde my vyhrajeme na pohůdku 3:0 Real rupne

Jen tak dál

Reagovat
-Carles-

Girona

Reagovat
Mateo16

Skoda ze Isco neni vacsi sebec byt jeho kozi tak tym tragedom ani nehravam

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslíš krále Ronalda,že ne?

Reagovat
Xaviercreus

Cena FIFA v říjnu je super nápad, Cristiano nulovej o 3 měsíce dřív než obvykle

Reagovat
technecium

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

A nejlepsi hrac sveta opet zahral Sem psal, ze ho mame v lete prodat do MUnited za 300mil liber a koupit Lewandovskeho, Griezmana a Hazarda!!! Vedeni ven

Reagovat
JM

300 mil liber

Reagovat
smazaný uživatel

neblbni...vždyť má klauzuli na miliardu !!! Prej 300mil, tak málo tohle si král nezaslouží...

Reagovat
valloire

Dáme Barceloně fóra, aby je to bavilo si s náma na písečku hrát. Pak je šmiknem. Takovej je plán.

Reagovat
10FKK

po posvícení...

Reagovat
valloire

jo, klasika, kocovina po loňský sezoně

Reagovat
10FKK

Reagovat
dextroza_m

Tak van to vychází pěkně.

Reagovat
blaugrana

Skúsený hráč presne vie, kedy nedať góly a potešiť tak fanúšikov súpera.

Reagovat
10FKK

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
JM

Snad už díky tomu není všechno na hovno a ty konečně víš kudy kam...

Reagovat
blaugrana

Vtipné.

Reagovat
JM

Nemáš fňukat na fotbalovém webu, jaký jsi chudáček a jak je svět zlý

Reagovat
blaugrana

Presne kvôli takým vyjebancom ako si ty mi je z tohto sveta na riganie.

Reagovat
JM
Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Naopak, takový hráč ví, že jeho goly budou potřeba jindy.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
SIRBRANIKE

joj

Reagovat
dextroza_m

Anooo, slabý jak čaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz se v lete nekoupi zadny poradny hrac tak to se pak neda hrat furt se stejnou sestavou. Neymar, Mbape k dispozici a nic z toho. Zidane ma beztak provize z toho, kdyz nikoho nekoupi Si uz tak mohl vydelat navic minimalne 20mil euro

Reagovat
vilp

Zrovna Mbappé po skvělém nástupu zapadl mezi průměr podobně jako Asensio.

Reagovat
smazaný uživatel

vážně hodnotíš 18ti letýho kluka potom, co hraje dva měsíce v novym klubu a navíc v PSG ?? Ba co, já jsem pár zápasů s ním viděl a byl skvělej. Počkej si na jaro, až bude mnohem líp sehraná ta nová trojka MNC..

Reagovat
loki5

Máte kádr snů a furt jen samé nakupování. Nechápu to. Třeba Marcela nebo Modriče vám může závidět kde kdo.

Reagovat
valloire

Nakupujou pouze někteří.

Reagovat
smazaný uživatel

Modric uz je stary, pristi sezonu uz hrat nebude, potrebujes hrace privezt sezonu predem,aby zapadl do tymu a zvykl si na novy herni system a spoluhrace. Proto treba Pogba v prvni sezone v United vyhorel, protoze se nestihl aklimatizovat a uz po nem chteli, aby byl spasitel

Reagovat
smazaný uživatel

Modrič je starý a příští sezonu už hrát nebude. A co Ronaldo? Ten je ještě starší a jak vidíš, herně vás jako nejlepší fotbalista světa všech dob stále tahne. Nevím nevím, na jakém místě v tabulce byste byli bez něj.

Reagovat
valloire

Mbappe nebrat

Reagovat
Baronne

Reagovat
Visca el barca

Všude vychvalovaný Kroos je letos obyčejnej posouvač. Krásně Girona!!!

Reagovat
Teoretik

Vždy byl ve stínu Modriče, ten už ale také začíná být pouhým posouvačem. Nad vodou už je drží jen Isco.

Reagovat
rave

hodně silné slova po nevydařeném vstupu do sezóny... nějak rychle se zapomnělo na superpohár, který ukázal, že ta záloha Realu je pořád o dva levely výš než naše

Reagovat
Teoretik

Tak Modričovi už je 32 a v Realu Kroose vždy zastínil. Jasně že je o dva levely výš než naše záloha, ono to zas takovou fušku nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle bych to fakt neviděl, zálohu mají stále super, i když momentálně má Top formu jen Isco. Oni se ale nikdy nevzdávají, kvalitu mají vysokou a na nás taky přijde krize. Jinak situace v lize je ale skvělá.

Reagovat
Visca el barca

Já sem z Kroose nebyl odvařenej nikdy. Je to strašně nudnej hráč, průlomovku od něj nevidíš. Luka je pro mě úplně jinde. A ano kroos hraje naprostou tušku od začátku sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on není ten ofenzívní záložník, je to hráč podobného ražení, jako byl Xabi, hře dává řád a dle mě byl vloni v Realu jeden z těch platnějších hráčů než Ronaldo. Prostě tak jak tam potřebuješ doklepávače či denzivního záložníka, tak tam potřebuješ i hráče, který dává řád a přesnost.

Reagovat
Teoretik

Reagovat
Jerichoo

Odbornik

Reagovat
dextroza_m

Real vzdal letos ligu, aby ukončil naši dominanci v CdR.

Reagovat
dextroza_m

Ještě mi tam chybí iHala Madrid!

Reagovat
valloire

Hala Madrid !!!

Reagovat
dextroza_m

Haly v Madridu!

Reagovat
smazaný uživatel

Po neděli iHaha Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

tvl, ta Celta je tragická, kam zmizela ta jejich zázračná venkovní forma?...snad je trenér v šatně zjebal, aspoň remízu musí ukopat

Reagovat
smazaný uživatel

Takže zatím super, 8 bodů po 10 kolech je sen. Jen to teď sami nepos..t.

Reagovat
smazaný uživatel

Tedy náskok na Real, na Vale jen 4.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele