LA LIGA - SOUHRN 19. KOLA

13.01.2004, 12:22
Aktuality
Na první místo se po polovině soutěže dostala díky výhře v Albacete Valencia, Real Madrid, který zklamal v San Sebastiánu, je druhý. La Coruna třetí a Atlético Madrid, jež díky dvěma gólům Fernanda Torrese porazilo Bilbao, je čtvrté. Murcia prohrála s Espanyolem a vystřídala ho na poslední příčce. Betis, San Sebastian a Vigo udělali výhrami rázný krok k záchraně.

SAN SEBASTIAN - REAL MADRID 1:0
Real Madrid ztratil po prohře v San Sebastianu vedení v tabulce. Jeho hráči nedokázali po celý zápas najít klíč k tomu, aby rozebrali pozornou a důraznou defenzivu baskického týmu. San Sebastian naopak zdá se nalézá po propadu na sestupové příčky půdu pod nohama. Po vítězství v Malaze ukořistili baskičtí nájezdnící další cenné tři body. Za domácí nastoupil překvapivě až ve druhé půli Xabi Alonso. Realu chyběl stále zraněný Beckham, kterého nahradil Guti. Real začal aktivně, ale střely Figa i Raúla šly vedle. Hra se odbývala především ve středu hřiště, do šancí se soupeři navzájem nepouštěli. Real byl i ve druhé půli nadále aktivnější, Raúl ani Salgado však Alberta nepřekonali. A tak přišel po chybě gólmana Casillase trest. Na centr z levé strany si naskakoval obrovitý Kovačevič, Casillas stačil před ním vyboxovat, ale jen k dobíhajícímu Karpinovi, který z první dopravil míč do sítě. V další šanci byl Kovačevič, ale jeho střelu tečoval Salgado mimo tyče. Nadějnou příležitost spálil střelou vedle i střídající De Paula. Real se už na výraznější odpověď nezmohl.

FC BARCELONA - ZARAGOZA 3:0
Barcelona konečně ukázala svým fanouškům lepší tvář a v pohodě si poradila doma se Zaragozou. Zápas začal vlažně, za Barcelonu střílel z dálky vedle Ronaldinho, Iniestova rána byla zblokována, neprosadil se ani na druhé straně hlavičkou Soriano. Po 20 minutách se ale Barca dočkala gólu. Iniesta zacentroval zleva a Saviola předskočil před gólmana Laíneze a skóroval. Ronaldinho dobře dribloval, Barcelona si udržovala tlak a získávala další šance. Ronaldinho se prosadil rychlostí proti Alvarovi, ale následná Saviolova střela byla zblokována obránci. Pak se zaskvěl gólman Zaragozy Laínez. To když po přihrávce Luise Garcíi střílel nebezpečně opět Saviola, ale Laínez jeho pokus konečky prstů vyškrábl nad břevno. Ještě do poločasu zvýšil z penalty Ronaldinho. Poté, co byl faulován Cuarterem, si sám stoupl k exekuci a poslal gólmana na opačnou stranu. Druhou půli začala Barcelona Ronaldinhovou hlavičkou těsně vedle po rohovém kopu. Zaragoza zvedla hlavu. Galletti si naběhl za obranu na dlouhý míč, ale místo zakončení ještě přihrával Villovi, a tak stihl Cocu odvrátit. Další šance Savioly a Sergia Garcíi šly vedle. Třetí gól dal po centru Iniesty Xavi, když Lainez centrovaný míč minul a španělský reprezentant tak měl před sebou prázdnou branku.

ALBACETE - VALENCIA 0:1
Valencia se stala lídrem tabulky po polovině soutěže díky vybojovanému těsnému vítězství na půdě Albacete. Její kouč Rafael Benítez navíc šetřil Baraju, Vicenteho a Curra Torrese, a tak dostali od začátku příležitost další hráči - Rufete, Garrido a Sissoko. Hodně tomu napomohla Jorge Lópezem proměněná sporná penalta už v 9. minutě zápasu. Rozhodčí Moreno Delgado pravděpodobně zachyboval, kontakt mezi Aimarem a jedním z obránců tam byl, ale určitě před vápnem. Vedoucím gólem se Valencia uspokojila a nehrnula se příliš dopředu, Albacete se snažili, ale proti dobře bránícímu soupeři mnoho nezmohli. S dalšími střelami Jorge Lópeze a Rufeteho si Almunia poradil. Delporteho střela po jeho samostatné akci šla mimo Canizaresovu branku. Aguirregomezcortovu střelu zblokoval Marchena, s Mikelovou si poradil Canizares. Zvýšit mohl Mista po Aimarově přihrávce, ale Almunia s jeho střelou z vápna neměl problémy. Valencia si ale cenné vítězství už vzít nenechala. Fabiano střílel nad, Bastiho gól nebyl pro Fabianův ofsajd uznán. Nepřesní byli v závěrečných minutách i znovu Fabiano s Bastim. Za Valencii zahrozil dvakrát Angulo.

LA CORUNA - SANTANDER 1:1
V první příležitosti byl Tristán, ale v dobré pozici střelou na bližší tyč minul branku. Do šance mu přihrál Luque, který se probil po levé straně. Luque zařídil i další šanci Deporu, když skvěle rozehrál trestný kop, ale Capdevillův pokus zblokoval vedle jeho spoluhráč Valeron. O minutu později trefil obránce Santanderu Ayoze jen tyč Molinovy brány. Konstrukce zachránila Depor od inkasovaného gólu i napodruhé, při perfektním pokusu Javiho Guerrera o přehození Moliny. Hosté byli při chuti, Javiho Guerrera zablokoval při další šanci na poslední chvíli Jorge Andrade. Těsně před přestávkou střílel z trestného kopu výborný Luque a míč se od břevna odrazil za Ricardova záda. V druhé půli trefil nejprve Luque břevno, poté po pěkné kombinaci s Valeronem připravil šanci pro Tristána, ale ten nedal. A tak přišel trest. Javi Guerrero nejprve hlavičkoval nad, o pár minut později si zpracoval dlouhý míč a tváří v tvář Molinovi zachoval pevné nervy a přehodil ho.

MALLORKA - VIGO 2:4
Hodně těžký týden zažila Celta Vigo. Kritika se na hráče i trenéra Lotinu po šokující prohře doma s La Corunou 0:5 valila ze všech stran. Hráči ale na hřišti odpověděli tím nejlepším možným způsobem. Vstřelením čtyř branek a vítězstvím na Mallorce. První se osmělil střelou z dálky hostující Luccin, ale ta byla domácími obránci zblokována. O chvilku později využil nedbalosti obrany Viga Bruggink a za pomoci odrazu poslal Mallorku do vedení. Celta odpověděla už za tři minuty, když Miloševičovu sraženou střelu dokopl do sítě José Ignacio. Další Brugginkova střela šla nad, těsně před přestávkou ale zajistil Mallorce z pokutového kopu vedení. Raúla Martína fauloval ve vápně Eduardo Berizzo. Arnold Bruggink odmítl nepřesnou hlavičkou hattrick, a tak otěže zápasu začínala získávat do svých rukou Celta. Jejímu závěrečnému náporu hodně pomohlo vyloučení Neného po faulu na Miloševiče. Temperamentní protestující Brazilec musel být ze hřiště odveden koučem Luisem Aragonésem. Pak přišly gólové chvíle hostí. Nejprve Jesuli dopravil hlavou do sítě střelu Sylvinha, Luccin poslal z penalty hosty do vedení. Za závěrečného náporu domácích se trefil ještě Miloševič.

OSASUNA - FC SEVILLA 1:1
Oba týmy začaly opatrně, bojovalo se ve středu hřiště bez větších šancí. Jedinou šanci prvního poločasu měl Pamplonský García, ale jeho trestný kop se mezi tyče nevešel. Do druhé půle vstoupila lépe Sevilla, když se v pokutovém území nejlépe zorientovali Hornos s Baptistou a právě Baptista, střelecky disponovaný Brazilec v dresu hostí, propálil vše co mu stálo v cestě a dostal svůj tým do vedení. V první šanci Osasuny byl Alfredo Sanchez po přihrávce Valda, ale s jeho přízemní střelou si Esteban poradil. Vyrovnání přišlo pár minut před koncem. Daniel Alves fauloval Aloisiho, k trestnému kopu se postavil García a krásným obloučkem vymetl šibenici Estebanovy branky.

MURCIA - ESPANYOL 0:1
Espanyol opustil po druhé výhře v řadě poslední příčku tabulky, na kterou se přesunula právě poražená Murcia. O osudu zápasu rozhodl rychlý gól, o který se postaral mladý Argentinec Maxi. Snaha domácích alespoň o vyrovnání byla otupena po 25 minutách, když byl za držení de la Peni vyloučen Acciari. Oslabená Murcia si vážnější šanci nevytvořila. Ačkoliv její snaha v průběhu druhé půle gradovala, chyběl někdo kreativní, kdo by dokázal obranu Espanyolu nějak překvapit. Espanyol žádný ze svých brejků do úspěšného konce nedotáhl.

BETIS - MALAGA 3:0
Betis zaplašil chmurné myšlenky na sestup po přesvědčivém vítězství nad Malagou. Vyhrál sice pouze jednou v posledních 10 ligových zápasech, ale vysoké vítězství nad Malagou bylo zcela zasloužené. Betis měl výborný vstup do zápasu, když už po sedmi minutách se dočkal vedení. Alfonso si dal míč drze mezi tři hráče, vypálil pravou nohou a tečovaná střela skočila za zády brankáře Calatayuda. Malaga se snažila o vyrovnání, hlavička Salvy po centru Dudy šla však mimo tyče. Další šance a pološance však měl v první půli už jen Betis. Benjamin měl dva nebezpečné trestné kopy. Jeden z nich Calatayud zneškodnil, druhý byl ztečován pryč. Velkou postavou druhé půle byl španělský reprezentant Joaquín. Nejprve Ito našel na levé straně Toteho, ten našel ve vápně volného Joaquína a ten vstřelil druhý gól. Poté Joaquín pronikl po pravé straně, vypálil a Calatayud střelu jen vyrazil do vracejícího se Romera, který si srazil míč do vlastní sítě. Edgar ani Leko si ve svých pološancích neporadili, a tak si Malaga odvezla z Betisu tříbrankovou porážku.

VILLAREAL - VALLADOLID 3:1
Villareal si poradil s Valladolidem a dostal se na pátou příčku ligové tabulky. Villareal měl lepší start do zápasu, dvakrát se do střely opřel Riquelme. S tou první si Bizzarri poradil, druhá, na kterou by gólman nedosáhl, se jen otřela o tyč. Guayre zatáhl míč po pravé straně, přihrál Riquelmemu, ten sklepl José Marimu a jeho střela zapadla za Bizzarriho záda. Do druhé půle vstoupili aktivně oba soupeři, zvýšit vedení mohl po svém dalším průniku Guayre, ale vystřelil vedle. Po hodině hry si na skvělý míč za obranu naběhl Makukula, tváří v tvář Reinovi nezaváhal a vyrovnal. Po vyloučení Césara se Valladolid už jen bránil a dostal další dva góly. Nejprve Bizzarri skvěle zasáhl proti José Marimu, ale po střelách Víctora a Rogera kapituloval.

ATLETICO MADRID - BILBAO 3:0
Dva góly Fernanda Torrese poslaly Atletico na čtvrtou příčku, zajišťující postup do Ligy mistrů. Na Ibagazův centr si naběhl Aguilera, ale Aranzubía jeho střelu vyrazil. Bilbao se o lepší výsledek připravilo neproměněnou penaltou v první půli, když byl ještě bezbrankový stav. Na dlouhý pas do vápna si naběhl Urzáiz a po obraném zákroku Garcíi Calva spadl. K pokutovému kopu se postavil Yeste, ale dal jej vysoko nad. Bilbau dělala nejvíce problémů útočná dvojice domácích Nikolaidis + Torres. Jednu Torresovu šanci zblokoval nohou Del Horno, po trestném kopu Ibagazy hlavičkoval mladý útočník těsně vedle. V druhé půli Atletico svého soupeře přitlačilo. Jen málo chybělo ke vstřelení gólu Lequimu. Proti Torresově přízemní střele zasáhl skvěle Aranzubía. Gólové ovoce tak Atletico sklidilo až po 70 minutách, kdy se po dalším trestném kopu Ibagazy prosadil hlavičkou F. Torres. Poté Luis Prieto srazil ve vápně Musampu a Torres vstřelil z penalty svůj druhý gól v zápase. Třetí gól přidal v nastaveném čase po centru Aguilery hlavou Paunovič.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Každý kdo to celé přečetl (nebo aspoň většinu) ať sem něco napíše! Aspoň budu vědět pro kolik lidí to vlastně smolím! S díky Váš Vincent

Reagovat
smazaný uživatel

Je to paráda, čtu to pravidelně a jsem rád, že je to souhrn všech zápasů z daného kola.

Reagovat
HOST*Martin

Ahoj, posledni dobou sem chodim casteji, souhrny ocenuji, zajimalo by me odkud to beres, prekladas ze zahranicnich serveru! hodne zdaru, Martin

Reagovat
smazaný uživatel

celkem dobrej je sportinglife.com

Reagovat
HOST*Maršál Malinowski

Byl jsem tu, četl jsem to a jsem spokojen - mnoho informací, přehledné. Snad až na tu češtinu, trošku to skřípe (oba týmy začali...).

Reagovat
HOST*Norbert

Ahoj, moc dobrá práce , četlo nás to 5 v práci !

Reagovat
HOST*Fiila

Četl jsem, pěkné, informativní

Reagovat
HOST*BESTie

Všechno čtu, souhrny jsou boží!

Reagovat
HOST*Vitek

Dobrý,čtu pravidelně Barcelonu,Real a občas ostatní

Reagovat
Mr.Jindros

Ctu pravidelne zapasy prednich tymu a obcas kdyz mam cas tak vsechno

Reagovat
Mr.Jindros

A diskusi ctu vzdycky, kdyz je v ni neco co jsem necetl, najdu si to v clanku :-)

Reagovat
Webmaster

Koukam že souhrny docela čtete... To abych zase začal psát Anglii, co? Nestíham, ale budu se snažit :-)

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

jo ty predni tymi ctu(real,valencia) a barcu ctu jenom ze srandy protoze vetsinou nevyhraje, ale tedka po dlouhy dobe jo, to cumim....jo ta anglie by byla dobra, tu bych cet celou

Reagovat
HOST*Falk

S těmi souhrny jsem velice spokojen.Je moc dobře že je

píšeš ,protože se mě po častém a dlouhém hledání na netu

nic podobnýho v češtině nepodařilo najít.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,jo já to taky čtu.

Reagovat
HOST*zörry

Čtu to furt,je to parada...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele