KDO VYHRAJE BITVU O HIGUAÍNA?

09.11.2006, 23:18
Aktuality
Gonzalo Higuaín – to je v poslední době často skloňované jméno mezi zástupci evropských velkoklubů. O tohoto talentovaného hráče argentinského River Plate, hrajícího na pozici ofenzivního záložníka, se přetahují takové velkokluby jako například Real Madrid, Lyon, AC Milán, Manchester United a samozřejmě také Chelsea, která u takovýchto soubojů těžko může chybět...

Higuaín se narodil 10. prosince 1987 ve francouzském Brestu, kde v tu dobu hrával jeho otec Jorge, který nastupoval i v barvách Bocy Juniors a River Plate. Ve vlastnictví má dva pasy – argentinský i francouzský, což je jeden z důvodů, proč je mezi evropskou klubovou smetánkou tak žádaný. Osmnáctiletý Higuaín se ještě nerozhodl, zda bude reprezentovat Francii, nebo Argentinu. Zájem o něj má jak francouzský trenér Domenech, tak i Argentinec Basile. V ligové sezóně zatím vstřelil v barvách River Plate sedm branek ve čtrnácti zápasech.

Jako zřejmě nejvážnější kandidát na jeho služby se zatím jeví milánské AC, jeho zástupce Galliani už v Argentině dokonce dohaduje podmínky případného přestupu. Ve hře je i londýnská Chelsea, neboť agent Higuaína je blízkým přítelem ruského majitele Chelsea Abramoviče. Velký zájem je o něj také ve Francii – kromě Lyonu po něm touží i Saint-Etienne, Paris-SG či Olympique Marseille. Bez šancí není ani madridský Real, kde by mohl nahradit italského rebela Cassana. I kdyby Cassano zůstal, není přestup rodáka z Brestu vyloučený, neboť Ronaldo i van Nistelrooy už překročili "třicítku" a Raúl už od této hranice není daleko. Pro Real tedy nejvyšší čas oživit útok mladou krví.

Sám hráč se nebrání žádnému angažmá: "Jsem připravený hrát v každé zemi, v každé lize...," prohlásil jeden z nejžádanějších mladíků. Nechme se tedy překvapit, kdo nakonec v tomto mezinárodním souboji uspěje.

Autor: Michal Štěrovský

Komentáře (36)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

Jelikož, jak tu již někdo, myslím kyslík předpovídal, že uspěje většinou jen ten mladík, který se rozehraje v kvalitním klubu, kvalitní lize, která ovšem nepatří do top. To samé si myslím i já. Za prvé by nebyl pod takovým tlakem a za druhé by se nasi nemusel prát o místo. Tím pádem by získal potřebný zápasový rytmus. Já jsem pro Francii, žádná Chelsea, žádný Real, žádné Acéčko . St. Etienne či Marseille, popřípadě P St. Germain. A pak ze své přestupové stanice, jestli se ovšem osvědčí hurá do top klubu.

Reagovat
HOST*eky

presne si myslim to sami podivej se na ronaldinha kde zacinal gremio a paq psg

Reagovat
sansiro

Braida je v Jižní Americe a hledá někoho pro lednový přestupový termín. On je jedna z možností.

Jinak se taky ACM zajíma o Alexise Ruana z Getafe, kterého se už jednou neúspěšně snažili získat.

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid chce aj Slováka Hamšíka..

Reagovat
HOST*Monkey

a to si zjistil kde

Reagovat
smazaný uživatel

To písali naše noviny. Hamšík je teraz jeden z najlepších hráčov Brescie a chceli by ho viaceré slávne kluby / teda aspoň boli ho sledovať /.

Reagovat
smazaný uživatel

jj a sledovalo ho aj ACM ..by bola parada keby hral Slovak za ACM !!!

Reagovat
Marv

Pral bych mu Real nebo spis bych si ho ja pral v Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je to ale of.záložník, tak ho zase až tak nemusím...

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo, veď takého potrebujeme,nie?

Reagovat
HOST*Ondřej Hejma

co máš proti ofenzivním záložníkům, nezáleží přece kde hraje, nemusíš mít rád pouze útočníky, každý hráč má svůj post a když je na tom svém postu dobrý, tak na tom není nic takového špatného, fotbal se nehraje jen z útočníků, ale fotbal hraje 11 hráčů a každý hráč má své místo a když je na tom místu mimořádně dobrý - a za další dobrých defenzivních záložníků není nikdy dost, tak jako milionářů......

Reagovat
smazaný uživatel

ta poslední věta je docela dobrá , ale jinak kýč... plešatý chlapče

Reagovat
smazaný uživatel

Cassano, Robinho, Raúl, Reyes, aneb nejnabitější pozice v Realu, toť má odpověď

Reagovat
RMCF

Z ukázek na Youtube sem si myslel že je to spíš útočník, byly tam i nějaký góly hlavou a chladnokrevný zakončení, třeba by se v útoku chytl, ale ofensivního záložníka akutně nepotřebuje, teda pokud to nebude Kaká

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je, že nikdo z těch našich není režisér hry. Jsou to buď útočníci, nebo hráči na lajnu. Takže pokud Higu umí tvořit, tak berem, jinak to nemá smysl...

Reagovat
smazaný uživatel

Na stránkách River Plate je vyznačen v systému 4-3-3 jako pravý of. záložník, ale na soupisce je napsaný mezi útočníky a co jsem tak prohlížel jejich sestavy, tak opravdu spíš hraje v útoku...

Reagovat
smazaný uživatel

Většinou je psán jako ofenzivní záložník, tak nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak viz výše...

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluju Realu k získání Marcela. Bohužel mám takový pocit, že levýho beka potřebujeme jako sůl. A kde nic tu nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku jsem si ho proklepl na youtube a je to kluk šikovná Takovej Robinho v obraně, mezi beky prochází jako nůž máslem, je strašně rychlej, jen bude asi problém s tím vracením, ale tak to už známe od Cicinha

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem ho taky viděl a moc se mi jeho hra líbila. Bude to ale risk, v obranný činnosti fakt nic moc. Typově, jak říkáš, je to Cicinho.

Je ale mladej, takže si ho ještě můžete vychovat k obrazu svému. Snad ho ale nezazdíte.

Reagovat
HOST*Mr. Rosa

Měl by posílat Manchester United, klub s tradicí a kvalitní sestavou, kterou by mohl ještě zkvalitnit svým příchodem a zahrát si tak za jeden z nejlepších fotbalových klubů na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

manchester balí Freddyho, ne?

Reagovat
sansiro

v lednu do ACM (podle španělských médií)? Néééééé, Carlito musí zůstat!

Reagovat
smazaný uživatel

To je nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

K vaší smůle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Tavo

Zrovna před pár minutama jsem čet prohlášení Gallianiho, že u vás trenér zůstane, a tím pádem je Rijkaardův odchod nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Však taky Rijkaard bude jen jeho asistent.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ty jo, to jsem nevěděl. On ho Domenech zařadil už do Francouzské nominace? Domenech je liška mazaná

Reagovat
smazaný uživatel

Higuaín taky a poslal ho do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

né, fakt, takže bude reprezentovat argentinu?

Reagovat
smazaný uživatel

Se prý ještě rozhodne.

Reagovat
HOST*vasilo

HIGUAÍN smer inter milan .....nie real

Reagovat
HOST*peter

inter milan inter milan inter milan nie real . ac .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele