Komentáře a souhrny

LaLiga - souhrn 30. kola: Atlético uspělo ve Villarrealu

Real Madrid neměl potíže s Athleticem a upevnil si pozici v čele LaLigy. Barcelona po dlouhé přesilovce porazila Las Palmas a pojistila si druhé místo před Gironou, ta zareagovala triumfem nad Betisem. Atlético Madrid si v pondělí večer poradilo s Villarrealem 2:1.

Serie A - souhrn 30. kola: Dimarco vystřelil výhru Interu

Juventus opět nedokázal zvítězit, na hřišti Lazia padnul gólem v nastavení. AC Milán zvítězil na hřišti Fiorentiny a upevnil si druhé místo. Počtvrté v řadě nedokázala zvítězit Neapol, která nestačila na Atalantu. Ta si tak pojistila šestou pozici a nadále živí naděje na Ligu mistrů. V záchranářských vodách získalo cenný bod Frosinone na hřišti Janova. Bologna v pondělí porazila poslední Salernitanu 3:0 a upevnila si čtvrtou příčku zaručující Ligu mistrů. Římské AS pouze remizovalo 0:0 v Lecce. První tým soutěže Inter porazil Empoli 2:0.

Ligue 1 - souhrn 27. kola: PSG veze body z Marseille

Paris Saint-Germain nezaváhalo v Marseille a upevnilo si pozici na prvním místě Ligue 1. Monako si třemi bleskovými góly zajistilo výhru na hřišti Met a posunulo se na druhou pozici, na níž se v neděli vrátil Brest.

Bundesliga - souhrn 27. kola: Bayern nezvládl Der Klassiker

Dlouho to vypadalo, že Leverkusen v domácím utkání s Hoffenheimem ztratí body, v závěru ale otočil skóre zásluhou Roberta Andricha s Patrikem Schickem. Bayer má v čele tabulky už třináctibodový náskok, protože Bayern prohrál doma s Dortmundem. Navrátilec Tomáš Čvančara nedokázal zvrátit jasnou porážku Gladbachu s Freiburgem, další Čech Václav Černý se při výhře Wolfsburgu v Brémách vůbec nedostal na hřiště. Ve Frankfurtu i Lipsku se zrodily bezgólové výsledky.

FORTUNA:LIGA - souhrn 26. kola: Sparta zpět na čele

Slavia přehrála Slovácko a na jeden den se posunula do čela tabulky, než si v neděli vzala vedení zpět Sparta. Plzeň doma překvapivě padla s Libercem.

Niké liga - souhrn 3. kola nadstavby: Těžké body pro Slovan

Bratislavský Slovan gólem v nastavení překonal Podbrezovou a odčinil předchozí dvě porážky. Dunajská Streda vedla v pátečním utkání 3. kola nadstavby slovenské ligy na půdě Ružomberoku 1:0 díky penaltě, nakonec však získala jen bod. Banská Bystrica se výhrou s Trenčínem přiblížila důležité sedmé pozici. Košice splnily povinnost, zatímco Strakovy Michalovce opět neprohrály.

Premier League - souhrn 30. kola: Šlágr bez branek

Liverpool otočil zápas s Brightonem, vyhrál 2:1 a poskočil do čela tabulky. Přispěl k tomu i výsledek šlágru kola, v souboji Manchesteru City s Arsenalem branka nepadla.

Eredivisie - souhrn 27. kola: První nezdar pro PSV

PSV poprvé v ligové sezoně prohrálo, když v Nijmegenu ztratilo vedení a nechalo soupeře otočit na 3:1. Zmar celku z Eindhovenu pečetil neproměněnou penaltou Luuk de Jong. Ke snížení manka toho využil Feyenoord.

Wales šňůru postupů neprodloužil. Posledním účastníkem Eura se stalo Polsko

Reprezentanti Polska se díky vítězství 1:0 ve Walesu po penaltách probojovali už na páté mistrovství Evropy v řadě a zároveň se stali posledním celkem, jenž si zajistil místenku na letošním šampionátu v Německu. Taktikou svázané utkání nabízelo vyrovnanou podívanou s minimem šancí, rozhodující momenty tak přinesl až závěrečný rozstřel, v jehož páté sérii selhal Daniel James. Draci tedy zůstali před branami závěrečného turnaje poprvé od roku 2016, kdy se mezi evropskou smetánkou představili vůbec poprvé.

Resumé po zápase s Arménií: Coufal by se měl vrátit, Chorý si říká o Euro a mladí stopeři mají budoucnost

I ve druhém utkání pod Ivanem Haškem (60) museli Češi otáčet nepříznivé skóre a i na druhý pokus se jim to proti Arménii povedlo. Znovu díky trefě střídajícího hráče. Tentokrát roli žolíka uzmul Tomáš Chorý (29), který si říká o pozvánku na Euro. Co dalšího úterní test na Letné nabídl?

Island připravila o letenky do Německa ostrá křídla Ukrajinců

Hráči Ukrajiny zvládli otočit nepříznivě se vyvíjející duel o postup na mistrovství Evropy proti Islandu a díky výhře 2:1 se představí na nejprestižnějším turnaji starého kontinentu už počtvrté v řadě. Skóre sice otevřel hostující Albert Gudmundsson, po změně stran se ale naplno projevila kvalita východoevropského celku v křídelních prostorech. Nejprve totiž srovnal Viktor Cygankov a jen několik minut před koncem zajistil Ukrajincům místenku do Německa Mychajlo Mudryk.

Herní zklamání přebil přijatelný výsledek. Vítězství Česka při návratu na Letnou trefil Chorý

Čeští reprezentanti porazili v přátelském utkání Arménii 2:1 a po výhře v Norsku přichystali Ivanu Haškovi vítězství i při domácí obnovené premiéře. Duel na pražské Letné, kde se národní tým představil po více než dvou letech, se stejně jako ten páteční nevyvíjel podle představ, neboť vedení se rychle ujal celek ze Zakavkazska. Ani inkasovaná branka sice nevyburcovala hráče v červeném k lepšímu výkonu, góly Ladislava Krejčího a po změně stran také střídajícího Tomáše Chorého však k triumfu stačily.

„Českou“ skupinu na Euru doplnila Gruzie. Řecký sen o postupu se rozplynul v penaltách

Reprezentace Gruzie vybojovala premiérový postup na Euro, když ve finále baráže porazila Řecko 1:0 po penaltách. Duel nabízel vyložené gólové šance až v půlhodinovém prodloužení, v němž byli blízko k rozhodnutí zejména hosté. Své příležitosti však nevyužili, což se jim stalo osudným v následném rozstřelu, v němž zklamali kapitán Anastasios Bakasetas a Georgios Giakoumakis. Tým ze Zakavkazska se tak stal posledním členem skupiny F mistrovství Evropy, v níž se kromě něj představí také Česko, Portugalsko a Turecko.

Jednadvacítka porazila Island 4:1 a poprvé v kvalifikaci o ME vyhrála

Čeští fotbalisté do 21 let se udrželi v boji o postup na mistrovství Evropy konaném na Slovensku, když v kvalifikační skupině I porazili Islanďany 4:1. Soupeře střelecky nalomil už v úvodní čtvrthodině Václav Sejk, jenž zužitkoval centr Adama Karabce.

POHLED: Povedené i nepovedené tahy v Norsku. Reprezentace má na čem pracovat

Šest odkoučovaných zápasů, čtyři výhry, dvě remízy, žádná prohra. Ivan Hašek i do druhé etapy ve službách národního týmu naskočil vítězně. Navíc na půdě ambiciózního Norska. Sám ale uznal, že to bylo se štěstím a domácí výběr několikrát Čechy povozil na kolotoči. Utkání nabídlo hned několik poznatků, ze kterých se v budoucnu dá čerpat.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele