Kouč AS Řím by se rád ve finále Ligy mistrů potkal se Sevillou

14.03.2018, 10:24
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (36)

Přidat komentář
dextroza_m

Další kolo končíš šmudlo.

Reagovat
maraynwa

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Možná tak s Montellou ve VIPce

Reagovat
ttopi

Zapni si CSM, tam se Ti to možná povede. Ale realita je krutá, tam to zní jako sci-fi

Reagovat
Mrvinho

Jako Porto s Monakem.

Reagovat
ttopi

A kdo by to byl řekl na začátku toho ročníku, že bude finále v takovém obsazení... Ale i zázraky se dějí. Já jako fanoušek AS bych výhru v LM přivítal

Reagovat
Mrvinho

Vám bych to přál. Juve jen finále a zbytek Itálie je venku. A z těch ostatních mi to je už úplně jedno

Reagovat
miguel bain

Oba měly v hráčích víc než AS a Sevilla, Porto navíc na tu dobu progresivního trenéra

Reagovat
Mrvinho

Ale prosimtě, oproti týmům co tam byly s něma v tom ČF to byli stejní šmatláci jako se nám zdají teď AS se Sevillou oproti Realu, Barce nebo Bayernu.

Kdyby to finále letos bylo AS - Sevilla tak ti za 20 let, až v tom ČF bude nějakej Ludogorec s Brugama bude někdo tvrdit to samé o nich, že V AS byli lepší hráči s popiči Di Francescem na lavičce.

Reagovat
miguel bain

To máš pravdu, že by to za dvacet let mohlo vypadat stejně, my teď už ale víme, že se to tehdy v těch týmech prostě sešlo a oba pak vypustily do Evropy skvělé hráče. V Seville toho potenciálu moc nevidím a v AS teprve ne.

Reagovat
insane

možná portu ani monaku nikdo nevěřil a nebyli to v žádnym případě favoriti, na druhou stranu se od tý doby taky dost věci změnilo, tehdá ještě uplně nefungovala dominance těch španělskejch gigantů (v barce hrál ronaldinho teprve první rok a na camp nou se hrála jenom uefa, real byl zase v těžký krizi, která v lm trvala skoro dekádu), chelsea přebral abramovic teprve předchozí léto. co se týče united, ty se řadili asi nejvýš, ale u nich zasáhlo právě porto, ano. ac bouchlo v druhym zápase s deporem, bayern v tý době nebyl ani náhodou takovej hegemon, zrovna tak nikdo v tý době nikdo nevyčuhoval tak koncentrovanou kvalitou jako city nebo psg. celkově to byl asi takovej přelmovovej rok, kdy proběhla transformace sil mezi top mužstvama v evropě, pak tomu i dost nahrálo pár dalších faktorů, jako los ve vyřazovacích fázích a tak.

zkrátka tam nebyl takovej ohromnej rozdíl mezi tou absolutní a širší špičkou. ačkoliv se neustále zdůrazňuje, jak se úroveň týmů furt vyrovnává, řekl bych, že to platí pro tu mnohem širší špičku a nadprůměr (kdo by v roce 2004 čekal v lm týmy z běloruska, kazachstánu či každoročně konkurenceschopnou basilej), na což nejvíc doplácej třeba naše týmy, který podle mě kvalitou dolu nešly, nicméně těch srovnatelně silnejch týmů od lisabonu až k astaně je tolik, že jsme zkrátka rádi i za skupinu lm jednou za pár let.

a když se koukneme blíže na to porto, co tehdy lm vyhrálo, tak tam byla kvalita a potenciál, o kterym se docela vědělo už během tý sezóny (taky si plno hráčů po týhle jízdě řeklo o angažmá v těch top týmech), když se ale podívam na kádry as nebo sevilly, tak to tam prostě neni - a co je důležitý, ta hra se s tim portem nedá srovnat ani u jednoho. z as mě včera poslední minuty bolely oči, jak proti (oslabenýmu) šachťaru zalezlo a klepalo se o hubenou výhru. sevilla se mi proti tomu docela líbila, ale až teď narazí na mnohem líp fungujícího soupeře, skoro jistě skončí. ačkoliv překvapení může samozřejmě nastat vždycky, to ti samozřejmě nevyvracím (a nevyvrátím), každopádně poukazuju na to, jak moc odlišná situace aktuálně panuje.

ps: ludogorec nebo bruggy v čf se klidně může stát i příští rok, však vzpomeňme např. na kyperskej apoel mezi top 8 pár let zpět

Reagovat
smazaný uživatel

spousta velkoklubů se hledala, ono i to obsazení SF bylo neočekávané docela: Depor a Chelsea v té době nebyly toptop týmy, byť Depor měl silný tým (hledím k tobě diego tristáne a royi makaayi)

Reagovat
ttopi

Tam byl hlavně Djalminha. Ten byl základním kamenem.

Reagovat
ttopi

Tak beru zpět, Djalminha ten rok už tak nedominoval. To bylo okolo roku 2000. Nějak ten čas letí

Reagovat
ttopi

Je pravda, že s časem bude pravděpodobnost toho, že se týmy typu Porto, Monako, nebo Bruggy, dostanou do finále LM menší a menší. Fotbal je sice vyrovnanější, ale v těch TOP patrech je teď větší vláda, než bývala dříve. Souvisí to s penězi. Dříve bylo možné, že se daleko dostávaly kluby naše, ale třeba i z jiných průměrných lig, ale dnes to již nehrozí.

Reagovat
insane

přesně tak. a například v sezóně, kdy se třeba sparta potkala v sf s barcelonou, to bylo třeba tak, že z každý země tam byl jako zástupce vyloženě jenom mistr, žádný předkola. postupnou změnou formátu, kdy je tam z těch top lig týmů několik, pro kluby třeba z čr nebo balkánu pochopitelně klesá i šance na nějakej zářnej výsledek (kterej mohl být podpořen i šťastným losem - dneska je z čistě matematickýho hlediska skoro nemožný projít mezi top 4 v evropě, aby se nenarazilo na někoho z anglie, španělska, německa, nebo itálie).

a skutečně úsměvný nám může připadat, že ještě 20 let zpátky udělal největší přestup v historii betis, kterej za denilsona zaplatil něco přes 20 miliónu eur, přestože ten tým nepatřil ani ve španělsku mezi ty top mužtsva.

ta propast mezi těma úplně top a ostatníma je opravdu mnohem větší. stačí se podívat na vítěze top evropských lig v rozmezí let 1990 až 2000 a pak se podívat, jak to vypadá v týhle dekádě. o španělsku je zbytečný mluvit (čest atleticu ten jeden rok), o juve v itálie nebo psg ve francii zrovna tak, anglie sice zaručuje nejvyrovnanější a nejširší špičku, přesto tam o titul reálně bojujou dlouhodobě 3 týmy (sorry - liverpool, arsenal a tottenham se snažej, ale všichni víme, že se mezi ně konstantně neřadí. čest leicesteru). a německo? to taky asi rozvádět nemusím

Reagovat
smazaný uživatel

Mám takový tušení, že AS šokuje a to finále ukopou. Třeba přes Liverpool/Juventus.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to úplně nereálný.. mají super gólmana, včera paráda De Rossi a Džeko góly dávat umí.. kdyby to jenom kurva trošku postavili ještě okolo nich tak by měli i na Scudetto, ale furt jim dost chybí.. tak 3-4 fakt kvalitní hráči

Reagovat
Houfi

Jak říkáš..kdyby AS nemuselo prodávat a udrželo Salaha s Pjaničem tak věřím, že je vyhráno jenže to jsou kdyby...momentálně největší slabina nulová tvořivost v záloze a absence rozdílovýho křídla (křídel), Florenzi na pravým beku je taky jen záplata, ale zkrátka když Pallotta dolar navíc nepustí....

Reagovat
smazaný uživatel

Zase dalsi co neumi cist to, ze s Montellou vtipkovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je sympatický jak prdel gaye

Reagovat
Xaviercreus

Tak ty seš jasnej

Reagovat
smazaný uživatel

Takže prdel heteráka môže byť?

Reagovat
cink

Fetuje?

Reagovat
Spalovač šancí

A jak toho chce dosáhnout, když je proti sobě nasobujou už teď do ČF?

Reagovat
smazaný uživatel

pekne trapnej vykon manchesteru vcera, horsi tym sem v lize mistru za poslednich x let nevidel ve vyrazovaci casti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty komediante, nauc se trochu te sebekritiky. Hra pod tebou je proste na nahodu, neco jak Sŕtrama se Spartou. Neda se na to divat. Po sezone skoncis doufam.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

.......proč by fetoval.....má cíle a sny.....mně to přijde naopak sympatické

Reagovat
smazaný uživatel

On v tom nechce nechat Josého samotnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

A co jim má říct?? Kluci postoupili jsme do čtvrtfinále, tsk teď už klidně můžeme prohrát, já například už jsem v hlavě v Karibiku.

Reagovat
CHONG

Vždyť jsou to úplně neporovnatelné výroky

Reagovat
Alberto Aquilani

Dobre že sa postúpilo, a aspoň sa ešte máme na čo tešiť v tejto sezóne. Ako som už písal od začiatku, ten team je práve stavaný na LM, kvalita tam je, sú tam aj skúsenosti a aj pár mladých talentov. Keby sa vrátilo ku štýlu futbalu z prvých mesiacov, kedy to bolo podporené bezchybnou defenzívou, verím nám proti Seville, ale aj Liverpoolu, prípadne možno nejaké prekvapenie z tých silnejších. Škoda, že nie je na pravom beku nikto ako Kolarov na opačnej strane, to by nás "upgradovalo".

Včera výborný De Rossi.

Reagovat
Furia Ceca

Kolik % uživatelů EF ty články čte? To je fakt hrozný, jak si tady každej druhej, třetí přečte jenom titulek a bez znalosti kontextu jde do diskuze!

Reagovat
smazaný uživatel

Možno aj prečítajú, len sila titulkového čara im prebije kontext a múdrosť je hneď na svete

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele