Keïta letos zůstane v Lipsku, do Liverpoolu přestoupí za rok

28.08.2017, 16:30
Aktuality
Naby Keïta nakonec přece jenom přestoupí z RB Lipsko do Liverpoolu, nebude to ovšem v nejbližších dnech. Anglická strana transfer dojednala na příští léto, za 22letého záložníka tou dobou zaplatí 48 milionů liber...

Liverpool o fotbalistu usiloval v uplynulých týdnech a nepochodil s několika nabídkami. Loňské překvapení německé nejvyšší soutěže odmítlo nabídky ve výších 57 a 66 milionů liber a hráče si nakonec ponechalo. Po finanční stránce prodělá, příští rok totiž vstoupí v platnost výstupní klauzule na "pouhých" 48 milionů liber, kterou se Reds rozhodli dorovnat. Vedle toho má Lipsko dostat i další prémie.

Keïta měl loni velký podíl na tom, že Lipsko obsadilo druhou příčku bundesligové tabulky a zajistilo si přímou účast v základní skupině Ligy mistrů. V tuto chvíli se stane nejdražší posilou v historii liverpoolského klubu, který zatím nejvíce zaplatil za Andyho Carrolla (35 milionů liber).

Otázkou ovšem zůstává, zda Keïtu o tento primát hodně rychle nepřipraví mladý záložník AS Monaco Thomas Lemar - Liverpool chystá nabídku pohybující se okolo 60 milionů liber.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (901)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele