Komentáře a souhrny

Plzeň v historickém duelu s Fiorentinou vybojovala klíčovou remízu pro český koeficient

Fotbalisté plzeňské Viktorie dokázali v úvodním čtvrtfinále Konferenční ligy udržet na uzdě favorizovanou Fiorentinu a po remíze 0:0 zajistili Česku posun na 10. místo v tabulce národních koeficientů, jež mistrovi Fortuna ligy zaručuje od sezony 2025/2026 přímý postup do Ligy mistrů.

Messiho ochránce započal cestu Atlétika za vítězstvím, BVB dodal naději Haller

Atlético Madrid v prvním klání čtvrtfinále Ligy mistrů porazilo Dortmund 2:1. Úvodní dějství se neslo ve znamení hrubek obrany BVB. Jednu z nich využil už ve čtvrté minutě Rodrigo de Paul, který se jak na sociálních sítích, tak v dresu argentinské reprezentace proslavil mimo jiné jako ochránce Lionela Messiho. Nejistá hostující defenziva v čele s Matsem Hummelsem, jenž za Borussii nastoupil do jubilejního 500. soutěžního utkání, inkasovala před změnou stran ještě jednou, když nakonec vítěznou trefu vsítil Samuel Lino. Alespoň o trochu přijatelnější výsledek do domácí odvety přihrál klubu z Vestfálska v 81. minutě Sébastien Haller.

Trenérský souboj kamarádů z Barcelony ovládl Xavi. PSG zlomila hlavička Christensena

Barcelona zvítězila v prvním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě PSG 3:2. Ačkoliv do zápasu vstoupili aktivněji domácí, jako první se i díky nejistému zákroku Gianluigiho Donnarummy prosadil Raphinha. Právě brazilský křídelník pak také v 62. minutě odpověděl na bleskový obrat Pařížanů zkraje druhé půle. Plnohodnotnou radost kouče Xaviho, jenž se před výkopem špičkoval se svým protějškem Luisem Enriquem, s nímž na přelomu tisíciletí nastoupil v dresu Blaugranas ke 128 utkáním, nakonec zařídila hlavička Andrease Christensena, u níž opět neměl čisté svědomí Donnarumma.

Remízový duel posledních šampionů Ligy mistrů nabídl spektakulární gólovou podívanou

Manchester City v úvodním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů remizoval na půdě Realu Madrid 3:3. Gólovou rozbušku zapálil jako první Bernardo Silva, jenž už ve druhé minutě nachytal z přímého kopu Andrije Lunina. Vítěz milionářské soutěže z ročníku 2021/2022 ale prokázal mentální sílu, když využil dvou tečovaných ran z rozmezí 12. a 14. minuty k obratu. Nadějný stav si Bílý balet přinesl i do druhého poločasu, jenže v tom dominoval úřadující držitel ušatého poháru a výstavními trefami opět otočil skóre na svou stranu. Podobným způsobem ovšem stihl odpovědět i Federico Valverde, čímž odvrátil prohru kouče Carla Ancelottiho, jenž odtrénoval svůj 200. zápas v soutěži.

Arsenal nedokázal zahnat bavorské trauma, zlý muž Kane opět pálil na severu Londýna

Bayern remizoval v prvním čtvrtfinálovém duelu Ligy mistrů na hřišti Arsenalu 2:2. Bavoři cestovali na Emirates Stadium, na němž mu scházeli kvůli trestu za utkání s Laziem vlastní fanoušci, rozklíženi mizerným vývojem německé Bundesligy a jejich trápení ještě umocnil brzký gól Bukaya Saky. Pak však začala chybovat jindy velmi pevná defenziva Londýňanů, když po půlhodině hry dokonal obrat efektivních hostů Harry Kane, legendární útočník největšího rivala Kanonýrů, Tottenhamu. Konečné skóre ale určil v 76. minutě vyrovnávací trefou Leandro Trossard.

Liga Portugal - souhrn 28. kola: Sporting jde do trháku

Sporting v derby porazil Benficu a šest kol před koncem má na rivala v čele tabulky čtyřbodový náskok, navíc utkání k dobru. Braga doma prohrála 0:3 s Aroucou a dala příležitost Vitórii, ta uspěla v Portu.

Serie A - souhrn 31. kola: Inter rozhodl v závěru

Inter se opět přiblížil titulu, když v Udine dokonal obrat v páté minutě nastavení. Sestupem ohrožené Frosinone pohostilo Bolognu, se kterou díky bezbrankové remíze vybojovalo bod. Neapol porazila Moznu 4:2. AC Milán se veze na vítězné vlně a o jeho pohodě se přesvědčilo i Lecce, z trávníku Rossoneri si odváží porážku 0:3. Bitva o hlavní město vyzněla pro AS a rozhodla o tom jediná branka.

Ligue 1 - souhrn 28. kola: Brest ovládl sedmigólovou přestřelku

Méty udeřily na půdě Brestu jako první, nakonec ovšem musely skousnout prohru 3:4. Clermont překvapil na hřišti vedoucího Paris Saint-Germain, kde sice neudržel vedení, přesto s bodem za remízu 1:1 může být spokojený. Marseille prodloužila sérii soutěžních proher už na čtyři duely, když padla v předehrávce 28. kola Ligue 1 na hřišti Lille 1:3.

Eredivisie - souhrn 29. kola: Feyenoord v derby potupil Ajax

Nijmegen přehrál Vitesse 3:0 a posunul se na páté místo tabulky před Ajax, který selhal v derby De Klassieker. Feyenoord ho na svém stadionu zostudil výhrou 6:0. Jednu branku si připsal i slovenský obránce Dávid Hancko. PSV Eindhoven rozstřílel Alkmaar a je velmi blízko k zisku titulu. Twente zdolalo Sittard a upevnilo si třetí příčku. Heracles v týdnu rozdrtil Alkmaar a formu potvrdil rovněž na půdě Sparty Rotterdam, domů si veze výhru 2:1.

Premier League - souhrn 32. kola: Manchester United uhrál s Liverpoolem remízu

Liverpool už po víkendových zápasech 32. kola anglické ligy není jejím lídrem. Může za to remíza na půdě Manchesteru United 2:2 a také Arsenal, který zvítězil na půdě Brightonu 3:0. Na třetí příčce se nachází Manchester City, který porazil Crystal Palace 4:2.

FORTUNA:LIGA - souhrn 27. kola: Střídání stráží

Slavia se posunula na první místo tabulky, doma porazila Bohemians a předskočila Spartu, která jen remizovala s Mladou Boleslaví. Plzeň nenašla recept na Karvinou, další nezdar registruje Slovácko.

Niké liga - souhrn 4. kola nadstavby: Slovan přehrál Žilinu

Slovan Bratislava vyhrál v páteční předehrávce 4. kola nadstavby Niké ligy ve skupině o titul na půdě Žiliny 3:0 a v čele tabulky má momentálně 18bodový náskok před druhou Trnavou, která bude hrát v sobotu proti Ružomberku.

Bundesliga - souhrn 28. kola: Kadeřábek při výhře dvakrát asistoval

Pavel Kadeřábek pomohl dvěma asistencemi k výhře Hoffenheimu nad Augsburgem 3:1. Většinu utkání odehrál také David Jurásek. Bayern předvedl další kolaps, prohrál v Heidenheimu a udělal radost Leverkusenu. Lídr tabulky totiž nezaváhal, porazil Union a za týden může slavit titul. Neuspěl ani Dortmund, jenž doma podlehl Stuttgartu, který udělal další krok směrem k Lize mistrů.

Athletic se nenechal odradit špatnou finálovou bilancí a zvedl nad hlavu Španělský pohár

Athletic Clubzvítězil ve finále Copa del Rey nad Mallorkou 2:1 po penaltách a po šesti prohraných finálových duelech mezi lety 1985 a 2021 oslavil 24. triumf v této soutěži. Do vedení šel přitom ve 21. minutě ostrovní klub, když Dani Rodríguez nekompromisně zakončil do šibenice. Po změně stran nejprve srovnal Oihan Sancet, avšak následně tlak Basků pominul a duel dospěl až do rozstřelu z bílého puntíku. V něm sice mohly Rumělky těžit ze semifinálové zkušenosti, jenže tentokrát byla jejich muška značně vychýlená, o čemž svědčil pokus Nemanji Radonjiće vysoko nad bránu.

Premier League - souhrn 31. kola: Palmer zchladil Rudé ďábly

Arsenal proti Lutonu potvrdil roli favorita, zvítězil a posunul se na první místo tabulky. Vedoucí celek z Liverpoolu nicméně nezaváhal ve čtvrtečním duelu se Sheffieldem United a vrátil se záhy zpátky na výsluní. Nezaváhal ani Manchester City, který pošetřil největší hvězdy, a porazil Aston Villu. Strhující závěr byl k vidění na půdě Chelsea, kde zazářil domácí ofenzivní záložník Cole Palmer.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele