Kanonýr Boyd se po konci v Rangers vrátí do Kilmarnocku

29.06.2015, 09:21
Aktuality
Už třetí štace v Kilmarnocku čeká na bývalého skotského internacionála Krise Boyda. Zkušený 31letý forvard je v tuhle chvíli volným hráčem po propuštění z Rangers FC, kde si v minulosti vybudoval pověst kanonýra, a co nevidět se znovu upíše skromnému celku, v jehož dresu dříve startoval kariéru...

Pro Krise Boyda existují dvě osudové stanice - Glasgow, konkrétně tamější Rangers, a Kilmarnock.

S prvně jmenovaným velkoklubem roku 2010 obhájil mistrovský titul a ve třech z pěti sezon v jeho dresu dosáhl na úctyhodnou hranici 20 ligových branek.

Loňský návrat na toho času již druholigový Ibrox Stadium nicméně 18násobnému skotskému reprezentantovi nevyšel.

Kris Boyd trpěl na nedostatek herního prostoru i mizernou formu a po sezoně, jež ústila v nepovedenou baráž o návrat do Premiership, byl jako jeden z 11 zaměstnanců Rangers propuštěn.

Teď to tedy někdejší fotbalista anglického Middlesbrough znovu zkusí v týmu, kde mezi lety 2000 a 2006 rozjížděl kariéru, a v jehož jménu pálil ostrými rovněž v sezoně 2013/14. Tehdy se 22 zásahy výrazně zasloužil o to, že Kilmarnock udržel nejvyšší soutěž.

Kris Boyd s Killie podepíše dvouletou smlouvu, jejíž součástí bude opce na další rok. Stane se tak již čtvrtou letošní posilou naposledy 10. celku skotské ligy. Nový manažer Gary Locke si už do kabiny stihl přivést také Scotta Robinsona, Jamieho MacDonalda a Kalluma Higginbothama.

Autor: Tomáš Daníček / sport.stv.tv

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

shooter

Reagovat
Ferguson6

Iba 18 zapasov za Škótsko? Každopádne je ho škoda, v 31 rokoch už byť na tom tak, že sa nepresadil ani v 2. lige za Rangers. S Kennym mali tem postup vystrieľať.

Tak snáď sa mu bude Kilmarnocku dariť a spokojne tam dokončí kariéru.

Reagovat
fantomas

No doufám, že to má Wiki správně, taky sem tomu moc nemoh uvěřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak Tome, on ziadnemu koucovi v repre nepasoval do koncepcie pretoze sa vacsinou pouzivala schema 4 - 4 - 1 - 1 alebo 4 - 5 - 1 s tym ze ten hrot musi byt komplexnejsi hrac. Boydy bol a je hromotlk, ktory si sam nic nevybojuje, potrebuje dostat dobru lobdu do 16-tky a tam si uz poradi. Ovsem aj to len v casoch ked bol na vyslni pretoze casto mal aj obdobia temna a tam po nom nestekol ani pes.

Najviac si rozumel s Millerom v casoch pred padom Rangers do 4.ligy, to bola naozaj parada sledovat ich spolupracu.

Druhou vecou ktora mu tiez nedlazdila cestu do repre bol fakt ze drvivu vacsinu golov strielal tzv. slabym. V Europskych poharoch strelil za Rangers len 6 golov no a proti fakin Celticu az - 1...(slovom jeden)

Reagovat
fantomas

Reagovat
zeeb

Yes..Go Killie..

Reagovat
kubys

OT: Julian Dicks asistenetem Biliće, nevím jestli někdo někdy měl šílenější rozlučku.

"In 2000 Dicks was granted a testimonial match by West Ham. On 13 August 2000 a West Ham eleven took on Spanish side Athletic Bilbao at the Boleyn Ground. The game was marred by a 17 player brawl in which West Ham player Igor Stimac was booked for a bad tackle and the West Ham captain for the day, Paolo Di Canio, slapped several Spanish players in the face. West Ham manager Harry Redknapp was ordered to remove Di Canio for the pitch to defuse the tension. Bilbao coach, Txetxu Rojo, was ordered to remove player Joseba Etxeberria for a similar reason. Bilbao won the game 2-1"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele