Komentáře a souhrny

Evropská liga - souhrn odvetných zápasů osmifinále

Karabach měl na dosah senzaci, v Leverkusenu ovšem znovu selhal v nastavení a jeho katem se stal Patrik Schick. Suverénní byl West Ham, po velkém obratu sahal Villarreal.

Liverpool rozjel na Anfieldu gólový kolotoč a dal razítko na sparťanský týden hrůzy

Fotbalisté pražské Sparty si v odvetném utkání osmifinále Evropské ligy proti Liverpoolu reputaci nevylepšili a po domácí pětigólové nadílce schytali výprask 1:6.

Viktoria pronesla český prapor do evropského čtvrtfinále, houževnaté Servette vychytal Jedlička

Plzeň uspěla v osmifinálové odvetě Konferenční ligy, když na domácí půdě porazila Servette 1:0 po penaltách. Švýcarský celek se plzeňské půdy nezalekl a Západočechy musel hned dvěma skvělými zákroky podržet Martin Jedlička.

Karetní memento vzalo slávistům vítr z plachet. Milánská letka zničila obranu do poločasu

AC s přehledem zvládlo osmifinálovou odvetu Evropské ligy, když na půdě Slavie zvítězilo 3:1. Pražané, kteří museli dohánět dvougólové manko z Milána, se už od úvodních minut snažili dostat do tlaku.

Inter neudržel slibný náskok, po penaltách jde do čtvrtfinále Atlético

Atlético Madrid zvítězilo v domácí odvetě osmifinále Ligy mistrů nad Interem 3:1 po penaltách a postoupilo do dalšího kola play off. Jako první se ve 33. minutě prosadil Federico Dimarco, který s přehledem zakončil pohlednou kombinaci Italů. Krátce nato však Los Colchoneros se štěstím srovnali a prodloužení zařídil v závěru základní hrací doby Memphis Depay. Rozhodnutí se nakonec diváci dočkali až v rozstřelu z bílého puntíku, v němž byli k radosti většiny fanoušků na stadionu úspěšnější domácí. Diego Simeone tak stále neprohrál ani jedno domácí klání vyřazovací fáze milionářské soutěže.

Sanchův premiérový gól v play off Ligy mistrů nasměroval Dortmund k vyřazení PSV

Fotbalisté Dortmundu zdolali v odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů před vlastními fanoušky PSV 2:0 a po úvodní remíze z Eindhovenu postoupili mezi osm nejlepších týmů. O kvalifikaci do další fáze rozhodl již ve třetí minutě Jadon Sancho, jenž vsítil svůj sedmý kariérní gól v milionářské soutěži, avšak vůbec první mimo základní skupiny. Červenobílí sice postupem času vyrovnali hru a dostali se k několika příležitostem, nicméně cestu do prvního čtvrtfinále od roku 2007 jim definitivně zatarasil skvělý Gregor Kobel.

Luton po snové první půli vybouchl a v Bournemouthu ztratil všechny body

Fotbalisté Lutonu prohráli v dohrávce 17. kola Premier League v Bournemouthu 3:4. V zápase, který v původním termínu předčasně ukončila zástava srdce kapitána hostů Toma Lockyera, jenž se tentokrát přímo na tribuně přidal k potlesku místním zdravotníkům, se Kloboučníci těšili v poločasové pauze z tříbrankového vedení. Domácí favorit ale po změně stran otočil stav utkání, přičemž rozhodující zásah si připsal dvougólový Antoine Semenyo. Svěřenci Roba Edwardse tak tragickým vystoupením ze druhého dějství přišli o posun ze sestupového pásma, kam mohli stlačit Nottingham.

Arsenal v odvetě zvládl hru nervů, Porto v Londýně ztroskotalo na penaltách

Arsenal zdolal v odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů před vlastními fanoušky Porto postupovým výsledkem 2:0 po penaltách a zamířil mezi nejlepší osmičku soutěže. Draci přijeli do Londýna s cílem ubránit těsný náskok z prvního zápasu, což jim už ve 41. minutě překazil Leandro Trossard po skvělé asistenci od Martina Ödegaarda. Hosté následně vydrželi neinkasovat až do pokutových kopů, které se ve vyřazovací fázi milionářské soutěže kopaly poprvé od finále v roce 2016. Úspěšnější v nich však nakonec byli Kanonýři, jimž zajistil postup dvěma chycenymi penaltami David Raya.

Barca za asistence Raphinhy došla po čtyřech letech do čtvrtfinále Ligy mistrů

Barcelona porazila v odvetě osmifinále Ligy mistrů Neapol 3:1 a díky nerozhodnému výsledku z prvního zápasu postoupila poprvé od roku 2020 do čtvrtfinále. Katalánci zasadili soupeři dvojitý úder v rozmezí 15. a 17. minuty, kdy přetavili dvě asistence Raphinhy v rozhodující náskok. Na straně hostů, vedených koučem slovenské reprezentace Francescem Calzonou, i přes následné snížení zavládl smutek, protože Partenopei nezopakovali loňskou jízdu mezi nejlepších osm mužstev soutěže.

Liga Portugal - souhrn 25. kola: Sporting zůstává na čele

Na prvním místě bude i nadále Sporting, jistotu mu dal triumf proti Arouce, kontakt s ním ale stále drží Benfica. Porto mělo na půdě Portimonense skvělý start, rychle se dostalo do vedení a nakonec si dokráčelo pro tři body, Draci díky tomu zůstávají ve hře o titul.

LaLiga - souhrn 28. kola: Real Madrid přehrál Celtu

Real Madrid si doma poradil s Celtou a udržuje si náskok před Gironou, která zdolala Osasunu. Tři body mají i Barcelona a Athletic. Almería v dohrávce plném zvratů remizovala 2:2 se Sevillou, nadále však zůstává beznadějně poslední.

Premier League - souhrn 28. kola: Arsenal jde do čela

Dlouho očekávaný souboj Liverpoolu s Manchesterem City vítěze nepoznal, na Anfield Road se zrodila remíza 1:1. Toho využil Arsenal, který se posunul do čela tabulky. V pondělní dohrávce uspěla Chelsea, která si poradila s Newcastlem United.

Serie A - souhrn 28. kola: Inter znovu blíže k titulu

Inter zvládl těžký duel na půdě Bologny a udělal další výrazný krok na cestě ke Scudettu, tabulku vede už o šestnáct bodů. AC Milán se trápil s Empoli, Juventus se rozešel smírně s Atalantou. Lazio v pondělní dohrávce nestačilo na Udinese a potřetí v řadě vyšlo naprázdno.

Ligue 1 - souhrn 25. kola: Lens ve šlágru skolilo Brest

PSG doma jenom remizovalo s Remeší, přesto se mu povedlo navýšit náskok na čele, jelikož druhý Brest padl na půdě RC Lens.

Eredivisie - souhrn 25. kola: PSV drží náskok

PSV Eindhoven odklidil další překážku na cestě za titulem. Lídr tabulky těsně porazil Go Ahead Eagles a drží desetibodový náskok na Feyenoord. Další ztrátu zaznamenal Ajax, suverénní naopak byl Alkmaar.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele