LA LIGA - SOUHRN 6. KOLA

07.10.2003, 20:23
Aktuality
Po šesti odehraných kolech kraluje fotbalovému pelotonu španělské nejvyšší soutěže zatím neporažená Valencia. Ta dokázala po Realu porazit i Barcelonu a s šestnácti body vede o jeden bod před Deportivem La Coruňa, které doma smetlo Atletiko Madrid. Jeho městský rival je po vítězství nad posledním Espanyolem na třetí příčce.

Deportivo La Coruňa – Atl. Madrid 5:1 (2:1). Trenér domácích Javier Irureta poslal do boje stejnou sestavu, která nastoupila v Lize Mistrů proti Eindhovenu. Deportivo šlo do vedení už v 7., kdy Víctorovu přihrávku převzal Fran a překonal Burgose. Odpověď hostí na sebe však nenechala dlouho čekat, protože už o čtyři minuty později vyrovnal po Ibagazově trestném kopu hlavičkou Lequi a vstřelil tak teprve druhý gól Atletika v nové sezoně. Další branku viděli diváci na stadionu Riazor a k jejich radosti se trefili domácí. Ve 35. totiž odcentroval z levé strany Romero a Aguilera si srazil míč do vlastní sítě. Madridští mohli podruhé v zápase srovnat skóre, ale ani jeden ze dvou pokusů Fernanda Torrese k úspěchu nevedl. Po změně stran už na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo – La Coruňa. Uklidňující třetí branku přidal v 50. Sergio a v 56. prodloužil svou skvostnou sérii Pandiani, který vstřelil svůj osmý gól v osmém soutěžním zápase. Trenér hostí Manzano se pokusil ofenzivu svého týmu oživit střídáním a na hřiště poslal Javiho Morena, jenomže právě ten viděl dvacet minut po svém příchodu na trávník druhou žlutou a tím pádem i červenou kartu. Konečnou podobu výsledku dal ve třetí minutě nastaveného času střelou z dálky střídající Scaloni.

Villarreal – Zaragoza 1:1 (1:1). Ani na třetí pokus nezískal Villarreal doma tři body a po remízách 1:1 s Realem Madrid a Celtou Vigo skončil stejným výsledkem i zápas se Zaragozou. A přitom favorit začal dobře, protože už ve 4. se trefil z trestného kopu Victor. V hostujícím dresu byli hodně vidět Villa a Cani a právě oni se ve 23. postarali o vyrovnávající branku. To Caniho centr přiťukl Galletti hlavou k Villovi a ten akrobatickými nůžkami stanovil konečný resultát. Na něm totiž už nic nezměnila ani převaha domácích ve druhé půli. Villarreal tak alespoň může hřát fakt, že svou sérii neporanitelnosti ve španělské lize prodloužil už na třináct zápasů.

Betis – Bilbao 1:1 (0:0). V posledním sobotním zápase si první příležitost na své konto připsali domácí, ale Joaquín po akci Denilsona s Palermem zblízka minul. Na druhé straně kontroval Yeste, jehož dalekonosnou střelu zastavila až konstrukce Conterasovi brány. Ve druhém poločase se Sevillští nestačili ještě ani rozkoukat a už museli dotahovat jednobrankové manko, když Varela nedokázal uklidit míč před Etxeberriou a Tiko překonal Contrerase. Stejný hráč mohl o chvíli později dokonce zvýšit, jenomže jeho dorážka skončila mimo. Alespoň bod nakonec zachránil domácím v poslední minutě Assunsao, kterému na branku přihrál střídající ex-madridský Tote po úniku Joaquína. Betis tak doma letos zaznamenal třetí remízu.

Valladolid – Santander 0:4 (0:1). Nečekaným výsledkem skončil zápas Santanderu na půdě Valladolidu, který do této doby neztratil doma ještě ani jeden bod. Domácí zachránil od většího přídělu náhradní brankář Ocellet, který dokázal zneškodnit hned dva pokutové kopy. Do vedení dostal hosty už ve 14. minutě po rohovém kopu Bodipo. Druhou ránu zasadil domácím třináct minut po změně stran Regueiro, když obral ve vápně obránce Marcose a překonal Ocelleta. V 83. to už bylo po druhé Bodipově trefě v utkání o tři branky a zkázu domácí obrany dokonal o minutu později po Bodipově centru ranou z voleje Nafti.

San Sebastian – Sevilla 1:1 (1:1). Domácí začali utkání se Sevillou podobně jako zápas Ligy Mistrů v Istanbulu s Galatasarayem. Hned ve 3. se totiž trefil po Karpinově centru hlavou Darko Kovacevic. Jenomže už o deset minut později bylo vyrovnáno, když si na Baptistův pas naběhl Uruguayec Dario Silva a překonal Westervelda. Po zbylek zápasu sice měl baskický tým více ze hry, ale nepodařilo se mu překonat náhradníka v sevillské brance Estebana, který už v 8. vystřídal zraněnou jedničku Notaria.

Murcia – Albacete 1:0 (1:0). Souboj nováčků na stadionu v Murcii vyzněl nakonec pro domácí. Jedinou branku vstřelil už v 6. Michel, který zatočil svou střelu z trestného kopu přes hostující zeď přesně do horního rohu Roovi svatyně.

Malaga – Celta Vigo 2:1 (1:0). Trenér domácích neudělal v základní sestavě oproti minulému kolu, kdy Malaga zvítězila nad Espanyolem, ani jednu změnu. Naopak jeho protějšek Lotina se musel obejít bez Sylvina, Juanfrana a především Mostového, jehož absence byla hodně znát. Domácí dostal do vedení ve 13., kdy se po Dudově rohu trefil hlavou Fernando Sanz. Hostujícímu týmu se podařilo vyrovnat až dvacet minut před koncem po Jesuliho trestném kopu a přesné hlavičce Milosevice. Jenomže už o tři minuty později vstřelil vítěznou branku Malagy Miguel Angel, který přetavil v branku Gerardovu křižnou přihrávku.

Mallorca – Osasuna 1:1 (0:0). Ve vynikajících výkonech i nadále pokračují svěřenci trenéra Aguirreho a po remíze na Nou Campu s Barcelonou si bod odvezli i z Mallorky. Obě strany zahodily v průběhu utkání několik dobrých příležitostí a domácí kanonýr Eto'o dokonce nastřelil tyč. Dva nejdůležitější momenty zápasu vměstnaly celky do jedné minuty. Nejprve se trefil v 83. zkušený obránce Nadal, který mířil po rohovém kopu přesně hlavou. Jenomže hned po rozehrávce si na dlouhý pas za obranu naběhl Webo a z ostrého úhlu stanovil konečný výsledek.

Real Madrid – Espanyol 2:1 (0:0). "Bílý balet" nezaváhal proti poslednímu celku tabulky a po porážce ve Valencii si na své konto připsal tři body. K těm však domácím přispěly i kontroverzní výroky rozhodčího Péreze Lasy, protože Real herně příliš nepřesvědčil. První branku utkání vstřelil až po změně stran po Raúlově přihrávce Ronaldo. Definitivně uklidnit mohl domácí Figo, ale jeho střelu z pokutového kopu zneškodnil Lemmens. Klid do řad madridského velkoklubu tak přinesla až 82., v níž se podruhé v zápase trefil Ronaldo, když hlavou poslal dosítě Beckhamův centr. V nastaveném čase se pak dočkali i hosté, když výsledek kosmeticky upravil zdánlivě lehkou střelou Alex Fernández.

Barcelona – Valencia 0:1 (0:1). Šlágru kola přihlíželo na Nou Campu beznadějně vyprodané hlediště. Domácí nastoupili do utkání s odhodlání konečně doma zvítězit, v sestavě však chyběli minulém kole vyloučení Cocu a Motta. V základní sestavě Valencie se letos poprvé objevil Ayala, který nahradil Davida Navarra. Pouze na lavičce pak celý zápas seděl jeho argentinský krajan Aimar, jehož místo zaujal Oliveira. Všem na stadionu pořádně zatrnulo v 8., kdy po souboji s Marchenou dopadl ošklivě na hlavu bývalý hráč Valencie Gerard. Po chvilce ošetření se však vrátil do hry. Nejzaměstnanějším mužem prvních minut byl určitě brankář Canizares, který se zahřál do provozní teploty při střelách Kluiverta v 7. a Xaviho v 13. minutě. Hosté se poprvé osmělili ve 14. a hned z toho byla branka. To si na Barajovu přihrávku naběhl Oliveira a ranou bez přípravy přehodil na malém vápně stojícího Valdése. Vedení Valencie mohl pojistit ve 26. Mista, ale tváří v tvář domácímu brankáři neuspěl. Po změně stran sice měli domácí více času míč na svých kopačkách, ale až na pokus Enriqueho ze 60. se k vážnějšímu ohrožení hostující branky nedostali. Valencia tak vyhrála už pět ligových duelů v řadě a její gólman Canizares už neinkasoval 515 minut.



KRONIKA LA LIGY 2003/2004

BILANCE: 4-4-2, skóre 14:12 celkově 25-19-16, skóre 81:61
BRANKY: 142, průměr: 2,36 na zápas
DIVÁCI: 336333, nejvíce Barcelona - Valencia (98000), nejméně Murcia - Albacete (10234), celkem 1441757, průměr: 29634 na utkání
ŽLUTÉ KARTY: 25:29, celkově 146:158, průměr: 5,06 na zápas
ČERVENÉ KARTY: 0:2, celkově 7:9
BRANKÁŘI S ČISTÝM KONTEM: 5 - Canizares (Valencia), 3 - Molina (La Coruňa), Contreras (Betis), 2 - Sanzol (Osasuna), Westerveld (San Sebastian), Notario (Sevilla), Valdes (Barcelona), Aranzubía (Bilbao), Reina (Villarreal), Ricardo (Santander), 1- Arnau (Malaga), Bizarri (Valladolid), Miki (Mallorca), Burgos (Atlético), Laínez (Zaragoza), Roa (Albacete), Juanmi (Murcia)

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čím víc informací tím z mého pohledu lépe! Pozor jen na geparda a romea :-) ! To co si dovolil Betis zahodit v duelu a Bilbaem bylo až neuvěřitelné! Ještěže byl Athletic děravý až do konce

Reagovat
Webmaster

Jo Gepardi ti se dostanou všude... :-)

Reagovat
Kily

Já jsem to měl napsaný dobře, ale mě to program ve wordu opravoval do češtiny, a tak se z Gerarda stal Gepard a z Romera Romeo, navíc jsem s tím spěchal a nestíhal tak opravovat úpravy wordu

Reagovat
antimadrista

Už se nemůžu dočkat TipLigy. Bože, jak já vás tam všechny rozdrtim :-)

Reagovat
HOST*Max-Wesslo

antimadrista: špatný pokus o vtip, zřejmě ráno snídal vtipnou kaši

Reagovat
Webmaster

Stále na tom dělam a pokud to stihnu, začne se už příští víkend. Mam ale jeden malej problém... Je přihlášeno asi sto lidí, takže se pochopitelně budou dělit do skupin. Když to budu losovat, tak se vy, kdo se tady hecujete, těžko dostanete do stejný skupiny, ale když to budu nějak nasazovat, tak to nebude spravedlivý... Tak mi teď poraďte, jak to mam udělat :-)

Reagovat
antimadrista

Prostě nás nalosuj.

Reagovat
Mr.Jindros

Valencie Rulezzzzzzzzzzz

Reagovat
HOST*hare-krsna

Chlapci proc se tesite na tip ligu bude to propadak ne neni ned sport-tip.cz nejlepsi na sazeni a vse kolem nej a jsou i penezite ceny a la coruna is best club on the worl!!!!!!!!

Reagovat
PJ

Tipliga a sport-tip je něco úplně rozdílnýho...

Reagovat
Kily

jenomže sport-tip je jenom klasický sázení na fotbalový duely. TipLiga bude podle mě docela originální a nepůjde v ní jenom o tipování 1,0,2, ale o přesný výsledky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele