Klaassen přestoupil z Ajaxu do Evertonu

16.06.2017, 08:58
Aktuality
Everton dotáhl příchod Davyho Klaassena. 24letý středopolař byl kapitánem Ajaxu, který za svoji oporu vyinkasoval 27 milionů eur, sám hráč podepsal pětiletý kontrakt...

Rodák z Hilversumu je odchovancem holandského velkoklubu, do jehož prvního týmu se poprvé probojoval během sezóny 2011/12 a pravidelně hrál o dva roky později.

Postupem času se Klaassen zařadil mezi hlavní opory Ajaxu, se kterým během zmíněného období vyhrál tři mistrovské primáty a rovněž se dostal do finále Evropské ligy.

Další úspěchy už však nepřidá, neboť se stěhuje za novou výzvou do Evertonu, kde uzavřel kontrakt až do roku 2022. "Bylo těžké opustit Ajax, ale myslím si, že je to pro mě dobrý krok," prohlásil Klaassen. "Davy je ve svých 24 letech hráčem s mnoha zkušenostmi a na hřišti ukazuje, že je lídrem. Poslední dvě sezóny byl dokonce kapitánem Ajaxu," pochvaluje si manažer Ronald Koeman.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (495)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele