Juventus potvrdil roční hostování Douglase Costy z Bayernu

12.07.2017, 18:23
Aktuality
Douglas Costa se v Mnichově nebude prát o místo v sestavě s nově příchozím Jamesem Rodríguezem a dle očekávání odchází do Turína. V Juventusu bude formálně rok hostovat, za nevyjasněných podmínek se však opce na Brazilcovo vykoupení stane závaznou...

Bianconeri nejprve za hostování zaplatí šest milionů eur a potom případně doplatí dalších 40 milionů, aby si šestadvacetiletého ofenzivního záložníka uvázali nadobro. Douglas Costa mezitím bude oblékat pruhovaný dres s číslem 11 na zádech.

Oněch čtyřicet milionů eur případně Juventus bude moci splácet po dva roky a přidat možná bude muset i jeden milion navíc v závislosti na Costových výkonech.

"Byla to vážná a konstruktivní jednání s řediteli Juventusu. Všechny finanční požadavky ze strany Bayernu byly naplněny," pochvaloval si předseda bavorského celku Karl-Heinz Rummenigge.

"Chtěl bych Douglasovi poděkovat za jeho přínos. Po dvou úspěšných letech a čtyřech získaných trofejích toužil po nové výzvě," objasnil dále Rummenigge.

Douglas Costa si za Bayern odkroutil přesně padesát ligových startů a byly to i jeho dvě asistence, co pomohlo vyřadit Juventus v osmifinále Ligy mistrů 2015/16.

Autor: Tomáš Daníček / juventus.com, football-italia.net

Komentáře (481)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele