Kondogbia se natrvalo přesune z Interu Milán do Valencie

24.05.2018, 15:21
Aktuality
Valencia podle očekávání na trvalý přestup získala Geoffreyho Kondogbiu. Francouzský záložník letos u "Netopýrů" hostoval z Interu Milán, jenž nyní obdržel 25 milionů eur...

Odchovanec Racingu Lens na sebe poprvé upozornil právě ve druholigovém francouzském klubu, odkud si ho vytáhla Sevilla, kde se Kondogbia okamžitě zařadil k oporám.

Po pouhém roce se proto 25letý středopolař vracel do Francie, kam ho přivábila nabídka Monaca, ovšem ani dres knížecího celku neoblékal Kondogbia dlouho, jen dva roky.

Dalším působištěm urostlého záložníka se stal milánský Inter, do jeho sestavy se však trvale neprosadil, proto před startem tohoto ročníku odešel na hostování do Valencie.

Tradičnímu španělskému klubu pomohl Kondogbia ke konečné čtvrté příčce a tím postupu do Ligy mistrů, kterou si za "Netopýry" zahraje, neboť byla aktivována opce, podle které se Francouz stěhuje na Mestallu za 25 milionů eur. Obě strany se dohodly na smlouvě do roku 2022.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (111)

Přidat komentář
david_villa7

Paráda

Reagovat
Mass

Reagovat
Civers

Chris Rock

Reagovat
Walter_Sobchak

Zmiešaný s Jay Rockom.

Reagovat
El Matador

Se interu divím. Já bych ho do Valencie nepustil, když jim nechcou vyjít vstříc ohledne Cancela

Reagovat
Greny

Inter ale musi prodavat skrz FFP ne?

Reagovat
El Matador

Tak bych ho střelil jinam. Ale ono to vypadá spis tak, ze si to inter pěkně blbě nastavil ty opce.

Reagovat
Black Jagir

Ty bys ho střelil jinam, když hrozně moc stál právě o přestup do Vale

Reagovat
Greny

navic to je opce co Valencie mela ve smlouve o hostovani

Reagovat
Phillipinho

Vzdyt ty opce jsou domluveny, Inter s tim nemohl nic delat uz. A proc by jako Valencie mela vychazet Interu vstric? Domluvili si nejaky opce, tak kdyz ho chteji, tak at zaplati. Valencie se taky nesnazila opci na K-Doga snizit...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Black Jagir

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
QooBo

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mass

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Black Jagir

Proč by měla Vale vycházet vstříc? Taky potřebujeme prachy kvůli fair play.

Reagovat
Fairplay

Valencia je taky pod tlakem, protože potřebuje nutně prachy na Guedese, ve kterém našli docela rozdílového hráče.

Reagovat
jester Radka Bejbla

hezkej a šikovnej nigas

Reagovat
Rip

Valencie dobře podojila Inter. Nejenže získali super hráče jenom za 25 mega, ale taky budou mít zpátky Cancela, který se rozehrál a obratem ho střelí i za 50 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

To že odchází Kondogbia mě vubec nevadí Italie mu nesedí ale s tím Cancelem mě to mrzi,tam je to naprostou neschopnosti lidí co dělají přestupy...měli to hned od začátku udělat formou vyměny plus nějaký doplatek třeba z naší strany....takže je pravda v tom že nás Valencia krásně podojila.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter celkove nezvládá přestupy, většinou jen na hostování získá někoho a pak stejně nemají peníze na zaplacení opcí. A asi ostatní hráči co tam jsou taky na hostování jsou přednější než Cancelo.

Reagovat
Rip

Stejně si to Inter zadupal sám, proč tu opci domlouvali, že se musí aktivovat do 31.5.??Museli vědět, že to nezvládnou kvůli FFP asi nepočítali s tím, že se Cancelo uchytí, amaterismus jak cyp.

Reagovat
smazaný uživatel

O tom přesně píšu že je to naprostý amaterismus neschopní debilové...na to nejde nic jiného říct..

Reagovat
smazaný uživatel

21 hráčů má letos Inter na hostování tak proč je nevyužijou, když nemají prachy na posily...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Biabyaniho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je už žiadna šanca, že z tohto výjde cash na Cancela?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne zaplatí Rafinhu a jelikož neodejde Icardy tak na prestupy nejsou prachy.

Reagovat
uff

Môže odísť Škriniar. Čo by im mohlo dať možno aj 50 mil. eur

Reagovat
smazaný uživatel

Skriniar ma minimalne hodnotu 70m

Reagovat
smazaný uživatel

Koľko ešte dovoluje FFP? Keď KDong bol za 25, Champions 40. To je 65 miliónov. 35 ide automaticky a Rafinhu a zostáva 30. Cancelo má prísť za 35. Nedá sa nejakým mladíkom/Antoniom/Ederom tých 5 miliónov zohnať? Alebo majú ešte resty v FFP?

Reagovat
smazaný uživatel

tak dovoluje víc, ale tam spíše je problém myslím v klubu s penězma. Kdyby stahli polovinu hracu z hostovani a zkusili je prodat nebo kdyby nekdo nejakeho chtěl, třeba WHU myslím chce odkoupit Maria tak by to asi šlo. Ale spíše záleží co se děje uvnitř klubu že jsou ty přestupy takove divne

Reagovat
Rip

Žádných 35 automaticky nejde na Rafinhu.

Reagovat
jany kozak

ved ste uhrali LM ne?

Reagovat
Rip

Jo to jo, ale to neznamená, že musíme koupit Rafinhnu. Ta spekulace povinného výkupu při dosažení ligy mistrů není pravdivá.

Reagovat
jany kozak

aha ok, no aj ked nehral zle 35 za neho je podla mna strasne moc

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Candreva možná odejde a chtějí prodat Maria za kterého minimálně 20 dostanou. Jooo to AC to je na tom daleko hůř, prý možná nebudou hrát El, dluží 250 milionů eur a nejlepší je, že fanoušci AC pořád čekají velké posilování v létě

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsie je. ze o tom picu vies

Reagovat
smazaný uživatel

A jak to teda ve skutečnosti je podle člověka, co o tom ví a vidí do toho?

Reagovat
smazaný uživatel

1. vyhodenie z europy je ta posledna moznost a nie velmi pravdepodobna, to by museli meskat vyplaty hracom atd. 2. dlh 250 je splatny v oktobry a Li podla mna vedel, ci to splati ci nie ked si ho bral. 3. v lete pridu 3 top hraci

Reagovat
Pipo123

Traja TOP hraci mali prist uz cez posledne mercato a prisiel len Leo

Reagovat
smazaný uživatel

kto a kedy to tvrdil?

Reagovat
Pipo123

Pocuj, 90% fanusikov AC onanovalo nad mercatom AC, netvrdim ze aj ty. Teraz takmer vsetci nadavaju, moc neverim ze privediete troch rozdielovych hracov

Reagovat
smazaný uživatel

Pocuj, prve mercato sa snazili vymenit ten trash co tam bol preto sa kupilo az 12 hracov. Bonucci bol len bonus. Nemozes kupit 12 top hracov koli financiam a fpp co uz je aj tak problem. Jasne boli tam aj flopy ako Kalinic, Silva ale urcite mame silnejsie muzstvo ako takyto cas pred rokom. Uz ho treba len vhodne doplnit resp. zahustit lavicku kvalitnejsimi ako su tam momentalne a mozme bojovat o top 4. Pretoze zaklad uz je + je tam vela mladych ktori nebudu hned top a preto ich treba doplnit 3 skusenymi co uz hrali LM atd. Minula sezona bol rok 0

Reagovat
Talker

Jenže FFP funguje úplně jinak.

Nejde o to, že prodáš za 60 a koupíš za 60. Je to z účetního hlediska. Když to ukážu na příkladu: Skriniar stál 25 míčů, má smlouvu na 5 let, tj roční "splátka" je 5 milionů. Kdyby se prodloužila smlouva letos o rok, tak se rozpočítává těch 20 milionů do 5 let opět, takže by stál pouze 4 miliony.

Takže ve výsledku veškeří hráči, kteří jsou v kádru se stále započítávají. Počítá se do toho i třeba Handanovič, ze kterého se započítává třeba milion ročně.

Když vezmu Kondogbiu, tak jste nezískali letos na přestupy 25 milionů - přišel za 35 milionů na 5 (?) let, odečetlo se 14 milionů za 2 roky, takže jste za něj v plusu letos 4 miliony. Stejně tak Dodo - přišel za 8, odchází za 5, odečetl se milion a půl a jste na něm stejně v té odchozí sezoně v mínusu.

Tohle všechno se započítává (v rámci FFP) do celkového rozpočtu a z toho vyleze, jaká je vaše situace. A to se počítá do tříletého období, kdy nemáte být za tu dobu více než 30 v mínusu.

Takže aby se Interu zlepšily prachy v FFP, tak by musel prodat někoho, koho ideálně nesplácí (Skriniar by nedával moc smysl třeba, protože by ze 40 míčů bylo jen 20 do FFP budgetu).

Reagovat
uff

Aha dobré vedieť.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Rip

Těžko říct, ale asi ne, musíme si počkat do konce května,pak budeme moudřejší, ale moc s tím nepočítám:-/

Reagovat
smazaný uživatel

Klub má tie peniaze podľa mňa keď aj teraz Lautara z Argentíny za dosť veľa prinášajú len ich to FFP z nešťastného 2016 prenasleduje. Týto Číňani (Suning majú väčší a stabilnejší profit ako ACčko, ktorého ten jeho divný majiteľ podľa mňa dobre oklamal o svojich financiách.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuto je o tom písané:

https://www.fcintermilano.com/clanek-2923-finance-interu---1cast-ffp

https://www.fcintermilano.com/clanek-2925-finance-interu---2cast-hospodareni-klubu

Nejak takto to v 2017 vyzeralo podľa toho článku:

FFP omezení

Po rychlé analýze našich finančních prostředků se podívejme na to, jak jsme na tom v rámci finančních fair play pravidel. Jaké jsou naše povinnosti a jak se je daří plnit?

V roce 2014, dva roky po zavedení nařízení o finanční spravedlnosti, klub nesplnil požadavky stanovené v článcích 53 až 68. Nejzávažnější z nich byly požadavky článků 58 až 63. Klub byl CFCB následně donucen k tomu, aby vše v rozmezí od 2015 do 2018 napravil. Klub musel ukázat, že má stabilní finanční prostředky, které se navyšují. Musel podat důkaz, že již podnikl kroky k dosažení souladu s předpisy. Dále předložil přiměřený a realistický obchodní plán, který vede k plnému dodržování předpisů nejpozději do roku 2018. Jinak by byl klub pokutován a hrozilo by mu omezení počtu hráčů na soupisce v soutěžích UEFA. Byl to dlouhý a namáhavý postup, ale výše uvedené bylo dosaženo.

Tým plně splnil požadavky FFP a čeká na schválení od UEFA. Okamžitým problémem je nyní zřejmá potřeba posílení týmu. Neexistují žádné peníze, které by mohl na přestupový trh vložit. Posílení týmu by totiž mohlo znamenat, že ho UEFA vyloučí ze svých soutěží, pokud se tam probojuje. To je scénář, kterému se klub chce absolutně vyhnout, a to je to, co dělá věci tak složité.

Klub může udělat zoufalý krok a využít "vnitřní půjčky" z budoucích výnosů, aby zafinancoval nákup posil v zimním období. To by ale mohlo vykolejit náš finanční plán. Co když klub použije 30 milionů eur, které jsou v rámci FFP povoleny a přesto se nekvalifikuje do finančně štědré Ligy mistrů? Jak řekl Spalletti novinářům: "Pokud klub předem stanovil nějaké limity, tak ten nejlepší způsob, jak poškodit sami sebe, je ty limity porušit a začít na přestupovém trhu utrácet." Nemohl být jasnější.

To je důvod, proč je Suning velmi, velmi přísný ohledně přestupů. Za nové posily vyhodily už příliš mnoho peněz. A posily se neuplatnily. Jeho plánování je jasně, klub nebude používat peníze, které nemá. Celkový pocit a očekávání v klubu je takové, že v létě budou všechna aktuální FFP omezení uvalená na klub zrušena a tým bude opět hrát Ligu mistrů. Pak už to je jen o zodpovědném řízení klubu, aby byl nakonec finančně zdravý.

Ako je to teraz v 2018 neviete niekto?

Reagovat
smazaný uživatel

Ako je toteda teraz v 2018 neviete niekto?

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadne tak že se nevykoupí ani Cancelo ani Rafinha.....jsou to šašci amaterští a dobře nám tak nevím všichni čekají že budem nějak utracet nevěřím tomu přijdou ti sami hráči co by přisli i kdyby jsme hrali jen Evrospkou ligu....zase přijdou hrači jako Vecino Valero Dalbert a budem jen doufat v zázrak stejně jako letos podle mě přijdou zas lehce nadpruměrní hráči.....ale nechejme se překvapit....Duležite v přiští sezoně bude se hlavně opět dostat do LM.

Reagovat
cink

stabilně hrát ligu mistrů. Nemusí to být až takový problém. Reálné je 6 klubu na 4 mista

Reagovat
smazaný uživatel

Parada, Kondo podepsany, Paco se vratil, Cancelo se rozehral v Interu tak snad bude pokracovat ve Valencii, Guedes chce taky z PSG do Valencie prestoupit plus jeste Mouctar Diakhaby a Lozana a hura na pristi sezonu a LM

Reagovat
smazaný uživatel

+ věkový průměr 24 let

Reagovat
QooBo

+ nová zmluva pre Gayu s výkupkou 100mega

Reagovat
Phillipinho

Paco se vratil?

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej Paco?

Reagovat
Black Jagir

Alcácer

Reagovat
Black Jagir

Už na to jen mít prachy

Reagovat
KoryVCF

Ta krysa paco ať jde někam jinam

Reagovat
Dody10

Odchod Paca do Valencie je jistý?

Reagovat
Kixi Syhimour

OT:

2020

Liga mistrů v Istanbulu

Reagovat
Inter Eterno Amore

Ataturk ?

Reagovat
Kixi Syhimour

YES

Reagovat
smazaný uživatel

Teď ještě Guedese a bude to naprostá paráda + samozřejmě někoho na pravého beka místo Montoyi

Reagovat
Greny

A tak co kdyby hral ten Cancelo ?

Reagovat
smazaný uživatel

To by samozrejme slo, ale pocitam ze budou potrebovat penize z jeho prodeje

Reagovat
smazaný uživatel

to je snad sen ako sme toto nezvladli. k-dog by sa pod spallettim podla mna chytil ale to je jedno. zacne trucovat aj vo valencii a pojde inde. serie ma ale ten cancelo

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobrej? Kazdopadne krasnej kluk

Reagovat
smazaný uživatel

Kondomgbia

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Španělsku prostě nemůžeš pohořet. To nejde..

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne nesympatickej hrac, navic vychcanej jak mraky...

Reagovat
smazaný uživatel

no tak ste zarobili, kupeny za 36 + 4 bonusy a predany za 25

Reagovat
Panděvova ofina

Konečně jsme upřeli pozornost na Barellu. Cagliari chce 35, my nabízíme 20 + pinamonti, odgaard, nebo nějaký třetí šašek. Moc bych si ho v té záloze přál, protože je to skvělý příslib do budoucna a navíc už teď šikovný hráč.

Reagovat
Pipo123

Žádaný záložník Lazia Řím Sergej Milinkovič-Savič podle anglického Daily Mail nezamíří v létě do Manchesteru United. Red Devils sice o srbského fotbalistu velmi stáli, nicméně poslední požadavek Lazia na odstupné ve výši 87,5 milionu liber je měl odradit. Při předchozích jednáních se hovořilo o částce okolo 70 milionů liber, které prý byl José Mourinho ochoten z pokladny uvolnit. (dailymail.co.uk)

Bolo by super keby este jeden rok zostane, na druhu stranu ak odmietli 70 mega tak si musia v Laziu fandiť, aby Lotito nespravil chybu

Reagovat
smazaný uživatel

Felipe Anderson zustava?

Reagovat
Pipo123

Sa uvidi, chce mat istotu zakladnej zostavy, cez Alberta a Savica to ale nepojde

Reagovat
smazaný uživatel

Neverim, ze Alberto dokaze tu latku udrzet takhle vysoko i dalsi sezonu. pres nej to pujde.

Reagovat
Pipo123

Práveže Alberto to dokáže určite, pretože pri tej hre premýšľa, je to najdôležitejší hráč momentálneho Lazia

Reagovat
smazaný uživatel

To si prave nemyslim, povazuju ho spis i za takovou jednosezonni hvezdicku. A ani s tou ostatni charakteristikou teda nesouhlasim, ale to je vec nazoru mam ho spis za obcasnyho plasana, trochu sobci (jasne, pak da i nadhernou asistenci treba) . Ale to je normalni, ze se nemusime shodnout, kazdopadne dobre pro Lazio jako takovy, letos pusobil jako zjeveni

Reagovat
Pipo123

Keby sa Alberto nezranil na konci sezóny tak tú LM uhráme, on dokáže meniť tempo hry, vie podržať loptu, v situácii kedy sa Lazio dostáva pod tlak tak on to vie ukludniť, keď potebujeme dať gól tak vie zabrať a niečo vymyslieť. Technicky je na tom super, dokazoval to v Španielsku, v LFC nedostal priestor a tak to aj dopadlo

Reagovat
JacksLFC

U nas mel dost prilezitosti na to ukazat co v nej je, jenze se nevraci a je nulovej do defenzivy, nepresuje a hlavne se rikalo ze se absolutne odmital ucit anglicky...

Reagovat
Pipo123

Aj u nás prvú sezónu nehral nič moc, ale dostal šancu a hraje výborne, on nie je od toho aby bránil, ale pre Lazio je dôležitejší než Immobile, Savič alebo Anderson, pretože všetci traja hrajú hurá futbal a nevedia meniť tempo hry, spomaliť akcie atd. To Alberto rozmýšľa a vie dirigovať našu hru, na ňom stojí hra celého Lazia, práve kvôli tomu že určuje tempo hry a svojim spôsobom vedie spoluhráčov.

Reagovat
cresposuper

Kedze neostava Rafinha, skusil by som zobrat Alberta.

Reagovat
Pipo123

Ak má Rafinha hodnotu 35 mega, tak koľko musí mať Alberto v rámci ligy? 40-50?

Reagovat
jany kozak

Rafinha urcite nema hodnotu 35 ak by tam bola ta opcia a Inter by to musel zaplatit tak by to Barcelona vyhrala. imo 20-25 max technika a kreativita fajn ale zvysok nic moc

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten by mi nevadil v Lyonu kdyby odešel právě Depay.

Reagovat
smazaný uživatel

vynikajici hrac, skoda, ze letos sedel na ukor toho Alberta, ten mu bral minuty. A loni to byl nekdo jinej, taky moc nehral..predloni taky myslim..a pritom kdyz nastoupi tak i neandrtalec vidi, ze je proste rozdilovej. Bozi kopaci technika, typickej Brazilec, vyborny reseni situaci a a navic je videt ze mu to neni u pice a furt jede

Fandis Lyonu? Co vubec rikas na Depaye ty? podle me to je drevak i pres ty sileny cisla co dokazal letos vyprodukovat...Furt zmatkuje, strili z nesmyslnych pozic, strili kdyz nema, kdyz ma vystrelit tak jak lojza nahrava a podobny veci...fuj, letos sem se skrze neho nemohl na lyon divat protoze to na nem bylo postaveny..

Reagovat
Seydou Doumbia

Já jsem zase četl že Anderson měl problémy s motivací a i s trenérem, ale určitě je to dobrý hráč, kterému by možná prospěla změna angažmá.

Jo fandím OL. Hele Memphis co jsem ho měl možnost vidět střídal excelentní zápasy se zápasy ve kterých nebyl vůbec vidět a nebo po*ral vše na co sáhl. Ke konci sezony ale své výkony dokázal více ustálit a byl hodně platný při konečné jízdě za druhým místem v tabulce. Ve vypjatých chvílích se ukázal jako lídr a byl bych rád kdyby u nás ještě zůstal. On je to skvělý hráč když zrovna má náladu a chut hrát. Jinak se na něj nedá koukat. Asi sis vybíral špatné zápasy v sezoně.

Reagovat
Inter Fan

Chcel by som sa spytat: Inter hra rovno skupinu LM alebo predkolo? Bol som v tom ze predkolo ale Skriniar vravel ze Inter hra priamo skupinovu fazu LM tak neviem teraz ako to je. Diky :D

Reagovat
smazaný uživatel

priamo skupinu

Reagovat
Greny

Primo skupinu od sezony 18-19 ma Anglie, Spanelsko, Italie a Nemecko 4 tymy primo do LM samozrejme do te doby dokud budou v koeficientu na prvnich 4 mistech

Reagovat
cink

Přímo skupinu a budeme ve čtvrtém koši

Reagovat
jany kozak

a s Murillom co? za neho by Inter tiez mohol dostat nejake bubaky aby bolo na Cancela ci?

Reagovat
Phillipinho

Tam Valencie musi uplatnit opci 12 mega, ale az pristi sezonu. Je to dvourocni hostovani s povinnou opci.

Reagovat
Black Jagir

Určitě je povinná? Docela nám nosí štěstí, protože s vyjímkou zápasu s Getafe, tak kdykoliv nastoupil, neprohrálo se.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, že furt dostává přednost tragéd Gabriel

Reagovat
smazaný uživatel

Musím říct, že se ve Valencii skvěle rozehrál.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pipo123

Ze Inter nema prachy a Spal si necháva zadné vrátia, v Milanskych kluboch musi byt nieco pekne na hovno...

Reagovat
cresposuper

To je blbost, kebyze nemame prachy, tak nedavame palky za Maria, Barbosu, Dalberta, Vecina atd.

Reagovat
Pipo123

No a ako to dopadlo? Traja sa nepresadili, Spal si chcel priviest urcite svojich hracov, vraj mali dohodu o nejakych posilach, lenze FFP Interu neumoznuje nakupovat, sam povedal ze chce udrzat Cancela no je to nerealne. Spal si podla mna pocka ako dopadne mercato

Reagovat
cresposuper

No dopadlo to nahovno, ale nie kvoli prachom, ale kvoli zlemu vyberu hracov. Navyse, ked predas trio Banega, Jovetic, Medel za 20 M, tak sa tazko nakupuje.

Reagovat
smazaný uživatel

hahha a dopadne to ako s Mancinim ze Spal odide tyzden pred ligou a namiesto neho pride nejaky cucpajz ktoreho vyberie Thohir ci jak sa vola

Reagovat
10

Ronald De Boer

Reagovat
smazaný uživatel

presne ten ma napadol :D

Reagovat
Votas

Však to se vědělo, že se někdy v půlce prázdnin stopnuly čínský investice mimo Čínu a na naše mercato to mělo dost vliv. Samozřejmě je to nedodržení toho, co měl Spall slíbeno, ale v tom by chtěl víc zjebat náš úžasnej prezident, kterej ty zmařený investice nebyl schopnej nijak nahradit.

Reagovat
smazaný uživatel

15:57 Turín připravený angažovat Zazu

Simone Zaza podle všeho opustí Valencii, stěhovat by se potom měl na Apeninský poloostrov. Nabídku ve výši 15 milionů eur plánuje za italského kanonýra podat Turín FC. (football-italia.net)

To se mi zdá jako blbost. Proč by měl odcházet z týmu, který si vybojoval LM, do týmu, který nebude hrát ani EL?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele