LA LIGA - 33. KOLO

24.04.2005, 13:30, aktualizováno 26.04.2005, 02:13
Aktuality
Real si i v početním oslabení poradil, když otočil duel s Villarrealem, Barca vyhrála s přehledem na Malaze a bodový rozdíl je stále šest bodů. Třetí je Sevilla, jež vyhrála v Bilbau, čtvrtý po výhře nad Zaragozou Espanyol. Valencia zdolala Albacete, Santander vyhrál překvapivě v La Coruni.



Real Zaragoza - Recreativo Huelva   0:0

Real Madrid prokázal železnou vůli, když i v oslabení o vyloučeného Samuela dokázal otočit duel s Villarrealem. Hosty poslal z penalty do vedení Román, Merengues kontorvali trefami Ronalda a Salgada. Realu stále chyběl Gravesen, jen na lavičce byl Helguera a také už třetí zápas v řadě Figo. V obraně tak dostal příležitost Pavón, v záloze Borja. Hra Zinedina Zidaneho byla za účelem natáčení filmu snímána 14 kamerami.

Zápas začal lépe Villarreal, jak Román tak Forlán však svými šancemi Casillase příliš nevyděsili. Poté převzal otěže Real, aktivní byl zvláště Beckham. Nejprve sám střílel z trestného kopu nad, poté mu naservíroval míč Ronaldovo, ale Angličan pálil těsně vedle Reinovi branky. Závěr poločasu přinesl situaci po které kopal a proměnil penaltu Román. Pavón odzbrojoval Forlána, trefil první míč, ale poté i Uruguayce a sudí nařídil sporný pokutový kop. Villarreal vedl.

V druhé půli Real svého soupeře sevřel, ale branky dlouho nepřicházely. Owenovu střelu Reina chytil, po Beckhamově pasu chybělo Raúlovi k míči jen kousek. Pak přišly magické kousky Zidaneho. Skvěle se uvolnil po levé straně, nacentroval na Ronalda a ten nemohl nedat. Vstřelil hlavou svůj letošní 16 ligový gól. Šance Realu na okamžik zmrazilo vyloučení Samuela, přesto však domácí našli sílu i na vítěznou branku. Ronaldo upadl ve vápně po souboji s jedním z obránců, stihl však v leže posunout míč Salgadovi, a ten propálil Reinu a udržel Real v naději na titul.

Kamery však natočili i odvrácenou tvář Zidaneho, když byli spolu s Quique Alvarezem vyloučeni po vzájemné potyčce, když si Francouzova ruka našla cestu do soupeřova obličeje. V dalším kole jede Real do nevyzpytatelného San Sebastianu a budou mu chybět jak vyloučení Samuel s Zidanem, tak pro žluté karty i Salgado.

Podrobnější komentář k tomuto zápasu naleznete na jiném místě webu (online reportáž)


Sevilla FC - UD Almería   0:0

Osasuna si díky přesné hlavičce Johna Aloisiho připsala třetí výhru v řadě a je více než jednou nohou zachráněna. Atlético jen potvrdilo že se mu na hřištích soupeřů nedaří a s takovou se jen těžko dostane byť jen do Poháru UEFA. Jediný gól padl z první podařené akce zápasu, Delporte se dobře uvolnil na křídle, nacentroval a Aloisi hlavičkoval do sítě. Leo Franco se mohl jen podívat. Další slibnou šanci spálil Aloisi po trestném kopu Punala, do třetice vychytal nohou Leo Franco pokus Delporteho. Hosté zahrozili až těsně před půlí, ale po rohu A.Lópeze hlavičkoval Pablo nad.

V druhé půli se Atlético zlepšilo, jedinou šanci domácích zvýšit měl Miloševič, když po hodině hry hlavičkoval těsně nad. Za hosty nejprve spálil obrovskou šanci střídající Salva Ballesta, stejně se v podobné pozici vedlo i Torresovi. Dvakrát zkoušel překonat zdálky Sanzola i António López. Obrana Pamplony však pracovala dobře, když na poslední chvíli ukopl míč Torresovi míč Corrales. Na skóre už nic nezměnilo ani vyloučení domácícho stopera Carlose Cuéllara.


Atlético Madrid - Real Betis   0:0

Barca si snadno poradila na Malaze a stačí jí k zisku titulu už jen třikrát vyhrát z pěti zápasů. Nastoupil už uzdravený Eto´o, místo Márqueze hrál ve středu zálohu opět Iniesta. Jako první zahrozili domácí, po autu Gerarda však Marcelo Romero hlavičkoval nad, po trestném kopu zase zamířil hlavou nad Fernando. Z první vážnější akce naopak skórovala Barca. Deco rozehrál roh, v souboji s Césarem Navasem si pomohl Oleguer vysokou nohou, ale hrálo se dál a Oleguer tak snadno prostřelil Arnaua.

Fernandovu střelu do středu branky Valdés kryl, Ronaldinho po odpískání trefil hlavičkou břevno, Decův tečovaný trestný kop skončil nad. Po dalším trestném kopu hrubě chyboval Fernando Sanz Durán, když nechal hlavičkovat malého Giulyho a Francouz se pomstil druhým gólem. Druhou půli otevřel střelou těsně vedle Eto´o, po pěkné akci domácích srazil Fernandovu střelu na aut Gio, ten byl rychle rozehrán, ale ani Amorosova hlavička si cestu mezi tyče nenašla. Trenér Rijkaard se po hodině hry rozhodl šetřit Eto´a a poslal naopak na hřiště rozehrát se Mottu.

Barca kontrolovala hru, Ronaldinhův trestňák byl sražen zdí, Bellettiho střelu zneškodnil Arnau. Třetí gól Barcy přišel po těsném ofsajdu. Xavi vysunul Giulyho, sudí však nechal hrát dál a Giuly přehodil vybíhajícího Arnaua. Po šlapáku na Puyola viděl červenou kartu Amoroso. Poslední gól dal po centru Gia hlavou Gerard.


Real Murcia - Real Mallorca   0:0

Valencia hostila potápějící se Albacete a konečně vyhrála. V týmu domácích došlo také k zajímavému úkazu, když po několika měsících celek nastoupil opět v nejsilnějším složení, když chyběl jen dlouhodobě zraněný Vicente. První půle patřila jasně domácím, ale branky nepřicházely, když hosty držel i výborný gólman Valbuena. První šanci připravil pro Angula Aimar, ten však pálil jendo tyče, od níž míč odskákal do zámezí. Na hranici pokutového území byl faulován Carboni, ale Aimar nedokázal dát trestnému kopu patřičnou razanci. Po Aimarově prostrčení pálil Mista, ale Valbuena skvěle vyrazil.

Po půlhoidně hry centroval Ayala, hlavičkoval Baraja, ale opět se zaskvěl Valbuena, když chytil jasný gól. Do druhé půle už vstoupila Valencia v křeči, pomohlo jí až vyloučení Buadese po hodině hry. Dvacet minut před koncem se domácí konečně dočkali. Aimar utekl po pravé straně, našel Mistu a ten už nedal Valbuenovi žádnou šanci. O pár minut později se od svého strážce odpoutal Mista, jeho střela byla zblokována, ale on stihl ještě přistrčit míč Angulovi, který uklidnil favorita druhým gólem. Na hřiště se dostal i Di Vaio, v dalším kole jede Valencia do Numancie.


Levante UD - Getafe CF   0:0

Getafe porazili nejtěsnějším rozdílem Levante a dívají se na sestupové příčky z hodně velké vzdálenosti. Naopak tým z předměstí Valencie bude mít ještě v posledních pěti kolech o co hrát. Utkáni to bylo opatrné, žádný z celků nechtěl udělat chybu. Po dvaceti minutách padl rozhodující gól. Yordi pronikl obranou, nahrál Míchelovi, a ten rozhýbal síť za Morovými zády. O pár minut později hosté téměř srovnali, když Riverův pas našel Sergia Garcíu, ale jeho střelu vyrazil z posledních sil na tyč gólman Sánchez Broto. Další šance měli domácí, tečovanou střelu Pulida napálil nad Gabi, vedle zamířil z trestného kopu Rivera. I v druhé půli měli více ze hry domácí. Centr Vivara Dorada našel Míchela, ale ten zamířil nad, stejně se vedlo i veteránu Gicovi.


FC Barcelona - Espanyol Barcelona   0:0

Betis podlehl San Sebastianu, divácí viděli pět branek. Domácí andaluský tým si tak zbytečně zkomplikoval své šance na vybojování CHL. Baskům napomohl dobrý start do zápasu. Barkero rozehrál rohový kop, nejvýše vyskočil Labaka a hlavou překonal Doblase. Pak převzal otěže zápasu Betis, konkrétně jeho nejlepší hráč Joaquín. Po centru Varely, ztroskotal Joaquín na gólmanu Albertovi, stejně tak se gólman San Sebastianu blýskl proti Joaquínově sólovému nájezdu. Varela pálil těsně vedle, po Eduově pasu zblokovala Oliveirovu šanci hostující obrana. Vyrovnání přišlo po změně stran, když se opět individuálně prosadil Joaquín a levačkou prostřelil Alberta. O pět minut později si na dlouhý pas naběhl Oliveira a dostal Betis do vedení. Po hodině hry bylo srovnáno. De Paulovu střelu Doblas vyrazil a Barkero už dorážel téměř do prázdné branky. V poslední minutě strhl výhru na stranu San Sebastianu po centru Gabilonda hlavičkou Gari Uranga


Osasuna Pamplona - Deportivo La Coruňa   0:0

Velké překvapení se zrodilo v La Coruni, kam přijel Santander, vstřelil čtyři góly, odvezl si všechny body a udělal velký krok k záchraně. Baskickým hrdinou byl Yossi Benayoun, který vstřelil hattrick. V první půli byl Depor lepší a jen vinou špatného zakončení vedl jen o jednu branku. Munitis poslal do šestnáctky přízemní centr a Luque poslal domácí do vedení. Další gól galicijců mohl dát po rohu Víctora Coloccini, ale hlavičkoval nepřesně a Aouate nemusel zasahovat. V druhé půli Racing ožil a po hodině hry vyrovnal. Po Regueirově centru střílel Javi Guerrero, Munúa vyrazil, ale Benayoun doklepl míč do branky. O dvě minuty později už hosté vedli. Roh Javiho Guerrera byl odvrácen, na hranici vápna si míč zpracoval Benayoun a napálil míč do sítě. Depor byl paralyzován, třetí gól přidal po prostrčení od Regueira sám před gólmanem Javi Guerrero. La Coruna se nevzdala a Luque trefil tyč. Poslední slovo však měl opět Benayoun, když pronikl do vápna a přízemní střelou prostřelil Munúa celkově už počtvrté.


Athletic Bilbao - Valencia CF   0:0

Sevilla si udržela třetí místo v tabulce, když vyhrála těžký duel v Bilbau. Vstřelila tři branky a jedna byla hezčí než druhá. První vážná akce zápasu skončila gólem. Baptista byl faulován, postavil se k trestnému kopu a krásnou střelou nedal Aranzubíovi sebemenší šanci. Domácí byli otřeseni, ale to už Sevilla dala druhý gól, když pověst obrovského talentu potvrdil levý záložník Jesús Navas. Při své sólo akci obešel tři hráče a levačkou vypálil přesně k tyči a dal zapomenout na minulého krále levého křídla José Antonia Reyese. Bilbao se nevzdälo, ale proti hlavičce Urzáize z bezprostřední blízkosti neuvěřitelně zasáhl Notario. V druhé půli si Sevillský brankář poradil s pokusem Ezquerra a frustrovaní domácí se propadali do beznaděje. Naopak třetí gól přidal efektní rybičkou po centru Daniela Alvese opět Julio Baptista. Za Bilbao už jen snížil po individuální akci střídající Julen Guerrero.


Racing Santander - Real Madrid   0:0

Espanyol porazil Zaragozu, dvakrát se ze svého gólu radoval Tamudo. První zahrozil hostující Villa, když se zbavil Pocchettina, ale Kameni jeho ránu vykryl nohama. Na druhé straně střílel vedle z trestného kopu De la Pena. Po srážce hlavami museli střídat domácí Domi i hostující Generelo, v dresu Espanyolu si tak odbyl debut 19letý stoper Sergio Sánchez. Hosté nevyužily další šance Caniho i Villy, na druhé straně chytil gólman Luis dvě hlasvička Pocchettina, kapituloval až po centru De la Peni, když nechytatelně hlavou zakončoval Tamudo. Ještě do poločasu zužitkoval své sólo Maxi a domácí šli do kabin s dvougólovým náskokem. Hosté v druhé půli snížili. David Villa přesprintoval Ita a prostřelil Kameniho. V nastaveném čase zužitkoval Maxiho centr v pojišťovací gól opět domácí kapitán Tamudo.


Villarreal CF - Real Valladolid   0:0

V duelu dvou sestupem vážně ohrožených týmů porazila Mallorca Numancii a uchovala si reálnou naději. První šanci měl hostující Moreno, když se dostal k odraženému míči, ale Moyá byl připraven. Po centru Morena hlavičkoval vedle Moyovi branky Palacios. Mallorca dala o sobě vědět až v polovině první půle, když centroval Luis García a z voleje střílel nepřesně Campano. Skóre otevřel až z kraje druhé půle po Campanově centru hlavou domácí Víctor. I na druhém gólu má lví podíl Campano, když se zbavil svého strážce, vysunul Iuliana a ten přízemní střelou dal druhý gól Mallorcy. Domácí dominovali, přesto Numancia zápas ještě zdramatizovala, když se levačkou excelentně trefil Merino.


Tabulka střelců

21 - Eto´o
19 - Oliveira
18 - Forlán
17 - Julio Baptista
16 - F.Torres, Ronaldo
13 - Román, Maxi, David Villa
12 - Nihat
11 - Luque, Urzáiz, Owen, Ezquerro, Di Vaio
10 - Edú, Tamudo, Pacheco



Tabulka:
1. FC Barcelona32226461:2572
2. Real Madrid33223859:2969
3. Villarreal CF321410853:3052
4. Sevilla FC321571037:3552
5. Real Betis321312752:4251
6. Espanyol Barcelona321481041:3950
7. Valencia CF321213748:3449
8. Athletic Bilbao321381152:4247
9. Atlético Madrid331381236:2747
10. Deportivo La Coruňa321113840:3846
11. Real Zaragoza321371241:4346
12. Real San Sebastian321261441:4542
13. Osasuna Pamplona321171438:5340
14. Getafe CF321091332:3839
15. Málaga CF321161532:4139
16. Levante UD32981536:4835
17. Racing Santander32971633:4834
18. Real Mallorca32671928:5525
19. Albacete Balompié32591828:4724
20. CD Numancia32581923:5223


Autor: Radek Nosil

Komentáře (58)

Přidat komentář
HOST*madrista

Rozhodčí, který rozhodoval zápas Real Madri-Villarel, pískal ve prospěch Villarealu , doufám, že se pletu, ale těch sporných situací rozhodnutých v neprospěch Realu bylo nějak moc. Za všechny stačí připomenout tři: penalta pro Villareal se pískat neměla (tvrdí to většina sportovních médií v Evropě A samozřejmě i píznivci Realu ), neodpískaná ruka hráče Villarealu ve vlastním pokutovém území po střele R.Carlose, červená karta pro Zidaneho (postrkovalo se tam nejméně 10 hráčů, a že si rozhodčí vybral pro kartu zrovna Zidaneho se mi zdá velmi podezřelé, zvláště když se stal před svým zapojením do strkanice terčem pro jednoho hráče Villarealu sám božský Zizu

Reagovat
HOST*lukas366

No divne je aj to ,ze rozhodca piskal ako ty tvrdis proti realu,a to dokonca na jeho ihrisku.to musi byt hlupost,ved kto by sa odvazil piskat proti realu.

Reagovat
HOST*madrista

Omlouvám se za některé chyby vzniklé v mém předešlém článku: neukončenou závorku, omylem jsem napsal Madri místo Madrid

Jinak doufám, že jsem žádnou jinou chybu neudělal, případně se za ni předem omlouvám

Reagovat
smazaný uživatel

Zidane nedostal červenou sám, to je asi ta největší chyba. Penalta být měla, ruka taky, ale jaksi to rozhodší neměl sebemenší šanci vidět, jedeině s rentgenovými brýlemi. Jinak nic, akorát dost dlouho prodlužoval vylouščení Samuela, ten měl jít už dávno.

Reagovat
barcelonista

podla mna ta penalta mala byt urcite faul to bol forlan bol podkopnuty videl som uz "horsie" dovody na penaltu... co sa tyka tych ruk no... ja som osobne videl dve a jednu z nich zapiskat urcite mohol suhlasim vsak s kyslikom ze rozhodca to proste vidiet nemohol...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si asi koukal na jinej fotbal co? Sem zvědavej kdy tady zase budeš brečet, že všichni sou proti Barceloně a pomáhaj Realu...

Reagovat
HOST*trepka

Nic proti, ale v komentáři zápasu Real-Villarreal autor udělal dvě hrubice - Reinovi branky, přišli magické kousky.

Reagovat
HOST*madrista

z toho se nestřílí

Reagovat
HOST*kámo

...ale střílí! Je to

Reagovat
HOST*

Nejlepším hráčem Realu byl v prvním poločase jasně David Beckham, jestli bude dále odvádět takové výkony, tak si už letos FIGO nezahraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Figo hra stale lepsie

Reagovat
HOST*madrista

FIGO nehra vůbec, jen střídá

Reagovat
smazaný uživatel

beckham je urcite slabsi nez figo... Beckham bol hracom pred 5rokmi teraz je viac manekyn ako hrac..ale sem tam mu vyjde zapas ale ved sem tam zahraju aj nasi nieco

Reagovat
HOST*Johny Bravo

Beckham je lepší než Figo. Je mladší, Figo je na odchodu. Navíc to co předvádí Beckham poslední dobou, když ho Luxemburgo konečně pustil na jeho staré místo (pravý kraj záložní řady) je mnohem lepší než co předváděl Figo, který se v těch svých kličkách utápí.

Reagovat
HOST*

Tak to byl dobrej vtip. Vzdyt je uplne hroznej. A kdyby byl aspon k necemu tak nesedi na lavicce. Uz at tahne pric!!!!!

Reagovat
antimadrista

Rozhodčí podal solidní výkon

Reagovat
HOST*madrista

to jsi asi ten zápas neviděl , ani jsi o něm nic nečetl , jinak by jsi nemohl psát takovou propagaci špatných rozhodčí

Reagovat
antimadrista

Se koukni na můj nick ne ?

Reagovat
HOST*Tony B

Trochu jsem měl strach ze včerejšího zápasu na Malaze (nevím jak se to skloňuje). Neměl jsem možnost sledovat ten zápas v televizi. Přeci jen mě děsil minulý rok a debakl Barci. Myslím, že příští kolo rozhodne Barca by neměla mít doma problémy se Levante a Real to bude mět sakra těžký na Sociedatu. Podle mne nevyhraje.

Reagovat
HOST*Johny Bravo

Real vyhraje dokonce sezóny všechno.

Reagovat
antimadrista

Hmm my můžem 2x prohrát a stejně budem mistři

Reagovat
smazaný uživatel

ale stejně mu to nebude nic platné i kdyby se postavili na hlavu TITUL JE V BARCELONĚ

Reagovat
HOST*Johny Bravo

Sezóna ještě neskončila. A i kdyby jste letos vyhráli, tak v příští sezóně vás Real dá s přehledem.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou jen spekulace.

Reagovat
HOST*Johny Bravo

To je BUDOUCNOST. Smiř se s tím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Johny Bravo

Reagovat
smazaný uživatel

takže o reklamách na dresu se definitivně rozhodne v první půlce května

Reagovat
antimadrista

Tak snad nic no

Reagovat
smazaný uživatel

6 bodov ostalo,ide sa ďalej.Za povšimnutie stojí jedna vec:bol by som zvedavý,čo si asi tak myslí Bernd Schuster(tréner Levante),bývalý vynikajúci hráč jak Barcy,tak Realu,keď hraje jeho terajší tím proti týmto velikánom a vlastne môže nepriamo spolurozhodovať o titule.Zaujímalo by ma.komu to tak asi praje viac.

Reagovat
HOST*Johny Bravo

Určitě to více přeje Realu, protože Real je nejlepší klub na světě.

Doufám, že vás Levante obere o 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Johny, vrať se radši do toho svého kresleného příběhu, tam ti to jde líp

Reagovat
HOST*Johny Bravo

Možná, ale Johny Bravo je tu, je tu stále. Prosím neodcházejte od svých obrazovek.

P.S. Je to dobrý seriál.

JOHNY BRAVO

Reagovat
antimadrista

Určitě Barce.

Reagovat
HOST*Johny Bravo

Tož to bych netvrdil

Reagovat
antimadrista

Hmm..ale já jo Barca je u hráčů populárnější než madrïd, tam hráči jdou jen kvůli penězům

Reagovat
HOST*yarda

Zato do Barcelony choděj´ hrát zadarmo za hubičku a za úspěchy, kterými Barcelona za posledních pět let oplývá

Reagovat
HOST*Johny Bravo

Ronaldo je ve formě. Během posledních 3 zápasů dal 4 góly. Kolik myslíte, že dá Socidetu??

Já myslím, že jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ked tomu hovoris forma

Reagovat
HOST*

Tak jste se nám pořád smáli, že mezi fanoušky Barci jsou schizofrenici a teď už tady máte taky zástupce Vítej Johny

Reagovat
Xavi

Ještě podpis

Reagovat
HOST*Johny Bravo

Někdo má co říci. Ti, kteří NE jen kritizují Johnyho.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, seriál je v klidu, je tam spousta srandy, vidím, že v tom pokračuješ i tu, třeba že Real je lepší, že vyhraje, atd. - to je úplně k popukání nasměju se jak u toho seriálu

"tož ty hrdino, též si z Moravy?

Reagovat
HOST*Johny Bravo

Jsem. Já se zase nasměju, když si čtu jak nafukuješ tu svoji Barcu .

Reagovat
smazaný uživatel

jó, já ale k tomu mám REÁLNÝ důvod

nevím kdo ale nafukuje víc: "Real je nejlepší na světě..."

"Real vyhraje všechno..."

"příští rok vám to nandáme..."

ty jsi s tím Realem hotový horkovzdušný balón

Reagovat
antimadrista

Nech ho, stejně to bude jen další přelétavec..

Reagovat
HOST*Johny Bravo

Nějáký fanda Barcelony, který se jen snaží zakrýt skutečnost, že od té doby co je v Realu Luxemburgo se mu daří více než Barce (první polovinu sezóny nepočítám to ještě Real neměl Luxemburga.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

Luxemburgo je bezesporu trenér první třídy, ale zařadit ho po 3měsících nebo jak dlouho je v Madridu hned na 1.místo mezi trenéry je prostě blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
antimadrista

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepsi bol a bude Vicente Del Bosque

Reagovat
antimadrista

A co jako? Pro mě je hlavní, že Barca vede, všechno ostatní je vedlejší

Reagovat
HOST*Johny Bravo

Přál bych si, aby Real v létě prodal Figa. Realu stačí Beckham, který nyní pod Luxemburgem podává dobré výkony. Dále by se Real obešel bez Raula, útočník Realu by měl dát více gólů než 7, nahradil by ho Robinho, který v létě do Realu určitě zamíří.

Reagovat
antimadrista

Tak Figo vás 3 roky táhnul a Raul je váš (asi jediný) klenot, to se vás v příští sezoně nemusíme bát

Reagovat
HOST*Johny Bravo

To se nás v příští sezóně musíte bát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Najednou uznáváš, že Figo Real táhnul, to se mi snad zdá...

Reagovat
smazaný uživatel

Ako mozes vediet,ze urcite pride??? Naco tu chodia,taki ako si ty Chod si radsej pozerat ten svoj serial a aspon sa nestaraj do Spanielskeho futbalu ked mu nerozumies.A to nenarazam len na tento prispevok,ale celkovo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele