LA LIGA - SOUHRN 2. KOLA

04.09.2003, 19:03
Aktuality
V úterý a ve středu měla španělská nejvyšší soutěž na programu druhé kolo. Jediným mužstvem, které zatím neztratilo ani bod, je Deportivo La Coruňa. V magnetu kola se rozešli San Sebastian s Vigem smírně 1:1. Stejným výsledkem skončily i zápasy Realu ve Villarrealu a Barcelony se Sevillou. Tři body ze hřiště soupeře přivezla pouze Valencia.

Villarreal – Real Madrid 1:1 (0:0). "Bílý balet" přijel na hřiště Villarrealu bez Ronalda, Roberta Carlose a Cambiassa, kteří si plní reprezentační povinnosti. Další ztrátu pak zaznamenal Real ve 26. minutě, kdy musel být pro zranění vystřídán Zinedine Zidane. První půle se hrála ve slušném tempu, ještě lepší fotbal byl však k vidění po změně stran. Hosté si v tomto utkání vybrali pořádnou porci smůly, nejprve totiž po Beckhamově rohu trefil hlavou tyč Helguera a o chvíli později se před Reinou ocitl sám Beckham, jehož obloučku se do cesty postavilo břevno domácí brány. Domácí ve druhé půli poprvé vážně zahrozili až v 71. minutě a hned z toho byl gól. To střídající Sony Anderson přetlačil Salgada a fantastickou ranou z úhlu překonal Casillase. Jenomže šťastnou ruku měl i trenér hostí Carlos Queiroz. V 77. totiž poslal na hřiště debutanta Nuňéze, který si sedm minut poté naskočil na Beckhamův rohový kop a hlavou stanovil konečný výsledek. Hosté mohli v závěru nakonec ještě strhnout vítězství na svoji stranu, trestný kop nejlepšího muže zápasu Beckhama ale Reina skvěle vyrazil.

Osasuna – Valencia 0:1 (0:0). Předloňský šampión přijel na hřiště vedoucího mužstva bez dvou argentinských opor, stopera Ayaly a záložníka Aimara. Osasuna se sobotním vítězstvím v Albacete dostala do čela tabulky vůbec poprvé ve své historii. Po vyrovnané první půli zajistil hostujícímu celku tři body ve 49. minutě Baraja, který si naskočil na rohový kop Vicenteho. Domácí brankář Sanzol sice míč vyrazil, jeho zákrok však přišel až v době, kdy už byl “kulatý nesmysl“ za brankovou čarou. Pro jistotu ho ale ještě pohotově dokopl do domácí klece Marchena. Osasuna poté mohla vyrovnat, ale po chybě pomezního rozhodčího, jenž přehlédl jasný ofsajd, odkopl míč mířící do prázdné klece Marchena. Na druhé straně se pěknou individuální akcí prezentoval Jorge Lopez, jehož slalomu učinil přítrž až Sanzol a následné snažení Misty zastavil praporek pomezního rozhodčího. V závěru utkání se domácím podařilo dostat hosty pod tlak a největší příležitost na zajištění dělby bodů měl Morales, jenomže před prázdnou svatyní nedosáhl na centr z levé strany.

San Sebastian – Vigo 1:1 (1:0). Stadion Anoeta byl v úterý svědkem duelu účastníků letošní Ligy Mistrů. Vedle toho se v přímém souboji utkali i dva vynikající útočníci ze Srbska a Černé Hory – Darka Kovačeviče a Sava Miloševiče. Jejich souboj nakonec skončil stejně jako celé utkání nerozhodně. V úvodní části byli aktivnější domácí a odměny se dočkali ve 37. minutě, kdy poslal Karpinův centr hlavou do Pintovi sítě Kovačevič. Jenomže Lotina, který oproti minulému kolu udělal v základní sestavě Celty hned sedm změn, stáhl v 54. minutě ze hřiště nevýrazné Sandra s Catanhou a nahradil je dvojicí Jesuli, Miloševič. A výsledek se dostavil prakticky okamžitě. O osm minut později totiž Jesuli adresoval pas za obranu Miloševičovi, na jehož střelu z první Westerveld nedosáhl. Domácí však neztratili pouze dva body, až na dva týdny se totiž možná budou muset obejít bez kanonýra Kovačeviče.

Barcelona – Sevilla 1:1 (0:1). Duel dvou ambiciózních celků se hrál v neuvěřitelném čase. Barca chtěla nastoupit se všemi hvězdami, které jsou nominovány pro víkendové a středeční mezistátní utkání a původně tak navrhovala jako hrací de pondělí. Jenomže Sevilla hrála své utkání prvního kola až v neděli, a podle pravidla, že každé mužstvo musí mít mezi dvěma zápasy alespoň dvoudenní pauzu, tato varianta padla. Domácím tak chybělo hned šest hráčů a hostujícímu celku se pomstili tak, že stanovili začátek zápasu na pět minut po půlnoci! I přesto si do hlediště stadionu Nou Camp našlo cestu více než 80000 diváků. Možná za to mohla i štědrá nabídka vedení katalánského velkoklubu, které zlevnilo vstupné o polovinu a každému fanouškovi zajistilo občerstvení zdarma. Samotný duel však začal pro domácí šokem. V 10. minutě totiž srazil brankář Valdés ve vápně Daria Silvu a z nařízené penalty dostal hosty do vedení reprezentant Reyes. Barcelona sice poté měla více ze hry, síť za Notariem však rozvlnila pouze jednou. V 59. minutě se při své mistrovské premiéře na Nou Campu trefil po překrásné individuální akci Brazilec Ronaldinho.

Murcia – Santander 1:1 (1:1). Po čtrnácti letech se na stadionu Condomina v Murcii opět hrála první liga. V premiéře před svým publikem byli domácí od začátku lepším týmem a do vedení šli už v 9. minutě, kdy se trefil Richi. Jenomže těsně před poločasem se exekuce trestného kopu ujal Javi Guerrero a přesnou střelou sebral Murcii vítězství.

Valladolid – Malaga 1:0 (1:0). O majiteli tří bodů rozhodla 42. minuta, v níž rozhodčí Losantos Omar posoudil souboj Fernanda Sanz se Sousou v šestnáctce hostí jako nedovolený ze strany Sanze a nařídil pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil Jesús a překonal Arnaua. Domácí se tímto vítězstvím připojili v tabulce například k Valencii nebo Barceloně. Naopak Málaze vstup do nové sezony vůbec nevyšel a ve dvou utkání si na své konto připsala pouze jediný bod. V kolonce vstřelených branek pak u ní zívá veliká nula.

La Coruňa – Bilbao 2:0 (1:0). Po zaváhání především Barcelony a Realu se možnost dostat se do čela tabulky naskytla Deportivu. Domácí se jí chopili pevně. Po dvou zápasech je La Coruňa jediným mužstvem, které zatím neztratilo ani bod, a ukázala, že to v sezoně 2003/2004 půjde i bez nizozemského kanonýra Roye Makaaye. Navíc se jim daří i v defenzivní činnosti, protože ještě neinkasovali. Hrdinou utkání galicijského celku s Bilbaem se stejně jako v Zaragoze stal znovu Walter Pandiani. Ten totiž v 56. minutě znovu nahradil Tristana a tentokrát mu na vstřelení branky stačila necelá minuta. Nebyla to však branka vítězná, protože v první půli se už ve 12. minutě trefil playmaker domácích Valeron.

Mallorca – Zaragoza 2:0 (1:0). Jedním ze třech týmů, které na svém kontě zatím nemají ani bod, je nováček ze Zaragozy. Hosté sice začali lépe a v úvodní části si vytvořili hned několik slibných šancí. Mallorcu však několika vynikajícími zákroky podržel náhradník v brance Miki a těsně před poločasem dostal tým z Baleárských ostrovů do vedení svým prvním gólem v La Lize Arnold Bruggink, letní posila z Eidhovenu. Premiérové tři body v nové sezoně pro Mallorcu pak v 53. minutě pojistil Kamerunec Eto´o, který proměnil penaltu nařízenou za ruku Cuartera ve vápně.

Betis – Espanyol 2:2 (2:0). Jak ztratit jasný zápas předvedli svým fanouškům fotbalisté Betisu Sevilla. Po půlhodině hry je totiž dostal do vedení záložník Joaquin a o osm minut později zvýšil na dvoubrankový rozdíl svým premiérovým gólem v dresu domácích Palermo, který přišel v létě z Villarrealu. Jenomže hosté nesložili zbraně a v 68. minutě je vrátil zpět do hry střídající Raúl Molina, nová akvizice z Huelvy. V hektickém závěru pak domácím sebral dva body svou hlavičkou po trestném kopu Alexe Lopo. Proti uznání této branky navíc tak vehementně protestoval Joaquin, až mu rozhodčí González Vázquez ukázal druhou žlutou a tím pádem i červenou kartu.

Atletico – Albacete 1:0 (0:0). Místy až nudnou podívanou předvedli svým příznivcům hráči menšího z madridských prvoligových klubů. O vítězství domácích rozhodl v 50. minutě španělský reprezentant do jedenadvaceti let Jorge. Nováček z Albacete se tak po dvou kolech ocitl společně s Bilbaem a Zaragozou na dně tabulky Primera Division. Šechy tyto tři týmy ještě nezískali ani bod a navíc nevstřelili ani jednu branku.



KRONIKA LA LIGY 2003/2004

BILANCE: 4-5-1, skóre 12:7, celkově 7-9-4, skóre 20:17
BRANKY: 37, průměr: 1,85 na zápas
DIVÁCI: 284737, nejvíce Barcelona - Sevilla (80237), nejméně Valladolid - Malaga (11000), celkem 563054, průměr: 28153 na utkání
ŽLUTÉ KARTY: 23:27, celkově 48:56, průměr: 5,2 na zápas
ČERVENÉ KARTY: 1:0, celkově 2:1
BRANKÁŘI S ČISTÝM KONTEM: 2 - Molina (La Coruňa) 1- Valdes (Barcelona), Sanzol (Osasuna), Arnau (Malaga), Reina (Villarreal), Notario (Sevilla), Canizares (Valencia), Bizarri (Valladolid), Miki (Mallorca), Burgos (Atlético)

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (8)

Přidat komentář
antimadrista

Uvidíte, že na každej domácí zápas Barcy přijde nejvíc lidí, protože, jak řekl Carles "máme nejlepší fanoušky na světě".

Reagovat
PJ

Jo to je fakt, na Barcelonu chodí nejvíc lidí v Evropě, to vám můžou ostaní kluby jen závidět. Mě by ale zajímalo, kolik lidí by chodilo na Manchester, kdyby měl větší stadión. Snad ani nepamatuju že by někdy nebylo vyprodáno...

Reagovat
smazaný uživatel

nejvic lidi na fotbal stejne chodi v MExiku

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao je zatím bez bodu ale nehraje špatně! Krásný zápas s Deporem rozhodly chyby obrany!

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebují lepší střední obránce a pořádného střelce!

Reagovat
antimadrista

Máš recht, Bilbao i proti Barce hrálo dost slušně a popravdě musim říct, že baskové byli lepší. O Bilbao se nebojim, jestli bude hrát doma, tak jak hráli s Barcou, tak má pohár UEFA v kapse.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm,něco na tom bude. Ale až budeme hrát s Bilbaem doma,tak je rozmetem na cimpr cmrp!

Reagovat
antimadrista

To jo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele