LA LIGA - SOUHRN 17. KOLA

23.12.2003, 02:28
Aktuality
Po 17. kole se na čele tabulky nic nezměnilo, Real Madrid, Valencia i La Coruna zvítězili. Důležitou výhru si připsala Zaragoza v Pamploně a Valladolid v San Sebastianu. Barcelona opět ztratila, když doma jen remizovala s Vigem a ztrácí na Real už 15 bodů.

MALLORCA - REAL MADRID 1:3
Real Madrid měl problémy s poskládáním sestavy, když chyběli zranění Guti a Beckham, a tak dostal příležitost mladý Borja. Vedení darovali Madriďané soupeři zadarmo. Eto´o obral o míč Pavóna, přihrál Correovi, a ten překonal Casillase. Dlouho se hrálo bez dalších šancí, jen zdálky prověřoval pozornost Lea Franka Helguera. Nagore se rozeběhl k sólu, ale Casillas byl na místě. Další Helguerovu střelu Leo Franco jen vyrazil, Raúlova dorážka hlavou šla nad. Real vyrovnal těsně před přestávkou, když Figův centr hlavičoval do branky Raúl. Po individuální akci Raúla Martína v druhé půli měl další šanci Eto´o. Pak přišel další báječný kousek od poslední dobou velmi střelecky disponovaného Ronalda. Obešel Lussenhoffa a Néneho a střelou levačkou prostřelil Lea Franca a poslal svůj tým do vedení. Mallorca zabrala, přitlačila Real na vlastní polovinu. Ten hrozil brejky. V jednom z nich Nadal fauloval ve vápně Ronalda a Figo přidal další gól z penalty.

FC BARCELONA - VIGO 1:1
První zásah si připsal Rustu po hlavičce Berizza. Barca kontrovala dvěma pokusy Gabriho. Na první střelu mu přihrával Ronaldinho, druhá byla obránci zblokována. Rustuho debut na Nou Campu pro něj ale nebyl šťastný. Měl dost času rozehrát Puyolovu malou domů, ale míč mu nepochopitelně odskočil až k Miloševičovi, ten našel Jesuliho a ten s přehledem zasunul míč do branky. Barcelona zabrala. S Kluivertovou střelou si poradil Cavallero, Overmarsova byla zblokována. Před koncem poločasu vyrovnal hlavičkou po rohovém kopu Kluivert, ale sudí jeho gól neuznal pro faul Patrika Andersona. Televizní záznam ale ukázal že gól měl platit. Xaviho volej vytěsnil Cavallero nad břevno, stejně tak si poradil s dalším Kluivertovým pokusem. Barca se dočkala alespoň vyrovnání. Po rohovém kopu přiťukl Kluivert hlavou ke Cocumu, a ten zblízka zajistil bod.

VALENCIA - FC SEVILLA 1:0
Jediný gól zápasu z hlavy Misty rozhodl o tom, že 3 body zůstanou na Mestalle. Lépe ale začali hosté. Nejdříve hlavičkoval volný Martí vedle, poté nebezpečně vystřelil na branku Valencie Darío Silva. Domácí se obtížně prosazovali proti obraně Sevilly, která byla výborně vedená Pablem Alfarem. Valencii se zranil Albelda a byl nahrazen Sissokem. Po rohovén kopu hlavičkoval vedle Ayala, neprosadil se ani Marchena kopem přes hlavu ani Jorge Lópezova ani Sissokova střela. Po Vicenteho centru se proti Mistově hlavičce skvěle vyznamenal Esteban, když ji vytěsnil mimo tyče. Po následném rohovém kopu opět vyskočil nejvýše Mista a hlavou skóroval. Valencia dále útočila, jen vedle vystřelil Aimar. Sevillským nepomohlo ani nasazení Reyese.

LA CORUNA - ESPANYOL 2:1
Espanyol sehrál na Riazoru další zajímavý zápas, ale k jeho smůle se mu nedaří získávat body. V tomto zápase o ně přišel díky vlastnímu gólu Torricelliho. Hosté měli výborný start do zápasu, kdy několikrát ohrozili domácího gólmana Molinu. V šancích neuspěli zejména Tamudo a Domoraud. Po čtvrthodině hry se dočkali i gólu. Alex Fernández našel volného Jordi Cruyffa, a ten překonal domácího gólmana. Inkasovaný gól domácí probral z letargie, přesto si jen ztěží nacházeli skulinky v obraně hostů. Jen Sergiovu dalekonosnou ránu Toni výtáhl konečky prstů. V závěru prvního poločasu kopal sporný trestný kop Víctor a Luque vyrovnal. Do druhého poločasu vstoupil opět lépe Espanyol. Po Tamudově centru hlavičkoval výborně Maxi, ale Molina skvělým zákrokem zachránil. Do vedení poslal Depor opět Luque, i když jeho střelu tečoval za Toniho záda Torricelli. Vítězství zachránil domácím výborný Molinův zákrok proti Tamudovi.

SAN SEBASTIAN - VALLADOLID 1:3
Agónie San Sebastianu pokračuje. Domácí porážka s dosud nevýrazným Valladolidem, znamená že baskové stráví vánoční svátky na sestupové příčce. V týdnu vypadli ze španělského poháru s Alavesem a navíc jim byl za nevhodný slovník vyloučen zkušený obránce Aranzábal a může očekávat disciplinární trest. San Sebastianští se stejně jako v minulém kole ujali záhy vedení a nakonec prohráli. Aitor Rekarte nacentroval do vápna a Nihat poslal domácí do vedení. Gól Darka Kovačeviče nebyl uznán pro ofsajd. Domácí příznivci možná vzpoměli na zápas před 2 lety, kdy v boji o záchranu porazili právě Valladolid 6:0 ale zůstalo jen u zbožného přání. Valladolid začal hrát ofenzivně. David Sousa v dobré pozici ještě minul centrovaný míč, Makukula se už prosadil gólově. Obešel Schurrera a přízemní střelou vyrovnal. V druhé půli byl Valladolid jasně lepší, gól sousy nebyl ještě pro ofsajd uznán. Ze skvěle sehraného brejku se prosadil Oscar. Potřetí skóroval v dalším brejku Losada.

ATLETICO - SANTANDER 2:2
V první půli se hrál slaboučký fotbal. Jako doklad může posloužit situace, kdy Regueirův neškodný centr minou před brankou gólman Juanma i obránce Santi, míč se dostane k Bodipovi a ten místo střely dává jen malou domů Juanmovi. Velkou ranou pro Atletico bylo zranění jejich útočné perly Fernanda Torrese po tvrdém obraném zákroku jednoho z hráčů Santanderu. Na začátku druhé půle gólově udeřil hostující Matabuena. Hned z protiútoku pronikl do vápna Racingu Nano a byl sražen. Penaltu však Ibagaza poslal do oblak. I přesto dokázalo Atletico zápas otočit. Nejprve hosté zblokovali Ibagazovu ránu a odražený míč poslal do sítě Paunovič, poté Ricardo jen vyrazil střelu Paunoviče k Musampovi a Kizito doklepl na druhý gól Atletica. A když byl za řečnění s pomezním rozhodčím byl vyloučen hostující Mateo zdálo se být rozhodnuto, ale po faulu Gaspara na střídajícího Jonathana proměnil sám postižený penaltu a uzavřel skóre zápasu. Střela domácího Nova už šla jen mimo tyče.

ALBACETE - BILBAO 1:1
V první šanci byl domácí Viaud, ale jeho střela šla vedle. O svého strážce se odpoutal Delporte, ale zamířil nad břevno. Uspěl až po čtvrthodině hry Aranda, když vystřelil přesně z 25 metrů. Za hosty to zkoušel z trestného kopu Tiko. Jeho střela byla tečována a skončila na břevně. Ke smůle Bilbaa zamířila do tyče i střela Luise Prieta. Pět minut před půlí poslal perfektní centr Urzaíz Ezquerrovi a ten překonal Almuniu. Další Arandova šance šla nad. Joseba Etxeberría z Bilbaa trefil už třetí tyč! Počtvrté, tentokrát hlavičkou do břevna zamířil opět Etxeberría! Na druhé straně zahrozil před Aranzubíou Mikel.

PAMPLONA - ZARAGOZA 0:1
Zaragoza začíná tabulkou stoupat vzhůru. Potvrdila to i překvapivou výhrou na Osasuně Pamploně. První šanci měl ale po Valdově přiťuknutí domácí Bakayoko, ale Laínez dobře zasáhl. Velká chvíle hostí přišla z brejku po půlhodině hry. Moha zahrál ve vápně rukou, byl vyloučen a Villa se z penalty nemýlil. Před přestávkou hlavičkoval domácí Josetxo jen do břevna. V druhé půli zahrozili hosté když Villova střela byla nejprve zblokována a Sorianova dorážka šla těsně vedle. Osasuna se útoku trápila, atak se mohli hosté radovat z důležitého vítězství.

MURCIA - MALAGA 1:2
Prohra domácí Murcie značně přitížila kouči Joaquinovi Peirovi, který se se svým týmem zatím v této sezoně radoval z výhry pouze jednou. Do vedení poslal hosty skvěle zahraným trestným kopem Insúa. Vyrovnání přinesl po chvilce Karanka, když si dobře zpracoval míč a prostřelil Calatayuda. Po hodině hry mohl vedení zajistit domácím opět Karanka, ale jeho lob šel těsně nad branku. V poslední minutě strhl vítězství po zaváháni Juanmiho a Loeschbora na stranu Malagy Canabal. Murcia odpověděla jen Frediho střelou do břevna.

BETIS - VILLAREAL 1:3
Špatná forma Betisu na domácím hřišti nemá konce. Tentokrát prohrál doma s Villarealem. První půle byla nudná. Za zmínku stojí jen střela hostujícího Sonny Andersona vedle. Domácí ve snaze oživit svou ofenzivu poslali do hry i po zranění se vracejícího Denilsona, ale první gól v divoké přestřelce posledních minut vstřelili hosté. Víctor hlavičkoval k Sonny Andersonovi, a ten překonal Contrerase. Domácí Lembo uviděl za faul na José Mariho červenou kartu a zdálo se být vše jasné, ale Juanito přeskočil po Joaquinově centru Collocciniho a překonal Reinu. Mladý útočník Guayre však zajistil Villarealu dalšími dvěma góly vítězství.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele