Kvůli kauze Johnson odstoupila výkonná ředitelka Sunderlandu

08.03.2016, 17:09
Aktuality
Adam Johnson byl minulou středu shledán vinným v případu sexuálního obtěžování nezletilé dívky a jeho kauza má nyní dramatickou dohru také v horních patrech klubové hierarchie. Na svou pozici pro nezvládnutí situace rezignovala výkonná ředitelka Sunderlandu Margaret Byrne...

"Margaret, z pozice výkonné ředitelky, byla pověřená vedením klubu. Stejně tak zodpovídá za kroky provedené klubem ve vztahu k panu Johnsonovi," stojí v prohlášení klubu.

Adam Johnsonem byl policií zadržen již začátkem loňského března, hned na konci toho samého měsíce už ovšem navzdory podezření z trestného činu opět navlékal dres Mackems.

"Nechat ho dál hrát za klub bylo vážným pochybením," kaje se Margaret Byrne, jež do čela Sunderlandu nastoupila roku 2011.

Sunderland sice Johnsona okamžitě propustil, jakmile sám hráč letos v únoru doznal vinu, v intervalu, kdy se čekalo na soudní řízení, však klub nejednal. Sama ředitelka navíc údajně už od minulého května věděla, že Johnson dívku líbal. Právě proto nyní Byrne rezignovala.

"Uvědomujeme si, že v průběhu této hluboce politováníhodné situace byla velmi těžce zklamána jedna mladá fanynka a její rodina, předně skrze odporné činy pana Johnsona, ale také klubem, který podporuje. Za to se moc omlouváme," pokračuje text na oficiálních klubových stránkách.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (594)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele