LaLiga - preview 10. kola

28.10.2016, 08:39, aktualizováno 31.10.2016, 08:46
Previews
Ve venkovním prostředí Deportivo La Coruňa stále čeká na výhru, a tak musí co nejvíc bodů sbírat v domácím prostředí. Platí to i tentokrát, v pondělní dohrávce, kdy na Riazor zajíždí Valencia Cesareho Prandelliho. Ital poprvé venku s Los Che triumfoval, zvládne to i podruhé?
Deportivo La Coruña - Valencia CF  (pondělí 20:45)
Ze druhé poloviny tabulky na sebe narazí v dohrávce kola Deportivo La Coruňa a Valencia. Loňskou sezonu skončily oba zápasy smírně, letos by však remíza znamenala pro oba celky spíše ztrátu.

La Coruňa se po relativně dobrém začátku propadá tabulkou, a pokud v dohrávce nezíská proti Valencii alespoň bod, zakončí 10. kolo na sestupové pozici. Kdysi slavný Depor se trápí zejména na hřištích soupeřů. Stále je jedním z celků, který venku ještě nevyhrál a v celkové tabulce venkovních zápasů mu patří až předposlední místo! Naposledy dokonce dvakrát schytal čtyřgólový debakl, a sice na Barceloně a ve Vigu.

Valencia v minulém kole těsně podlehla Barceloně a utkání opouštěla výrazně zklamána. Netopýři totiž dokázali zareagovat na první branku Barcy a otočit skóre ve svůj prospěch. Vedení však neudrželi a Kataláncům nakonec podlehli 2:3. Kouč Césare Prandelli tak zažil neúspěšnou domácí premiéru, nicméně zoufat nemusí. Porážka s Barcelonou se očekávala, mnohem důležitější bude zápas na Riazoru, který by chtěli Netopýři výsledkově zvládnout.

Současná šestnáctá pozice Valencii samozřejmě nesvědčí. Klub by rád hrál evropské poháry, ovšem k naplnění tohoto cíle je potřeba pravidelně sbírat body a to hlavně na domácí půdě, kde se Valencii vůbec nedaří. Na Mestalle letos porazili pouze Deportivo Alavés. Venkovní bilance je o něco lepší - dvě výhry nad Leganésem a Gijónem.

Deportivu bude chybět Joselu, ale je to jediná ztráta, která domácího trenéra Garitána trápí. Také trenér Prandelli nemá v tomto směru žádné problémy. Postrádat bude pouze dvojici José Gayá a Siqueira.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Lux - Navarro, Sidnei, Albentosa, Juanfran - Mosquera, Guilherme - Fajr, Colak, Gama - Andone
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Cancelo, Mangala, Garay, Montoya - Suárez, Pérez - Rodrigo, Parejo, Nani - Haddadi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - Villarreal CF  (neděle 12:00)
Villarreal ve španělské La Lize stále nenašel přemožitele a o prodloužení této série bude usilovat na hřišti nevyzpytatelného Eibaru. Ten dokáže obrat o body jakýkoliv tým, ale stejně tak dokáže padnout s papírovým outsiderem.

Eibar se zatím pohybuje v klidném středu tabulky a to mu jistě vyhovuje. Svěřenci trenéra Josého Luise Mendilibara představují pro každého protivníka velice nečitelného a nevyzpytatelného soupeře. Vždyť Los Armeros dokázali bodovat na půdě Realu Madrid nebo doma obrat o body Valencii či Sevillu, načež před vlastním publikem nezvládli souboj s předposlední Osasunou. Zdá se, že domácím více vyhovuje pozice outsidera, ve které nemají co ztratit. V podobném postavení budou i proti Villarrealu, který v novodobé španělské historii ještě nikdy nedokázali porazit. V minulé sezoně sice dokázali získat bod z El Madrigalu, ale doma Žluté ponorce podlehli 1:2.

Hostující pozici favorita ještě umocňuje fakt, že Villarreal letos zatím nenašel přemožitele. Nepovedlo se to ani Realu Madrid na Santiago Bernabeu a ani dalším celkům. Aktuálně čtvrtý tým soutěže, zejména doma, poráží jednoho soupeře za druhým. Celta Vigo dokonce schytala "bůra" a s nepořízenou z El Madrigalu odjíždělo naposledy i Las Palmas, kterému nestačila krásná branka Kevina Prince Boatenga, jež doslova obletěla celý svět.

Eibar bude mít výhodu nejen domácího prostředí, ale také kompletního kádru. Totéž se o Villarrealu rozhodně říci nedá. Útočník Bakambu je sice zpět, ale zranil se pro změnu jiný forvard Alexandre Pato. Vedle Roberta Soldada je to další citelná absence v útoku. Mimo budou i Bojan Jokič a Daniele Bonera.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Luna, Lejeune, Ramis, Capa - Bebé, García, Rico, León - Kike, Enrich
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Ruiz, Musacchio, Costa - Soriano, Trigueros, Bruno, Castillejo - Bakambu, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.10 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - CA Osasuna  (neděle 16:15)
Athletic Bilbao si brousí zuby na evropské poháry a k přiblížení cílu bude chtít před vlastním publikem na San Mamés porazit předposlední Osasunu. Ačkoliv hosté nasbírali jen šest bodů, není radno je podceňovat.

Athletic má za sebou poněkud nešťastný týden. Nejprve prohrál v Genku 0:2 a poté padl i na Santiago Bérnabeu s Realem Madrid. To by samo o sobě nebylo žádnou tragédií, kdyby Baskové neinkasovali rozhodující branku sedm minut před koncem. Není však důvod k panice, pokud Bilbao porazí na domácím hřišti poslední Osasunu, znovu se posune na pozice znamenající evropské poháry.

O těch si samozřejmě mohou v Pamploně jen nechat zdát. Osasuna zatím prožívá katastrofální sezonu a pokud se nestane něco zásadního, čeká jí tuhý boj o přežití. Že by to ale přeci jenom mohlo jít, ukázaly nedávné zápasy s Las Palmas a zejména Eibarem. Proti Las Palmas Osasuna neudržela dvoubrankové manko a nakonec jen plichtila 2:2. Proti Eibaru už na tři body dosáhla a připsala si první vítězství v sezoně. Pradoxně je vybojovala na půdě soupeře, zatímco na první domácí vítězství stále čeká.

Oba celky se dobře znají z předchozích ročníků, ještě než Osasuna spadla do Segunda Division. A poměrně výrazně lépe si vedlo Bilbao. Za posledních šest let zvítězil celek z Pamplony jen jednou.

Domácím budou scházet zranění Aketxe, Aymeric, Laporte a Yeray. Osasuně zase Javier Flaňo a ze zápasu s Betisem si odnesl červenou kartu Riviére.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Balenziaga, Laporte, Bóveda, Marcos - José, Beňat - Muniain, García, Williams - Aduriz
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Nauzet - García, García, Flaňo - Oier, Digard, Cuevas, Torres, Berenguer - León, Riera
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Espanyol Barcelona  (neděle 18:30)
Nedělní večer nabídne ve španělské lize mimo jiné střetnutí Realu Betis s barcelonským Espanyolem, jež od sebe dělí pouhopouhé tři body, které po devíti kolech stále představují rozdíl mezi klidným středem tabulky a tuhým bojem na hraně sestupu.

Navzdory těsným bodovým rozdílům však není o favoritovi zápasu sporu. Real Betis si totiž doposud nevedl vůbec špatně, pokud tedy uložíme stranou vysoké porážky proti favoritům jako Real Madrid nebo Barcelona, kdy andaluský celek pokaždé inkasoval hned šestkrát. Jinak ovšem Betis ukořistil obstojných jedenáct bodů, přičemž na domácí půdě podlehl doposud pouze zmíněnému Realu. Svěřenci Guse Poyeta tak doposud prožívají výkony jako na houpačce, ovšem proti celkům z dolních pater tabulky bývají obvykle úspěšní.

Espanyol se doposud trápí o poznání více, což také odráží momentální sedmnáctá příčka v ligové tabulce. Barcelonský klub si doposud připsal jediné vítězství, když v pátém kole porazil obdobně matnou Osasunu, ovšem od té doby již opět marně čeká na vítězství. Útěch budiž družině Quiqueho Sáncheze Florese aspoň to, že ve všech třech posledních zápasech pokaždé vybojovala alespoň bod za remízu, a to mimo jiné proti favorizovanému Villarrealu.

Zatímco Betisu budou v neděli stále scházet Charly Musonda, Riza Durmisi nebo Ryan Donk, hosté se zase musí obejít bez vykartovaného Felipeho Caiceda či zraněných Oscara Duarteho s Álvarem Vázquezem. Poněkud specifické bude toto střetnutí pro forvarda Espanyolu Lea Baptistaa, jenž dříve působil právě v Betisu a v dresu Raya Vallecana zde dokonce debutoval i vsítil svůj první gól ve španělské lize.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Piccini, Mandi, Pezzella, Martínez - Jonas, Petros, Gutiérrez - Joaquín - Sanabria, Castro
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Sánchez, Demichelis, Reyes, Martín - Hernán, Fuego, López, Piatti - Baptistao, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Las Palmas - Celta Vigo  (neděle 20:45)
Pro oba celky, které se nacházejí ve středu tabulky, to bude skvělá možnost, jak se nějakým způsobem přiblížit bojům o evropské poháry. Rozdíl mezi Las Palmas a Celty Vigo je pouze jednobodový, takže se dá očekávat poměrně vyrovnaný duel. Hosté se svým soupeřem prohráli z posledních šesti zápasů hned čtyřikrát.

Los Amarillos měli opravdu velmi dobrý start do této sezóny, jenže teď už čekají na vítězství pět ligových kol v řadě. Pořád vlastně v tabulce těží ze svých devíti získaných bodů v úvodních čtyřech zápasech. Naposledy si mohli odvést alespoň cennou remízu z půdy Villarealu, jenže nakonec padli smolně o branku.

A trenér Quique Setin po utkání nebyl spokojený s výkonem rozhodčích. "Když řeknete něco na jejich adresu, jste za to potrestán. Takže tady se zastavím, to je jasné," volil co nejopatrnější slova. "Sudí jsou podle mého ovlivněni pouze domácím publikem. Je to škoda, protože na tohle není lék. Musíme pokračovat dál."

Domácím se do sestavy vrací útočník Marko Livaja, který musel minulý týden pykat za karetní trest, v pořádku by měl být i obránce Michel a záložník Tana, jehož lehce trápila poraněná noha. Jedinou ztrátou tak i nadále zůstává José Artiles, jenž v srpnu podstoupil operaci kolene a jeho návrat je zatím v nedohlednu.

Celta Vigo si naposledy bez větších problémů poradila s La Coruňou a rozšířila svou bilanci na čtyři výhry z uplynulých pěti ligových utkání. "Byl to pro nás skvělý den. Hráli jsme velmi dobře," broukal si spokojeně kouč Eduardo Berizzo. "Není to zásluha jen jedenácti hráčů, ale všech dvaceti pěti. Poctivě jsme se na ten zápas připravovali."

Ani hostující celek nemá výraznější potíže s absencemi, chybí mu pouze forvard Claudio Beauvue, který letos neodehrál ani minutu. Na pravém beku by se měl objevit Hugo Mallo, jemuž klub v průběhu tohoto týdne prodloužil smlouvu, Nemanja Radoja by ve středu pole měl být upřednostněn místo Marcela Díaze.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sporting Gijón - Sevilla FC  (sobota 13:00)
Sobotní program desátého kola La Ligy odstartuje hodinu po poledni Sevilla na půdě Sportingu Gijón. Rozdíl mezi oběma celky je v tabulce propastný: zatímco domácí se pokusí utnout černou sérii šesti zápasů bez vítězství, Sevilla naopak usiluje o šesté vítězství za sebou, díky němuž by nadále narušovala očekávané pořadí favoritů na čele tabulky a navíc si připsala i historicky nejlepší vstup do ligové soutěže...

Andaluský celek má totiž po ohromně cenném skalpu Atlétika Madrid z minulého kola dvacet bodů na kontě, přičemž mít po sobotním zápase ještě o tři více by znamenalo jejich vůbec nejlepší bodový zisk po deseti kolech za celou dobu působení ve španělské první lize. Přestože budou svěřenci kouče Sampaoliho favoritem zápasu, nic lehkého je na stadionu El Molinón nečeká. Sporting zde totiž Andalusany přehrál hned v pěti případech z posledních šesti vzájemných zápasů na domácí půdě, přičemž poslední triumf hostí přišel v roce 2009.

Podpoření této statistiky by momentálně Gijónu přišelo mimořádně vhod. Sporting to měl s udržením v první lize namále již loni a zdá se, že letos tomu nebude jinak. Tým Abelarda Fernándeze sice do nového ročníku vstoupil skvěle, když si za první tři kola připsal špičkových sedm bodů, jenže pak následovala krutá série pěti porážek, kterou gijónští přerušili až v předešlém kole bezbrankovou remízou s obdobně tápající Granadou.

Zatímco domácí se budou muset obejít bez tria Jen-Sylvain Babin, Víctor Rodríguez a Xavi Torres, kteří schází vinou zranění, Sevilla má vedle absencí Benoita Trémoulinase, Michaela Krohna-Dehliho a Carlose Fernándeze také co zvažovat v souvislosti se středečním zápasem Ligy mistrů proti Dinamu Záhřeb. Sampaoliho družina má zatím skupinovou fázi milionářské soutěže rozehranou na výbornou a proti chorvatskému celku potřebuje nutně zvítězit, aby se udržela na výhodnějším prvním místě. Zůstává tak otázkou, zda argentinský manažer sáhne již proti Gijónu k určité hráčské rotaci, anebo nasadí to nejsilnější, čím momentálně disponuje.
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Lora, Meré, Amorebieta, Canella - Moi, Casés, Álvarez, Burgui - Castro, Ćop
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Mercado, Pareja, Rami - Mariano, N'Zonzi, Nasri, Escudero - Vietto, Vázquez, Vitolo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.60 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo Alavés - Real Madrid  (sobota 16:15)
Real Madrid možná na úvod sezony ještě neoplývá nejlepší formou, ovšem ani série remíz Bílému baletu nezabránila v tom, aby do desátého kola La Ligy vstupoval z pozice tabulkového lídra, který na rozdíl od nejbližších rivalů Barcelony s Atlétikem Madrid stále nepoznal chuť porážky. V sobotu odpoledne hodlají svěřenci Zinedina Zidana tuto šňůru prodloužit i na půdě nováčka z Alavése.

Francouzský manažer momentálně čelí poměrně zajímavému dilematu, jak poskládat útočné trio. Obvyklou sestavu, známou pod zkratkou BBC, tedy Bale-Benzema-Cristiano Ronaldo, totiž aktivně narušují Álvaro Morata, Marco Asensio či Lucas Vázquez, kteří se všichni těší výtečné střelecké formě a dohromady nasázeli již třináct branek. To Ronaldo se naopak na své poměry střelecky trápí, neboť za dosavadních sedm zápasů po svém návratu ze zranění skóroval jen dvakrát.

I s ohledem na blížící se zápas Ligy mistrů tak Zidane nevyloučil, že možná v zápase s Alavésem učiní několik změn v základní sestavě. "Čekají mě náročná rozhodnutí, u nichž se vždy snažím zachovat nejlépe pro všechny zúčastněné. Zítra uvidíte, kdo nakonec nastoupí."

Navzdory momentálnímu Ronaldově poklesu střelecké formy je ovšem portugalská superstar favoritem na zisk Zlatého míče, neboť za uplynulý rok vyhrál s Realem Ligu mistrů a na letním mistrovství Evropy zase dovedl Portugalce až k nečekanému triumfu. Zidane tak věří, že si jeho nejzářivější hvězda zmíněné ocenění plně zaslouží: "Viděl jsem ho po celý rok a Cristiano si to zaslouží. Nastavil si tak vysokou laťku, že kdykoli mu jen trochu poklesne forma, okamžitě se rojí spekulace, co je s ním najednou špatně. To, co dokázal v roce 2016, nejen na individuální, ale i týmové úrovni, je zkrátka neuvěřitelné."

Co se výjezdu na sever Španělska do baskické Vitórie týče, Real si rozhodně nesmí dovolit nic podcenit a Zidane to dobře ví. Alavés ostatně způsobil pořádný šok, když si vyšlápl na samotnou Barcelonu, a tak lze očekávat, že nebude mít přílišný respekt ani z dalšího španělského giganta. "Čeká nás velmi náročný zápas proti týmu, který doma ještě neprohrál. Musíme být koncentrovaní a hráči na to musí neustále pamatovat. Jestli chceme tuto sezonu ukončit ziskem trofejí, bude nutné myslet na tento úspěch dennodenně, a ne si myslet, že se některé zápasy vyhrajou samy," varuje Zidane.

Real se bude muset obejít bez vykartovaného Daniho Carvajala, zatímco trio Casemiro, Modrić a Ramos zůstává mimo hru vinou zranění. Alavési pro změnu nepomůže Víctor Laguardia a Marcos Llorente, který u ligového nováčka hostuje právě z Realu, který si vymínil, že ve vzájemném zápase jednadvacetiletý záložník nastoupit nesmí. Otazník navíc visí také nad startem Ibaie Gomeze.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Femenía, Alexis, Feddal, García, Hernández - Krstićić, Camarasa, Torres - Edgar, Deyverson
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Danilo, Pepe, Varane, Marcelo - Kovaćić, Kroos, Isco - Bale, Benzema, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 15.00 - 7.00 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Málaga CF  (sobota 18:30)
Po dvou nečekaných remízách z úvodních kol se Atlético Madrid rozjelo do špičkové formy, kdy v dalších devíti zápasech s výjimkou dělby bodů na Camp Nou vždy zvítězilo. V minulém kole však kosa narazila na kámen ve šlágru se Sevillou, která si na domácí půdě počínala o trochu lépe a vítězstvím 1:0 odsunula madridský klub až na páté místo ligové tabulky. To se nyní Simeoneho družina pokusí napravit v domácím zápase s Malagou.

Nic sice stále není ztraceno, o čemž svědčí pouze tříbodová ztráta na první místo, ovšem další zaváhání si již Atlético dovolit nemůže. "Chceme být na čele a k tomu bude zapotřebí Malagu za každou cenu porazit," burcuje pravý bek Juanfran. "Už od chvíle, co skončil zápase v Seville, tento zápas vyhlížíme, protože po prohře si člověk vždy přeje, aby na další kolo došlo co nejdříve a my se znovu vrátili na vítěznou vlnu."

Malagu na stadionu Vicenteho Calderóna rozhodně nečeká nic lehkého, vždyť Atlético zde neprohrálo již celých jednadvacet zápasů v řadě, tedy více než rok. "Těžko se mi to popisuje, ale přál bych každému fanouškovi, aby si prožil to, co cítíme pokaždé, když před zápasem nastupujeme na trávník," popisuje Juanfran. "Hned naberete pocit důležitosti a ohromné zodpovědnosti s ohledem na všechny, kteří nás podporují, pomáhají nám a chtějí vidět Atlético Madrid stoupat na ty nejvyšší příčky. Je to jeden z nejlepších pocitů, jaké jsem kdy zažil."

Ve zmíněném zápase se Sevillou uviděl červenou kartu Koke, jenž tak proti Malaze nemůže nastoupit. To na straně Malagy se naopak po vypršeném trestu může vrátit do hry záložník Juanmi, avšak vinou zranění do Madridu ani neodcestovali Charles Dias, Keko či Diego Llorente. Svěřenci Juandeho Ramose zatím mají výkony jako na houpačce, což momentálně stačí ke klidnému středu tabulky na desátém místě, odkud ztrácí čtyři body na pohárovou Evropu, avšak rovněž čtyři body jej dělí také od sestupu.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Godín, Luis - Gaitán, Gabi, Ňíguez, Carrasco - Gameiro, Griezmann
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Rosales, Koné, Villanueva, Carlos - Fornals, Camacho - Castro, Juanpi, Jony - Sandro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Granada CF  (sobota 20:45)
Obhájce titulu z Barcelona se ještě pořád tak trochu vypořádává s kontroverzí, kterou odstartoval závěr utkání minulého kola ve Valencii, čemuž chce katalánský gigant definitivně učinit přítrž v sobotu večer očekávaným vítězstvím proti trápící se Granadě.

Dramatické rozuzlení na Mestalle totiž vyvrcholilo pokutovým kopem pro hosty za stavu 2:2, který ve čtvrté minutě nastavení bezpečně proměnil Lionel Messi. Ke hloučku slavících hráčů Barcelony posléze přiletěla řada předmětů z hlediště, přičemž zvláště vržená plastová lahev vyvolala až komicky nepřiměřenou reakci barcelonských. Místo zastání od ligového prezidenta Javiera Tebase se navíc Barcelona dočkala kritiky za podněcování frustrovaného publika, což katalánský klub vedlo k okamžitému podání protestu. "Tebasova prohlášení jsou nezodpovědná a nevhodná vzhledem k jeho funkci," brání se klubový prezident Josep María Bartomeu.

"Barça tato slova požene až před tribunál sportovní arbitráže CAS, neboť se chceme ujistit, že projevy násilí budou řádně potrestány," dodal Bartomeu v tiskovém prohlášení. Trenér Barcelony Luis Enrique se už ovšem k celému incidentu příliš vracet nechtěl a není se čemu divit - po zápase s Granadou čeká jeho tým výjezd od Manchesteru utkat se s místním City pod vedením Pepa Guardioly. "O Mestalle se už nehodlám vůbec bavit. Máme v klubu nastavené jisté hodnoty, které se snažíme dodržovat. Nemám zájem ještě přilévat do ohně, naším cílem je hrát fotbal, ne napadat a působit zranění jiným hráčům. Tyto hodnoty se snažíme dávat vždy najevo."

Barcelonský kouč se také musí vypořádat s absencemi v obranné řadě či záloze v čele s kapitánem Andrésem Iniestou, přičemž nejistý je také stav Rafinhy či Ardy Turana. Klíčové také bude nepodcenění soupeře, který v letošním ročníku La Ligy doposud ani jedinkrát nevyhrál. "Hlavně si to nesmíme sami nijak komplikovat. Nacházíme se ve fázi soutěže, kdy vzrůstá počet zraněných a musíme se s tím nějak vypořádat," nehledá výmluvy Luis Enrique.

Jeho granadský protějšek Lucas Alcaraz, jenž nahradil neúspěšného Paca Jémeze, hodlá stavět na bodu z minulého kola proti Sportingu Gijón, jímž Andalusané ukončili černou sérii čtyř porážek za sebou. "Ze zápasu se Sportingem si musíme odnést to, co se nám dařilo, a upravit to, co nám nešlo. Čeká nás velký boj." Granadskému manažerovi dost možná nepomohou obránci Foulquier se Silvou, ovšem do hry se naopak vrací trio Sauniere-Tito-Vezo.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne - Rakitić, Busquets, Rafinha - Messi, Suárez, Neymar
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Tito, Vezo, Lombán, Saunier, Silva - Cuenca, Angban, Uche, Pereira - Ponce
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.05 - 17.00 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - Real Sociedad  (pátek 20:45)
Páteční předehrávku španělské La Ligy obstarají Léganes a San Sebastian. Domácí se po těžkém KO od Málagy potřebují zvednout a proti Baskům rozhodně nebudou bez šance. San Sebastian totiž venku prohrál už tři zápasy v řadě.

Drtivá porážka od Málagy byla už druhou po sobě a celkově pátou v probíhajícím ročníku. Přesto svěřenci trenéra Asiera Garitána zatím nemusejí panikařit. V tabulce je nováček na čtrnáctém místě, ovšem od osmnáctého Gijónu ho dělí už jen dva body. Z tohoto hlediska by Léganes potřeboval zabrat a doma konečně zvítězit, ve španělské nejvyšší soutěži je totiž jedním ze čtyř celků, které ještě doma nezískaly tři body. S jednou remízou a se skóre 4:10 je dokonce v tabulce domácích zápasů nejhorší z celé soutěže.

Naproti tomu Real Sociedad venku v žádném případě neoslňuje. Hosté si zvenčí přivezli jen tři body a to hned ve druhém kole na půdě Osasuny, poté už následovaly jen a jen porážky. Baskům se zatím daří především doma na Estadio Anoeta, naposledy tu smázli tříbrankovým rozdílem jiného nováčka Deportivo Alavés, ale solidní příděl si odvezlo i Las Palmas. Kouč Eusébio Sacristan tak musí na venkovní bilanci zapracovat, a kde jinde ji vylepšit než na půdě letošního nováčka.

Léganes a Real Sociedad se utkávají vůbec poprvé v historii a vzhledem ke zmíněným skutečnost zápas nebude mít favorita.

Zatímco domácí budou kompletní, hostům bude scházet hned trojice fotbalistů. Na marodce pro zranění zůstávají Imanol Agirretxe, Markel Bergara a Esteban Granero.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Serantes - Díaz, Medjani, Mantovani, Rico - Pérez, Timor - Ramos, Gabriel, Szymanowski - Neves
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Martínez, Navas, Martínez, Yuri - Prieto, Illaramendi, Zurutuza - Vela, José, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid963024:921
2.Sevilla FC962117:1220
3.FC Barcelona961229:1219
4.Villarreal CF954016:519
5.Atlético Madrid953121:418
6.Athletic Bilbao950414:1215
7.Real Sociedad941414:1213
8.Celta Vigo941413:1713
9.UD Las Palmas933317:1512
10.Málaga CF933312:1012
11.SD Eibar933314:1312
12.Real Betis932411:1911
13.Deportivo Alavés92439:1110
14.CD Leganés93159:1710
15.Valencia CF930613:189
16.Espanyol Barcelona915312:178
17.Deportivo La Coruña92256:148
18.Sporting Gijón92257:188
19.CA Osasuna913511:196
20.Granada CF90368:233

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (459)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele