Jsem nejlepší, hlásí Mourinho. Tak ať se činí

04.10.2015, 12:50
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Čtyřicet let Chelsea takovou krizi nezažila. Po osmi kolech má obhájce titulu osm bodů a v Premier League se potácí na šestnáctém místě. Naposledy londýnský klub na Stamford Bridge zostudil Southampton a to, co mohlo ještě před měsícem vypadat jen jako špatný vstup do sezony, se na začátku října přetavilo v krizi obřích rozměrů.

Chelsea přitom včera večer nezačala úplně špatně. Po úžasném trestném kopu Williana vedla 1:0, jenže Southamptonu se ještě do poločasu podařilo srovnat, a pak - jako už tolikrát v letošní sezoně - srazily na kolena loňského šampiona zásadní individuální chyby. Saints nakonec vyhráli 3:1 a v očích fanoušků, hráčů i manažera Chelsea byla vidět bezmoc.

José Mourinho sice v televizním rozhovoru krátce po utkání znovu zkritizoval rozhodčí, kteří prý jeho týmu upřeli za stavu 1:1 jasnou penaltu po zákroku brankáře Stekelenburga na Falcaa, ale to hlavní sdělení přišlo až na pozápasové tiskové konferenci.

Pro Chelsea neexistuje lepší manažer
Na ní portugalský stratég přišel s takovým sebevědomím, jako by snad žádnou krizí ani neprocházel. "Chtěl bych to říct jasně. Zaprvé, neutíkám. Zadruhé, pokud mě chce klub vyhodit, bude mě muset vyhodit, protože já od svých zodpovědností nebo týmu neutíkám," hlásil Mourinho.

"Zatřetí, a tohle je, si myslím, ještě důležitější než první dva body, se jedná o klíčkový okamžik v historii klubu. Víte proč? Protože pokud mě vyhodí, vyhodí nejlepšího manažera, jakého kdy tento klub měl," neskrýval své sebevědomí Mourinho i přesto, že jeho tým aktuálně ztrácí na čelo tabulky 10 bodů a obhájit titul se zdá být prakticky nemožné.

"Jsem více než přesvědčený, že skončíme v první čtyřce," uvedl 52letý Portugalec, podle kterého by takové umístění vzhledem k současné špatné situaci bylo v pořádku. Podle Mourinha bude Chelsea mezi nejlepšími čtyřmi možná už v prosinci, nejpozději pak v únoru. Z historického hlediska se však zatím žádnému klubu, který měl po osmi kolech osm bodů, nepodařilo v Premier League skončit lépe než na pátém místě.

Špatné výsledky a výkony jdou sice jednoznačně za Mourinhem, který za ně má jako manažer zodpovědnost, jenže příčiny rozsáhlé krize je třeba hledat také jinde. A vedle hlazení svého ega je Mourinho včera dokázal poměrně přesně pojmenovat.

Vinni jsou všichni
"Jsou tu hráči, kteří po individuální stránce hrají opravdu, opravdu špatně. Je jasné, že jsme trestáni za příliš mnoho individuálních chyb. Přebírám svou zodpovědnost. Hráči by měli převzít tu svou. V klubu jsou pak další lidé, kteří by také měli převzít vlastní zodpovědnost a držet pohromadě. To je to, co chci," prohlásil po další prohře Portugalec a v pár větách vystihl vše podstatné.

Pouze předposlední Sunderland letos inkasoval víckrát než Chelsea. Sedmnáct obdržených ligových branek rozhodně nejde na vrub jen brankářům. Asmir Begović, zaskakující za zraněnou jedničku Courtoise, bývá obvykle jedním z mála, kteří snesou přísnější měřítka. Chelsea sráží - Mourinhem zmiňované - obrovské individuální chyby, na Stamford Bridge v předchozích letech prakticky nevídané.

Obrana, devíza většiny Mourinhových výběrů, je v troskách. Kapitán John Terry tráví víc času na lavičce než na hřišti, Branislav Ivanović se z loňské kategorie nejlepšího pravého beka ligy dostal naopak až na úplně opačný konec a je s podivem, že přes své tragické výkony ještě stále hraje. Gary Cahill na stoperu propadá zápas co zápas a mladíček Kurt Zouma všechno sám nezachrání. Jakžtakž se ještě drží César Azpilicueta, ale na skálopevnou obranu jsou potřeba čtyři.

Podobné to je i v záloze. Fàbregas, Matić, Hazard - loni na svých pozicích jedni z nejlepších v lize, letos jen slabé odvary. Právě k nim (ale prakticky i všem ostatním) míří Mourinhova slova o převzetí zodpovědnosti nejen ním, ale také hráči. Nakonec i jeho zmínka o vedení není jen plácáním kolem sebe. Mourinho ví, že on bude prvním mužem na odstřel, pokud se Chelsea nezvedne, ale ani ve vedení klubu nemohou mít svědomí čisté.

Jen díky několika letním přehmatům a selháním na přestupovém poli zápas co zápas hrají ti stejní, kteří by často zasloužili nejen odpočinek mezi náhradníky, ale také odevzdat svou týdenní gáži. José Mourinho zkrátka nemá kam sáhnout. V posledních týdnech - až na jedinou výjimku - definitivně zbořil představy o tzv. "nedotknutelných", kdy posadil kapitána Terryho nebo hvězdného Hazarda, aby pak ale zase všechny o týden později použil znovu.

Byla to Mourinhova volba, že odehraje sezonu s užším kádrem. Loni to fungovalo a dokonce přineslo mistrovský titul, jenže když přijde krize, a ještě k tomu takových rozměrů, je to problém. Před rokem zvládla Chelsea přestupové léto skvěle, nakoupeno měla prakticky ještě před startem přípravy. Letos ale zaspala a nyní se ukazuje, že pozdní honba za stoperem (v podobě Stonese) a záložníkem (v podobě Pogby) byla maximálně opodstatněná. Právě na těchto pozicích tlačí Blues bota. Jenže lanaření nebylo úspěšné a právě to jde na vrub vedení.

Nyní je opravdu ten správný moment, aby si všichni uvědomili své chyby, semkli se a pokusili se vrátit na vítěznou vlnu. Více než vhod přichází dvoutýdenní reprezentační pauza, kdy může Mourinho se svou družinou analyzovat, analyzovat a analyzovat, a za čtrnáct dní proti Aston Ville ukázat, že společně dokáží krizi překonat. Nic jiného než tři body nebude přicházet v úvahu.

Trenér na dva roky, nebo celou dekádu?
"Pokud nás někdo dokáže z téhle díry vyhrabat, bude to José Mourinho," podpořil svého kouče po utkání značně skleslý John Terry. A má pravdu - co si Mourinho navařil, má také sníst. Sám Portugalec to má v plánu a pokud na světě, minimálně pro Blues, není lepší manažer, než je on sám, pak by to pro něj neměl být žádný problém.

Je však otázka, zda to nejsou jen silná slova a je skutečně v Mourinhových schopnostech nepříznivou situaci zvrátit. Právě teď má sebevědomý Portugalec tu nejlepší možnost ukázat, že to není jen trenér na dvě sezony. Podle svých slov přišel do Chelsea třeba na deset let, byť ve většině jeho předchozích angažmá se ukázalo, že úspěšně tým vést víc než dvě tři sezony nedokáže. Ostatně to byl případ i jeho první štace v západním Londýně.

Osm manažerů se od jeho neslavného konce v roce 2007 vystřídalo na lavičce Chelsea. Velká fluktuace neprospívala ničemu a nikomu. Od příchodu mecenáše Romana Abramoviče se neustále volá po stabilitě, která se rozhodně nezasévá tak, že po osmi kolech a loni získaných dvou trofejích klub vyhodí manažera, který je v očích obou stran pravděpodobně tím nejlepším možným.

Problém ovšem je, že Mourinho (ať už za to může jen on sám nebo je to spoluvina vedení) pouze sklízí to, co zasel. Dělá spoustu takticky špatných rozhodnutí, což nebývalo zvykem, nereaguje tak pružně na aktuální situace jako dřív, na tiskovkách často jen bezhlavě mlátí kolem sebe a vypadá, jako že neví, co si počít. Už v loňské jinak úspěšné sezoně byly náznaky, že Mourinho není typ manažera-budovatele, který by dokázal položit základy třeba pro úspěšnou desetiletku.

Když byl z Chelsea odejit poprvé, srazila mu vaz domácí remíza v Lize mistrů s Rosenborgem. Tehdy měli Blues v lize po šesti zápasech 11 bodů. Situace tedy nebyla tak kritická, přesto byl vstup do sezony nepovedený a Mourinho nakonec skončil i kvůli neshodám s majitelem Abramovičem. Dnes je situace zřejmě trochu jiná. Vztahy ruského oligarchy s Mourinhem jsou dle všeho dobré, ale další špatné výsledky by to mohly rychle změnit. Do médií navíc začínají stále intenzivněji pronikat informace o neshodách v kabině.

Během následujících čtrnácti dnů tak má před sebou José Mourinho pořádné penzum práce. Výsledek musí být jediný: tři body proti Aston Ville. Dál se zatím Chelsea koukat nemůže. V současném rozpoložení je třeba jít zápas od zápasu. Pokud Mourinho na Stamford Bridge aktuálně ještě horší tým, než je ten jeho, porazit nedokáže, jeho předčasný konec na lavičce Chelsea by mohly začít diskutovat nejen média, ale také vedení klubu.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (441)

Přidat komentář
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadi Chelsea, buduci rok uz titul vyhrate Druhy bude Reading, treti Ipswich a stvrty Brighton

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ritchie

že by reading ipswich a brighton postoupili do PL ? uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Viděls obrázek na soccer meme nebo troll footballu..gratulace

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

aby si sa nepokakal

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Až na tu Chelsea by to mohlo souhlasit

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi trener jakej kdy byl.. a tezko ho jeste nekdo nekdy prekona

Reagovat
smazaný uživatel

špatný trolling

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čím si to označení zasloužil?

Reagovat
smazaný uživatel

uz sem to tady nekolikrat vysvetloval a ted na to nemam bohuzel cas, najdes to v tom vyhledavaci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se vyjadřuj k tématu a nezasírej diskuzi výkřiky do tmy.

Reagovat
CHONG

Vždyť se vyjádřil k tématu.

Reagovat
smazaný uživatel

je to troll prostě

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak to fakt ne

Reagovat
Manik...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Mekgajvr

Souhasím, doufám že u nás zůstane ještě dlouho.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
bayern987

Reagovat
CHONG

Mou bohužel těžce nezvládá a chová se jak šašek, ale když vidím ten nadpis, tak začínám chápat, proč mají Češi takovou zálibu v deníku Blesk.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bulvár je nejčtenější na celém světě.

Reagovat
Talker

Počkej, vždyť tohle Mourinho regulérně řekl...

Reagovat
Hokaido

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

No, řekl to krapet méně arogantně.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Namyšlenost mu nechybí, bohužel když nějaký tým začne hrát trochu defenzivněji tak si s tím Chelsea neumí poradit a remízu 0:0 nejde udělat když máte v obraně Ivanoviče nebo Cahilla..

Reagovat
juveforever

Boli časy keď bol najlepší. tak 5 rokov dozadu ešte

Reagovat
smazaný uživatel

pořád je, když skončil Ferguson tak naopak už není ani pochyb

Reagovat
juveforever

Guardiola je podla mňa lepší

Reagovat
celeb

vsak je to aj vidiet

Reagovat
smazaný uživatel

A zůstává jasným faktem, že Terry a spol. předvádí v obranné činnosti ve většině zápasů dokonalou práci, která stojí za uznání stejně jako ofenzivní show Messiho, Eto’a, Xaviho či Iniesty v letech 2008 až 2011.

Chyba mi defenzivna dominancia

Reagovat
smazaný uživatel

Možno to teraz bude ofenzívna dominancia :-)

Reagovat
smazaný uživatel

to uz je teraz, ale súperova

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Od svojej zodpovednosti neuteka? V Reale sa poslednu sezonu zachoval ako clovek, ktory chce, aby ho vyrazili a robil vsetko preto. Ci s mediami, ci s kadrom, ci svojimi rozhodnutiami.

Mal by sa Chelsea drzat ako hovno koseli, pretoze jediny klub, ktory prichadza v uvahu podla jeho prestav je podla mna PSG a tam s trenerom nemaju problem. Dalsia cesta uz vedie iba za peniazmi do Kataru/Ameriky alebo k repre...lenze jemu neda ta Liga Majstrov spavat

Reagovat
CHONG

Já si myslím, že po případném odchodu / vyhazovu z Chelsea by o nabídky nouzi neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Kam by reálně mohl jít?

Reagovat
smazaný uživatel

Real či Arsenal

Reagovat
El Fáňos

Arsenal asi těžko a znovu Real? myslim, že ho maj docela dost

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Podle by po něm skočilo třeba City.

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

V současné situaci? Těžko.

Reagovat
CHONG

Pokud neudělá Pelle letos žádný úspěch a Mou se po sezóně popakuje z Chelsea, tak to podle mě nabude celkem reálných rozměrů.

Reagovat
Ed_Hazard

Prečo nie, mne to pripadá tiež ako jedena z mála možných alternatív..

Reagovat
celeb

nemyslim, za 1. - su najvacsim favoritom na vitazstvo v lige, za 2. - keby chceli vyhodit trenera po neuspesnej sezone, tak tam Pelle uz nie je a za 3. - keby sa aj rozhodli menit trenera po skonceni sezony, bude k dispozicii Carlo, Klopp a asi aj Guardiola + Brandon s Raffom.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejreálnější mi přijde Inter, pokud tuhle sezónu skončí v top 4(což vypadá zatím hodně reálně). Fanoušci ho tam milují, on ten klub miluje, není co řešit.. Ale snad nikdo nemůže věřit, že by ho nikdo v Evropě nechtěl...

Reagovat
Jardin

Nejde o to, že ho nikdo chtít nebude. Ale spíš, že je všude plno anebo ten daný klub nesplňuje nároky pro Žuzého.

Reagovat
celeb

Ak Mancini dotiahne Inter do LM, tak ho snad nevyhodia.

Reagovat
drussbarb

Přál bych mu Turecko, tam by pasoval skoro stejně jako do Chelsea

Reagovat
madridcan

Mas pravdu. Druha vec je ta, ze si po uspechu v Porte hlada kluby, kde je sanca na uspech s prisunom financnych prostriedkov. Titul, Liga Majstrov to proste musi byt

Reagovat
smazaný uživatel

Ak ho vyhodia tak zoberie nejaku repre, napriklad Braziliu, Portugalsko, Anglicko.

Reagovat
smazaný uživatel

Však ju aj vyhrá na konci tejto sezóny.

Reagovat
mojmira

ještě aby se opakovala Mnichovská tragédie 2012 ...

Reagovat
CHONG

Té tragédii Chelsea v semifinále a ve finále naštěstí zabránila

Reagovat
icka

Reagovat
valloire

Reagovat
kvasha16

Reagovat
raduinho

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cechino

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Emqick

Reagovat
madridcan

Nepride mi realne, aby ho Bayern vymenil za Guardiolu...

Reagovat
smazaný uživatel

vobec

Reagovat
madridcan

vdaka do Mnichova

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Podle mě v současné době nastalo takové vakuum, kdy se o žádném z aktivních trenérů nedá s čistým svědomím prohlásit, že je trenérem špičkovým.

Reagovat
guzman

Kkt je to ,když se vrátil tak sem byl šťastný ,ale teď mě neskutečně sere ,nejen kvůli výsledkům,ale hlavně za ty jeho ego prohlášení . A je to čím dál horší

Reagovat
smazaný uživatel

A co na tom není pravda?

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho dokázal s naprosto průměrným kádrem, který má Cheslea, vyhrát minulou sezonu Premier league. Jen blázen si moh myslet, že se z toho stane pravidlo. Ani špičkový trenér nedokáže dělat zázraky každý rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja ted uprimne nevim jestli to myslis vazne nebo si delas prdel.. musis tam dodat smajlika kdyz rikas takovej vtip :D

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

vrat se do Realu, prosim!

Reagovat
smazaný uživatel

Neee chci Real jeste nekdy videt aspon v EL

Reagovat
drussbarb

Tam ne, španělskou ligu už pošpinil dost.

Reagovat
Miguel19

Od začátku sezony plná huba keců. Kope kolem sebe, furt jenom brečí. Je až neuvěřitelné, že i po včerejšku, kdy sudí byl jasně na naší straně, si na něj bude stěžovat.

Když vypadne, vadit mi to ani trochu nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepšího trenéra Chelsea nesežene.

Reagovat
NuFc23

Je to pan trener

Reagovat
CHONG

Upřímně řečeno, pokud Rafa letos vyhoří, tak by mě ani moc nepřekvapilo, kdyby ho Pérez znovu oslovil.

Reagovat
One-Real

Tak to radši ať podržíme poslušnýho tučňáka, Mou se mi v průběhu poslední sezóny a po tom konci šíleně zprotivil.

Reagovat
CHONG

Já to spíš myslím tak, že jsem měl pocit, že Pérez je z něj celkem posraný, on si ani přes tu třetí sezónu, kde se zesralo, co mohlo, odchod Moua moc nepřál, takže bych se ani moc nedivil tomu, kdyby ho oslovil znovu.

Reagovat
Hokaido

v Realu za sebou pálil mosty, né?

Reagovat
smazaný uživatel

tak na půl. S vedením ty vztahy nikdy nebyly zrovna nejrůžovější, ale dokázali vyjít, on by se tam možná udržel, ale chtěl sám jít, protože ztratil celou kabinu.

Reagovat
CHONG

Pérez z něho byl hotový, sezóna, kdy se nic nevyhrálo, hráči ani fanoušci za Mouem nestáli a přesto vlastně Mou odešel na vlastní žádost, když to srovnáš s Carletem za kterým stáli všichni a přesto ho Pérez nelítostně vymázl...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tam toho tehdy bylo více, dost prosakovalo to, že jediní dva hráči, se kterýma neměl Mourinho problém tu třetí sezónu byl Varane a Alonso, zbytek byl problémový a hráči jako Ramos nebo Ronaldo prý odmítli hrát další sezónu pod Mourinhem, což se jim fakt nedivím.

Pérez je kapitola sama o sobě, ale čím dál tím více si myslím, že to vyhození Carla nebyl špatný krok.

Reagovat
CHONG

Carletto měl určitě své chyby, ale špatný krok to podle mě byl jednoznačně, stáli za ním hráči i fanoušci, udělal La Décimu, zasloužil si rozhodně šanci, mně je to prostě proti srsti vyhodit trenéra po jedné nepovedené sezóně, ještě bych to dokázal pochopit, kdyby to bylo jako u Pelleho, kterého vystřídal v ten okamžik nejlepší trenér na světě, ale vyhodit Carletta a najmout Rafu, jehož kariéra byla v ten moment mírně řečeno na sestupu a odůvodňovat to novým impulzem, to může dávat smysl snad fakt jenom Pérezovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to, že najmuli Rafu je věc druhá. Za to vyhození si mohl z velké části Carlo sám, nerotoval, Kroos řekl několikrát sám, že nemůže a stejně hrál pořád 90 minut i za stavu 5:0, Modrič přišel po měsičním zranění, první co udělal Ancelotti, že ho narval do 5 zápasů za sebou na 90 minut a odjebal se do konce sezóny, i když Illara byl tragikomik tak si nemůžu pomoct, ale nikdy mu po Dortmundu nedal šanci a zajebal ho na lavku. To samé s Lucasem Silvou, to byl jeho přestup a jediné co dělal je to, že seděl na lavce. S Casemirem byl bůhvíproč nespokojený a kdyby nebylo vedení tak je ještě doteď v Portu.

Navíc jeho zápasy proti top týmům v La lize byla jedna velká tragédie, na tu skoro manitu co jsme dotali na Caldéronu do konce života fakt nezapomenu, to bylo na stejné úrovni jak dostal Mourinho od Guardioly 5:0 doma

Možná se mu měla dát šance, ale v jistém smyslu je prostě chápu a souhlasím proč měl odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Tak ta Carlettova rotace byl průser, to je jasné, ale v té záloze prostě neměl takové možnosti, jak má teď Rafa, Case a Mateo jsou úplně jinde než Illara a Lucas (i když je pravda, že proti nějakým tragédům je tam Carletto poslat mohl). Každopádně si stojím za tím, že vzhledem k tomu, co Carletto u nás dokázal, jak ten tým stmelil po Mouovi a jakou měl podporu u hráčů i fanoušků, tak měl dostat šanci, navíc když žádný lepší trenér k dispozici prostě nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Illarru si tu kidal a kidal a zrazu otocka o 360 stupnov . Casemiro ten 1 rok v Porte potreboval tak isto ako aj Morata Juve . Tak isto to potrebuje Jese .

Nehovoriac ze Ancelotti Ilarru nechcel v lete mal ist hostovat . Mohol Ancelotti za to co urobil Xabi ? Nemohol zohnat nahradu pred deadlinom na Xabiho urovni je nemozne . A v zime nic lepsie ako Lucas Silva nebolo dostupne . To ze hral horsie ako Illarra za to tiez nemohol .

A ta manita na Calderone neboj za par hodin bude repete

Reagovat
celeb

Bezchybny trener neexistuje. Lucho spravil v sezone kopec obrovskych chyb, co nas stali body a vyhral trebble. Ty tu nadavas na Carla, dat vsak o 1 gol viac Juve a bolo by to o niecom inom, pripadne koniec ligy s Valenciou .

Ako jasne, na tu rotaciu sme upozornovali viaceri z LaLigy a nastastie sa vam nevyplatila, ale Carlo zas robil skoro vsetko ostatne perfektne a nezabudaj na vasu rekordny vitaznu snuru! Ako moze sa stat vsetko, motyka vystreli a vyhrate ligu aj LM, ale momentalne som presvedceny, ze vyhadzov Carla bola obrovska chyba, a nie len koli strate vynimocneho trenera! Zaroven sa Perez predbehol Abramovice v povesti najvacsieho rotatora trenerov v top fotbale. Tato vasa povest moze byt jazyckom na vahach pri zvazovani vasej ponuky inymi trenermi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pak byly ty spekulace, ze ten vztah mezi Perezem a Carlettem nalomil Bale, ne? A logicky to dava smysl, protoze by ho s tou vykonnosti proste stavel jenom silenec a pak kvuli tomu prohraval zapasy. Loni bez neho ta statistika byla jasna - z 11 zapasu (mezi nema Barcelona, Atletico, Liverpool, Celta venku) 11 vyher se skorem 41:5. Jakej profesionalni trener si toho neumi nevsimnout? Celou tu statistiku proti silnym bych vubec nebral vazne. Jinak Kroose a Modrice odjebal, to souhlas, a Casemira, Chicharita a Moratu uplne zbytecne ignoroval, taky mu to Alvaro pekne vratil.

Jinak Carlovo 4-4-2 byl nejlepsi, nejatraktivnejsi a nejdominantnejsi Real za poslednich x let. Fotbal byl pod nim maximalne koukatelnej a nezazils pod nim taktiku vyhlasenych taktiku Mourinha nebo Rafy - pres polocas branit vedeni o gol. Kabina ho mela rada a chovani jeho i hracu bylo az na par vyjimek ukazkovy. To je proste jasny prevladani plusu nad minusema. Kdyby nebyl Perez kokot a nemusel mit za kazdou cenu all star sestavy preplacenych pokemonu, tak by toho Carlo dokazal jeste vic.

Reagovat
smazaný uživatel

Volim kvalitu, volim Guardiolu

Reagovat
madridcan

Takze nieco na styl, ako ked si Slovaci zvolili Fica vravis...

Reagovat
smazaný uživatel

skôr pod heslom, myslím náhodne, jazdím závodne...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim narodne, jazdim zavodne, strielam nahodne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Obávám se, že současné problémy by nový trenér nevyřešil. Ten hráčský materiál je špatný, z mnoha pohledů. Jak to bude řešit Mourinho, to jsem nesmírně zvědav.

Reagovat
One-Real

Tady je minimálně půlka viny na Mourinhovi, dyť ten kádr loni drancoval zbytek ligy, ti hráči jen tak nezapomenou hrát fotbal. Kvalita v tom kádru je furt stejná, ti hráči to musí mít v hlavě a to už jde právě za trenérem.

Reagovat
terry

Ano, já to vím. Špatným hráčským materiálem jsem myslel především tragicky úzký kádr. Samozřejmě že není možné, aby byl loni Hazard nejlepší hráč ligy a letos neměl ani na základ ve třetí lize.

Reagovat
El Fáňos

Reagovat
El Fáňos

Reagovat
smazaný uživatel

Zas tak spatny nie je...

Reagovat
terry

Špatně jsem to napsal. Myslel jsem to hlavně z hlediska šíře kádru. Když loni udělal titul, samozřejmě že být špatný nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Loni se vám sešlo všechno ideálně. Prakticky žádné zranění, forma hráčů a na jaře pár šťastně urvaných důležitých zápasů. Nemůžete čekat že se to dá zopakovat a jestli s tím Mourinho počítal, tak je naivní a nebo podlehl iluzi o vlastní dokonalosti. Přitom nebylo tak těžké aby se proti krizi pojistil. Stačilo neprodávat hráče které nemá rád, stáhnout někoho z těch přehršle hostování a nerozjebat si fungující lékařský tým. Pak by i přes krizi nespadl takhle hluboko.

Reagovat
terry

Samozřejmě, já ti tohle klidně podepíšu

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Liquid

Vy su fakt myslíte, že odchod jedné doktorky může rozjebat celej tým ?? Ta forma není optimální od začátku sezóny, asi jsme udělali stejnou chybu jako loni City kdy si taky mysleli, že po jasným titulu není třeba kádr posílit.

Reagovat
Hokaido

Je to určitě jeden z důvodů, který vytváří okolo týmu negativní atmosféru. Když se pak podobný problémy sečtou, může z toho být tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, vy jste udělali stejnou chybu jako City po svém prvním titulu, kdy si mysleli že dokážou zopakovat excelentní sezónu.

Reagovat
Talker

Rozhodně to té atmosféře nepomůže...

Reagovat
Milan.B

nevadi, ked ho vyrazia pojde do klubu svojho srda, interu

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě nejvíc hype trenér, co existuje. Navíc žije těžce z minulosti. Vyhrál jednou senzačně s Portem LM, pak ji náhodou vybetonoval s Interem podruhé a dělá se z něj bůh. Přitom v Realu to byla tragédie a druhá štace v Chelsea je taky.

Joo dokáže s dobrým týmem vyhrát jednou za 3 roky titul, to mu neberu. Ale jeho kouzlo je dávno pryč.

Ten tým mu možná rok dva žere ty jeho žvásty, ale pak stejně pochopí, jaký je to hňup a jsou rádi, že se ho zbaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty mas nejaky bacil na mozku poslys

Reagovat
smazaný uživatel

náhoda je že taková blbá spermie jako seš ty, byla nejrychlejší

Reagovat
El Fáňos

fakt se tim bavim je čarodějka zaklela

Reagovat
smazaný uživatel

Mou -> Real

Rafa -> Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

Si se zblaznil ne? Mourinha v Realu bych uz v zibote nechtel

Reagovat
stas87

Je naozaj nutne pri kazdej prehre cukotky ci pri nejakom probleme o tom pisat?

Reagovat
terry

Novináři no. Hrůza.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Chelsea na seba ťahá najviac pozornosti. Podľa mňa logické. Navyše je tu najhoršia kríza za 30-40 rokov.

Reagovat
Counter

Tohle jsou typy článků o Chelsea, které mi ani nevadí, takže jo

Reagovat
fantomas

Stokrat lepsi takova aktualita s nazorem nez genericka aktualita od CTK (na kterou by jinak beztak doslo).

Reagovat
smazaný uživatel

Je problém to ignorovat a nereagovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea odstartovala nejhůře za 37 let

Mourinho - kazisvet.

Reagovat
Mervin

on si po včerejšku fakt stěžoval na rozhodčího? kvůli čemu? že zabránil ještě většímu ztrapnění tohohle exota?

Reagovat
Mastný Chobot

je to ultra šašo, no

Reagovat
madridcan

je to napisane v clanku

Reagovat
Counter

On si nestěžoval jen na rozhodčího, on si stěžoval na rozhodčí a zaujatost médií obecně. V podstatě řekl, že rozhodčí se bojí cokoli písknout ve prospěch CFC, protože na Sky by to potom zpochybňovali...

Reagovat
Liquid

tak včera to podle mě udělal schválně už, protože o tom faulu Ivanoviče musel vědět, on se snaží vytvářet tlak na sudí po vzoru Fergusona, tomu ale šli na ruku, Mourinhovi nikoliv

Reagovat
smazaný uživatel

Chtel odpiskat faul na falcaa ktery ale jasne simuloval a dostal za to i zlutou

Reagovat
Hokaido

Včera mě Mou nasral s tím Matičem. Ivanovič hraje hrůzostrašně a nevyndá ho za dva měsíce, včera hořel v podstatě od první do poslední minuty, ale na hřišti zůstal. Kdežto z Matiče si udělal vyloženě obětního beránka. Dle mě tohle bylo čistě emotivní a strašně neprofesionální rozhodnutí, na tohle u něj opravdu nejsem zvyklej.

Reagovat
terry

Prohlásil, že to udělal proto, že potřeboval nasadit Rémyho a nechtěl stahovat Oscara. Nemělo by to být považováno za ponižující.

Reagovat
Hokaido

To mu nevěřím, Matič nebyl jedinej hráč, kterýho mohl stáhnout a přesto to udělal.

Reagovat
icemike

tak měl stáhnout Ivana a hrát na 3 vzadu plus Matič, ne dávat dolu čerstvého hráče

Reagovat
Mimalu

mohl stáhnout Fabregase, ta jeho minutáž taky absolutně neodpovídá výkonnosti

Reagovat
Hokaido

z FB: Alan Shearer: "Myslím, že Chelsea má v kabině vážné problémy. Všechny základní kameny Josého Mourinha z loňské sezóny se rozpadají. Všichni jeho hráči podávají nedostatečné výkony i přesto, že se je snažil kritizovat v médiích. Jeho hráči ho neposlouchají. O poločase poslal na hřiště Matiče a o 25 minut později ho vystřídal. Tím všem hráčům říká 'Já jsem boss, vy si se mnou nebudete zahrávat a pokud ano, pak vás veřejně ponížím.' Nyní má v Chelsea opravdu velké problémy, zejména v kabině."

Takhle přesně to vidím já. Ted to fakt vidím strašně černě a pokud zůstane, myslím, že se bude opakovat situace z Realu, kde postupně rozložil kabinu svou nemístnou a pravděpdobně neoprávněnou kritikou. Snad se mýlím.

Reagovat
kvasha16

neopravnenou co?

Reagovat
Hokaido

narážím na to vynášení informací z kabiny. Pokud má trenér podezření, musí to řešit v tichosti a bez médií, pak klidně vyřadit hráče z týmu. Rozhodně né tím, že bude prohlašovat, že má v kabině krysu.

Reagovat
Spasitel

Do konca roka by som mu nechal šancu potom Hiddink či Ancelotti

Reagovat
smazaný uživatel

Ancelotti ten sa vám po tom vyhadzove na to može akurát tak vykadit.

Reagovat
Talker

Tak momentálně by byl lepší možná i Franta Straka... Mourinho je fakt mimo a nezvládá to. Volá po penaltě za Falcaovu simulaci, ale bez komentáře nechá, že soupeř měl kopat hned 2 mnohem jasnější pencle.

Nevěřím, že by to Mourinho mohl ještě nějak zvrátit. Tohle bude krize, která se potáhne herně minimálně ještě pár měsíců. Je otázka, jestli se to spraví alespoň výsledkově, aby alespon stoupal výrazněji tabulkou a snižoval ztrátu na LM.

Reagovat
drussbarb

Letos mě Mou hodně baví, on opravdu není budovatel a jeho tiskovky jsou opravdu ubohé

Reagovat
icemike

nezvládá...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je, tak co ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

tak hlavně toto není problém této sezony, ale celého kalendářního roku. Bylo alibistické se vymlouvat na jaře na svázanost kvůli vedení v tabulce, Chelsea hraje tužku a letos vyhrálo jen se štěstím, které na podzim už došlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt skvělýho loňskýho podzimu, žádnej titul by se neslavil. Jaro bylo už tragický, haluz výhry o gol po průměrnejch výkonech přesně tak jak to Chelsea hraje běžně

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že nám a Wengerovi furt říká, že jen brečíme

to je takovej šašek

doufám, že vydrží v Chelsea ještě dlouho, dělá nám radost

Reagovat
Feind

hrozne dresy

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Feind

mel by se hlavne konecne zklidnit a prestat delat takovy rozruch okolo sebe. a chelsea by si ho potom mela nechat, porad je to jeden z nejlepsich treneru na svete a urcite ma na to je zase zvednout

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Riviera Kid

Jako bych to někde viděl

Reagovat
Pipo123

Já vám neviem, videl som posledné dva zápasy Chelsea a to vôbec nie je o trénerovi, Čo má Jose zmeniť ? Ved to čo predvádza obrana Chelsea je na kriminál, hlavne Ivanovič, vo svojom veku byť tak pozične mimo to som ešte nevidel, ak vymení obranu tak to pôjde, celé to stojí na obrane a tak to bolo vždy pri každom klube ktorý Jose trenoval

Reagovat
oli9

Reagovat
madridcan

Autor obhajuje, ze je Mourinho aktualne jasnou volbou, ale pamatam si velmi dobre ako plakal, ked vyrazili Carla, ktory je aktualne volny

Reagovat
terry

Je jasnou volbou v této situaci, pochopitelně. Já ho zpátky nikdy nechtěl.

Reagovat
madridcan

V tejto situacii? Co skurvil, to nikdy nenapravil...nikde

Reagovat
Talker

Reagovat
Jardin

https://www.youtube.com/watch?v=T2_l_cjtIRc

pěkně rozčílenej. A 1:05

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi neni, jen nejvic kafrá

Reagovat
smazaný uživatel

je to vytržený z kontextu hňupe

Reagovat
Grahf

Fans chelsea si musia uvedomiť, že pod abramovičom sa nikdy nič budovať nebude a je jedno, kolko sa o tom bude rozprávať. Každý trener, ktorý nebude mať okamžité výsledky, poletí (josé je výnimka kvôli svojej reputácii), to isté sa týka hráčov, odíde terry a bude to klub bez srdciarov a odchovancov. Hráči, ktorí nebudú podávať okamžité výkony, tak budú predaní a miesto nich príde náhrada s rovankou životnosťou. Celý tento paklub je len obyčajný obchod, v ktorom sa pravidelne obmieňa sortiment. (stačí vidieť tých 30 hráčov na hosťovaní, ktorí si za A-čko nikdy nekopnú).

Reagovat
smazaný uživatel

To je takový klaun Mimochodem, pusťte si jakékoliv video, kde mluví a potom si pusťte video, kde mluví Borat. Mluví absolutně stejně

Reagovat
wesleyborland

karma

Reagovat
delfin

Reagovat
delfin

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím vždy jsem měl Blues rád a to samé platilo i celkem o mourinh. ale psolední rok dva jsem o tom pochyboval a tady je jasný důkaz, výsledek proč? Podle mě jsou dvě šance, buď absolutní změna mužstva, (taktika, rozestavení, hráči v poli atd.) a čekat co změna přinese a druhá možnost dostat Mourinh. pod tlak, tím myslím, " máš pět zápasů a musíš získat nejméně 12 bodů" protože ten tým je absolutně mimo a až na pár jmen je to absolutně mimo hru. Takové jména, takové prachy, takové ambice atd. a on si je tak jistý, že je mi z toho to je přeci hloupé toto prohlásit v tomto období 8 zápasů= 8 bodů

Chelsea a on ztratili moje sympatie již dváo, ale tohle je krize jako hrom, ono je to taky dost masírovaná věc stejně jako ta lékařka, ale něco na tom kouči je dělá dost zla a to důležité (výsledky) neodevzdává ano je to chyba i hráčů, ale je těžké se z těchto sra.ek vyhrabat když Vám kouč tvrdí stálé to samé dokoloa pokud jde o styl hry.

nevím já fandím jinému klubu a v tuto chvíli přeji Blues jen skončit mezi 4-6 místem uvidíme

Reagovat
Liquid

Vy co tu schazujete Mourinha tak porovnejte vitrínu trofejí Mourinha s dalšími manažery, že mi tu napíšete, ale Wenger, ten tým buduje, no on ho buduje 10 let a stále se titulu nepřibližuje byť má teda 2 FA Cupy a komunál. Je to první jeho takto velká krize za cca 10 let co ho pamatujeme. Že se zbavil De Bruyna a Lukakua, no zatím Lukaku zas takový střelec není, byť je persektivní, ale to byl i ten maldej francouz, kvůli kterýmu jsme měli trest a teď ani nevím kde je mu konec. Ztráta na čelo zas tak velká není, jasně City bude už těžší dostat, po té prohře se Sotonem se City vzdálili už podle mě fatálně, ale další týmy budou dál ztrácet.

Reagovat
stas87

Futbal je len o trofejach?

Reagovat
Liquid

fotbal je o úspěchu a ten představují trofeje, zlaté medaile, né individuální ale týmové, je to ambicích, někdo buduje tým pro stále 3. a 4.místo někdo ho buduje pro vyhrávání, myslím, že většina by s Mourinhem měnila, byť má teď krizi

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Tym se buduje predevsim podle rozpoctu a moznosti

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

podľa toho, ako sa ti to hodí do krámu... v tomto prípade áno zjavne

Reagovat
stas87

Narazas dufam na neho a nie na mna.

Reagovat
Mastný Chobot

samozrejme, že naňho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

nezvládaš podobne ako Mourinho, ale v pohode, nám sa to páči

Reagovat
vladis271

Reagovat
mojmira

Reagovat
Hokaido

Tak třeba odchody de Bruyna a Lukaka mi nějak extra nevadí a zkousnu je, ale on někdo pochyboval o Lukakovi po tom angažmá ve WBA? Možná tak vedení Chelsea... Romelu je prostě na svůj věk výbornej, i když letos se mi zdá, že slušně zahazuje šance. Až mu to začne padat, bude to strašný dělo.

Reagovat
smazaný uživatel

no s Realem měl podobnou krizi 12/13.

Reagovat
Hokaido

ne neměl. Ani herní, ani výsledkovou.

Reagovat
smazaný uživatel

veď si úplne rozhádal kabínu

Reagovat
Hokaido

to vím, ale na hřišti to prostě nikdy takhle hrozný nebylo.

Reagovat
Talker

1) Mourinho nikdy takovou krizi ani neřešil. Z Realu se snažil dostat co nejrychleji, u nás jsme ho taky vykopli, než to přešlo do fatálních problémů, z Interu zmizel taky včas. To, že nezažil krizi je dáno právě tím, že prostě odevšaď včas zdrhnul.

2) On se zbavil široké lavičky. To je dáno jeho prací s týmem. Prostě má svých 13-14 hráčů, kterým věří a ty nasazuje neustále. Ti hráči dále prostě týmem jen procházejí. A ti by teď byli kurva potřeba.

Reagovat
Mada

Reagovat
Liquid

tak zbavil, De Bruyne chtěl hrát, ale byl ještě mladej a na Chelsea v tu dobu třeba nepřipravenej, proto šel do lehce nadprůměrnýho týmu v Německu kde se chytl, v týmu byl novej Fabregas, kterej měl loni snad nejvíc příher ze všech hráčů, Courtois byl roky na hostovačkách a bylo jasný, že už bude chytal jako jednička v Chelsea nebo bude jednička roky v jiným top týmu, a tady ho přesto spousta lidí kritizovalo, za to, že nedal přednost vetchému Čechovi co je za zenitem, ze City taky spousta lidí odchází kvůli nevytíženosti, Džeko, Milner, dost možná to potká i Bonyho

Reagovat
Talker

Pochopení textu...

Jde o to, že týmem projde ohromné množství hráčů, kteří jsou u nás půl roku-rok-rok a půl a zmizí dál. Mourinho prorotovat 17 hráčů na 4 ofenzivní pozice (a to tam nepočítám Kennedyho a Fabregase).

Milner v City strávil 5 let, odvedl si své a teď ho pustili. Džeko to samé - 5 let u Citizens. Jestli to potká Bonyho, to se uvidí.

Citizens měli v ofenzivě během těch 3 let 12 hráčů.

Oni prostě rotují kádrem a ti hráči širšího kádru prostě nemají nějakou nutnost odcházet. Takže když se jim zraní jeden hráč, mají náhradu. To my prostě absolutně nemáme.

Oni mají na lavičce Navase a Nasriho, kteří jsou v týmu už několik let a nemají touhu odejít.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud sis nevsimnul tak mourinho vsude dostal prachy na hrace a po case musel stejne kvuli jeho povaze odejit. A vytahovat opet Wengera? On si deset let tym nebuduje. On prezival bez penez na posili a navic s ukolem byt v top4. O ambicich na titul by se dalo uvazovat az letos pokud by se v lete posililo. A rozhodne tohle neni jeho prvni krize za 10 let. Tohle uz je pomalu klasicky scenar jeho pusobeni

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je mimo chlape

Reagovat
IkerCasillas

A teď si vem že mourinho by v takovém klubu měl vydržet 10let jako wenger... myslím si že z toho by vyšel jednoznačně líp Arsene...porovnání těch dvou je naprosto mimo

Reagovat
smazaný uživatel

pravdaozrude cz

Reagovat
icemike

jdidoprdele.cz

Reagovat
domingo

Ne, ale vazne - v cem ma byt jako nejlepsi?

Jeho psychologicky triky uz mu davno nikdo nezere - co driv fungovalo jako osobita hra, ted pripomina vzekle kopani nerudneho maleho smrada.

Vyhecovat hrace na klicove okamziky uz taky nedokaze, jinak by nevylitaval X let tesne pred finale Ligy mistru (vim, vysoka latka, ale pokud se chce pomerovat s absolutni elitou, nemuze jit niz).

Co se taktiky tyce, je naprosto zoufalej, kazdej aspon minimalne flexibilni kouc si s nim vytre prdel. Od odchodu z Interu mel paradoxne nejvetsi (nebo jediny) takticky uspechy proti Barcelone, protoze ta ma jednotnou filozofii, ze ktery neuhne, takze si ten tym mohl specificky pripravit prave na ni a vedel, do ceho jde. Neni nahodou, ze jediny podobny tym v PL - Arsenal - zustava take jedinym tymem, ktery Mourinho dokaze pravidelne porazet.

Jenze drtiva vetsina tymu neni Barcelona nebo Arsenal, svoji taktiku meni, prizpusobuji se souperi a tenhle davno precteny egocentricky zabednenec to bud nevnima, nebo si to proste odmita pripustit, jinak by s tou svoji srackou davno neco delal. Dokud tenhle pristup nezmeni, nevyhraje uz nikdy nic - leda by mu nekdo prihral do rukou o 3 tridy lepsi kadr nez ma zbytek ligy. Takze Bayern nebo PSG v domaci soutezi.

Jinak je nahranej. S jeho povahou mozna do konce kariery.

Reagovat
smazaný uživatel

Loni mel o 3 tridy lepsi kadr, nez ostatni?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Fenomenalni vnimani psaneho textu..

Nerikam ze loni mel o tri tridy lepsi kadr, i kdyz jo, Chelsea byla naprosto jasnej favorit uz pred sezonou. Jenom si neumim predstavit, ze realne muze jit nekam, kde ten kadr o tri tridy lepsi mit nebude, a neco tam vyhrat.

Reagovat
Hokaido

Chápal bych to, kdyby vyhrál titul před 5 lety a od tý doby někde paběrkoval, ale bylo to loni se skoro stejným týmem. Ten tým byl mimochodem pasován do role největšího favorita i letos...

Reagovat
smazaný uživatel

Co to zase zkousis? "Dokud tenhle pristup nezmeni, nevyhraje uz nikdy nic"

Loni byl vyhral s Chelsea titul, relativne v pohode, kadr mel slabsi, nez City, mozna trosku silnejsi, nez Arsenal s United.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Talker

Měl jasně nejlepší kádr v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

V cem byl lepsi, nez kadr City?

Reagovat
smazaný uživatel

defenziva + zaloha, coz chelsea prineslo titul

Reagovat
smazaný uživatel

Tak lip to fungovalo, ale ze by to bylo podle jmen u Chelsea jasne lepsi, s tim teda nesouhlasim.

Reagovat
smazaný uživatel

takze city meli papirove lepsi obranu a zalohu? (vcetne golmana) pouze silva a aguero z lonskeho kadru jsou potencialne natolik rozdilovi, ze se city papirove kvalitami alespon blizili kvalitam chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Hart = Courtois

Zabaleta = Ivan

Kompany = Terry

Mangala = Cahill

Kolarov/Clichy < Azpik (ale maj dva na vysoky urovni)

Yaya > Matic

Fernandinho = Fabregas

Silva = Hazard

Navas < Willian

Nasri = Oscar

Aguero > Costa

Ano, u nekterych to muzes zmenit, ale ty rozdily jsou naprosto minimalni a nezapomen, ze se bavime o jmenech a ne o forme.

Reagovat
smazaný uživatel

tezko muzes porovnavat yayu s maticem, kdyz matic hraje toho posledniho v cfc a prakticky nechodi za pulku, zatimco yaya je klicovej v podpore utoku, ze by byl pak treba ten mengele na urovni cahilla jen proto, ze byl drahej a mel dobry rating ve fife? to fakt ne jedinej realnej plus lonskejch city oproti lonsky chelsea byl aguero... coz je malo a i proto nejen bookmakeri favorizovali chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, tak Yaya > Fabregas a Fernandinho = Matic, velka zmena

Cahill nema v tymu jako je Chelsea co delat, loni se svezl akorat na dobry forme cely obrany, ze to fungovalo, jako fotbalista stoji za velkou picu.

Reagovat
smazaný uživatel

pro me osobne je prave matic v te roli holding midfieldera lepsi jak fernandinho, tomu by vic svedcilo kdyby mohl hrat prave neco jako hraje v chelsea fabregas, proto vnimam papirove lonsky stred zalohy jako papirove lepsi jak stred city, nemuzes brat jen jmena, ale i jak se hodej k sobe... rikal si, ze nechces hodnotit podle formy, pritom u cahill to delas, zajimavy (a nejsi jedinej, z cfc se zacal masivne vyhazovat az co se mu loni nekdy kolem prelomu roku prestalo darit, driv s nim kupodivu problem nebyl)

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho vyhazuju od jeho prichodu do Chelsea.. Vysoky dreveny kopyto neco jako Mertesacker, trochu lepsi..

Reagovat
Talker

Cahill rozhodně není nějaký podprůměrný kopáč. Je to nadprůměrný, spolehlivý stoper. Proto u nás taky pár let je. Má své slabší období, ale to mají víceméně všichni.

Reagovat
Svatej

Courtois, Ivanovič, Terry i Cahill byli minulou sezonu lepší než jejich protějšky. Matič taky, Hazard taky, Willian naopak, Nasriho výkony si nepamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt pises o forme hracu

Reagovat
Svatej

cože? Bavme se tu o minulý sezóně

Reagovat
vodka

no, papirove byli srovnatelni, jenomze kompany s mangalou byli komicti a loni nejlepsi stoper city byl demichelis.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tomhle tam ty měřítka může mít, vem si si vloni Kompanyho a letos Terryho...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to same, co letos potkalo 9/11 hracu Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

podle me byli srovnatelni az na obranu, coz je v dnesnim fotbale naprosto klicove, utok bavi fanousky, obrany vyhravaji tituly...

Reagovat
salami

fakt nerozumim o čem se ted s dolarem hádáte, ty obrany jsou v podstatě srovnatelný, akorát, že loni byl z formy Kompany, letos to je Ivanovič s Cahillem, ale kvalitativně a kvantitativně jsou ty obrany včetně brankářů srovnatelný a rozhoduje momentální forma, zranění a na trenerovi, Mourinha ani Chelsea rád nemám, nicméně se City byli loni na startu ligy papírově srovnatelný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Že zrovna ty vyplodíš takovou sračku, to jsem teda nečekal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Je to přehnané, ale jinak relativně pravdivé. Hráči jsou psychicky v hajzlu a že by je nějak zvednul, to se říct nedá.

Co se týče taktiky, tak tam to tak letos brutálně hoří. Nejde jen o individuální chyby, ale i o hromadu systémových chyb.

Ohledně ostatních týmů - vždyť už 2 manažeři přiznali, že svojí taktiku přizpůsobili Mourinhovi a všechno cpali přes Braňa, protože je tragickej letos a nikdo ho nedoplnuje. A světe div se, ono se to děje pokaždé, že zoufalý Braňo, který to nezvládá, je navíc na všechno sám, neb se nikdo nevrací, aby zdvojil hráče soupeře.

To, že je nahranej do konce kariéry je samozřejmě blbost, neb ho zas někdo brzo vezme. I když pokud ho vykopneme, tak k nám se už asi nevrátí, Real taky vypadl ze hry, Bayern a Barcelona ho podle všeho nechtějí, Blancovi se v PSG daří, takže ten taky nepůjde...

Zůstávají ostatní týmy v Anglii, které ho v téhle situaci určitě nebudou chtít, protože je to dost odstrašující příklad.

Podle mého dalším týmem bude Inter.

Reagovat
domingo

No, rikam s timhle pristupem - podle me fakt musi zmenit tenhle pohled typu "Ja jsem nejlepsi a ted uz budu naveky nejlepsi", pokud chce byt i nadale takhle uspesnej.

Podle me pujde k portugalsky repre.

Reagovat
Talker

Tak on potřebuje dvouletá angažmá očividně. On ty první sezony zvládá skvěle, dokáže namotivovat tým a vymačkat z těch hráčů maximum. Ale pak to jde extrémně rychle dolů.

Takticky tápe v současnosti, ale to se může zas za rok změnit v jiném angažmá. Každopádně v současnosti absolutně nevěřím, že by ten tým mohl zvednout.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslim, ze bude prinejmensim fer, aby tu sanci dostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli s tím co napsal Domingo souhlasíš, tak by to znamenalo, že by musel změnit ligu, aby ho tamní trenéři neznali. Protože pokud by zůstal v Anglii, tak půjde nevyhnutelně do horšího a všechny svoje slabiny jenom zvětší. Ale já si nemyslím že by byl nějak extra čitelný. Respektive čitelný asi i ano, ale jeho týmy dostávají strašně málo gólů a to znamená, že s jeho taktikou soupeř nedokáže popasovat. Ať je jakkoliv prostoduchá, tak je efektivní a těžko eliminovatelná.

Reagovat
Talker

Jak píšu, já ten jeho text beru jako hyperbolu. Prostě to přehání.

Mourinho není tragický taktik, to rozhodně ne, patří k tomu nejlepšímu. Ale prostě v CFC je už čitelný, ty chyby vidí každý, vyjma Mourinha.

Jak říkám, tuhle sezonu není problém se na něj připravit, protože nezkouší nic nového - ač se tým brutálně topí v krizi.

Ve chvíli, kdy přijde do týmu, který v krizi není, tak to trošku upraví a rozjede to bez problémů znovu. Akorát za 2-3 roky přijde zase průser a všechno se mu dosere, protože ta taktika už prostě časem přestane fungovat.

Tady nejde o to, že by přišla krize kradmo, přes léto. Ona přicházela už od zimy a teď se teprve naplno projevila. V zimě a na jaře to byla otravná rýma, teď je to zápal plic.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

já si zase nemyslím, že by přechodem do slabšího svoje slabiny zvětšil. právěže v menším klubu by mohl tu svoji sračkovou hru omlouvat mnohem líp, včetně zdůvodňování "defenzivní dominance" ( )

Reagovat
Liquid

Braňa by měl posadit to je jasný

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Donald Trump

Donald T.

Don T.

Don't

Reagovat
CHONG

http://www.eurofotbal.cz/clanky/vecne-marny-boj-joseho-mourinha-292231/

Po tomhle tě snad ani nikdo nemůže brát vážně, co se Mourinha týče.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
alcantara

Krasne napisany odstavec o Guardiolovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Já s tím souhlasím. Dějiny znají Hannibala a ne Scipia Africana, i když Scipio Hannibala porazil. Hannibal totiž vymyslel něco nového. Scipio jen zanalyzoval Hannibalovy chyby a porazil ho.

Reagovat
CHONG

Jestli si myslíš, že si fotbalová historie nebude pamatovat Mourinha, tak si hodně naivní

Reagovat
technecium

Válečnický historik zná I Scipia Africana. Ale laik historik ne

Reagovat
CHONG

Jméno Mourinho zná i člověk, který se o fotbal nijak zvlášť nezajímá, jméno Guardiola nikoliv

Reagovat
technecium

A díky čemu ho lidi znaj? Že řve do médií

Reagovat
CHONG

Velmi omezený pohled, takový katalánský.

Reagovat
technecium

Minimálně v Čechách pravdivý

Reagovat
CHONG

Určitě

Reagovat
Talker

Celkem pravdivý. Mourinho se většinou v rámci českých médií dostává na hlavní stránky svými kecy, komentáři a podobně. Vzbuzuje emoce, ale ne fotbalem, ne výsledky, ale svými výlevy. Pro média je mnohem zajímavější, než Guardiola právě díky emocím.

Reagovat
CHONG

Je potřeba brát to globálně, nikoliv pouze z pohledu téhle zkurvené republiky.

Reagovat
Talker

Globálně je to podobné. Mourinho si usurpuje pozornost médií právě kecy, dloubáním do oka, brečením do médií. To ostatní velcí kouči nemají zapotřebí. Alespon ne v takovém rozsahu.

Reagovat
technecium

Reagovat
CHONG

To je možné, každopádně to nevyvrací to, že by si ho fotbalová historie pamatovala i bez těchto excesů.

Reagovat
Talker

Ty se bavíš teď o fotbalové historii. Předtím to bylo o lidech, kteří se o fotbal ani nezajímají.

Reagovat
CHONG

To se týkalo pouze té paralely vojenský historik - historik laik. Prvotně se mluvilo o fotbalové historii.

Reagovat
Talker

A na to jsem reagoval...

Reagovat
Mada

Reagovat
Mada

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Problémem téhle republiky je banda kokotů, kteří na tuhle republiku nadávají, ale stejně nijak nepřispívají rozvoji této země a nemají koule na to odjet, i když se jim tu nelíbí...

Pak mají čtyřicet, nadávají, jak je tu všechno na hovno, přeberou jejich pohled i jejich děti a ty pokračují dále. No a ve výsledku tu máme hromadu naprosto zbytečných a negativních lidí, kteří rozhodně ve svých oborech nevynikají natolik, aby nebyli lehce nahraditelní a jediná jejich důležitost pro zemi je, že platí daně.

Reagovat
CHONG

Problém téhle republiky je nevypořádání se se starým režimem , provázanost vládnoucí garnitury s organizovaným zločinem, netransparentní vynakládání veřejných prostředků, přebujelý byrokratický aparát, špatně fungující soudnictví, nekompetentnost lidí ve vedoucích pozicích a benevolentní přístup ke školství, ale díky za tvůj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

A nic z toho nikde jinde na světě není

To fakt problém není, jelikož to bylo vždy a vždy to i bude. Je to jako stěžovat si na sníh v lednu. Pokud se to má změnit, tak se musí změnit většina. Sám pro změnu k lepšímu nic neděláš, naopak posiluješ negativum okolo sebe, ale chtěl bys lusknutím prstu vše jak z pohádky.

A to je ten problém, že někdo sedí na prdeli a jede mu jen huba.

Reagovat
CHONG

V málokteré vyspělé zemi jsou ty problémy tak kumulovány jako tady, a v tom, že já nic pro změnu k lepšímu nedělám se pleteš, ale to je fuk.

Reagovat
drussbarb

Pravdu máte oba, funguje tu strukturované zlo a málokdo s tím něco dělá. Nebo umí s tím něco udělat. Pesimista, že není cesta ven. Aspoň pro ČR

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Já absolutně nechápu, jak někdo s tak parádníma, čtivějma a informativníma článkama dokáže napsat tohle.....

Reagovat
domingo

Promin.

Reagovat
Mada

A já absolutně chápu že to nechápeš...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud pise Dominik k veci, neplete do toho sve osobni nazory a ambice, tak jsou to super clanky, ale jakmile se snazi neco vypotit za sebe.. no ufff..

Reagovat
Mada

zrovna ty...

Reagovat
smazaný uživatel

a ty....

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No zrovna vztahovat to po 2 měsících na celou jeho kariéru je prostě nesmysl, který degraduje i těch pár myšlenek, co jsou tam v poho.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
fantomas

Ten postreh s AFC a Barcou je super, ale ze by uz neumel hrace nahecovat, to teda nevim. Loni Chelsea tezila prave hlavne z mentalni sily, a to teda sorry, ale nejaka bilance ze SF LM nikdy nebude lepsim meritkem nez prave dlouhodoby pusobeni v lize. Letosni start je pak zase v mnoha smerech anomalie.

Reagovat
DelPiero137

Zda sa mi ze vsetci zacinaju otacat a LM je druhorada pri merani uspechu.

Reagovat
vitasrp

Jako on za dva roky v PL neprohraje se soupeřem z TOP 4 a takticky je zoufalej? Fascinující.

Reagovat
smazaný uživatel

Styl, jakym to dela, je fakt genialni. S PSG vlastne taky neprohral.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

4. odstavec

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho může děkovat všem čertům, že s tim svym "fotbalem" vůbec měl tak dlouho úspěchy.. Jako kouče jsem si ho nikdy nevážil.. Spíš se ale divím, že jsi k tomu, co jsem povídal několik let došel až poslední dobou.. Předtím ses o něm se mnou hádal.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
drussbarb

Reagovat
drussbarb

Do konce kariéry něco ještě určitě vyhraje. Bohužel. Jinak s tebou souhlasím.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Áno ty jsi král

Reagovat
smazaný uživatel

Begovič je strašne slaby brankar, dostava velmi acne goly, maločo pochyta, nechapem ze moze byt vobec reč o tom, ze znesie prisne kriteria kritiky. praveze vobec obrane nepomaha. vsetci su tragicki, od Falcaa az po Begoviča. nikto nie je lepši a nikto ani horši. Vsetci rovnako prepadavaju zapas čo zapas, jednoducho katastrofa. oslavy boli asi prilis bujare a hraci si myslia, ze sa im nič nemoze stat a bude sa to vyhravat samo. alebo zeby to bolo kvoli Eve?

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho co jsem videl tak Begovic je jeden z mala co je drzi

Reagovat
Ritchie

Reagovat
smazaný uživatel

Pnebože, tohle o Begovičovi může napsat jenom někdo kdo neviděl ani jeden zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho přesně na téhle teorii o tom jak je jedinečnej postavil svoje trenerské image a vy mu to baštíte pořád dokola.Protože ono když si budete pořád dokola opakovat, já jsem nejlepší, tak spousta lidí opravdu ovlivní a stane se prostě zajímavým.Kdyby na ty jeho hloupé keci nikdo nereagoval tak nějaký Mourinho je každýmu u zadele, ale on právě těží z toho že fanoušci jiných klubů po něm půjdou a ti fanoušci kde trenuje ho budou milovat.Celou trenerskou karieru na tom má postavou.On není ničím výjmečný trenér on je jen výjmečný tím jak se chová.Vždy dokáže vypustit z huby pravý opak co by řeklo 99%trenerů.

Reagovat
smazaný uživatel

Být Abramovičem, normálně ho vyleju, trenerské kvality najde všude dost, teď jde o to jestli chce dělat Chelsea reklamu přes Mourinha.

Reagovat
CHONG

A koho za něj?

Reagovat
Talker

I uklizečka by byla pravděpodobně v současnosti prospěšnější na té pozici trenéra. A Mourinho by byl asi prospěšnější zas na pozici té uklizečky.

Reagovat
CHONG

Já jsem to myslel vážně, koho by jste si za něj představovali?

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině Guardiola je lepším trenérem než Mourinho.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Je

Reagovat
Whitemedia

Momentálně jedině Ancelottiho, ale ten k nám podruhé nepůjde

Reagovat
smazaný uživatel

No, v současné chvíli místo něj podle mě nikdo nepřijde, což může být jeden z důvodů, proč ho Abra ještě nevyhodil. To by byla docela sebevražda, brát takhle šílenou pozici v potápějící se lodi. On prostě do konce sezóny u nás zůstane.

Reagovat
Talker

Ja taky...

Každopádně bych bral ideálně někoho z německé školy. Klopp, Favre...pripadne sazka na jistotu Ancelotti, no...

Reagovat
Whitemedia

Favre... ty si dobrý blázen..

Reagovat
CHONG

Celkem by mě zajímalo, jestli by k vám Carletto znovu šel.

Reagovat
smazaný uživatel

tak záleží co má Abramovic za plány do budoucna. chce(staví) stadion a jestli i během toho bude investovat do kádru. jedna z voleb by byl Klopp a dát mu čas a nechat si ho přes období kdy nebude tolik peněz a přistoupit na to že to nebude titul ale hra a image klubu se razantně změní. V anglii by se našli trenéři kteří nemají takové jméno ale mají potenciál. Carlo je asi mimo hru.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem zvedavy kdy Abramovice prestane bavit jak mourinho nkazdym prohlasenim poskozuje klub. On uz je tak zoufaly ze si normalne vymysli a lze. Jako ted s penaltou na falcaa kterou videl jenom on a mohla za domaci debakl

Reagovat
Hokaido

Reagovat
spider_8

Aha, ničím výjimečný trenér. Takže Ligu mistrů s Portem, treble s Interem, 3 tituly s Chelsea, jediný titul Realu za posledních 8 let a nespočet dalších pohárů mu vyhrálo jeho image?

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný čim je výjimečnej od všech ostatních trenérů je, že jakmile něco vypustí většinou si sere do huby/popírá vlastní velkohubý prohlášení z předchozího tejdne.

Opravdu nevim jak může z toho že ho krom vlastních fans všichni nenávidí jakkoliv těžit

Reagovat
smazaný uživatel

jojo a po tolika letech úspěchů Mourinhovo jednoduchý trik prokoukl nějaký lolek na eurofotbalu s nickem Juventus. Úžasný tyhle rádobyodborný kecy internetovejch expertů

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

teraz mám fakt problém rozonávať iróniu od toho, čo niektorí myslia vážne

Mourinho je bežec na krátku vzdialenosť. To je hádam jasné. Ale je to veľký egoista takže sa mu to krásne vracia a nedá mi nepovedať, že si to zaslúži. Proste nikto nieje dokonalý ani on, aj keď má problém si to priznať.

Reagovat
Znalec

OT: Necid a Kweuke jsou aktuálně na čele tabulky střelců turecké ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky pekne

Reagovat
Whitemedia

on už není Kweuke ve Spartě, wow

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak Ringo jich tam při komentování derby napočítal hned několik

Reagovat
smazaný uživatel

Řekneš si houby, ale ty jména co jsou za nima.... Může se to proházet, ale kdyby jim vydržela forma, tak oba můžou dvacku atakovat, což by bylo super. Kwákovi samozřejmě fandím, stejně jako jakémukoliv hráči, co prošel českou ligou i ze zahraničí Kweuke, Bony, Džeko, Lustrineli

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda a Necid vedle sebe proti Turkům. Super silný útok

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Swap Mou Wenger

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea jen tak dal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Solanke gól

Reagovat
technecium

Po sezoně Mourinho odejde. Stejně jako z Reálu.

Přijde Guardiola do Chelsea. Technicky tam má kádr na vysoké úrovni, dokoupí si tam nějaký svoje koně a ukáže světu, že i Chelsea umí hrát fotbal. Z Hazarda se rovnou stane po Messim nejlepší hráč na světě, protože ho konečně bude trenér umět využívat. A myslím, že pohádka o Mourinhovi splaskne.

Reagovat
CHONG

* že i Chelsea umí hrát házenou.

Reagovat
technecium

Házená > Autobus

Reagovat
CHONG

Obojí stojí za hovno

Reagovat
technecium

Mno házená bývá důsledkem autobusu...

Reagovat
CHONG

Každý soupeř autobus nehraje

Reagovat
technecium

Guardiola zas nehraje vždycky házenou. Tak zkus zvolit vhodnější argument..

Reagovat
CHONG

V tvé hlavě ji pokaždé nehraje, to je asi fakt.

Reagovat
technecium

Bayern : Porto 6:1, zpočítej si góly po situacích po centru do šetnáctky, aha?

Reagovat
CHONG

Jedna vlaštovka jaro nedělá.

Reagovat
technecium

Ale vyvrací tvé tvrzení a to stačí

Reagovat
CHONG

OK, tak tu házenou hraje devět zápasů z deseti, zpívejme haleluja.

Reagovat
technecium

Vyvrací tvé tvrzení a to stačí

Reagovat
CHONG

OK

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak všichni doufejme, že tohle je jeden z mnoha dalších tvých blábolů.

Reagovat
technecium

Ciwe, že se bude fanoušek Chelsea tak bát, aby jejich vlastní hráč patřil k nejlepším na světě a jejich tým hrál kreativní fotbal hodný dostupných financíjsem nečekal...

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký, a kdes koupil tu křišťálovou kouli, ze který to všechno vyčítáš?

Reagovat
technecium

Nikde, hádám. Ale zas tak špatná představa by to nebyla ne? Nebo představa, že hrajete fotbal a máte 2. nej hráče na světě je tak strašná?

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

To si můžu představit i pod Mourinhem i pod Strakou, ale když je založena na hovně, tak je mi k ničemu.

Reagovat
bakasa

Reagovat
smazaný uživatel

To by som nezniesol toho šaška v Chelsea. Radšej Mourinhove žvásty.

Reagovat
Mekgajvr

Mourinho je nejlepší trenér jaký jen může být, hraje velice atraktivní fotbal a střílí hodně golu. Myslím, že se Chelsea zvedne a nakonec vyhraje treble. Podobný osud bude mít i Baník, ten ligu mistrů vyhraje, ale až příští rok, protože přiznejme si kádr na to má.

Reagovat
SuperBanikovec

Hlavně letos jsme nebyli do LM kvalifikovaní, ale příští rok se Šafarčíkem se tam dostaneme.

Reagovat
smazaný uživatel

konečně objektivní názor

Reagovat
Manik...

přesně

Reagovat
Manik...

Reagovat
Pepe1911

Podle tehle sezony to vypadá, jako kdyby se začal sjíždět na bílym koni

Reagovat
jsemdement

Ja bych byl rozhodne lepsi. Umim anglicky, fotbal mam v malicku jako Messi (po teoreticky strance), vim co Chelsea potrebuje hrat a tu doktorku bych nevyhodil a konec koncu bych byl vic zranenej, nez hraci.

Romane Abramovici volej .

Reagovat
smazaný uživatel

Nick sedí

Reagovat
jsemdement

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis Mesut Ozil Sanchez

Reagovat
jsemdement

mazec ...

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea se z toho dostane.....chce to cas...a ty uspechy co mel Mourinho z Chelsea mu nikdo neveme....proste je na nich deka....ale to skonci.....Mourinho,Ancelotti,Guardiola....lepsi treneri nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

on měl nějáké úspěchy s Chelsea ? nepamatuji si jedinou Evropskou trofej...

Reagovat
smazaný uživatel

Ubožáček.....

Reagovat
smazaný uživatel

lol inak to nezvláda, to už je len otázka 1-2 kôl, hráčov už stratil, do Abramoviča si už tiež rýpol, už ho tam drží len odstupné (jasné, že neodstúpi predsa sa nevzdá masného odstupného) a nájdená náhrada (hlavne toto, možno už cez repre pauzu si Roman nájde náhradu).

Reagovat
cristiano.K.

pokud se z těhle sraček dokáže vylízat a já tomu věřím,že dokáže, tak jen potvrdí,že je nejlepší trenér/manažer na světě.

To vylízání si představuji dostat CFC do top4 a semifinále LM letos.

Reagovat
smazaný uživatel

DICK

Reagovat
smazaný uživatel

Protože pokud mě vyhodí, vyhodí nejlepšího manažera, jakého kdy tento klub měl," neskrýval své sebevědomí Mourinho i přesto, že jeho tým aktuálně ztrácí na čelo tabulky 10 bodů a obhájit titul se zdá být prakticky nemožné. Pane redaktore, čtete to po sobě

Reagovat
smazaný uživatel

Jak může někdo pochybovat o tom, že Mou patří k trenérské špičce, jste se zbláznili?

Reagovat
smazaný uživatel

jak může někdo používat přítomný čas o věcech minulých, jsi se asi zbláznil?

Reagovat
Realita

pokud mě chce klub vyhodit, bude mě muset vyhodit

Reagovat
smazaný uživatel

Proc ma podle mnohych tady Blanc v PSG tak neotresitelnou pozici? Tituly ve Francii nejsou pomalu zadny meritko. A v LM dojit nejdal do ctvrtfinale je pro takovej tym proste zoufale malo. Ten kadr je naprosto TOP. Vcera proti Marseille nahradnici - Sirigu – Marquinhos, Kurzawa, Lucas, Rabiot, Pastore, Lavezzi. Jaky tym ma takovou lavicku? Proto si rikam, ze Mourinho by byl pro ne idealni.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pony Slaystation

Tak Chelsea se vrací do starých kolejí, zkrátka tam, kam vždy patřila

Reagovat
smazaný uživatel

činit se může někde jinde.....je jasné na 100%, že v Chelsea vedl poslední zápas v sobotu a další ho nečeká....minimálně na pár let

Reagovat
smazaný uživatel

Človek by čakal, že ho to naučí pokore, ale ono je to stále horšie a horšie

Reagovat
smazaný uživatel

Murko.. to je karma za to co predviedol v poslednej sezone za Real.. ludska zumpa

Reagovat
smazaný uživatel

odvtedy co odisiel z Interu je to uz taky priemerny trener.. za 5 sezon 2 ligove tituly

Reagovat
smazaný uživatel

a tato sezona tiez nevypada ze volaco vyhra.. bude rad ked vydrzi do decembra

Reagovat
smazaný uživatel

José Mourinho bude i po špatném startu do nové sezony pracovat jako manažer Chelsea, s níž loni získal anglický titul. Podporu mu vyjádřilo vedení londýnského klubu. "Klub chce dát jasně najevo, že José má i nadále plnou podporu. Jak sám řekl, výsledky v poslední době nebyly ideální a je třeba zlepšit výkony. Každopádně věříme, že k obrácení současné situace máme toho správného manažera a ten má k dispozici odpovídající kádr," stojí v prohlášení na internetových stránkách Blues. (chelseafc.com)

Takže končí?

Reagovat
smazaný uživatel

přesně ......kdyby ne tak to jsou pěkní osli....snad ještě nikdy neměli jasnější rozhodnotí někoho vyhodit....odporná hra zůstala jen titul nebude a kdo ví, možná i LM

Reagovat
smazaný uživatel

José nemá energii. Ty nekonečné tahanice s Guardiolou ho prostě ždímají zevnitř

Reagovat
smazaný uživatel

Treba si verit to je zaklad

Reagovat
drussbarb

Teď jsem viděl resumé na O2 a v pozápasovém rozhovoru José řekl něco ve stylu, že je nutné říct nahlas, že rozhodčí upírají Chelsea penaltu. TO SI UŽ DĚLÁ SRANDU? Když si vzpomenu, jak se osočil Wengera z uplakánství a pak slyším ty jeho kecy, tak znova musím zopakovat, že José je největší špína fotbalu . Hodně se mi líbí, jak sundává tlak z hráčů na sebe, aby se jim líp hrálo. Nebo tak tomu říkají jeho zastánci? Jsem zvědavý, jestli mu tyto kecy pomůžou a rozhodčí začnou pískat jeho hráčům i simulace a budou mu penalty naopak odpouštět, jak se mu to "povedlo" v Realu. Je to opravdu hovado

Reagovat
smazaný uživatel

Mourku ty jsi ale kokot.... Vůbec bych se nedivil kdyby ho napadli fans a vyhnali ho ze Stamford Bridge.

Reagovat
smazaný uživatel

Mou: to já jsem chelsea, pokud chcete tedy rozpustit klub tak prosím

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Talker

http://www.thetimes.co.uk/tto/public/football/article4576052.ece

Zase z jiné strany souhrn, proč Mourinho nemůže být dlouhodobým koučem. Tentokrát se kritizuje jeho přístup a ego, které je přirovnáno k černé díře.

Reagovat
One-Real

Tu top 4 beztak v klidu dá. Kádr má furt velkou kvalitu a daleko důležitější věc, v podstatě není nikdo kdo by jim v té top 4 měl zabránit a být před nimi. MC, Arsenal, MU ale nikdo další na to udržet delší dobu výkonnost a sbírat k tomu hodně bodů nemá. Kor když ztrátu na 4 mají 6-7 bodů.

Reagovat
One-Real

*reakce na cristiana

Reagovat
Talker

To všechno záleží na tom, kdy ta krize skončí. Je klidně možné, že v listopadu už to bude vítězná vlna. Taky je možné, že v té době to bude stále to stejné...

Pokud se zbavíme krize brzy, tak je možné atakovat hranici 75 bodů. Což by tu LM zajistilo téměř 100%. Jenže klidně se může stát, že krize bude trvat déle nebo přijde další a v tu chvíli se nepojede na 75 bodů, ale na 65-70 bodů. A to je meta, kterou je několik týmů schopných atakovat.

Přijde mi pravděpodobné, že v nejbližších měsících budeme mít přinejlepším jarní formu - což znamená 2 body na zápas v průměru.

Reagovat
vitasrp

Akorát jarní forma = 2,3333 bodu na zápas, podzimní = 2,5 bodu na zápas.

Reagovat
Free_player

Reagovat
10FKK

Reagovat
ryzskej

Pane trenére, co říkáte na bídný začátek sezóny?

- Nic, jsem nejlepší.

Argument jak prase.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Musí se mu nechat, že skvěle přenáší tlak z hráčů na sebe. Žádnej trolling, pořád stejná fráze ve spojení s ním ale.. Zdálo by se, že s tím, jak hráči hrajou, je to nemožný, ale jemu se to docela dobře daří. Každý si teď na něj plivne když něco takovýho po hrozných výsledcích vypustí, ale hráče, už zase tolik neřeší. Mou je velkej kecal, ale skvělej trenér a má smůlu, že nezvládají jeho hráči, ne on..

Reagovat
Greny

José to nezvládá ale kdo za něj jsou jen dvě varianty Ancelotti nebo Klopp

Reagovat
smazaný uživatel

40 let že Chelsea takovou krizi nezažila jo? Ja jsem myslel, že Chelsea byla před ruským majitelem obyčejný průměrný klub. To se ale ješte jmenoval Chelsea City.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele