Korupce hýbe polským fotbalem

14.12.2007, 22:02
Aktuality
Sedmnáct polských fotbalistů a funkcionářů se v pátek zúčastnilo soudního řízení za údajné ovlivnění několik set zápasů. V souvislosti s touto aférou policie zatkla zhruba sto podezřelých z organizovaného zločinu. Podle vyšetřovatelů přijímali a nabízeli úplatky.
Incident je spjat s druholigovým klubem Arka Gdyni. Hlavní viník, který je momentálně znám jen jako Richard F., by mohl dostat deset let natvrdo. Jeho hlavní spolupracovník čelí trestu pěti let odnětí svobody.

Richard F. se už v roce 2006 přiznal, že přijal úplatek ve výši 100 tisíc eur za ovlivnění ligového utkání. Podle vyšetřovatelů bylo ovšem ovlivněno více jak 400 zápasů.

Počátkem prosince se už 17 jiných funkcionářů přiznalo k přijetí úplatku a bez soudního řízení přijali tresty v rozmezí od tří do sedmi let podmínečně.

Autor: Pavel Janega / yahoo.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V polsku to smrdí už dlouho. Na tuto ligu bych nevsadil ani korunu. Jediné co mají jsou fanoušci-hovada co ničí stadióny kamkoli přijedou.

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečny...

Reagovat
smazaný uživatel

je to všude stejný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele