John Terry prý ukončí kariéru. Bude expertem v televizi?

22.07.2018, 10:52
Aktuality
Jeden velký fotbalový příběh je u konce. Jeden ze symbolů londýnské Chelsea a bývalý kapitán anglické reprezentace John Terry podle informací deníku Daily Mirror ukončí svou bohatou kariéru. Místo trénování se ale zřejmě vrhne do světa médií. Měl by se stát expertem televizní stanice Sky Sports.

John Terry byl dlouhá léta ikonou Chelsea, kde prošel mládežnickou akademií a stal se kapitánem prvního týmu. S klubem svého srdce vyhrál, co se dalo. Pět anglických mistrovských titulů, čtyři FA Cupy, tři Ligové poháry a k tomu i po jednom triumfu v Evropské lize a Lize mistrů. Za klub odehrál přes 500 utkání.

Na vrcholu sil patřil Terry k nejlepším obráncům světa, byl kapitánem anglického národního týmu, se kterým si zahrál na mistrovství světa i Evropy. Na výraznější úspěch však nedosáhl.

Poslední rok strávil sedmatřicetiletý veterán v Aston Ville, se kterou se mu ale nakonec nepovedlo postoupit zpět do Premier League. I proto neprodloužil smlouvu. Přestože nabídky na pokračování v roli hráče měl údajně dostat z celého světa, rozhodl se Terry pověsit kopačky na hřebík.

Dlouhodobě se předpokládalo, že po skončení hráčské kariéry se vrhne na trénování a pokusí se prosadit jako manažer. Tyto plány se ale podle všeho zatím odkládají. Terryho totiž lanaří televizní stanice Sky Sports, kde by měl nahradit odcházejícího Thierry Henryho a po boku někdejších spoluhráčů z národního týmu Jamie Carraghera a Garyho Nevilla spoluvytvářet populární fotbalové vysílání. Pochopitelně za štědrý honorář.

Konečné rozhodnutí podle britského deníku The Sun ovšem zatím nepadlo. Terry, který je momentálně na dovolené v Portugalsku, si vzal čas na rozmyšlenou.

Autor: Jiří Fišara / dailymirror.co.uk

Komentáře (565)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele