LA LIGA - SOUHRN ROČNÍKU 2005/06

08.06.2006, 20:49
Aktuality
Nejkreativnější evropská liga skončila před třemi týdny a v podvečer Mundialu se můžeme podívat na její shrnutí. Barca si došla pro titul systémem start - cíl, druhý skončil po mnohých útrapách Real Madrid. O jeden jediný gól byla až třetí Valencia, minimální rozdíl rozhodoval o šanci na LM u čtvrté Pamplony a páté štiky konce sezony Sevilly. Do Poháru UEFA jde i Vigo a vítěz Copa del Rey Espanyol. Sestupují Alavés, Cádiz a Málaga.


FC BARCELONA

Králem byla letos stejně jako loni Barca. K útoku více než dvou vstřelených branek na zápas přidala i o hodně lepší obranu než minulý rok. V období mezi říjnem a lednem vyhrála rekordních 14 zápasů v řadě. Celý tým hrál kvalitně po celý rok a většinu sezony měla slibný náskok na čele tabulky. Z fotbalové krásy sice Barca oproti loňskému roku ubrala, ale stále se může chlubit asi nejlíbivějším fotbalem v Evropě. Nedařilo se jí ale proti Atlétiku Madrid, kterému dvakrát podlehla. V brance stál dobrý gólman Valdés, nevyvaroval se však fatálních chyb v obou zápasech s Valencií. Na pravém kraji obrany začal místo ofenzivního Bellettiho zapracovávat kouč Rijkaard spíše Oleguera, Belletti chodil do hry spíše jako střídající, což rozhodlo nakonec i finále LM. K opoře Puylovi se do stoperské dvojice posunul ze zálohy stejně dobrý Márquez, na levém kraji začal Gio, ale postupně ho ze sestavy vytlačil Sylvinho.

Uvolněné místo defenzivního záložníka obsadil Edmílson, před ním operoval asi nejlepší hráč Barcy tvořívý Deco, zranil se však Xavi a tak se v sestavě střídali Van Bommel, Iniesta či Motta. Van Bommel přinesl tvrdost, Iniesta potvrdil velkého talentu a roli dalšího skvělého ofenzivního záložníka, kterého katalánci vyprodukovali. Na pravém křídle se skvěle rozjel Messi, když občas zastiňoval na tom levém Ronaldinha a vytlačil na lavičku leros poměrně spolehlivého Guilyho, na levém křídle se po slabším rozjezdu do sezony daném únavou rozjel Ronaldinho opět k ofenzivním parádám a poprávu bude na Mundialu tou nejsledovanější personou. Na hrotu byl jasnou volbou Eto'o, který se stal také králem střelců - Pichichi. Larsson překvapil dobrou hrou na nezvyklém pravém křídle a po sezoně se vrací do Švédska.

Víctor Valdés - Oleguer (Belletti), Puyol, Márquez, Sylvinho (Gio) - Edmilson (Van Bommel), Iniesta (Xavi), Deco (Motta) - Giuly (Messi), Eto'o (Larsson), Ronaldinho (Ezquerro)


REAL MADRID

Výkyvy provázely Real Madrid. Ze hry o titul jej vyřadilo zejména podzimní dlouhodobá zranění několika opor a výkonnostní sešup a vyhazov kouče Luxemburga. Po angažování kouče Lópeze Cara se ale bílý balet přece vrátil na vítěznou cestu a do základní skupiny LM. Tradiční oporou i v těch nejčernějších dnech byl gólman Casillas, který sice nebyl bezchybný, ale nikoho jiného do branky nepustil. Na pravém kraji obrany opět válčil Salgado, byl ale kritizovaný a lednový nástup rychlého Cicinha jej posadil na lavičku. Když dostal šanci Diogo, příliš nepřesvědčil. Problematický byl střed obrany, kde zpočátku dělal chyby Helguera a pod Carem skončil dokonce na tribuně, do dobrých výkonů se v průběhu sezony rozehrál Ramos, konečně do hry nakoukl i zkušený Woodgate a také mladí Pavón a překvapivě také Mejía. Pozice druhého stopera se vlastně točila celou sezonu. Nalevo hrál přece jen stárnoucí Carlos a Real bude zřejmě hledat náhradu.

Na pravé záloze měl stálé místo Beckham, a stal se nejlepším nahravačem ligy, výborně si na své straně rozuměl s Cicinhem, nalevo se nakonec po svém megapřestupu postavil Robinho, dlouho se vezl s neúspěchy týmu, v druhé půlce sezony uř ale naznačoval své velké možnosti v dokonalé technice a střílel i branky. Zidane se s Realem rozloučil střídavými výkony, možná trochu překvapivě i góly. Ve středu zálohy nevyšla sázka na defenzivního Pabla Garcíu, i Gravesen byl jen svým loňským stínem, nakonec tak na těchto postech hodně hráli Guti s Baptistou. Problematická byla situace v útoku. Raúl se na půl roku zranil, dlouho mimo hru byli i Ronaldo s Baptistou. Přesto nedostal v lize větší šanci mladík Soldado ani rychlík Cassano.

Casillas - M. Salgado (Cicinho), I. Helguera (Woodgate, Mejía), Sergio Ramos (Pavón), R. Carlos - Beckham (Diogo), Guti H. (Pablo García), J. Baptista (Gravesen), Zidane, Robinho - Ronaldo (Raúl)


VALENCIA

I přes třetí příčku a vybojovanou účast v třetím předkole LM je ve Valencii zklamání. Týmu nového kouče Florese herně příliš nepřesvědčil, i když je fakt že byl průběžně kosen zraněním klíčových hráčů. Ještě v Intertotu se zranil Edu, jen minimální ligovou minutáž měl i další hráč který upoutal v Intertotu Kluivert. Dlouho chyběli i Ayala, Vicente a Aimar. V brance byl opět veterán Caňizares, který se v průběhu sezony vychytal do skvlělé formy, dokázal dokonce chytit několik penalt v řadě. Napravo začali Caneira s Albiolem, na tento post se ale po svém přestupu usadil až výborný Miguel. Stálý partner chyběl stoperu Ayalovi, Marchena dělal chyby, Albiol platil za nezkušenost. Nalevo mělo jasnou pozici Carboniho dvojče Moretti.

Napravo začal Rufete, ale postupně ho nahradil Angulo, který se sice dostal do slušné formy, stále však byl tento post v sestavě slabinou. Střed měli pod palcem spolehlivý Albelda se stárnoucím Barajou. Až po zranění Baraji dostal šanci hostující Hugo Viana. Nalevo byl jasnou volbou Vicente, po jeho zranění se však v dobrém světle ukázal Regueiro. Celý tým táhl z pozice útočníka Villa, který měl životní sezony a až do konce se bil s Eto'em o krále střelců. S ním hrával Aimar, ale tento nízký útok byl v domácích utkáních dost neefektivní, nepomohlo ani nasazování nególového Misty.

Caňizares - Miguel, Ayala (D. Navarro), Albiol (Marchena), Moretti (Fabio Aurelio) - Angulo (Rufete), Albelda, Baraja (Hugo Viana), Vicente (Regueiro) - Aimar (Mista), D. Villa


OSASUNA PAMPLONA

Překvapením sezony byla jednoznačně Osasuna Pamplona. Tým "bez hvězd" mexického kouče Aguirreho získával body zejména v domácím prostředí. Do branky se postavil do Španělska se navrátivší Ricardo a opět potvrdil své vysoké kvality. V obraně nejvíce překvapila dvojčata Miguel a Javier Flaňové, kterým je teprve 21 let. Prosadili se i další nepříliš zkušení hráči, jako Cuéllar či Corrales. V záloze to šlo i bez větší pomoci tradiční opory Valda. Tahounem byl středový 19letý talent Raúl García, o nějž projevil zájem i Real Madrid. Záložník dával i branky, stejně jako z pravého křídla šikovný David López. V ofenzivě se prostřídali tři hráči, gólový i herní podíl přidali všichni. Rychlý Webó, mohutný Miloševič i technický Romeo.

Ricardo (Elía) - Javier Flaňo (Cruchaga), Cuéllar (Corrales), Josetxo (Miguel Flaňo), Clavero (Izquierdo) - David López (Muňoz), Puňal (Moha), Raúl García (Marcelo Sosa), Delporte (Valdo) - Webó (Romeo), Miloševič


SEVILLA

Do poslední chvíle hrála Sevilla o Ligu Mistrů. Ani výhry nad Barcou a Realem v posledních kolech ale nakonec nestačily. Klub ale získal cennou trofej Poháru UEFA a příští rok ji bude obhajovat. V brance kraloval Palop, na Sergia Ramose dal na pravém beku zapomenout pohyblivý Daniel Alves, střed jistili zkušení Aitor Ocio, Javi Navarro či nováček Dragutinovič. Střed pole dirigoval i střelecky disponovaný Maresca. Na krajích zálohy se dařilo Adrianovi, napravo odehrál výborně zejména konec sezony šikovný Jesús Navas. I přes dobré výkony byli Luis Fabiano i Kanouté málo střelecky efektivní. Další posila, Saviola, se zranil a jeho branky těšily Sevilla fans až v druhé půlce sezony. O místo na hrotu se pral i mladý Kepa.

Palop - Daniel Alves, Aitor Ocio (Dragutinovič), Javi Navarro (Escudé), David - J. Navas (Puerta), Martí (Jordi F.), Maresca (Renato), Adriano (Fdo. Sales) - Saviola (L. Fabiano), Kanouté (Kepa)


CELTA VIGO

Spokojenost je určitě v táboře nováčka z Viga. Kvalitně posílil a vybojoval Pohár UEFA. Dařilo se mu v domácích utkáních, málokdy ztrácel body za remízy. Ustálená obrana hrála bez výkyvů, zkušeného Placenteho na levém kraji dokázal alternovat José Enrique. V záloze vytlačil z pravého křídla Antonio Núňez Gustavo Lópeze, ve středu se chytili nově příchozí Iriney s Oubiňou, o kterého projevují zájem i slavnější kluby. Nalevo se dařilo Canobbiovi, stejnou stranu ale více ofenzivně ovládl Silva, bez kterého byl útok Celty poloviční. Na hrotu se úspěšně bil Baiano a už druhý rok potvrdil své kanonýrské kvality. Více se čekalo od Javiho Guerrera, který spíše jen střídal.

Pinto - Angel, Sergio (Contreras), Lequi, Placente (José Enrique) - Núňez (De Ridder), Oubiňa (Jonathan), Iriney (Jorge), Canobbio (G. López) - Silva (J. Perera), Baiano (J. Guerrero)


VILLARREAL

V Lize Mistrů zářil Villarreal, příští rok ale díky slabším výsledkům v lize poháry hrát nebude. Příliš mnoho bodů poztrácel remízami. V brance se po odchodu Reiny usídlil Viera, na pravý kraj se naopak neadaptoval Kromkamp a byl vyměněn za Josemiho, v sestavě se ale usadil malý Javi Venta. Kvalitní stoperskou dvojici, ať ve dvojici s Peňou, či Alvarezem vytvořil stále se lepšící Gonzalo, spolehlivě hrál nalevo kapitán Arruabarrena. Dirigentskou taktovku pevně dřímal Román Riquelme, rozehrával trestné kopy, dával branky, přihrával, byl nenahraditelným hráčem. Rychlé nohy a buldočí povahu opět nalevo potvrdil Sorín. Slabší formu než loni měl Forlán, branky začal pravidelně střílet až v závěru sezony. S ním nastupoval v sestavě nejvíce José Mari, rozehrával se nově příchozí Mexičan Franco.

Viera (Barbosa) - Javi Venta (Josemi), Peňa (Quique Alvarez), Gonzalo (C. Arzo), Arruabarrena (Roger) - Román (Héctor Font), Senna, Josico (Tacchinardi), Sorín (Cazorla) - José Mari (Guayre), Forlán (G. Franco, Lucho)


LA CORUŇA

Vzkříšení starých harcovníků prožila La Coruňa. Skvělou bilanci na hřištích soupeřů brzdil především nevydařený start do sezony v domácím prostředí, rezultátem byl opět střed tabulky. Přesto nový kouč Caparrós tým pozvedl, naučil ho zpět rychlé a dynamické hře a dokázal to téměř bez posil. Vzkřísil staré opory jako Valerón, Tristán či Víctor. V brance byl opět veterán Molina, problémy v obraně mohli nastat se zraněním Andradeho, ale Juanma s Coloccinim ho dokázali nahradit. Na jejím levém kraji se opět usadil Capdevila. Tradiční byl i střed zálohy s Duscherem a Sergiem. Na pravém kraji zálohy začal hrát Rubén Castro, pak se však dobře rozehrál Víctor, ale bilanci si dost pokazil dvěmi zazozenými penaltami během pár sekund proti Valencii. Ve středu tvořil hru jako zamlada Valerón, přidal i několik branek. Nalevo táhl brejkové akce Munitis. Útok vedl opět Tristán, své minutky si odehrál i mladý Arizmendi.

Molina - Manuel Pablo (Héctor), Coloccini (Andrade), Juanma, Capdevila (Romero) - Duscher (De Guzmán), Sergio (Scaloni) - Víctor (Rubén), Valerón (Iago), Munitis - Tristán (Arizmendi)


GETAFE

Už druhou dobrou sezonu mezi nejlepšími přežilo malé Getafe. Opět se podařilo tým vhodně doplnit hráči na hostování. Kvalitně chytal gólman Luis, ve středu obrany se chytil Anibal, na levém kraji překvapil dobrou hrou a také góly nyní už španělský reprezenant Pernía. Nebezpečí pro soupeře představovala zejména levá strana, kde hrající Gavilán se dostal až do širšího kádru reprezentace, útočnější Riki se staral o průniky do soupeřových obran, střílel branky a přibrzdilo ho i celý tým až zranění. Střelecky se dařilo na podzim Guizovi, na jaře zase Paunovičovi.

Luis (Calatayud) - Contra (R. Pulido), Belenguer, Anibal (Tena), M. Pernía - Mario Cotelo (Redondo), D. Rivas, Vivar D. (Alberto), Gavilán (Celestini)- Riki, D. Guiza (Paunovič)


ATLÉTICO MADRID

Další nepodařený ročník má za sebou Atlético Madrid. Velké posílení, ale slabá hra a špatné výsledky. Klidný střed tabulky bez evropských pohárů. V lednu se přece jen tým s návratem playmakera Ibagazy do sestavy rozjel a sérií výher se vytáhl ze sestupových vod. Ani uznávaný kouč Bianchi s Colchoneros nic nezmohl. Oporu našlo Atlético v gólmanu Leo Francovi, podobně jako loni fungovala obrana, spolehlivé výkony podával zejména stoper Pablo. Nalevo si své odehrál čiperný reprezentant António López. Horší to bylo v záloze, zejména v jejím středu, kde žádný z hráčů nebyl schopen převzít dirigentskou taktovku, Maxi napravo se dlouho rozehrával, Petrov nalevo hrál nevyrovnaně. Střelecky se trápil útok, zejména Torres už dlouho hledá bývalou mušku. Z mladších hráčů na sebe upozornil muž pro pravou stranu Valera.

Leo Franco - Velasco (Molinero), Perea, Pablo (GS. Calvo), A. López - Maxi (Valera), Luccin (Zahinos), Gabi (Colsa), Petrov (Galletti) - Kežman (Ibagaza), F. Torres


ZARAGOZA

Klidné umístění ve středu tabulky si po většinu sezony držela Zaragoza. S celkem 16ti remízami se stala jejich králem, z tohoto počtu jich 10 přivezla z hřišť soupeřů. Do branky se postavil nově příchozí César Sánchez, obrana hrála opět ve stabilním složení s Alvarem, kvalitním Argentincem Militem a bojovným Toledem, po dlouhodobém zranění začal hrát Cuartero, Aranzábal již jen paběrkoval. Perlou zálohy byl křídelník Cani, který mohl do poslední chvíle doufat, že pojede za Španělsko na Mundial, lepší sezony už pamatuje Savio, který zřejmě odejde. Velkým talentem je 20letý Zapater. Na jedničku vyšlo předsezonní posílení útoku. Gólově se prosadil Ewerthon (12 branek), dokonce 15 gólů dal Diego Milito. Oba byli klíčovými postavami. Tým byl úspěšný v domácím poháru, když se dostal až do finále, kde ale podlehl Espanyolu. Novým koučem Zaragozy se po skončení sezony stal Víctor Fernandez.

C. Sánchez A. , Ponzio (Cuartero), Alvaro (Capi), Milito, Toledo - Oscar (Generelo), Zapater (Celades), Savio (Movilla), Cani - Ewerthon (Sergio García), Diego Milito


ATHLETIC BILBAO

Zachranářské starosti po celou sezonu mělo Bilbao. Tým se zmítal v krizy, předváděná hra diváka příliš nepotěšila. Loňská forma gólmana Aranzubíi byla pryč, a tak většinu sezony odchytal Lafuente. V lize se alespoň objevilo několik nových talentů. V obraně se prosadil mladý levý bek Amorebieta, v záloze Ustaritz, minutky sbíral ofenzivní štírek Daňobeitia. Etxeberría s Urzáizem stárnou a nedokázali být pravými lídry, nadějný forward Llorente dokázal zahrát jen v zhruba každém pátém zápase. V lednu přišel do týmu z Valladolidu útočník Aduriz a postaral se o většinu branek, které vynesly Basky k záchraně. Přes konečné umístění blízko středu tabulky byla ale tato sezona pro tradiční klub La Ligy velkým zklamáním.

Lafuente (Aranzubía) - Prieto (Expósito), Murillo, Lacruz, Casas (Amorebieta) - Orbaiz (Ustaritz), Gurpegi (Guerrero) - Iraola (Daňobeitia), Etxeberría (Tiko) , Yeste (Aduriz) - Urzáiz (Llorente)


MALLORCA

Do posledních chvil bojovala o záchranu i Mallorca. I přestože Moyá podával minulý rok kvalitní výkony, posílil ostrované o gólmana Pratse. Kouč Cúper si přivedl i dva italské stopery Potenzu s Iulianem, ale neprostupné cattenaccio se nekonalo. Nakonec hráli Navarro s lednovou posilou Nunesem. Ve středu pole našli své místo Řek Basinas s Italem Donim, zkušený Farinós byl většinu sezony na lavičce. Klíčovou postavou ofenzivy byl pohyblivý útočník Arango, který dal i potřebnou porci branek, vedle něj hrál na jaře mladý Argentinec Pisculichi či Víctor Casadesús Castaňo.

Prats (Moyá) - Cortés (Iuliano), Maciel (Nunes), F. Navarro (Potenza), Ballesteros (Borja, Tuzzio) - Jonás (Campano), Doni (Farinós), Pereyra (Basinas), Tuni - Arango (Pisculichi), Víctor Casadesús (Okubo)


BETIS

Sezonu hrůzy dlouho zažíval i Betis. Jarní zlepšení ale tým vytáhlo ke středu tabulky, i když jistou záchranu zelenobílý dlouho neměli. Po zranění Oliveiry a také spousty dalších hráčů se na podzim vytratila ofenziva a Betis měl druhý nejhorší útok z celé ligy. Naštěstí se chytila lednová posila Robert. Solidně fungovala obrana, Juanito s Mellim mají visačku reprezentantů. Na podzim se dařilo i Riverovi, po hořších jarních výkonech ale z národního týmu vypadl. Ze sestavy postupně zmizeli levonozí Miguel Angel a Fernando, Assuncao byl méně výrazný než loni, když chyběli jeho góly z trestných kopů. Joaquín sám v záloze na všechno nestačil, stejně jako v útoku Edú.

Toni D. (Contreras) - Melli (O. López), Juanito (Castellini), Rivas (Nano), Varela (L. Fernández) - Joaquín, Arzu, Assuncao (Capi), Rivera (M. Angel) - Edú (Dani, Oliveira), Robert (Xisco)


ESPANYOL

Espanyol, tradiční účastník Primera division, se musel strachovat o záchranu až do posledních minut. V předposlední minutě pak spásné body vystřelil Coro. Klíčem byla také zlepšená hra pod Montjiucem v závěru sezony a hlavně její bodové výsledky. Gólman Kameni měl do loňské formy daleko, o svém talentu proto mohl přesvědčit gólman Gorka Iraizoz. V obraně se dařilo stoperům Lopovi i Jarquemu, v jejich stínu tak zůstal zkušený Pocchettino. V záloze hrál střídavě úspěšně tvořivý De la Peňa více se čekalo od mladého Argentince Zabalety. V útoku se však příliš často bil samotný rychlík Luis García. Situace se změnila po uzdravení Tamuda, který dal i pár důležitých branek. Více herních příležitostí asi očekávala lednová posila Pandiani.

Iraizoz (Kameni) - D. García (Armando Sá), Jarque (Pochettino), Lopo (Sánchez), Moisés (Domi) - Zabaleta (Juanfran), E. Costa, Ito (Fredson), De la Peňa - Luis García (Coro), Tamudo (Pandiani)


SAN SEBASTIAN

Vysokým skóre skončila spousta utkání tohoto malého baskického klubu. Po Málaze inkasoval tým nejvíce branek, naštěstí jich dokázal i dost vstřelit. V druhé polovině sezony se ale tým zlepšil v utkáních venku a došel si pro záchranu. Dobře chytal gólman Riesgo, horší to už bylo s defenzivou, která strážila prostor před ním. Nově příchozí hráči Cifuentes či Garitano se oporami nestali, tradiční hráči jako Labaka, Jáuregui či Aitor příliš nezářili. Na pravé straně zálohy v první půlce sezony výrazně zazářil mladý Xabi Prieto, dobře dribloval, centroval, dával branky z penalt. Dobrými výkony ho podpořili i útočníci Nihat s Kovačevičem. Obrovitý Srb se ale pak zranil a v lednu přišel jiný vysoký striker Skoubo a upozornil na sebe nadějnými výkony. Vedle něj hrál v útoku Mark González a přes nižší počet odehraných minut celkově má na záchraně basků lví podíl. Svou šance v závěru sezony zdá se chytil mladý obránce Ansotegui.

Riesgo (Alberto) - Jáuregui (Stefanovič), Labaka, Aitor (Ansotegui), Garrido (Cifuentes) - X. Prieto (Viafara), Garitano (Aranburu), M. Alonso (Barkero), Novo (Gabilondo) - Nihat (Kovačevič, Mark González), Gari (Skoubo)


SANTANDER

I přes omezené finanční zdroje se Santanderu opět podařila záchrana. Mladý celek přivezl hodně bodů ze hřišť soupeřů. V závěru sezony ztrácela obrana svou neprostupnost, Santander se ale o jeden bod v soutěži udržel. Oporou byl brankář Aouate, před ním dirigoval obranu Moratón či ze Sevilly zkušený Pablo Alfaro. Kreativitu v záloze zajišťoval mladý Brazilec Felipe Melo, přidával i precizní centry. Příliš se neprosadil ani jeden z bratří Dalmatů, Wilfred ani Stephane, střed hřiště opanoval zkušený Casquero. V útoku se celek spoléhal na mladé hráče, Antoňito, Juanjo , Pinilla či Jonathan Valle jsou přísliby pro budoucnost, stejně jako mladý argentinský obránce Ezequiel Garay. Santanderu pomohl i lednový příchod Damíá.

Aouate - Oriol (Neru), Moratón (Pablo Alfaro), Pinillos (Garay), Ayoze (Regragui) - Felipe M. (Damiá), Matabuena (Antonio Tomás), J. Casquero (S. Dalmat), Vitolo (Aganzo) - O. Serrano (Juanjo), Antoňito (J. Valle, Pinilla)


ALAVÉS

Alavés čekal na výhru v domácím utkání až do konce ledna! Tak nelichotivá byla jeho bilance. Naštěstí celek vozil díky gólům šikovného levého křídla Neného body z venku a když se po novém roce konečně rozstříleli útočníci Aloisi s Bodipem, kráčel Alavés k záchraně. V posledním kole ale Espanyol gólem v předposlední minutě zvítězil a dolů šli Navařané. Oporou byl stoper Juanito, dobře hrající Sarriegi nedal moc šancí podívat se na hřiště Pellegrinovi. Kreativita ve středu hřiště záležela na Neném, ten ale po Novém roce už nebyl tak výrazný.

Costanzo (Bonano) - D. Coromina, Juanito (Pellegrino), Sarriegi (Gaspar), Gaspar (Poli) - Carpintero (Lacen), Astudillo (Jandro), Edu Alonso (De Lucas), Nené - Aloisi (Rubén Navarro), Bodipo


CÁDIZ

Dlouhou dobu se velmi dobře držel podceňovaný nováček z Cádizu. Pevnou obrannou hrou získal spoustu bodů na hřištích soupeřů, příliš tak nevadil ani nejslabší ligový útok, kdy tým neměl kanonýra na něhož by se mohl spolehnout. Cádiz bojoval s bezejmenným týmem o udržení statečně. Závěr sezony ho ale poslal do propadliště. Oporami nebyli často chybující gólmani, ojedinělé posily jako Benjamín či Estoyanoff se pravidelně neprosadili, góly Jonathana Sesmy přišli až v závěru sezony. Stránky novin tak Cádiz obsadil spíše s kauzou Medina, kdy hráč dopravil míč do sítě basketbalově alá Maradona.

Armando (Limia) - Raúl López (Mario Silva), De Quintana (Berizzo), A. Paz (De la Cuesta), Varela J. (Vella) - Fleurquin (Benjamín), Suárez (Lobos), M. Pavoni (Bezares), Enrique (Estoyanoff) - Jonathan Sesma (A. Medina), Oli (Mirosavljevič)


MÁLAGA

Po slušném startu do sezony zcela odešla Málaga a stala se s předstihem prvním sestupujícím. Od Listopadu loňského roku vyhrála jediný zápas! Salvovi Ballestovi s Edgarem brzo došel střelecký prach, na výkony z minulého roku nenavázal záložník Juan Rodríguez, šikovný krajník Duda či Narcelo Romero byli po velkou část sezony zranění. Slabě hráli i ofenzivní posily Chengue Morales s Couňagem. Nevýraznou tým nepozvedli ani v lednu příchozí Bovio, Gabriel a Antonio López. Radost mají v Andalusii snad jen z juniorského reprezentanta obránce Alexise, který dal navíc 4 branky a o nějž mají zájem věhlasnější kluby.

Arnau - Alexis (Gabriel), César Navas (Litos), Fernando Sanz, Valcarce (J. Gámez) - A. Hidalgo (Anderson), Nacho (R. Bóvio), J. Rodríguez (Antonio López), Gerardo (Duda) - Edgar (Chengue M. ), Salva Ballesta (Couňago)


Konečná tabulka:
1. FC Barcelona38257680:3582
2. Real Madrid382010870:4070
3. Valencia CF381912758:3369
4. Osasuna Pamplona382151249:4368
5. Sevilla FC382081054:3968
6. Celta Vigo382041445:3364
7. Villarreal CF381415950:3957
8. Deportivo La Coruňa3815101347:4555
9. Getafe CF381591454:4954
10. Atlético Madrid3813131245:3752
11. Real Zaragoza3810161246:5146
12. Athletic Bilbao3811121540:4645
13. Real Mallorca3810131537:5143
14. Real Betis3810121634:5142
15. Espanyol Barcelona3810111736:5641
16. Real San Sebastian381172048:6540
17. Racing Santander389131636:4940
18. Deportivo Alavés389121735:5439
19. Cádiz CF388121836:5236
20. Málaga CF38592436:6824


Tabulka střelců

26 - Eto'o
25 - David Villa
17 - Ronaldinho
15 - Diego Milito
14 - Baiano, Ronaldo
13 - Fernando Torres
12 - Román, Riquelme, Tristán, Ewerthon



All Stars team A

Caňizares - Miguel, Pablo, Puyol, Pernía - Beckham, Senna, Deco, Riquelme, Ronaldinho - Villa


All Stars team B

Ricardo - Cicinho, Gonzalo, Ramos, Moretti - Joaquín, Albelda, Maresca, Jesús Navas - Messi, Eto'o


All Stars team C

Casillas - Daniel Alves, Márquez, Ayala, Antonio López - Maxi, Raúl García, Munitis, Cani - Ewerthon, Forlán


All Stars team D

Valdés - Melli, Milito, Juanma, Arruabarrena - Adriano, Edmilson, Guti, Gavilán - Silva, Robinho (Mark González)


Autor: Radek Nosil

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Moc pěkné.

Každopádně:

BArca se dostala do čela tuším až v jedencátém kole (nebo tak nějakú, takže start-cíl?

Etoo za Villou? Etoo měl o tuším dva nebo tři zápasy méně a stejně více gólů, taky jich nemalou část připravil.

Marquez rozhodně nebyl horší než Ramos, to teda ani v nejmenším.

No a ten Edmislon je taky dost vzadu, nic proti Raulu Garcíovi ,ale i tak.

Reagovat
Marv

Tak mi pripada,ze by si do all-stars teamu A dal celou zakladni sestavu Barcy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bylo by jich tam nejvíce, což je snad logické, když jsou suveréně nejlepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Nepiš suverénně ale o třídu...tak to vypadá honosněji

Reagovat
smazaný uživatel

tak Barca byla nejlepší hlavně díky tomu že všichni měli vysoký standard, nebyli v sestavě slabší hráči, ale do allstars A jich zas tolik nepatří

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím...to byla ironie

Reagovat
smazaný uživatel

v all star team A mi tam chybí jednoznačně Eto´o, vizitka nejlelepšího střelce PRimera Division hovoří za vše a měl by tam být. Villa je sice dobrej, ale našemu rychlonohému frajerovi nesahá ani po kotníky

Reagovat
HOST*letadlo

hachacha ty si asi blazen... jesli on mu nesahá ani po kotníky tak ty mi nesaháš ani po puchýř na patě

Reagovat
HOST*rut us

to je borec, znáte někoho, kdo se dostane v jednu sezonu do dvou allstars teamů

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

držko

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Marv

A co Torres??

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel by se vešel až tak do Emka

Reagovat
smazaný uživatel

Když tam jsou i takoví hráči jako Forlán či Robinho, tak tam mohl být v klidu taky..

Reagovat
smazaný uživatel

je to všechno strašně vyrovnané tak mě nekamenujte, u Forlána se mi dost líbil ten závěr sezony

Reagovat
smazaný uživatel

ale super Torryho gol chorvatům, ten mu hodně pomůže

Reagovat
Marv

Myslim,ze kdyby Cicinho odehral celou sezonu,tak by byl v all-stars team A

Reagovat
smazaný uživatel

to asi jo

Reagovat
smazaný uživatel

To asi ne.. Já bych tam na jeho místě raději viděl Alvése..Eto´o jasně patří do all-star týmu A, o tom nemůže nikdo pochybovat..Dal nejvíce gólů a to ještě 3 zápasy chyběl kvůli Africkému poháru..Škoda zranění Messiho, jinak by podle mě byl v All-star A..

Reagovat
smazaný uživatel

etoo taky hodně šancí spálil, k tomu jsem přihlédl

Reagovat
HOST*Mára

a Villa nic nespálil jo

Reagovat
smazaný uživatel

tolik určitě ne

Reagovat
HOST*cracker

A že dal pulku golů z penalt, na to si taky nekoukal?

Reagovat
smazaný uživatel

koukal a dívalo se na to dobře , uvědom si ale co znamenal Villa pro Valencii a co Etoo pro Barcu, mezihra jasně pro Villu, spálení míň šancí taky, kolik dobrých přihrávek od spoluhráčů oba dostávali, kdo dával gól z půlky hřiště, příp. zadkem

Reagovat
smazaný uživatel

vincente. nechcem rypat, ale ten villa je pred etoom naozaj asi protekcne a to aj napriek tomu, ze ho povazujem za super utocnika. ale vec nazoru . . . goly hovoria jasne pre etooa a o praci na ihrisku ci hre by sa dalo tiez diskutovat.

Reagovat
smazaný uživatel

proberem jindy

Reagovat
smazaný uživatel

tak věc názoru nebo protekčně?

Reagovat
smazaný uživatel

CANAL 9 --- Mista+Marchena+9mio Eur za Forlána

Reagovat
HOST*merengues

Tak vidím, že to Vinc za ty all-star týmy docela schytává

Proč jsou sakra Cicinho s Ikerem tak vzadu?

Reagovat
smazaný uživatel

protože bagr

Reagovat
smazaný uživatel

Priznávam - prečítal som si z toho len tú pasáž o Reale, preto len malú poznámočku k tomu :

zaujal ma tam práve Robinho. Totižto mám teraz dilemu v jednej veci s ním. Myslel som, že to bude hráč rozhodujúci. Za takého hráča považujem takého futbalistu, ktorý keď sa mužstvu nedarí, tak zdvihne prápor a zavelí do útoku a vyburcuje mančaft. To bohužiaľ Robinho zatiaľ určite nie je , veľmi trefne autor napísal, že sa vezie s formou mužstva. Samozrejme beriem aj to, že prišiel v zlý čas a vlastne si teraz iba zvykal. Ale keď sa to počas nadchádzajúcej sezóny nezlepší, tak všetky porovnávania s Pelém a podobné komplimenty na adresu Robinha budú zdá sa prehnané. Ja len dúfam, že sa tak nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

žádný mladý Brazilec ti nebude v současném Realu zářit hned první půlrok, to by byl génius! odpověděl sis sám správně

i když pak nevím co napsat o tom Cicinhovi

Reagovat
Xavi

1)Nato že Osasuna skončila 4, tak ve 4 all stars týmech jen 2 hráči?

2) Když už je Cicinho v b-týmu, tak to tam klidně mohl být i Xavi, který odehrál taky půl sezóny.

3) Dal bych tam ještě někoho z Celty...

Reagovat
Xavi

Ikdyž u Osasuny mě asi odpovíš, že to byl kolektivní výkon...

Reagovat
smazaný uživatel

1. mockrát jsem ji naživo neviděl, mohl bych tam taky dát omylem někoho průměrného, ale v další sestavě by možná došlo na Puňala či Miloševiče

2. Xavi letos moc ve formě nebyl (podzim), mě zklamal (možná únava jako u Ronaldinha)

3. Je tam Silva, těsně pod čarou jsem nechal Canobbia či Baiana, hodně se mluví o Oubiňovi, ale vůbec si ho na hřišti nevybavuji

Reagovat
smazaný uživatel

ale docela se divím že mě nikdo neobvinil z nadržování Valencii v allstarech - upřímně

Reagovat
smazaný uživatel

nedaráždi bosou rukou lva

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele