KOUPÍM, PRODÁM, PODPLATÍM!!

29.04.2004, 14:32
Aktuality
Je to dnes v Čechách velká móda. Zápasy se prý prodávají a kupují, rozhodčí se podplácejí. Hráči sází velké peníze na prohry vlastních týmů. Sparta, Viktorka, Plzeň, Blšany, snad i Spartak Vlasta Praskolesy. Na podezřívání jsme frajeři. Ale kdo si všiml například, že.....

Totenham – Arsenal, derby, tedy to londýnské, 0:2. Najednou domácí přidávají, snižují a v 94 minutě dokonce vyrovnávají. Z penalty! Arsenal dobře věděl, že k zisku titulu mu stačí bod. A sousedovi, kam to máme přes ulici, zase ten bodík může pomoci k záchraně. Tak proč malinko nepolevit, ručičku nenastavit... Nakonec, ať vypadne třeba Manchester City. Je to daleko, lidi nás tam nemají rádi...
A kdo křičel z plných plic: PODVÓÓÓÓD!????

A co takhle Portugalsko. Nahoře je o všem jasno, titul má Porto, Benfica se Sportingem daleko, páté nebo šesté místo, koho to zajímá. Tak pojďme pomoci po vzoru Jury Jánošíka chudým. Nejprve Belenenses dá trojku Rio Ave a tím se dostane před Guimaraes. Ti hrají o den později a shodou okolností rovněž proti celku, kterému o nic nejde. A vyhrají. Sestup je o kousek oddálen. Pro oba.
A kdo křičel z plných plic: PODVÓÓÓÓD!????

Itálie je nám blízká. Hraje tam Méďa, Jiránek, Jankulovski.. Juventus nastoupil doma proti Lecce. Nedvěd a spol. vědí velice dobře, že třetí místo je jim souzeno. Nikdo jim ho nesebere. A Lecce? Potřebuje body jak prase drbání. Jde to rychle za sebou - 1:0... 1:4! Ke konci to trochu zmírníme, dáme jeden a pak druhý, ale další ne, to by byla plichta. A Lecce ty body tak potřebuje. Kdo nakonec vyhrál víme všichni.
A kdo křičel z plných plic: PODVÓÓÓÓD!????

A tak můžeme pokračovat, ligu po lize. Pravděpodobně ve třech namátkou vybraných ligách k ničemu nedošlo. Nikdo nenastavil ruku, nikdo si nevsadil na vlastní prohru. Nikdo nic podezřelého nezaregistroval. Prostě se jednalo o utkání, kterých se na světě o víkendu hrají tisíce. Jednou jsi dole a jednou nahoře.

Ale bereme s klidem dění u nás? Myslím si, že tomu tak není. Většina u piva dojde již v pátek k zjištění, že mužstvo X vyhraje, protože jeho předseda je velice zadobře s šéfem komise rozhodčích a ten vydal pokyny jak to pískat a mávat. Mistrem musí být mužstvo Y, protože je tam v tom kraji velká nezaměstnanost a tak ať ti chudáci mají taky trochu radosti ze života. Nakonec je to jen pro tento rok a příště je zase zařízneme. Jo a že majitelem mužstva Z je manžel nebožky sestry Tonči a ta byla moc zadobře s náčelníkem StB a ten měl poměr s nezletilou dcerou trafikantky a dnes je na tuze důležitým ministerstvu a když se ten jeho mančaft nezachrání, tak začne mluvit a to bude teda p....r!!!!

Nemáme náhodou velké oči? Nechci tím říci, že okolo fotbalu se pohybují jen holoubci a holubičky, vrkajíc slova lásky, porozumění a přátelství. To by pak všechny zápasy končily 0:0, nikdo by nebyl mistrem, nikdo by nesestupoval, rajská nuda na zemi. Ale myslím si, že tak jako nikdo u nás nepodezírá Juventus nebo Arsenal, neměl by podezírat ani Spartu, Viktorku, Ostravu... Fotbal je přeci tím nejkrásnějším sportem na světě! Jen se to musí umět! I když jen tak mezi námi, zrovna teď mi volal náš řezník, ta jeho dělá sekretářku na svazu, a říkal, že to s tím titulem neni tak jisté. Prý se ještě budou dít věci! A pak někomu věřte!
Budeme v pondělí křičet PODVÓÓÓÓD!????

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (39)

Přidat komentář
HOST*King Banik

ten predposledni odstavec naznacuje, ze autor clanku je rudy spartan... FORZA BANIK!!!!!!!!!!! MISTR LIGY 03/04

Reagovat
alegre

Ja autora znam dobre a ver tomu, ze je sesivanej i na.........

Reagovat
HOST*King Banik

tak to jo, slavia je neskodna ale stejne to byla narazka na letosniho mistra!!! FORZA FC B!!!!!!

Reagovat
HOST*ALEGRE

POCHOPIL!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze neskodna je i Sparta...

Reagovat
HOST*King Banik

vsak to je jasne, jeste nam bude dekovat, jak neprohrajem v Olmiku FC B!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

možná že letos mít titul budete, ale v do LM se nedostanete, odejdou vám hráči ( Bolf, Heinz, Matušovič ) a příští rok budete zase mužstvo co bude brouzdit 5. místo. Ale musim říct že na podzim jste hráli fakt skvěle a dalo se na to koukat, ale stejně SLAVIA PRAHA MISTR LIGY 04/05!

Reagovat
HOST*nikdo

......i ja si to myslim!!!

Reagovat
exmafie

...a já se divím proč mi nevycházejí tikety!!!

Reagovat
alegre

Me vcera nevysel tiket diky zapasu USA-MEXIKO. Hral jsem tam 02 a nejakej Pope dal za amiky gola v 90. min. Myslis ze mi to udelal naschval nebo to Mexikani prodali?

Reagovat
exmafie

Prodali to Mexičani a víš proč???Shodou okolností jsem měl vsazenej ten samej zápas,ale čistou jedna...

Reagovat
HOST*jara

Ale urcite jsi nemel Osasunu, ze vyhraje na Realu. Ja jo a bral jsem za tisic 10x vic, hec!

Reagovat
smazaný uživatel

prosimte nedelej tady machra vsadit 1000kc hm parada ja vsadil na banik ze vyhraje 1:0 a mam ted taky plnou penezenku

Reagovat
smazaný uživatel

hm tam to neni vystizne samozrejme kecam nic sem nevsazel ale lhat umim stejne jak tady ta lama....

Reagovat
alegre

Založen: 12.04.2004, 00:37

ID tiketu: 00137336

Status: Výhra

Sázka s chybou: ne

Zápas Tip Kurs Datum Výsledek Status

ŠPF1: Real Madrid - Osasuna 2 10.00 11.04. '04 0:3

Aktuální celkový kurs: 10,000

Vsazená částka: 10000

Manipulační poplatek: 300

Celkem: 10300

Případná výhra: 100 000,0

ALE JA NEKECAM!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak oukej tak sem setrel mno tak sazite vostry sumi asi ste zazobani

Reagovat
smazaný uživatel

sumy

Reagovat
alegre

To je hochu v Eurotipu, nejedna se o penize, ale o body, ale i tak potesi, kdyz neco uhadnes. Vcera jsem uhadl tikety na ktere jsem vyhral vice nez 2 miliony a nekolik mi jich spadlo na jedinem zapase. A tam jsem mohl vyhrat az 23 milionu...

Reagovat
HOST*MPX

Naprostý souhlas už mě taky nebaví to neustálé podezřívaní ,jsem současného ligového rozhodčíh , když se dostal do ligy jezdil v favoritu , po 4 letech jezdí v nové A4 on a žena taky, už nebydlí u nás v paneláku , ale v novostavbě .Každý může řvát bere Podvóóóóód ,ale já si myslím , že to umí každý, naše liga je čistá jako slovo boží :))))))))))

Reagovat
HOST*

Jednoduchý a velice laciný článek.Je mi to líto ,ale nemám pocit , že se sem hodí.

Reagovat
HOST*nikdo

A mě se zase líbí a myslím si, že sem patří.

Konečně zase něco jiného.

Reagovat
Webmaster

Přesně jak píše "nikdo" (hmm zajímavé jméno..) - je to něco jinýho, je to odreagování od toho všeho ostatního, je to něco pro zasmání. A rozhodně to neni poslední článek podobnýho typu - zítra přijde něco, oproti čemu tohle vlastně nic neni

Reagovat
HOST*nikdo

Díky webmastře, alespoň někdo pochválil „nikdo“.

Reagovat
smazaný uživatel

jo je to peknej clanek kritika sem nesedi....

Reagovat
HOST*King Banik

ale podezrele zapasy jsou uplne nekde jinde, staci se podivat nekdy do sazk. kancelari na ty smesne kurzy.... Empoli-Bologna 1 1,4 tady jde prave o zachranu atd....

Reagovat
Kily

u italský ligy je tohle naprosto normální. V posledních letech je totiž pravidlem, že v posledních kolech vyhrávají týmy bojující o záchranu a poháry. A za vším většinou stojí co?

Reagovat
Kily

a neplatí to jenom v Itálii

Reagovat
HOST*nikdo

A pak, že jen u nás. Figo může hrát, jeho zákrok byl sprostý pokus o likvidaci soupeře. Byl omilostněn taky Benjamín Zarandona z Betisu a bude hrát proti Valencii. Real musí být mistrem a je to tam horší než u nás za komunistů!!!Fuj!!! Všichni proti Realu Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

aha a ja proč mi nevyšla ta "tutovka" Juve s Lecce

Reagovat
HOST*Worff

Podvod v naší lize? Určitě ano! V článku sice narážíte na jiné zápasy v jiných ligách, ale pro diváka je nejdůležitější průběh toho utkání. Ano, silnějším týmům se nemusí vždy zadařit, ale nejdůležitější pro diváka je přístup hráčů a rozhodčích k utkání. Když divák vidí, že hráč se snaží, bojuje, leč mu to zrovna tolik nejde, tak to ocení a přijde znovu. Ale když vidí pěší fotbal, nezájem o hru nebo rozhodčí od druhého písknutí dává najevo, jak zápas dopadne, pak slušný divák na komedii zvanou Gambrinus liga už nepáchne. Proto taky na zápasy v článku uvedených týmů příště zase přijde 40 - 50 tisíc diváků a na naší ligu 2- 3 tisíce rádoby diváků, kteří se skládají z největší části lidmi, který nejdou za samotnou hrou, ale za bordelem, který beztrestně mohou na stadiónech činit a pak z menší části "skalními fandy", kteří chodí na svůj tým více jak 30 let a v hledišti trpí a vzpomínají, jak před těmi léty se na to dalo koukat. Když to shrnu - všude se dějí překvapivé výsledky, ale v cizině si hráč nebo rozhočí nedovolí utkání vypustit, protože pak by si už nezahrál, resp. zapískal. Naopak u nás je to cílené a scénář je dán už dávno před ligou. Bohužel pro Spartu si letos pánové Košťál s Peltou nechali Baník utéci až moc a teď bycha honí pozdě. Během posledních kol se určitě ještě pokusí najít něco, čím by Baník vyloučili z ligy... Tím nechci říci, že problém ovlivňování výsledků se týká jen Sparty, ale většiny našich týmů a rozhodčích. Letos ovšem Sparta mistrem nebude a proto na povrch vyplulo a určitě ještě se objeví tolik skandálů.

Reagovat
alegre

Tak dobry a pravdivy diskuzni prispevek jsem jiz dlouho necetl. nelze nez souhlasit. jen neco shnileho v lize ceske,ze? Ale to neni zadna novinka, u nas se to tahne od nepameti. ATK, pozdejsi Dukla, dosazena do ligy, rada titulu Sparty a kdyz Slovaci moc rvali, tak zase neco na Slovan nebo do Trnavy, o mistru a sestupujicich se casto rozhodovalo na UV KSC a ne na skvare nebo travniku. Dnes je mocenske postaveni dano tim, kdo ma vic prachu. Lidi to vedi a proto na fotbal nechodi. A ty vyjimky v navstevnosti, jsou dany touhou po dobrodruzstvi mladych; vono se to tam dneska semele, pujdeme se na to podivat. Viz zapasy Baniku, Sparty....Chyby delaji i rozhodci v jinych ligach, o skandalnim rozhodnuti odvolaci komise ve Spanelsku, ani nemluve. V Italii se tradicne rozhoduje take prostrednictvim penez. Tech skandalu tam byla jiz cela rada. Je ted dalsi v Portugalsku. Takze celkove je to asi zalezitost celosvetova. Ale my holt mame tu Gambrinus ligu tak nejak vic na ocich. Okolo tech penez je to stejne zajimave. Na Slavii chodi 2-3 tisice, na Spartu o neco vic, ligovy prumer je okolo 4 tisic a sponzori cpou penize do reklam. Proc asi?

Reagovat
smazaný uživatel

jste se nejak rozepsali

Reagovat
HOST*alegre

Pis taky, nic na tom nezmenime, ale aspon si "popiseme", kdyz ne "pokecame"

Reagovat
HOST*nikdo

Takze za vsim je pry sazeni. Ale to je jako okopirovano z Italie, tam se za to dokonce vylucovalo z ligy a padaly docela slusne flastry. Jak to skonci u nas? Do ztracena?!!!

Reagovat
HOST*AUTOR

Vážení přátelé! Když jsem psal poslední věty tohoto článku, v žádném případě jsme si nechtěl hrát na novodobou Libuši s knírem a v kalhotách. Podv ó ó ó ó ó ód začal volat někdo jiný. Bohužel jsem měl správné tušení.. Nebo to volání Podv ó ó ó ó ó ód, bude nakonec jen další podvod? autor

Reagovat
HOST*trojka

Na druhou stranu co třeba Synot- Slávie 4:2 - určitě Slávie chtěla vyhrát. Derby Bayern a topící se Mn.1860 1:0, Wolvies-Everton 2:1- určite chtěl Evr. vyhrát, Bolton - Leeds 4:1 Boltonu o nic nešlo a Leedsu o všechno, Derby Barca - Espaniol 4:1 i když Barce ještě o něco jde, Murcia - Valladolid 2:1 Murc. už o nic nejde a neprodala to. Když si najdeš úhel pohledu, tak je všechno prodaný, ale ono to tak určite nebude.

Reagovat
PJ

Přesně tak, jde o úhel pohledu... A těch můžeš najít několik. Třeba zmiňovanej zápas Synot - Slavia - mohla si to zaplatit Slavie, protože body potřebuje... Stejně tak to mohli zaplatit Sparta nebo Sigma, ti naopak potřebujou, aby Slavie nebodovala. Je to těžký a každej člověk si svoje vysvětlení najde, podle toho, jak a pro koho je zaujatej. Takže hledat pravdu neni nic jednoduchýho...

Reagovat
alegre

Pravdy se nikdy nikdo nedopatra. mnohdy ani neni zajem. Bohuzel z fotbalu se stal byznys, hybou se v nem obrovske penize. Od stovek milionu v tech nej.... ligach az po stovku na parek a pivo ve 3.A. tride. Fotbal je ovsem zaroven jakousi drogou, ktera nas, jeho fanousky, ovladla na cely zivot. A lek proti tomu neexistuje.

Reagovat
HOST*Banik

Kamarade vetsinou si ctu clanky ale nepicu komentare ale ted si mne nasral (autore).... nevim proc nazna¨cujes ze banik kupuje zapasy kdyz ses podival na fotbal v tlevizi kazdy videl co rozhodci nezapiskali penalt pro banik minimalne 4 jasne napr. s plzni myslim ale nejsem si jisty uplne jasna ruka a co se delo?nic!...za to jak byla sparta ofsajd sem ofsajd tam nikdo si toho nevsimnul.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele