KRÁLEM BUNDESLIGOVÉHO PODZIMU JE DIEGO

02.01.2007, 23:02
Aktuality
Fotbalisté Werderu Brémy potvrdili svou suverenitu v podzimní části nejvyšší německé soutěže. Tým vedený Thomasem Schaafem přezimuje na prvním místě tabulky a nejvyšší pocty patří i jeho hráčům v anketě pořádané odborným magazínem Kicker. Nejlepším hráčem první poloviny sezóny se v hlasování hráčů stal Diego, za nímž se umístili jeho spoluhráči Miroslav Klose a Torsten Frings.

Brazilský záložník naplno splnil očekávání, které do něho vedení Werderu vkládalo po letním přestupu z FC Porto. Diego přišel jako náhrada za Johana Micouda a svého předchůdce nahradil více než plnohodnotně. V první polovině sezóny nasázel osm branek, k tomu přidal deset asistencí a je nejproduktivnějším hráčem bundesligy.

Diegovy podzimní výkony se odrazily i v tradiční anketě pořádané magazínem Kicker, v níž hlasují samotní hráči. Hlasování se zúčastnilo 270 bundesligových fotbalistů a Diego v konečném účtování získal 49,6% hlasů, tedy téměř polovinu.

Nadvládu Brém v současné německé klubové kopané potvrdili i nakonec druhý Miroslav Klose (32,7%), s deseti brankami a sedmi gólovými přihrávkami druhý muž produktivity bundesligy, a třetí Torsten Frings, pro něhož hlasovalo 4,1% dotázených.

Všem třem pomohla ke konečnému umístění doslova smrtící ofenzíva Werderu, na jehož kontě je po sedmnácti zápasech již 47 nastřílených branek. Totální triumf Brém však málem podrthl i brankář Tim Wiese, který se se ziskem 24,9% hlasů umístil na druhém místě mezi gólmany. První příčku v této kategorii obsadil hannoverský Robert Enke (37,1%), pomyslný bronz si pak odnesl Roman Weidenfeller z Borussie Dortmund (12,2%).

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je fakt výborný hráč. Nedavno jsem četl, že Atletico Madrid chce do zálohy buď Elana z Šachtaru Donetsk nebo jednoho z dvojice Vagner Love, Carvalho z CSKA já bych na jejím místě si koupil tady toho Diega z Brém udělali by dobře

Reagovat
Shevchenko

Toho by Brémy nedaly

Reagovat
smazaný uživatel

On by ho šachtar nepustil taky protože v Doněcku hraje Elano Bloomer hezky ale po tom jak zjistil, že ho chce Atletico tak řek, že za šachtar hrát se mu nechce že je prej hvězda

Reagovat
Shevchenko

Ale Brémy jsou lepší než Atlétiko

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem premejslel jestli si nepohorsi Diego je kralem bundesligovyho podzimu zcela pravem, to on muze za utocnou hru Werderu, Klose se zase staral o zakoncovani , ale kde by byl bez prihravek, proste Diego dal 8 golu, na 10 jich prihral a bylo na nej 92 faulu, vyhral zaslouzene..

Reagovat
smazaný uživatel

To každopádně

Reagovat
HOST*

Ten jde jednoznačně do AC Milán. Je to jejich cíl.

Reagovat
RMCF

To by byla dobrá zpráva kdyby šel do ACM, místo Kaká , ale to se asi nestane...

Reagovat
smazaný uživatel

A co tak Diego namiesto nepredajneho Kaka do Realu ?

Reagovat
smazaný uživatel

To je přesně můj názor...už jsem to tady říkal v průběhu sezóny, ale nesetkal jsem se se souhlasem... ...tak aspoň s kataláncem se shodnu

Reagovat
smazaný uživatel

myslím se souhlasem Madridistů

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně ještě příští rok by měl zůstat ve Werderu, kde to na něm stojí. Zatím si nejsem jistý, zda by ustál tlak a jiné souvislosti, které jsou v těch největších velkoklubech mnohem větší než třeba ve Werderu.

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě, ale já taky neříkám hned, protože je mladej a teď by to vypadalo stejně nereálně...jen se bojím ať ho potom nevyfoukne někdo jiný a bohužel tuším že to tak bude... ...mně se jeho hra hodně líbí, kdyby to ale šlo tak s ním zariskuju....

Reagovat
RMCF

Nato mám podobný názor jako sterda, nevím jestli by Diego byl v současnosti schopný zvládnout tlak v Realu a myslím si že vedení i Capello pokud budou na tento post někoho kupovat tak chtějí ozkoušenou hvězdu která ten tlak unese a těch moc není... Taky zatím ty zimní nákupy je samá sázka do budoucnosti a už bych žádne další mladé talenty nekupoval ten tým nemůže být ze samých mladíků a opět se tím zmenšují šance odchovanců jako DelaRed, Soldado a dalších, z takovou se nikdy nového Raúla nebo Ikera nedočkáme

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale stale to iste dokola. Caka sa, caka sa a ooops, cena je 50 mega. Ooops hrac je nepredajny. Diego hral v Porte a hraje vo Werderu, co sice nie su 5 hviezdickove kluby, ale tlak na jeho osobu je i tam dost vysoky...no a aspon podla zapasov, ktore som videl ja, tak to je pan futbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

I ked rok navyse by mu mozno naozaj nezaskodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Realu chybí hráči v ideálním věku kolem šestadvaceti, těmi by se měli posílait, zatím mají několik zkušených, k nim několik mladých, ale střední generace naprosto chybí, což je strašně znát. Werder není takový klub, aby tam cen ahráče mohla vzrůst na 50M. Když bude Diego hodně dobrý, tak ho za nějakých 15 až 20 nechají odejít, Werder není finančně zabezpečený tak jako např. Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Werder sice mozno neni taky klub, ale ked bude onho 5 zaujemcov, tak to bude dost problematicky prestup.

To, ze im chyba stredna genaracia je pravda, ale nikto lepsi okrem "nepredajneho" Kaka ma na tento post nenapada.

Aby som sa spravne vyjadril...Werder je na hre Diega dost "postaveny" a myslim, ze v pripade, ze nenajdu nahradu, tak by to mohlo byt pre nich byt neprijemne...no a najst tu nahradu nemusi byt tiez rozhodne jednoduche...Sice to su spekulacie, ale minimalne o predkupne pravo by som sa posnazil.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo ale podle mě je lepší dát 10-15 za Diega než 60mio za Kaká. Jako nic proti Kaká byl a možná i je to můj sen ho mít v Realu ale já to vidím pořád nějak černě...to jsou samé kecy a skutek utek.

No a za ten roček už nám ho vyfoukne jiný tým (třeba Chelsea )...zkusil bych jej hned dokud se o něj mediálně ostatní velkokluby tolik "nezajímají" (v uvozovkách proto že jsem nikde nečetl že by ho chtěl nějaký velikán, ale možná se mýlím)...každopádně nejlépe by bylo kdyby byli oba zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

Za 10 by určitě nebyl, 15 je reálná cena. Chelsea ho nikdy chtít nebude, PL hrát prostě nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

PL by asi neustál ale nikdy nevíš čeho je Chelsea schopna...ale nemyslel jsem jen Chelsea, i ostatní mě nahánějí strach...já bych ho prostě někdy rád viděl u nás...

Reagovat
RMCF

Přesně jsou tam mladí kluci a pak až třicátníci, ale střední generace chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasná věc, nejenže je nekupujeme, ale ještě se jich zbavujeme (Woody, Muro, Cuchu, Owen, Baptista).

Reagovat
smazaný uživatel

No tak těch byla škoda... ...snad se Woody ještě vrátí

Reagovat
smazaný uživatel

Soldado měl teď dobrý rozhovor.

Reagovat
RMCF

jj četl sem a bohužel na tom něco je

Reagovat
HOST*Tavo

To je přímo výbornej rozhovor Docela mě šokoval, že si takhle pustil hubu na špacír... ale je to jenom dobře, protože měl absolutní pravdu!

Reagovat
smazaný uživatel

link please...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.fotbalportal.cz/primera-division/clanek/soldado-sazi-na-ne-protoze-jsou-z-argentiny.html

Mimochodem se vším souhlasím, v rezervě má Real skvělé hráče, je hloupé, že je takhlé přehlíží...

Reagovat
smazaný uživatel

to naprosto souhlasím...ale to už je poslední dobou bohužel takovej madridskej zvyk tahat mladé jihoameričany (nástupce Pelého a Maradony )...zatím se to bohužel neosvědčilo...

Reagovat
HOST*1860

ja bych jeste reagoval na ten tlak po pripadnem prestupu, ve Werderu se rozjizdel pomalu a zpocatku stridal, netrvalo to sice dlouho, ale ve vetsim klubu by se mohl rozkoukavat dyl, jinak si nemyslim ze Werder neni petihvezdickovej klub, kdyby postoupil pres barcu v LM, museli bysme rict, ze zaslouzene, je to tym, ktery by hral vyrovnanou partii se vsemi kluby v evrope..

Reagovat
smazaný uživatel

to je možný ale teď už je přece jenom výkonostně někde jinde...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele