Když za vás klub zaplatí takovou sumu, není to snadné, prohlásil Darder

28.09.2016, 10:58
Aktuality
Nelehkou úlohu po svém příchodu z Málagy zažívá v Lyonu Sergi Darder. Olympique za mladého středopolaře zaplatil vysoké odstupné a 22letý záložník se musí vypořádat s vysokými očekáváními...

Darder je odchovancem Málagy, která za něho od francouzského klubu vyinkasovala něco málo přes 13 milionů eur, což je suma, kterou OL úplně běžně za hráče nevyplácí.

Lyon se během posledních let zaměřil spíše na vlastní mládež, když pak dorazí posila za větší sumu, logicky to u náročných fanoušků zvyšuje už tak nemalá očekávání.

To přesně potkalo Dardera, který se i díky zraněním prosazoval pozvolněji a až během letošního ročníku začal plnit roli důležitého hráče Olympique. "Když za vás klub zaplatí takový poplatek, není to snadné, to je normální. Pokud hrajete špatně, dostanete to najevo. Lyon již nepřivádí mnoho hráčů za takovéto sumy, zaměřuje se spíše na mládež, takže jsou na vás logicky kladena vyšší očekávání," prohlásil Darder. "Dokázal jsem se s tím ale srovnat," dodal.

Autor: Jiří Vojík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

„Když za vás klub zaplatí takovou sumu...” představoval jsem si teda mnohem víc než 13m eur. To jsou v dnešní době spíše drobné.

Reagovat
smazaný uživatel

Drobné jsou to v PL, ve Francii je to pořád pálka.

Reagovat
ryzskej

Taky musíš brát v potaz ten kontext klubů. Když přišel nedávno Vašek do Sparty, taky to byl rekordní přestup, přestože ty 2/3 mega éček jsou, jak píšeš ale o větší částce, šušně.

Reagovat
Jordi Alba

Tak to by mi pár drobných stačilo.

Reagovat
Langi

hlavně ani pro Lyon to není nějaká nezaplatitelná suma...spíš se to neustále omílá v kontextu toho, že je to celkově náš nejdražší nákup za poslední roky...nicméně za těch blbých 13 ME se rozhodně vyplatil

Reagovat
klvana

Jo, Dardere, je to pěkná darda!

Reagovat
Langi

OT: Benoît Costil má jasno o své další budoucnosti. Francouzský brankář patří Rennes a v létě byl spojován s možným odchodem, k němuž dojde příští rok. Costil dochytá letošní sezonu, po vypršení kontraktu pak koncem června odejde a stane se volným hráčem.

Aulas jednej

Reagovat
Godwinson

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele