KEANE S REPREZENTACÍ KONČÍ

12.02.2003, 19:57
Aktuality
Kapitán Manchesteru United a donedávna i irské reprezentace Roy Keane se s národním týmem definitivně rozloučil. Před loňským světovým šampionátem se pohádal s koučem McCarthym a byl z týmu vyřazen. S příchodem nového trenéra Briana Kerra se otázka jeho budoucnosti znovu stala aktuální...

Manažer Manchesteru sir Alex Ferguson nedávno Keanovi poradil, aby se do reprezentace nevracel a s ohledem na své zdraví se soustředil jen na působení v klubu. Keane byl téměř rozhodnut se do reprezentace vrátit, lékařské vyjádření jej však přimělo své rozhodnutí přehodnotit.

"Setkal jsem se s Brianem Kerrem a ten mi nastínil, jak si představuje budoucnost irského národního týmu. Bylo to mé první setkání s ním a zanechalo ve mně dojem, že je Irsko ve správných rukách," řekl Keane. "Vždy to bylo mým velkým přáním, hrát za národní tým. Po setkání s trenérem jsem svůj možný návrat důkladně prodiskutoval s Alexem Fergusonem, se svou ženou a s nejbližší rodinou. Mluvil jsem také s lékaři, kteří mi nedávno operovali kyčel, a dostal jsem jednoznačnou radu. Nevracet se," osvětlil Keane své nelehké rozhodování. "Mrzí mě, že jsem nucen potvrdit svůj definitivní odchod z reprezentace. Jsem skutečně vděčný za podporu, která mi byla v posledních měsících vyjádřena a je mi líto, že nadále nebudu reprezentovat svou zemi. Přeji Brianovi a celému týmu jen to nejlepší a stále budou mít mou plnou podporu," uzavřel Keane, který díky zraněním a kontroverzní povaze odehrál 'jen' 57 reprezentačních zápasů.

Jako správný kapitán dovedl Irsko na světový šampionát do Japonska a Koreje, kam se Irové probojovali na úkor Nizozemska. Ještě před jeho začátkem se však kvůli špatné týmové přípravě pohádal s tehdejším koučem Mickem McCarthym a byl poslán domů. Nyní se v 31 letech může plně soustředit na svou roli v Manchesteru United - na roli kapitána a jednoho z nejdůležitějších článků jednoho z nejslavnějších klubů na světě.

Autor: Petr Starý

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve světě je teď velký nedostatek kvalitních středních záložníků a ani Roy už není co býval. Pořád je ale jeden z nejlepších na svém postu.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak

Reagovat
PJ

Moje řeč. Irsko jeho odchodem určitě utrpí, ale na druhou stranu to prospěje Manchesteru. Ten by podle mě byl bez Roye poloviční, taková osobnost, jako je on, tam prostě neni... To, co třeba nezvládne po fyzický stránce, bohatě nahradí zkušenostma, eště pěknejch pár let bude jedním z nejlepších hráčů nejen Premier League. Teda pokud ho nepoloží zranění, ta kyčel prej neni úplně v pořádku a dokonce hrozilo, že bude muset ukončit kariéru...

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem Roy, ze mi prajes vela uspechov, mas to u mna....

Reagovat
PJ

Mno já mam takovej pocit že to asi nebylo tobě :-)))

Reagovat
smazaný uživatel

je to mozne, a dost... : )

Reagovat
smazaný uživatel

lolky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele