KDO VYHRAJE BOJ O TAVANA?

07.04.2006, 14:23
Aktuality
Velice žádaným zbožím na trhu bude v létě Francesco Tavano. 27letý útočník letos střílí v Serii A jednu branku za druhou a vedle předních italských klubů se na něho poptávají i v zahraničí. Již teď je jasné, že Empoli mu bude brzy malé a v brzké budoucnosti s největší pravděpodobností změní dres...

V zimě měl o Tavana eminentní zájem Šachtar Doněck. Ukrajinský klub nabízel Empoli odstupné ve výši 10 milionů eur a samotnému hráči velice lukrativní podmínky, ani u jednoho však nepochodil. Tavano neměl chuť stěhovat se na východ, klubu se zase nabízená suma zdála příliš malá a se svým fotbalistou raději rychle prodloužil smlouvu do léta 2009.

Mnozí experti na začátku sezóny prorokovali Empoli rychlý návrat do Serie B. Dlouho to na to také vypadalo, jenomže v posledních kolech Empoli zabralo, ze čtyř zápasů vytěžilo deset bodů a vyhouplo se na 15. příčku tabulky. Velkou zásluhu na tom má právě Tavano. V probíhajícím ročníku zaznamenal již 17 branek a právě jeho gólový příspěvek by mohl být tím faktorem, který Empoli zajistí přežití mezi italskou elitou.

V tabulce střelců patří 27letému útočníkovi čtvrté místo a před ním jsou pouze samé známé firmy na góly - Luca Toni, David Trezeguet a Andrej Ševčenko. Není proto divu, že se o Tavana zajímají kluby z nejrůznějších koutů světa. Z italských týmů se nejčastěji hovoří o Interu Milán, Fiorentině a AS Řím, výkony forvarda Empoli pak údajně bedlivě sledují i v Hamburku, Bayernu Mnichov, Valencii a Liverpoolu. Ani jednomu z těchto klubů nemůže Empoli konkurovat ať už po finanční, nebo po sportovní stránce a Tavano tak s největší pravděpodobností v létě odejde jinam. Otázkou zůstává kam.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Kapřík

Do BLŠAN!!! To je jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasný... Iaquinta, Bonera a Tavano do Říma.... FORZA ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

Boneru bych nebral. Se podívej, jak dopadli Ferrari s Bovem.

Reagovat
HOST*sansiro

Ferrariho si myslím stáhnou z hostování, protože s ním počítají na další sezónu. Ale předtím se fakt nechytal.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm...souhlasim, že Ferrari u nás moc nezaválel, nicméně vypadá to, že bude mít druhou šanci a myslim, že Bonera je trochu jiný hráč, charakterově i fotbalově...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele