Komentáře a souhrny

Liberec na obrat nedosáhl. Zlín po strastiplné cestě dokráčel do pohárového semifinále

Zlín uspěl ve čtvrtfinále MOL Cupu díky výhře 2:1 po prodloužení nad Slovanem Liberec. Domácí poslal do vedení Tomáš Schánělec, jenž se v dresu Ševců prosadil poprvé od příchodu ze Sparty na hostování. Na konci úvodního dějství se nechal za šlápnutí na ruku protihráče vyloučit Mohamed Doumbia, čehož však Moravané k pojistce v základní hrací době nevyužili. Za svou pasivitu byli naopak v 83. minutě potrestáni vyrovnávací trefou, zkraje prodloužení si ale po přesné hlavičce Jakuba Janetzkého vzali náskok zpět. Hosté už na jeho gól odpovědět nedokázali, přestože se síly na hrací ploše vyrovnaly.

Liga Portugal - souhrn 23. kola: Sporting přišel o vedení

Benfica si snadno poradila s Portimonense, Sporting následně překvapivě neporazil venku Rio Ave, a na čele tabulky tak došlo ke střídání stráží. Selhalo i Porto, problémy naopak neměla Braga.

LaLiga - souhrn 26. kola: Girona zůstává ve hře

Hráči Realu Madrid zdolali na svém hřišti těsně Sevillu, svou druhou trefou v ročníku rozhodl v závěru záložník Luka Modrič. Barcelona si pro změnu poradila s Getafe, Girona ukončila čekání na výhru a zvládla souboj s Rayem.

Premier League - souhrn 26. kola: Fulham vyloupil Old Trafford

U konce je vítězná série Manchesteru United a překvapivě se o to postaral Fulham. Manchester City si splnil povinnost na Bournemouthu, vystačil si s jednou trefou. Brighton v závěru zachránil remízu s Evertonem, Aston Villa přestřílela Nottingham. Arsenal v klidu přehrál Newcastle.

Serie A - souhrn 26. kola: Inter udělal další krok

Juventus udolal na svém hřišti nováčka soutěže Frosinone. V páté minutě nastavení rozhodl stoper Daniele Rugani. Turínský velkoklub zvítězil po čtyřech utkáních, přesto z druhého místa nadále ztrácí devět bodů na Inter Milán, který uspěl v Lecce. Třetí AC Milán doma remizoval s pátou Atalantou.

Ligue 1 - souhrn 23. kola: AS Monaco loupilo v Lens

Brest snadno vyhrál ve Štrasburku a pojistil si druhou pozici, AS Monaco odpovědělo triumfem na půdě RC Lens. Na vítězné vlně se i nadále veze Lyon, v sedmé minutě nastavení zachránilo alespoň remízu vedoucí PSG. Marseille se pod trenérem Gassetem opravdu zlepšuje.

Eredivisie - souhrn 23. kola: PSV deklasovalo Zwolle

PSV smetlo sedmi brankami Zwolle na jeho hřišti a jasně ukázalo, kdo je pánem téhle soutěže. Tři body slaví i Feyenoord, šlágr kola vyzněl vítězně pro Alkmaar.

Bundesliga - souhrn 23. kola: Bayern opět začal bodovat

Už jedenáct bodů náskok měl díky páteční výhře 2:1 nad Mohučí ve 23. kole německé ligy na první příčce Bayer Leverkusen před druhým Bayernem Mnichov. Ten nicméně přeci jen zareagoval a zlomil sérii tří soutěžních porážek. Bayern si opět zahrával, nakonec vyhrál druhým gólem Kanea až v samotném závěru šlágru s Lipskem.

FORTUNA:LIGA - souhrn 22. kola: Sparta drží náskok

Slavia splnila roli favorita a porazila 3:0 Pardubice, hattrick zaznamenal Mojmír Chytil. Na čele se ale nic nemění, Sparta odpověděla triumfem nad Slováckem. Výsledkem 3:0 skončil i souboj Plzně se Zlínem.

Niké liga - souhrn 21. kola: Slovan míří za další obhajobou

Slovan Bratislava má už nyní prakticky na dosah zisk dalšího mistrovského titulu, obhájce vyhrál v Trenčíně a na čele má už čtrnáctibodový náskok.

Chelsea ve finále Ligového poháru s Reds otevřela staré rány, Klopp bez trofeje neodejde

Fotbalisté Liverpoolu navzdory rozsáhlé marodce po dvou letech opět porazili ve finále EFL Cupu Chelsea 1:0 po prodloužení. Utkání plné šancí a sporných momentů mohlo převážit na jednu či druhou stranu hned několik hráčů, jedinou regulérní branku duelu však vstřelil až ve 118. minutě Virgil van Dijk.

Evropská liga - souhrn odvetných zápasů předkola playoff

AS Řím po penaltách opět prošel přes Feyenoord. Sparta v odvetě s Galatasarayem využila početní výhody a výhrou 4:1 si zajistila postup do osmifinále Evropské ligy. AC Milán prohrál odvetu na hřišti Stade Rennes, díky výhře 3:0 z domácího utkání však postupuje. Freiburg dotáhl dvougólové manko proti RC Lens a v prodloužení si zajistil postup do osmifinále. To si zahrají také Karabach, Marseille, Sporting a Benfica.

Konferenční liga - souhrn odvetných zápasů předkola playoff

Ajax po prodloužení vydřel triumf na půdě Bodø/Glimt a může se chystat na osmifinále Konferenční ligy. Servette nejtěsnějším poměrem zvítězilo na půdě bulharského hegemona Ludogorce a po bezgólové remíze z prvního vzájemného klání postupuje. Frankfurt doma podlehl Royale Union SG a s evropskými poháry se loučí. Postupují naopak Dinamo Záhřeb, Olympiakos, Molde a Sturm Graz.

Sparťané nabídli Letné velkolepý večer, závěr odvety s Turky proměnili v exhibici

Sparta zvládla odvetu prvního vyřazovacího kola Evropské ligy proti Galatasarayi a díky domácí výhře 4:1 si poprvé od roku 2016 zahraje osmifinále této soutěže. Na poločasovou remízu zareagoval realizační tým letenského celku nasazením Indrita Tuciho, jenž nejprve sám srovnal skóre dvojzápasu a 10 minut před koncem vyslal do rozhodujícího úniku skórujícího Lukáše Haraslína. Závěrečnou fázi duelu výrazně ovlivnilo vyloučení Kaana Ayhana, které odstartovalo zhroucení tureckého soka.

Nezkušený Arsenal zapomněl střeleckou formu v Anglii, Porto udeřilo z poslední akce

Porto porazilo v prvním duelu osmifinále Ligy mistrů na domácí půdě londýnský Arsenal 1:0. Příčinou toho, že Kanonýři nenavázali na ofenzivní formu z předchozích ligových utkání, mohly být nicotné zkušenosti opor s vyřazovací fází milionářské soutěže, do níž někteří nastoupili poprvé v kariéře. Domácí naopak výrazně zahrozili už ve 21. minutě, kdy Galeno nastřelil tyč a z dorážky trestuhodně netrefil bránu. To však napravil v poslední oficiálně nastavené minutě zápasu, kdy přesně napřáhl zpoza vápna.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele