La Liga souhrn - 3. kolo

15.09.2007, 23:07, aktualizováno 16.09.2007, 23:57
Komentáře a souhrny
Real Madrid pokračuje v perfektním startu do nové sezóny, svěřenci Bernda Schustera porazili Almeríu a s devíti body vedou ligovou tabulku. Malér odvrátila Valencia, když otočila domácí duel s Valladollidem. Další z kandidátů na přední umístění Sevilla rozstřílela Huelvu. Příliš se zatím nedaří Barceloně, ta i svůj druhý zápas venku, tentokrát na hřišti Osasuny, jen remizovala 0:0.
Real Madrid - UD Almería 3:1
Branky: 37. Javier Saviola, 69. Wesley Sneijder, 88. Gonzalo Higuaín - 73. Kalu Uche
Real Madrid se skvěle rozjel za obhajobou titulu, svěřenci Bernda Schustera vyhráli i třetí utkání v sezoně, tentokráte na Santiago Bernabéu přehráli Almeríi 3:1. Nováček z jihu Španělska si v Madridu nevedl vůbec špatně a podal sympatický výkon, který však k zisku bodů nestačil.

Největší šanci Almeríe v prvním poločase měl v úvodu Uche, Casillas si z s pokusem šikovného útočníka poradil. Domácí šli do vedení v 37. minutě, kdy Javier Saviola dorazil do prázdné branky střelu Raula, která se k dobře postavenému argentinskému útočníkovi odrazila od tyče Cobenovy branky. V 54. minutě se dostal ke střele na hranici pokutového území hostující Ortiz, míč před Casillasem tečoval Uche a hosté srovnali na krok. Zmíněné srovnání stavu se však nekonalo, rozhodčí nepochopitelně odpískal ofsajd Ucheho, který stál metr před posledním bránícím hráčem Realu. Hosté se zlobili na rozhodčího i o deset minut později, Saviola se řítil sám na brankaře Cobena, útočníka domácích však ještě před pokutovým územím poslal k zemi Albert Crusat a od rozhodčího viděl červenou kartu. Dvacet minut před koncem utkání poslal Real do dvoubrankového vedení Wesley Sneijder, který se krásně trefil z trestného kopu do šibenice. Hostům se povedlo zdramatizovat utkání v 74. minutě, kdy se po pěkné přihrávce Soriana trefil Uche, jenž se prosadil přes obránce Cannavara a prostřelil Casillase. Domácí v závěru žádné komplikace nepřipustili a dvě minuty před koncem utkání upravil na konečných 3:1 střídající Gonzalo Higuaín.
více informací
Valencia CF - Real Valladolid 2:1
Branky: 24. Fernando Morientes, 90. David Silva - 10. Daniel Ngom Kome
Hodně a hodně šťastné vítězství si připsala na své konto Valencie. Nováček z Valladolidu šel na začátku utkání do vedení po velkém kiksu brankaře Canizarese, ještě do poločasu vyrovnal Morientes, ovšem domácí hráči se na hřišti očividně trápili. I přesto, že Valladolid byl v podstatě celý druhý poločas lepším týmem, tak si z Valencie neodvezl ani bod, v samém závěru utkání se totiž šťastně trefil Silva. Branku španělského reprezentanta někteří diváci na Mestalle ani neviděli, neboť už před tím předčasně opustili stadion, ti, co zůstali, na konci místo oslavy vítězství vypískali svůj tým do kabin.

Domácí nastoupili do utkání bez několika opor, odpočívali reprezentanti Abelda, Villa, Silva a Miguel. Debut si tak v dresu Valencia odbyli stoper Helguera, Alexis, jenž nastoupil na kraji obrany a také Manuel Fernandez, který se postavil na levou stranu zálohy. Poprvé od začátku utkání nastoupil také Sunny a Arizmendi. Za Valladolid nastoupil v základní sestavě brankář Buttelle a záložník Sisi, ještě na jaře hráči Valencie.

V 6. minutě měl jako první příležitost Morientes, španělský kanonýr mířil z mírného úhlu do boční sítě. V desáté minutě šli do překvapivého vedení hosté, Canizaresovi vypadl z ruky míč po vysokém centru jednoho z hráčů Valladolidu, míč se dostal ke Komemu, který v klidu doklepl míč do prázdné branky – 1:0. Ve 24. minutě srovnali Valencijští krok, Arizmendi z dvaceti metrů vystřelil k pravé tyči, pozemní střelu vyrazil brankář Butelle jen před sebe a u míče byl jako první Morientes, jenž vyrovnal na – 1:1. Poté mohli jít domácí do vedení, ovšem Barajova hlavička po centru Joaquina skončila metr vedle branky.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté, zejména Sisi dělal na pravé straně hřiště problémy Morettimu. Nováček soutěže si však z územní převahy nedokázal vytvořit žádnou vážnější šanci a tak zahrozili domácí. Po rohovém kopu Joaquina se dostal k míči Baraja, tečovanou střelu zkušeného záložníka Valencie výborně chytil Butelle. Dvacet minut před koncem měl obrovskou šanci Valladolid, na levé straně se uvolnil agilní Sisi, na jehož centr si naběhl Llorente, který v akrobatické pozici střílel těsně pod břevno, tentokráte však Caniazares svůj tým výborným zákrokem podržel. Deset minut poté to byl znovu Llorente, který mohl rozhodnout, to by však musel fotbalista Valladolidu trefit z hranice vápna branku. A jak se říká ”nedáš, dostaneš”. Minutu před koncem základní hrací doby vystřelil z pětadvaceti metrů David Silva, střelu talentovaného fotbalisty tečoval jeden z obránců hostujícího celku tak nešťastně, že skončila za zádami bezmocného Butelleho a Valencie tak získala trochu nezaslouženě tři body.
více informací
Athletic Bilbao - Real Zaragoza 1:1
Branky: 9. Markel Susaeta Laskurain - 16. Diego Milito
Spravedlivou remízou skončil zajímavý zápas mezi Athleticem Bilbao a Realem Zaragoza. Baskové se dostali do vedení již v deváté minutě, když se krásně trefil mladíček Susaeta, ovšem velmi krátce na to srovnal Diego Milito a navzdory mnoha dalším šancím se skóre již nezměnilo. Oba celky tak i nadále zůstávají v nové sezóně bez vítězství.

Na San Mamés panovala v průběhu celých devadesáti minut bouřlivá atmosféra, která všech 22 hráčů vyprovokovala ke hře ve vysokém tempu s mnoha protiútoky a pohlednými akcemi, na druhou stranu ale také se spoustou hrubých chyb a tvrdých zákroků na hranici pravidel. V základní sestavě domácích se opět objevil zázračný mladík Susaeta, jenž tentokráte dostal přednost před Etxeberriou na pravé straně zálohy. Další zajímavou informací byla přítomnost Orbaize, který si odbyl svůj první soutěžní zápas po devíti měsících léčby přetrhaných vazů. Co se týče Los Maňos, v záloze dostal překvapivě přednost Gabi před Zapaterem, naopak podle očekávání se v útoku objevila úderná dvojice Diego Milito – Ricardo Oliveira, Sergio García zůstal pouze na lavičce.

Těmi aktivnějšími byli z počátku jednoznačně baskičtí lvi, už v páté minutě mohl (a měl) otevřít gólový účet Fernando Llorente, jehož vyslal Iraola a nakonec vychytal César. Uběhly čtyři minuty a svěřenci Joaquína Caparróse skutečně vedli. K přímému volnému kopu z velmi výhodné pozice se postavil zmiňovaný Susaeta a počínal si jako starý mazák. Diváci na stadiónu řvali nadšením a do klidu je posadil až vyrovnávací gól. Sedm minut po Susaetově trefě vyslal Gabi do samostatného úniku Diega Milita a argentinský útočník si s jinak výborným brankářem Iraizozem věděl rady. Utkání i nadále probíhalo ve vysokém tempu, oba soupeři věděli, že jde o hodně a do hry dávali vše. Ve zbytku prvního poločasu byli více nebezpeční hosté, ale Aimar ani Milito tentokráte neuspěli, a tak se do kabin šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Druhý poločas nabídl kupu šancí na obou stranách, jen zázrakem už žádný gól nepadl. Hra byla vyrovnaná, ovšem většina opravdových gólovek se odehrávala před domácí svatyní, kde zářil Iraizoz, nový miláček publika na San Mamés. Posila z Espanyolu nejdříve zlikvidovala další samostnatný únik Diega Milita a následně si poradila i s pokusem Ricarda Oliveiry. I Bilbao dávalo o sobě vědět, nový Susaetův přímý volný kop mířil vedle, dalekonosné střely Veléze a Amorebiety taky tu správnou síť nenašly, a tak měl vítězství na kopačkách pár minut před koncem Joseba Etxeberria, který se na hřiště dostal v průběhu druhého poločasu a mohl se opět stát hrdinou. "Gólovou" přihrávku pro něj připravil kdo jiný než Susaeta, ale Etxeberria tváří v tvář Césarovi selhal. Bilbao se Zaragozou se tedy rozešli smírně a dostali po bodu, což je pro oba spíše trest než odměna...
více informací
Racing Santander - Levante UD 1:0
Branky: 28. Pedro Alvarez Munitis
více informací
Real Murcia - Atlético Madrid 1:1
Branky: 81. Francisco Gallardo - 15. Sergio Aguero
více informací
Real Mallorca - Villarreal CF 0:1
Branky: 83. Kahveci Nihat
více informací
Deportivo La Coruňa - Real Betis 1:0
Branky: 8. Jose Andres Guardado
více informací
Espanyol Barcelona - Getafe CF 1:0
Branky: 88. Jonathan
Espanyol porazil brankou Jonathana ze závěru utkání Getafe, které hrálo od šedesáté minuty v deseti. Katalánci se dostali v tabulce na desáté místo, Madridští se krčí s jedním bodem na předposledním místě.

Jako první mohlo jít do vedení Getafe, Ikechukwu Uche se dostal za obranu Espanyolu, ovšem tváří v tvář Kamenimu neuspěl, kamerunský brankář předvedl perfektní zákrok. Další šanci hostů spálil po centru Pabla Hernandéze útočník Kepa Blaco. S přibývajícím časem převzal otěže zápasu Espanyol, Rierova střela se mezi tři tyče nevešla, Tamuda vychytal Abbondanzieri. Uzdravený kanonýr domácích, Tamudo, se dostal do další šance po půlhodině hry, ovšem Abbondanzieri byl znovu na místě. Na druhé straně zahrozil Casquero, Kameni se také vyznamenal. Na začátku druhého dějství kopal přímý kop Luis Garcia, výtečný Abbondanzieri si poradil. Po hodině hry šli hosté do deseti (potřetí ve třech odehraných zápasech), Esteban Granero viděl červenou kartu za ostrý faul na Luise Garcíu. Domácí využili přesilovku dvě minuty před koncem utkání, na Rierův centr si naběhl střídající Jonathan a zblízka překonal bezmocného Abbondanzieriho.
více informací
Sevilla FC - Recreativo Huelva 4:1
Branky: 12. Alexander Keržakov, 34. Frederic Kanouté, 54. Frederic Kanouté, 75. Alexander Keržakov - 55. Aitor Tornavaca
Andaluské derby skončilo jasným vítězstvím domácí Sevilly. Fanoušci na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána viděli atraktivní fotbal, kterému udával tempo domácí celek.

Sevillští šli do vedení už po třinácti minutách, kdy Navas vystřelil, jeho pozemní střelu vyrazil brankář Sorrentino jen před sebe a pohotový Alexander Keržakov dorazil balon do odkryté branky. Opovědět se pokusil Silvestre Varela, ovšem ten střílel z dvaceti metrů jen do připravených rukavic brankáře Palopa. V 22. minutě našel Duda z přímého kopu centrem hlavu Keity, jenž poslal svoji hlavičku do břevna. Po více než půlhodině hry poslal Alves do samostatného úniku Frederica Kanutého a útočník Mali bez problému zvýšil na – 2:0.

V přesvědčivém výkonu pokračovali domácí i v druhém poločasu. V 54. minutě si za obranu Huelvy naběhl na krásný pas od Alvese útočník Kanouté a poslal míč z voleje přesně k pravé tyči – 3:0. O dvě minuty později však našel přesným centrem Varelo kapitána Aitora, záložník Heulvy se trefil z první přesně k tyči a snížil tak na 3:1. Po hodině hry kopal z velkého úhlu přímý kop Antonio Jesús Vázquez, 27letý záložník překvapivě střílel přímo na bránu a tvrdou ranou orazítkoval spojnici. Po faulu na Koného, který vystřídal Kanoutého, měl možnost kopat pokutový kop Alexander Keržakov, ruskému útočníkovi ale střela vůbec nesedla a míč letěl vysoko nad. Vše si Keržakov vynahradil v 75. minutě, kdy se opřel do míče z rohu velkého vápna a zavěsil na vzdálenější tyč, dal tak už svůj druhý gól. V závěru utkání musel předčasně do sprch obránce Moya, který uviděl druhou žlutou kartu.
více informací
Osasuna Pamplona - FC Barcelona 0:0
Branky: -
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid330010:29
2.Sevilla FC22008:26
3.Valencia CF32014:56
Villarreal CF32014:56
5.FC Barcelona31203:15
6.Real Murcia31203:25
7.Racing Santander31202:15
8.Real Mallorca31114:24
9.Real Valladolid31114:44
10.Espanyol Barcelona31113:34
11.Deportivo La Coruňa31113:54
12.UD Almería31025:53
13.Osasuna Pamplona20200:02
14.Real Zaragoza30213:42
Real Betis30213:42
Atlético Madrid30213:42
17.Athletic Bilbao30212:42
18.Recreativo Huelva30213:62
19.Getafe CF30122:61
20.Levante UD30120:41

Autor: Milan Kopal, Petr Kilian

Komentáře (34)

Přidat komentář
HOST*kedlub

EL PIBITO!!!

Reagovat
HOST*Luis

beze slov

Reagovat
HOST*

no tak pibito sa zacina rozbiehat prajem mu vsetko dobre len nech sa mu nedari proti Barcelone

Reagovat
HOST*

...už je to tady!

Reagovat
HOST*

tak tady máte Real Madrid-Almeria-0

Reagovat
HOST*David

sneijder to je bůh, nejlepší nákup Realu!!!

Reagovat
HOST*

a v nejlepšim čase proSlávii :)

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas som nevidel, ale vraj dala Almeria regulerny gol, ktory nebol pre "ofside" uznany a naopak, Realu uznali gol z ofsidu. Co je na tom pravda ?

Reagovat
smazaný uživatel

Oba dva góly byly regulérní.

Reagovat
smazaný uživatel

Jste šetřili Ruuda na LM?

Reagovat
HOST*

Na dostihy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a byl to dobrej tah. Tohle jsou typický zápasy pro Saviolu, včera to prakticky rozhodl. Takovej rychlej hráč se nám sakra hodí, jenom škoda, že to musí být zrovna on .

Reagovat
HOST*madridcan

po faule nanho dostala almeria CK ne?Ze vraj ho v brejku zastavili...Neviem,lebo som zapas nevidel...davali valenciu

Pekne na youtube sa da vidiet,ze vsetky goly realu boli spravne.Prvy gol dorazka,druhy priamy kop a treti higuain,saviola bol v ofasajde,ale bohuzial pre neprajnikov v mrtvom

Reagovat
HOST*Real Madrid

Real je najlepsi 3 zapasy 3 vítazstva

ou jeah tak to ma byt a co si myslite jak to dopadne v utery proti werderu bremy?LM

Reagovat
HOST*madridcan

3:0

Reagovat
HOST*

Jako s hannoverem...

Reagovat
HOST*madridcan

v hannoveri este nehral Sneijder,Drenthe,Heinze moj zlaty

Reagovat
HOST*

Myslím, že při troše štěstí by moh remizovat, ale spíš bych to tipoval tak 2:0 pro Brémy...

Reagovat
-Kopy-

Tak Sevilla zatím šlape, Alves s Kanoutém to je výborná dvojice Dobře hraje i Keržakov či Renato nebo Navas.

Jinak pěknej fotbal, kvalitou nejlepší zápas tohodle kola

Antonio měl nahoře určitě radost...

Reagovat
HOST*M11

barca zas jednou trhala site

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle je už opravdu v prdeli. Začínám mít dojem, že jsme nasákli tzv. galactickou nemoc - plno hvězd a hovno výkony. Opravdu nechápu, jak můžeme mít ze třech kol 5 bodů a k tomu DVA zápasy 0:0. Barca byla vždycky tým, kterej bavil fandy útočným fotbalem a teď tohle. Můj předsezonní optimismus se velmi rychle vytrácí

Doufám, že jestli Franknenaučí ty hvězdy makat, tak: buď poletí on anebo ti hráči. jiný východisko není, takhle to přece nejde dál

PS: ten blicí smajlík se mi letos bude asi hodit na všech frontách

Reagovat
smazaný uživatel

Můj názor je takovej že Frank je zvládat nebude, je až příliš "hodnej" (jiný slovo jsem nenašel po ránu)...není na místě dělat ukvapený závěry, ale je fakt že něco asi v pořádku nebude...

Reagovat
Xavi

Rijkaard za ně ty branky dávat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

ale nejde jen o góly. Naše největší problémy jsou motivace, snaha, pohyb bez míče, aktivita na hrotu (nebo možná spíše v útoku jako takovém). Až potom koncovka. A tyhle všechny atributy (až na tu koncovku) musí vtlouct do hráčů trenér, přesto nejede vlak

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitní a objektivní názor, ještě si počkám na názor Dr. Kyslíka.

Samozřejmě nejde dělat závěry po třech kolech, leč mě jako dlouholetého fanouška CdFRM prozatimní mizivá produktivita a hra FCB samozřejmě těší.

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti si souhrn, stačí poslední odstavec u BArcy, to je můj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastic Four 2 - Sneijder 4

Henry 0 - Saviola 1

Reagovat
smazaný uživatel

S tím prvním řádkem souhlas. S tím druhým tě jenom upozorním, abys neprovokoval

Reagovat
smazaný uživatel

To není provokace, nýbrž v současnosti smutná pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Je pěkné, že se hráči u zápasu ani nenadřou, protože mají skoro celý zápas na svých kopačkách, ale když nedokážou zrychlit hru, je to k ničemu. Nebo si snad myslí, že za dvacet přihrávek jim dá rozhodčí odměnu v podobě vstřeleného golu? Hrajem snad fotbal a ne bago do hajzlu.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*F.Itner

Proč nevysílají na SPORTU1 zápasy Barcy a Realu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele