Juventus není z jiné planety, burcuje Římany De Rossi

15.09.2018, 13:53
Aktuality
Velezkušený záložník AS Řím Daniele De Rossi se v rozhovoru pro magazín Il Romanista pustil mimo jiné také do rozboru největšího kandidáta na italský titul a hegemona Serie A v posledních 7 letech Juventusu.

"Nejsou z jiné planety, i když jsou určitě silnější než zbytek Serie A," uznává De Rossi. "Z finančního hlediska si mohou dovolit investovat tolik, co žádný jiný italský klub. Na druhou stranu všechno důležité se odehrává na hřišti a stačí se podívat na zápasy, které odehráli s Chievem a Parmou. V obou měli problémy," připomněl De Rossi.

S AS Řím by sice rád dosáhl na mistrovský titul, ale ten není momentálně hlavním cílem Římanů. "Rozhodně musíme skončit v první čtyřce. To je naše úroveň. Musíme potvrdit, že jsme pravidelným účastníkem Ligy mistrů," míní záložník. "Až pak se můžeme podívat, jak na tom jsme. Když vyhrajeme všechny zápasy a dvakrát prohrajeme s Juventusem, tak jsme šest bodů mínus. Ale nemůžeme do toho jít s tím, že oni jsou z jiné planety. Musíme věřit v zázraky, jinak ztratíme motivaci," dodal kapitán mužstva, který podepsal s AS nový kontrakt, přestože se v médiích hojně spekulovalo o zájmu Interu Milán i klubů ze zámořské Major League Soccer.

"Kdybych měl opustit AS Řím kvůli jinému italskému klubu, cítil bych se jako zrádce. Ale Ameriku bych si rád vyzkoušel, ať už jako hráč, nebo jako turista o prázdninách," prozradil De Rossi, který už se na konec v Římě pomalu připravuje.

"Je jasné, že jednou ten ten přijde. Když se loučil Francesco Totti, tak jsem si říkal, že dříve nebo později mě čeká to samé. Bylo to pro něj hodně těžké. Byla tam spousta emocí. I pro nás bylo složité vyrovnat se s tím, že najednou už s námi nebude v šatně," zavzpomínal De Rossi, který v Římě strávil celou kariéru a je i oddaným fanouškem AS.

"Dokonce jsem chtěl syna pojmenovat po Agostino de Bartolomeiovi (klubové legendě), ale vybíral jsem jméno pro dceru, takže teď byla na řadě manželka. A Agostino De Rossi, to už by asi vážně bylo trochu moc," usmál se otec malého Noaha.

AS Řím čeká o víkendu další zápas proti Chievu a pokud chce pomýšlet na nejvyšší příčky, musí zvítězit. Jestli k tomu pomůže i De Rossi zatím není jisté, protože přes reprezentační přestávku laboroval s drobným zraněním.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na středu musí být zdráv.

Jinak letos zatím jediný, kdo nechává na hřišti duši, i když pro požadavky EDF bude více vyhovovat Nzonzi, který se nebojí posílat míče dopředu na mezzali.

Grande Dani, pro mě na jednom levelu s Frantou a dalšími z minulosti.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Largo

Reagovat
rezba

jednoznačně

Reagovat
Francesco Totti AS

zitra citim pruser

Reagovat
smazaný uživatel

To bude tím, že proti vám nastoupí král.

Reagovat
Emmett Brown

Giaccherini?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, hádej dál.

Reagovat
Emmett Brown

Tak to musí byť Hetemaj

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, přečetl jsem si jen titulek

Reagovat
Emmett Brown

myslel som si

Reagovat
Largo

Reagovat
Frantszek

Reagovat
smazaný uživatel

MightySorrentino bude pokořen, my nesmíme dostat gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda a srdcař pravý Říman

Reagovat
Frantszek

tak tak....a následovat snad bude Florenzi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele