KEŽMAN V HLEDÁČKU MANCHESTERU A LIVERPOOLU

07.12.2003, 22:55
Aktuality
Reprezentant Srbska a Černé Hory Mateja Kežman možná odehrál ve víkendovém ligovém utkání proti Volendamu, který "odstřelil" čtyřmi brankami, jeden z posledních zápasů v dresu PSV Eindhoven. O služby čtyřiadvacetiletého útočníka totiž usilují Manchester United a Liverpool a v případě dobré nabídky nebude klub fotbalistovi v odchodu bránit.

Kežman je v poslední době jedním z nejžádanějších hráčů na světě a informaci o zájmu obou anglických klubů potvrdil technický ředitel Eindhovenu Frank Arnesen. "Manchester United a Liverpool se o něho zajímají, ale nejsou jedinými uchazeči o jeho služby. V případě dobré nabídky a Kežmanova zájmu hrát za jiný tým je velice pravděpodobné, že od ledna bude oblékat jiný dres. Určitě mu nebudeme stát v cestě, protože pro náš klub toho udělal hodně a v poslední době několikrát naznačil, že ho zajímají případné nabídky zahraničních klubů," nechal se v neděli slyšet Arnesen.

Srbský útočník je v kádru úřadujícího nizozemského mistra už čtvrtým rokem. Do mužstva přišel jako náhrada za Ruuda van Nistelrooye a fotbalistu Manchesteru United se mu zastoupit podařilo dokonale. Každoročně se totiž pohybuje na čele tabulky střelců a svými góly táhne Eindhoven. V letošní sezoně má na své pažbě už 15 zářezů a mohlo jich být daleko více, kdyby si po obdržené červené kartě neodpykával několikazápasový distanc. Do kolotoče Casino Eredivisie se po pauze vrátil opět v sobotu, kdy se čtyřmi brankami výrazně podílel na vítězství nad Volendamem v poměru 7:0.

V létě se skloňovalo jméno fotbalisty, který dostal v utkání s Norskem na ME 2000 červenou kartu již po třiceti vteřinách svého pobytu na hřišti, s možným přestupem do Barcelony. Právě katalánský velkoklub je podle odhadů jedním z dalších "vlků" v honbě za jeho podpisem. "Vím, že jsem připraven postoupit o další krok výše. Mohlo by mi to pomoci v mé výkonnosti, vždyť jste viděli, co se stalo s Ruudem van Nistelrooyem po jeho přestupu do Manchesteru," řekl k celé záležitosti Kežman, jehož agent Chiel Dekker už údajně začal vyjednávat o hráčově přestupu.

Pokud by transfer do některého z evropských gigantů skutečně vyšel, bude zajímavé sledovat, co změna prostředí a kvalitnější protihráči udělají s Kežmanovou střeleckou potencí. Holandská soutěž totiž ani zdaleka nedosahuje kvality anglické, španělské či italské ligy. V minulosti se o srbském reprezentantovi mluvilo často v souvislosti s Jardelem – brazilský kanonýr totiž také sázel v Portugalsku a Turecku jednu branku za druhou a odborníci se ptali, jestli by se mu podobné střelecké "manévry" dařily i ve fotbalově nejvyspělejších zemích Evropy.

Kežmanův možný příchod do Liverpoolu potvrzuje spekulace, že na odchodu z Anfield Road je Michael Owen. Anglický reprezentant je totiž rovněž v hledáčku týmů z Itálie a Španělska a typově jsou si s fotbalistou Srbska a Černé Hory podobní.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Beckham

Myslím,že by si velmi rozuměl s Ruudem!

Reagovat
PJ

Určitě jo :-)

Reagovat
HOST*Racek

Ruudem by byly nejlepší duo útočníku.

Reagovat
HOST*

Snad odejde do Manchesteru United,protože v Liverpoolu by si moc nezahrál.

Reagovat
HOST*

Kezman je podle poctu nastrilenych branek nejlepsim utocnikem klubu v historii,a to pred nim na hrotu PSV hrali van Niestelrooy,Cruyf....,po prestupu do United by z ne j klidne mohl byt jeste lepsi utocnik ne je dnes Ruud

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele