LA LIGA - 19. KOLO

16.01.2005, 12:01, aktualizováno 17.01.2005, 23:14
Aktuality
V 19.kole La Ligy porazila Barca gólem Eto´a San Sebastian, Real Madrid zvítězil nad Zaragozou, Valencia ztratila po bezbrankové remíze v Pamploně. Důležitou výhru si připsala Malaga nad Sevillou, krizí zasažená La Coruna nedokázala porazit ani poslední Numancii.



Athletic Bilbao - Sevilla FC   0:0

Valentin Pachón zařídil svému Getafe alespoň bod, přestože jeho celek hrál celou druhou půli odslaben o jednoho muže, vyloučeného Pulida. Atlético však začalo v městském derby s Getafe lépe a během prvních deseti minut si vytvořilo tři dobré šance. Pří té první nebezpečně do růžku hlavičkoval Salva, ale Sánchez Broto tento pokus kryl. Po křídle přesprintoval Gronkjaer Pulida, předložil opět Salvovi, ale ten ohrozil spíše rohový praporek než branku soupeře. Do třetí se dostal svojí dravostí Fernando Torres, ale vystřelil nad. Pak však Getafe zabralo a svého soupeře dlouho přehrávalo.

Kouč hostí Ferrando reagoval střídáním, když za Marcela Sosu poslal kreativnějšího Jorgeho. Tah se mu okamžitě vyplatil. Torres prošel obranou, jeho střelu vyrazil Broto k Salvovi, ani jeho dorážka se neujala, a tak měl Jorge tu čest prvním dotykem s míčem dokopnout míč do branky a otevřít skóre. Getafe znervózněli, na sklonku poločasu dostal druhou žlutou kartu za faul na výborného Gronkjaera Pulido.

V druhé půli urvali domácí bod zvýšenou bojovností. Gica nejprve trefil jen tyč branky Lea Franca, poté však Riki utekl po pravé straně, předložil přízemní centr Pachónovi, a ten uklidil míč přesně ke vzdálenější tyči. V závěrečných fázích zápasu zabránil Gicovi ve skórování Leo Franco, Vivar Dorado zamířil jen do boční sítě. Na druhé straně střílel mimo po akci Gronkjaera Paunovič.

Real Valladolid - Recreativo Huelva   0:0

Sestupem namočená Malaga získala veledůležité tři body po výhře nad silnou Sevilou. Jediným gólem zápasu se o to postaral střídající Kostaričan Paulo Wanchope a rozradostnil tak svého nového kouče Antonia Tapiu. Tapia nahradil odvolaného Gregoria Manzana. Malaga začala s chutí, Amoroso ale střílel po přihrávce Juana Rodrígueze vedle branky, stejně jako o pár minut později v akrobatické pozici. Gerardo trefil z trestného kopu břevno. Dvě dobré šance nevyužil Edgar, Amoroso svou střelu uspěchal a zamířil mimo. Na druhé straně nemusel Arnau zasahovat při šancích Daniela Alvese a Julia Baptisty.

Festival zahozených šancí pokračoval i po přestávce, Sevillský Antonio López trefil břevno. Gólový půst ukončil až střídající Wanchope, i když s přispěním teče obránce Aitora Ocia. Estebana už nepřekonali ani dvakrát Gerardo, ani Juanito či Wanchope, Seville mohl zařídit bod Baptista, ale hlavičkoval nad, stejně jako na poslední chvíli odzbrojil čistým skluzem Wanchope Arizu Makukulu.


Real Betis - Getafe CF   0:0

Jediný gól zápasu z hlavy Samuela Eto´a z posledních minut rozhodl o tom, že Barca vyhrála již 14 zápas z 19 celkově a drží si velký náskok na čele tabulky. Barce stále chyběl playmaker Deco, San Sebastian vsadil na defenzivní rozestavení, když nechal v týdnu nemocného Nihata jen připraveného na lavičce náhradníků. Na hrotu operoval osamocený Kovačevič. V hledišti si pilně zapisoval poznámky Kouč Chelsea Mourinho. Zápas se mohl pro Barcu vyvíjet dobře už od samého začátku. Iniesta upadl ve vápně po souboji s Liuzem Albertem a sudí nařídil penaltu. Souboj však vypadal jako čistý, protesty hráčů San Sebastianu však byly marné. Eto´o však nabízenou příležitostí pohrdl a trefil jen konstrukci Riesgovi branky, od níž se míč odrazil do bezpečí.

I hosté byli nebezpeční, střela Xabiho Prieta však byla zblokována, dlouhý míč Mikela Alonsa hlavičkoval vedle Kovačevič. Barca měla více ze hry, do šancí se ale příliš nedostávala. Další střelu Kovačeviče vyrazil Valdés na roh. I v druhé půli se do šancí dostávali spíše hosté. Gabilondův centr vyrazil Valdés jen k Mikelu Alonsovi, ale ten poloodkrytou branku netrefil. Aranburu prostrčil balon do uličky Alonsovi, ale Valdés se překonat nenechal. Barca kontrovalo šancí Eto´a, který trefil z těžkého úhlu tyč. Dvakrát neuspěl proti Riesgovi Giuly, Nejprve branku vůbec netrefil, podruhé mu pokus vyrazil nohama Riesgo. Po hodině hry byl po druhé žluté kartě vyloučen Xabi Prieto a Barca nakonec přesilovku využila. Xavi zahrával zleva rohový kop, Márquez jej přizvedl a zcela volný Eto´o dopravil hlavou míč do sítě. Vyrovnat mohl Nihat, ale tváří v tvář Valdésovi jej barcelonský gólman vychytal.


UD Almería - Espanyol Barcelona   0:0

Real Madrid pokračuje ve stíhání Barcelony, když v novém roce neztratil ještě ani bod. O výhru nad Zaragozou se gólově postarali útočníci Ronaldo, Raúl a Owen. Real nastoupil opět se Solarim a Beckhamem ve středu zálohy, Gravesen nastoupil až v průběhu druhé půle, když nahradil Figa. Fanoušci nemuseli litovat cesty na stadion, viděli totiž tři krásné góly. Do vedení šli hosté a byla to perfektní samostatná akce Davida Villy. Převzal míč od Movilly, snadno obešel Helgueru, poté i Samuela a nakonec ještě Casillase a svou spanilou jízdy zakončil nekompromisní střelou z úhlu do prázdné branky. Vyrovnat mohl po rychle rozehraném trestném kopu Zidane, ale sudí zastavili akci pro ofsajd.

Real svého soupeře přitlačil, po Zidaneho centru však mířil Ronaldo hlavičkou ještě vedle. Těsně před přestávkou vyrovnal Raúl. Naběhl si za obranu na přesný Ronaldův pas a obloučkem překonal vybíhajícího gólmana Luise. Chleba se lámal krátce po změně stran, když byl po druhé žluté za zákrok na Raúla vyloučen stoper Alvaro. Madrid bleskově trestal, na Figův centr si naběhl Ronaldo a zblízka doťukl míč do branky. V dalších šancích Ronaldo selhal, obecenstvo si zabouřilo až s příchodem Gravesena na hřiště a aplaudovalo i nadále při každém jeho doteku s míčem. Zaragoza se však nevzdala. Bývalý hráč Realu Savio trefil z trestného kopu tyč, při dalekonosné ráně Gallettiho málem zaspal Casillas, ale nakonec stihl pokus vytěsnit mimo své tyče. Konečnou podobu skóre dal ale střídající owen, kterému přihrál Beckham. Angličan si našel místo ke střele a chytrou přízemní střelou uklidil míč přesně k tyči.


Real Zaragoza - Real Mallorca   0:0

Valencia ztratila dva body na Osasuně a nabírá další ztrátu na vedoucí dvojku Barcu a Real. Těžko však hráčům něco vyčítat, neboť se v průběhu zápasu nacházeli ve zvláštním rozpoložení, myšlenkami byli spíše než na fotbale se spoluhráčem Caneirou. Obránce Caneira se totiž těsně před zápasem dozvěděl o smrti své osmiměsíční dcerky a pochopitelně nenastoupil. Sudí Gonzalez Vazquez však nepochopitelně neuznal žádost hostí na odložení duelu, a tak Caneirovo místo zaujal Carboni. Do stoperské dvojice se postavil opět Ayala, ve středu zálohy se objevil vyléčený Albelda.

Osasuna byla aktivnější, Chengue Morales střílel z kraje pokutového území těsně vedle. Hostům dělal největší problémy driblér Webó, ale ani on neměl přesnou mušku. Výbornou šanci zařídil přesným centrem pro Mohu Izquierdo, ale Maročan hlavičkoval nad. V druhé půli namazal Moralesovi Webó, ale ani odkrytá Canizaresova branka domácím ke gólu nepomohla. Pamplonu nepřibrzdilo ani vyloučení Izquierda po druhé žluté kartě za faul na Aimara. Gól nepadl ani když Canizaresovi vypadl centr z rukou přímo k nohám Mohy, jeho střelu však stihl zablokovat Ayala. Valencia mohla nakonec i vyhrát. Střídající Fabio Aurelio rozehrál roh z pravé strany, Marchena míč přizvedl, ale Barajův voley zamířil příliš nad.


Levante UD - Real Madrid   0:0

Bilbao remizovalo s Espanyolem, přestože mělo po většinu zápasu více ze hry. Lví podíl na bodu pro hosty měl vynikající gólman Kameni. Pro domácí se utkání vyvíjelo nejlépe jak mohlo, první úder měl tu čest provést Yeste. Už ve druhé minutě si mladý Bask postavil míč k trestnému kopu a jelikož balon ve vzduchu zaplaval, tak Kameni neměl šanci zasáhnout. V dresu Athleticu dostal příležitost Fernando Llorente, dokázal si vypracovat střelecké příležitosti, chyběla mu ale přesnost. Espanyol kontroval centrem Ibarry, ale hlavička Cora šla nad břevno. V dresu Espanyolu dostal poprvé příležitost Amavisca, ale ani on se netrefil do vyrovnání.

Další šanci pro hosty připravil Jonathan, vrátil míč na střed Amaviscovi, ten sice překonal Aranzubíu, ale na brankové čáře vykopával míč Iraola. Zvýšit vedení domácích mohl hlavou Llorente, ale místo toho přišlo vyrovnání. Akci založil skvělý De la Pena, vysunul nalevo Amaviscu a následný centr přetavil v gól Maxi. Poté přišli velké okamžiky brankáře Kameniho. Nejprve zneškodnil akrobaticky hlavičku Karanky, poradil si i se střelou Ezquerra i dalším trestným kopem Yesteho. Když už byl překonán, zastoupil ho na brankové čáře při hlavičce Llorenteho Ibarra.


Atlético Madrid - Valencia CF   0:0

Zmar Deporu v této sezoně nezná mezí, Galicijci si neporadili v domácím prostředí ani s poslední Numancií. Do vedení je sice poslal čtvrthodinu před koncem Pandiani, o pět minut později však vyrovnal Merino. Pro Numancii to byl první bod získaný na hřištích soupeřů v této sezoně. La Corunu dělí v půlce sezony od sestupových příček jen pět bodů. Ve skupině Ligy Mistrů nedala ani gól, v Copa del Rey vypadla s Elche. Domácí byli jasně lepší, první Tristánovu šanci zmařil gólman Nunez, při druhé trefil útočník Deporu po Valeronově rohu hlavou břevno, Luqueho střela šla těsně vedle pravé tyče. V druhé půli nařídil sudí Borbalán po střetu Luqueho s Nunezem penaltu, po poradě s pomezním však vytáhl situaci mimo pokutové území. Depor dohrával o deseti, když byl po zákroku na Teveneta vyloučen stoper César, ale přesto se dočkal gólu. Víctor centroval a Pandiani hlavou skóroval. Radost domácích ale trvala jen pět minut, když napřáhl ke střele Merino a vyrovnal.


Villarreal CF - Deportivo La Coruňa   0:0

Betis si poradil s Mallorcou, dva góly dal Edú a posunul svůj tým na šesté místo tabulky. Hosty prohra jen více přikovala na sestupových příčkách. Lépe začal Betis, nejprve Fernando trefil břevno, poté už ale Edú využil centr Oliveiry a poslal svůj tým do vedení. Mallorca ožila, Toni Doblas musel zasahovat při šancích Poliho, Aranga či Jorge Lópeze. Po kombinační akci Juanita s Luisem Garcíou střílela nad čerstvá posila z Hamburku Bernardo Romeo. Poslední čtvrtinu však už Betis kontroloval. Oliveira ještě svou šanci neproměnil, šest minut před koncem ale pronikl po pravé straně Joaquín, nacentroval přesně na Edúa a bývalý hráč Viga pojistil tři body pro domácí.


Osasuna Pamplona - Racing Santander   0:0

Mezi Albacete a Santanderem šlo o záchranu a nervózní duel skončil bezbrankovou remízou. Konečný bod je pro oba málo, ale obě strany byli nakonec rády, že jejich sok nezískal body tři. Do první šance se dostal domácí Goleador Pacheco, ale hlavičkou míč špatně trefil. Ani střela Marka Gonzáleze se mezi tyče nevešla. Racing však hrál lépe, Benayoun to zkoušel zdálky, neuspěli ani Regueiro ani Moratón. Po změně stran spálil obrovskou šanci domácí Alvaro, na druhé straně hlavičkoval centimetry nad Regueiro. Santander byl nadále lepším týmem, aktivní byl zejména Benayoun. Hra upadla po 70 minutách, když šel předčasně do sprch hostujícící Pedro López. Domácí chtěli vyhrát, ale se skóre už nepohnul ani střídající Francisco po rohu Alvara.


FC Barcelona - Real Murcia   0:0

Villarreal dále stoupá tabulkou, v malém castellónském derby zvítězil na půdě Levante a posunul se v tabulce na sedmou příčku. Diváci viděli skvělé představení Villarrealské trojice Román, Forlán, Guayre, dvěma góly (celkově už deseti) dal o sobě vědět právě Diego Forlán. Hosté měli raketový start. Guayre si naběhl na dlouhý míč a levačkou prostřelil gólmana Moru. Po necelé půlhodině už to bylo o dvě branky. Guayreho střelu sice vyrazil Mora na břevno, ale v malém vápně se nejlépe orientoval Forlán a doklepl míč do sítě. Vstup do druhé půle zase lépe vyšel domácím Levante. Rivera snížil střelou levačkou, ale kaňkou na radosti z vydobytého snížení bylo, že na trávníku ležel zraněný Gonzalo. Po hodině hry to bylo opět o dvě branky. Román s Guayrem skvěle zakombinovali a Forlán levačkou překonal Moru podruhé. Ještě jednou se domácím podařilo snížit, když Pinillosův centr proměnil Reggi. Konečnou podobu výsledku dal přesnou střelou Marcos Senna.


Tabulka střelců
14 - Eto´o
11 - Ronaldo
10 - Forlán
9 - Oliveira, Maxi
8 - Luque, Nihat, Urzaíz



Tabulka:
1. FC Barcelona19143236:1445
2. Real Madrid19122532:1438
3. Valencia CF19106329:1336
4. Espanyol Barcelona19104523:1434
5. Sevilla FC1995521:1932
6. Real Betis1986524:2130
7. Villarreal CF1977528:1628
8. Osasuna Pamplona1984727:2928
9. Athletic Bilbao1975726:2226
10. Atlético Madrid1975719:1826
11. Real Zaragoza1974826:2925
12. Deportivo La Coruňa1959525:2824
13. Real San Sebastian1964922:2422
14. Levante UD19631021:3021
15. Getafe CF1955917:2220
16. Albacete Balompié1948717:2320
17. Racing Santander1955917:2620
18. Málaga CF19531114:2918
19. Real Mallorca19351117:3214
20. CD Numancia19351112:3014


Autor: Radek Nosil

Komentáře (17)

Přidat komentář
alegre

Vážení kritici českých rozhodčích! Je čas omluvit se! Po sledování 65. minut zápasu Real Madrid - Real Zaragoza jsem dospěl k názoru, že rozhodčí jsou buď gauneři na celém světě, nebo jsou to prostě a jednoduše podvodníci, kteří za ony populární kapry, lososy, žraloky, tresky či jiné ryby, zaříznou jakékoliv mužstvo. Obráceně posouzený faul, při kterém měl jít ven Figo a ne Alvaro, čtyřnásobné postavení mimo hru při druhém gólu, penaltou nepotrestaný jasný faul Michela Salgada, kdy za dres stáhl soupeře......Komentátoři ESPN, kteří se jinak nepouštějí do kritiky rozhodčích, označili podvodníka s píšťalkou za "vraha fotbalu"! Nic na tom nemění fakt, že Real hrál s chutí a lépe, že Barca se naopak trápí a (pro yardu), že Depor neporazil ani poslední Numancii.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, taky mi do zpěvu není, ale Losantos Omar je prostě... Viz můj příspěvek u zápasu. Deporu je mi upřímně líto Aby si nás ale nevychutnal na Riazoru Luxemburgo už je trochu znát, ten gólový průměr je o trochu lepší...

Reagovat
alegre

yardo a ví že si Tě nesmírně vážím? Jseš frajer a rovnej!

Reagovat
HOST*yarda

Děkuji, dojalo mě to Máš u mě tři červené plusy Kde si se vůbec takovou dobu flákal? Snad jsi nepracoval

Reagovat
Kily

já nevim jak vy všichni, ale já už jsem si na tohle u Realu zvykl, ze zápasů, který jsem letos viděl, tak jim nepomáhali v zápasech se Sevillou a Barcelonou a všichni moc dobře vímě, jak to dopadlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vim tak proti Seville se mohl vztekat spíš Real protože těsně před koncem mu rozhodčí neuznali gól Ronalda pro ofsajd Raúla ale ten se nezapojil do hry.Úplně stejně skórovala Sevilla.Je ale pravda že rozhodčí Realu často nadržují ostatně stejně je to v Itálii s Juventusem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to as ineznáš pravidla Raul se do hry zapojil zcela evidentně. Bez Raula by ten gol dal asi jen z těžka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo máš pravdu Raúl se zapojil bránil tam trochu tomu obráncovi ale Ronaldo v ofsajdu nebyl takovýhle góly by měly platit i tak tam Sevilla předvedla pár penaltou zavánějících zákroků

Reagovat
smazaný uživatel

Hovada ichtilní, Caneira se před zápasem dozvěděl že mu zemřela malá dcerka a oni zápas neodložili, to je neuvěřitelný. Ještě že mu šéf Pamplony hned půjčil letadlo

Reagovat
Kily

tohle prostě nechápu, zápasy, jimž předchází něco takového, by se asi odkládat měli. O odložení se mluvilo a rozhodnutí o tom, že se bude hrát, vzešlo od rozhodčího. Díky šéfu Pamplony, nevím, kolik lidí by se takhle zachovalo. Je mi strašně líto Marca, smrt osmiměsíční dcery musí být šílená rána pod pás, na zadek to posadilo taky mě.

Reagovat
HOST*yarda

To asi všechny

Reagovat
smazaný uživatel

Na 100% souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

mě to taky honě zesmutnilo

Reagovat
HOST*Maniac

A koho ne

Reagovat
Mr.Jindros

Přidávám se.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív jsem nechtěl opakovat , ale strhnul mě dav...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou čerstvě aktualizované soupisky tak se mrkněte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele