KOMISE ROZHODČÍCH: ZLÁMAL POŠKODIL BRNO

30.10.2003, 16:56
Aktuality
"Jsme morální vítězové," řekl po pondělní prohře se Spartou trenér Brna Karel Večeřa. Sparta na Letné vyhrála 1:0, Brno však dalo dva góly, které ale nakonec rozhodčí neuznali. To samozřejmě pobouřilo vedení i fanoušky Brna. Brno tedy zaslalo ČMFS protest, který přezkoumala komise rozhodčích.

Šéf komise rozhodčích Milan Brabec nakonec vynesl jasný verdikt - asistent Zlámal doopravdy Brno poškodil. "Libor Došek o takový půlmetr v ofsajdu nestál,řekl Brabec. Zlámal byl v původní nominaci na utkání Liberec - Opava, už o ni přišel. Pod Ještědem jej vystřídá Talpa," řekl dále. To, že Zlámal nebude na čáře další utkání, už ale Brnu body nevrátí.

Dostal jsem od TV Prima videokazetu, z níž je patrné, že Došek o půl metru v ofsajdu skutečně nestál," odůvodnil rozhodnutí komise Brabec. V době přihrávky jsem viděl ofsajd, proto jsem zdvihl praporek nad hlavu. V ofsajdovém postavení jsem hlavně spatřil druhého útočníka Švancaru, ale myslel jsem si, že jsou v něm oba brněnští hrotoví hráči, tedy i Libor Došek," omlouval své rozhodnutí asistent Zlámal.

V samém závěru utkání vstřelil brněnský náhradník Karel Kroupa další gól Brna, ovšem rozhodčí gól opět neuznali kvůli údajnému ofsajdu. "V případě této situace není záznam Primy zcela optimální. Střelec Kroupa skutečně v ofsajdu není, mohl v něm ale stát hráč číslo čtyři (T. Abrahám), který mu přihrál hlavou. Ostatně takhle to viděl i asistent Vodička. I když uznávám že praporek zdvihl dosti pozdě," vysvětlil situaci Brabec. Ať to je opět jen náhoda, nebo stojí za chybami rozhodčích v zápasech se Spartou něco jiného, poškozenému týmu už uznání chyb rozhodčích předsedou Brabcem nepomůžou.

Na ofsajdy si v minulém kole stěžovali i hráči ostravského Baníku v zápase s Teplicemi. V úvodu zápasu se trefil Heinz, rozhodčí Gulajev ale odmával ofsajd, situace byla téměř shodná se situací Doška v zápase se Spartou. Příští kolo se hraje "zápas podzimu" Sparta - Ostrava a ČMFS zvolil jako hlavního rozhodčího pro tento duel zkušeného Slováka Michela.

Autor: Jan Werner

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cajzli jedni pražácký!!!!! Fúúúúúj!!!!!

Reagovat
HOST*Jozin z bazin

co mas za problem s Prahou ty chudaku? kdyz uz tak cajzli spartansky....tenhle komplex ukazuje jaky jste v Brne chudacci bez sebevedomi...porad jenom nadavate na Prahu...prober se hnupe

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře: Svině jedny sparťanský!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nepatřím mezi ty brňáky, kteří když uslyší slovo Praha, tak si odplivnou a konstatujou větu kterou jsem napsal v prvním příspěvku. Chtěl jsem tím vyjádřit moji hnusotu ke Spartě a ne k Praze. Proto se teď opravuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Brno ma na Letne dycky smulu, minulej rok prohra o gol golem v zaveru, ted zas rozhodci. . .

Reagovat
HOST*felpod

Jak se píše v článku - tohle Brnu body nevrátí... A nadávky taky nic nespraví. O podobných praktikách vedení Sparty se ví dlouho, bohužel se s tím nic nedělá a ani dělat nebude. Jen ukázat na chybu, po které ale nebude následovat náprava, je žalostně málo...

Reagovat
smazaný uživatel

No naprava, ona ta naprava je v podobe toho ze ten asistent nebude mavat dalsi utkani, nebo maximalne dostane nakou tu pokutu (i kdyz to bych se divil) ale tohle ja za napravu nepovažzuju.

Reagovat
HOST*Maršál Malinowski

Chlapci, chlapci, trochu objektivity. O tom, že rozhodčí pískal špatně na obě strany ani zmínka. V první půli písknul Spartě dva ofsajdy špatně - a nic. Rozdíl byl v tom, že hráči se po odpískání s míčem zastavili, nechali ho hostům a vrátili se zpět, zatímco za to, co předvedl Kroupa s Doškem se ve světě normálně dávají karty - tomu se říká zakopnutí balonu po odpískání. Došek ho hrál přesně tři vteřiny po odpískání. A jen detail - před Johanovým vyloučením fauloval útočící hráč zhruba na půli Hübschmanna a rozhodčí nejenže nepísknul - on ani nezvednul ruce na znamení hrajte dál, nic se nestalo. Prostě jen otočil hlavu a běžel pryč. Neobhajuji Spartu, občas je ta tlačenka vidět až nechutně, ale objektivitu, pánové, alespoň trochu ;-).

Reagovat
HOST*Barcaaa

objektivitu? Proc teda aspon v televizi ty zabery neukazali? Akorat je jednou zopakovali a to je vsechno. Kdyby se to stalo Sparte tak to ukazujou furt dokola. Jan si vzpomente na zapas Sparty s Pribrami(nebo kdo to byl) Kdyz Sparte neuznali gol. Bavi se o tom jeste ted a uz je to tady 2 mesice. A to chces objektivitu

Reagovat
HOST*hugo82

Myslím, že není co řešit. Ty pokusy Brna v závěru utkání??!! Byli to velmi sporné situace u kterých váhá i obrovský rozhodčí-profesionál. Stává se to dnes a denně. A zdá se mi jak psal kolega Maršál Malinovski,že v první půli byla situace opačná,Sionko.. Titulek,že Brno je morální vítež mě rozesmál,i když jsem jihomoravák. Sparta hrála celý zápas líp a mohlo to být i 3:0 nebýt skvělého Belice..

Reagovat
HOST*felpod

Sparta hrála líp v první půli - to bez debat. Ale ve druhé? To snad ne! :-)

Že Tě rozesmál titulek, je dobře, protože smích je zdravý. Ale o jakých pokusech "v závěru utkání" je řeč? Ten regulérní gól Doška padl v první půli (což není závěr utkání). Jsem fanoušek Brna, ale přesto myslím, že objektivita mi nechybí (na rozdíl od většiny sparťanských fanoušků). Brno dalo regulérní dva góly (i když komise u toho druhého váhá z jediného důvody - oficielně uznat v jediném zápase dvě takové situace by bylo trochu moc... Ale aspoň tu možnost připustili...) a proto opravdu je morální vítěz. A může se tomu smát kdo chce.

Reagovat
HOST*Maršál Malinowski

Ano, směju se tomu. Rozhodčí chyboval na obou stranách, což jsi taktně zamlčel. A regulérní gól je takový, který uzná rozhodčí, ty morální bambulíne. Už začínáte bejt jako ty slávisti. Opakuju to znovu: Tři vteřiny po odpískání!!! Co je na tom regulérního??? Nechtěli byste třeba dávat góly ještě při rozcvičení...?

Reagovat
HOST*felpod

Podle tvé neobjektivity soudím, že jsi Sparťan... I ty osobní útoky tomu nasvědčují. Takže už se k tomu raději nebudu vyjadřovat. Mysli si co chceš. Celá republika ví, že si Košťál ten titul zase koupí - ale toto bylo zbytečný a do očí bijící. Aspoň že to uznala komise - ty si mysli co chceš...

howgh

Reagovat
HOST*Maršál Malinowski

Já neobjektivní, Ty objektivní. Já popisuju dění na hřišti, ty komentuješ (zaručeně objektivně - z pohledu fanouška údajně poškozeného mužstva :-)))...) mě a dokonce Košťála (???). Nejsi náhodou ředitel zeměkoule...? Krom toho rozlišuj prosím mezi osobním útokem a ironií (zvládneš-li to). K tématu podruhé ... nic. Takže je to Tvoje "howgh" na místě, stejně jsi k tématu nic nenapsal.

Reagovat
PJ

Škoda že sem to neviděl celý, abych to taky posoudil. Viděl sem jen část druhý půle, včetně tý Johanovo červený. Ta byla bez debat, ale předtim tam byl neodpískanej faul na Hübschmana, takže kdyby rozhodčí odpískal, žádná červená by nebyla. Takže závěr - poškodil Spartu (i kdyby neúmyslně, to je jedno). Jen tak mimochodem, kdyby byl zaplacenej, myslíte že by faul na sparťana nechal bejt? Ty ostatní situace neposoudim, protože sem je neviděl, ale jen sem chtěl podotknout, že nejen Brno bylo rozhodčím poškozený...

Reagovat
smazaný uživatel

Prave byl poskozena i Sparta, ale Sparta ma 3 body takze ji to byt lito nemusi a tak dopada vetsina klubu co takto prohraje se Spartou

Reagovat
PJ

To máš pravdu, Spartě to líto bejt nemusí. Ale nechápu, proč spousta lidí nadává na Spartu, jako kdyby za to mohla. Mohli za to rozhodčí, tak ať nadávaji jim...

Reagovat
HOST*fandafotbalu

Konečně nějakej opravdu objektivní příspěvek. Ŕekl bych, že PJ je opravdu nestranej fanoušek fotbalu. myslím si, že ty situace byly sporný, ale uvědomte si, že tyhle kecy o podplácení v lize hrozně poškozuje její jméno. Pořád se někam cpeme, chceme mít kvalitní ligu (a podle mě i máme), ale potom se najde pár slávistů nebo brňáků, kteří Spartě závidí tituly, kteří si jen a jen stěžují a pláčou a pláčou a pláčou. Nemám nic proti těmto týmům, ale myslím, že tyhle názory a kecy naší lize opravdu ubližují. Myslím si, že bychom měli radši řešit situaci z minulého kola - 51 diváků v Příbrami!!! Tenhle problém se mi zdá větší, nemyslíte ...?

Reagovat
smazaný uživatel

hm no v neceme mas i pravdu ale me pripadne ze ses strasnej optimista. chces prehlidnout vaznej problem kterej tady je a divas se jen na ty lepsi veci. i kdyz za tech 51 divaku muze svaz rika to i vedeni Blsan. ale myslim ze problem popsanej vis by se prehlizet nemel

Reagovat
PJ

Ooooo díky :-). Abych uved věci na pravou míru - fandim Spartě, ale nejsem ten tip fanouška, co vidí jen svuj klub a ostatní nenávídí a nadává na ně kde může. Máš sice pravdu, že kecy o podplnácení ligu poškozujou, ale to podplácení tady bohužel asi je a to je velkej problém, kterýho se jen těžko zbavíme. Jen pochybuju že šlo o podplácení v tomhle případě - rozhodčí dělal chyby na obě strany, kdyby byl podplacenej tak by dělal "chyby" jen na jednu stranu...

Reagovat
HOST*

v kvalitní lize se hraje kvalitní fotbal, což ovšem ta tvoje sparta rozhodně nehraje

Reagovat
PJ

A co tím chtěl básník říci?

Reagovat
smazaný uživatel

Baník se vypořádá i s nepřízní rozhodčích tak jako na Slavii!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze jo preju titul Baniku !!!

Reagovat
PJ

Co se týká předváděný hry a nadšení pro fotbal tak přeju titul taky Baníku, i když sem Sparťan. Baník hraje nejlepší fotbal a chodí na něj nejvíc lidí, celá Ostrava žije fotbalem. Titul si zaslouží, pokud bude hrát pořád tak jako doteď.

Reagovat
HOST*Tom

Jo,jo,i když su brňák a Brno se s Ostravou nemá moc v oblibě,tak jim to taky přeju,protože fakt hrajou dobře a doufám,že Spartu rozdrtijou.Ale stejně je to jedno,protože na jaře Sparta zase skoupí celou ligu a zase bude na koni.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele