LA LIGA - 27. KOLO

06.03.2005, 11:01, aktualizováno 07.03.2005, 23:17
Aktuality
Barca vyhrála dalším Eto´ovým gólem na Osasuně a má opět náskok osmi bodů. Real totiž remizoval ve Valencii v atraktivním utkání ve Valencii, která opět potvrdila stoupající formu. Atlético porazilo rozdílem třídy Sevillu, body ztráceli Villarreal i Betis, a tak se na třetí příčku tabulky vyhoupl po výhře nad Levante Espanyol.



Valencia CF - Deportivo La Coruňa   0:0

Zápas kola se hrál na Mestalle, kde Valencia hostila Real Madrid. Domácí opět potvrdili vzrůstající formu pod novým koučem Antonio Lópezem, byli lepším týmem, přesto utkání skončilo remízou. Real tak ztrácí na Barcu opět osm bodů. Sestava Valencie se nelišila od těch předchozích, jen na bolavém místě pravého obránce dostal šanci Sissoko a jen potvrdil svou univerzálnost. Real nastoupil s jediným útočníkem Ronaldem, v záloze se objevili i Solari s Gutim.

Začátek byl opatrnější, oba celky to zkoušeli střelami zdálky. Baraja zamířil dvakrát nad, trestný kop Roberto Carlose byl zblokován. Do vedení šla Valencia, když se trefil s obrovskou chutí hrající Aimar. Mista vybojoval centrovaný míč pro nabíhajícího Argentince a ten lehce umístil míč k tyči. Casillas byl bez šance. O pár minut později však bylo vyrovnáno, když poslal výstavní pas za obranu Guti Ronaldovi. Ten se štěstím obešel Canizarese, když o míč málem zakopl, Marchena se kolem prohnal ve skluzu a Brazilec mohl zakončovat do odkryté branky.

Opět zdálky to zkoušel Fabio Aurelio, další trestný kop Roberto Carlose šel těsně nad. Mista nabíjel do šance Fabiovi, ale obránci mu včas odkopli míč na roh, Ayala hlavičkoval mimo. Další nepřesnou střelu vyslal Roberto Carlos, šanci Ronalda vyrazil nohou skvěle Canizares. V druhé půli už byla Valencia jasně lepší, když vtipnými kombinacemi hledala v obraně Realu mezery. Sissoko se nadechl k sólo akci, ale při pokusu o zakončení byl zablokován. Mista střílel slabě jen do Casillase, Fabio mimo tyče.

Real měl problémy dostat se do hry, Aimar dále předváděl svá kouzla. Další střelu Misty lapil Casillas, po pěkné kombinaci střílel v dobré pozici nad Ayala. Na druhé straně zkoušel štěstí Beckham, ale jeho střela šla jen vysoko nad. Prapor Realu držel Ronaldo. Obešel Ayalu a Canizares měl práci jeho ránu vyrazit. Tlak však měl Valencia, Ayalovu hlavičku chytil Casillas, Baraja se mezi tři tyče netrefil. Ronaldo mohl,i tak zajistit Realu výhru, prodribloval se do vápna, vrátil Portillovi, ale ten pálil zblízka nad. Proti další střele Ronalda opět zachránil Canizares, v samotném závěru se proti nádherné Aimarově hlavičce postavilo břevno.


Racing Santander - Real Betis   0:0

Samuel Eto´o, nejlepší střelec ligy, byl mužem který rozetnul bezbrankovou sérii, zařídil Barce důležité vítězství a znovu zvýšil náskok před Realem na osm bodů. Byl to jeho 18 gól v probíhající sezoně. Barca nastoupila v osvědčené sestavě, jen místo Gia dostává stále více příležitostí Sylvinho, v útoku nahradil zraněného Giulyho Iniesta. Osasuna nevyhrála už šest duelů v řadě a nebezpečně se přiblížuje k sestupovému pásmu.

Branka padla ve 40. minutě a Eto´ově pravačce na něj přesným pasem přihrál Deco. Byla to velká zásluha obou brankářů, Elíi i Víctora Valdése, že duel rozhodl jen jediný gól. Elía vychytal Eto´oa, Ronaldinha i Bellettiho, Iniestovu střelu vytáhl konečky prstů nad břevno. Jejich šance vytvářel svým spoluhráčům přesnými přihrávkami ponejvíce Xavi.Ani Osasuna nebyla odevzdaným soupeřem. Do šancí se dostali Chengue Morales i Ortiz, Víctor Valdés však byl připraven.

I v druhé půli byla Barca nebezpečnější. Eto´o pronikl do vápna, vystřelil, ale Elía skvěle zachránil. Po hodině hry zahrozila třikrát Osasuna, ale první dvě možnosti zmařil Delportemu neméně dobrými zákroky Valdés. Ronaldinho neproměnil trestný kop, Xaviho i Deka vychytal Elía. I potřetí zamezil Delportemu ve skórování pozorný gólman Valdés. Barca na svou neschopnost dát druhý gól málem doplatila v nastaveném čase, míč se odrazil ke střídajícímu Davidu Lópezovi, ale Valdés vyrovnání nepřipustil.


Real Zaragoza - Atlético Madrid   0:0

Atlético si poradilo rozdílem třídy se Sevillou a dokázalo, že se s ním ještě musí v boji o pohárovou evropu počítat. Hosté přijeli na Atlético sebevědomě, což dokládala i sázka na tři útočníky, když v základu vyběhli Julio Baptista, Darío Silva i Aranda. Hvězdou však byl domácí levý záložník Antonio López, který na první dva góly přihrál a třetí sám vstřelil. Absence zraněného playmakera domácích Ibagazy ani nebyla znát.

Hosté začali aktivně, míč však ze sítě lovil jejich gólman Esteban. Antonio López poslal zleva centr a Salva hlavou otevřel skóre. Zvýšit mohl Torres, když mu Salva přihrál do cesty další Lópezův centr, ale španělský reprezentant vystřelil nad. Sevilla vypadla z rytmu a do přestávky dalo Atlético další dvě branky. Antonio López rozehrál trestný kop, Torres prolomil ofsajdovou past a měl dost času na přesné zakončení. Třetí gól přidal sám Antonio López, když se k němu dostal odražený míč a on jej dostal do sítě efektními nůžkami. Po dobré práci Daría Silvy mohl snížit Baptista, ale zblízka pálil nad, mezi tyče se netrefil ani Jesuli. V druhé půli Atlético kontrolovalo cenný výsledek, jedinou šanci Sevilly zmařil po pasu Daría Silvy Baptista. Nic nezměnilo ani vyloučení domácího Salvy Ballesty.


FC Barcelona - Villarreal CF   0:0

Čtyři branky viděli diváci na Betisu, s remízou svého celku s Getafe však být spokojeni nemohli. První gól padl po čtvrthodině hry, když si Vivar Dorado zpracoval míč na hranici pokutového území a levačkou prostřelil Doblase. Betis brzo srovnal, když gólman Aragoneses špatně odvrátil Joaquínův trestný kop a Rivas snadno doklepl míč do branky. Otěže zápasu pěvně svíral Betis, Edúův chytrý lob skvěle vyrazil Aragoneses, stejně jako Assuncaův trestný kop, Juanitova střela šla vedle. Krátce po změně stran šli hosté opět do vedení a tento gól by mohl kandidovat i v anketě "gól roku". Po rohovém kopu se do rány opřel Pernía a Doblas asi viděl míč až v síti. Betis opět záhy vyrovnal a opět chyboval Aragoneses, když si do vlastní sítě srazil trestný kop Assuncao, který mířil do zámezí. Domácí měli ještě tři šance, skóre se však už nezměnilo. Melli hlavičkoval nepřesně, Assuncao trefil břevno, Luis Fernández tyč.


Osasuna Pamplona - UD Almería   0:0

Depor zdolal Malagu, jediný gól dal z penalty nechytatelnou ranou pod břevno Tristán. Lépe však začali hosté, volej Miguela Angela šel těsně nad. Po akci Dudy chybělo lepší zakončení Marcelo Romerovi. Depor kontroval střelami Víctora a Tristána, při bou se však skvělými zákroky vyznamenal Arnau. Těsně před půlí přišel Dudův penaltový faul na Scaloniho a Tristán nedal Aranauovi šanci zasáhnout. V druhé půli domácí kontrolovali hru a pustili hosty jen do dvou šancí. Po pěkné kombinaci Fernanda s Dudou mohl dát gól Miguel Angel, ale na poslední chvíli mu míč vypíchl skvěle Mauro Silva, střela Marcela Romera byla obranou zblokována. Závěrečný nápor hostí se otupil vyloučením Césara Navase.


Athletic Bilbao - Real Valladolid   0:0

Bilbao si poradilo s propadajícími se Albacete, Julen Guerrero, který jistil v poslední minutě třetí trefou výhru svého mužstva dal svůj 100 gól v La lize. Baskové vypadli z Poháru UEFA a jejich kouč Ernesto Valverde prohlásil, že tato sezona je jeho poslední ve funkci trenéra. Domácí začali náporem, nebezpečný Ezquerrův centr zleva musel stahovat gólman Valbuena, s Orbaizovou střelou si poradil až nadvakrát. Do vedení však šlo Albacete, když Prietovi prošel centr mezi nohama a nehlídaný Rubén Castro dopravil míč za Aranzubíova záda. Tlak Bilbaa nepolevoval, Etxeberríův gól neplatil pro ofsajd, chytrý oblouček Javiho Gonzáleze šel těsně nad, Ezquerro trefil nejprve tyč, poté už dopravil míč do sítě, ale opět byl máván ofsajd.

Přesto stihli domácí vyrovnat ještě do poločasu, když po trestném kopu napálil odražený míč do sítě Ezquerro. Další akci rozjel Iraola, obešel dva obránce, přihrál Gurpegiho, ale při jeho střele z první se opět blýskl Valbuena. V druhé půli zneškodnil střelu hostujícího Marka Gonzáleze Aranzubía, mezi tyče se na druhé straně trefil Etxeberría, ale opět z ofsajdu, i když televizní záznam prokázal opak. Vítězný gól Bilbaa zařídil až Lacruz po akci Etxeberríi s Gurpegim. Basky podržel gólman Aranzubía, když dvakrát zakročil proti Pachecovi, definitivní pojistku na výhru Bilbaa dal v poslední minutě jubilejním gólem Guerrero.


Real Murcia - Getafe CF   0:0

Espanyol i bez svých zraněných kapitána Tamuda a tvůrce De la Peni zdolal Levante. A jelikož ostatní kandidáti na umístění v pohárové evropě ztráceli body, dostali se Pericós na třetí místo tabulky. Domácí začali náporem, po centru Amaviscy a zpětné přihrávce Maxi střílel nad Jonathan. Udeřilo však na druhé straně, když zprava poslal míč do vápna Ettien a nehlídaný Sergio García snadno překonal Kameniho. Brzy se však dostal k odraženému míči Amavisca a vyrovnal. Znovu poslat Levante do vedení mohl Manchev, ale branku netrefil. Poslední možnost první půle měl Fredson, hlavičkoval míč do sítě, ale na brankové čáře balon odvrátil jeden z obránců. V druhé půli hledal Espanyol dlouho neúspěšně cestičky k vítěznému gólu, ale nakonec ji našel. Amaviscova střela byla zblokována na roh, po jeho rozehrání se na hranici pokutového území k míči dostal Maxi a propálil Moru. Iniciativu převzali hosté, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Juanmovu střelu vyrazil Kameni na roh, Rivera ani Reggi branku netrefili.


Real Mallorca - Recreativo Huelva   0:0

Numancia se s Villarrealem rozešla remízou, ale spokojen nemohl být ani jeden z týmů. Domácí mají stále velkou ztrátu a příčky znamenající záchranu, hosté ztratili v boji o Ligu Mistrů. Trávník v Sorii byl lepší než před týdnem, když domácí hostili Barcelonu. Oba celky se zastřelovali z trestných kopů. Ani Marcos Senna ani domácí Palacios však branku netrefili. Stejně se vedlo i Merinovi po akci Graffa, a tak se skóre měnilo na druhé straně. Riquelme si narazil s José Marim a přesnou střelou a svým 11 gólem v sezoně překonal Juanmu. Hosté byli na koni, po trestném kopu Riquelmeho trefil José Mari břevno, o chvíli později zblízka Arruabarrena tyč. Sólový únik neproměnil Forlán, a tak domácí tuto špatnou produktivitu potrestali. Se střelou Juanlua si ještě Reina poradil, na pokus Merina po centru Miguela Angela Pereze však byl krátký. Vyhrát mohli oba týmy. Domácí Tevenet trefil tyč, Forlánův gól nebyl uznán pro ofsajd, stejně jako se nepodařilo vystřelit hostům tři body hlavičkou Luchovi.


Sevilla FC - Levante UD   0:0

Brankové hody viděli i diváci na Mallorce, domácí dvakrát vyrovnali, aby nakonec sami dali vítězný gól. Výhra je posunula zase o kousek blíže záchraně. Oba celky začaly zostra. Za domácí dal o sobě po akci Aranga vědět Tuni, ale hostující obrana jeho střelu zblokovala. Stejně se vedlo i na druhé straně Karpinovi po pasu Gariho Urangy. První se však z gólu radovali hosté. Urangova hlavička se ještě neujala, Prietova levačka zamířila do zámezí, mezi tyče se trefil až po Labakově pasu přízemní střelou Aranburu a Moyá byl bez šance. O vyrovnání se postaral samostatnou akcí nový muž na Mallorce, exhamburský střelec Romeo, když byl na jeho střelu krátký brankář hostí Riesgo. Baskové však šli z protiútoku opět do vedení, když se s přehledem trefil Uranga. Divoké minutě zakončil další přesnou střelou a vyrovnáním Luis García. Další Romeova střela byla zblokována, Arangova šla mimo tyče, stejně jako ta na druhé straně od Urangy. V druhé půli se už trefil jen Romeo a zařídil domácím těsné vítězství. Na druhé straně pálili nepřesně Aranburu, Rossato a De Paula, Labakovu hlavičku likvidoval skvěle Moyá a potvrdil, že se o něj právem zajímá Arsenal.


Real Madrid - Espanyol Barcelona   0:0

Zaragoza zaslouženě porazila Santander, byla lepším týmem. Hostům se letos vůbec nedaří na hřištích soupeřů, když si připsali jich desátou porážku a jsou namočeni v sestupových vodách. Domácí začali náporem, po Gallettiho přihrávce pálil Savio nad, stejně se vedlo i Gallettimu když to zkusil zdálky levačkou. další možnost měl Galletti z trestného kopu, ale Aouate byl na svém místě. Postupem času byl zápas spíše bojem ve středu hřiště. Po pěkné uličce od Aranzábala mohl dát gól Oscar, ale zblízka vystřelil nad. Prosadil se až Capi, jeho hlavičku ještě Aouate vyrazil, na dorážku levačkou už reagovat nemohl. Zaragoza se stáhla a málem se jí to nevyplatilo, když Moratón trefil po trestném kopu břevno. ten měl i poslední šanci utkání, když si naskočil na Moránův centr, ale zamířil mimo Luisovi tyče.


Tabulka střelců
18 - Eto´o
16 - Forlán, Oliveira
14 - F.Torres
13 - Baptista
12 - Ronaldo, Nihat
11 - Román, Maxi, Luis García
10 - Urzáiz



Tabulka:
1. FC Barcelona27195351:1862
2. Real Madrid27173747:2354
3. Espanyol Barcelona27136834:2945
4. Villarreal CF27128744:2544
5. Valencia CF271110641:2843
6. Sevilla FC27127832:3243
7. Real Betis27119743:3542
8. Atlético Madrid271161031:2539
9. Deportivo La Coruňa27912637:3539
10. Athletic Bilbao26108842:3438
11. Real Zaragoza271051232:4035
12. Málaga CF271041326:3434
13. Real San Sebastian27951334:3932
14. Levante UD27871229:4031
15. Osasuna Pamplona27871235:4731
16. Getafe CF26781125:3029
17. Racing Santander27771326:4028
18. Albacete Balompié27591325:3924
19. Real Mallorca27661528:4524
20. CD Numancia27481518:4220


Autor: Radek Nosil

Komentáře (15)

Přidat komentář
antimadrista

Forca Barca !

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobré, že při serii těžkých soupeřů na nás není tlak,pže máme dostatečný náskok.

Reagovat
antimadrista

Zase... daří se nám proti silnějším

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu, ale aji tak to bude težké.

Reagovat
smazaný uživatel

ale AJ tak to vyhrajem vsetíňáku!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na primeradivision.blueweb.cz se už čtyři dny neobjevil ani jeden článek.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, taky to sleduju a moc rychlí zrovna nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

co kdyz onemocnel? Protože doteď se psaly články jak na běžícím pásu

Reagovat
smazaný uživatel

Je to divný, protože se zdálo, že se to konečně rozjíždí, byli tam i nějací noví autoři, možná nový design Snad se na to nevykašlali, protože počet přečtení příspěvků furt rostl, dříve to bývalo třeab 50, teď už i 300.

Reagovat
HOST*

Nevíte kdo jsou nejlepší střelci v Serii A,Premiere League (vim že první je Henry,ale kdo je po něm) a Bundeslize?

Reagovat
HOST*yarda

Není v Bundeslize Mintál?

Reagovat
HOST*Quick

Neví někdo jakej zápas dávaj na ČT2 ve středu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve středu můžeme na Čt2 shlédnou utkání mezi Leverkursenem a Liverpoolem.

Reagovat
HOST*Lucík

GRRRRR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele