Komentáře a souhrny

FORTUNA:LIGA - souhrn 24. kola: Plzeň přejela Spartu

Sparta selhala v Plzni, prohrála 0:4 a přišla o část ze svého náskoku, stejným výsledkem totiž Slavii zdolala Teplice. Východočeské derby vyznělo vítězně pro Hradec, Olomouc vyloupila Vítkovice.

Niké liga - souhrn 1. kola nadstavby: Slovan drží náskok

Slovan Bratislava porazil i Ružomberok a na čele tabulky si drží šestnáctibodový náskok na Žilinu, která ukončila čekání na triumf. Trnava si poradila s Dunajskou Stredou.

Evropská liga - souhrn prvních zápasů osmifinále

AS Řím doma rozdrtil Brighton a je více než jednou nohou ve čtvrtfinále. Dobře nakonec první zápas dopadl i pro Leverkusen, proti Karabachu dohnal dvoubrankové manko.

Konferenční liga - souhrn prvních zápasů osmifinále

Olympiakos pokračuje v rozporuplné sezoně a vstřebává domácí výbuch s Maccabi Tel Aviv, vedle izraelského klubu venku o tři branky vyhrálo i Lille.

Servette potvrdilo nárůst formy, Viktoria si z Ženevy odvezla bezgólovou remízu

Viktoria Plzeň remizovala v úvodním duelu osmifinále Evropské konferenční ligy na hřišti švýcarského Servette 0:0. Západočeši z Ženevy dokonce mohli odjet s prázdnou, v největší příležitosti zápasu v 53. minutě však těsně minul branku Miroslav Stevanovič. V odvetě, která proběhne příští čtvrtek, viktoriáni budou mít možnost přepsat klubovou historii, jelikož stále mohou poprvé postoupit do čtvrtfinále některé z evropských pohárových soutěží.

Srdnatě vzdorující Slavii mrzely koncovky poločasů, náskok AC do odvety vylepšil Pulišič

Historicky první soutěžní střetnutí mezi AC Milán a Slavií Praha ovládli v úvodním osmifinále Evropské ligy domácí Italové v poměru 4:2. Jeden z klíčových momentů zápasu přišel už ve 26. minutě, kdy za tvrdý šlapák na kotník soupeře uviděl červenou kartu El Hadji Malick Diouf. Rossoneri využili přesilovou hru ještě v první půli, v níž vstřelili hned tři branky. Rozhodující trefu si nakonec připsal Ruben Loftus-Cheek. I proto, že oslabení slávisté dokázali hned dvakrát gólově udeřit po parádních projektilech Davida Douděry a Ivana Schranze.

Sparťané proti Liverpoolu doplatili na zahazování šancí, lekci z koncovky vedl Núňez

Liverpool zvládl první osmifinálový duel Evropské ligy na beznadějně vyprodané Letné, kde porazil Spartu 5:1. Klíčovým pro celkový výsledek se stal už první poločas, ve kterém hosté vstřelili hned tři branky. Hlavním hrdinou tohoto dějství se stal dvougólový Darwin Núňez.

Citizens překvapení nedopustili, miláček fanoušků Haaland zlomil poslední vzdor Kodaně

Hráči Manchesteru City stvrdili postup mezi osm nejlepších týmů Ligy mistrů vítězstvím 3:1 v domácí odvetě osmifinále proti Kodani. Ústřední postavou duelu se stal Julián Álvarez, jenž si během prvních devíti minut připsal gól a asistenci. Argentinci k přesnému zásahu výrazně pomohly děravé rukavice brankáře Kamila Grabary při nepříliš složitém zákroku. Krátce před uplynutím úvodní půlhodiny sice Lvi snížili, poslední zbytky naděje jim však následně uzmul Erling Haaland svým šestým přesným zásahem v ročníku.

Velkolepá oslava narozenin se nekonala. Lipsko obdarovalo mdlý Real spálenými šancemi

Lipsko remizovalo v odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid 1:1, a v soutěži tak končí. Německý tým přitom nebyl daleko od překvapení, jenže sám belgický útočník Loïs Openda zahodil minimálně tři vyložené gólové příležitosti. Los Blancos se většinu duelu pouze bránili, po hodině hry jim ovšem zajistila postup trefa Viníciuse Júniora. Na Brazilcův zásah sice bleskově odpověděl přesně hlavičkující Willi Orbán, ale vyrovnat celkové skóre už Červení býci nestihli a oslavy 122. výročí založení španělskému klubu nepřekazili.

Mbappé odpověděl na nedávná střídání po svém. Omlazené PSG slavilo v Baskicku postup

Fotbalisté PSG ovládli odvetu osmifinále Ligy mistrů na půdě Realu Sociedad, nad kterým zvítězili 2:1, a zajistili si tak postup do čtvrtfinále. Základní sestava Pařížanů měla průměrný věk 23 let a 361 dní, což představovalo nejmladší základní jedenáctku PSG v historii této soutěže. Jejím vůdcem byl s kapitánskou páskou Kylian Mbappé, který vstřelil obě branky svého týmu, čímž vyslal jednoznačný signal Luisi Enriquemu, jenž jej v minulých dvou zápasech předčasně vystřídal.

Lazio v Mnichově překvapení nedokonalo, kritizovaného Tuchela v odvetě podržel Kane

Bayern Mnichov dokázal na domácí půdě otočit dvojzápas osmifinále Ligy mistrů, když porazil Lazio 3:0. Hlavní hvězdou postupujících Bavorů se stal Harry Kane, který vstřelil hned dvě branky svého týmu. Anglický kanonýr tak v letošní sezoně stihl za 33 soutěžních duelů vsítit 33 gólů, a zároveň pomohl zlepšit pověst kritizovanému Thomasi Tuchelovi, jenž by byl v případě vypadnutí velmi pravděpodobně vyhozen. Italové naopak museli skousnout teprve druhé vypadnutí z posledních 14 evropských dvojutkání, které načali výhrou.

Liga Portugal - souhrn 24. kola: Sporting jde do čela

Sporting si poradil s Farense a posunul se na první místo o bod před Benficu, která si odvezla potupného bůra z Porta. Vítězství na hřišti Estorilu přineslo Guimarãesi navýšení náskoku na páté příčce. Moreirense totiž ztratilo remízou s Rio Ave. Braga se díky úspěchu s Estrelou drží na dosah třetího místa.

Premier League - souhrn 27. kola: Arsenal si zařádil v Sheffieldu

Probíhající kolo nepřineslo žádné změny na čele, Liverpool udolal Nottingham a Manchester City otočil derby proti United. Arsenal v pondělí deklasoval venku Sheffield United, o pět branek se postaral už v prvním poločase. Vedoucí trio tak je v tabulce stále v rozmezí dvou bodů.

LaLiga - souhrn 27. kola: Real i Barcelona remizovaly

Real Madrid dotáhl ztrátu a z Valencie veze bod. Další zaváhání si připsala Girona, která tentokrát nejtěsnějším poměrem padla na Mallorce, navzdory tomu však zůstává na druhém místě, protože Barcelona si rozdělila body s Athleticem.

Serie A - souhrn 27. kola: Inter zvítězil podeváté v řadě

Neapol si vyšlápla na druhý Juventus, který odmítl šanci snížit náskok vedoucího Interu. Toho naopak v pondělí využil milánský gigant, který skolil Janov. AC Milán v souboji s Laziem zužitkoval více než půlhodinovou početní převahu a zásluhou pozdní trefy Noaha Okafora si z Říma odvezl cenné tři body. AS Řím si na půdě Monzy počínal přesvědčivě a tlačí na čtvrtou Bolognu. Fiorentina naopak nevyužila poločasové přesilovky a v Turíně jen remizovala.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele