KDO BUDE MISTR? SPARTA?

13.02.2004, 15:09
Aktuality
Sparta Praha hovoří o této sezóně jako o nejtěžší. Chce vyhrát za každou cenu titul, ať to stojí co to stojí! Ale ví, že musí klopýtnout i Baník Ostrava, a proto si nesmí Sparta dovolit ztrácet body. Opora pražského týmu Karel Poborský jednoznačně vyloučil, že by se měla stát mistrem Slavia, která o titulu moc nemluví, ale jakého slávistu by to naštvalo vítězství v lize?

Sparta Praha se určitě posílila nejlépe ze všech českých týmů. Útočníky Štajnera s Rezkem, záložníka Voříška. V utkání proti Ženevě dokázal i Igor Gluščevič, že branky dávat umí. Spokojenost ve Spartě stejně není veliká, musí dohonit sedmibodovou ztrátu a dostat se před Baník Ostrava. "Během zimy se nám podařilo kádr posílit, takže naše cíle zůstávají stále stejné – získat titul, i když vím, že na Ostravu ztrácíme sedm bodů, což vypadá hrozivě. Stranou neponecháváme ani domácí pohár," říká prezident Sparty Vlastimil Košťál pro Sparta.cz.

V prvním zápase Sparty, ke kterému jede do Opavy, se může ukázat, jestli sparťanské sebevědomí je oprávněné. I Baník sehraje důležitý zápas, jede do Liberce, kde to určitě mít lehké nebude. "Hned první jarní kolo napoví, jak je to s mistrovskými ambicemi našimi i Ostravy. Oba týmy hned na úvod čekají těžké zápasy," dodal šéf Sparty.

S přípravou je spokojený i trenér Jiří Kotrba. "Jediné, co mě mrzí, je zápal plic Petráše. Poté, co po zranění nabral fyzickou kondici, tak ji v lednu zase ztratil a je téměř vyloučené, aby se v úvodní části jara na hřišti objevil," řekl pro oficiální web Sparty.

Kouč dobře ví, že si nemůže dovolit ztrácet body a musí jen čekat, kdy klopýtne Baník a Sparta tak stáhne tak sedmibodovou ztrátu. "Sedm bodů vypadá hrozivě, ale jsme optimisté. Už si nesmíme dovolit ztrácet body a zároveň musíme doufat, že se Baníku nebude dařit tolik, jako na podzim," řekl.

Začalo se zapomínat i na Slavii, která také touží po titulu, i když o něm moc nemluví. Kapitán Sparty Karel Poborský má na slávistické ambice jasný názor: "Pro Spartu to už snad ani není konkurent. Kromě kvalitních hráčů nevlastní nic. Je to klub, který na titul dosáhne tak jednou za padesát let," řekl pro deník Sport. V tuto chvíli myslí jen na jediné. "Náš cíl je jasný. Válcovat zápas za zápasem. Na podzim nám chyběl střelec, ale teď máme Jirku Štajnera," dodal.

zdroj: fotbalovenoviny.tk

Autor: Pavel Janega

Komentáře (15)

Přidat komentář
HOST*Kobra

Haha Stajner a strelec!!! Dyt ten tloustik je dost pomaly a nohy ma ohnute napoak. Nakonec to dopadne tak ze Sparta klopytne v Opave a Banik zase zazari. I kdyz to mozna nebude vitezstvi zaslouzene tak bude. A s tou Slavii mel Kaja pravdu, ti toho uz moc nenahraji Sou to vubec haluzaci ti Spartani ze se dostali dal v LM. Kdyby se tam totiz nedostali dal tak uz by bylo o titulu rozhodnuto. Ho a o kvalite Stajnera taky vypovida jeho cena. Dyt ho koupili ani ne za 8 milionu To uz podle me posilila vic Slavia nez Sparta.

Reagovat
HOST*

Fakt hodně kvalitní zamýšlení nad naší ligou:-) Rozebral si to ze všech stránek. Slavia ty posily docela potřebovala na rozdíl od Sparty. Stejně ji to nepomůže. Baník, Olomouc, Liberec i ta Sparta hraje docela pěkný fotbal. O Slavií bych to neřekl. I když může překvapit. Jo a myslím, že ten Stajner nebude až tak Špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim kde si vzal, že Sparta hraje hezký fotbal. Sparta hraje hroznej fotbal už několik let. Zato Slavia hlavně vloni předváděla krásný fotbal a letos to taky neni zas úplně špatný ( ale výsledkově je ). No doufám, že ještě Slávka titul udělá, jinak souhlasim s tim že Baník hraje pěkný fotbal a hlavně na něj chodí lidi. Liberci se letos moc nedaří a olomouc je docela překvapení.

Reagovat
PJ

Typickej fanoušek, kterej umí dobře fandit svýmu týmu a na ostatní házet špínu... Trošku jednoduchý, nemyslíš? To si eště povíme, jakej je Štajner střelec. A jen tak mimochodem - těch osm miliónů nebylo za přestup, ale za půlroční hostování, za přestup chtěl Hannover 60 miliónů...

Reagovat
smazaný uživatel

Poborský tomu prd rozumí, hlavně že ho Slavia vychovala aby potom hrál na Euru a v Manchesteru a on ji to takhle oplácí. Klubismus je dnes už opravdu výjimečně. A stadion na Letné patřil Slavii dokud ji ho komouši nesebrali a nedali Spartě a Slavia musela stavět v Edenu. Ať sparta táhne doprčic.

Reagovat
PJ

Poborskýho vychovaly Budějovice :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Já vim ale z budějek by to asi těžko dotáh do ManU.

Reagovat
PJ

Mno, do ManU se nedostal kvůli výkonům ve Slavii, ale kvůli výkonům v repre na Euru. Ale je fakt, že z Budějek by do reprezentace bylo dál než ze Slavie...

Reagovat
HOST*Kobra

Kráťa: To sem neřek a ani to tak neni. Maj nake vysledky ale nic moc. Za to Banik hraje dobre a taky efektivne. A dalsi vec Poborsky ma z casti pravdu. Slavia uz neni tim co byvala a neni podle me ani kandidatem na titul. S klubismem mas pravdu. Je to tak! Dneska uz klubismus neni a ani nemuze byt. Sme v kapitalismu, vsecko je byznys nic vic, nic min.

HOST: Mozna zas tak neni, ale nasli by se i jini utocnici. A byly by z ceske ligy a taky coz je dulezitejsi, byly by lepsi!!! . A podle me to byla blbost ze ho koupili protoze maj Rezka a Gluscevice a este k tomu Juna.

Reagovat
smazaný uživatel

Baník titul, Heinz král střelců

Reagovat
HOST*Kobra

Nápodobně taky vychvaluješ Štajnera... A řeknu ti to asi takhle. Kdyby Sparta nepostoupila tim haluzáckym gólem proti Laziu, tak si Štajner hnije v Hannoveru a cela Sparta o kus dal! Zas by se chtělo Teletubies spát a polovina hráčů kádru Sparty by muselo udělat PÁPÁ

Reagovat
exmafie

"Kdyby Sparta nepostoupila tím haluzáckým gólem......" ?????kdyby hrál v Blsanech Zidane tak nejsou poslední,na kdyby se nikde nehraje,takze kdybys byl aspon trochu normální,tak nenapíses takovou kravinu

Reagovat
PJ

Reagovat
PJ

Tim nápodobně si myslel co? Ukaž mi jediný místo, kde házim špínu na někoho jinýho!! Štajnera vychvaluju protože je dobrej. Mimochodem v Opavě byl u všech gólů. A haluzáckej gól proti Laziu? Gol samotnej byl možná trošku na náhodu, ale spravedlivej, protože kdyby předtim rozhodčí nechal výhodu tak šel Jun (nebo nevim kdo to byl) sám na bránu.

Reagovat
HOST*Kobra

Po tom zápase v Liberci tomu i docela věřím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele