LA LIGA - 29. KOLO

23.03.2006, 00:28
Aktuality
Barcelona vyhrála na Getafe a vede ligu o 12 bodů před Osasunou Pamplona, která si doma poradila se San Sebastianem. Třetí Real Madrid remizoval v Zaragoze, Valencia doma s Villarrealem. Tři body si připsali i Mallorka, Alavés, La Coruňa a Betis, Bilbao remizovalo s Espanyolem.


Tabulka:
1. Real Madrid22007:16
2. Real Mallorca21104:14
3. FC Barcelona21103:14
4. Real Valladolid21103:24
5. Real Murcia21102:14
6. Sevilla FC11004:13
7. UD Almería21014:23
8. Villarreal CF21013:53
9. Valencia CF21012:43
10. Real Betis20203:32
11. Recreativo Huelva20202:22
12. Racing Santander20201:12
13. Osasuna Pamplona10100:01
14. Espanyol Barcelona20112:31
Atlético Madrid20112:31
Real Zaragoza20112:31
17. Athletic Bilbao20111:31
18. Deportivo La Coruňa20112:51
Getafe CF20112:51
20. Levante UD20110:31

Zbývající zápasy
23.03.2008
FC Barcelona - Real Valladolid
Real Madrid - Valencia CF
Levante UD - Villarreal CF
Real Mallorca - Deportivo La Coruňa
Sevilla FC - Atlético Madrid
Real Murcia - Espanyol Barcelona
Racing Santander - Recreativo Huelva
Athletic Bilbao - Getafe CF
Osasuna Pamplona - Real Betis
Real Zaragoza - UD Almería




Tabulka střelců
22 - Eto'o
16 - Ronaldinho, David Villa
14 - Diego Milito
12 - Fernando Torres
11 - Ronaldo, Román Riquelme, Tristán, Ewerthon
9 - Larsson, Baiano, Maxi, Tamudo, Luis García, Aloisi
8 - Miloševič, Forlán, Daniel Giuza, Nené, Arango
7 - Robinho, Maresca, Mariano Pernía, Nihat
6 - Messi, Giuly, Zidane, Canobbio, Kanouté, Kežman, Paunovič, Xabi Prieto, Aduriz, Bodipo, Salva Ballesta
5 - Raúl, Raúl García, Webó, David López, Saviola, Kepa, José Mari, Valerón, Riki, Antoňito, Dani, Víctor Casadesús

Autor: Radek Nosil

Komentáře (164)

Přidat komentář
Messiáš

No jo Sami se zase rozstřílel , tak pokud nebude nejakej kolabs , takby mohla být zlatá kopačka v kapse...

Reagovat
Kily
Reagovat
HOST*

Tam nejde najet!Pořád se to vypíná!

Reagovat
smazaný uživatel

Nedávno to vypadalo,že bojovat o druhé místo bude jenom Real a Valencie,ale teď se tam zase nacpala Osasuna.Bude to dost tuhý boj,protože los mají všichni 3 docela podobný.

Reagovat
smazaný uživatel

koukam, ze zaragoza rozhoduje o titulech a poharech

Reagovat
antimadrista

Už se nemůžu dočkat oslav

Reagovat
smazaný uživatel

zase bude důvod se ožrat :)

Reagovat
smazaný uživatel

Prave som dopozeral zaznam na Galaxii a davam sem postrehy, ktore by mali platit do buducich zapasov, alebo to co sa mi nepacilo

1.Real ma presne tu istu chybu co ma Manchester United. Robinho i Cicinho sa koli neschopnosti zalohy tvorit, musia vraca hlbsie do pola a nehraju kridla, ale catokrat zaloznikov. tym nemyslim obranu. JA si predstavujem, aby v systeme 4 2 3 1 ich uloha bola taka, ze sa budu dostavat do situacii, ake nastavali napriklad minuly rok v barce, kde xavi mal loptu a posielal giulymu loptu do sprinterskeho suboju, ked giuly bol na urovni obrancu. Takto mam pocit akoby ti hraci dostavali tu loptu privelmi skoro, ked maju obrancu pred sebou. Oni ju maju dostavat , ked su na jednej urovni. Vicente, Giuly. najlepsi priklad. Dovod? v dalsom bode

2.Naprosta neschopnost BEckhama a Gravesena v zalohe. Dodnes nepochopim ako moze niekto obhajovat BEckhama, ale je to fotbalista = chudak a myslite si o mne co chcete. tento nazor nezmenim. Ved co hrac , ktoreho cely fotbal spociva len v jednej veci robi v Reale? to uz Zidane by zahral ten post daleko lepsie ako on , sice by nestihal branit, ale ten prechod do utoku by bol daleko lepsi. Gravesen a BEckham ani nedokazali byt nepriechodni ako Emerson a Vieira, tak nedokazali hrat ako Xavi a Deco pozicne a zaloha Zaragozy vas hlavne vinou tych dvoch prehravala castokrat. Kolkrat nastala situacia, ze superov hrac isiel priamo na stredoveho obrancu. ved to je strasne sa nato pozerat. oni to tam maju pokryt, aby sa prave ta obrana vobec nedostavala pod tlak. Smerom do utoku, ano prave moli tymto dvom trpel Robinho , ktory sa zbytocne musel stahovat pre loptu aby ju vobec dostal.

3. PRechod do utoku. Staci sa pozret na tu Zaragozu. Ziska sa lopta a okamzite ide na Caniho ci Ewerthona , ktori si zbiehaju do kridiel a tam nastavaju dve situacie. Bud sa snazia individualne presadit alebo podrzia loptu nez hraci, ktori obranovali vystupia z hlbky pola a doplnia utok. Gol Milita bola nadherna akcia pri prechode do utoku, kde zbehnutie Ewerthona na kridlo a v spravny cas posunutie lopty k nemu znamenalo rychle precislenie.

4. Kritika na Robinha nie je na mieste, lebo je to jeden z mala hracov, co naozaj nieco ukazal a patril k tym najaktivnejsim. Bohuzial Beckham a ani Gravesen ci Baptista nie su hraci, ktori by na seba viazali . Dobre hral i Meija.

5. Baptista. Mohol by mi vysvetlit aka je jeho uloha na ihrisku? on ma byt podhrotovy utocnik alebo klasicka 10ka, lebo fakt jeho hra stala za hovno.

No pre buducnost by som ja postavil Zidana a Robinha. mate s nimi vacsi tlak. No a moja averzia voci Beckhamovi stupa.

A trenera by som do Realu zobral najlepsie Guusa Hoddinka, lebo ten vie tento system dovies k tomu co sa mi paci, cize kridla a nie len krajnych ofenzivnych zaloznikov.

Reagovat
smazaný uživatel

rominho, nechci ti sahat do svědomí, ale už nějakej čas na mě působíš spíš jako merengues než jako blaugranas

Ale jinak s tvým názorem souhlasím. Jen dodám, že já mám naopak Beckhama hrozně rád za to, jak Madridu ku-ví hru a ještě bych, být trenérem Realu, stavěl neviditelnýho Baptistu a obtloustlýho Ronalda a vůbec by si u mě nekopl snaživý a dravý Robinho . Jo a samozřejmě bych vyndal Casillase, ten by byl rád, kdyby si kopl v béčku

Prostě: BARCAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

jo to je ten problem, ze ty real nenavidis. ja im nic zle neprajem. ak budu za barcou druhy, ak skoncia v lige majstrov druhy, tak mi to nebude vadit, teda ak to bude za barcou

a rozoberanie zostav ma bavi

Reagovat
smazaný uživatel

No to máš pravdu: Real fakt nemám rád . Fandil bych mu v jednom jediným případě a to kdyby hrál proti CSKA Londýn . Ty londýnský obranáře v čele z úplně z reality vytrženým murhovnem nenávidím ještě o chlup víc

Když jsme u toho. Zajímala by mě oblíbenost jednotlivejch týmů u jednotlivejch pravidelných diskutérů:

Já to mám 1. Barca a Sparta

pak dlouho dlouho nic a pak ManU, v Itálii Inter, v Německu je mi to jedno, ale dřív Bayern, ve Francii jasně PSG, v Portugalsku Benfica, v Nizozemí Ajax, v Řecku Panathinaikos, ve Skotsku Rangers a na Slovensku Košice ( )

Neoblíbený mám prakticky jen tři týmy a to Real, Chelsea a Slávii, dřív jsem hooodně nenáviděl Dortmund, no ale pak tam přestoupil Berger, no a v závěsu za ním Rosa a Koller ...

Ale nenávist k Chelsea nezachrání ani Čech v bráně (a přitom si myslím, že ten tým sám o sobě tak nesympatickej není, jen by to chtělo jinýho trenéra a nechovat se jak slon v porcelánu, dodržovat smlouvy a pravidla vůbec ... Ale to je mlácení prázdný slámy ...)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u mě to je: jednoznačně 1. Real, pak Inter, pak dlouho nic a pak Celtic a po něm Brémy. V Anglii kdybych si musel vybrat, tak asi Arsenal, ale tam je mi to celkem jedno. Co se týká nenávisti, tak 1. jednoznačně Chelsea pak dlouho nic a pak na stejný úrovni AC Milán a Juventus. Barcelona ne, v lize jí samozřejmě nefandim, ale v pohárech fandim všem Španělům (pokud nehrajou proti jednomu z těch čtyřech oblíbenejch ). Z hráčů mám nejradši Casillase a Zidana (I když teďka už hraje hovno, ale bejval nejlepší) a nejvíc nesnášim F. Inzaghiho. Vždycky když vidim ten jeho ksicht, odcházim se vyblít...

Reagovat
smazaný uživatel

no oblubene> talianko ( ani neviem, lebo som vzdy fandil predovsetkym Juventusu, ale sympatie si u mna ziskalo i Ac, tym zemaju system a hracov, ktory sa donho hodia a je vidiet, ze ten clovek co ten tym skladal vedel co robi. uloha Pirla ci Kaka na ihrisku je velmi umne domyslena. Tym nechcem povedat, ze im fandim, ale celkom sa mi paci ta filozofia nakupov.

no a komu fandim v anglicku absolutne neviem. Nikdy som nemal rad Arsenal, ale pomaly si ziskavaju moje sympatie. Mlady hraci, ziadne mega nakupy a na tom ihrisku je vidiet praca Wengera.

no a v ostatnych krajinach tym kde hraju slovaci - nemecko.

neznasal som Lazio a dnes suverenne chelsea.

Reagovat
RMCF

Nevím jestli se dám počítat za pravidelného diskutera, ale přidám svoje pořadí. První REAL, pak dlouho nic..... potom Ajax(začal sem jim fandit ještě dřív než Realu) v Italii nevím jako malej sem fandil van Bastenovi a spol v AC, ted je me sympatičtější Inter, v anglii Arsenal(Začal sem v dobách Overmarse a Bergkampa), v německu poslední dobou Hamburg, u nás Brno! Teď se mě strašně líbí Lyon. Nenaviděné týmy určitě Bayern, Chelsea(za Zoly, Hasselbainka a spol sem je měl rád), Manchester, moc nemusí Juventus a poslení dobou ani AC, a u nás jako Brňák samozřejmě Sparta.

Reagovat
smazaný uživatel

1.Juve a Sparta.Pak po dlouhé době Betis.V ostatních ligách se to mění.Fandím buď překvapení soutěže nebo týmu,kde hraje některý z mých oblíbených hráčů.V evropských pohárech fandím vždycky českým a italským mužstvům,to stejné platí o reprezentacích.Nesnáším anglický fotbal a to jak reprezentaci,tak celou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá sa to síce povedať natvrdo, ale:

plus : Real Madrid, Spartak Trnava, FC Chelsea

mínus : FC Barcelona, Slovan Bratislava

Reagovat
Mr.Jindros

Nevím jestli se můžu, ozvláště v poslední době, považovat za pravidelného diskutéra, ale... +++ Juve.... Lyon, Arsenal, Valencie ; --- Bayern, AC (ale nedá se říct, že bych je nenáviděl)

Reagovat
Shevchenko

+AC, Barca, Sevilla, Man utd., Borussia, Baník

-Juve, Real, Inter, Sparta

Reagovat
Shevchenko

a - je taky Liverpool

Reagovat
HOST*RM

1. Real.

2.Arsenal, Inter.

V ostatních ligách nikdo určitý.

Reagovat
smazaný uživatel

Beckhama do toho středu vůbec neměl dávat, klidně tam s Gravesenem mohl hrát Diogo a napravo Cicinho - Becks.

Každopádně jsi v minulých zápasech viděl, jakou máme bez Beckhama gólovou úspěšnost. Nejsme schopni ničeho. Standardky pak musí kopat Zidane, a to není příjemný pohled (viz. Valencia). Ani v Zaragoze by ten gól nepadl, kdyby to tam Becky nenakopl do ohně. Takže hrát může velký h...., ale já ho vidím jako hráče, který nám opět zachránil bod(y).

Ten problém se středovou dvojicí je jasný, jenom mám obavu, aby byl nový trenér natolik rozumný a začal tyto posty řešit hned po svém nástupu. A hlavně min. jedním Španělem. Pokud to bude třeba Eriksson, tak ten se na španělské hráče klidně může vykašlat, Martín mu do toho začne kecat a jsme tam, kde jsme byli

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze k EBckhamovi sa velmi umne vyjadril xavi a zhrnul vlastne dovody preco je podla mna Bekcham pre tym nie to prave orechove. Pozri sa na Caniho zo Zaragozy. Nie len tie klucky, ale to ako je dolezity pri prechode do utoku a to Zaragoza hrala zo zavretej obrany. URcite vies co tym mysli a ak nie, tak si spomen na moj dlhy prispevok, ktory som tu nedavno pisal. sam si pisal tiez o sikovnych kridlach v Holandskej repre a myslim, ze prave tento rychly prechod do utoku je v sucasnosti ucinny, ale to uz sa opakujem. co sa tyka zalohy v strede tak to sa o Beckhamovi nemusim ani vyjadrovat. zlaty Figo za starych casov

Reagovat
smazaný uživatel

jo a merenguesi. chcel by som asi vediet, ze ako si ty predstavujes hru realu , aby to fungovalo. pozicny fotbal? rychly prechod do utoku? mysim tym situacie , ktore maju v zapase rozhodovat o goloch

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky netvrdím, že je Beckham naše jediná možná budoucnost. Moc dobře vím, kdo brzdí to nové rozestavení, o kterém se tady už delší čas bavíme. Ale současný tým, kde nikdo není schopen ničeho, nás neustále zachraňuje. Kdybychom si nechali Figa a Beckhama prodali, tak máme o takových 10 bodů míň. Ale když místo Beckse získáme Ronalda nebo Joaquína, tak to bude jenom dobře. Prostě se snažím říct, že v současné totální krizi, kde stejně každý hraje kulový, je Beckham aspoň ten, kdo se strará o body. A bez něho bychom s tímto materiálem stejně líp nehráli, i kdyby se totálně překopal systém. S očekávanými novými posilami to snad logicky bude lepší.

Ta vize je jasná. 4 obránci, 2 střední záložníci, 2 křídla, hrot a buď podhrot nebo tvůrce typu Vaarta. To by se odvíjelo od toho, kdo by na těch křídlech hrál. Kdyby tam byl někdo jako kdysi Zizou, tak nepotřebujeme Vaarta a může hrát třeba Cassano (Raúl). Ten střed zálohy si představuju tak, že jeden bude tvořivější a ten druhý bořič (ale techniku taky musí mít). Já bych nejraději koupil ty záložníky 3. Každý by byl trochu jiný. Klidně spolu mohou hrát i dva vyloženě defenzivnější typy, Makelele neměl třeba s Flaviem problém. Naopak proti slabším by hrál Xabi s Gutim, Xabi to umí i odbránit. Prostě 3 nové (určitě Xabi, Mascherano?, Fabregas?, Zapater?) + Guti. Gravesen s Garcíou pryč. Stopeři budou mít snadnější práci, hlavně pro Ramose by to byla úleva. A dopředu se hra zrychlí (ano, Guti je pomalejší, ale je to madridista, tak bych si ho nechal, proti slabším v pohodě zvládá), křídla dostanou míč do běhu, pokud by nastala varianta "Vaart", kde by chyběl podhrot, tak jedno z křídel by hrálo falešného útočníka, co se tlačí na střelu do středu (Robinho). To druhé by bylo vyloženě typ Figa - centry a kombinace. Tím pádem by se spíš na hrotu hodil bijec, ne rychlík.

Reagovat
smazaný uživatel

no s ty figom a beckhamom tlacis dost na pilu. ono jak napisal xavi, tak robinho, zidane, figo su hraci, ktorych kvality sa ukazu ked su na dostrel 16 ky . . . . no a pises, ze chces fotbal zrychlit. ako si to konkretne predstavujes? ja uz som nieco o tomto ciastocne popisal, ale ci to vsetci tak ako som to myslel pochopili, tak to neviem.

Reagovat
smazaný uživatel

To není žádná velká věda. Když vyhodíš ze sestavy Beckhama (nemá zrychlení, nenarazí míč), Gutiho (celkově pomalý, všechno mu dlouho trvá), Raúla (úplně bez jiskry), Zidana (starý, jenom by hrál narážečky na místě, už skoro nikoho neobejde) a Ronalda (pomalý, vůbec neběhá a nenabízí se) a dáš tam jakékoliv mladší hráče (samozřejmě dobře technicky vybavené), tak ta hra musí být logicky rychlejší. A daleko nebezpečnější.

Reagovat
smazaný uživatel

A zapomněl jsem na našeho Shreka. Ten když nějakým zázrakem vybojuje čistě míč, tak ho přihraje přesně max. na 3 metry.

Reagovat
smazaný uživatel

Gravesen a Baptista by boli dobrí do akčného filmu, hrali by výpalníkov.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Real systém 4-2-3-1 nikdy nebude hrať dobre a hovorím to už x-tý krát

2. David je skvelý hráč, ale jeho zaradenie v poslednom zápase bolo vytrhnuté z kontextu celého tímu.

3. Nemáme špílmachra, tak čo by si chcel

4. Robinho sa utápa vo vlastných kľučkách, ale je to otázka systému hry celého mančaftu

5. Baptistova úloha je zakrádať sa po ihrisku a hádzať zlostné pohľady na súperových hráčov, sem-tam niekoho dobre kopnúť.

Zidane môže hrať tak za starých pánov a Hiddinka si nechaj, pre nás je najlepší Del Bosque.

No, myslím, že som vystihol všetko

Reagovat
smazaný uživatel

1. To je otázka složení kádru, takhle to nikdy nemůžeš říct. A jak by ti oponoval každý trenér, tak nezáleží na tom, kolik máš útočníků na papíře, ale na tom, kolik hráčů se do útoku ve skutečnosti zapojí.

4. Každý si u nás hraje na svém písečku, takhle tým rozhodně nefunguje a fungovat nebude. To chce opravdu 8 nových hráčů, ne 4.

5. Jeho jediné plus je zatím v tom, že je na něho dost faulů. Každopádně mi jeho hra přijde typově tak odlišná a v jistých fázích hry i dost potřebná, že ho považuju momentálně za platnějšího hráče než Raúla. Příští rok dostane druhou šanci, ale ta bude poslední.

Reagovat
smazaný uživatel

1.vazquezi. ty tomu 4 2 3 1 vobec nerozumies a hodnotis to na zaklade toho co dneska hraje real a to je tragedia, lebo real to s tymito hracmi hrat nevie. ty chces posunut tazisko lopty vyssie dopredu, ale to chcem aj ja, ale ty vobec nechapes ze to je prave tym joaquinom a agilnym robinhom, ktory to maju bud urychlit a rozhodovat situacie 1 na 1ho ako ronaldinho ci messi , alebo maju podrazat loptu nez dostupia ostatni hraci zo zalohy. Lenze problem je v tom,ze BEckham sa v tomto joaquinovi nemoze absolutne rovnat, tazke ak nema okolo seba 5 spoluhracov m tak to je stratena lopta, alebo ju flakne dopredu o com sme sa uz bavili. problem je aj v tom, ze guti a gravesen posielaju tymto krajnym hracom prihravky o nicom. ao merengues davnejsie spravne poznamenal, tak vynikajuco to hra HOlandsko. chcem docielit, aby XAVI POSIELAL KOLMU PRHRAVKU DO BEHU NA STARTUJUCEHO GIULYHO, co v minulej sezone Mourinho oznacil za velmi nebezpecne.

Reagovat
smazaný uživatel

ono namiesto tohto co si predstavujm, aby sa pri prechode do utoku dialo

..........................casillas.......................

cicinho.. ra................meija.......carlos.

............xabi.................diarra................

.....................vaart...........................

jaoquin......................................robinho

..................villa..................................

to castokrat vzyera

.....................................casillas.................................

cicinho.............ramos....................meija...........carlos.

................gravesen.....................guti........................

beckham..................................................robinho.......

................................................................................

..................................Baptista..................................

...................................Ronaldo..................................

vidis to co mi vadi? robinho a beckham su prilis vzadu , namiesto toho , aby dostavali kolme prihravky dopredu tak ako Giuly ci Vicente

Reagovat
smazaný uživatel

No to je ale hlavně problém středních záložníků. Jednak jsou špatní dozadu (takže bohudík za Becksovu defenzivní práci), ale hlavně nedají kloudný balon dopředu (třeba o Gutim si to zas až tak nemyslím, ale je fakt, že on sice tlačí hru dopředu, ale spíše středem než po křídlech).

Opravdu si myslíš, že je v tomto rozestavení ideál Villa? Nebyl by tam lepší Adriano? Sparta se snaží hrát hodně podobně a je na první pohled zřejmé, že jí tam víc než Lustrinelli pasuje Došek.

Reagovat
smazaný uživatel

villa je hrac, ktory pichne nohu vsade, vie si najst miesto presne na hrote, je drzy, dravy. adriano neni uplne typicky hrotak, aspon pre mna.

Reagovat
smazaný uživatel

no a neviem ci si si kupil beckhamov dres, ale sam si pri holadnskej repre tvedil, ze tam treba sikovne kridla.

Reagovat
smazaný uživatel

Však to já tvrdím pořád. Ale i kdybychom letos měli Joaquína místo Beckhama, tak to lepší prostě nebude. Protože máme děravé střední záložníky, tudíž by to byl s nebránícími Joaquínem a Robinhem průser.

Beckhamův dres nemám

Reagovat
smazaný uživatel

A dopředu by to taky nebyla žádná sranda, Joaquín by nejspíš dopadl jako Robinho na levé straně. Nikdo by mu nenabíhal, takže by se utápěl v kličkách. A to už je vážně lepší ten Beckham, který to tam prostě nazdařbůh nakopne a zařídí tím aspoň nějaké góly.

Reagovat
smazaný uživatel

no vies. takto super pokryje robinha a je zle. ono zase ale tazsie je pokryt robinha a zaroven joaquina, tazke nesuhlasim.

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodom. vcera ked som pozeral ten zapas, tak sa tam objavila akcia, kedy sa beckham dostal na kridlo a slagado mu tam tusim posielal loptu a keby sa beckham presadil 1 na 1ho, tak to mohlo byt neskutocne precislenie a podla toho co sledujem, tak prave taketo situacie su castym zdrojom golov. co sa stalo? beckhamovi loptu ukopli do autu a zaragoza sa opat rychlo sformovala v obrane

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodom. vcera ked som pozeral ten zapas, tak sa tam objavila akcia, kedy sa beckham dostal na kridlo a slagado mu tam tusim posielal loptu a keby sa beckham presadil 1 na 1ho, tak to mohlo byt neskutocne precislenie a podla toho co sledujem, tak prave taketo situacie su castym zdrojom golov. co sa stalo? beckhamovi loptu ukopli do autu a zaragoza sa opat rychlo sformovala v obrane

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodom. vcera ked som pozeral ten zapas, tak sa tam objavila akcia, kedy sa beckham dostal na kridlo a slagado mu tam tusim posielal loptu a keby sa beckham presadil 1 na 1ho, tak to mohlo byt neskutocne precislenie a podla toho co sledujem, tak prave taketo situacie su castym zdrojom golov. co sa stalo? beckhamovi loptu ukopli do autu a zaragoza sa opat rychlo sformovala v obrane

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudeš mi veriť, ale ja ten systém chápem dosť dobre, ale ja myslím do budúcnosti, pretože my ideme tvoriť Real na ďalšie roky a tento systém je ideálny v tejto dobe. Takže ti odpoviem slovami Johanna Cruyffa / s ktorými absolútne súhlasím / : systém 4-2-3-1 zošnurováva súčasný futbal do korzetu, aj keď je takticky veľmi vyspelý. Bohužiaľ ale bráni rozvoju ofenzívneho poňatia do budúcnosti práve preto, že je príliš takticky zošnurovaný. / voľná citácia / .

Reagovat
smazaný uživatel

Však jsme tak hráli pod Del Bosquem. Máš pocit, že tím náš fotbal trpěl?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že pod Del Bosquem sme hrali striktne tento systém, ale ono, v podstate to asi až tak nerozhoduje, pretože pri súčasnom futbale sa to v priebehu zápasu aj tak začne prelínať a končí to veľakrát úplne inak.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá hráč dokáže v době, kdy se nedaří, vzít na sebe zodpovědnost, vynikající hráč (za kterého byl/je považován) dokáže sám rozhodnout golem zápas, on nedokázal vůbec nic, kritika tedy JE na místě.

Reagovat
smazaný uživatel

...dobrý...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čeština je věda...

Reagovat
smazaný uživatel

spravna odpoved : byl povazovan..

Reagovat
smazaný uživatel

Opět hádky o ničem... Dobře dobře, já se taky často hádám o ničem, dělám si jen srandu.

Reagovat
smazaný uživatel

Guus Hiddink definitívne opustí lavičku PSV Eindhoven. Stane sa tak po skončení sezóny 2005/06. Jeho ďalšie pôsobisko je zatiaľ neznáme. V rovine špekulácií sú zatiaľ tvrdenia, že sa uchádza o miesto reprezentačného trénera Anglicka resp. Ruska. "Niečo sa už šuchlo, ale nič nie je oficiálne. Skutočný stav je taký, že si vyberám a plánujem," uviedol Hiddink.

Päťdesiatdeväťročný Holanďan je jedným z najúspešnejších trénerov súčasnosti. Na reprezentačnej báze bol štvrtý s Holandskom na MS 1998 a tú istú priečku vybojoval o štyri roky neskôr s mnohými podceňovanou Kórejskou republikou. V kvalifikácii o postup na MS 2006 v Nemecku uspel s reprezentáciou Austrálie. Protinožci si pod jeho vedením vybojovali účasť na svetovom šampionáte po 32 rokoch. Aktuálne je Hiddink krôčik od zisku majstrovského titulu s Eindhovenom. Bol by pre neho s tímom PSV už šiesty v porad

Reagovat
smazaný uživatel

neviete ake zranenie mal nistelrooy predtym nez prestupil do manchestru, koli comu sa tam dostal az o rok neskor?

Reagovat
smazaný uživatel

v bezvyznamnom priatelskom zapase si nestastne dobabral koleno..

bolo to myslim proti dajakemu danskemu muzstvu..

No nedostal sa tam lebo pretoze klubovi lekari man u nechceli mat na svedomi koleno a tak chceli koleno otvorit na operacnej sale a on nechcel na operaciu s kolenom tak blizko euru a odmietol kontrakt ale nakoniec aj tak si tam nezahral..

A tak prisiel o rok..

Reagovat
smazaný uživatel

ide mi o to, ze ako mal to koleno do..... co s nim mal?

Reagovat
smazaný uživatel

tak takto do podrobna..

zo zaciatku to bolo lahke zranenia a rehabilitacia prebiehala dobre ale na trening si ruud protahoval,rozvicoval telo ale pri jedno cviku nevydrzalo koleno a nasledok bol vazne poskodenie krizovych vazov v kolene

Reagovat
smazaný uživatel

takze nieco ako xavi?

Reagovat
smazaný uživatel

no co ja viem:)

Reagovat
smazaný uživatel

Když jenom vyměníme Beckse za Joaquína a upravíme to na moderní 4-3-3:

------------------Casillas---------------------

-----------Ramos--------Mejía---------------

Cicinho------------------------------R.Carlos

----------Gravesen------Guti----------------

-------------------Zidane---------------------

Joaquín------------------------------Robinho

------------------Ronaldo---------------------

Záměrně tam dávám Cicinha, který u nás má větší perpektivu než Salgado. Dopředu by to možná šlo, ale nezdá se ti, že dozadu by to bylo tragické? Guti s Gravesenem by to neutáhli a naše obrana by byla totálně přetížená. Až přijde Chivu, Xabi a třeba ten Diarra, tak se o tom můžeme bavit. Ale s tímto kádrem bychom to nezvládli, za tím si stojím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle tead moc jako 4-3-3 nevypadá. Spíše klasiké 4-2-3-1, dva na stejné úrovni hrající záložníci (drtič a tvořič) jsou typičtí pro 4-2-3-1, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no myslim, ze sa tu uz neraz vysvetlovalo, ze guti vystupuja v pripade potreby na uroven zidana. teda spominalo sa to ohladom tych posil

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale celkem jedno. V příapdě potřeby se vysunuje i krajní obrácne na úroveň útočníků.

Reagovat
smazaný uživatel

no ono ty si asi nikdy nikde necital a ani to asi nevidis, ze system 4 2 3 1 sa moze menit na 4 3 3 i na 4 5 1 v priebehu hry, takze neryp do vsetkeho

Reagovat
smazaný uživatel

Měnit se to může, já se ale nebavím o tom, jak by to vypadalo, až se to změní, ale jak to vypadá tak, jak to je na začátku.

Měnit se to může, proč by ne...

Reagovat
smazaný uživatel

no ty uz fakt nevies do coho rypnut. je piatok. chod niekam von a uzi si to.

nabuduce merengues pre blbych bez akejkolvek predstavivosti a mozgoveno charakteru iste pripise i takticky variant s meniacim sa gutima a vysunutim kridiel este viac dopredu, akoby sme sa o tom uz 10krat nebavili

Reagovat
smazaný uživatel

jj, za chvilku jdu neboj.

To není o představivosti. Přece nebudu psát, že to je 4-3-3 jen proto, že se to na tento systém může během zápasu změnit. Přemýšlej logicky a pochopíš. Spousta rozestavení a systému je variabilních, to ale neznamená, že jsopu něco jiného než ve skutečnosti jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip.

boze, zac ma trestac aby sme sa museli koli takymto picovinam ked je rec trocha o niecom inom bavit.

esteze za pol hodiny odchadzam i ja

Reagovat
smazaný uživatel

No vidím, ež je to vyřešené, nikdo tě do bavení netahal, já reagoval na merenguese, ty ses přidružil.

Ale jsme rád, žes mi dal v duchu za pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

pritvrdim. si uplny chudacik a kokot. nauc sa spravat inteligente, lebo takeho chudaka ako ty som stretol iba raz na forach a na toho este nemas. fakt by bolo toto forum bez teba ovela lepsie a davat keby som ja daval bany tak si prvy na rade. aj tak o fotbale alaa takticke varianty, ci objektivne posudenie vykonov tu toho moc nenapises a naviac rypes do nepodstatnych veci v danej chvili. mimchodom tvoja monotonna nepredstavivost je smiesna a ani ked mas na hrote dvoch utocnikov, neznamena to, ze je to vzdy tak. koniec diskusie z mojej strany. samozrejme tvoje typicke blaboly ala nervy a vdaka, ze si mi dal za pravdu nikoho nezaujimaju. davam si za ulohu s tebou viac nekomunikovat. mozno si myslis, ze si zaujimavy a originalny, ale si .... vyssie pomenovane

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm, fajn, tak tohle už moc o fotbale nebylo.

Nemám zapotřebí tady psát něco o taktice a podobně a hrát si na rádoby odborníka a znalce, kdžy jím nejsem. Ono lepší nepsat nic, než tady psát občas pkěné rádoby moudrosti a ve skutečnosti přitom hrozné nesmysly. Takže holt na odborníky si hraj s někým jiným, ne se mnou. Mimochodem, tuhle hádku si začal ty, já reagoval na merenguese, na tebe jsem vůbec nemluvil.

PS: ještěže jdeš ven, prospěje ti to...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám zapotřebí tady psát něco o taktice a podobně a hrát si na rádoby odborníka a znalce, kdžy jím nejsem

jo ono na taktiku odbornik nie si, ale na kritiku na RObinha a spol uz si . . . to mu sa povie logika , ktoru nijak nevykecas.

ja viem, opat som neodolal, ale uz fakt koniec

Reagovat
smazaný uživatel

Tak posoudit výkon hráče, na tom není nic těžkého (trošku rozlišuj), tvořit úplně nový tým a přihlížek u toho k desítkám různých faktorů, to už problém je...Proto tady nechci stavět lego a myslet si kdoví co.

Reagovat
smazaný uživatel

cakal som, ze vymyslis nieco originalnejsie, co mi vyrazi dych. takto sa nad tymi basnickami mozem len zasmiat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to tak, už jsme si všiml, že ty si to neuvědomuješ, ale to je fuk. Ohodnotit výkon hráčů není problém, je to úlně něco jiného než sestavovat nový tým (a to je zas úlně něco jiného než stavět lego )

Reagovat
smazaný uživatel

no onoi vzhladom nato,ze si nebol schopny ohodnotit Oleguera ci ma nato alebo nema nato aby hral v strede obrany v danom zapase, tak to asi tak jednoduche neni. takze bud sa zdrz svojich neodbornych nazorov a drz sa toho co tu prezentujes, alebo spekuluj s nami amatermi a bav sa o fotbale dalej ako fanusik fotbalu. kazdopadne okecavat mozes dalej, mne to nevykecas,i ked samozrejme napises ze mne nic vykecavat nechces.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se jako fanoušek fotbalu bavil, dokud ses do toho nevpletl ty, když jsme reagtoval na merenguse. Oleguer ve středu obrany zahrát umí, není to ideánlí, to jsme říkal vždycky, ale kdybys viděl některé zápasy z loňska (které, jak si sám řekl, neviděl) tak bys to věděl taky. Takže asi tak, nehledě na Rijkaarrda, Bommel a další.

Ale já se k tomuhle nechtěl dostat, já jsem ani nechtěl narážet na to vaše lego...ehm totiž sestavu, jen jsem se na něco ptal merenguese.

Reagovat
smazaný uživatel

no ja si ani na ziadneho odbornika nehram a berem to ako nazor jedneho fotbaloveho nadsenca z mojej strany, na ktory davam moznosti reagovat a bavit sa o fotbale, lebo je to moj konieck. zaujiamve su vsak tie tvoje nelogicke kecy, ze ty nie si odbornik, tak nebudes posudzovat zostavy, ale posudzovat hracov, i ked zda sa ti to moc nejde ,lebo ak nedokazes za dva roky posudit, ze Oleguer nato, aby hral proti atleticu v strede nema( dovody som uz vysvetloval ), tak potom asi sa nevyjadruj k tomuto a drz sa toho, ze odbornik nie si, tak neprispievaj. no asi si nato zabudol a si sa sekol . . . jak som napisal. okecavaj dalej.tak ci tak su to len basnicky , ktore mna osobne moc nepresvedcia i ked to ti je jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já tě z ničeho neobviňuju, nijak mi nevadí, ež tady to lego píšeš, já bych se k tomu nebýt tebe nai nedostal...

Myyslím, že bys měl vědět, že ohodnotit výkon hráče není až takový problém, nějakou dobu fotbalů sleduju, takže vím, jak má hrát, co má hrát a podobně.

"Trošku" jiná věc je sestavovat )úplně nový funkční tým. Jestl iv tohmle nevidíš rozdíl, tak nevím, co si o tobě mám myslet.

Nechci se s tebou dohadovat o Oleguerovi, viděl jsi ho ve středu obrany asi desetkrát, já asi čtyřicetkrát, takže mám příliš velkou výhodu. Ono ale co se divím, po tvých názorech na Rijkaarda a pak i Bommela, které byli velmi komické.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se s tebou dohadovat o Oleguerovi, viděl jsi ho ve středu obrany asi desetkrát, já asi čtyřicetkrát,

no neviem ci si ty vobec uvedomujes, ze tymto prispevkom sa trocha strapnujes, ale nevadi.

Ty si ho videl 40krat ale tak ci tak si nedosiel k nazoru , ze pra ve v danom zapase proti atleticu nato, aby hral v strede nema .

Ja som ho videl 10krat a uz tyzden pred zapasom som pisal, ze ho tam za ziadnu cenu nechcem, pricom dovody som uz vysvetloval.

No ono zapas samotny ukazal , ze pravda stoji na mojej strane.

Inak rozdiel medzi nami je ten, ze ja kecam do vsetkeho a jelikoz nemam pravomoci aby tie moje reci boli realizovane, tak to berem ako zabavu.

ty kritizujes podla toho ako ti to vyhovuje, i ked su to obcas nezmysli a ked chcem nejaky ten systemovy nazor, tak napises , ze odbornik nie si? pekne kecy a aj tie tvoje vyhovorky, z ktorych sa mozem len smiat.

Takze podla toho prveho prispevku na tuto temu si na odbornika ohladom taktiky hrat nechces, ale na dosti obcas nespravnu kritiku na hracov si uz odobnika hrajes.

A tvoja snaha drzat sa hesla najlepsia obrana je utok, o ktory sa v malej miere snazis, tak mi to dava aspon pre mna , iste veci za pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Já na tebe nijak neútočím, není důvod, jestli ti to tak bvyznělo, promiň.

daný zápas ti dal za pravdu? Blbost, dal za pravdu mně, protože hned od začátku jsem říkal, že to není ideální, ale že jiná možnsot neexistuje, tvé toerie o BOmmelovi na dm a podobně se prostě ujmout nemohli a byly to hlouposti, nasazení do zápasu to potvrdil. S Atléticem prohráváme pravidelně, v zápase nefungovala obranná hra zálohy.

Nemyslím si, že je někdo z nás tady schonpý z fleku vytvořit fungující tým, to nedokážou ani někteří dobří trenéři, takže proč tady stavět lego? To nemá smysl, myslím si, že tady lidé na stránce (četně mě) mají o fotbale přehled a podobně, ale na sestavení fungujícího týmu to prostě samozřejmě nestačí.

Reagovat
smazaný uživatel

och uz si zacinas aj vymyslat. to uz je taka klasika co sa mi potvrdila ako dnes, tak s gabrim, tak s bellettim, ale s tebou tazko, lebo nemas ani charakter a menit vypovede dokaze kazdy a ono uz i vtedy si to menil, ale co uz. komu neni zbozi vule dano, v apathece nekoupi.

k tomu ostatnemu, tak su to len basnicky, ktore mozes okecavat donekonecna, ale obaja vieme, ze to moc neobstoji a logika v tom moc neni. samozrejme je mi jasne co teraz napises.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to obstojí, stačí trošku řpemýšlet. Jestli ty si myslíš, že sestavit z fleku fungující tým je stejně těžké jak ohodnotit výkon hráče v utkání, tak ti docela fandím, až se budeš ucházet o angžmá v nějakém velkolubu.

Nic si nevymýšlím, je to pravda, jiná vairanta tehdy nebyla, Bommel na dm (když sám říkáš, že neumí bránit ), to byla teda síla a to, že to Frank postavil stejně jak bych to psotavil já, to mluví za vše.

Reagovat
smazaný uživatel

no opat poupravujes vypovede, lebo najprv bola rec o kvalitach Oleguera v strede a az neskor to, ci je tato varianta realna alebo nie.

Ty si asi nespominas nato ako som tvrdil, ze Gabrim napravo a Oleguerom v strede stratime na kvalite na dvoch postoch a s gabrim na dm iba na jednom. Si spominal ako ma Oleguer s Puyolom toho nahrate a ze on to zvladne.Lepsie povedane to umyselne zatajujes a ako vtedy tak i dnes menis vypovede. KEby si mal aspon kusok toho charakteru, ale hovno. od teba nieco podobne cakat . . .

no a to, ze odbornik na zostavy nie si, ale na kritiku na hracov si a tie argumenty okolo toho su pekna basnicka. ako som napisal, okecavaj dalej, stejne to je prachsprosta hovadina a ty to vies. Ono i tak nie si ten typ co by to priznal

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký odborník na sestavy a na kritiyk hráčů? Jaká sestava? Já mlůuvím o tvorbě nového týmu, to není jen tak nějaká skládačka pár hráčů do setsavy, víš? To si uvědom, jestl iv tom nevidíš rozdíl, ejstl isi myslíš ,že když někdo zvldáne ohodnotit hráčův výkon v zápase, tak dokáže i sesatvit fungující tým, tak jseš hodně naivní snílek.

Tá teorie byla směšná a nereálná a proto ji Rijkaard hned zavrhl. Pokud se bavíme o Oleguerovi jako obecně a ne o konkrétním zápase, tak tě můžu obezpečit, že on ve středě zahrát umí, dokázal to loni několikrát, ale tys loni skoro nic neviděl, tak se k tomu nemůžeš vyjadřovat.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Oleguer. uz sa ako bavime obecne? ja som chcel OLeguera napravo aby strazil Petrova a MArqueza vstrede, aby strazil Torresa a mi sa bavime vseobecne

2. Tvrdis tu, ze si hrajeme na odborniky, ze posudzujeme zostavy a podobne, ale ty sa hraje na odbornika, ze posudzujes vykony hracov, pricom sa neraz ukazalo, ze to je blbost, takze ja tom berem v rovine spekulacii a nikde nikomu nekecam, ze sa na nieco hra, lebo to berem ako diskusiu a zabavu. Ty tu davas pred oci, ze sa na nieco hrame , pricom sam sa hras na odbornika ked kritizujes hracov a teraz tu robis v tom velek rozdiely. Tu ide o to, ze vsetko su to spekulacie a nazory jednotlivych prispievatelov a co sa tyka napriklad slovenskych fotbalovych odbornikov tak sa nazory na toho isteho hraca lisia, takze kto ma vlastne pravo davat tieto nazory ? ASpon nedavaj nikomu pred nos, ze sa na nieco hra. No a ani ty a ani ja zda sa, ze nie sme schopny ohodnotit ani vykony hracov, toboz nie zostavy, tak naco sem na toto forum chodime a prispievame?

Reagovat
smazaný uživatel

Však já jsem řekl oboje, jestl ise bavíme o konkrétním zápase, jná varianta nešla, což Franjk potvrdil ,tvé fantasmagorické představy se ukázaly směšné a trenér je vůbec v potaz nebral. Pokdu se bavíme obecně, on tam zahrát umí...

Já si na odborníka narozdíl od tebe nehraju. Posoudit hráče není těžké, ty to pvoažuješ tza stejně obtížné jak udělat z fleku nový tým, je to sice trošku komický názor, ale taky názor.

Kldině piště a přispívejte, já jsem vám to vůbec nebral ani kritizovat jsme to nechtěl, dokud ses do toho nezapletl a nezačal na mě reagovat, dkyž já an tebe vůbec nereagoval. Takže klidně si tady dál lego skládej, doufej v to, že si tě někdo všimne a uděláš během jednoho léza z Realu vyhrávající mašinu, mě to baví sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Oleguer - no on vseobecne umi, ale ty si ho v zapase proti alteticu nechcel, lebo on proste vseobecne v strede obrany umi, ma totiz odohrate s Puyolom toho spousty. . .

Jo a hovoris tu, ze nie si odbornik na posudzovanie zostav, tak preto ich nepises, ale z toho mi vypliva, ze ked kritizujes hracov, tak si o sebe myslis, ze odbornik nato si? ono hovoris, ze je to jednoduchsie posudit, tak ako to ,ze minimalne slovensky odbornici nie su schopni posudit vykony takeho BEckhama, aby sa zhodli?

Reagovat
smazaný uživatel

Oleguer tam zahrát umí, není to většinou ideální, ale proti atléticu nic jiného nešlo, což mi Rijkaard potvrdil.

Proč tady furt mlvuíš o sestavách? Já mluvím o tvorbě nového týmu, ne o posuzování sestav, trošku se zorientuj.

Na to, abych posoudil výkon hráče, nemusím být oborník , stačí nějakou dobu ten fotbal sledovat a je to. To zvládne i lajk. Pak jsou samouřejmě vyjímky a složitější případy, ale o tom já nemluvím, ve většině případech to není problém.

Samozřejmě ty si myslíš, že když zvládneš zhodnotti hráčův výkon, ež zvládneš i sestavit fungující tým a je pro fanoušky Barcy jedině štěstí, že si tě Real ještě nevšmil, protože hned by byla Barca druhá.

Reagovat
smazaný uživatel

takze to zhrniem> nerobis zostavy, lebo si myslis, ze nie si odbornik. Kritizujes hracov, lebo si myslis, ze odbornik si . Hmm, zaujimave ked si predstavim , ze nazory ozajstnych odbornikov sa na kritiku lisia , tak fakt neviem kto je ten odbornik a kto nie, takze posudzovat ci prave ja ( ty ) som ten odbornik, ked mam pravo kritizovat hracov. hmmm, zaujimave. No ja som nikdy nepovedal, ze zvladam hodnotit hracov a nikde som ani nepovedal, ze zvladam hodnotit zostavy. Ja si vyjadrujem tvoj nazor. To ty tu asi prezentujes to, ze zvladas hodnotit hracov, i ked sa ukazalo , ze asi nie.

k ostatnemu som sa vyjadril a za tym si stojim

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, teď jsi mě trošku vyděsil. Fakt jsi to takhle pochopil? to, že já mluvím o tvorbě celéhop tým ua ty o jakýchsi sestavách, to myslím mluví za vše. Hodnotit hráčův výkon zvldánu, to není nci těžkého, na to už jistě znalsoti mám. Vytvořit nový fungující tým dokáže velmi málo lidí na světě, není to lego.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, takze hovoris o sebe, ze si odbornik na hracsku kritiku. takze nechapem podla coho usudzujes,lebo kto aj slovensky akoze odbornici sa v nazoroch lisia, takze ktory moze o sebe povedat ze je odbornik a preco sa vlastne ten s tym druhym nazorom vyjadruje do novin, to teda nechapem. takze

merengues ma iny nazor na beckhama a ja mam iny nazor na beckhama, takze len jeden z nas moze byt odbornik, takze automaticky ten druhy by sa nemal vyjadrovat , lebo odbornikom neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsme psal, že jsou i zapeklitější případy, nicméně když už jsi zmínil vás dva, tak to mco neberu, protože tam je to dáno jen osobními antipatiemi.

Nicméně podle tvého příspěvku vyplývá, že si myslíš, že zhodnotit hráče je steně těžké jako sestavit vítězný tým. No to je teda síla...tak hodně štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

no opat otacas kartu na mna . . . . .

hmmm som zvedavy, ze podla coho usudzujes ci je to tazke alebo lahke? ako mi vysvetlis, ze nazory slovenskych i svetovych akoze odbornikov sa na toho isteho hraca lisia a nedokazu sa uplne vsetci zhodnut presne na tom istom nazore.

Reagovat
smazaný uživatel

Na nikho kartu neotáčím, asi v tom zas hledáš něco víc než jen debatu.

Jak už jsem několikrát psal, nepovažuji to za lehké, ale nemůže se to srovnávat tvorbou nového týmu, to je něco, co by žádný slovenský odborník nedokázal, to dokáže orapvdu jen část těch úplně nejlepších, srovnávat to s tím, že se slovenšntí odborníci nemůžou schodnout, tak že to bude stejně těžké

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnotit hráčův výkon zvldánu, to není nci těžkého, na to už jistě znalsoti mám.

doteraz som nepochopil, ze podla coho usudzujes, ze to zvladnes a ze ty si ten odbornik.

ty si myslis, ze mas pravdu? podla coho si to myslis? je snad niekde nejaky zakon napisany , ze napriklad ten hrac je dobry a ten hrac je zly? preco sa rozny treneri v nazoroch na hraca lisia? aby si mohol povedat, ze si odbornik, tak musis vediet , ze mas pravdu a vysvetli mi , ze na zaklade coho vies, ze dany hrac je dobry alebo zly?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, zvládnu to. Já osobně to vím, jsem o tom přesvědčený, nikdo mi to vymluvit nedokázal, názoryy, hodnocení, sestavy kola a podobné věci napříkald ve španělských periodikách mi většinou dávají za pravdu, tudíž nemám důvod nebýt si tím jistý.

Reagovat
smazaný uživatel

to su vsetko len nazory istych ludi, osob a podobne a nidke neni napisane, ze prave to co oni povedia je zakon. na svete moze existovat dalsich milion ludi, ktori su opacneho nazoru.

tak ako miliony ludi miluju beckhama a miliony ludi ho nenavidia a myslia si, ze to neni az tak dobry fotbalista.

ok. mysli si, ze si odbornik, ale nasledne som zvedavy preco nam tu davas pred oci , ze si hrajeme na odbornikov, ked si nan hrajes i ty ?

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo říká, že si myslím, že jsem odborník? Já už jsme několikrát tvrdil, že odborním na tohle být nemusím, abych to posoudit dokázal. Tak si prosím nevymýlšej, něco to naznačuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnotit hráčův výkon zvldánu, to není nci těžkého, na to už jistě znalsoti mám. (snad tu nebudeme slovickarcit)

pretoze ak podla teba moze robit zostavy len odborni, lepsie povedane ich neodbornik nemal robit , tak posudzovat hracov by mal tiez robit odbornik. v inom pripade pojdem robit do barcelony posudzovaca vykonov jednotlivych hracov a davat frankovi spravy

este si nevysletlil na zaklade coho si myslis, ze nato prave ty mas. to, ze s tebou nejake ti noviny suhlasia , moze zaroven znamenat, ze ine noviny s tebou nesuhlasia.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsme to samozřejěm vysvětlil, jelikož se se mou shodují spousta odborných redaktorů, tak je jasné,že většinou pravdu mám.

To, že mám nějaké znalosti ,enznamená, že jsem odborník, to rozhodně ne, takže smůla, nevymýšlej si.

Reagovat
smazaný uživatel

na noviny ti serem, lebo stale to zavisi len a len od toho cloveka co to napisal a i treneri sa v roznych nazoroch na hracov znacne odlisuju. su krajsie blondiny alebo brunety? je lepsi lampard alebo gerrard, je to jedlo chutne, alebo nie. moze by na tvojej strane aj 99 percent ludi, tak nikde nemas napisane, ze prave tych 99 ma pravdu, lebo staci si spomenut na historiu, urcite vies o akom zemepise ci nazoroch na svet hovorim.

inak za chvilu pride vazquez a zacne kritizovat merenguesov prispevok, ktory je podla mna velice odborny a pekne napisany.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně mi na to kašli, mně je to víš kde... Ses ptal, podle čeho to já usuzuju. Já to usuzuju podle tohoto. JEstli je to oprávněné či ne, to už je věc jiná. Já to podle toho usuzuju, těší mě to a tím to pro mě končí. To, že to tobě nestačí, to mi orpavdu nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

cakal som, ze nieco podobne napises a som rad, ze vsetky tie bludy ohladom posudzovania su len a len tvoje nazory a blbost pricom nam tu vytykas hranie sa na odbornikov co mi pride zbytocne a nelogicke. samozrejme mas nato plne pravo, len keby si tym prispevkom nemyslel i mna.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen a jen moje bludy to samozřejmě nejsou, jsou to bludy moje a desítek odborných redaktorů, tak si to chtěl říct, že?

A já ti nic nevyčítám, jen to konstatuju, kldině to piš dál a stavěj si své lego, mě to baví číst.

Reagovat
smazaný uživatel

no takze dufam,ze tie reci ohladom toho ako si ja , merengues ci neviem koho si tym myslel, hrame na odbornikov, tu nabuduce uz nebudu , lebo to urcite nebolo myslene ako kompliment. ak ano, tak pokracuj.,mi to lichoti kazdopadne nelogicky robis to iste.

no a je pekne, ze si myslis, ze nato mas ze mozes posudzovat hracov.

Reagovat
smazaný uživatel

Já s těmi řečmi ani nikdy začít nechtěl, tys to ze mě vytáhl, pokud nastane podobná situace, jistě to zase zmíním, protože vaše lego nemá chybu.

Stejně jako to, že si mylsíš, že vytvořit nový tým je stejně těžké jkak hodnotit hráčův výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, takze to je moja vina? uz to nehul. myslim, ze tvoje prsty tukali do klavesnice, nie tie moje

jo a nikde som nenapisal, ze posudit to ci ono je tak isto narocne. to, ze ti to vyplynulo z toho , ze som povedal, ze odbornik nato a nato je uz tvoj problem. nikde som vsak nepouzil zmysel ( = ). Kazdopadne som vsetky moje nazory viedol v zmysle, ze ja to berem tak , ze kecam do vsetkeho a ty to beres tak, ze hodnotis len to naco mas, co je smiesne ale mas nato pravo. tie reci o odbornikoch si nabuduce nech doma alebo pokracuj s tymi lichotkami dalej.

inak opat si obratil kartu na mna, co mi lecktere veci potvrdzuje a robi mi to dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Není to tvoje vina, nauč se číst a pochopíš.

Kldině si dál hraj s legem na vlekého budovatele, nejsem proti.

Kartu na nikoho neobracím, máš asi nějaký dojem, že se musí mluvit jen o mně.

Reagovat
smazaný uživatel

" tys to ze mě vytáhl "

tak ja mam asi nejaku carovnu moc, ze som ta prinutil napisat slovo odbornik. fuuuga, to mi lichoti. dufam, ze takto zaposobim na inych ludi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to tak. Já se bavil o fotbale s merenguesem, ty ses do toho zapojil a pak po nefotbalových řečech n to nějak přišla řeč, to ale nezanemá, že je to tvá chyba, doufám (ale pochybuju ), že to už chápeš. TeĎ se projeví, jak an tom doopravdy jsi, buď pochopíš a bude naděje, neo nepochopíš a bdue jasné, že...

Reagovat
smazaný uživatel

no pekne psychologicke basnicky tu predvadzas. to sa musi nechat.

iste je vsak to, ze ja som za tvojou klavesnicov nesedel a slovo odbornik ma ani nenapadlo.

inak akcia reakcia hovori, ze sily musia lezat na jednej nositelke, mat rovnaku velkost ale opacnu orientaciu, takze toto na mna neskusaj, pretoze akosik sa to nezhoduje. zeby nejaky novy zakon?

Reagovat
smazaný uživatel

Všakjá oslovo odborník v mém kontextu (tedy o mně) vůbec nezmiňoval, to akorát ty. Hrát si na odbornííka a stavět lego klidně dělej dál, mně to envadí.

Reagovat
smazaný uživatel

mna do toho netahaj. kazdy si zodpoveda za svoje prispevky sam a ty si sedel za klavesnicou a napisat si na moj prispevok mohol aj rozumnejsie veci, lebo zo mna takato . . . .nevysla. Ja zato nemozem a ani som to z teba nevytiahol. vytiahol to tvoj mozog.

kazdopadne to, ze sa snazis na mne rychlo nieco najst robis vzdy , ked ta nieco trapi. . . . uz som to spominal. obracas kartu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já to na tebe nehážu, to si pořád špatně vykládáš. Já jsme to jen zmínil, že jsem neměl v úmylsnu vám to taky schazovat, čti pořádně.

Takže abych to srhnul: lego si skládej dál, nic proti tomu nemám. Ok?

Reagovat
smazaný uživatel

1. Zidane , Joaquin, Robinho uz je znacna loptydrzacia sila i rychlost po kridlach ci presadenie sa jeden na jedneho.takze smerom dopredu ako si sam povedal je to lepsie. a co dozadu? ved Beckham je lajnovy hrac a ono je najvacsi problem, ze Ramos a Meija sa casto dostavaju pod tlakom co je chyba Gutiho a GRavesena a tu ani dnes BEckham pohybujuci sa pri lajne neriesi. takze + pre joaquina je zlepsenie kridelnej hry jeden na jedneho, zlepsenie drzania lopty, dokaze na seba viazat hracov a tym odbremenovat od tlaku ciastocne svojich spoluhracov ako ROnaldinho, ktory sice obcas nic nehra, ale su na nom nalepeny dvaja hraci, z ktorych jeden vzdy niekde chyba.A este pripomeniem Caniho zo Zaragozy, ktory nemal za sebou ani xaviho a ani deca, ale hodili to nanho a on to podrzal nez mu hraci dostupili z obrany, krasny prechod do utoku.

2. no a ked tu este som spominal Beckhamove centre, tak ani Joaquin nie je ziadne orezavatko a keby vyslal za sezonu 600 centrov, tak by tiez sa blizil k podobnej hraniciu. rozdiel je v tom, ze on vie aj ine veci.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se vám do toho moc plantat,ale můj názor je ten,že tohle rozestavení potřebuje na každé místo přesný tip hráče.Pokud někdo jen trochu zaostává nebo je jenom trochu odlišným tipem,jde celý tento systém do.....Měli byste si uvědomit,že každý nemůže mít mužstvo tak skvěle poskládané jako Barca.Tento systém,s těmi sestavami,co píšete by dopadl stejně jako to vypadá teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by byl tento tým stejný dopředu, ale horší dozadu. Beckham pomáhá Cicinhovi a ač se to nezdá, tak občas přiloží ruku k dílu i uprostřed zálohy. Taky nás docela často tahá ze všelijakých závarů, to už se stalo mockrát, že to zachránil zrovna on.

Pro ty dva kohouty: rominho už to tady několikrát rozebíral, psal všechny 3 varianty. Mně k tomu stačí jen jedna, protože nepovažuju za až tak důležité, jestli se Zidane bude pohybovat o 2 metry jinde, než jsem napsal. Nejblíž se to opravdu blíží tomu Holandsku, to je přesně ono - 4-3-3.

Nesnažím se to ani nijak prosazovat, to je ostatně záležitost našeho nového kouče. Nejvíc trenérů stále prosazuje 4-4-2, takže je docela pravděpodobné, že tak budeme hrát i my. Koupíme levého obránce, možná stopera, střední záložníky a útočníka. A snad taky Caniho, kdyby hrál, tak se může Robinho přesunout doprava. Jinak to ale vidím tak, že Beckham skoro určitě zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

no vies, ked vymyslis nieco lepsie tak povedz, lebo ktory system nie je narocny na hracov? ak mas 4 4 2 , tak ti dvaja stredovy musia zato stat a dvojice gerrard, xabi alonso ci emerson vieira su mozno nerealnejsie nez to co som pisal ja a to este nehovorim naroky na utocnikov ci taktiku, zohratost a ine veci. ja osobne som vychadzal ciastocne zo systemu chelsea i barcelony a vsimol som si nutnost rychlejsieho protiutoku a prave tento system ak sa dobre vie zahrat tak je ucinny. aspon podla mna.

Reagovat
Shevchenko

..........................Casillas........................

Cicinho........Ramos........Mejia........Carlos

.......Ballack(Gravesen)..Guti(Garcia)........

Beckham........Baptista(Kaká)........Robinho

..........................Drogba.........................

Pod útok by se vám hodil Kaká, ikdyž vím, že by jsme ho jen tak nepustili. A jako útočník Drogba, tipický hroťák. DCM - Ballack - Guti, sice to není moc obranné, ale máte tam když tak Gravesena a Garciu.

Reagovat
smazaný uživatel

kde si to dal balacka?On tam nemoze hrat..

Je to dost ofenzivne az privelmi..takze namiesto balacka gravesena ale zase mas ofenzivnych zaloznikov ballacka kaku a baptistu no a este ten guti..

Reagovat
Shevchenko

tak Garcia - Ballack

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka je takmer nepredajny a nevidim dovod preco by ho Ac Milan pustalo. Prachy nepotrebuju, tych ma Ac dost, je mlady, kvality ma znacne a do toho systemu a variante uloh Kaka Pirlo ma osobne nic lepsie ako on nenapada.

Reagovat
Shevchenko

..........................Casillas.......................

Cicinho........Ramos........Mejia........Carlos

...................Garcia........Diarra...............

Beckham............Ballack..............Robinho

.........................Drogba.........................

Reagovat
smazaný uživatel

..............................Casillas..........................

Cicinho(Ramos)...Ramos (Mejía)..Woody...Cole

Beckham...........Xabi Alonso.............Fabregas

Joaquín.............................................Robinho

............................Adriano............................

please bring Xabi and Cesc back!!!

tedy nevím jestli by to Fabregas nalevo zvládnul

Reagovat
smazaný uživatel

možná Guti místo Fabregase

Reagovat
HOST*RM

Posily jsi vybral dobře. Jenom si nedovedu představit dvojku Becks - Joaquín.

Reagovat
smazaný uživatel

museli by se tam nějak srovnat s Cicinhem , jestli by to ale Joaquín zvládal hrát v útoku ,

Reagovat
smazaný uživatel

.......................Riesgo......................

Miguel....Ayala....Boulahrouz....Moretti

Joaquín......Albelda......Edu......Vicente

.......................Aimar.......................

...........................D.Villa..................

jen tři posily vlastně s uzdravením Edua čtyři, spokojil bych se ale i s Moyá, Gonzalem či C. Ronaldem

Reagovat
smazaný uživatel

tento system valencie sa mi paci a i tie typy hracov , ktore su tam.mozno morettiho moc nepoznam ,takze jediny otaznik pre mna a samozrejme barnkar

Reagovat
smazaný uživatel

Moretti je nový Carboni, moc neútočí, ale dozado spolehlivý, Riesga sleduju už 3 roky a je to super brankář, za děravou obranou Sebastians toho ale moc nezmůže, stejně jako třeba Moyá na Mallorce

Reagovat
smazaný uživatel

Moretti má ze všech Che letos nejvíce odehraných minut

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co?

Reagovat
smazaný uživatel

........................casillas...................

cicinho......ramos..........lugano.......?

.........................diarra....................

.........farbregas.............lucho..........

.....................................................

Joaquin................................Robinho

........................Villa........................

Reagovat
smazaný uživatel

..............................Casillas..........................

Cicinho(Ramos)...Ramos (Mejía)..Woody...Cole

Fabregas............. Xabi Alonso..................Guti

C.Ronaldo.........................................Robinho

............................Adriano............................

Reagovat
smazaný uživatel

no to by slo i ked mozno namiesto xabiho by som dal diarru a namiesto gutiho xabiho

Reagovat
Shevchenko

6 posil? nene, Lugano jde k nám ...

Reagovat
smazaný uživatel

Real proste BUDE MUSIET do roka ci dvoch 7-8 hracov vymenit ak sa chce realizovat vyssie.

takze preco nie hned naraz, usetri sa tym cas na zohravnaie, keby mali prist az do dvoch rokov vsetci. samozrejme guti , raul ci ini mozu ostat na lavicke, pripadne bojovat o zaklad.

Lugano uz je isty?

Reagovat
Shevchenko

newim, ale my takové bránce budeme potřebovat + Cris, Marquéz, Chivu, Grygera nebo Barzaghli

Reagovat
smazaný uživatel

tak real ich potrebuje tiez . . . minimalne jeden by sa mi tam urcite hodil

Reagovat
smazaný uživatel

a co tak real a rivera z betisu?

Reagovat
smazaný uživatel

tym nehovorim, ze ho odporucam, len sa pytam na jeho vykony, lebo robil celkom slusnu pracu v betise

Reagovat
smazaný uživatel

podzim měl dobrý ale ted už nějak moc nehraje (?zranění?), posledně střídal

Reagovat
smazaný uživatel

vypadl i ze seleccion

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neviem preco, ale blbne mi prehliadac. naschval to nerobim

Reagovat
smazaný uživatel

.... aby toho nebylo málo

Opravdu důkladně jsem prošel soupisku a vyloženě se mi tam nelíbí 4 hráči, kteří by měli určitě odejít. Woodgate, Carlos, Zidane a Gravesen. Nad asi dalšími deseti visí velký otazník, ale nemůžou odejít všichni. Ještě se k tomu dostanu.

--------------------Iker----------------------

--------LUGANO----------Ramos-----------

Cicinho-------------------------------CHIVU

-------------XABI--------CESC-------------

-------------------VAART--------------------

JOAQUÍN---------------------------Robinho

-----------------ADRIANO-------------------

Npsal jsem tu nejbrutálnější možnost.

100% potřebujeme:

- stoper (Lugano, Lúcio)

- levý obránce (Chivu, Cole)

- 2 střední záložníky (Xabi, Cesc, R.García)

Může se stát, že Ronaldo půjde do sebe a pokusí se zhubnout, protože bude chtít dát na MS ty tři góly, aby překonal rekord všech dob. V tom případě by třeba mohl i zůstat. Další velký otazník visí nad Beckhamem, Joaquín by letos asi nebyl drahý, na šampionátu si zřejmě moc nezahraje. Nesmíme podcenit ani dostatek kvality ve středu pole, takže pokud bude nový trenér chtít lepšího čističe než Pabla Garcíu, tak bych mu určitě vyhověl. Při určitém způsobu hry potřebujeme nahradit i Zidana, tady se nabízí hlavně van der Vaart a Riquelme. A nakonec je tu Cani - mladý, vysoce kvalitní španělský křídelník, kterému za rok končí v Zaragoze smlouva. A chce přestoupit k nám.

Takže k těm čtyřem 100% bych přičetl ještě:

- tvůrce hry (Vaart, Riquelme)

- pravé křídlo (Joaquín, Ronaldo)

- levé křídlo (Cani)

- štít (Mascherano, Diarra, Gago)

- útočník (Adriano, Villa)

Vyšlo mi tedy 4-9 nákupů. Za ideální bych považoval těch 7, Garcíu, Ronalda nebo Beckhama si určitě necháme. O odchodech Salgada a Helguery nechci ani slyšet, to už bychom museli vymýšlet další (a tentokrát zbytečné) náhrady.

Souhrn:

Odchody---------------Příchody

Carlos------------------Chivu

Woodgate--------------Lugano

Gravesen--------------Cesc

Zidane------------------Xabi

(Ronaldo)--------------Cani

(Beckham)-------------Vaart

(P.García)--------------(Joaquín)

(Pavón)-----------------(Adriano)

(Mejía)------------------(Mascherano)

65 mega----------------150 mega

Reagovat
smazaný uživatel

A trenér Koeman! By mě zajímala vaše reakce

Reagovat
smazaný uživatel

Byla by to škoda no, ale přežil bych to a na Koemana bych se nezlobil. Věřím ale, že k vám nepůjde, je na začátku své práce v Benfice.

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak v nazoroch na toto sa zhodnem.

az na gaga, ktory vraj nie je stit, ale to je na posudeni pre kazdeho

Reagovat
smazaný uživatel

jo a namiesto dvojice xabi a fabregas by podla mna by mal by niekto defenzivnejsie ladeny. taky diarra, ktory ma podla mna celkom slusnu rozohravku zaroven

Reagovat
smazaný uživatel

Přiznám se, že ho moc neznám. A taky doufám, že se bavíme o tom reprezentantovi z Lens, ne o hráči Chelsea Xabi by to s Fabregasem zvládl, je to neskutečná síla. A proč je nevzít oba? Mladí Španělé, kteří se dají koupit za slušné peníze. Gaga a Mascherana taky neznám, ale máme dobrou zkušenost s Cambiassem.

Reagovat
smazaný uživatel

diarra z lyonu ak si to tak myslel.

ano mozte ich kupit oboch , lebo cenovo sa to da, ale jeden by aspon v mojom pripade ak by tam bol diarra sedel a pre xabiho ci fabregasa by to bola skoda.

inak s vacsinou prispevku suhlasim, prave podla mna je toto to co dnes je in a dlho to byt i moze , teda ak sa tym vyhne klasickym vykyvom ( moralka, zranenia atd.atd) ale to plati pre kazdy system. a kupil by som ich hned lebo treba ich aj zohrat.

no a dodam, ze toto je moj nazor, ako by to malo fungovat co vsak nie je ciel, ktory by mal byt, kedze fandim barcelone. kazdopadne to druhe miesto a pekny fotbal vam isto prajem, nech sa mam na ppstreame naco pozerat

Reagovat
smazaný uživatel

Cani hraje v Zaragoze napravo

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, proti nám hrál nalevo Ale pokud může obě strany, tak jedině dobře Akorát je to asi typ do 4-4-2.

Reagovat
smazaný uživatel

a kde hrál tedy Oscar? toho jsem nikde jinde než na levém křídle hrát neviděl......

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten hrál právě napravo. A nevím o tom, že by jim někdo chyběl.

Reagovat
smazaný uživatel

hm, Oscara si pamatuju z Valladolidu jako levého, tak je možné že nyní je to už jinak a Cani je opravdu levý

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kope myslím pravou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni jsou tři!!! Ale za repre hraje ten z Lens, ne? Jo, hraje, tady ten je z Mali, tudíž má velké mínus s pasem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, buď jsem blbej já, nebo to PJovi zase nějak nefunguje

Reagovat
smazaný uživatel

Na Vaarta jsem zapoměl, jinak se zálohou a útokem se zcela shoduji

Reagovat
Radin

1.Real Madrid,2.Sigma Olomouc,3.O.Lyon,4.I.Milan,5.Totenham:-)))oblíbenost:-D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele