LA LIGA - 26. KOLO

02.03.2005, 20:59, aktualizováno 03.03.2005, 23:09
Aktuality
Barca jen remizovala v derby s Espanyolem a Real tak po výhře nad Betisem snížil její náskok na šest bodů. V souboji o třetí místo remizovala Sevilla s Valencií, a tak se z posunu v tabulce radoval Villarreal, když otočil skóre proti Mallorce. Cennou výhru si připsal San Sebastian se Santanderem, tabulkou se naopak propadá Osasuna.



Levante UD - Real Zaragoza   0:0

Barca podruhé za sebou v lize jen remizovala, katalánské derby skončilo bez branek. Espanyol dohrával bez vyloučeného Jarqueho, a byl to gólman Kameni, kdo měl na překvapení velkou zásluhu, když doslova vychytal Eto´a. Barca nastoupila bez ne zcela zdravých Bellettiho s Guilym, jež nahradili v obraně Oleguer na pravém beku a Márquez ve středu, Gerard hrál defenzivního záložníka, Giulyho roli zaujal Maxi López. Espanyolu kromě De La Peni chyběl i střelec Tamudo.

Kouč hostujících Pericos Lotina zvolil defenzivní sesetavu, když na post defenzivního štítu vedle Ita se postavil Jarque, v útoku byl osamocený Dani. kameni se předvedl už v první minutě, když nhou vyrazil nebezpečnou přízemní ránu Eto´a. Přesto se Barca jen těžko prosazovala. Deco se zbavil svého strážce Jarqueho, poslal kolmici za obranu Eto´ovi, ale ten se k míči nedostal. Espanyol nebyl v první půli nebezpečný, Dani byl na hrotu zcela utopený.

Do druhého poločasu poslal kouč Rijkaard na hřiště Bellettiho a Iniestu. Iniesta se mu málem odvděčil gólem, ale na roh jeho ránu vyrazil Kameni. Po rohovém kopu zakončoval Eto´o, ale na brankové čáře zachránil David García. Šance Espanyolu zkomplikoval svým vyloučením za nebezpečnou hru na Márqueze Jarque, když trefil Mexičana kopačkou do krku. Hosté se však ubránili až do konce. Po rychlé akci Ronaldinha, hlavičkoval na branku Eto´o, ale Kameni opět zachránil. Závěrečný tlak Barcy byl neúspěšný. Po Decově kolmici na Bellettiho střílel Brazilec nad, Stejně se vedlo i poslední příležitosti Eto´a.


Real Valladolid - Racing Santander   0:0

Merengues si poradili doma s Betisem a stáhli Barcu na šest bodů. Real šetřil zraněné Raúla a Zidaneho, místo nich nastoupili Owen se Solarim. Betis se musel obejít bez distancovaného Assuncaa, kterého nahradil Benjamín.

Zápas začal svižně, Joaquín už ve druhé minutě ukázal, proč o něj stojí právě Real či Chelsea. Obešel čtyři obránce, ale na pořádné zakončení už mu nezbyly síly a střílel jen slabě do Casillasových rukavic. Byli to však domácí, kdo dal první gól. Solari zleva nacentroval a Owen, ačkoli byl hlídaný Juanitem, dopravil míč do Doblasovi sítě. Vzápětí se mohl Owen radovat podruhé, když Beckham rizehrál rohový kop, Figo prodloužil, ale Owen hlavičkoval zblízka nad. Real střídal, když za Casillase přišel chytat César. Druhý gól přidal pět minut před půlí Roberto Carlos. Ronaldo vybojoval trestný kop a ránu Carlosovou levačkou viděl gólman Betisu asi až v brance.

I v druhé půli byl nebezpečnější Real, Gravesen vyslal do sóla Owena, ale útočník pálil tváří v tvář Doblasovi nad. Štěstí neměl Ronaldo, když vystřelil do tyče, Owen zase nezvládl dorážku. Po hodině hry se Edú zbavil Samuela, prostřelil Césara a dal Betisu naději. Hned vzápětí si však Real vedení pojistil. Po Beckhamově rohu a vráceném míči do vápna se hlavou prosadil Helguera. Další možnosti měl Ronaldo, ale naposledy se trefil 16.ledna.


UD Almería - Athletic Bilbao   0:0

Divoký zápas spolu odehráli v souboji o třetí místo Sevilla s Valencií. Domácí kopali dvě penalty, přičemž tu druhou Baptista zahodil a připravil tak svůj tým o důležité vítězství. Domácím se již uzdravil krajní bek Sergio Ramos, Valencia postrádala Marchenu s Barajou, jež nahradili David Navarro a Sissoko, po osmi minutách se zranil Caneira, a kouč António López ho nahradil Morettim.

Sevilla měla lepší start, Baptistu i Renata však Palop vychytal, na druhé straně hlavičkoval po akci Fabia Aurelia nad Mista. Do vedení šla Sevilla. Renato se zbavil Davida Navarra, nacentroval a Jesuli se z voleje trefil pod víko. Do šaten se však šlo za vyrovnaného stavu, když trestný kop zahrál Aimar a Navarro přesným zakončením napravil svou předchozí chybu.

Po přestávce spálil dvě obrovské šance Mista. Nejprve hlavičkoval po Aimarově rohu zblízka nad, dorážku mu zblokoval na brankové čáře Daniel Alves. Valencia šla dokonce po hodině hry do vedení. Centr Fabia Aurelia zužitkoval Aimar. Sevilla však vyrovnala z penalty, když Renatův trestný kop tečoval rukou Navarro. Baptista ji proměnil a deset minut před koncem dostal příležitost kopat další. Poslal ji však nad břevno. Sevilla měla velký závěrečný nápor, přesto si mohla Valencia z Andalusie odvést všechny body. Po brejku se prosadil Xisco, ale sudí Megía Dávila viděl Xiscův faul.


Villarreal CF - Osasuna Pamplona   0:0

Santander chytil díky novému kouči Nando Yosuovi druhou mízu, když otočil nepříznivě vyvíjející se duel s Atléticem a prchá ze sestupové zóny. Zápas začal pro Atlético slibně. Pablo Casar fauloval ve vápně Torrese a sám postižený pokutový kop proměnil. Dal svůj 13 gól v sezoně. Casar mohl získat odpustek o 11 minut později, hlavičkoval však nepřesně. Do poločasu bylo vyrovnáno. Regueiro využil chyby Molinera a z těžkého úhlu nádhernou střelou překonal Lea Franca. Atlético mělo i kopec smůly, nejprve trefil Gronkjaer tváří v tvář Aouatemu tyč, o chvíly později napálil střídající Salva Ballesta míč do břevna. Mezi tyče se trefil až domácí Aganzo. Přebral pas od Andersona Silvy a zblízka dal vítězný gól domácích. Atlético vrhlo síly do útoku, ale ani Colsa ani Torres už Aouateho branku netrefili, střídající Richard Nunez střílel jen slabě.


Deportivo La Coruňa - Sevilla FC   0:0

San Sebastian porazil Zaragozu, která hrála skoro celou druhou půli o deseti bez vyloučeného Zapatera. Výhra je pro domácí o to cennější, že se museli obejít bez zraněného Turka Nihata. Baskové začali aktivně, proti střele De Pauly dobře zasáhl gólman Luis, stejně jako proti trestnému kopu Rossata. Po chybě domácí obrany se do šance dral Galletti, ale netrefil branku, lépe se vedlo Zapaterovi, který zužitkoval akci Savia a zblízka vstřelil hlavou svůj první ligový gól. San Sebastian vyrovnal z kontroverzní penalty krátce před poločasem. Milito trefil ve vápně míč rukou a Karpin vyrovnal. Krátce po změně stran dostal za faul na Gariho Urangu druhou žlutou kartu Zapater a San Sebastian poté ovládl hru. Dočkal se i vítězné trefy, když se z trestného kopu prosadil Barkero. Zaragoza mohla vyrovnat, ale Cani trefil jen tyč.


Atlético Madrid - FC Barcelona   0:0

Villarreal otočil duel s Mallorcou a propracoval se na třetí místo v tabulce. Po krátkém úvodním oťukávání šli překvapivě do vedení hosté, i když zásluhou vlastního gólu Javi Venty. Luis García nebezpečně centroval a obránce Villarrealu si míč nešťastně srazil podél vybíhajícího Reiny do vlastní branky. Vyrovnat mohl Forlán, jeho střelu tečoval obránce Iuliano a Moyá musel předvést perfektní reflex, aby zabránil nejhoršímu. Zvýšit vedení hostí mohl Arango, ale vystřelil jen do bránícího hráče. Villarreal však nakonec prokázal svou kvalitu. Střídající Lucho přízemní střelou vyrovnal, pět minut před koncem vystřelil domácích tři body Forlán. Santi Cazorla pronikl po pravém křídle, nacentroval na Forlána a ten svým 16 gólem v sezoně rozhodl.


Espanyol Barcelona - Valencia CF   0:0

Numancia remizovala na Levante, sorijský tým má však už velkou ztrátu na nesestupové příčky a zisk bodu pro něj nic neřeší. Levante jistě doufali ve výhru, pozice kouč Schustera je stále ohrožena. Duel byl především bitvou o střed pole. Hosté přijeli nabuzení remízou s Barcelonou a po dvaceti miutách šli do vedení. Juanlův centr nadělal zmatky v pokutovém území domácích a míč se po sérii odrazů dostal ke Graffovi, a ten jej napálil do sítě. Vyrovnat mohl Jofre, když obešel tři obránce, ale s jeho střelou si Juanma poradil. V další šanci pálil Jofre mimo branku, o pár minut později však jeho centr našel před brankou Ettiena, a ten nadvakrát překonal gólmana hostí. V druhé půli byli Levante lepší a hledali cestu k vítězství. Ettienův volej šel mimo, další šanci zabránil v cestě do sítě Juanma. Z pološancí neuspěl ani Sergio García. Hosté zahrozili z brejků, Palaciose ale Mora vychytal, stejně dobře zasáhl tváří v tvář Graffovi, když mu sebral míč zpod kopaček.


Recreativo Huelva - Real Madrid   0:0

Albacete ztratili další body po remíze doma s Osasunou a jejich situace na spodku tabulky je už velmi vážná. Blíže k sestupovým příčkám se však propadá i Pamplona. Hostům chybělo k výhře deset minut, pak však proměněným pokutovým kopem vyrovnal Pacheco. Osasuna začala lépe, po přihrávce Miloševiče zahodil slibnou šanci Delporte. Další možnost měl sám Miloševič, ale Valbuena jeho střelu vyrazil nohou, Punal i Delporte zamířili mimo. Albacete kontrovali pravačkou Viauda a hlavičkou Marka Gonzáleze, proti oběma šancích však úspěšně zasáhl Elía. Hosté byli nebezpečnější, ale neujaly se ani příležitosti Pabla Garcíi či Punala. Druhou půli otevřel po Pachecově trestném kopu šancí domácí Peralta, hostující Aloisi trefil po Cuéllarově centru tyč. Pak už padl první gól, když se z rohu pokutového území prosadil hráč Osasuny Chengue Morales a dal svůj letošní 8 gól. Po faulu Cuéllara na Rubéna Castra však z penalty vyrovnal svým 9 gólem sezony Pacheco. Závěr patřil hostům, ale Chengue Morales hlavičkoval nad, Munozova střela byla zblokována.


Getafe CF - Real Mallorca   0:0

Jedenáctizápasová série Bilbaa bez prohry skončila v Malaze. Domácí tým vyhrál třetí utkání v řadě a zabydlel se ve středu tabulky. Běžela první minuta a dvacátáosmá sekunda, když Duda poslal skvělý míč Juanu Rodríguezovi, ten prostřelil Aranzubíu a rozhodl o dělbě bodů. Další šanci domácích měl Duda, střílel ale z trestného kopu vedle, stejně jako z voleje Valcarce. Na druhé straně střílel nepřesně Orbaiz, Llorenteho šanci likvidoval Arnau. Vedení domácích málem zvýšil opět Juan Rodríguez z trestného kopu, svou hlavičku neproměnil ani střídající Amoroso. Po rohu hostujícího Orbaize dvakrát hlavičkovali mimo tyče Guerrero a Urzáiz. Za Malagu střílel jen do Aranzubíi Marcelo Romero, na druhé straně zastavil Urzáizovo sólo dobrým obraným zákrokem César Navas, Gurpegiho volej levačkou minul branku.


Real Betis - Real Murcia   0:0

Getafe prodloužili sérii domácí neporazitelnosti na šest zápasů, ale v boji o záchranu je čeká ještě spousta dřiny. Depor nepotvrdil výhru nad Realem a stále ztrácí dost bodů na pohárové příčky. Domácí začali nebojácně, Vivar Dorado nabyl do šance Gicovi, ale ten střílel nad. Další možnost měl Gica Craioveanu po čtvrthodině, ale branku netrefil ani z trestného kopu za Colocciniho ruku. Hosté zahrozili nepřesnou střelou Sergia, Luqueho pokus zneškodnil gólman Sergio Aragoneses. Domácí však byli lepší. Rikiho pokus i dělovku Perníi lapil Munúa, střela Rivase šla těsně vedle. Čtyři minuty minuty před půlí dostal Depor do vedení Tristán. I v druhé půli držel naděje hostí vysoko brankář Munúa, když si poradil s další šancí Perníi. Kapituloval až po střele Gabiho. Strhnout výhru na stranu Getafe mohl Riki, ale první střela byla zblokovaná, druhá šla mimo branku.


Tabulka střelců
17 - Eto´o
16 - Forlán
15 - Oliveira
13 - Nihat, F.Torres, Baptista
11 - Ronaldo
10 - Román, Urzáiz



Tabulka:
1. FC Barcelona26185350:1859
2. Real Madrid26172746:2253
3. Villarreal CF26127743:2443
4. Sevilla FC26127732:2943
5. Valencia CF26119640:2742
6. Espanyol Barcelona26126832:2842
7. Real Betis26118741:3341
8. Atlético Madrid261061028:2536
9. Deportivo La Coruňa26812636:3536
10. Athletic Bilbao2598839:3335
11. Málaga CF261041226:3334
12. Real San Sebastian26951232:3632
13. Real Zaragoza26951231:4032
14. Levante UD26871128:3831
15. Osasuna Pamplona26871135:4631
16. Getafe CF25771123:2828
17. Racing Santander26771226:3928
18. Albacete Balompié26591224:3624
19. Real Mallorca26561525:4321
20. CD Numancia26471517:4119


Autor: Radek Nosil

Komentáře (34)

Přidat komentář
HOST*

nevite kde by se dali sehnat naramky stand up, speak up v ČR??

Reagovat
smazaný uživatel

na spartě ve fanshopu u stadionu???

Reagovat
HOST*Luis

Nike PragueStore na Václaváku

Reagovat
HOST*Pólí

Nevíte jestli lze koupit náramek "Stand up speak up" v BRNĚ?

Reagovat
HOST*

nejde jsou jenom v praze

Reagovat
smazaný uživatel

to je zas hustý kolo, málem sme vyhráli v Seville, to by mě zajímalo proč nuznal gol Xisca. Ta penalta byla? kdo to viděl?

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně je největším soupeřem v boji o třetí místo Villarreal, ty snad otočej úplně všechno

Reagovat
HOST*yarda

Nicméně i přes výsledek Barcy a mýlku rozhodčího je bod ze Sevilly úspěch Relativně...

Reagovat
smazaný uživatel

Adelante Madrid

Reagovat
HOST*yarda

Hala Madrid

Reagovat
HOST*Peca

jo maj formu jako hrom, hlavně se jim daří vyhrávat a Forlán chytil po nemastným,neslaným začátku fakt gólovou slinu, rozumí si s Riquelmem a myslím, že tenhle klub to může letos konečně dotáhnout daleko

Reagovat
smazaný uživatel

A proč jste se nezmínili, že malá domů byla odpískána naprosto špatně???

Reagovat
HOST*yarda

Jojo, Real Madrid má dlouhé prsty, které sahají až do eurofotbal.com

Reagovat
smazaný uživatel

No je přinejmenším zarážejíí že nezmínil ani to, ani gol, kdy Owen šel v ofsajdové pozici do obránce a stinil brankářovi, ale proč by že? A co třeba jasné ohnání rukou po míči od Beckhama? Vždy´t za to dostal jeden z hráčů Newcastlu v UEFĚ červenou. Bylo to úplně stejné.

Reagovat
HOST*yarda

Já bohužel ze zápasu neviděl ani ukázky, takže se to nemůžu posoudit přímo... Při třetím gólu, prý byl mrtvý ofsajd Owena...Beckhama ani malou domů jsem neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

No moc mrtvý nebyl, když zaprvé clonil, takže brankář nevyběhl a zdruhé šel do obránce.

Reagovat
HOST*exmafie

Takže až budeš zase valit morální bláboly o zaslepenosti a podobné žvásty,tak si trochu srovnej v hlavě,mrtvější než ten Owenův ofsajd není ani Komenský,do žádného souboje nešel,ale je to Real,že,tak rozhodčí byli samozřejmě podmáznutí a kapříci už jsou na cestě...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ne tohle, tak špatně písklá malá domů, ruka Helguery ( ta první, jak lehl do střely úplně na začátku poločasu ) ve vápně, to bylo jasné.

Reagovat
exmafie

Jo,to je něco jinýho,malá domů nebyla,to bez diskuzí a taky jsem z toho gólu neměl nijak zvláštní radost,ale za to já nemůžu,že to rozhodčí pískl pro nás a sere mě to...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo ta penalta na Beckhama. V naší lize se to píská .....

Reagovat
smazaný uživatel

To se sice písklo, ale špatně, říkali to i někteří slávisti

Reagovat
HOST*

Kdo si myslíte,že jsou nejlepší tvůrci hry v Evropě.

Můj žebříček je 1. Totti, 2. Ronaldinho, 3. Nedvěd, 4. Pirlo, 5. Deco, 6. Pires, 7. Figo, 8. Zidane, 9. Lampard, 10. Aimar

Reagovat
smazaný uživatel

Až na toho Figa se Zidanem bych vcelku souhlasil,protože ti už mají nejlepší léta za sebou.Upřednostnil bych spíše Kaka,nebo Xaviho. A ten Nedvěd se mi zdá moc ve předu.

Reagovat
smazaný uživatel

1.Xavi 2. Lamapard. 3.Pirlo 4. Totti 5. Ronaldinho, paky bych tam dal Deca, ale to by zas asi bylo řečí, že tam cpu BArceloňáky

A do dvou elt bude v nej desítce rozehrávačů i Iniesta.

Reagovat
smazaný uživatel

1.Ronaldinho.................................2.Xavi,... Zidane, 3.Nedvěd, 4.Aimar, 5.Rosický ( po přestupu z Borussie ), 6. Cruyff

Reagovat
HOST*Brl

Totti asi prvý nebude, ale tak okolo 4.-5. miesta.

Reagovat
antimadrista

Xavi,Iniesta,Deco,Ronaldinho

Reagovat
HOST*Albe

A co takový Pirlo,Lampard nebo Totti???

Reagovat
Mr.Jindros

Ty nehrajou za Barcu.

Reagovat
HOST*Mára

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas

Reagovat
exmafie

Ať je Totti jaký chce fotbalista,tak ho nesnáším,stejně jako Del Piera nebo Cassana....

Reagovat
smazaný uživatel

1.Ronaldinho, 2.Rosický, 3.Pirlo, 4.Totti, 5.Zidane, 6.Deco, 7.Kaká, 8.Rui Costa, 9.Aimar, 10. Figo...

Reagovat
smazaný uživatel

Rosicky Rui Costa No je to tvoj nazor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele