Keane odchází z Aston Villy, chce se soustředit jen na Irsko

28.11.2014, 11:19
Aktuality
Paul Lambert si bude muset hledat nového asistenta. Manažerovi Aston Villy od začátku této sezóny pomáhal Roy Keane, ten se ale nyní rozhodl své funkce v anglickém klubu vzdát a soustředit se pouze na irskou reprezentaci, kde asistuje pro změnu Martinu O'Neillovi...

Třiačtyřicetiletý bývalý záložník přišel do Villa Parku teprve začátkem července, zatímco u irského národního týmu, kterému v minulosti dělal kapitána, pracuje od loňského listopadu.

"Kombinování mých funkcí ve Ville a Irsku už bylo nezvladatelné. Nebylo by to fér vůči Ville ani Irsku, takže jsem učinil toto rozhodnutí," prohlásil Keane. "Roy ke mně přišel dnes ráno a informoval mě o tom, že obtížnost vykonávání obou funkcí ho přiměla se takto rozhodnout, což já plně respektuji," uvedl Lambert.

Bývalý dlouholetý hráč Manchesteru United už ve své manažerské kariéře vedl Sunderland a Ipswich, od ledna 2011 až do loňska pak byl bez angažmá. U irské reprezentace mu smlouva běží do konce prosince 2015.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (339)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele