KDE SKONČÍ ANDRADE?

16.02.2007, 20:08
Aktuality
Jorge Andrade patří k nejlepším a nejuznávanějším obráncům španělské La Ligy, a tak se není co divit, že se o jeho služby již delší dobu zajímá celá řada velkoklubů. Zatímco v posledních letech vyšly všechny naprázdno, letos vypadá Andadeho odchod z La Coruňi mnohem reálněji. Samotný hráč se již vyjádřil, že je čas udělat další krok ve své kariéře.

28letý Portugalec byl v lednu spojován s přestupem do Chelsea, kde se mohl po skoro pěti letech setkat s Ricardem Carvalhem, bývalým spoluhráčem z Porta. Přestup se ale nakonec neuskutečnil, Deportivo údajně odmítlo nabídko 22 milionů eur, což vrátilo do hry i ostatní zájemce v čele s Realem Madrid či Barcelonou. Trenér José Mourinho se přesto naděje na angažování svého krajana nevzdal a další útok se očekává v létě, kdy bude mít kontroverzní manažer k dispozici větší obnos peněz, než měl během zimy.

Samotný hráč se nikdy netajil tím, že by byl rád, kdyby měl Carvalha opět po svém boku, na druhou stranu preferuje zůstat ve španělské lize. To dává naděje hlavně Realu Madrid a FC Barceloně. Oba velkokluby se podle všeho chystají posílit obrannou řadu středním obráncem, nejvíce se přitom spekuluje o Alexisovi z Getafe, Garbielu Militovi z Realu Zaragoza a právě o Jorge Andradem.

Katalánský celek hráče bedlivě pozoruje již několik sezón (loni přestup údajně selhal kvůli těžkému zranění hráče), nicméně je otázkou, zda by dokázal a zda by byl vůbec ochotný nabídnout více než miliardářská Chelsea. Andrade navíc není v Barceloně první volbou, tou má být Gabriel Milito, další dlouholetý cíl Barcy.

V Realu Madrid se posila na post středního obránce zdá být samozřejmostí, nyní jde o to, kdo nakonec bude oním vyvoleným. Španělské zdroje mluví nejvíce o Alexisovi, přesto je pravděpodobné, že pokud bude možnost angažovat Andradeho, dostane Portugalec přednost. Merengues totiž počítají s odchodem Fabia Cannavara a jen stěží se dá představit, že by Bílý balet vsadil na tak mladou dvojici obránců, jakou by Ramos - Alexis byla.

Hovoří se i o zájmu z Itálie, konkrétně o celcích z Milána. Hráčovy priority jsou ovšem jinde, budoucí "vítěz" by tedy měl vzejít z trojice Chelsea, Barca a Real Madrid.

Autor: Petr Kilian / mercafutbol.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Shevchenko

Pořad mám v paměti, jak "skopal" Deca

Reagovat
HOST*-Kopy-

Nic o Valencii ?

Reagovat
Shevchenko

co o Valencii ?

Reagovat
HOST*-Kopy-

Zájem

Reagovat
smazaný uživatel

Cannavaro by odejít neměl, aspoň to ve středu tvrdil Pedja.

Andradeho bych moc chtěl a samozřejmě také Alexise. Míchel, Bravo, Mejía a Paco pryč, ale to ještě ukáže čas, asi nejde prodat hned čtyři španělské obránce zároveň.

Cicinho, Torres, Ramos, Helguera, Alexis, Andrade, Cannavaro, R.Carlos, Marcelo

Reagovat
smazaný uživatel

Cannavaro pryč Nevím, jestli je to dobrej nápad. Ale kdyby se tak stalo, tak nevystačíme s jedním novým obránce. Už letos zaskakuje Helguera, kterej bude čím dál starší... Proto jsem pro dva z kvarteta Andrade, Alexis, Mexes, Chivu

Reagovat
HOST*roman

jojo chelsea to je král všech klubů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele